+  Roxfort RPG
|-+  Általános
| |-+  Három Seprű :: Társalgó
| | |-+  Társalgó :: Ajánló
| | | |-+  Filmklub
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Filmklub  (Megtekintve 717 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2019. 07. 29. - 10:31:40 »
+1Itt oszthatjátok meg kedvenc filmjeiteket vagy csak valamit, amit
nem rég láttatok és jónak vagy éppen borzalmasnak találtátok.
Természetesen sorozatok is jöhetnek!

Lehetőség szerint illesszünk be pár képet, rövid leírást, vagy a trailer linkjét.
Naplózva

Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2019. 07. 29. - 11:42:37 »
+3

A Mágus (2006)


Na, most egy kedvenc filmet fogok megosztani, ami sokat hozzá tett az ötleteimhez az oldalon. Az igazat megvallva romantikus jellegű, ami nekem kevésbé az esetem, de ebben a köntösben igazán tetszett. Már csak az egész film megvalósítása és hangulata annyira passzol ahhoz, ami az én fejemben is megvan, hogy nagyon nekem való. Vigyorog

A port.hu leírása a filmről:

"Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani."
Naplózva


Avery Cassen
Mardekár
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2020. 02. 01. - 15:51:25 »
+1

A tett (The Act) 


Aki szereti a valódi, megtörtént bűntényeket feldolgozó adaptációkat, egy kicsit erősebb a gyomra, annak mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot, ha esetleg eddig nem ismerte, vagy pedig nem volt benne biztos, hogy szeretné-e elkezdeni.
A csupán nyolc részből álló sorozat Gipsy Blanchard esetét dolgozza fel, amely alapvetően is hihetetlen drámai is sokkoló, azonban én valahogyan mindig is rendkívül kötődtem a krimikhez és a rejtélyekhez, így már nagyon izgatottan vártam, hogy kijöjjön, és elkezdhessem nézni. Azt hiszem, nyár elején/közepén tudtam le, az utolsó két részt egyszerre néztem meg, és emlékszem, csak ültem a konyhaasztalnál, hogy ú-r-i-s-t-e-n. Vannak benne durva, sokkoló és olykor kissé ijesztő jelenetek is, így én mindenképpen az érettebb korosztálynak javaslom, azonban szerintem biztosan nem fogsz csalódni, ha kicsit is érdeklődsz a hasonló műfajú sorozatok/filmek iránt. Vigyorog

Itt csak angol nyelvű előzetest találtam, de maga a sorozat elérhető szinkronosan is.Atypical


Na de, ha az előző túl durva lett volna, akkor itt egy másik kis minisorozat, amelyet illetően talán nem leszek túlságosan hiteles, hiszen csak az első évadát láttam (még), és azt is tavaly, de elhihetitek, az az egy évad hihetetlen volt.
A főszerepben egy autista fiú áll, az ő és a családja mindennapjaiba kapunk belátást. Először én is féltem egy kicsit tőle, de azt kell, hogy mondjam, ennél viccesebb és aranyosabb sorozatot eddig nem sokat láttam. Ugyanakkor persze egyértelművé válik, milyen együttélni egy ilyen betegséggel, és milyen az, ha a testvéred, vagy esetleg a gyereked a "fura-srác". Egyszerre nagyon hasznos a sorozat, egy kicsit elfogadóbbá és megértőbbé tesz, de komolyan mondom, nagyon vicces és aranyos az egész. Szóval hajrá, hajrá! Én meg behozom a lemaradásom a többi évaddal.  Vigyorog
Szintén csak angol nyelvű előzetest találtam, és a sorozat is feliratos, szóval bocsi, de na, legalább gyakorlod közben a nyelvet is  kacsint
Naplózva


Arelia Tobervic
Minisztérium
***


Átoktörő

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2020. 10. 31. - 12:19:55 »
0

