+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Marga Destain
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Marga Destain  (Megtekintve 2825 alkalommal)

Marga Destain
Eltávozott karakter
*****


A pimasz

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 06. 24. - 12:26:32 »
+5


m a r g a r e t h e  e d e n  d e s t a i n

Vajon miért olyan gyönyörűséges érzés
odalopózni valaki mögé, és megijeszteni?
❧❦☙


a l a p o k
jelszó ❧ "Az elme összetett, sokrétegű dolog - legalábbis a legtöbb ember elméje az."
így ejtsd a nevemet ❧ marga desztéjn
nem ❧
születési hely, idő ❧ 1984. április 2. Little Wigborough /Anglia/
horoszkóp ❧ kos
kor ❧ 14
vér ❧ félvér
évfolyam ❧ negyedév


a  m ú l t
Léptet, léptet, léptet. Átad.
Léptet, léptet, léptet. Átad.
Egészen úgy festek, mint valami pókasszony, aki a hálóját szövi. Nekem legalábbis az jut róla az eszembe, ahogy itt ülök az ágyamon és ujjaimon gyorsan léptetem a színes fonalakat. Pedig egyszerű fonás ez. De a végeredmény sokkal színesebb. meg amúgy is szerintem az egészet az elkészítési mód érdekessége dobja fel. Ahogy senki se tudja, mi a nyavalyát is művelek. Fonok. Mondom nevetve, majd persze teljesen belezavarodok az egészbe és bonthatom szét, hogy újrakezdjem.
Mint most is.

Ephram úgy törte rám a szobaajtót, mintha legalábbis a ház égne, vagy újabb háború törne ki épp a mi társalgónkban. Na, nem mintha nem dörömbölt volna rajta elégszer mielőtt betörtetett… de hát jó hugihoz mérten imádom azzal bosszantani, hogy semmibe veszem. Vagy legalábbis erősen úgy teszek, mintha semmibe venném. Ahogy össze-vissza mászkálva hosszas monológba kezd a problémáiról, addig én szépen újrakezdem a fonást. Szerelmes a szentem. És valahogy mindig én voltam az egyetlen, akinek mesélni tudott, vagy mert erről. Szinte végigkísértem az összes veszekedésüket… Na nem mondanám, hogy élveztem…
Persze aztán, ha én kezdek el arról mesélni, hogy tetszik nekem ez vagy az, akkor kitör a keresztes háború itthon. Amiben minden hímnemű egyed a főgonosz, küzd az egyetlen hősünk a nagy Ephram Destain ellen. Mintha ő nem lenne sokszor tök szemét Jadával.
De hiába minden vita, minden bosszúság, minden pimaszság, amibe szinte majd belepusztul az idegtől, ha bevetem ellene… Azért mégis teljesen tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok mindent köszönhetek a bátyámnak. És ezért örökké hálás leszek.

Négy évvel vagyok fiatalabb nála. Hogy nem szerelemgyerek vagyok az persze egy pillanatig sem kérdés. De, hogy mi is létezésem indoka… Azt valahogy senki se tudja, hogy édesanyám miért szült a fiú örökös után még két lányt. Mert ennek állításuk szerint valahogy semmi értelme. Hát lehet, hogy konkrétan értelme nincs is, viszont sok évnyi érzelmi bizonytalanság után egyszer csak rá kellett jönnöm arra, hogy anya nem akart magányos lenni. Egyszerűen ő tudta, hogy az első fiú életét apánk teljes mértékig a saját akarata alá fogja rendelni. Ephram nevelésébe tehát szinte semmiféle beleszólása nem volt. És kellett valaki, vagy mivel nővéremmel történetesen ketten vagyunk, valakik, akik kitöltik ezt az űrt. Nem. Nem szerelemgyerek vagyok, de szeretett az mindenképp. És ez már több annál, mint amit más kaphat.

