+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  A 97/98-as tanév
| | |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | | |-+  Keleti szárny
| | | | |-+  Bűbájtan-terem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Bűbájtan-terem  (Megtekintve 18218 alkalommal)

prof
Vendég

« Válasz #45 Dátum: 2011. 06. 21. - 13:05:44 »
+4Aki belép a bűbájtan-terem ajtaján rögtön érzékelheti, hogy ezt a dolgozatot már komolyan veszem. A szokásos késéseim ellenére ma sikerült legalább tíz perccel a becsengetés előtt itt lennem. A dolgozatok már szépen és rendezetten lebegnek a terem közepén és velem együtt várják az ötödik évfolyam képviselőit. Azt hiszem sikerült elég könnyű dolgozatot összeállítanom, legalább is azoknak könnyű, akik rendesen megtanulták a feladott listát. Nem szeretném különösebben megnyúzni őket, hiszen a többi tantárgyból is jól kell produkálniuk, ezért csak 15 bűbájt kérdezek a dolgozatban. Lehet, hogy egy alsóbb évesnek sok, de hát őket valahogyan fel kell készíteni az RBF-re.
Pontban kilenckor megszólalt az óra kezdetét jelző harang és én bezártam a terem ajtaját –aki késett így járt, két hete bejelentettem a dolgozatot-. Még mielőtt a dolgozatok kiosztották volna magukat, pár szót szóltam az osztályhoz.

- A dolgozatra 45 percet kaptok, a feladatokra egyértelműen válaszoljatok és kérlek figyelmesen –az előző dolgozatukból tanulva ezt a szót kicsit jobban megnyomtam- olvassátok el a feladatokat! Akit puskázáson érek, lehet nem szólok egyből, de T-vel fogja visszakapni a pergamenjét és 20 pontot vonok le a házától! –. Egyet intettem a pálcámmal és a pergament tekercsek a levegőben odaúsztak a diákokhoz. Még egy intésemre a terem közepén egy nagy kondér csokibéka jelent meg.
- Az ajtó pontosan 45 perc múlva kinyílik. Miután beadtátok a dolgozatokat és kifelé tartotok, ne feledjetek el magatokhoz venni egy csokibékát! Jó munkát!– mondatomat igyekszem már engedettebb hangnemben befejezni és egy mosollyal toldom meg.
A pennák már sercegnek és én kiveszem az első nyalánkságot… legalább valamivel lefoglalom magamat, amíg írnak. Érdekes… Dumbledore volt a kártyán…

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név:
Ház:

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc –
Bazibumm-bűbáj –
Szívóbűbáj –

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A ... egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A … egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A … egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.Elegendő, ha csak a kitöltött dolgozatot postoljátok be, de aki reagot is ír mellé pluszpontban részesül!
Minden megszerzett pont a dolgozatban házpontnak számít!
Plusz házpontok:
  • +20 – Aki 28-áig ír
  • +10 – Aki 5-éig ír
  • +20 – Aki reagba foglalja a dolgozatát

Ne feledjétek: a karaktereteknél nincs ott az a lista, VP-zést nem szeretnék! A karakterek tanulási teljesítményéhez mérten dolgozzatok!
Ha valakinek ezen az évfolyamon több karija is van kérem írjon mindegyikkel!
Jó munkát! Mosolyog
Naplózva

Nadine Moreau
Eltávozott karakter
*****


~ cяαzч вєαsт ~ VI.

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #46 Dátum: 2011. 06. 21. - 14:25:08 »
+1

BBT - dolgozat

___________________________________________________________________________

  Szinte görcsben áll a gyomrom. Ja, nem. Én nem vagyok strébeeeeer!
   Pennával a kezemben úgy haladok a Bűbájtan terem felé, mint valami istenkirálycsászár. Mintha mindent vágnék, és semmi félnivalóm nem lenne. Pedig aztán... Hiába RBF-év, a tanulást ugyanúgy elhanyagoltam, mint az előző pár évemben. Elég baj - mondják sokan, és sajnos igazuk is van, de mikor tudnék tanulni?! Hét közben órák tömkelege, gyakorlatok, hétvége meg... Hát az hééétvééégeeeee.
   Úgy vonulok be, mintha mindennel tisztában lennék (és nem csak a múlt órai anyagnak az egynegyedével). Hangosan köszönök Qcross professzornak.
   - Jó napot kívánok, Professzor! - mosolygok vidáman, és leülök az első szabad padok valamelyikébe.
   Nem nagyon erőltetem magamat azért, hogy hátsó helyem legyen, puskázni nem nagyon tudok, max. ha definíciót kér. (Na igen, itt a másik bökkenő, hogy fogalmam sincs, mi lesz a dolgozatban). Nem vagyok nagy puskázós típus, még azt is lusta vagyok gyártani. Vajon lesz gyakorlati feladat is...?
   A terem lassan megtelik diákokkal, és becsengetéskor úgy látom már itt van mindenki (ámbár nem veszem biztosra). Qcoss egy pálca legyintéssel kiosztja a feladat lapokat, és letisztázza mi számít puskázásnak, és mi a következménye, majd neki kezdhetünk a dolgozat lapnak.
   Vakmerően fordítom fel feladatlapomat, és vidáman elolvasom az első feladatot. Asszociáció! Remek! Abban jó vagyok!
   Huss és pöcc //  Vingardium leviosa! - Hahh! Igen profi vagyok!
   Bazibumm-bűbáj //  Ööö... Bumm...Bumbum... talán aaa... Baziteo (?).
   Kicsit lelohad a kedvem, mert lassan megjelentkezik az, hogy lehet mégsem tudok mindent... Na essünk neki a következőnek, mert telik az idő!
   Szívóbűbáj //  JEAAAH! Tergeo! Mekkora mákom van, múltkor ezzel a bűbájjal porszívóztam ki a ruhás ládámat! Huh, kezdek megnyugodni.