Női szervek
The Heatamerikai akció-vígjáték, 117 perc, 2013

Egy film, ami az egymás elfogadásáról, támogatásáról és a testvéries barátságról szól, igencsak humoros kivitelben, az élet és a munka nehézségei közepette is. Lehet nem egy oscar-díjas filmdráma, de mégis van benne értékes mondanivaló.
Sarah Asburn és Shannon Mullins egyaránt kemény, a munkájának élő, magányos nő, és mindketten egyformán gorombák. Emiatt aztán ki nem állhatják egymást. A helyzeten tovább ront, hogy Ashburn nagyképű FBI-ügynök, Mullins viszont egyszerű, mocskosszájú bostoni rendőrnő. Amikor Asburn ki akarja venni kezéből az ügyét, rá kell jönnie, hogy emberére akadt. Így kénytelen-kelletten összefognak, hogy lekapcsolják az agyafúrt és könyörtelen drogbárót. A kényszerű közös munka során megtanulják tisztelni egymást.

* * *

Pearl Harbor - Égi háború
Pearl Harboramerikai háborús filmdráma, 183 perc, 2001

1941. december 7. Ami mindent megváltoztatott. A második világháború fordulópontja, a történelem egyik legvéresebb csatája: a japán légierő megtámadta Amerika csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe: sokáig tartott, míg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást, és felkészült a visszavágásra. Ez a film e támadás és csata története, de egyben három fiatal története is. Akik, miközben a történelem a szörnyű, véres események közepébe sodorja őket, a saját életüket élnék - azt sem könnyű. Rafe és Danny (Ben Affleck, Josh Hartnett) a legjobb barátok: gyerekkoruk óta együtt szeretnének pilóták lenni. Mindketten katonák, mindketten Pearl Harborban állomásoznak. És mindketten ugyanazt a lányt (Kate Beckinsale) szeretik. A japán gépek pedig elindultak Pearl Harbor felé.

A szikla, Armageddon, Con Air alkotóitól.
Naplózva


Sophie Vanheim
Hugrabug
*


Let's say sunshine for everyone

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2020. 11. 25. - 17:27:06 »
0

❀❀❀


A True Detective egy gyöngyszem. Egy olyan gyöngyszem, ami az elejétől kezdve magával ragad, és egy elképesztően epikus, misztikus történeten vezet keresztül. Két detektív nyomoz egy prostituált lány meggyilkolásában 1995-ben. Már maga az eset is borzasztóan különleges és sejtelmes hangulatot hoz magával, de a sorozat lényege nem is igazán ebben rejlik, hanem a két színész: Matthew McConaughey, és Woody Harrelson szinte szárnyalnak a szerepükben. A két nyomozó páros között tökéletesen működik a kémia, és bár egyáltalán nem hasonlítanak, remekül kiegészítik egymást. Ütős szövegkönyv, zseniális játék és katartikus filmélmény a True Detective első évada, és bár - számomra - a másik kettő nem hozza egyáltalán az első évad verhetetlenül magas színvonalát azokba is érdemes beletekinteni, hiszen mindegyik évad külön történetet mesél el, és azt szintén különleges módon teszi. Az első évadot kétszer láttam és még mindig ugyan olyan katartikus élmény.Mindegyik évadnak gyönyörű az intrója,tessék bennük gyönyörködni, mert egy igazi látványorgia:
Season 1 intro, Season 2 intro; Season 3 intro.

"The world needs bad men. We keep the other bad men from the door."

❀❀❀
Naplózva


Arelia Tobervic
Minisztérium
***


Átoktörő

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2020. 12. 18. - 03:41:52 »
+1

RRRrrrr!!!


francia vígjáték, 94 perc, 2004

I. e. 35.000 körül járunk. Az érintetlen természetben békében élnek egymás mellett a mamutok, a lómutok, a baromfimutok és a gilisztamutok. Őseink még nem ismerik a rosszat, de a sampon receptjét sem, amit sürgősen meg kell szerezniük. Kezdetét veszi a két törzs harca a titkos receptért.

Ebben a filmben a koszosak és a palik vívnak harcot egymással, mert, hogy a tisztáknál mindenkit Palinak hívnak, és van egy Szőkéjük. Akiről kiderül, hogy a koszosaktól származik, és, hogy a koszosaknál mindenki szőke.

"Sötétedik már odakint!"
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 11. 24. - 18:40:45
Az oldal 0.056 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.