Roxfort RPG

Karakterek => Örökbefogadó => A témát indította: Mrs. Norris - 2019. 05. 28. - 19:43:55Cím: Lombikkarakterek
Írta: Mrs. Norris - 2019. 05. 28. - 19:43:55
Lombikkarakterek

Itt, az Örökbefogadóban egy nagy asztalnál várakoznak azok a karakterek,
akiket szabadon bárki elvihet.
Találni itt könyvbeli karaktereket (http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,9659.0.html)
és olyanokat is, akiket a már meglévő játékosok írtak számotokra.

Hogyan fogadjak örökbe?

Mi sem egyszerűbb!
Pusztán regisztrálj a választott karakter nevével, majd játékosaink
által hirdetett karakter esetén a hirdetővel vedd fel a kapcsolatot!

Felhívnánk a figyelmet az úgynevezett kéthetes szabályunkra:
amennyiben regisztrálsz egy lombikkarit, de két héten belül nem
érkezik hozzá előtörténet, töröljük a regisztrációt. Nem szeretnénk,
ha a karakteralkotás átmenne stipi-stopi játékba. Amennyiben több időre
van szükséged, kérlek, írj valamelyik staff tagnak, hogy mennyi plusz időre van szükséged még.

Lombikot akarok alkotni!

Mi sem egyszerűbb, ifjú barátom!
Csak töltsd ki a lentebbi sablont és posztold ide úgy, hogy a hozzászólásod témáját átírod a karaktered nevére! ;)

Diák-lombiknak:

Kód:
[box]
[center][font=georgia][size=15pt][color=#FFFFFF]KARAKTERED NEVE[/color][/size][/font][/center][/box]

[center][img height=150]A kép linkje[/img] [img height=150]A kép linkje[/img][/center]


[box][justify][font=georgia]
[b][color=#FFFFFF]Nem:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Kor:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Ház:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Évfolyam:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Vér:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Hirdető:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Avialany:[/color][/b]

[b][color=#FFFFFF]A karakterről:[/color][/b]
Rövid leírást várunk ide.
[/font][/justify][/box]

Felnőtt-lombiknak:

Kód:
[box]
[center][font=georgia][size=15pt][color=#FFFFFF]KARAKTERED NEVE[/color][/size][/font][/center][/box]

[center][img height=150]A kép linkje[/img] [img height=150]A kép linkje[/img][/center]


[box][justify][font=georgia]
[b][color=#FFFFFF]Nem:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Kor:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Foglalkozás:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Munkahely:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Vér:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Hirdető:[/color][/b]
[b][color=#FFFFFF]Avialany:[/color][/b]

[b][color=#FFFFFF]A karakterről:[/color][/b]
Rövid leírást várunk ide.
[/font][/justify][/box]


Cím: Ruby Holloway
Írta: Mrs. Norris - 2019. 08. 02. - 19:57:20
RUBY HOLLOWAY

(https://i.imgur.com/K7dMvck.jpg) (https://i.imgur.com/VqrlqHw.jpg)Nem:
Kor: 30
Foglalkozás: színésznő
Munkahely: West End színház
Vér: félvér
Hirdető: Willow Fawcett
Avialany: Hailee Steinfeld (változtatható)


A karakterről:
Édesanyja ága egy gazdag mugli család, aki már generációk óta vagy a színházak vagy a filmek világában ér el ikereket és érzi is a legjobban magát. A nő alig volt 21 mikor megismerte Ruby édesapját, aki akkor egy szabó műhelyt vezetett. Ebből a műhelyből kerültek ki a színház kosztümjei.
Ruby egy váratlan gyermek volt, mikor kiderült, hogy az édesanyja vele állapotos, a szülei már nem voltak együtt. Később, mikor kiderült, hogy Ruby boszorkány újra felvette az apjával a kapcsolatot, hogy segítséget kérjen. A kislány egész életében a rivalda fényben élt, és mindig is csodálattal töltötte el. Keményen dolgozott azért, hogy ő is felérjen édesanyja hírnevéhez, de édesapjáról sem feledkezett meg, így a Roxfortban prefektusi rangot kapott és az évfolyam elsők között szerepelt. Eleinte vidéki színházakban szerepelt, néha egy-egy kisebb szerepet kapott a West Endben, és ezeknek a beugróknak köszönhetően hamar lecsaptak rá. Felismerték a tehetségét, a szorgalmát, és nem utolsó sorban engedtek édesanyja kérésének is.
Közvetlen az emberekkel, szívét-lelkét beleadja a szerepeibe. A háború folyamán két fontos feladatot tűzött ki maga elé. Az egyik, hogy elterelje a figyelmet a háborús borzalmakról, a másik hogy mindenáron megvédje a szeretteit. Mikor vidéken játszott, akkor ismerte meg Willow-t. A románcuk szenvedélyes volt, a hosszú vándorút után ő volt az
első, aki hosszabb időre meg tudta állítani. Letelepedett, munkát vállalt egy étteremben, és úgy tűnt, hogy boldogok lesznek egymás oldalán, de mikor Ruby megkapta a végleges helyét a West Endben, akkor elváltak útjaik. Azóta is tartják a kapcsolatot. Nem haraggal váltak el, egyszerűen a terveik, a jövőképük már nem fedték egymást.


Cím: Ernest Naras
Írta: Mrs. Norris - 2019. 08. 02. - 20:34:39
ERNEST NARAS

(https://i.imgur.com/aHMd96t.jpg) (https://i.imgur.com/KUf08Ja.jpg)Nem: Férfi
Kor: 74
Foglalkozás: portás
Munkahely: Trinity árvaház
Vér: varázstalan
Hirdető: Merel Everfen
Avialany: Ian McElhinney

A karakterről:
A harmincas éveiben állt munkába portásként az árvaháznál, azóta is töretlenül dolgozik ebben az állásban, kissé remeteszerűen. Ismert családja nincs, vagy nem tart velük szoros kapcsolatot, az ideje java részét az árvaház ügyeinek szenteli. Régebben gyakran járt utána egyéb elintéznivalóknak is, öregkorára már kevésbé rohangál, de nem tervez nyugdíjba vonulni. 1944-ben közlegényként szolgált a normandiai partraszállások és a francia hadjárat idején, első bevetésén tanúja volt, hogy egy mágus-származású bajtársa (bizonyos Wick közlegény) mugli fegyver helyett varázslatot használt egy szorult helyzetben.
Az esetet a Mágiaügyi Minisztérium a 60-as évekre tudta felgöngyölíteni, és visszavezetni Narashoz a szálat, aki ekkoriban már az árvaháznál dolgozott. A kiküldött minisztériumi alkalmazottak végül úgy ítélték, jól jöhet egy olyan árvaház, ahol biztonságosan elhelyezhetnek varázsló-árvákat, ezért beavatták Narast a mágusvilág létezésébe, és megbízták a varázsló árvák felügyeletére, valamint elkalauzolására az Abszol úton, a roxforti felvételüket követően. Nem sokan tudják, miért él aféle önkéntes remeteségben, jelleme alapján igazi családi ember lehetne, mégis minden jelek szerint egyedül él, az árvaházhoz közeli kis lakásában. Ideje nagy részét is az árvaház portáján tölti, félig-meddig abba a kis helyiségbe is beköltözve. Soha el nem mesélt története, hogy fiatalkorában még reményekkel tele kezdett családalapításba, de feleségét és hamarosan születendő gyermeküket is elvesztette egy szerencsétlenségben, amiért nem ő a felelős, de mégis teljes mértékben önmagát okolja érte, és a hosszú évtizedek alatt se bocsájtotta meg magának. Kifele nem látszik rajta, mindenki barátságos, segítőkész, humoros embernek ismeri, de máig a lelkiismerete, önvádja hajtja, jóvátenni a "bűneit", ami viszont elérhetetlen cél, ameddig magának nem bocsájt meg, hiába tett több mint negyven év munkája alatt sokkal több jót a világnak, mint valaha árthatott.


Cím: Miss Rowlens
Írta: Mrs. Norris - 2019. 08. 05. - 09:48:25
MISS ROWLENS

(https://i.imgur.com/w6ykITt.jpg) (https://i.imgur.com/6dSgM1l.jpg)Nem:
Kor: 29
Foglalkozás: Auror
Munkahely: Mágiaügyi Minisztérium, Aurorparancsnokság
Vér: Félvér/Aranyvér (választható)
Hirdető: Henry J. Mirol
Avialany: Blake Lively (az arc jelenleg foglalt, válassz másikat!)


A karakterről:
Rowlens egy igazán belevaló aurornő, aki minden kemény helyzetben feltalálja magát. Nem véletlen, hogy a Roxfortban anélkül osztotta be a süveg Griffendélesnek, hogy hozzáért volna szőke hajkoronájához. A Roxfort után kiemelkedő teljesítményének köszönhetően csont nélkül felvették a Griffendél Godrik Akadémiára, ahol választhatóan elvégezte az alábbi szakok egyikét: Általános aurori képzés/Kríziselhárítás/Átoktörői szak, majd a Mágiaügyi Minisztérium Aurorparancsnokságán helyezkedett el. Mióta a Szeszély felütötte a fejét, Rowlens leginkább a Szeszélyelhárító Különleges Egységben tevékenykedik, melynek küldetése értelemszerűen a mágikus katasztrófaforrás kiiktatása egyszer, s mindenkorra. Rowlens lobbanékony, temperamentumos személyiség, így gyakran bízzák rá a keményebb falatnak számító alanyok kihallgatását, amit ő mindig maradéktalanul végre is hajt... Mirollal attól a perctől kezdve izzik közöttük a levegő, hogy a titkár úr először betette a lábát a Minisztériumba. Igaz, Rowlens
ezt soha nem vallaná be... még magának sem.
Megjegyzés: A karakter keresztneve szabadon választható.