   2. feladat; A,
   Szóval: nem mozdulhatok. A zárat egy könnyű Alohomora-val nem lehet kinyitni, és a kulcsért sem tudok odamenni, mert lehetséges, hogy szitává lőnek a csapdák. Feladatom: úgy kell megkaparintanom a kulcsot, hogy ne mozduljak el. Egy egyszerű begyűjtő-bűbájjal könnyű feladatnak bizonyulna, de az túl egyszerű. Amiben még hibádzik a dolog, az a csapdák. A kulcs beindíthatja a csapdákat. Viszont a csapdák - itt ránézek a lapra megint - mágikus csapdák, szóval elvileg hatástalanítani lehet őket.
   A feladat megoldása:
      1. Finite Incantatem - a csapdák megszüntetésére.
      2 . Invito kulcs! - a kulcs megszerzésére.

   2. feladat; B,
   Lássuk csak: a váza összeragasztása... a Doxicid feltakarítása, mert az mérgező... és gurkó megállítása. Ez három, többet nem lehet varázsolni. Viszont rendet is kell rakni. Hah, majd kézzel rendet rakok! A négy feladatból kettő nagyon-nagyon fontos, a mérgező bájital feltakarítása, és a gurkó megállítása. A váza rekonstrukcióját és rend rakás egybe kéne ömleszteni. Először is a gurkóra mondok egy Immobilus-t. Ez biztos. Aztán egy Suvickus a doxicidre. És akkor jön az utolsó esélyem. Minden vissza kell állítanom eredeti formájába, még a vázát is. Mondjuk, csak azt írja a feladat, hogy rakjak rendet. A vázára nem mondd semmit. Hmmm...! Nem tudom a rendet rakó varázsigét, de ki mondta, hogy varázslattal kell? Bár nem kell a vázát (elvileg) feltakarítani, azért mégis jobban néz ki így a dogám...
   A feladat megoldása:
      1. Immobilus - a gurkó megállítására.
      2. Suvickus - a doxicid feltakarítására.
      3. Reparo - a váza megragasztására.
      4. Rendet rakok...

   2. feladat; C,
   Nem is vagyok férfi... A feladat megoldása a következő lehet: használom a piacon vett időnyerőmet a kávéfoltot kitisztítom, aztán a pattanással kezdek valamit, végül a virág.
   A feladat megoldása:
      1. Suvickus - a folt kitisztítására.
      2. Akne - a pattanás eltüntetésére.
      3. Orchidessis - virágot idézek majd.
     (4. A késésre pedig: hoppanálás)

   3. feladat; (VÉGRE!)
   Definíciók... TUDTAM, hogy kellett volna puska, TUDTAM! Egy ideig elgondolkozom, mi van ha átlesek másra, de nem kockáztattam meg a T-t... Tippelek, beírom azt, ami a legésszerűbbnek tűnik nekem:
   A feladat megoldása:
      1. Piroinitio
      2. Silencio (a'sszem így írják)
      3. Augamenti

   Hát a helyesírást remélem nem nézi... Átfutottam a dolgozatomat, és... Ú! A nevemet elfejtettem felírni! Felírom a nevemet és a házamat, és átfutom a dolgozatomat, bár már nem volt időm, csak pár percem, szerintem más már be is fejezte, csak én nem vettem észre, hogy kiment. Hiba 100%, hogy lesz, de remélem nem lesz olyan vészes. Nekem elég az is, ha átmegyek majd az RBF-en!
   Vonakodva lassan lépdelve kiviszem a dolgozatomat, és szélesen, gyerekes mosollyal ránézek a professzorra, hátha megesik rajtam a szívem, majd kiveszek egy csokibékát, és visszasomfordálok a helyemre. Úgyis mindjárt kicsöngetnek.
Naplózva

Alyson R. Leingter
Eltávozott karakter
*****

.:Daughter of Death:. 5. évfolyam ~

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #47 Dátum: 2011. 06. 21. - 15:00:11 »
+1

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Alyson Rose Leingter
Ház: Mardekár

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vingardium Leviosa
Bazibumm-bűbáj – Bombarda
Szívóbűbáj – Tergeo

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
1. Finite Incantatem
2. Invito kulcs!

b,
1. Petrificus Totalus - a gurkó megdermesztésére.
2. Tergeo - a méreg feltakarítására.
3. Reparo - a váza megjavítására.

c,
1. Otthon lévő csokoládét viszek neki.
2. Ceelocelatum - a folt és a pattanás eltüntetésére.

