+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Bűntársak
| | |-+  Örökbefogadó
| | | |-+  Lombikkarakterek
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Lombikkarakterek  (Megtekintve 55587 alkalommal)

Aiden J. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Pirkadatkor a hajnalba olvadok

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2022. 06. 19. - 14:37:52 »
+2

ISAAC HARRISON FRASER
Nem: fiú
Kor: 25
Foglalkozás: Veszélyes Lénygondozó
Munkahely: Az Akadémia fiatal kutatója
Vér: arany
Hirdető: Aiden Fraser, Benjamin Fraser& Elliot O'Mara
Avialany: Nick Robinson

A karakterről:
Eleven és hangos Fraser voltál, ahogy a rokonaid is, személyiséged leginkább Benjaminéhoz volt hasonló, így vele nagyon jóban voltál. Erősen kötődtél mindig is a csalódotthoz, tisztelted a hagyományokat. Sokáig te voltál Mitchael és Dorothy legfiatalabb gyermeke. A húgod Mary Fraser érkezése után fittyet hányva a rosszindulatú pletykákra rajongésig szeretted a kislányt. Mindig is vonzódtál  a veszélyes dolgokhoz, előszeretettel fedezted fel a Rengeteget iskolás éveid alatt a büntető munkák miatt Hagriddal. Kifejezetten ígéretes kutató lett belőled.
Az ostrom alatt éppen külföldön tartózkodtál, mert úgy tűnt sikerül rábukkannod egy veszélyeztetett és különleges fajra. A felfedezést egy levél szakította meg, és a nagybátyád valamint a tíz éves unokahúgod halálhírére hazautaztál. Az események megráztad, nem hitted el ami történt. Gyászodat egy Hilda nevű lány enyhítette, akivel sokáig együtt utazgattál, ám miután megcsalt téged ismét letelepedtél Angliában.
Közelebb kerültél egy Violet Monstro nevű lányhoz, akit a családotok közti ellentétek miatt szinte utáltál a Roxfortos éveid alatt, és amikor csak tudtad piszkáltad. Most viszont mégis jól esett a társasága, és miközben magadban vívódtál egyre többször keresed fel azóta is a társaságát.

Megjegyzés: Olvasd át a Családfát több infóért! További részletekért regisztráció után keress pm-ben!
Naplózva


Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2022. 06. 28. - 18:43:22 »
+1

MONTGOMERY 'MONTY' O'MARA
Nem: Férfi
Kor: 35-36 év
Foglalkozás: pszicho-medimágus, kriminálpszicho-mágus
Munkahely: Szent Mungo, Mágiaügyi Minisztérium
Vér: Félvér
Hirdető: Elliot O'Mara, Daniel O'Mara
Avialany: Alex Pettyfer

A karakterről:
Monty James és Adele O'Mara második gyermeke. Három évvel fiatalabb Vincentnél, ám mindent a bátyjától tanult. Ő is kiváló kviddicsjátékos volt világ életében, ám bátyjával ellentétben nem játszott végig a roxforti csapatban. Hamar abbahagyta a játékot és a tanulásra koncentrált. Az ötödik évében a szerelmi élete kicsit felbolydult, mindenből alaposan lerontott és kishíján ki is csapták a Roxfortból. Egy idősebb lánnyal ismerkedett meg az egyik roxmortsi hétvégén és addig fajult a dolog, hogy Londonba szöktek. Apja szó szerint egy hónapig kerete, mire előkerült és visszarángatta az iskolába. Büntetésből kellett hát felhagynia a sporttal.
Tizenhét éves korára benőtt a fejelágya és nagy nehezen, de megkezdte ő is a medimágusi képzést. A többiekkel ellentétben ő azonban pszicho-medimágiát, majd a Godrikon kriminálpszicho-mágusnak tanult, így elsősorban az aurorok munkáját segítendő helyzetekben kérik a tanácsát, illetve traumát átélt alkalmazatottak felépülését támogatja. Az Aurorparancsnokságon dolgozik főállásban, de a Szent Mungóban is praktizál.
Kapcsolata Elliottal nem volt soha sem túl baráti, viszont Danielre kisöccseként gondolt. Az akadémiai tanulmányai alatt is végig segítette a fiatalabb másod-unokatestvérét és azóta is rendszeresen összejárnak szabadidejükben. Monty persze mindig féltékeny volt Danielre, amiért korán családja lett. Neki ez nem jött össze egyszerűen.