Cím: Zane Roberts
Írta: Mrs. Norris - 2019. 08. 05. - 09:53:40
ZANE ROBERTS

(https://i.imgur.com/7E1Su1V.jpg) (https://i.imgur.com/ZqkoLf0.jpg)Nem: férfi
Kor: 20
Foglalkozás: auror-tanonc
Munkahely: Griffendél Godrik Akadémia
Vér: arany
Hirdető: Artemis Greenberry, Anna Volkova
Avialany: Robert Sheehan (megegyezés szerint módosítható)


A karakterről:
Zane átlagos aranyvérű fiatal, aki érzékeny, emberszerető, a gyengéket és elesetteket gyámolító jellem, bátor és erős moralitású, ezért leendő foglalkozásául az aurorságot választotta. Lelkiismeretesen tanult, tehetséges, ügyes a párbajban és értelmes is. Egy külföldi vérfarkas bűnszövetkezet (az orosz Falka) áldozatává vált, akik be akarták szervezni a soraik közé, hogy kémkedjen/dolgozzon nekik.
Ő, annak ellenére, hogy megfertőződött a vérfarkas kórral, sziklaszilárd elvei miatt, és mert a végletekig elköteleződött a "jók" oldalán, inkább nem állt a bűnözők és maffiózók szolgálatába. Elmenekült előlük, ám az új élethelyzetével nehezen küzdött meg.
Szakítani próbált barátnőjével Zeldával, hogy a lány biztonságban legyen tőle, ám egy baleset során végül őt is csak megfertőzte a kórral. Ettől olyan bűntudata támadt, hogy kis híján végzett magával. Szörnyetegnek érezte magát, a társadalomra irányuló olyan fenyegetésnek, amitől épp hogy meg akarta védeni a polgárokat.  Ráadásul a Minisztérium üldözőbe vette a rejtélyes vérfarkast, azzal a szándékkal, hogy kiiktassák. Az ügy során végül is nem derült ki, hogy Zane volt a támadó, viszont a barátnőjéről mindenki megtudta, hogy vérfarkas lett. Artemis és Anna segítették ki Zane-t, elérték, hogy észhez térjen és rávették, hogy az önmarcangolás helyett inkább segítsen a hozzá hasonlatos bajtól szenvedőknek.
Ők hárman alakítják meg az Anonim Vérfarkassegítő Szervezetet, egyelőre ők is név nélkül segédkeznek, levelezés útján nyújtanak lelki segélyt, küldenek farkasölőfű-főzetet, eltussolnak kisebb ügyeket, segítenek névtelennek maradni, de szükség esetén fizikálisan is közbelépnek. Közben szembe kerülnek a Falka érdekeivel (akik gátlástalan
módszerekkel és szándékos farkas-fertőzéssel állítják a maguk oldalára az általuk fontosnak vagy hasznosnak ítélt embereket), illetve a Vörös Telihold nevű új bandával is meggyűlik a bajuk, akik lényegében a vérfarkasok kiirtására
esküdtek fel.
A karakter első megjelenéséről:  itt (http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,13767.0.html)


Cím: Daniel
Írta: Mrs. Norris - 2019. 08. 05. - 09:59:48
DANIEL

(https://i.imgur.com/LLo7YgG.png) (https://i.imgur.com/AxzmL0w.jpg)Nem: Férfi
Kor: 40
Foglalkozás: Maffiafőnök, csempész
Munkahely: A Kirszejovics klán
Vér: Arany
Hirdető: Anelia Tiebon
Avialany: Michael Fassbender (alkuképes)


A karakterről:
Daniel (születési nevén Dmitrij Kirszejovics) a neves, aranyvérű Kirszejovics varázslócsalád szeme fényeként mindent megkapott, amire csak szüksége lehetett az életben. Anyja és apja elhalmozta finom holmikkal, a legjobb iskolákkal, mesés utazásokkal és... a legfontosabb, korlátlan hatalommal.
Fiatalon Daniel bejárta a világot, éveket töltött el Amerikában, ahol tökéletesen elsajátította az angol nyelv mellett az amerikai akcentust. Ösztönös sármja, mellyel remekül tudja leplezni veleszületett kegyetlen természetét, már huszas évei elején kapóra jött neki az üzletkötéseknél.... vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy a tehetős nők vagyonának kicsalásánál? Családján kívül nem táplál valódi érzéseket senki iránt, értük viszont bármeddig képes elmenni. Így amikor a konkurens Todorov maffiacsalád feje Alekszej leszámolt apjával, Vladimirral, elhatározta, hogy kiírtja az egész Todorov famíliát.
 Majdnem teljes sikerrel járt... Meggyilkoltatta Lizandrát és Alekszejt, s már a markában érezte a sikert, amikor váratlanul rajtaütött a lányukon, Anelián is, akit a megtévesztés nagy mestereként hónapokkal korábban feleségül vett. Ám a döntő pillanatban végül kicsúszott a karmai közül a nő... Daniel jelenleg is erős kézzel fogja Szófia uralkodó maffiaklánját. Egy zsíros üzlet ígérete azonban Londonba szólítja, így egy időre jobb kezére, az öccsére hagyja a klán igazgatását. Szándéka szerint csupán néhány hetet készül Londonban maradni, de a sors fintorából kifolyóan eredeti célján felül egy másik terv is kirajzolódni látszik a fejében, amikor rájön, hogy volt felesége, Anelia (http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,14158.msg77766.html#new) a Zsebpiszok közben rejtőzködik. Daniel elhatározza, hogy befejezi amit elkezdett, és végleg kiiktatja esküdt ellenségét.
Megjegyzés: A karakter vezetékneve szabadon választható, mindig mást használ az álcájának megfelelően.


Cím: Jeremy Parsons
Írta: Piper Walsh - 2019. 09. 07. - 22:22:05
JEREMY PARSONS

(https://i.imgur.com/IJMIpJs.png) (https://i.imgur.com/mk7yQnj.png)Nem: Férfi
Kor: 31
Foglalkozás: Amneziátor
Munkahely: Mágiaügyi Minisztérium Auror Főparancsnokság
Vér: Félvér
Hirdető: Piper Walsh
Avialany: Jonathan Rhys Meyers

A karakterről:
A tipikus báránybőrbe bújt farkas. Bár, auror és a jó ügyet szolgálja, könnyen elcsábul a sötét oldal felé, és ezért nem is riad meg semmitől. Bátran használ sötét mágiát is. A Zsebpiszok közben inkább híres, mint hírhedt, az ott lévők tudják, hogy ha egyedül érkezik, akkor nem kell tőle tartani.
Piperrel van egy közös megállapodásuk, amit még évekkel korábban kötöttek, azonban a háború után érvényesítettek csak. Egyik a másiknak nem szól bele a munkájába. Mind a kettő hasznos a másiknak, amolyan informátor kapcsolattal. Míg Piper az alvilágból viszi az infókat, addig Jeremy a Minisztériumból.
Jeremy árvaként soha nem találta a helyét, a nagyanyja nevelte, bár ez inkább csak felügyelet volt, mert mindig is azt tett, amit akart és úgy ahogy akarta. A nagymama Jeremy 15 éves korában meghalt, utána az egyik barátjához került, amíg be nem töltötte a 17-et.


Cím: Petar Bertov
Írta: Mikhail Bertov - 2019. 11. 13. - 09:44:33
PETAR BERTOV

(https://i.pinimg.com/564x/3c/0d/ae/3c0daede43a4947731c908c5926077c3.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/b9/0e/f6/b90ef6a57428f18dbe4b27f83537d64d.jpg)Nem: férfi
Kor: 28
Foglalkozás: medimágus
Munkahely: saját rendelő Mominoban
Vér: félvér
Hirdető: Mikhail Belot / Mikhail Bertov
Avialany: Dylan Sprouse (nem módosítható)

A karakterről:
Petar Bertov pontosan 5 perccel Mikhail után jött a világra, ebből kifolyólag mindig is ő volt a kisöcsi az igencsak nagy famíliában, akit jó ideig nem is vett komolyan senki. Nem érte nagy megkülönböztetés, hiszen a negyedik fiú volt odahaza, ez pedig gyorsan megtanította őt igazán alázatossá válni. Sosem volt olyan harsány személyisége, mint az ikertestvérének, sőt meglehetősen visszafogott és csendes volt kisfiú korától kezdve. Okos volt és jól tanult, amire a szülei mindig nagyon büszkék voltak, amikor pedig a főiskola után megnyitotta a saját rendelőjét Mominoban és a falucska első medimágusa lett, egyenesen a család szemefénye lett. Csak akkor érkezett a csalódás, mikor kideült, hogy Petar sem tudja majd eltartani az egész rokonságot, sőt a rendelője hamarosan a csőd szélére keveredett. Ennek főleg az volt az oka, hogy fiatal medimágus a fizetésképtelen páciensektől legfeljebb élelmiszert fogadott el. Ráadásul eddigre már akkora volt a pénzügyi fejetlenség Bertovéknál, hogy felváltva kezdtek leveleket írogatni Mikhailnak, hátha valakinek hajlandó lesz pénzt küldeni.Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Sean Westerfeld - 2020. 07. 21. - 13:21:44
ZOEY

(https://i.pinimg.com/564x/82/21/7f/82217fe8394b420bb76f4bdaf9b5b250.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/65/37/8d/65378d93de897b042beef0fb0d37cee4.jpg)Nem:
Kor: 29-30
Foglalkozás: kém
Munkahely: aki felbéreli
Vér: fél
Hirdető: Sean Westerfeld
Avialany: Phoebe Tonkin (nem módosítható)

A karakterről:
Mindenki úgy ismer téged, hogy a Kaméleon. Metamorfmágus vagy, így gyerekkorodtól kezdve arraól álmodoztál, hogy egyszer te is kém leszel, hogy majd te is beépülsz a titkos szervezetekbe, és belülről rohasztod el őket. Szabadúszó vagy, és profi. Mindenkit eljátszottál már a zokogó férjét elvesztő fiatal feleségtől kezdve az öregasszonyig. Minden bőrbe belebújsz és tökéletesen játszod a szereped. Élvezed, hogy belülről dönthetsz meg rendszereket, tehetsz tönkre családokat. Nincsenek aggályaid, akárki kér is fel téged teljesíted a megbízást. Egy bosszúszomjas feleség kéri tőled, hogy csald ki a férjétől az összes vagyont? Szerelmest játszol, hogy aztán eláruld? Voltál már szőke prostituált, ártatlan árva, voltál ázsiai, indiai, amerikai.
Sok neved volt, az igazira már alig emlékszel.
De vajon hol rejtőzöl te igazából? A te igazi arcod hol van?
Talán fel is adtad, hogy ezt megtaláld, azon a napon, amikor végleg az álarcok mögé menekültél. Azon a napon, amikor a tűz előuszított mindenkit, akit szerettél.
Most pedig egy őrült, gyilkos vérfarkast üldözöl, hogy végre visszadugd őt oda, ahova igazából való.
Megtennéd vele ezt akkor is, ha kiderülne, hogy ő igazából a halottnak hitt öcséd?  