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

1. Piroinitio
2. Silencio
3. Aguamenti
Naplózva

A Gonosz létezik. Akár az éjszaka sötétjében lebeg, akár a szelek szárnyán. Vagy a lélekben lapul, s mint egy kígyó, várja a pillanatot, hogy lecsapjon.

Owen Redway
Eltávozott karakter
*****


Hollóhát VI. Prefektus

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #48 Dátum: 2011. 06. 21. - 15:56:09 »
+1

Bűbájtan Dolgozat

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a Bűbájtan a kedvenc tantárgyaim közé tartozott valaha is. A kevésbé fontos tárgyak közé soroltam,akárcsak az Átváltoztatástant. Mindig is olyan Elfogadható - Várakozáson felüli között imbolyogtam, nagyritkán egy-egy K is becsúszott. Ugyanakkor minden szerénység nélkül állíthatom, hogy igen éles elmével áldott meg a jóisten, nem hiába kerültem hát a kékek házába. Úgy voltam vele, hogy minimális tanulás után is sikerülhet összekaparnom legalább egy V-t.
Hihetetlen, de a professzor időben érkezett az órára, majd perceken belül be is zárta maga mögött a terem ajtaját. Szétnéztem a teremben. Sokan voltunk, de azért itt-ott akadt üres pad. Hát, így jártak…
A gyomrom éhesen morgott amikor megjelent a nagy kondér csokibéka. Lehet nem ártott volna rendesen reggeliznem…
Qcross prof. befejezi a mondandóját, majd fel is sercennek az első pennák. Kiropogtattam az ujjaimat, majd pennát ragadva a pergamenem fölé görnyedtem.

Név: Owen N. A. Redway
Ház: Hollóhát


Miért is írtam fel a két középső nevemet? Bevallom, fogalmam sincs. Jól esett cikornyás szárat kanyarítani az A-nak. Megszemléltem a művemet, majd egy mosoly kíséretében végre az 1. feladatra összpontosítottam a figyelmemet.
Óh, nagyon egyszerű kérdések voltak. Tanulás nélkül is könnyen rájöhet az ember, ha van egy kis esze. Körülnéztem, hogy a többiek is így gondolják-e, mint én. Nem kaptam megerősítést, mindenki szorgosan körmölt, olyan komoly arccal, mintha RBF vizsga lenne az egész.
Megcsóváltam a fejem, majd minden fogalom mellé leírtam az adott varázsigét.

1. Feladat

Huss és pöcc – Vingardium leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
SzívóbűbájTergo   Tergeo


Ráfújtam a pergamenre, hogy gyorsabban száradjon rajta a tinta, és ne maszatoljam vele össze az egész lapot. Egész könnyűnek találtam a tesztet. Kicsit bizonytalanná is tett a dolog. Lehet, hogy elrontottam valamit? Gyors leellenőriztem a válaszokat, de azon kívül, hogy a Szívóbűbáj varázsigéjét elírtam, nem találtam más kivetnivalót a dologban. Gyors korrigáltam az elírást, majd rátértem a második kérdésre.

2. Feladat

Elgondolkoztam. Nem láttam semmi beugratósat az „a, rész” kérdésében, ezért csupán a sötétség, és a kulcs hiánya merült fel bennem, mint probléma. Ezekre pedig tudtam két tökéletes varázsigét, melyeket rögvest papírra is vetettem.
A „b, rész” kicsit nehezebbnek bizonyult. Nem tudtam,hogy a gurkót hajtó varázs megszűntethető-e egy olyan egyszerű varázslattal, mint a finite incantatem, ezért csak reménykedhettem, hogy bejön a zsákbamacska. Kicsit elkalandoztak a gondolataim egy griffendéles leányzó felé, akinek a segítségét kérhettem volna a gurkó eltávolítása érdekében. Bizonyára készségesen segített volna ütőjével. Bár lehet, hogy miután megtudta volna, hogy nem az én fejemet, hanem a gurkót kell laposra püfölni, alábbhagyott volna a lelkesedése. Óóóh, az a nő… Na de térjünk vissza a dolgozathoz! Megráztam a fejemet, kizökkentve magamat az álmodozásból. Nem voltam biztos benne továbbá, hogy a doxicid permet a már egyszer felhasznált tergeo bűbájjal felszívható-e.  Mindenesetre egy próbát megért.
Tekintetem lejjebb siklott a pergamenen, egészen a „c, részig”. Elvigyorodtam. „Ön egy férfi.” Na nemár! Elolvastam a feladatot, majd arra gondoltam, hogy mennyire ráférne egy korrepetálás Qcross professzorra udvarlás terén, ha efféle balesetek egyáltalán eszébe jutnak ilyen téren. Megcsóváltam a fejemet, majd ismét körmölni kezdtem.