Gondolom nagyon fájdalmas lehetett végül engem is csak elengednie a Roxfortba. És kettesben maradni az öreg, beteg és morcos apánkkal. Sírtam aznap. Hogy magam miatt, vagy miatta. Hogy én féltem vagy féltettem abban a sötét házban, amiben egyedül hagytuk… Azt már én sem tudom. De akkor először láttam, hogy Ephram átöleli. Majd megfogta a kezemet és felsegített a vonatra.
Onnan pedig csak sodort magával a jókedv felé a nyüzsgés, a sok hozzám hasonló gyerek, az a rengeteg érdekesség, ami még a mi, varázslathoz szokott szemünkben is újdonság volt.
Kár, hogy aztán Umbridge mindent szépen elrontott. És én a vidám, gondtalan első évek helyett rögtön szinte az események felgyorsult egymásutániságába érkeztem…

Persze lehet ez mégsem annyira rossz, ha az ember túlfejlett igazságérzete mellé még esztelen bátorságot is pakoltak a csomagba személyiségjegy osztásnál. A nagyfokú pimaszságról ne is beszéljünk… Már az első évben többet ültem büntetőmunkán, mint az egész évfolyamom együtt. Na, jó, társaim mindig akadtak a bajban. De persze nem állítom azt, hogy minden az én hibám volt. A rendszer volt egészen egyszerűen túl merev… Esküszöm, hogy egy tündér vagyok alapjáraton. Csak sose állítsanak igazságtalanságot velem vagy a barátaimmal kapcsolatban. Ne bántsák őket, ne küldjék indokolatlanul büntetőmunkára. Vagy egész egyszerűen csak ne legyen minden professzor ennyire mufurc, mert esküszöm egy mosolygós alak órájára a diáksereg is nagyobb örömmel fog nemcsak bejárni, de még tanulni is. Ezt belevehetnék minden professzor szerződésébe, mint jó tanács. Vagy parancs…

Azért ne aggódjon senki érdektelen lelkemért. Tisztában voltam vele akkoriban, hogy a gondok túlmutatnak nemcsak rajtam, de a tanárok nagy részén is. Márpedig háborús időkben senkitől sem várható el, hogy mosolyok közepette éljen.
Én is féltem. Mind féltünk.
Vártam ugyanis némi megkönnyebbülést az otthoni mogorva légkör és az iskolai között. De az első években rögtön feltűnt, hogy nincs különbség. Mert nem lehet különbség. És, ha kezdetben nem is értettem miért, mert Ephram megvédett az igazán rossztól. Egy idő után már az én oktalan gyermeki szemem is ráébredt mennyi szörnyűségre is képes az ember.

- Jól vagy? – Támaszkodik bátyám hirtelen neki a sötétfa ágytámlának. – Úgy elmerengtél… Csak nem… Uram ég csak nem gondolkodsz? - Pimasz vigyor játszik arcán, ahogy beleborzol hajamba. Önkéntelenül is odakapok, megint elrontva ezzel munkámat, amit immáron harmadszor is újrakezdhetek majd.
- Ajj ne máár. Ezt neked akarnám végre befejezni! – Nyafogok olyan igazán lányosan, ahogy csak el tudom nyújtani a szavakat, de ahogy Ephramra nézek azonnal komolyság költözik ismét a szobába. A vállamon lévő csúnya égésnyomot nézi. Pedig a medimágusok már így is nagyon jó munkát végeztek. A ruhámtól és a hajamtól szinte alig látszik valami. A további kezelések pedig szinte teljesen el fogják majd tűntetni. Ettől persze még nem lehet könnyebb bátyként a tény, hogy az ostrom alatt nem tudott teljesen megvédeni. – Ez a sérülés az én hibám. Én voltam a buta, amiért hősködtem. De nem lett komoly bajunk. Te igyekeztél mindnyájunk megvédeni és ez sikerült is. Élünk. Most pedig hagyd, hogy végre befejezzem a karkötőd! – Óvatos mosollyal lököm el ágyam szélétől. Ő pedig a megszokott szótlanságával lép ki az ajtón. – Bátyó! – szólok gyorsan utána a legbűvölőbb mosolyommal. – Majd, ha miniszter leszel, kioszthatnád a Roxfort tanári karának feladatai közé a kedvességet és a mosolygást!
- Pimasz kölyök! – Zárja rám nevetve az ajtót.
- Én is szeretlek! – Kezdek neki újra kigubózni a fonalförgeteget.
Léptet, léptet, léptet. Átad.
Léptet, léptet, léptet. Átad.