Cím: Deimos Flanaghan
Írta: Seosaphine Baradwys - 2020. 12. 12. - 22:04:22
DEIMOS FLANAGHAN

(https://64.media.tumblr.com/c7dd5970caf42fe18d0abcb25a2dcd40/tumblr_pvmo5zv1Gi1xpjiuvo4_400.png) (https://64.media.tumblr.com/5d7c0e0b58eafd69f2d685d715a8b6b4/tumblr_podiunhEz81xpjiuvo6_400.png)


Nem: férfi
Kor: 27 év
Foglalkozás: megbízott minisztériumi fejvadász
Vér: félvér
Hirdető: Seosaphine Baradwys
Avialany: Jeremy Renner (alkuképes)

A karakterről:
Deimos Flanaghan élete átlagos családban, átlagos körülmények között kezdődött.
Szülei az ír származású Jon Flanaghan és Aisling Doyle nagy örömmel fogadták és szeretetben nevelték őt, egészen addig míg jobb boldogulást keresve nem költöztek Angliába, ahol életünk sajnos virágzás helyett rövidesen tragikus véget ért. Egy körözött bűnöző és az őt üldöző aurorok között kitörő harcnak estek áldozatul, a jelentések szerint egy kósza robbantóátoknak köszönhetően.

Dei mindössze hat éves volt ekkor és egyéb hozzátartozók híján a Minisztérium emberei egy árvaház gondjaira bízták a temetéseket követően. Az elkövetkező évek megkeményítették, de szerencsére nem keserítették meg a fiú életét, aki néhány sikertelen örökbefogadási kísérletet követően nyert felvételt a Roxfortba, ahol a Teszlek Süveg a Griffendél házba osztotta. Az iskola falai között végre sikerült egy olyan otthont találnia, ahonnan tudta, hogy nem fogják visszaküldeni az árvaházba és ahol végre előbújhatott belőle az igazi énje.
Dei minden marhaságba belerángatható volt, a lányok imádták, rengeteg barátra tett szert a hét év alatt és mellékesen a tanulmányait is egészen jó eredményekkel végezte. Ebben persze nagy segítségére volt Laidan Baradwys, akivel már az első évben szoros barátságot kötöttek és aki mindig segített neki a vizsgákban, beadandókban, sőt, Dan és a családja szinte minden ünnepen és szünetben örömmel látta őt vendégül, hogy ne kelljen egyedül töltenie azokat az árvaházban.

A roxforti évek után beíratkozott az Akadémiára, auror szeretett volna lenni, de sajnos a tanulmányi követelményeket nem tudta megfelelően teljesíteni, így elvesztette az ösztöndíját és ott kellett hagynia az iskolát, hogy fenntarthassa magát. Egy ideig alkalmi munkákból élt, aztán komolyabban kezdett érdeklődni más lehetőségek felé, amivel a bűnüldözésben részt vehetett - így kezdett fejvadászkodni.
A háború idejére már megszerezte a szükséges minisztériumi engedélyeket és rengeteg megbizatást vállalt el önállóan is, így került kapcsolatba a Főnix Rendjével és kezdett aktívan harcolni a Halálfalók és Voldemort egyéb csatlósai ellen. A roxforti csata közeledtével a Szárnyas Vadkanban találkozott újra Laidan kishúgával, Seonnal, akivel egyből megtalálták a közös hangot, mint a távoli unokatestvérek és együtt is harcoltak egykori alma materük felszabadításáért.

A háborút követően Deimos szolgálataira továbbra is nagy szükség volt a minisztériumnál, sőt, igazából az aurorok számának átmeneti csökkenésével meg is növekedett a nyakoncsípendő delikvensek száma - ekkor jött az ötlet, hogy a csatatéren meglehetősen tehetségesnek mutatkozó Seonnak felajánljon egy segítői szerepet maga mellett, akiből azóta remek társat nevelt maga mellé.

Megjegyzés: NJK-ként is megalkotható, de szerintem teljes értékű karakterként is számos lehetőség nyílik Flannel kalandozni, bűnüldözni. További infók az előtörténetemben találhatóak, illetve PM-ben szívesen beszélgetek bármilyen kérdéses elemről. 8)


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Leonard B. Beckett - 2021. 01. 15. - 17:35:40
MITCHELL JACOB PETERSON a.k.a "MITCH"

(https://www.interviewmagazine.com/wp-content/uploads/2016/11/img-matt-smith_110416861464.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/dd/83/c7/dd83c7567ae23603d56a1c8bb7670dcb.jpg)Nem: Férfi
Kor: 36
Foglalkozás: Protektor
Munkahely: Saját irodája van Londonban
Vér: Arany
Hirdető:Leonard B. Beckett
Avialany: Matt Smithre/Justin Timberlake-re gondoltam első körben, de abszolút alkuképes a választás. A lényeg, hogy hasonló karakterű úriember legyen...

A karakterről:
Mitch és Leon mardekáros koruk óta elválaszthatatlan bajtársai egymásnak. Leonhoz hasonlóan Mitch is világéletében hedonista volt, és páratlan humorérzékkel áldotta meg a sors. A Peterson család bár aranyvérűként mélyen szimpatizált a Nagyúr eszméivel, nyíltan sosem állt mellé, így a roxforti csata után Mitchnek nem kellett elmenekülnie úgy az országból, mint Leonnak. Petersonék családi öröksége erősen megcsappant a háború alatt, és távolról sem volt elég ahhoz, hogy fedezze Mitch jelentős kiadásait. Így a felmenőihez hasonlóan protektorként végzett aranyifjú kénytelen volt átvenni megboldogult apja protektori irodáját, és keményen dolgozni, hogy fenn tudja tartani a megszokott életszínvonalat. Mitchre egyértelműen ráillik az "Ördög ügyvédje" sallang, minden helyzetből képes kibeszélni magát, így nem csoda, hogy mikor Leon megunta az évek óta tartó számkivetettséget, senki másra nem bízta volna felmentésének intézését a Minisztériumnál, mint Őrá...


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Giacomo B. Santeria - 2021. 02. 15. - 21:17:32
Belian A. Santeria

(https://i.pinimg.com/236x/71/7f/7b/717f7bbf5f12f48293795dd270cdbc24--oman.jpg) (https://i.pinimg.com/originals/a4/37/d0/a437d031d7d8751d06fc165f29ae11e4.jpg)Nem: férfi
Kor: 42
Foglalkozás: rendező & mestertolvaj
Munkahely: jelenleg szabadúszó
Vér: arany
Hirdető: Giacomo B. Santeria
Avialany: Omar Sy

A karakterről:
Karizmatikus vagy és tehetséges, nem csoda, hogy számos varázslószínházi díjat besöpörtél rendezői pályafutásod során. Sok tekintetben példakép vagy Giacomo, az unokaöcséd számára. Nem csak az köt össze titeket, hogy mindketten Gia megboldogult dédapjának nevét viselitek (igaz, te első, ő csak második keresztnévként), hanem hogy végtelenül rajongotok a színház és a művészetek iránt. Apropó, művészetek, te aztán igazi nagybetűs életművész vagy, mindenkit megszerzel, akit csak akarsz, egyedülálló kisugárzásoddal... na és persze mindent is...és ezt értsd szó szerint. Kettős életet élsz, az aranyvérű nagypolgári művészember álcája mögött egy vérprofi, nyughatatlan tolvaj áll, aki a legleleményesebb módokon szerzi meg zsákmányát. Képes vagy mindent és mindenkit átverni, bár a színházban rendező vagy, az életben nem csak a másokat megtévesztő jelenetek rendezésében vagy utolérhetetlen, hanem magában a színjátszásban is. Az illúziókeltésben mindkét hivatásodban nagy segítségedre van különleges adottságod, melyet igyekszel mások elől eltitkolni: hogy született legilimentor vagy. Nem  meglepő hát, hogy ilyen életvitel mellett családalapításra még nem jutott időd, s talán nem is vágysz rá, ezt csak te tudhatod... Bizonyos értelemben mégis apa vagy, hisz Giacomót fogadott fiadként szereted, még akkor is, ha van neki vérszerinti apja, aki történetesen a bátyád. George okkal féltékeny rád, hisz jóval mélyebb kapcsolatot ápolsz édes gyermekével, mint ő maga, aki a minisztérium felelősségteljes, tiszteletre méltó tagjaként aligha érti meg Giacomo sok szempontból rád emlékeztető, extrovertált személyiségét, nem beszélve a tiédhez hasonló kaotikus és hedonista életviteléről...


Cím: Abigail Vanheim
Írta: Sophie Vanheim - 2021. 02. 22. - 15:28:57
ABIGAIL VANHEIM

(https://i.pinimg.com/564x/68/2b/2a/682b2abc769b5bfe77066f0f733ac27d.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/f3/9a/37/f39a3763c146aec5115ae6980e635915.jpg)Nem:
Kor: 16
Ház: -
Évfolyam: -
Vér: varázstalan
Hirdető: Sophie Vanheim
Avialany: Julia Adamenko // nem változtatható //

A karakterről:
Születésed óta Whiteheavenben élsz a családoddal. Édesapád, az én apukám is, de ti a létezésemről sem tudtatok, egészen tavaly nyárig.  
Kifinomult, okos lány vagy. Minidg ügyelsz a megjelenésedre, általában kontaklencsét hordasz, de néha lecseréled szemüvegre. Ha tudnál varázsolni egészen biztos Hollóhátas lennél. A természeted kissé távolságtartó és hűvös, nem csak velem de a többiekkel is. Az anyukádra hasonlítasz, aki keménykezű, határozott kiállású nő, és ilyenné nevelt téged is, bár a szíved mélyén ugyan olyan kedvesség lapul benned, mint az apukánkban. Büszke vagy és méltóságteljes, de rendes ember, aki sosem bántana senkit. Szeretsz olvasni, tanulni, imádod a világ dolgait tanulmányozni. Két lábbal állsz a földön, szereted a logikát és az észszerű dolgokat, rajongsz a tudományért, a csillagászatért, ezért csillagász szeretnél lenni már nagyon régóta.
Az életed tökéletesen boldog volt, amíg be nem toppantam, és meg nem zavartam egy kissé a békés családi idillt. Nem értetted ki vagyok, miért vagyok. Furcsának tartasz, pedig csak kétszer találkoztunk, és nem tudsz hova tenni. De nem vagy ellenséges, csak úgy méregetsz, mint egy földön kívülit. Furcsaán nem tudunk mit kezdeni egymással, és tudod, hogy titkolok valamit.
Hiszen én boszorkány vagyok. És ezt nektek nem árultam el. Anyáról is csak apa tud, meg Lizzy.
Tudod, hogy van valami a dolgok mögött a felszín alatt. És ki akarod deríteni mi.
Vajon mi lenne, ha megtudnátok?
Vajon lehetünk rendes testvérek?

