+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Oliver Wenlock
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Oliver Wenlock  (Megtekintve 1849 alkalommal)

Oliver Wenlock
Eltávozott karakter
*****


Hóborc haverja

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2018. 09. 07. - 18:20:41 »
+2

OLIVER ABRAHAM WENLOCK'Jól van, persze, csak hagyj békén..'
         Alapok

jelszó || "A hírnév hűtlen barát."
így ejtsd a nevemet || Olivör Ébrehem Venlok
nem || férfi
születési hely, idő || London, 1985. 09.15
horoszkóp || szűz
kor || 15
vér || félvér
évfolyam || 4.


         A múlt

 
Szóval anyám mugli. Mugli, vagyis varázstalan ember. Fogalma sincs, mi az az Abszol út vagy mire jó egy varázspálca. Arról sem tud, mire alkalmas a jajgató jojó vagy Dr. Filibuszter féle nedvesen is indítható garantáltan tűzmentes csillagszórója. Fogalma sincs mennyire jó muri használni a perui instant sötétségport és közben meglépni a pontot levonni akaró prefektus elől, vagy hogy mi mindent lehet összeenni a Mézesfalásban. Sosem rendelt még mézsört a Három Seprűben Madame Rosmertától, aki egy ritka kedves, de annál pletykásabb nőszemély, és soha nem tévedt el a Roxfort folyosóin. Soha. És sosem esett áldozatául a kósza és szeszélyes lépcsőknek, vagy a lezárt harmadik emeleti folyosóra, ahova minden diáknak tilos a belépés és soha nem volt alkalma megnézni a Tiltott Rengeteget sem. Egyszer sem félt, hogy Mrs. Norris beköpi Friccsnek, mert már megint takarodó után mászkál kint a fáklyákkal megvilágított kihalt folyosókon, aki mindig azzal fenyegetőzik, hogy a Csillagvizsgálóból lógatja ki a haszontalan diákokat. Egyszer sem köpkövezett az óratorony udvarában vagy rémisztették halálra a Szellemszállás mellett. Soha nem esett fogságba a lába térdig az egyik lépcsőfokban, amit a felsőbb éves diákok már rutinból átlépnek és nem gyűlt meg a baja Hóborccal, a kopogószellemel.