Megjegyzés: A karakter megírásához erősen ajánlott a családtörténetet átolvasni, illetve pm-ben ötletelhetünk is jobban.
Naplózva


Vale Walker
Eltávozott karakter
*****


Pretty boy

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2022. 07. 16. - 20:44:22 »
+1

MARK ROSENTHAL
Nem: Férfi
Kor: 20-22 (15-17 a háború után)
Foglalkozás: Manipulatív ex
Munkahely: Nincs meghatározva
Vér: Félvér vagy mugliszületésű
Hirdető: Vale Walker
Avialany: Aurelio Voltaire (abszolút módosítható)

A karakterről:
A háború gyerekei voltunk. Üldözöttek Tudjukki uralma alatt, lázadók a rendszere ellen. Ezt jól megtanultuk abban az időben, lázadni, gondoasn belénknevelték. Aztán hirtelen Tudjukki elbukott, a világ nagyja visszatért a régi kerékvágásba, csak mi maradtunk. A meghatározó éveink elindítottak egy lejtőn, a "helyreállt" világ viszont nem állított meg rajta.
Hangos, dacos tinédzser voltam, de alatta sérülékeny, megtört, aki az egész addigi életét elvesztette. Voltunk ilyenek néhányan, minden bizonnyal te is.
Engem te karoltál fel, egyetlen támaszom, stabil pontom voltál a világban, végül első igazi szerelmem, és komolyabb kapcsolatom is. Veled együtt, és együtt hasonló sorsú barátainkkal, magunknak harcoltuk ki a helyünket a világban, ami talán elfelejtett minket, talán csak figyelmen kívül hagyott, ahogy a háború borzalmai után egy idilli képet akart viszontlátni.

Így mi lettünk a vagány lázadó fiatalok. Akiket kortársaink talán csodálnak, mint elérhetetlen szombólum, akik túl menők, hogy be lehessen kerülni közéjük. Akik ellen gondos szülők óva intenek, hogy veszélyesek barátnak. Akik miatt a shotgun-apuka fogalma létezik. Bandáztunk a Zebpiszok kocsmáiban, keveredtünk bele balhékba, később gyanús legalitású ügyletekbe, ha kellett egy kis zsebpénz. Talán nem a tökéletes áloméletmód volt, de a miénk, amit magunknak szereztünk, és büszkék voltunk rá. Ezek voltunk kívülről.
Belül mind rejtegettünk valahol egy a sors által megtört gyereket, aki mindezt a külsőt várként építi maga köré.
Nekem végül a mindenemmé váltál, én pedig örök jobbkezeddé bármiben. És egy ponton elkezdtél gondoskodni róla, hogy ez így is maradjon. Hogy a világ, ahogy ismerem, csak veled együtt legyen elképzelhető, hogy meg se fontoljam, hogy létezhetne máshogy. Hogy a te okaid mik lehettek erre, nem tudom, talán nem is akarom.
Talán kitörni se tudtam belőle másvalaki segítsége nélkül?

A vége nem volt szép, hogy enyhén szóljak. Nem tudom, akarlak-e még látni valaha, vagy hogy folyna-e vér, ha egyszer még összetalálkozunk, és hogy kié...

Megjegyzés: A karaktert közös múlt kijátszásához keresem, a jelen idősíkban kötetlen az életútja azon túl, hogy passzoljon az addigihoz
Naplózva

Florian le Fay
Eltávozott karakter
*****


pocket full of trouble

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2022. 09. 23. - 18:40:06 »
+4

DOMINIC LE FAY
Nem: Férfi
Kor: 25
Foglalkozás: titkár
Munkahely: Merlin Kutatóközpont Mágikus Szeszélyügyi Kirendeltsége
Vér: Félvér
Hirdető: Florian le Fay, Henriette le Fay
Avialany: Josh O'Connor