Megjegyzés: A karaktert leginkább NJK-ként tudom elképzelni.


Cím: William Vanheim
Írta: Sophie Vanheim - 2021. 02. 22. - 16:25:01
WILLIAM VANHEIM

(https://i.pinimg.com/564x/8b/c7/f4/8bc7f4eb7462c6ab10d40efd0abc212a.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/f5/6e/78/f56e7823ca8bf68891de8575c3c80a67.jpg)Nem: fiú
Kor: 15
Ház: -
Évfolyam: -
Vér: varázstalan
Hirdető: Sophie Vanheim
Avialany: Froy Gutiérrez //nem módosítható //

A karakterről:
Abigail és az én öcsém vagy. Furcsa ezt így kijelenteni. Whiteheaven a világ közepe a számodra, ahol boldog csalédban nevelkedtél egy kissé általad karót nyelt nővér mellett.
Olyan srác vagy, akire ha ránéznek azt a benyomást kelti, hogy majdnem szétesik. Kissé bohém és nagyon laza fiú benyomását kelted, aki sosincs jelen fejben, mert mondhatni eléggé elvarázsolt természeted van. Kinézetre Lizzyre hasonlítasz, de természetben teljesen apára ütöttáél. Barátságos, nyílt és közvetlen vagy mindenkivel, sok barátod van. Jószívű és rednes srác vagy, aki képes megvédeni a gyengébbeket, még akkor is, ha ő maga nem egy szuperhős, mégsem félsz harcolni, ha kell. Nyughatatlan vagy, mint a legtöbb 15 éves srác.
Szereted a tengert, annak állatait, és szeretnéd egy nap átvenni majd az apád kezéből  ahajó korményát hogy te is halász legyél. Azonban van egy másik nagy szenvedélyed a hajózáson kívül, ez pedig a szerelés. Mindent bütykölsz, és szétszedsz, imádod azt a régi autódat, amin valamit folyton babrálsz.
Nem igazán rázott meg az első találkozásunk úgy, mint Abigailt, talán te fogadtad a legjobban a hirtelen érkezésemet. Úgy bezsélgettél velem, mintha sosem éltünk volna külön. Sajnálom, hogy titkolnom kell egyelőre azt, hogy ki vagyok, még nem tudom hogy mondjam el. De te is kíváncsi vagy, mert te is érzed, hogy valamit nem mondok el.
Talán egy nap elég bátor leszek, hogy mindenről meséljek.

Megjegyzés: A karaktert leginkább NJK-ként tudom elképzelni.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Elfelda Hall - 2021. 02. 23. - 10:02:51
IRIS HALL

(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKblNVGE_evIUKxfPAFPtIt_tYtDkTyPE6og&usqp=CAU) (https://i.pinimg.com/originals/be/e3/1f/bee31fe9bc01c7ebb78d5ffa64c15ecb.jpg)Nem:
Kor: 61
Foglalkozás: Színművész
Munkahely: Szabadúszó
Vér: Félvér
Hirdető: Elfelda Hall
Avialany: Charlize Theron (alkuképes)

A karakterről:
Vérbeli díva vagy és kortalan szépség, nem csoda, hogy a férfiak még mindig megőrülnek érted, hiába múltál el már hatvan is... Apropó, kortalanság... Ezt a Szombati boszorkányban nemrégiben megjelent cikk szerint nem csak a méregdrága szépítő bájitaloknak és a plasztimedimágiai kezeléseknek köszönheted, hanem kivételes génjeidnek is... tekintve, hogy állítólag véla vér is folyik az ereidben. Hogy igaz-e, hogy ükanyád, Viola véla volt, vagy sem, azt csak te tudhatod, ahogyan azt is, hogy mi húzódhat férjed rejtélyes halála mögött... Rufus ünnepelt kviddics-sztár volt, az Appleby Arrows rettenthetetlen hajtója, és olyan erős fizikummal rendelkezett, hogy sokakat meglepett, amikor egyik pillanatról a másikra, minden baljós előjel nélkül egyszer csak megadta magát a szíve reggeli közben... amikor is a tervezettnél kissé több csepp mérget öntöttél a narancslevébe...
Az aurorokat ugyan játszi könnyedséggel vezetted meg gyászoló araként a színésznői tehetségeddel, de az anyósoddal és az újságírókkal már nem volt ilyen könnyű dolgod...Rufus anyja, Ygritte mindig is utált téged, amiért "elvetted tőle" a szeme fényét, és miután meghalt, természetesen téged okol érte, megszállottan próbálja bebizonyítani, hogy te állsz az egész mögött. A sajtóban pedig a mai napig előbukkan időnként a híresztelés, hogy talán nem is volt olyan véletlen Rufus halála, főleg annak fényében, hogy megfakult szépségű - és a szakma által egy ideje ignorált - kolléganőd, Freya mostanság azzal került vissza a reflektorfénybe, hogy a házasságotokról pletykál... Legszívesebben megrángatnád egykori legjobb barátnődet, aki egy kis hírnévért cserébe kiadta a titkaidat és elárult téged... Attól meg különösen a falra mászol, amikor újságírók azzal zaklatnak, hogyan bírtad hosszú évekig titokban tartani, hogy a férjed bántalmazott... Mindennek a tetejébe még egy rejtélyes betegséggel is küzdesz... Időnként rád tör a fulladás, szédülsz és rohamosan rángatózol egész testedben, ami miatt egyre nehezebben tudsz megfelelni imádott hivatásodban.
Hiába jártál már a legjobb medimágusoknál, ők csak széttárják a kezüket, mondván, szerintük pánikrohamaid vannak és fordulj pszichomedimágushoz, ahelyett, hogy diagnosztizálnának és meggyógyítanának végre...
Mi sem állhatna távolabb tőled, minthogy egy idegennek tálalj ki lelked legsötétebb bugyrairól, de mostanra úgy látszik, nem maradt más megoldás. Gyűlölöd a gondolatot, hogy szeretett lányaid, Zoe és Elfelda halálra aggódják magukat miattad...Ezért csakis az ő könyörgésükre, de lassanként kezdesz megbarátkozni ezzel a lehetőséggel, hogy bármi áron is, de visszanyerd az egészséged.

A karakterről bővebben itt (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,14210.0.html) olvashatsz.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Elfelda Hall - 2021. 02. 23. - 10:47:54
ZOE HALL

(https://i.pinimg.com/originals/e5/59/28/e55928b047c7f395d729e493330c32b4.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/d2/eb/ec/d2ebec049c1083e4ba494b9ee0aa75ab.jpg)Nem:
Kor: 33
Foglalkozás: Énekesnő
Munkahely: Zoe's whispers
Vér: Félvér
Hirdető: Elfelda Hall
Avialany: January Jones (alkuképes)

A karakterről:
Megzabolázhatatlan erő... Gyakorlatilag így lehetne leírni a jellemedet. Ehhez társul még egy nagy adag zenei tehetség is, ami bőven elég volt neked ahhoz, hogy anyád nyomdokaiba lépve te is hamar sztárrá válj. A Roxfort után nem teketóriáztál sokat, elvégeztél ugyan két évet az MMMM Előadómágusi Karán, de hamarabb befutottál, mintsem hogy értelme lett volna befejezni az egyetemet. Először egy három boszorkányból álló banda frontembere voltál, de hamar rájöttél, hogy nem szívesen osztozol másokkal a figyelmen és a sikeren, nem beszélve arról, hogy vad természetedből fakadóan nem épp erősséged a kompromisszum-készség sem, így hát amikor elég híressé váltál ahhoz, hogy szóló karrierbe kezdj, gondolkodás nélkül hagytad hátra a többieket, hogy saját bandát alapíts....ahol csupa férfi zenész vesz körül természetesen.
Valahogy velük sokkal jobban megtalálod a hangot, az idegesítő női picsogás mindig csak felhúzott. Nincsenek is női barátaid, a húgodon kívül természetesen, akivel viszont sülve-főve együtt vagytok. Elfeldával mindig nagyon jól kijöttetek, de igazán akkor váltatok elválaszthatatlanná, amikor apátok bántalmazni kezdte anyátokat... Onnantól fogva véd- és dacszövetségként működtetek együtt, mindent megtettetek azért, hogy amennyire tőletek telt, megvédjétek őt... de a leleményes gyerekcsínyek persze nem voltak elegek ahhoz, hogy megfékezzétek Rufust, ha elborult az agya. Hamar meggyűlöltétek apátokat, még akkor is, ha a lányaira soha nem emelt kezet... Nem volt kérdés hát, hogy mikor Iris végül megelégelte a földi poklot, amiben éltetek, és megmérgezte apátokat, teljes mértékben mellette álltatok... Vagyis álltál, mert Elfelda túl kicsi volt akkor még ahhoz, hogy felfogja, mi is történt... Később persze összerakta a képet, és ugyanúgy megesküdött rá, hogy megőrzi Iris titkát, ahogy te. Ez mostanában egyre nehezebbé vált, apai nagyanyátok nem hajlandó abbahagyni a szaglászást anyátok után, akit mindig is utált, amiért elvette tőle az ő kicsi fiát... Na és persze az újságírók sem könnyítik meg a helyzetet, akik sunyi módon minden interjú alkalmával pedzegetni kezdik az álompár rémálommá vált házasságát, hiába kötöd ki, hogy a szüleidről nem vagy hajlandó beszélni. Ilyenkor általában idegesen felpattanva, szó nélkül hagyod faképnél a pimasz firkászokat.
A hírnév és a családi traumák végtelenül zárkózottá tettek, de ezt tökéletesen leplezed... Ha kilépsz a színpadra, mindent és mindenkit feltöltesz a belőled áradó elemi erővel és szabadsággal, nem beszélve az isteni hangi adottságaidról... Kizárt, hogy a színpadon őrjöngő vadóc sztárról bármelyik rajongód megmondaná, hogy a koncertek után a mugli kocsidban ücsörögve (megszállottan gyűjtöd az old timereket, valamiért ez a dilid), tök egyedül iszogatva próbálsz enyhíteni a magányon, pedig ez a helyzet...
Elfeldának persze mindig küldhetsz egy baglyot, hogy csatlakozzon hozzád, és tudod, hogy rá számíthatsz is, de mióta komoly kapcsolata van, érzed, hogy valahogy nem ugyanaz az egész... A húgodnak mégis csak megvan a saját élete, és lassanként úgy érzed, nem fordulhatsz folyton hozzá, hogy melletted legyen, amikor magányos vagy... Egyre mélyebben férkőzik az agyadba a gondolat, hogy talán ideje lenne végre, hogy te is találj magad mellé valakit.