Nem, édesanyámnak fogalma sincs arról mi is az a Roxfort. Soha nem tudta, és jó eséllyel nem is fogja tudni, hogy én, a fia egy sok tornyos, ódon kastélyban lakok, hogy baglyokkal üzenek a barátaimnak és hogy legnagyobb álmom, hogy legyen végre egy saját seprűm. Igen, seprűm, amin kviddicsezhetek. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is elmagyarázom neki a kviddics szabáyait. Talán képtelen is lenne felfogni, mi is az valójában. Nem értené a kvaff lényegét, a cikesztől pedig egyenesen kiégne az agya.
Egy repülő mini aranyszínű golflabda, szárnyakkal? Élénk a fantáziád gyermekem...
Szinte hallom is a hangját a fejemben. Szinte látom is magam előtt a fintorát és a lenéző sajnálkozását. Szinte érzem is a bennem mardosó szomorúságot. Nem képes elfogadni, hogy van egy másik világ, egy másik életmód pont az orra előtt, közvetlenül az övé mellett. Talán jobb is így, mert honnan is sejthetné, hogy a legjobb dolog a varázslók világában a párbajozás? Rettegne, hogy bajom esnie, hogy megsértülnék. Fogalma sincs, hogy ezért rengeteg napot és éjszakát magol az ember fia, mert meg akarja tanulni a különféle átkokat és rontásokat! Vagy hogy milyen érzés a Gyengélkedőn feküdni, miközben pótcsont-rapidot kapsz vacsora gyanánt, mert szilánkosra törte a karod a gurkó....
Nem, anyám nem sejti, mennyire jó ez az élet. Hogy hoppanálni lehet egyik helyszínről a másikra, de hogy ez azért veszélyes is, mert ha rosszul végzed el, akkor a fél tested vagy a füled ott ragadhat a kezdeti célodon. Vagy hogy vannak zsupszkulcsok! Ezek a legócskább tárgyak lehetnek, pont azért hogy a hozzá hasonló muglik véletlen sem használják. Mert kit érdekel egy szakadt tornacipő az út szélén vagy egy domboldal aljában?
És létezik olyan, hogy a kandallóban utazunk a hop-porral! Annyi hogy beállsz a zöld lángba és kimondod jól érthetően az úti célodat. Ez nagyon fontos, különben véletlen egy másik kandallóban kötsz ki, ami ha be van falazva, hát megszívtad!
Anyunak fogalma sincs a Mágiaügyi Minisztérium létezéséről sem. Nem tudja, hogy van Kísérleti Bűbájok bizottsága vagy Seprű - ellenőrzési hivatal. Arról sem tud, hogy van Mágus-kobold Kapcsolatokkal foglalkozó Ügyosztály, vagy hogy akad Hoppanálási Vizsgaközpont is. És ha már vizsák... fogalma sincs, hogy nekem RBF-et kell tennem jövőre, vagyis ötödévben, ami a Rendes Bűbájos Fokozat rövidítése, vagy hogy később a RAVASZ-t is meg kell ugranom. Az a Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlat, amivel később az egyetemre tudok menni. Nem tudja azt sem, hogy Trollt kapok, ha nem készülök egy vizsgára, mondjuk Gyógynövénytanból. A franc se jegyzi meg azt a sok dudvát!
Fogalma sincs arról sem, hogy bűbájtan órán, mikor az egyik szaktársam pennáját kellett volna reptetnem, de véletlen felgyújtottam. Hogy képtelen vagyok a begyűjtőbűbájt rendesen alkalmazni, pedig olyan sokat gyakoroltam, hogy a klubhelyiséget már saját lakberendezési stílusomra fotmáztam (vagyis totális káoszt műveltem, aminek a suli házimanói nem hiszem, hogy túlzottan örültek), Vagy hogy a sündisznóm, amit tűpárnává kellett volna átbájolnom átváltoztatástan órán remegett, mint a nyárfalevél, ha egy gombostűvel közelítettem felé és McGalagony professzor öt pontot levont a házamtól.