a, Előbb megvilágítom a szobát a lumos varázsige segítségével, majd magamhoz hívom a kulcsot, amit az „invito kulcs” varázslattal érhetek el.

b, Megtöröm a gurkó varázsát (finite incantatem), majd összeforrasztom a széttört váza cserepeit (reparo), végül feltakarítom a kiömlött doxicid-permetet (tergeo).

c, Virágot az orchidessis varázslattal varázsolhatunk elő. A foltot az ingről egy egyszerű suvickus bűbájjal eltávolíthatjuk.

Nem foglalkoztam vele,hogy netán vizesek, sőt habosak leszünk tőle. Nem jutott jobb varázslat az eszembe. Az orrunkra nőtt pattanásról meg úgy ahogy van elfeledkeztem. Pedig, ha tényleg odanőtt volna, biztos nem tudnám ily könnyen feledni.
Az utolsó feladathoz érkeztem, és az addig töretlen önbizalmam pont elég is volt hozzá, hogy jó nagy mellénnyel fogjak hozzá.

1, Piroinitio
2, Silencium
3, Aquamenti


Csak ennyi kellett, hogy elírjam a varázslatokat. Most pedig valahogy túl nagy volt az egóm, vagy csak túlságosan is csábított az a halom csokibéka, nem tudni, de nem ellenőriztem le újból a tesztlapot. Miután a sarokba odafirkantottam egy 7-es számot, szépen megfogtam és kivittem a tanári asztalra a pergament.
Szépen megvártam a helyemen, míg kinyílik a terem ajtaja, majd az egész csokibékát a számba, a Derwent Shimpling-et  ábrázoló kártyát pedig zsebembe tömve, kiléptem a folyosóra, és pillanatokon belül elnyelt a roxfortos diákok zsibongó sokasága.
Naplózva

Sence Islington
Eltávozott karakter
*****


- Prefektus - Nihil Kisasszony

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #49 Dátum: 2011. 06. 21. - 18:32:28 »
+1
Unottan üldögéltem a Bűbájtan teremben a helyemen már a szünet elején. Az átkok és a tolóvarázs mesterévé képzem magam ebben az iskolában, azon kívül pedig lassanként kezdenek hozzászokni az emberek, hogy a folyosón a lehető leggyorsabban igyekszem haladni. Minden évben egyre könnyebb akadálytalanul eljutni A-ból B-be és ez igazán kellemes számomra. Utálom a tömeget, a lökdösődést, ahogy hozzámérnek az idegenek, a szagok, a hangok, minden inger csak tovább borzolja amúgy sem épp nyugodt idegeim. És még a Papa csodálkozik, hogy amikor reggel megsimogatja az arcom, majdnem megátkozom őt is? Néha egy-két óvatlanabb házimanó is áldozatomul esik, de persze nem veszik nagyon zokon. Anyám sokkal durvábban bánik velük, mint én, ebben biztos vagyok.
Mindenesetre a megszokottól eltérő módon, a mai napon Qcross professzor hamarabb érkezett, majdnem 10 perc előnyt tudhatott magának, ami meglepett. Máskor mindig késik… Még az sem mentség, hogy dolgozatot írunk. Vagy ennyire fontos volna neki, hogy hajlandó volt hamarabb érkezni. Érdekes.
És furcsa. Egy óvatos pálcaintéssel magamhoz intettem egy Bűbájtan tankönyvet a tanári asztal melletti szekrényről és végigpillantottam a tartalomjegyzék igézetein. Néha nem árt tudni, mik a követelmények, lehet, hogy gyanús lenne, ha egy egyszerű Alohomora helyett a jóval erősebb és hatékonyabb Frangere varázsigét vagy Piroinito helyett az Ignitum Draco-t alkalmaznám.
Mire a többiek beértek és a harang jelt adott az óra kezdetén nagyjából felfrissítettem az ötödikes tananyag rég feledésbe merült alapjait és magabiztosan vettem magamhoz a felém szálló papírt.
Miután felírtam a nevem és a házam a pergamenre, nekiveselkedtem a feladatoknak. Igyekeztem arra koncentrálni, hogy olyan igék jussanak eszembe, amik kellenek, ne olyanok, amiket talán még a professzor sem ismer…1.   feladat

Asszociáció. Hm.
   