A karakterről további információt itt (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,14210.0.html) találsz.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Artemis Greenberry - 2021. 02. 24. - 19:11:00
TODD PIPPENS PROFESSZOR

(https://i.pinimg.com/originals/55/12/20/551220394dfe108682e446fa490ced22.gif) (https://www.personality-database.com/profile_images/183708.png?id=123784)Nem: Férfi
Kor: 58
Foglalkozás: Pszichomedimágus, kutató, professzor
Munkahely: Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály
Vér: Arany/Fél (választható)
Hirdető: Artemis Greenberry
Avialany: Pip Torrens (nem ragaszkodom hozzá, de fontos, hogy hasonló kisugárzású úriember legyen)

A karakterről:
Igazi pszichomedimágus szaktekintély vagy, lassan negyven éve vagy a szakmában, és még mindig nem égtél ki, ami önmagában is kivételes teljesítmény... Világéletedben megszállottan érdekelt az emberi psziché, nem csoda, hogy a Roxfort elvégzése után a Mandragórára jelentkeztél, ahol játszi könnyedséggel végezted el osztályelsőként a Pszicho-medimágus szakot. Az egyetem elvégzése után a Mandragóra Gyógyítóképző Ispotályban helyezkedtél el, és tíz évet tisztességesen le is húztál itt, mielőtt úgy döntöttél, ideje, hogy a magad ura légy. Magánpraxisodban több száz elveszett léleknek segítettél talpra állni, ez adta az inspirációt, hogy miután kellő anyagi tőkére tettél szert, megalapítsd az Elveszett Lelkek Vonala alapítványt, ahol a minisztérium anyagi támogatásának köszönhetően ingyen és anonim módon juthatnak segítséghez a különböző szenvedély - és más mentális betegséggel küzdő boszorkák és varázslók. Két évtizedes magánpraxist, és az ehhez kapcsolódó kutatást követően úgy érezted, változásra van szükséged, így a Mandragóra Intézet nagy örömére végre beadtad a derekad, és elfogadtad az évek óta ajánlott tanári pozíciót. A diákok eleinte kissé megszeppenten méregettek, nyers, szókimondó stílusod miatt, de aztán egyenesen rajongani kezdtek érted, rendhagyóan izgalmas tanítási módszereidnek és szórakoztató szarkazmusodnak köszönhetően. Nem meglepő hát, hogy az elsőévesek nagy részéhez hasonlóan Artemisnek is te vagy a kedvenc tanára. A gyakorlatilag apa nélkül felnőtt lány nem csak professzorként, hanem igazi mentorként tekint rád, ezért is jelentkezett önkéntesnek az általad vezetett ELV-hez.


Cím: Gustaf
Írta: Elliot O'Mara - 2021. 03. 22. - 13:09:25
GUSTAF

(https://i.imgur.com/vZU5Nzi.jpg) (https://i.imgur.com/Kipg9HO.jpg)Nem: Férfi
Kor: 30
Foglalkozás: Utazó, utazásokat szervez
Munkahely: Nincs
Vér: Félvér
Hirdető: Elliot O'Mara
Avialany: Alexander Ludwig (örülnék, ha megmaradna az arc, de győzz meg!)


A karakterről:
Gondolkodás nélkül a nyakadba vetted a világot, miután kijártad az iskolát. Sem az angol anyád, sem a norvég apád nem tudott visszatartani. Tudtad, hogy ez a véredben van és menned kell, míg meg nem találod azt, amit igazán keresel. Sokáig azt hitted, kincseket akarsz, valójában azonban kalandokat. Olyan nagy, mágikus rejtélyek megoldása foglalkoztatott, ami senki mást és ehhez rendszerint más, tehetséges varázslókat és boszorkányokat keresel útitársnak. Közülük nem egy megfordult az ágyban is... de egyet sosem kaphattál meg. Elliot O'Marát.
A megismerkedésetek alkalmával, 1999-ben megpróbáltad beszervezni egy izlandi kalandtúrára, hogy segítsen néhány rejtvényt megoldani, ám Nathaniel Forest ebben megakadályozott és életedben először, valódi ellenségre találtál. Ez még sem tántorított el attól, hogy meg akard szerezni, mint valami kincset vagy titkos térképet, ami megmutatja az utat a vágyott dolgokhoz. Hiába tudtad ép ésszel, hogy nem szabad, hogy menned kell tovább és tovább, míg el nem felejted. Nem ment.
1999. szeptemberében indultál útnak és csak a napokban tértél haza, Londonba. Tele kincsekkel és persze új hegekkel lépted át a Vakegér küszöbét, mire mindenki összenézett: Hát Gustaf él? A Londonban töltött idő során ismét eszedbe jutott Elliot... de csak a válása hírére kezdted újra keresni a társaságát.
(Részletesebb infókkal a regisztráció után szolgálok.)

Megjegyzés: A karakter vezetékneve szabadon választható.


Cím: Anne Morrow
Írta: Louis Soulier - 2021. 04. 22. - 20:41:27
ANNE MORROW

(https://64.media.tumblr.com/7dfa93595048eb154406bb8d18a8ef92/tumblr_ps4hrgYlhg1y5subgo4_400.gifv) (https://64.media.tumblr.com/9948f58b3882df5bf6b29aab877451f0/tumblr_ps4hrgYlhg1y5subgo2_400.gifv)Nem:
Kor: 38
Foglalkozás: szabadon választható
Munkahely: szabadon választható
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Louis Soulier
Avialany: Penélope Cruz / Mila Kunis

A karakterről:
Kislány korod óta arra készítettek fel, hogy anya legyél, tökéletes feleség, aki megállja a helyét a társaságban. Nem is volt kérdéses, hogy a férjed az unokatestvéred, Jean Pierre Soulier lesz. Mindig is lenyűgözött: erős volt, magas, jó képű. Egyszóval mellett magadra is tudtad volna vállalni ezeket a szerepeket, hiába tűnt gyerekként olyan elképzelhetetlennek.
Aztán jött az a rengeteg kudarc nőként. Louisval is nehezen estél teherbe, de az ő születése után minden még nehezebb lett. A második lányod két éves korában halt meg, pedig Bernadette igazi szépség volt, imádtad, babusgattad, egészen addig, míg az a bizonyos baleset meg nem történt... te pedig magadat okoltad. A következő két terhességed mind rosszul végződött és soha többé nem tudtál önmagad lenni. A Morrow családban amúgy sem volt ritka az őrület, de te olyan jellegű bipoláris zavarokkal küzdöttél, hogy Jean Pierre halál után már képtelen voltál kordában tartani magadat.
Így hát, visszaköltöztél Louisval Angliába, a testvéred birtokára. És talán nem is emlékszel, de néha-néha egy-egy sötét pillanatodban mágiával is megkínoztad a saját fiadat. Ha pedig magaddal voltál, úgy érezted, sosem lesz olyan, amilyennek az apjával szántátok. Ezért megpróbáltad terelgetni, néha túl erőszakosan is... de te csak jót akarsz.

Megjegyzés: Olvasd el az előtörténetem (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,16209.msg90656/topicseen.html#msg90656) több infóért!


Cím: Duncan Gray
Írta: Louis Soulier - 2021. 05. 31. - 14:27:43
DUNCAN GRAY

(https://i.imgur.com/h6lwYeB.jpg?1) (https://i.imgur.com/FMAzCBS.jpg?1)


Nem: férfi
Kor: 17
Ház: Mardekár
Évfolyam: 7.
Vér: félvér
Hirdető: Louis Soulier
Avialany: Nick Fink (vagy más)

A karakterről:
Elsős korodtól kezdve ott voltál Seth Morrow-nak, félvér voltál egy aranyvérűekkel teli házban és ez biztonságot jelentett, főleg a háborús években. A családi háttered nem volt sohasem egyszerű, nem volt stabil körülötted semmit. Könnyebb volt meghúzni magad, elfogandi, hogy tőled is ugyanúgy rettegnek, mint attól a beteg sráctól... igen, igen, Morrow-tól. Az egész csak akkor kezdett némileg változni, mikor Louis Soulier-vel, Seth ötödéves unokatestvérével valami kialakult közöttetek. Sosem jártatok igazán, de beszélgettetek, megismerted, aztán egyik éjjel, mikor együtt szöktetek ki a klubhelyiségből, a holdfényben elcsattant az a csók is.
Csakhogy megint változtak a dolgok. Louis eltávolodott Morrow társaságától, új kapcsolata lett és még távolról is úgy tűnt, hogy boldog. Bár próbáltad nem kimutatni, hogy zavar, ott motoszkált benned az irigység. Aztán miután Bates, a vérfarkaskölyök, akit Seth "elrendezte" még januárban, megmarta Louis-t. Nem volt meglepő, hiszen a srácot egész tanévben piszkáltátok. Szóval nem, nem lepett meg... de az igen, hogy Louis-nak volt mersze lényegében Morrow ellen fordulni, akitől az egész iskola retteg. Csak nem rájöttél, hogy igaza van?