Szomorú, de anyu minderről semmit nem tud. Pedig olyan szívesen megosztanám mindezt vele! Figyelmeztetném, mondjuk arra, hogy a Roxfort Expressz a kilenc és háromnegyedik vágányról induló vonat, aminek nincs megállója és egyenesen a suliba visz, és oda a falon át lehet átjutni, ami a tízes és a kilences között van! Igen, pontosan ott! És ha fél az nem gond, (én is félek még a mai napig, de senkinek nem vallom be), szóval azt tanácsolnám, hogy csak fusson neki bátran... garantáltan nem töri össze magát. Vagy hogy az Abszol úton semmiképpen ne tévedjen be a Zsebpiszok-közbe, mert veszélyes banyák és sötét varázslók dekkolnak ott, s csak a Hagrid féle óriások mennek arra meztelencsiga riasztót venni. Ó, na igen, ki az a  Hagrid...? Hát a vadőr a suliban, aki mellesleg félóriás. Ja igen, vannak óriások és a jeti is létezik! Ott él északon. A vasorrú bába pedig a Fekete erdőben. Lockhart írt is a könyvében róla. És valóban léteznek vámpírok is bár nem teljesen olyanok, ahogy a varázstalanok képzelik. Volt vérfarkas tanár is már itt kerek egy évig, és sellők is élnek a Fekete tóban. Sőt, a Tiltott Rengetegben akadnak unikornisok (csodálatos hófehér egyszarvúak) és kentaurok, mint amilyen Firenze és Dumbledore-nak (a suli egykori igazgatójának) volt egy Főnixe! A sárkányok sem mende-mondák, a Trimágus Tusán láttam is őket a saját szememmel! A Magyar Mennydörgő volt a legszuperebb, amelyiket Harry Potternek sikerült elkábítania! Akkora csóvát húzott, mint egy ház széltében!
És hogy ki is az a Harry Potter...?
Anya semmit nem tud Harryről. Neki nem mond semmit a neve, nem úgy mint más anyukáknak. Azt sem tudja, kicsoda minden idők leggonoszabb varázslója, akinek sosem ejtjük ki a nevét, vagy hogy mit jelent a halálfejes kígyós tetoválás a bal alkaron. Anya sok mindent nem tud, mert mugli. A mugli pedig varázstalan és nem is akar tudni semmi olyanról ami nem normális. Az én életemben pedig szinte semmi nem normális. Mondjuk, abszolút nem érdekli, hogy mi az a dísztalár vagy miért kell a süveg. Nem foglalkozik azzal, hogy a Teszleg Süveg verse a tanév elején micsoda, vagy mire figyelmeztet, s nem számít neki, hogy ki nyeri az adott évben a kviddicsbajnokságot vagy a házkupát. Nem fontos neki az sem, hogy meg tudom-e tanulni az ezer bűvös fű és gombából a bubógumó mind az ötven felhasználási módszerét. Nem tudja azt sem, hogy tetszik nekem egy lány, akinek ébenfekete haja van és belevaló nagyszájú. Merelnek hívják. Megjegyeztem. Nincs tisztában, hogy sose mertem megszólítani őt, mióta az iskolába járok, pedig ennek már négy éve! Azt sem tudja, hogy félek a Fekete tótól, mert egyszer a benne élő óriáspolip majdnem elkapta a bokám. Ez pont Halloweenkor volt és azt hittem csak Hagrid, vagy valamelyik idióta felsőbb éves szórakozik velem, mert marha viccesnek tartja, pedig nem....  És arról se tud, hogy a Fúriafűz egyszer pofán csapott, mert szemtelen voltam vele.
Apa persze segít. Ő varázsló és ismer mindent, ami anya számára ismeretlen és idegen. Ő Dumbledore-ral harcolt mikor Tudodki megjelent újra a színen és megsiratta a halálát is. Apa jó és kedves, bár néha türelmetlen, de egykor nagy mágus lehetett. Talán a családunk is befolyásos volt, találtam róla pár infót a könyvtárban. Cvikker ugyan eléggé morcos, hogy annyit kérdezősködöm, jobb szereti a csöndet és ha úgy van képes némító átkot küldeni a pergő nyelvemre. Az egyik alsós kislány pedig az orrom alá dugta az egyik csokibéka kártyát. A vezetéknév azonos volt az enyémmel.. innen tudtam, hogy van kapcsolat s az egyik felmenőm híres volt. Menő mi?
Anya csak annyit érzékelt abból a sötét és kegyetlen időszakból,  hogy baj van, mikor apa napokig majd hetekig nem ment haza. Sejtette, nagy a gond. Apát nem érte el sehogy sem és nekem sem tudott üzenni. Otthon csak egy békát tarthatok pont azért, hogy elkerüljünk mindenféle feltűnési lehetőséget. Anya azt hiszi megszállottan rajongok a hüllőkért, pedig valójában nem is. A ládámat a tankönyveket mindig gondosan elzárjuk a nyári szünidőben. Azonban voltak nehéz percek, mikor szinte ordított a helyzet azért, hogy színt valljunk apával ketten. Mert meddig lehet titkolózni? Meddig lehet hülyének nézni a másikat egy bentlakásos iskola sztorival? Meddig lehet hitegetni valakit, hogy minden rendben van mikor menekülnöd kell?