„Huss és pöcc”, ezt ismerem. A nővérem rajtam gyakorolta a lebegtetést, a kedvenc szórakozása volt, hogy a fejem fölé lebegtet dolgokat, aztán véletlenül megszakítja a varázst. Néha persze az én pálcámból is kiszaladt egy-két Capitulatus és Cuferion. Nem bírom, ha szórakozik velem, Seya pedig amúgy sem a kedvencem.
      „Vin gardium leviosa.”
   
   „Bazibumm-bűbáj”. Ez becsapós kérdés, fogalmam sincs, miért kell ilyen beceneveket adni a bűbájoknak… Ha óra előtt nem olvasom át a könyvbeli igéket, biztosan azt írom, hogy Bombata. Az tényleg „bazi” és „BUMM”.
      „Baziteo.”

   „Szívóbűbáj”. Ez egyszerű, gyakran használom, amikor portalanítok. Még szerencse, hogy allergiás vagy rá, ha poros a cuccom.
      „Tergeo.”
   

2.   feladat

Szituációk. Ezt szeretem Qcross profban, hogy kreatív. Nem unom halálra magam az óráin és még a dolgozatokon is jókat szórakozok. Gyakorlati oktatás a javából. K, mint Kiváló.

   a.)
Hát igen, ennyit erről. A feladat megoldása egyszerű: nem hagyom magam bezárni, amúgy meg nem mászkálok elhagyatott, sötét és veszélyes kunyhókban. És ha bezárnak, miért hagyják bent a kulcsot? Mindegy. Éles helyzetben valószínűleg nem foglalkoznék a kulccsal, egyszerűen feltörném a zárat a fentebb említett „Frangere” bűbájjal. Kényelmes és hatásos. Zárójelben azért ezt is odaírom az „Invito” meg a többi mellé.

   b.)
Anyám meg is ölne, ha ilyen történne. Összetörni egy vázát? Én? Hát nem elég, hogy az anyját eltettem láb alól, még az emlékét is tönkre akarom tenni? Nem is gondolna rá, hogy a dolog helyrehozható, örülne az alkalomnak, hogy bánthat.
Mindenesetre a legegyszerűbb, ha „Reparo”-t, „Immobilius”-t és valami takarító igét használok. A doxycidet meg nem árt jobban eltenni, hogy egy alkalmatlankodó gurkó (amiről szintén nem tudom, mit keresne a lakásban, amikor a kvidics szót sem szabad kiejteni otthon) nehogy kárt tegyen benne.

   c.)
Na szép. Most már férfi is vagyok. Teljes képtelenség hogy velem akármelyik ilyen képzelt szituáció megtörténjék. Vajon egy átlagemberrel megtörténhetnek?
Szóval… randevú. Oh, hogy az, amikor… értem. Az, ami nekem soha nem lesz. Ezt a tényt félretéve azt hiszem, egy transzformációs bűbáj megtenné a hatását, a tisztítóbűbáj kivesz minden foltot és a pattanás… Nos, a pattanás nehéz ügy, mert én nem küzdök ilyesmi problémákkal. Az én arcom sima, mint egy maszk. Lényegében az is, abszolúte semmit nem árul el rólam és legtöbbször a pattanásos problémákat megelőzve bájitalokkal szoktam kezelni a bőröm.
Néhány perc fejtörés után arra jutottam, hogy egy randevúra igyekvő, épeszű férfi azzal is megelégedhetne, hogy minimálisra csökkenti a probléma okozóját, így egy kicsinyítő bűbájt javasolnék.


3.   feladat

Definíciók. A legkönnyebb része a dolgozatnak. Örömmel írtam be apró gyöngybetűkkel a pontozott részre a legjellemzőbb bűbájokat.


Ahogy végeztem a dolgozattal mégegyszer átfutottam rajta, hátha valamit elírtam, de ha hibáztam, is nem tűnt fel. Mindenesetre szimpatikus kis dolgozat volt, remélem a többi is hasonló lesz. Az RBFen pedig úgy fogok átrepülni, mint egy hippogriff.
A 45 perc leteltét jelző ajtónyíláskor felálltam a helyemről és kivittem a tanári asztalhoz a dolgozatomat majd kifele menet magamhoz vettem egy csokibékát. Imádom a csokibékát, régebben a kártyákat is gyűjtottem. A maival együtt már hét darab Vanliar Kyzeliny-esem van...Idézet
V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Sence Mai Islington
Ház: Mardekár1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vin gardium leviosa. Lebegtető bűbáj.
Bazibumm-bűbáj – Baziteo.
Szívóbűbáj – Tergeo.