Megjegyzés: Részletekért írj pm-et, miután regisztráltál!


Cím: Tommy
Írta: Charlie Oswin - 2021. 06. 10. - 07:52:29
TOMMY

(https://i.pinimg.com/564x/af/1f/eb/af1febea8df45ce039eb6ad2fb5b29b7.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/87/74/f8/8774f8dec9f3c5f1e81fbec0912f2e2f.jpg)Nem: férfi
Kor: 16 - 17
Ház: ahova beosztanak
Évfolyam: 6.
Vér: mugli születésű / félvér
Foglalkozás: A Roxfort koboldjai gitárosa
Hirdető: Charlie Oswin
Avialany: Maxence Danet-Fauvel (módosítható!)

A karakterről:
Elég magadnak való srác vagy, aki finoman szólva is bajkeverőnek néz ki, én még is az egyik legjobb haveromként tekintek rád. Nem csak, hogy te tanítottál meg gitározni, hogy könnyeben írjak dalokat az együttesünknek, de te voltál az, aki a legtöbbet segített a megalapításkor. Te szervezted be Mattet, Ericet és Patricet is. Így hát összeállt A Roxfort koboldjai, én pedig énekes lehettem. Még a legmerészebb álmaiban sem gondoltam ilyesmire.
Egy kicsit olyan vagy nekem, mint egy nagytestvér, aki állandóan segít - pedig talán fiatalabb is vagy nálam -, csak rád számíthatok igazán az iskolában. Ettől függetlenül nem sokat tudok az életedről, a szüleidről, a családodról sosem beszélsz. Matt pedig azt mondta: "Inkább ne is faggatózz, Charlie! Tommynak nehéz gyerekkora volt." Hát nem tettem. Nem akartam beletiporni a lelkedve vagy sebeket felszakítani. Inkább csak hallgattam, ahogy Emmáról beszélsz, a lányról, akit megmentettél az Ostrom alatt egy halálfalótól. A lány azóta is epekedve bámult rád... de most komolyan Tommy, észrevetted, mennyire beléd zúgott?

Megjegyzéss: A vezetéknév szabadon válaszható.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Fynn Kyteler - 2021. 06. 15. - 10:00:58
ALIZON KYTELER

(https://i.pinimg.com/564x/cd/3b/71/cd3b71f023dc5821c7c821db63c91bfc.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/1b/5c/cd/1b5ccd84744414dce5aeead557c631a3.jpg)Nem:
Kor: 24
Foglalkozás: tanuló
Munkahely:  MANIFESZTÁLÓDOTT MŰVÉSZETEK MÁGIKUS MAGASISKOLÁJA
Vér: arany
Hirdető: Fynn Kyteler
Avialany: Krysten Ritter /nem változtatható/

A karakterről:
Fynn húga vagy. Az egész gyerekkorod arról szólt, hogy bátyáddal menekültetek. Mindig azt kellett tenned, amit ő mondott. Minden egyes alkalmat megragadtál a lázadásra, de elmenni mellőle sokáig nem mertél, hiszen ő volt a védelmed, a barátod, a mindened. A háború miatt nem tudtál egyetemre menni, Fynn karon ragadott és mentetek. Makacs és akaratos személyiséged miatt gyakran bajba kevered magad. Merész vagy és bátor, néha talán túlságosan is.  Így mikor véget ért a háború és biztonságban érezted magad, te azonnal elmentél , csak egy levelet hagytál hátra. A saját életed akartad élni, ahol nem vigyáz rád folyton egy villogó testvér szempár. Eddig éltél Amerikában, Németországban és Párizsban, tomboltál, költötted a családi vagyont, mintha nem lenne holnap. Mára viszont úgy érzed, kell valami cél az életedben, némi állandóság, és egy teljesen új életet akarsz kezdeni. Titkon a bátyád is hiányzik, de ezt persze sose mondanád el neki. Visszajössz, és beiratkozol az akadémiára, hogy színésztet/építészetet tanulj. Fynn előtt egy ideig titkolod, hogy beiratkoztál, kíváncsi vagy a reakciójára, nem tudod, akarja e egyáltalán, hogy maradj. Neki azt mondod, csak jöttél őt lecsekkolni, és pár nap múlva mész is tovább. Egy idő után aztán muszáj lesz elmondanod neki.

Megjegyzés: részletek regisztráció után pm-ben!


Cím: Christian Hope
Írta: Erica Fraser - 2021. 06. 22. - 19:55:18
CHRISTIAN HOPE

(https://www.thehandbook.com/cdn-cgi/image/width=300,height=300,fit=cover,q=85/https://files.thehandbook.com/uploads/2019/12/14718556_1796968860574647_6504572118313730048_a.jpg) (https://data.whicdn.com/images/197404415/original.jpg)Nem: férfi
Kor: 38
Foglalkozás: saját könyvkiadó és művészeti galléria
Munkahely: Ad Astra Galléria és Könyvkiadó
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Erica Fraser
Avialany: Ton Heukels /vagy egyéb szőke! szépfiú

A karakterről:
Az öcsém vagy. Együtt nőttünk fel a legszeretetreméltóbb apa és a legszigorúbb anya mellett. Ki volt kövezve az utunk, de mind a ketten végól a sajátunkat kezdtük el járni, ellenszegülve anyánk akaratának.
A te történeted más, mint az enyém. Olyan, amit én elképzelni sem tudok rólad, mert nem mesélted el nekem. Gyerekkorod óta lenyűgöz téged a művészet, az irodalom, a pezsgő jelen lüktetése, így titkos célod volt midnig is mecénássá válni, hogy a kezdő írókat és művészeket felkarold. Anyánk nem akart erről hallani, a jogra küldtek, amit nem végeztél el. Talán más lett volna az életed, ha nem köszönt be nálad is a szerelem.
Amanda teljesen elrabolta a szívedet, és egy más aspektusát mutatta meg neked az életnek. Szenvedélyes, heves és rendkívül szabadságszerető lány volt, aki mellett megtanultál kiállni az igazadért. Tőle kaptál erőre, és miközben köztetek erős kötelék alakult ki, a hátad mögött már mennyasszonyt szánt neked édesanyánk. Amanda auror volt az egyetemen, és az ő hatására hagytad félbe a jogot, ami sosem érdekelt, hogy saját kiadót és gallériát alapíts. Azt hitted kiharcolhatod, hogy vele lehess.
Egy halálfaló végzett vele, és miközben a karjaid között tartottad, benned is meghalt valami, vele együtt. Tehetetlenül folytál bele egy olyan házasságba, hogy a szívedre mély gyász borult, és élhetetlen kapcsolatod lett a feleségeddel. és bár megszületett a fiad, egyre jobban mérgező házasságodban fuldokoltál. Láttad ahogy a gyermeked is szenved tőle, így te lettél az első a családunkban, aki véget vetett egy szörnyű házasságnak. Ez a bátorságot még Amandától tanultad.
Azóta külön éltek, és bár folytatod a nagyvilági életedet, sosem találtad meg a helyed igazán. A fiaddal való kapcsolatod is különös és hideg, pedig bármit megtennél érte. Talán ideje lenne végre megint találkoznunk és kávézni úgy, mint régen.

Megjegyzés: Olvasd át a Családfát (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,16317.msg94784.html#msg94784) több infóért! További részletek pm-ben!


Cím: Lilith Pye
Írta: Elliot O'Mara - 2021. 06. 28. - 16:15:48
Lilith Pye

(https://66.media.tumblr.com/78ec6ff415e6d748e424ba4a95da8504/tumblr_onmqjhpHDt1uuea45o6_640.jpg) (https://66.media.tumblr.com/cef2d26a0c87b4896ecb332574c93dc8/tumblr_onmqjhpHDt1uuea45o7_640.jpg)Nem:
Kor: 21
Foglalkozás: akadémiai tanuló
Munkahely: Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája, Festő
Vér: Félvér
Hirdető: Elliot O'Mara & Daniel O'Mara
Avialany: Bensu Soral

A karakterről:
Az édesanyád Blanche O'Mara, Dean O'Mara unokatestvére, így hát Elliottal és Daniellel is rokoni kapcsolatok fűznek össze. Nem sokat tudsz az észak-írországi rokonságról, hiszen meglehetősen késői gyermek voltál. Mire megszületet Daniel és Elliot is már túl idősek voltak, hogy veled játszanak, ráadásul Cranagh-ba sem látogattál el Dean bácsihoz túl sűrűn, általában ő látogatott meg titeket Berwick-upon-Tweedben, mikor az ideje engedt.
Így hát mindig is kíváncsi voltál az O'Mara ágra, hogy kik ők, mik ők, de anyád azt mondta csak, hogy egy egyszerű gyógyítócsalád. Ezért hát az érdeklődés szép lassan kihalt belőled. Nem akartál gyógyító lenni, nem patikus, mindig is lázadó természet voltál. Szembe mentél a családi hagyományokkal és kijelentetted, hogy te már pedig művész leszel. Így hát a Roxfortban töltött éveid alatt már arra koncentráltál, hogy minél többet fess és rajzolj. Végül pedig be is jutottál az MMMM-re. Azt hitted majd könnyebb lesz, hogy neked ez is megy, hiszen anyád mindig is ezt nevelte beléd: tökéletes vagy, erős, mindenre képes.
Az MMMM-en az első éved meglehetősen nehéz volt. Szinte minden vizsgádon megbuktál és ez annyira megviselt, hogy egész nyáron pszicho-medimágushoz jártál. Végül újra kezdted az egészet, újra kezdtél tanulni, hogy bizonyíts magadnak, a családodnak, hogy nem csak egy elkényeztett fruska vagy.