j e l l e m
Margát leginkább hirtelen természetéről, erős akaratáról és szinte esztelen bátorságáról jegyzi meg magának a Roxfort jó népe. Tanári karostul, diákostul. Ő szinte ezer fokon él és az sem zavarja, hogy olykor többet ül büntetésben, mint amennyit úgymond szabadon.
De, ha egyszer annyira jónak tűnt az az ötlet?
Nem éppen jellemzi, hát az igazi megfontoltság, pedig magát a tervek szövögetését imádja. Csak valahogy a kihívás nagyságát nem méri fel megfelelően… De a kudarc sosem töri le. Új tervet kovácsol, új erőt gyűjt és újra nekivág. Általában kitartása végül csak elnyeri jutalmát.

Nagyrészt benne is megtalálható az az ambíció, ami bátyjában. Persze, hiszen belé is belénevelték, hogy egy Destain-nek sokat kell elérnie az életben. De jegyei nem mindig tükrözik képességeit. Eszes lenne. Viszont általában türelmetlen és kapkodós, így a feladatok nagy részén szinte csak átrohan. Mégis szereti maga megoldani a problémáit. És azért sem rajong túlzottan, ha irányítani próbálják. Családjának mégis egy szó nélkül behódolt. Persze, mivel őt, Ephram miatt, már nem érték olyan élesen a Destain elvárások.

Nagy az igazságérzete. Vagyis általában kimondja, amit gondol, vagy, ami igaz. Nem szeret és nem is nagyon tud hazudni. Ezért sokszor kerül konfliktusba még barátaival is. Hiszen kinek nincs szüksége néha a kegyes füllentésre és a megértő baráti támogatásra?
De ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a barátait. Ó, dehogyisnem. Óriási szeretetre képes barátai és az olyan családtagjai felé, akik arra érdemesek. Nagyon önzetlen, kedves tud lenni és tűzön-vízen át megharcolna barátaiért vagy azok igazságáért. Imád nevetni és imád nevettetni. Vagy egyszerűen csak mosolyt csalni egy borús arcra apró saját készítésű ajándékaival.
Erősség ❧ kalandvágyó, kreatív és humoros
Gyengeség ❧ sokszor nagyon nyers tud lenni és a természete is meglehetősen lobbanékony és pimasz


a p r ó s á g o k
mindig ❧
csínytevések és kihívások
új barátságok és a régik
varrni-fonni-kötni-horgolni
grimasszal nevettetni horkantásig
borsot törni Ephram orra alá /akár szó szerint is/
kézzel készíteni rondán aranyos ajándékokat

soha ❧
igazán a lélek legmélyéig komolynak lenni
napsütéses időben büntetésében ülni /csak mert ez gyakran megesik vele/
elrontani a varrást-fonást-kötést-horgolást
Ephramtól olyan igazi bátyós szidást kapni
otthon tölteni az egész nyarat
elméleti tárgyra tanulni

hobbik ❧ Imád mind mugli technikákkal kísérletezve, mind mágus módon ruhákat és kiegészítőket készíteni. Persze sokszor hibázik még, de már néha sikerül egy-egy értelmes valamit összehoznia a dologból...
Amúgy nagyon mozgékony. Szóval szereti a szabadban levezetni a nagy kreatív tevékenységek és a tanulás által felgyülemlett feszültséget.