A karakterről:
Mint első szülött, te voltál mindig is a le Fay család szemének egyetlen kis fénye. A nevedet egyenesen apánk választotta ki és még a nagyapánk is meg volt róla győződve, hogy te egy igazi le Fay vagy. Az a világ persze gyorsan leáldozott, mert apánk nem engedett az idősebbek nyomásának, mind kikerültünk a nagyszülői kegyből. Te ebből persze semmit sem érzékeltél, gondtalan életed volt egészen addig, míg a kis Flora be nem került az életedbe. Onnantól kezdve igazi bátyó vált belőled, aki megvédi a kishúgát, majd pedig a kisöccsét. Az ikrekről már nem is beszélve! Igazából elég jó lelkű fiú voltál mindig is, de azért elég zűrös volt a gyerekkorod. Hol Roxmortsba szöktél ki a barátaiddal, hol megkíséreltél bejutni a lányok hálójába. Anyának mindig fejfájást okoztál.
A roxfortos éveid után, mintha benőtt volna a fejed lágya. Elvégeztél valami töltelék szakot három év alatt... na meg ekkor érkezett a háború is. A háború, ami annyi ember életét keserítette meg és ez alól te sem voltál kivétel. Meg akartad óvni a családodat, ezért meghúztad magad, csak éppen a szíved motivált egyszer csak más felé. Egy lányt mentettél meg a halálfalóktól, Tamara Bonest. Akkoriban gyorsan összebarátkoztatok, de hamar elcsavarta a fejedet, mert te olyan naiv fiú voltál... könnyű volt megfogni. Amilyen önzetlen voltál Tamarával, ő olyan könnyen kihasznált, ráadásul mióta elköltözték otthonról és többet vagytok kettesben, egyre inkább próbál Flora ellen hangolni. Bizony, a drága Flora ellen, akivel olyan legendás a kapcsolatotok.

Megjegyzés: A karakter megalkotásához érdemes a két már aktív tesó előtörténetét elolvasni!
Naplózva


Ezra Ellsworth
Eltávozott karakter
*****


A joke? Im on it!

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2022. 09. 30. - 20:11:07 »
+1

ELIENE ELLSWORTH
Nem: lány
Kor: 12
Ház:Szabadon választható
Évfolyam: 1.
Vér: félvér
Hirdető: Ezra Ellsworth
Avialany: Cailey Fleming (módosítható)

A karakterről:
Egészen kicsi voltál, mikor mugli édesapánkat elvitte nagynénénk, hogy elkerülje a Sötét Nagyúr hadjáratát és magát a háborút. Talán fel sem fogtad mi történik körülötted, ez idő alatt én voltam, aki gondoskodott rólad, míg bátyánkra és édesanyánkra zúdult minden tennivaló, legyen szó munkahelyről, otthoni ügyekről vagy főzésről. Erős kapocs alakult ki köztünk, sokat sírtál apánk miatt akkoriban, én próbáltam tartani a lelket benned és vigasztaltalak, pedig nekem is fájt a kialakult helyzet. Mikor véget ért az őrület és megkaptam a meghívómat a Roxfort-ba, ugyanúgy örültél neki, mint én magam, holott nálad még nem volt semmi nyoma mágiának, vagy csak nem vettük észre, de te annyira optimista voltál, hogy nem akartunk letörni. Sok csínyben segédkeztél nekem, szinte partner voltál minden rosszalkodásomban. Sosem buktál le, mivel egy ilyen tündéri kislányra nem lehet haragudni, sokszor ki is használtad bájodat és miután én is és bátyám is távol voltunk, te vitted tovább családi szokásunkat. Talán jobban is csinálod már, mint én, bár mint minden nő, idősebb korodra te is elkezdtél nyitni a csini ruhák és hajak világa felé, de egy-két huncutságra még mindig vevő vagy. A bájos kis Eli végül megkapja meghívóját és tudom, hogy ugyanolyan szorgalmasan fogsz tanulni, mint ahogy anyánknak segítettél otthon a házimunkában, de azért ne felejtsd el fedezni bátyádat, ha megint valami rosszban töri a fejét.  


(A karakter szabadon variálható, de mindenképp egyeztetni szükséges a tesóval. Ezra előtörténetének olvasása is ajánlott. )
Naplózva

Theresa McCarthy
Eltávozott karakter
*****


~ Furkász Firkász ~

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2022. 12. 09. - 19:41:22 »
0

NATHAN MCCARTHY

 

 
 

Nem: férfi
Kor:   23
Foglalkozás:
Munkahely: a Dragon-seprűgyár jogi osztályán dolgozol
Vér: félvér
Hirdető: Theresa McCarthy
Avialany: Kit Young
 
A karakterről:
Nathan a McCarthy család elsőszülöttje, akitől az apja nagy dolgokat várt. Történetesen azt, hogy továbbviszi a családi vállalkozást a Dragon-seprűgyárat. Szíved azonban inkább a varázs-jog felé húzott, és nem kis győzködések árán meggyőzted apánkat, hogy hadd mehess a jogi karra.