Egyszer, egy sötét, esős napon betörtek hozzánk. Hajszálon múlt, hogy nem történt baj. Anyával Veritas szérumot itattak, ami tulajdonképpen egy igazság szérum.  De miután nem tudtak semmit kiszedni belőle a halálfalók, feladták a próbálkozást. Egyértelműen apát keresték, de pechükre hiába jöttek, anya tényleg semmit nem tudott. Nem azért mert titkoltuk, hanem mert valóban nem is akarta tudni. Apa egyszer elmeslkte, hogy még mielőtt megszülettem volna felfedte anya előtt a valóságot. Ő összeomlott és ideggyengeségben szenved azóta is. Egyszerűen képtelen elfogadni a valóságot. Mázli hogy nem ölték meg ott akkor, azon az estén. Nem tudom mi mentette meg tulajdonképpen. A halálfalók híresek arról, hogy imádnak muglikat gyilkolászni. Ellenben őt mégis megkímélték. Talán tudták, hogy van vele némi gond... állítólag van, aki megérzi ezt.
Sosem felejtem el mikor apa ült és sírt. Ritkán sír, így nem csoda, hogy megrémültem. A legrosszabbra számítottam. Abban a percben átjárt minden érzés. A gondolat, hogy elvesztettem anyát egyenesen letaglózott. Egy másodperc volt ugyan, de olyan elemi erővel jár át, mikor egy özönvíz zúdul az emberre. Tehetetlen leszel. Minden harag tovaszállt anyu fura viselkedése miatt, minden dühöm elpárolgot, ami ellene szólt a mágiaellenes felfogása ellen. Ott akkor azt kíváncsam, bár ne találták volna meg a házunkat a varázslók. Ott akkor én magam is mugli szerettem volna lenni. Egyszerű életet élni, nyuugodtan. S ugyan kellemesen csalódtam, mégis kegyetlen volt látni a történést.
Apa ugyanis emléktörlést hajtott végre a saját feleségén, de hát mi mást tehetett volna? A Mungóba csak nem vihette el! A Mungó a mágusok kórháza. Anya pedig minden egyes ilyen esetnél, mert persze nem ez volt már az első alkalom, még instabilabb és kiszámíthatatlanabb lett.
Sajnáltam apát, de tudtam még ha nehezebb is, valóban jobb így. Azóta ragaszkodom hozzá igazán. Azóta érzem úgy, hogy igaza van apának, noha előtte sosem cáfoltam meg a kérését. Ugyan gyerek vagyok, de nem ostoba... Már kicsinek tudtam, anya más. Anya nem olyan mint apa, vagy én. Talán ez genetika, vagy szimplán élből elutasít mindent. A mugli foglalkozása köti le, mert könyvelő és a számokat bújja. Neki az agya kész adattár. Ő a racionalitás híve, és folyton azt vallja, az életet két lábbal a földön kell élni, nem pedig két méterrel felette. Anya sosem fogja megvenni a tankönyveimet, mint más normális varázslócsaládok anyukái. Anya sosem fog üstöt nézni nekem, vagy talárt szabatni. Nem fog a Gringottsba széfet nyitni és nem fognak galleonok százai állni benne. Anya nem lesz olyan anyuka, aki karácsonyra durranó cukorkát vesz vagy a Weasley Varázsvicc Vállalat egyik legújabb csínytevésének fejlesztését. Sosem fogja tudni, hogy a Szellemszállás a legrégebbi és a leghíresebb kísértetház az egész országban, vagy hogy Roxmorts az egyetlen mugli mentes varázslófalu. Sose fogja négy hétig keresni a Láthatatlanság láthatatlan könyvét vagy tanulni a sokadik koboldfelkelésekről velem. Sosem lesz házimanója, akinek parancsolgathat és sose fog varázslósakkozni.
De mindez talán nem is számít.
És hogy miért?
Mert ő az én anyukám. És én szeretem. Még akkor is, ha életem szinte minden egyes másodpercét el kell titkolnom előle és hazudnom kell neki, úgy, mint a vízfolyás.