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.
- Lumost használok, majd egy lépést sem téve a kunyhó belseje felé, „Invito” varázzsal magamhoz veszem a kulcsot és kiszabadítom magam.
(Ha ténylegesen ilyen helyzetbe kerülnék, valószínűbb, hogy „Frangere” zártörést alkalmaznék, de ez a bűbáj nem tartozik az iskolai tananyagba.)b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!
- „Immobilus” igével megállítom a gurkót és „Reparo” varázzsal megjavítom a vázát, aztán a Doxycidet „Tergeo” bűbájjal felszívom.
(A „Reparo” és „Tergeo” helyett alkalmazhatunk „Munditiae” azaz tisztító és/vagy rendrakó varázslatot is.)c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?
- A „Feraverto” varázsige helyes használatával egy knútot tetszőleges virággá alakítok, így még az a vád sem érhet, hogy nem költöttem az ajándékra semmit, menetközben „Suvickus” bűbájjal kitisztítom a talárom, „Reducio”-val pedig minimálisra redukálom a pattanás méretét és legközelebb időben indulok el.3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A Piroinito egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A Silencio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

Az Augamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vizet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.
Naplózva"Kiesni a mennyországból, s nem visszatalálni oda: a legnagyobb magány."

Michael O'Conor
Eltávozott karakter
*****

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #50 Dátum: 2011. 06. 21. - 21:03:32 »
+1

Bűbájtan
~A francba, elaludtam.~ Ébredtem fel a Griffendél közös helyiségében, arcommal egy könyvön. Villámgyorsan, becsaptam a Bűbájtan szakzsargonnal teletűzdelt enciklopédiát, és bevágtam a mellettem lévő táskámba és irtózatos sebességgel futni kezdtem. Épp, hogy kiléptem a titkos ajtón, amikor  rádöbbentem, hogy dunsztom nincs, mennyi az idő, így az olcsó karórámra néztem.
~ Hülye vizsgadrukk.~ mérgelődtem magamban, amikor is rádöbbentem, hogy bőven időben vagyok, tehát komótos léptekkel indultam az év legkevésbé várt vizsgájának otthont adó terem felé. Amikor oda értem, már páran benn ültek.
~ Gyerünk Mitch. Menni fog.~ erősítettem magam s beléptem a terembe. Páran már benn ültek s a professor is ben tartózkodott már.
- Jó reggel professor úr,szevasztok srácok. – mondtam s helyet foglaltam. Gondossan előkészítettem a pennát és a tintát, kiraktam az asztalra.
~ Úr Isten, hol a pennám? Ja, már elővettem. ~ és mérgemben, lekaptam, az egyik repkedő dolgozatot.
Jobb kezemmel, a hajamba túrtam, s rendezetlen, arcomba lógó tincseimet, hátra csaptam, majd egy mély sóhajt követően megszólaltam.
- Lássuk a Magyar Menydörgő agyarát. -


V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név:  Michael O'Conor
Ház: Griffendél

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vingardium leviosa
~Remek, egy már ki is lőve. Egyszerű ez mint az egyszer egy.~
Bazibumm-bűbáj – Baziteo (Engorgio) azaz a Bazibumm vagy növesztő bűbáj. A varázslat által eltalált élőlény megnő.
~Remek, kettő mínusz. Troll már nem lehetek. ~
Szívóbűbáj – Tergeo, azaz a varázslatos porszívó.

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)

a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

1.: Először is fényre van szükségem, tehát: Lumos vagy ha ez nem elég, akkor Lumos Maxima.
2.: A csapdákat nem ártana megzabolázni, mert amilyen kelekótya vagyok, még belelépek egybe és viszlát épp test, tehát: Finite Incantatem
3.: Nem ártana kinyitni az ajtót. Erre több módszer is van. Invito kulcs! vagy Evapores (Evanesco) az ajtó eltüntetésére, de a Deprimo se feltétlenül rossz megoldás, csak elég barbár, de király.  

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!
1.:  Finite Incantantem vagy Petrificus Totalus vagy Pherecitius mangicus a Gurkó megfékezésére.
2.: Suvickus  vagy Tarego a méreg semmlegesítésére.
3. Reparo, és a Váza is rendbe rakva.


c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?
1.: Orchidessis  
~hányszor vettem már hasznát kínos szituációkat elkerülendő.~
2.: Leperex bűbájt kéne használni minden ruhámra alapjáraton, a bajt megelőzendő, de ha ezt elfelejtettem volna, akkor Suvickus
3.: Reducio,csak ezzel óvatosan.

 

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A „Piroinitio” egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.
A „Silencium" egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.
A „Aquamenti” egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.

~És, kész.~ Még egyszer átfutottam a teszten, hogy marhaság nincs-e benne, de könnyebb volt, mint amire számítottam.
- Fu, ez nem is volt nehéz. – dörmögtem magam elé, a sokadik átolvasást is követően, majd leraktam a pennát és a pergament a padra, s hátradőltem, várva, hogy kitáruljon az ajtó.
Amint ez megtörtént, felálltam s elindultam az ajtó felé.
- Viszont látásra prof. s elindultam a következő tanórámra.