Megjegyzés: itt  (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,16389.msg92091.html#msg92091)találsz még plusz információt a családról


Cím: Mary Fraser
Írta: Benjamin R. Fraser - 2021. 06. 29. - 09:00:03
MARY FRASER

(https://i.pinimg.com/236x/dc/3e/4a/dc3e4a1c4beb2192dc28cd8034c85e2e.jpg) (https://i.pinimg.com/236x/54/f9/86/54f9860719033df91d18d277c8823276.jpg)Nem: lány
Kor: 11
Ház: Mardekár/Griffendél
Évfolyam: első
Vér: arany
Hirdető: Renjamin R. Fraser
Avialany: Kristina Pimenova / Amelie Bea Smith

A karakterről:
Váratlanul érkeztél a családba, a rossz pletykák szerint nem is Dorothy és Michael gyermeke vagy. Ez azonban nem izgatja a családod többi tagját, mert mindenki imád és rajong érted. A bátyáid szinte elkényeztetnek, és élvezed, hogy minden figyelmet te kapsz. Nem szeretsz háttérbe szorulni, imádod, hogy körülötted forog a világ. Makacs és makrancos személyiség vagy, olyan aki hangot ad elég hevesen annak, ha szabályok közzé szorítják. Mindezek ellenére nem rohansz fejjel a falnak, megfontolt vagy és nyugodt. Hasonlóan ravasz és csavaros észjárásod van, mint az édesapádnak. A saját szabályaid szerint élsz. Néha túlontúl önző természeted van, de ha bármelyik barátod bajba kerül, szinte kérdezés nélkül magadra válalod a felelősséget, legyen az akármennyire is súlyos.
Idén szeptemberben kezded meg a Roxfortot, és alig várod.
Vajon a süveg egy újabb Griffendéles Frasert oszt be, vagy te leszel a második a családban, aki a Mardekárba kerül?

Megjegyzés: Olvasd át a Családfát (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,16317.msg94391.html#msg94391) több infóért! További részletek pm-ben!


Cím: Deborah Oswin
Írta: Charlie Oswin - 2021. 07. 22. - 13:59:42
DEBORAH OSWIN

(https://64.media.tumblr.com/b7d28583611b8766f76d9f912a617079/8d8d65d619ba664c-7c/s400x600/82e9bf83cfd0664fce6a7872e39576b84df93fda.png) (https://64.media.tumblr.com/5db278f08a6794bad9b880d5e427b97a/8d8d65d619ba664c-a8/s400x600/e601cf7607cdb2c0cab8d5e723a6f1219557a2d2.png)Nem:
Kor: 42
Foglalkozás: Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályának munkatársa
Munkahely: Mágiaügyi Minisztérium
Vér: Félvér
Hirdető: Charlie Oswin
Avialany: Katheryn Winnick

A karakterről:
Az Oswin család mindig is az egyik legnevesebb máguscsaládok közé tartozott, annak ellenére is, hogy nem voltak aranyvérűek. Deb, a szüleihez hasonlóan a Griffendél házat erősített és kiválóan végezte el a tanulmányait. Kiválóan teljesített a gyakorlati tárgyakban, és sok munka gyümölcseként az elméletben is remekül teljesített. A Griffendél Godrik Akadémia elvégzése után szinte azonnal állást kapott a Mágiaügyi Minisztériumban, a Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályán, így már egészen fiatalon Csehországba utazott dolgozni. Itt ismerkedett meg első férjével, Michal Onderkot. Tipikus rosszfiú volt, aki könnyedén elcsavarta a fiatal nő fejét, így hát Deborah Nezamyslice nevű helyen találta magát, terhesen. Első gyermeke, Charlie itt született meg... s csak ezt követően jött rá, mibe keveredett.
Az Odrerko család tagjai ugyanis egytől egyig vérfarkasok voltak, akik erős falkát alkotva Nezamyslice felett hatalmat tudta gyakorolni. Deborah férje, Michal egyre agresszívabb lett, így a nő tudta, hogy menekülnie kell. Fiát meg akarta menteni a rá váró jövőtől. Így hát megszöktek és Deborah visszatért Londonba, hogy ott nevelje fel a fiát. Mágikus Balesetek és Katasztrófák Főosztályán kapott munkát és védelmet ígért nekik a minisztérium. Így ismerkedett meg a David Andrews nevű aurorral, aki második gyermeke, a most 7 éves Miriam édesapja lett. Azóta is boldogan élnek, bár Deb rendkívül tart egy újabb házasságtól és a vérfarkas famíliától, akiket a hátamögött hagyott...


Cím: Michal Onderko
Írta: Charlie Oswin - 2021. 07. 22. - 14:14:37
MICHAL ONDERKO

(https://i.imgur.com/lQfAqiI.jpg?1) (https://i.imgur.com/dZtrdlf.jpg?1)Nem: Férfi
Kor: 39
Foglalkozás: csempész
Munkahely: Onderko Vállalat
Vér: Félvér
Hirdető: Charlie Oswin
Avialany: Trey Griley

A karakterről:
Nezamyslice, Csehország egyik nagyon vidéki része. Ezen a területen számos varázslócsalád él, az 1700-as évekig a környék legnevesebb aranyvérű családja az Onderko volt. Azonban az erőteljes házassági szabályok miatt a család veszélybe került, ráadásul az egyik rokon is mugli lányt vett feleségül, ígyhát az aranyvérűségük megszűnt. A 19. század elején a családban elszabadult a vérfarkasátok, először egy Benedikt Onderko nevű családtagot ért a marás. Ő aztán tovább adta azt feleségének, fiainak és lányainak, míg végül mindenkit megfertőzött. A vérfarkasátok összefonódott a család nevével és azzal, amiből éltek.
A vagyonukat nagyrészt csempészetből szerezték, illetve ezeknek az illegális varázstárgyaknak az árulásával. Néha-néha, nehezebb időkben bérgyilkosságot is vállaltak. Lényegében egyfajta maffiacsaláddál váltak. Ebbe született bele Michal, aki 1997-ben megörökölte a falkavezetőséget apjától, Tomáš-tól. Ám még jóval ezelőtt biztosította a vér tovább vitelét.
Egész fiatalon ismerte meg Deborah Oswint egy prágai bolhapiacon, ahol éppen a munkáját végezte. A nő a brit minisztériumnak dolgozott, ám ez nem számított. Elég fiatal volt ahhoz, hogy a szerelem rossz útra vigye. Ebből a házasságból született meg a fiuk, Charlie. A kisfiúban látta a családja jövőjét Michal, ám a család vonása, miszerint Debet is tegye közéjük valóvá, megrontotta a házasságukat. Így a nő megszökött otthonról a kisfiúval és Michal magányos maradt. A családja előtt sosem mutatta ki, de a szerelem megmaradt, amit a nő iránt érzett és főleg Charlie elrabálásával akarta visszaszerezni... na meg az volt a célja, hogy az átkot átadja neki is. A fiát 2002 nyarán elrabolta, majd vérfarkassá tette Csehországban, de a britek megzavarták és visszavitték Charlie-t Londonba.. Deborah-t mindössze egy pillanatra látta Michal, mielőtt elmenekült az aurorok elől.


Cím: Riley Flint
Írta: Dominic R. Monstro - 2021. 09. 03. - 17:48:06
RILEY FLINT

(https://64.media.tumblr.com/7b1f0a5dc4ee0af097a2e28d69179333/tumblr_pm45euTl8B1tk2oito3_400.png) (https://64.media.tumblr.com/62dc08d137859b8cf81dafebfc0edb5c/tumblr_pm45euTl8B1tk2oito2_400.png)Nem: lány
Kor: 13 - 14
Ház: Mardekár
Évfolyam: 3.
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Dominic Monstro
Avialany: Mckenna Grace (módosítható)

A karakterről:
Anya húgának, Penelope-nak a lánya vagy. Egyetlen gyerekként persze állandóan elkényeztettek, így a legjobb szórakozásod az, ha másokat bosszantasz... többek között engem is. Az új mániád például az, hogy vegyem feleségül a legjobb barátnődet, Dorothyt, aki nem mellesleg mindennek mondható csak szépnek nem. Aztán meg, elloptad a titkos gumicukor készletemet a nyáron, amikor az egész család együtt nyaralt a skót kastélyban. Felbosszantottad a kutyámat, majd a tanév elején Hisztis Myrtle mosdóját pingáltad ki... mert tudtad, hogy Aerith az egyik prefektus és bizony utálja a piszkot, így a festéket is.
Állandóan valamin töröd a fejed. Talán te is hallottad a pletykát, hogy a pincében van egy troll. Ugye nem akarod megkeresni? Remélem nem, mert én képtelen lennék még oda is utánad menni! Tudod, nem szeretem, ha valaki... vagy valami magasabb nálam. A nagy gondolkodás persze annyira lefoglal, hogy fogalmad sincs mi az aktuális tananyag és már Belby professzorral is összekaptál párszor, mert a füzetedet firkáltad Átváltoztatástanon.
Arról senkinek sem beszélsz, hogy a szüleid házassága megromlott. Otthon sokszor csak a vitát hallod, ezért alig vártad, hogy vége legyen a nyárnak és visszatérhess az iskolába.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Moira Osborne - 2021. 10. 07. - 11:43:55
ADAM ...

(https://i.pinimg.com/474x/a2/95/b5/a295b582010b1e922a91cd92ace14faa.jpg) (https://kepkuldes.com/images/912505ce6f140dbcc3067baccb03b298.jpg)Nem: férfi
Kor: 30-35
Foglalkozás: énekes-gitáros, frontember
Munkahely: Avada Kedavra (zenekar)
Vér: választható
Hirdető: Moira Osborne
Avialany: Joaquin Phoenix (fiatalon)/Callum Turner/más hasonló kisugárzású illető is lehet megegyezés szerint

A karakterről:

Fékezhetetlen vagy, nemtörődöm és a végletekig önző. Nem csoda, hogy hiába vagy elképesztően tehetséges zenész, még mindig nem futottál be igazán. Ennek minden bizonnyal elviselhetetlen természeted az oka. Zenésztársaid sorra menekülnek tőled, mert megbízhatatlan vagy és borzasztóan makacs. A végletek embere. Sokat elárul rólad, hogy bő egy évtized alatt már a 4. általad alapított zenekarban játszol... általában kisebb bárokban a megélhetést jelentő galleonért. Úgy teszel, mintha ez az élet megfelelne neked, és olyan önpusztító életmódot folytatsz, hogy kész csoda még az is, hogy életben vagy. Az összes rossz tulajdonságod ellenére viszont egy dolgot el kell ismerni: aki valaha látott téged színpadon, az nehezen felejt el. Mágnesként vonzod az embereket magad köré ellenállhatatlan karizmáddal... rövid kalandotok után Moira sem tudott kiverni a fejéből, pedig ennek már öt éve. Hogy te gondolsz-e rá valaha, azt viszont csak te tudhatod.