         Jellem

Mit is mondhatnék? Az ember jelleme folyton változik. Állandóan, ahogy a külső hatások érik. Összegezve nem is tudom mit mondjak. Átlagos srác vagyok a magam nem átlagos módján. Végtére is, mindenki különleges, nem? Átlagos vagyok azok szemében, akik az iskolába járnak. Akik varázsolnak. Ők talán csak annyit látnak, hogy kedves vagyok olykor, ha egész jó napom van. Hogy imádom a tökös derelyét, és ha az a vacsora, degeszre tömöm magam. Ők azt látják hogy előzékeny vagyok, és minden lányt előre engedek az osztályteremben, pedig amúgy csak az az igazság, hogy nincs merszem nagyon megszólítani őket, no meg trehány vagyok és mindig elfelejtek elpakolni valamit. Valószínű jóképűnek tarthatnak vagy valami ilyesmi, mert sokszor összeröhögnek jöttömre a folyosón. Ilyenkor persze én mindig azt hiszem, hogy fordítva vettem fel a talárom a reggeli nagy rohaásban, mert elaludtam újfent... Vagy hogy megint összekentem az arcom a törött tintásüvegem miatt.
Ha anyámat kérdezik egy jól nevelt, kedves gyerek vagyok, aki kicsit különc és fura. Fura, mert a békákat szeretem, ami számára undorító. Fura, mert van hogy a könyveket bújom, amin plusz mugli borító van, hogy ne lássa mi is valójában. Anya sosem pillant bele a könyvembe, mert sosem engedem. Apa pedig rendszeresen rábeszéli, hogy hagy csináljam azt, amit, mert kamasz vagyok vagy legalábbis valami olyasmi és a magánszféra az ebben a korban különösen fontos...
Egy normális ember számára nem vagyok normális. Egy mugli számára fura, ha a gyereke elutazik egy bentlakásos iskolába és még furcsább, hogy csak karácsonykor jön haza. Az pedig különösen fura, ha az anyja azt sem tudja melyik iskola is az. Ettől eltekintve én magam nem tudom hogy különösebb gond lenne velem. Na jó, ha a szívemre teszem a kezem valóban igaz, hogy többet is tanulhatnék. De hát... nem jobb varázslósakkozni? Vagy hógolyócsatázni? Esetleg megdobálni a Fúriafűzet, aki bosszúból megpróbál elkapni de nem sikerül neki? Vagy bulizni a Szellemszálláson? Ugyan nem vagyok a társaság középpontja, nem szeretek harsány lenni, de egy jó kis estét nem hagyok ki én sem. Még ha Dalton le is lövi azt...
Néha talán kevesebbet kellene Frics agyára mennem, de olyan jó hallani az öreg gondnok zsörtölődését. Talán a tanároknak sem kellene szemtelenül visszaszólnom, nem igazán értékelik és ezt jobbára a házam pontjai sínylik meg... de úgy vagyok vele, hogy majd a kviddicsmeccsen szerzett pontok kárpótolják a dolgot.
Azt hiszem sikerorientált vagyok, már ami a sportot illeti. Tanulásban csak azokra a tárgyakra fektetek hangsúlyt, amik valóban érdekelnek. A többi tőlem mehetne a fenébe, de egy hitványt rendszerint mindenből csak sikerül összekaparnom.
Nem vagyok túlzottan barátkozós típus. Nem mondom, hogy nincsenek cimboráim, de szinte senkinek nem mesélek arról, mennyire uncsi a nyári szünet. Nem dicsekszem azzal, hogy anyám egy kattant mugli, aki képtelen lenyelni, hogy a fia egy varázsló. És persze ez már sok mindent elmond így önmagában is.
Az iskolapszichológus rám fogta, hogy zárkózott jellem vagyok meg hogy a háború megviselt... hát én csak annyit mondok, a felnőttek biztos jobban tudják!

Erősség || vakmerő, ha hirtelen felindultságból dönt. Céltudatos, ha váratlan helyzet lép fel. Kitartó, ha szükséges. Határozott, ha a körülmények megkívánják. Kreatív, ha ki kell vágnia magát egy szorult helyzetből.
Gyengeség || Zárkózott személyiség, ergo nem sokat mesél magáról. Ad a pletykákra, bár ő maga sosem terjeszti. Lusta, mint a föld. Szemtelen a tanárokkal, pedig nem erre nevelték. Imád ellen menni a szabályoknak hiába saját vesztébe rohan sokszor (vagyis Frics karjaiba).


         Apróságok

mindig || seprűlovaglás és kviddics. Kviddicsvilágbajnokság. Filibuszter féle csillagszóró és a fogas frizbi meg a WVV összes terméke. Mézesfalás és a Hunczut &Zsupsz. Szabályszegés és varázslósakk párbaj.
soha || Szeszélyes lépcsők és a goromba falikárpit. A Fekete tó és az óriáspolip. Fúriafűz és kartörő gurkók. Frics és Mrs. Norris no meg Hóborc, a kopogószellem.
hobbik || olvas a kviddicsről, kívülről betéve ismeri a csapatokat. Varázslósakkozik és ha akad partner akkor köpkövezik. Unalmas óráiban borsot tör Frics orra alá.
merengő || Legjobb; Megkapja Arnoldot édesapjától. Valójában baglyot szeretett volna, de édesanyja miatt esélytelen a dolog így nagyon örült hogy ugyan nem sok esélye volt, de mégis lett egy háziállata.
Legrosszabb; Mikor édesanyja rájött hogy a fiával valami nem normális és kiborult. Akkor kellett édesapjának először amneziálnia. Oliver elbújt a függöny mögött szóval apja nem tudta, hogy a fia szeme láttára törli ki az anyja emlékeit.
mumus || a Fekete tó mélyén élő óriáspolippá alakul
Edevis tükre || kviddics világsztárrá válik. Mezben feszít, kezében a csillogó aranykupa és egy saját seprű, jelen esetben egy Tűzvillám.
százfűlé-főzet ||  Mocsárbarna színe van, ami kellően undorító, íze pedig inkább hasonlít egy olvasztott vajsörre benne ecettel. Szinte nem lehet eldönteni inkább keserű vagy savanyú-e vagy leginkább undorító.
Amortentia || Édes mandula, kókusz és karamell egyvelege. Lágy és könnyed, nem túl harsány de intenzíven egyenletes.
titkok || Mélyen titkolja, hogy az anyja nem ismeri, sőt nem is akar tudni a varázsvilág létezéséről. Szégyelli a dolgot. Arról sem beszél, hogy pórul járt a Fúriafűzzel vagy hogy az óriáspolip vacsorájának szánta őt magának. Arról pedig végképp hallgat, hogy tetszik neki az egyik évfolyantársa, Merel Everfen, s hogy egyszer sem merte megszólítani még a lányt.
azt beszélik, hogy... || Buta és undok. Ez részben igaz, nagyon ellenszenvesen tud viselkedni azzal, aki nem szimpatikus neki.
Hazudós. Ebben is van valami, mert mindig sikerül valahogy kivágnia magát ha egy tanár vagy Frics szabályszegésen éri.         A család