Naplózva

Svea Rydberg
Eltávozott karakter
*****


Ötödéves - Prefekta

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #51 Dátum: 2011. 06. 22. - 00:55:57 »
+1

Bűbájtan óra- Hé, Rydberg, várj meg! - hallja a háta mögül a nem kedvelt megszólítást. Nem szereti, amikor a vezetéknevén szólítják, ám legalább ki tudja szűrni, barát vagy valaki más szólongatja. Előbbiből elég kevés van amúgy is a kastélyban, ezért is sétál most is egyedül, már-már unottan, pedig bűbájtanja lesz és tesztet is írnak. Társai arca feszült, nekik van is miért annak lenni, vele ellentétben. Válla fölött hátrales, de nem áll meg, még csak nem is lassít.
- Rydberg! Nem hallod? - hallja ismét, de már közelebbről. Ismét hátrapillant, szemöldökeit szigorúan összevonva. A következő pillanatban már mellé is ér az a negyedéves griffendéles lány, aki már átváltoztatástan előtt is beszélni akart vele.
- Mit akarsz? Nem érek rá! Be kell érnem bűbájtanra.... - hidegen pillant a lányra, ő ezzel le is zárná a témát, de amaz igen ragaszkodó, s továbbra is mellette lépked.
- Jó rendben, én csak azt akartam kérdezni, megkaptad-e a levelem, és hogy meg tudod-e akkor nekem csinálni - a lány szavaira a hollóhátas hirtelen megáll, szigorú kékjeit a másikra függeszti, s kezével annak karjába kap. Ajkai morcosan feszülnek meg, majd körbekémlel, bár fölösleges, a folyosó dugig van emberekkel.
- Te normális vagy? Itt kibeszélni ezt? - hangja halk, de így is kiérezhető belőle a düh. Végül vesz egy nagyobb levegőt - Ahogyan eddig is, a Merlin szobor lábánál lesz... a szokásos ár és garantált V. Többet úgysem nézne ki belőled a professzor - jegyzi meg szárazon., majd mielőtt még helyben hagyná, visszafordul - Még egyszer elő ne forduljon, hogy sürgetsz, vagy így a folyosón számon kérsz - haját meglibbentve fordul végül el és folytatja útját a bűbájtan terem felé. Út közben még morgolódik egy keveset, majd elmélázik azon, mikor is kezdődött ez az egész, mikor kezdett el beadandókat írni mások helyett és, hogy miért nem küldi el inkább ezeket az ostobákat, had szenvedjenek maguknak. Jobban tenné, s ezt ő is tudja, egyszer vissza fog ez még ütni, ha nem is kimondottan rá, de az RBF vizsgáknál, netán a RAVASZokon úgyis. De hát ki ő, hogy kioktasson bárkit is? Így hát sóhajt egy nagyot, lerázza magáról ingerültségét, lépteit megszaporázza, nehogy véletlenül lecsússzon a csengőről.
Belépve a terembe, sem érez semmilyen feszültséget, ez a BBT teszt már most a zsebében van, de egyébként sem az a kétségbeesős fajta.
- Jó reggelt! – köszön a professzornak, biccent is felé egyet szokásos bájos ám mosolytalan arccal, majd szemöldökeit összevonva üres hely után kutat. Nem kell sokáig, az első sorok valahogy mindig utoljára töltődnek fel, így végül is kiválasztja magának az alsó sor középső helyét, ő nem fog senki kedvéért felállni, legyen ez fordítva.

A percek csöndes várakozással telnek részéről, amígnem felhangzik végre a csengő és kezdetét nem veszi az óra, tekintetét a professzorra fordítja, amíg beszél, a feltételek adottak. 45 perc. Nem kihívás. A tesztlapot maga elé húzva aztán csalódottan húzza el a száját. Ez valóban nem kihívás. Egy lemondó sóhajt követően kezébe veszi pennáját, megmártja, majd szélsebes körmölésbe kezd.


V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November


Név: Svea Rydberg
Ház: Hollóhát


1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vingardium leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj – Tergeo


2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

Először is, Lumos Maxima használatával bevilágítanám az egész szobát, így mindent látnék. 2. Invito-val magamhoz bűvölném a kulcsot, mivel ezzel kijutok, a csapdákkal nem kell tennem semmit.


b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

A gurkót egy Finite incatatem-mel ártalmatlanná tenném, majd Reparo-val megjavítanám a vázát. A kiömlött Doxicidet Evapores-szel tüntetném el.


c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

A virág kérdést Orchidessis-szel oldanám meg, míg a beszáradt foltot Tergeo-val szedném ki az ingemből. A pattanásom minden bizonnyal kinyomnám, majd pedig reménykednék benne, hogy a hölgy nem veszi észre, vagy nem teszi szóvá...