merengő ❧ Ahhoz, hogy a háborúban érdemben részt vehessen még túl fiatal volt. Nehéz és fájdalmas volt számára a tudat, hogy míg bátyja a kastélyban harcol valahol, neki bujkálnia kell. De látni a sok-sok halált… még borzalmasabb volt, mint nem tenni semmit…
Apjuk úgy egy éve halt meg. És bár nagyon gonosznak és rossznak érzi önmagát, akkor is tudja, hogy a ház népe felszabadult azóta, hogy nem él. Brianna néni haláláról nem is beszélve…

mumus ❧ Az apja. Sosem volt köztük semmiféle kapcsolat. Az öreg úr, akit magázniuk kellett, csak néha lépett ki a dolgozószobájából, akkor is parancsokat osztogatott vagy ráförmedt a család valamelyik tagjára. Érthető, hogy félt tőle.
Edevis tükre ❧ Boldog, mosolygós családi kép, ahol együtt van az összes testvér és az édesanyjuk. Minden családi viszálytól mentesen.  
százfűlé-főzet ❧ Színes, ilaltos és ízes. Olyan igazán finom.
Amortentia ❧ Nagyon szereti a gyümölcsös, friss illatokat.
titkok ❧ Briana Destain gyermekkorától kezdve eléggé labilis személyiség volt. Mégis a Destain név miatt egyfajta tisztelet övezte. Befogadták az emberek, mert igazán szerethető és kedves hölgynek tűnt, senki sem láthatta mi lappang a felszín alatt. Mikor férjét és gyermekét is egyszerre elveszítette, a tragédia átlendítette tudatát a normalitás határain. Az idősebb Ephram Destain azonban befogadta, mert úgy érezte felelősséggel tartozik beteg húgáért. A háború és bátyja elvesztése azonban végleg tönkretette Briannát. S családjára támadt. Ephram ölte meg őt. Erről minden Destain tud. De sosem beszélnek róla.
azt beszélik, hogy... ❧ példaképének Iza Bishopot tartja.
 


a  c s a l á d
apa ❧Ephram Chadwick  Ethelbert Destain; (elhunyt 76 évesen); félvér, bár neki mindkét szülője varázslók leszármazottja. Szinte egyáltalán nem ismerték egymást.
anya ❧ Karoline Mette Ørsted (41) aranyvérű, nagyon szereti az édesanyját. Kedves, meghitt kapcsolat van köztük.  
testvérek ❧
Philippa Hope Aagesen (37) Philippa mindig igyekezett megszerezni és megtartani húgai bizalmát.
Rosamund Non Destain-Halfdan (30) Teljesen közömbösek egymás iránt.  
Ephram Ethelbert Destain (18) Az igazi bátyó-húg szeretet van köztük. Jó piszkálni egymást, de a legjobb dolog, hogy mindig számíthatnak a másikra.
Lucretia Petra (15) Nagyon szeretik egymást, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy egy,ás idegeire menjenek.
állatok ❧ Frigga a vadászgörény
Családtörténet ❧
A Destain család mindig is büszke volt múltjára. Számtalan hős, nemes, híres vagy éppen hírhedt történelmi személy tartozik a felmenőik közé. Egyesek szemében talán nem hibátlan a vérvonaluk, hiszen nem törekedtek arra, hogy tiszta aranyvérűek maradjanak. Szemükben a hírnév és a hatalom többet jelentett puszta vérvonalnál, ezt pedig könnyebben elérhették, ha nemeseket választanak tagjaik közé és terjeszkednek, mind vagyonilag, mind befolyásilag. Mindig ügyeltek rá, hogy a figyelem középpontjában legyenek, de az igazán húzós helyzetekből sikeresen kivonták magukat. Látszólag mindig pártatlanok maradtak. Nyilvánosan tagadták részvételüket a háborúban, mégis mindig akadt a családnak olyan tagja, aki felbukkant egyik másik oldalon. Nem féltek életüket adni az ügynek vagy nézetnek, amiben hittek.
A Quesnellek már másmilyenek. Jóval ravaszabbak. Sosem cselekedtek érdek nélkül, nyílt színen. Senki sem tudja, hogy a család milyen nézeteket vall a háborúval kapcsolatban. Európa szerte ismertek és rendelkeznek kapcsolatokkal. Ez eddig aranyvérű család voltak, de
politikai ambícióikért képesek voltak lemondani vérük úgymond tisztaságáról. Családfájukat a tizennegyedik századig tudják visszavezetni. Már akkor híresek voltak pálcakészítői tehetségükről. Dánia mágustanoncai mind a mai napig náluk vásárolják meg pálcájukat.k ü l s ő s é g e k
magasság ❧ 158cm
testalkat ❧ átlagos
szemszín ❧ kék
hajszín ❧ barna
kinézet ❧/size] Kék szem, de a pupillák körül barna csík húzódik. Arca ovális, de arccsontja még így is eléggé határozott. Szája vékony. Szemöldöke fiús. Ő nem éppen tipikus Destain, ahogy nővérei. Nem, ő inkább a Quesnelekre hasonlít. Bátyja után ő az első, aki nem teljes mértékig apjuk vonásait örökölte. Arcában van valami durva él, ami valóban inkább bátyjával teszi hasonlóvá, de csak amíg nem láttuk az édesanyját…
Nem egy kirívó szépség és túl sok bűbájjal sem áldotta meg a sors. Őt mégsem zavarja. Vagány vére kellő önbizalommal látja el ahhoz, hogy átvészelje a tinédzserkor szépségideáljaival való küzdelmet.