apa || Alfons Wenlock, 56, félvér, jó kapcsolat
anya || Maria O'Brian, 54, mugli, jó kapcsolat
testvérek ||  nines
állatok || varangyosbéka, Arnold a neve.

Családtörténet ||
A híresebb arisztokrata értelmiségi családok egyike közé tartozik a Wenlock klán. Már évszázadok óta fontos szerepet töltöttek be hol a mugli hol pedig a varázstársadalomban. Volt egyén, aki a brit királyi család szolgálatában áll és akadt olyan is, aki a Mágiaügyi Minisztérium elismert tekintélye volt. Ugyan elnöki posztra sosem emelkedtek, de nevüket mindig jó hír övezte. A Wenlock család ősi mende-mondáinak egyike, amely valóban híressé tette őket az 1200-as években élő Bridget Wenlock volt. Bridget, csakúgy mint minden normális diák a Roxfort boszorkányképzőben sajátította el a mágia alapjait és a Hugrabug házának táborát erősítette. Neve talán feledésbe is merült volna hamar, ha egyik alkalommal nem fejti meg a hetes számhoz tartozó páratlan mágikus varázserőt. Valójában ez alapozta meg a számmisztikának a jövőjèt, mely ma már egy külön mágiaág, amit oktatnak is a hőn szeretett iskolában.
A család alapvetően színtiszta britnek mondható, de persze mint mindenhol itt is akadtak vadhajtások. A família eredeti székhelye Cornwall volt, ahol még ma is fellelhető egy romos, immár használatok kívüli kúria. Idő közben a család áttette székhelyét a fővárosba, Londonba. Ennek oka a hivatali ügyek könnyebb és rendszeresebb elvégzésében keresendő.
A Wenlock klán ugyan nem olyan nagy, mint más aranyvérű családok és még csak nem is olyan gazdag, ellenben befolyásuk vitathatatlan. Mint mindenhol, itt is akadtak az évtizedek során lelkes lázadók, kiknek nem számított sem a hírnév sem az azzal járó kötelességek. Van jópár törvényen kívüli gyerek, kiket nem tartanak számon illetve nem kevés beházasodás volt a varázstalan nép közé.
A Sötét Nagyúr rémuralmának ideje alatt a Wenlockok szembe mentek az eszmékkel. Ennek élén Oliver apja állt, aki elkötelezett híve minden idők legnagyobb mágusának, Albus Dumbledore-nak.
Ugyan a család átvészelte a Tudodki rémuralmának első és második fejezetét, súlyosan meg is sínylette azt. Oliver számára nem teljesen tiszta a család stabilitása a társadalomban, de szülei, elsősorban az apja nem is szándékozik még felvilágosítani erről. Így neki az is külön élmény volt, mikor a csokibékán meglátta Bridget Wenlock mosolygósan integető arcmását és a hozzá tartozó három soros leírást a hetes szám bűvösségéről és a láthatatlan tinta használatának történetéről.
Oliver apja szintén ellen ment a családi hírnévnek azzal, hogy mugli feleséget választott. Ugyan sokszor eljátszott a gondolattal, hogy beavatja a nőt az élete nagy titkába, abba, hogy varázsló, mégsem tette. Ebben az időben épp a Nagyúr elől bújkáltak, és miután a varázsvilágban nem volt teljesen biztonságos a lét, hát mugli munkát vállalt. A könyvelőiroda melletti kis étteremben találkoztak és szerelem volt első látásra. Oliver sokára jött össze, nem várt gyermekként. Apja megtartotta mugli munkáját, de alkalmanként a varázsvilágban is vállalt szabadúszó feladatokat, tekintve hogy jó rúnaismerő és átoktörő. Feleségének hat év után vallotta be csak, hgoy valójában mágus, s mikor nem hitt neki, kiröhögte, majd beleroppant abba, hogy a férjét bolondnak hiszi inkább kitörölte az emlékeit. Olivert pedig már kicsi korától úgy nevelte, mint egy átlagos mugli gyereket, s csak miután bizonyosságot szerzett fia varázsképességeiről (véletlenül egy játékvonatot kiröptetett az ablakon) mesélte el neki a másik világ létezését és magyarázta el, hogy az édesanyja miért is nem tudhat róla. Így hát Oliver számára ugyan nem volt könnyű, de kisebb bakikkal eléltek békében mígnem a Roxfortba nem került.