Miután elvégezted a képzést, elkezdtél apánk cégénél dolgozni, most is ott dolgozol, és próbálsz minél többet megtudni a varázs-jogról.

A kapcsolatunk kiegyensúlyozott, és nagyon hiányzol, amikor a Roxfortban vagyunk. Igazán jó testvéri viszony van közöttünk, és amikor bajba kerülök, mindig megpróbálsz kihúzni a csávából. Apánk előtt is sokszor megvédesz, még ha kell, akkor a saját károdra is. Így volt ez mindig, régebben én is védtelek, ha arról volt szó. De most már felnőttél, és ilyen fajta segítségemre nincs szükséged. De persze, bármikor meghallgatlak, ha szükséged van rám. A suliidőben folyamatosan levelezünk, és te vagy az egyetlen, aki miatt várom a szüneteket. Ja, és együtt járunk kviddics meccsekre.

Egyébként egy nagyon jókedélyű, kedves fiú vagy, akit éppen ezért imádnak a lányok. De te jószívű vagy, és ezt egyáltalán nem használod ki, keresed az igaz szerelmedet, és a számodra megfelelő utat. Szeretsz a magad lábán állni, ezért az egyetem óta nem otthon laksz. Először Hertfordshire-ben béreltél egy lakást, most pedig főleg Londonban vagy megtalálható, ha éppen nem otthon kell töltened az idődet egy fogadás vagy egy társasági esemény miatt.

Megjegyzés: Avialany szabadon cserélhető!
Naplózva

Alec Fleming
Eltávozott karakter
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #21 Dátum: 2022. 12. 10. - 12:40:30 »
+1

JOSEPH 'JOE' LONGBOTTOM
Nem: Fiú
Kor: 16
Ház: Ahová beosztanak
Évfolyam: 4.
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Alec Fleming
Avialany: Logan Lerman (módosítható)

A karakterről:
Joe szülei a háború idején bújkáltak, hol külföldön, hol a Királyság területén, de állandóan vándoroltak. Remélték, hogy így nem találnak rájuk a halálfalók, mert munkájuk folyamatosan a Főnix Rendje tevékenységét segítette. Bájitalokkal, pálcákkal fegyverekkel látták el a Sötét Nagyúrral szemben felsorakozó ellenállást. Joe élvezte az utazásokat, ám egy éjszaka, mikor apja vissza akart térni a családi kúriába, rajtuk ütöttek. Mindannyian súlyos sérüléseket szenvedtek el, így a fiú egy év csúszással folytatta tanumálnyait. Ennyi időbe telt, mire teljesen felépült.
Másokat megtört a háború, Joe azonban erőt kovácsolt a vele történtektől. Határozott, erős fellépése a korosztályát meghazudtolja. Emellett persze igazi kamasz, folyamatosan bajba keveri kíváncsisága, egész pontosan: nem csak őt keveri bajba. Három barátját is állandaón magával rángatja mindenbe.
Albi, Harvey és Alec közül utóbbi áll a legközelebb hozzá. Ha titkokat akar megbeszélni, úgy Alec társaságát keresi, sőt rosszkedv esetén is tőle várja a felvidítást. Joe feltűnő srác, sok energiával és ezt az energiát újabban a kviddicsben akarja levezetni. Legfőbb célja az, hogy bekerüljön a csapatba.
Naplózva


Leonard J. Flint
Eltávozott karakter
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #22 Dátum: 2023. 01. 19. - 21:54:03 »
0

Eleonore S. Flint

Nem:  Lány
Kor:  14
Ház:  Mardekár/Hollóhát
Évfolyam:  3
Vér:  Arany
Hirdető:  Leonard J. Flint
Avialany:  Jenna Ortega