/A fentieken túl szeretnék teljesen szabad kezet adni a karakter megalkotásához. Moira és Adam történetéről bővebben itt (https://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,16941.0.html) olvashatsz./


Cím: Nora Narek
Írta: Armin Narek - 2021. 10. 09. - 22:11:43
NORA NAREK

(https://64.media.tumblr.com/a4e2e3e47310e38dea6cc8bfe2d2c659/tumblr_pm2ki4JjrR1x1fbito4_400.png) (https://64.media.tumblr.com/37306167dccd409d0ccb49f928093001/tumblr_pm2ki4JjrR1x1fbito5_400.png)Nem: lány
Kor: 15
Ház: ahova beosztanak
Évfolyam: V.
Vér: Aranyvér
Hirdető: Armin Narek
Avialany: Sarah Hyland (módosítható)

A karakterről:
Mindig is mi voltunk a kistesók a családban. A nagyobb testvéreink és közöttünk jó nagy a korkülönbség, míg kettőnk között éppen csak három év van. Bár én vagyok az idősebb, te vagy a talpraesettebb és a kevésbé ártatlan. Pontosan tudod, hogyan csavar az ujjaid köré az embereket, győzd meg őket arról, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogyan te szeretnéd. Iránban egy nőnek persze ez a legjobb lehetősége arra, hogy kitörjön és te ki akartál mindig is.
Apánk szigorú nevelésével sosem mentél szembe, de te nem akartál fiatalon házasodni, mint a nővéreink. Valahogy mindig is tudtad: több van benned. Egészen fiatalon eldöntötted, hogy plaszti-medimágus leszel és ehhez bizony nem odahaza kell tanulni. Állandóan bújtad a gyógyítással foglalkozó könyveket, sőt még konferenciákra is eljártál. Így ismerkedtél meg egy bizonyos Mr. Macmillannel, az aranyvérű gyógyítójelölttel, aki Angliából érkezett az országunkba. Te csak kisegítő voltál, de könnyen egymásra hangolódtatok és csak azért, hogy ne utasítson el, huszonegy évesnek mondtad magad. Csak később mondtad el, hogy illetlen dolgot történtek közöttetek, ami miatt apánk megszidhatna... én pedig valamiért irigyeltem a bátorságod. A titkodat azóta is őrzöm, bár a férfi soha többé nem bukkant fel az életedben - tudtommal.
Aztán befejeztem a tanulmányaimat, felvettek az otthoni akadémiára és a második félévemben máris Hertfordshire-be kerültem vendéghallgatónak. Te persze lelkes lettél, megkérdezted, nem jöhetnél-e velem és tanulhatnál a Roxfortban... aztán szép lassan úgy tűnt, apát is sikerült meggyőznöd, aki intézkedni is kezdett ebben az ügyben. Nekem meg a lelkemre kötötte, hogy vigyázzak rád.


Cím: Rowon Lee
Írta: Nathaniel Forest - 2021. 11. 14. - 22:20:17
Rowon Lee

(https://i.pinimg.com/564x/82/1f/16/821f168e80f6371da24b9242af39e10d.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/47/cf/22/47cf2212f9073d3ade80da525e8cdcae.jpg)


Nem: férfi
Kor: 23
Foglalkozás: barista
Munkahely: Battersea Pie Shop
Vér: félvér
Hirdető: Nathaniel Forest
Avialany: Chae Hyungwon

A karakterről:
Rowon mindig racionális embernek tartotta magát. Sosem volt semmiben kiemelkedő, de tudta, hogy kemény munkával egy kellemes kis életet tud fenntartani. És neki ez elég volt, nem volt álmodozó típus…
Szeretett viszont kísérletezni különböző mágikus kávék, meleg italok elkészítésével, ebben örömét lelte és egy valamiben kicsit ki is emelte a többiek közül. Az ázsiai mágusiskola elvégzése után egy kis koreai mágusutca kávézójában helyezkedett el. Nem tartotta az életét kimondottan izgalmasnak, bár unalmasnak se. Csak úgy folyt a medrében.
Egészen addig míg egy titokzatos európai férfi meg nem jelent abban a bizonyos kis koreai mágusutcában… Bár kicsit kifordította Rowon életét a megszokott hétköznapokból. Még így sem gondolta volna, hogy a férfi végül akkora hatással lesz rá, hogy összepakolja mindennapjait és tervek nélkül Angliába utazzon. Ott aztán váratlanul érte a felismerés, hogy a titokzatos európai meglehetősen gazdag és híres, amit minden bizonnyal nem véletlenül titkolt el előle. Mivel azt gondolta a férfi inkább nem látná őt szívesen, hát nem kereste fel. Állást vállalt egy londoni pitézőben és kivételesen elkezdett álmot ápolgatni. A tehetségét kihasználva, egyszer bizony megnyitja a saját mágikus kávézóját, immáron Londonban.
 


Cím: Marie Smith
Írta: Winston L. Smith - 2021. 11. 27. - 18:31:34
MARIE ROSALIE SMITH

(https://64.media.tumblr.com/5da5adce6640b72e32f094b5a1add3ef/tumblr_p4wikbZN4D1s0v7b0o9_400.png) (https://64.media.tumblr.com/911ee93905d9b5562cdd29c3bda63cae/tumblr_p4wikbZN4D1s0v7b0o4_400.png)Nem: lány
Kor: 14
Ház: Hollóhát
Évfolyam:3. évfolyam
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Winston L. Smith
Avialany: Ellie Bamber

A karakterről:
A Smith család legfialabb gyermeke vagy, ettől fogva persze a legelkényeztetebb is, de ebben aztán nincsen semmi rossz. Teljesen természetes, hogy egyszem lányként odahaza igazi kis hercegnő voltál, aztán egyenesen egoista lettél a nagy kényeztetésben és sokszor azt hitted, mindenkinél szebb és okosabb vagy. Ez csak akkor változott meg, mikor a Roxfortba kerültél, ahol a népszerű lányok nem választottak be magad közé, így a régi menedékedet választottad: az olvasást. Rengeteget tanultál már az első évben, a másodikban meg olyan magasra tornáztad magad, hogy majdnem iskoleslő is lettél.
A harmadik év indult aztán csak igazán döcögősen. Korán kezdtél nőiesedni, amitől az idősebb fiúk felnéztek rád, a többi lány viszont cikizni kezdett. Még azzal is meggyanúsítottak, hogy elloptad a ruháikat, az ékszereiket, de ezt bizonyítaniuk sosem sikerült. Csak kikezdtek. Túl törékeny természet vagy, könnyen ki tudtak kezdeni. Néha elcsodálkozom, hogy ugyanaz a lány vagy, aki kiskorában parancsokat oszogatott. Igazi kamasz is lettél időközben, akinek nem kell persze segítség, én még is ott állok melletted, hogy felhúzzalak a földről, még akkor is, ha következő pillanatban félreütöd a kezemet.


Cím: Re: Lombikkarakterek
Írta: Josephine Fairfax - 2021. 12. 09. - 11:23:24
SILAS ...

(https://lastfm.freetls.fastly.net/i/u/770x0/794e14160a069fb876bdaff912ba57b0.jpg) (https://kepkuldes.com/images/add8b8d4169c90ef5d62dbb6b2570330.jpg)Nem: Fiú
Kor: 15
Ház: Mardekár
Évfolyam: 5.
Vér: Félvér
Hirdető: Josephine Fairfax
Avialany: Felix Sandman

A karakterről:
Nem indult könnyen az életed, az biztos. London nyomornegyedében, Brentben születtél.
A kerület azon részén, ahol gyakorlatilag csak feketék élnek. Képzelem, mi mindent meg nem tettél, hogy a helyi közösség ne verje ki a szart is belőled. Már kiskorodban megtanultad, hogy csak akkor élheted át a tornádót, ha keményebb vagy a sziklánál is. Ebben édesanyád volt a minta... ő volt a bástyád, a mindened. Apádról soha nem beszélt, soha nem hallottad a nevét... egy ideig kérdezősködtél, de aztán vállat vontál és tovább léptél, nem akartad tovább idegesíteni ezzel a kényes témával. Igazából már nem is akartad megismerni azt a szarházit, aki magára hagyta anyádat. Miatta volt olyan iszonyat nehéz minden a kezdetektől. Anyádnak két állást kellett vállalnia, hogy el tudjon tartani, téged meg az utca nevelt, amíg ő dolgozott. Kilenc éves lehettél, amikor suli után elkezdtél drogot árulni a legjobb haveroddal. Egyik délután épp egy zsák kokót készültetek szétteríteni a helyi góré megbízására, mikor a konkurens banda rajtatok ütött. A dolgok elfajultak, a barátodat lelőtték. Te is csak a csodának köszönheted, hogy ép ésszel megúsztad... A golyó menet közben valahogy eltérült, és egy fába csapódott a koponyád helyett. Nem értetted, hogy történhetett mindez, de ezután elő-előfordultak körülötted más furcsaságok is, melyek magyarázatát csak akkor értetted meg, amikor egy bagoly bekopogtatott az ablakodon a roxforti levéllel a csőrében. Anyád nem igazán örült a dolognak, de sosem akart visszafogni, így elengedett, hogy a saját utad járhasd, és a mai napig támogat mindenben. Néhány évbe beletelt mire sikerült barátokat szerezned, de mára egész jól érzed magad az új közegben. Nem vagy a legjobb tanuló, de a talpraesettséged eddig minden nehezebb helyzeten átsegített. Azt viszont a mai napig nem sikerült feldolgoznod, amikor tavaly karácsonykor beállított hozzátok a nővéred, Josephine, akinek addig a létezéséről sem tudtál. A legbizarrabb az egészben az, hogy hiába akartad ignorálni, egy idő után be kellett vallanod magadnak, hogy a kitartása és a ragaszkodása mégis csak jól esik, és lassan nyitni kezdtél féltestvéred felé. Mára egész megszerettétek egymást Jóval annak dacára, hogy aranyvérű apátokat szívből gyűlölöd.

/Megjegyzés: A vezetéknév szabadon választható. Ha érdekel a karakter, és bővebb infókra lenne szükséged a megalkotáshoz Silas múltjával, vagy családi hátterével kapcsolatban, keress bátran pm-ben!/