         Külsőségek

magasság || 160 cm körül, de még bőven növésben van. Rendszeresen bokáig ér a nadrágja szára...
testalkat || sportosnak mondanám közel sem izmosnak. Ezt is a kviddicsedzéseknek köszönheti. Hízásra hajlamos a sok tökös pitètől szóval kicsit pocakos is.
szemszín || zöldeskék, de inkább kék mint zöld
hajszín || világosbarna és mindig kócos
kinézet || Elsőre talán szimpatikus fiúnak tűnhet. Az a jó fej srác a szomszédból típus és ez a hatás erősödik ha Oliver-nek jó napja van vagy éppen nevet. Alapvetően ő azonban távolsàgtartó, kissé talán hűvös. Nem azért, mert ellenséges vagy szeret magányos lenni, szimplán nem jópofizik idegenekkel. Zárkózottsága talán abban keresendő hogy anyja miatt sokszor titkolózik s ez megszokássá vált az évek során. Mosolya azonban feloldja az embert, mert ha teszi az szívből jön és a szeme is csillog. Életvidám gyerek ő, csak kicsit fura.         A tudás

varázslói ismeretek || Nem mondhatni, hogy a négy év tananyaga maradéktalanul a fejében van. Meg sem közelíti az éltanulókat, de nem is célja. Ellenben szereti, ha egy óra érdekes vagy jól van tartva. Akkor issza magába a tudást. Alapvetően pedig nem igazán tanul, lusta kinyitni háza klubhelyiségében a tankönyvet, minössze akkor ejti ezt meg, ha kénytelen megírni a beadandó dolgozatait. Noha szereti McGalagonyt átváltoztatástanból elég gyatra. Nem komálja a bájitaltan koszos és homályos pincéjét sem, és az üvegházak fülledt melegében sem érzi otthon magát. A repüléstanon viszont le se lehet vakarni az égről meg a seprüjéről, nem is csoda hogy benne van a kviddics csapatban és lelkes terelőként a gurkókat ütlegeli, amikor csak teheti.
felvett tantárgyak || Repüléstan, Jóslástan, Rúnatan, Legendás Állatok
pálca típusa || 8 és fél hüvelyk, juhar (mégpedig a hegyi juhar fajta. Mély, aranybarna színű enyhe mintázattal), magja sárkányszív-húr. Közepesen merev, egyenes pálca.
RBF || nines
                
         Egyéb

avialany||  Zac Efron
Naplózva


Emily M. Dean
Adminisztrátor
***


■ leendő medimágus ■ ex-mardekáros

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2018. 09. 14. - 20:43:59 »
0

Kedves Oliver!

Nagyon köszönöm a javításokat, így már sok minden világosabb lett Mosolyog nagyon érdekes a történetes, azt hiszem, sok mindenről nem tudunk még - alig várom, hogy kiderüljön rólad minden apró kis titkod kacsint

 

Az előtörténetedetházad pedig a Hugrabug lesz.


Gratulálok, jó játékot! MosolyogNaplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 05. 03. - 21:24:02
Az oldal 0.19 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.