A karakterről:
Mondanám, hogy mindig az én kicsi, kedves húgom voltál, de hazudnék, sokszor nyűg vagy számomra. Apuci kedvence, mindenben jobb vagy nálam és ezt édesapánk mindig ki is hangsúlyozza. Szeretsz a középpontban lenni és kihasználod az embereket, de csak addig, ameddig az érdekeid kívánják. Él tanuló és közkedvelt vagy, holott sok fiú szívét összetörted, sokszor nekem kellett őket levakarni rólad. Mindig megvédtél édesapánkkal szemben, a valóság az, hogy gondoskodsz rólam, mert tudod szükségem van rád, még akkor is, ha nem vallom be. Sajnálsz, amiért apánk idegronccsá tett engem, erősebb vagy nálam lelkileg és sosem törtél meg a családi terror alatt. Az iskolában is sokszor a védelmemre keltél, de csak a háttérben dolgozva, nehogy kiderüljön, hogy még itt is rád szorulok, ugyanis, ha ez édesapánk fülébe jutna, még úgyis megszidna engem. Ezért vagy velem sokszor undok mások előtt, ezért fricskázol és gúnyolsz ki mindig, mert nem akarod, hogy otthon még jobban elharapózzanak a dolgot azzal, hogy a védelmemre kelsz vagy szánalmat mutatsz irányomba. A divat iránt érdeklődsz, sokat szerepelsz, szavalsz és a színészi klubban is megmutattad már magad, de ez mindig csak szerep, melyet a körülötted élőknek mutatsz a tökéletesség álcájának eléréséhez. Titokban mindig is egy dologra vágytál, de mint ahogy engem, úgy téged is sakkban tart édesapánk terrorja, ezért sosem mertél előállni vele és kényszerűen beállsz a sorba, ami a Flint családot kísérti évszázadok óta.

//A karakter szabadon variálható egyeztetés után, az, hogy mire vágyott pontosan a userre van bízva, egyedül a házak és a kor kötöttek. Bővebb infóért olvasd az Előtörténetem esetleg dobj egy PM-et.//

NaplózvaSzabad helyeim: 2/2

Elliot O'Mara
Eltávozott karakter
*****


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #23 Dátum: 2023. 02. 28. - 08:40:16 »
+1

LISBETH ROWLE
Nem:
Kor: 37
Foglalkozás: protektor
Munkahely: Mágiaügyi Minisztérium
Vér: Aranyvér
Hirdető: Elliot O’Mara
Avialany: Adelaide Kane (módosítható)

A karakterről:
Lisbeth Rowle. Ha csak rád néz az ember azt látja, ami te vagy igazán: az erő nőitestbe bújt, kétlábon járó valója. Mindig is ezt mutattad kifelé, hogy hatalmad van, hogy apád minden képességét örökölted, amire csak szükség lehet egy nagy múltú család vezetéséhez. Sosem volt fiútestvéred, így arra készültél, hogy te leszel Phillip Rowle elsőszülöttjeként a Rowle család oldalágának vezetője, hiszen te mindenre képes vagy a famíliáért.
A terveid már-már sikerülni látszottak, mikor apád bejelentette, van egy házasságon kívüli fia, egy bizonyos Elliot. Nem tudtál róla semmit, igazából mikor ki is derítetted, hogy az anyja egy mocskos sárvérű volt, apád azonnal törölte az emlékeidet. Így egyelőre te is abban a hitben élsz, hogy apád egy aranyvérű, kínai szeretőjének gyermek. Sem te, sem a húgod Prue nem tűritek meg a féltestvéred. S hogy mikor fogant Elliot? Szinte pontosan akkor, amikor te a világrajöttél… és ez csak még megalázóbb volt. Arról nem is beszélve, hogy a Roxfortos éveid alatt éppen ebbe a srácba sikerült belehabarodnod, a saját féltestvéredbe. Mindezt persze jobbnak láttad titkolni a rokonság előtt… és pont eléggé zavart, hogy Elliot tökéletesen emlékezett rá.
Bár a szüleid 28 éves korodban férjhez kényszerítettek, közötted és Thomas Flint között sosem alakult ki mély kötődés, egy csapat voltatok, de te mindig tartottad a távolságot vele, hiába született meg egy éve az első gyermeketek. A kicsivel nem igazán foglalkoztál, te nem háziasszonynak való vagy, így nagyrészt a dadákra bíztad a nevelését a kislánynak, miközben te protekorként kerested a kenyeredet… na meg persze bérgyilkosokat fizettél, hogy végre elintézzék a látszólag halhatatlan Elliotot… vajon sikerül a terved?

Megjegyzés: A karakterrel komoly rivalizálást tervezek, szóval erős idegzetűeknek ajánlott Vigyorog
Naplózva

Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 07. 19. - 20:19:51
Az oldal 0.112 másodperc alatt készült el 36 lekéréssel.