Öltözködése bohó. Nagyon szereti a színeket. A különlegeset, a mást. Az egyedit. Van, hogy saját magának készít ruhákat és kiegészítőket. Persze a technikája még nem tökéletes és varró, illetve kötő-horgoló tudása még hagy kívánnivalót maga után. De azért azt lehet rá mondani, hogy kifejezetten ügyes.

Persze a Destainek nem rajonganak az ekkora fokú kreativitásért. Bár édesapja és Brianna néni halálával a légkör meglepően fölszabadult lett otthon. Azért még így sem meri a legkedveltebb és legszínesebb ruhadarabjait viselni, amikor családjával van. Olyankor igyekszik visszafogott és egyszerű lenni.a  t u d á s
varázslói ismeretek ❧ Marga hasonlóan jól teljesítene az iskolában, mint a többi Destain, ha nem lenne annyira türelmetlen, hogy az teljesítményének kárára megy. A gyakorlati tantárgyakból sokkal jobban teljesít még így is, mint az elméletiekből. Kedvencei a bűbájtan és az átváltoztatástan.
felvett tantárgyak ❧ Legendás lények gondozása, repüléstan, számmisztika
pálca típusa ❧ 9 és fél hüvelyk, ciprusfa, főnixtoll maggal
 


e g y é b
avialany ❧ Maisie Williams

Naplózva


Louise Lott
Eltávozott karakter
*****


♦ VII. Hollóhát ♦ Prefektus ♦ "Cinkemadár"

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 06. 30. - 21:56:31 »
+3

Üdvözöllek Marga,

Először is ne haragudj, amiért ilyen sokat kellett várnod, másodszor pedig igazán kellemes hangvételű előtörténetet írtál nekünk, amit jó volt olvasni. Margával kapcsolatban nincsenek kétségeim, az, hogy melyik házba kerül számomra az elejétől fogva egyértelmű volt. Így hát nem is húzom tovább az időt: az előtörténeted elfogadom. A házad pedig legyen a
Gratulálok! Az eligazító PM pedig hamarosan érkezik!
Louise
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 12. 28. - 06:07:37
Az oldal 0.13 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.