+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Tananyagok
| | | | |-+  Rúnaismeret
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Rúnaismeret  (Megtekintve 1350 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 05. 27. - 11:14:52 »
+1

Az eddigi rúnaismeret órák anyaga.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2014. 02. 01. - 12:25:33 »
+1

„Tarts tőlem távol minden gonoszt,
házamba ne engedd a kígyó gyermekeit."

Évfolyam: Negyed- és ötödév
Tanár(nő): Tristram de Crasso
Játék: Itt!

"- Varázslatot alkotni nem könnyű, de mi év eleje óta azon vagyunk, hogy megismerjük a mikéntjét. Ennyi előkészítés után bele is vágnék. Mint már sokszor említettem, nem a hagyományos pálcalengetős-felrobbantós igékkel akarunk dolgozni, hanem olyanokkal, melyek a falra írva csapdát állítanak a betolakodóknak, jelzik az illetéktelen jelenlétét, vagy épp távol tartják a gonoszt. "


„Tarts tőlem távol minden gonoszt, házamba ne engedd a kígyó gyermekeit."

Az egyiptomi kultúra egyik legfontosabb szakrális jelképe a kígyó. Jelentése aspektusonként másképp értelmezhető; bizonyos kígyók inkább a jóságot, míg mások a ravaszságot, gonoszságot, az alattomosságot ábrázolják. Ebben a matérában azonban inkább, mint gonoszt testesíti meg a fogalom. Feltehetően valaki, akitől a rúna megrajzolója meg szeretné védeni önmagát.
A rúnakör egyszerű védelemmel szolgál azok iránt, akiket a rúna felrajzolója ellenségként jelöl meg. Feltételezésem szerint úgy szelektál, hogy maga a rúna alkotója kiket tart bizalmasként. Az órán tapasztaltak szerint inkább abból a szempontból válogatott a kör, hogy a rúna felrajzolója szemében kik számítanak bizalmasként.
-  Aubrey Chaisty

Először rajzoljuk fel a kört, majd ügyelve a rúnák olvashatóságára és arra hogy körbeérjenek írjuk fel őket. A varázskör életre keltéséhez pálcánkat a körnek szegezve olvassuk fel a rúnák szövegét. A szövegfelolvasása után a rúnák felvillannak, enyhe fényt kezdenek árasztani magukból. A "házamba ne engedd" azt jelenti, hogy az illetéktelen nem léphet be a kör által védett területre.

"- Régebbi korokban a babona és a népnyelv a kígyóra, mint a gonosz stilizált képmására utalt nagyon gyakran. Felruházták negatív tulajdonságokkal, és így mutatták be a fabulákban, ijesztgették  vele a gyerekeket. Ezeknek tudatában arra a leghelyesebb következtetni, hogy azokat nem engedi vonalán belül a varázs, akiknek jelleme nem elég egyenes, bűneik túl nagyok. Habár az is felmerülhet, hogy azok akikben ártó szándék van, szóval akik ártani szeretnének vagy éppen csak erősen gondolnak az ártásra, azokat kint tartja a kör"
-  Jean-Pierre Onvaskier

"- Valóban, Mr. Onvaskier, a kígyó a legtöbb kultúrában az ármány és hamisság jelképe. Jó nyomon halad, noha értelmezése kissé felületes. Továbbvezető gondolatai kissé alátámasztatlanok, bár mindenképp érdekesek.
-  Tristram de Crasso

"- Az is lehet, hogy az, aki a kört megigézi, megszabhatja ki léphet be a körbe, s ki nem, akár egy általános meghatározással. Így csak az léphet be, akire vonatkozik a meghatározás, ugyanakkor észrevettem, hogy minél elszántabban próbálkozok, annál "puhább" lett a "fal". Talán kijátszható a kör, de szerintem mindenképpen szerepet játszik benne az akarat. Nem erőszakos akaratra gondolok, hanem inkább a hitre."
-  Nadine Moreau

"- Nagyon fontos dolgot mond, Miss Moreau! Amivel a legtöbb egyszerű rúnakör kijátszható, az a szándék. Egyrészt az alkotó, másrészt a behatoló szándéka! Nagyon jó meglátás. Ha a kört megalkotó mágus nem fogalmaz elég egyértelműen, vagy teljesen egyértelműen, a kör mit sem ér, mivel a behatoló ki tudja játszani. A fal valóban áthágható kellő mennyiségű hittel, önbizalommal, akarattal."
-  Tristram de Crasso
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 06. 22. - 23:47:47
Az oldal 0.054 másodperc alatt készült el 30 lekéréssel.