3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A Piroinitio egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A Silencio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A Aguamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.


Amint az utolsó szó is a pergamenre került, gyorsan átfutja munkáját. Szíve szerint ezt követően mindenkit felállítana a sorában, de fölöslegesen tenné, úgysem mehetnek még ki a teremből. Elpakolja cuccait a padról, majd pergamenjét írással lefelé fordítja, ő pedig száját húzgálva, apró grimaszokat mutatva tölti el a hátralevő jó pár percet.

Az ajtó feltárulásakor felpattan, mit sem törődve azzal, hogy van, aki még írna vagy olvasna, utat parancsolva magának tolakszik ki a sorból, dolgozatát a megfelelő stócra dobja. Vet egy pillantást a csokibékás kondérra, s bár nem szereti annyira, vesz belőle. Talán eladja valakinek.
- Viszlát! - köszön el a tanerőtől, majd néhány diák nyomában ő is elhagyja a termet. Számmisztika jön, már alig várja.
Naplózva


Brookelle des Pres
Eltávozott karakter
*****

~Tragedy,comedy~ Prefektus

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #52 Dátum: 2011. 06. 22. - 11:07:25 »
+1

Bűbájtan dolgozat

Belépek a terembe, halk vagyok, mint mindig, látom épp időben érkeztem. A terem még nincs tele, tehát
lesznek késők, ők a legmulatságosabbak. Az ideges és tudatlan diákok után persze.
-Jó reggelt, tanár úr!
Köszöntöm a professzor illendően, nem félek. Miért is kéne félnem, hiszen az egész évet... sőt egész
eddigi itt tartózkodásomat sikeresen végigtanultam. Baj egyszerűen nem történhet, remekül fog sikerülni,
remekül kell sikerülnie.
Kinézek egy szimpatikus helyet valahol középen és leülök. Tehát 45 percem van, remek az bőven elég lesz
mindenre. Magam elé húzom a dolgozatot és először átfutom a kérdéseket, sétagalopp az hiszem.
Lássuk! Pennát veszek a kezembe és egy méregzöld szalaggal felkötöm a hajamat, hogy ne zavarjon a koncentrálásban.

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Brookelle des Pres
Ház:Mardekár
Hiszen mi más lehetne?!

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vingardium leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj – Tergeo
Ez eddig fájdalmasan egyszerű! Remélem legalább egyszer lesz lehetőségem a gondolkodásra!

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

Kezdésként Lumos esetleg Lumos Maxima azután egyszerű begyűjtőbűbáj az az Invito segítségével megkaparintanám a kulcsokat. Végezetül egy Finite Incantatemmel szüntetném meg a mágikus csapdákat.
Eddig jó és egyszerű a szituáció is határozottan tetszik!

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!
Először is én egyáltalán nem szeretnék kötözködni, de mégis mi az a helyzet, amiben egyáltalán gurkót tart bárki a lakásában?! Életveszélyes és lehetetlenül ostoba dolog, bár megoldható.
Először is Confringo, robbantó átok segítségével megsemmisítem a gurkót vagy, ha mégsem sikerülne eltalálnom Finite Incantatemet használok.  Javító varázslattal (Reparo)  rendbe hozom a vázát, majd Suvickussal feltistítom a kiömlött Doxicid-et.
c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?
Mihez kezdek? Ha én egy ekkora tökfilkó lennék valahogyan üzennék szegény lánynak, hogy a randevú időpontja nem épp alkalmas, de azt hiszem ez nem lenne helyes a mostani dolgozat szempontjából. Nos, mit tegyek én ezzel a szerencsétlenséggel?
Mindenképpen kitisztítanám a talárom Suvickussal aztán a pattanás kérdését Eltüntető bűbájjal, tehát Evaporessel szerényen áthidalnám. Majd Orchidessis segítségével gyönyörű virágot bűvölnék a lánynak.

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés
Ez is könnyű, lehetne nehezebb is, de nincs vele különösebb problémám, még legalább húsz
percem van hátra az időből, pedig legalább tízet veszíthettem míg a szituációkon mosolyogtam.


A Piroinito egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A Silencio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A Aguamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.

Még tíz perc hátravan a határidő lejártáig, de én már kész is vagyok, még egyszer átellenőrzöm, hogy
a válaszaim valóban helyesek e aztán tekintve, hogy úgy gondolom azok csöndben várakozom.
Hamarosan nyílik az ajtó én pedig egy a  Qcross professzor úrnak intézett köszönésem után épp
olyan halkan tűnök el, mint ahogyan megérkeztem. Merem állítani, hogy jó eredményt várhatok ettől
a dolgozattól.Naplózva

Grisam Windflower
Eltávozott karakter.
*****


:: hatodév :: a bolond :: prefektus ::

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #53 Dátum: 2011. 06. 30. - 13:39:42 »
+1

Bűbájtan óra

   Magabiztosan lépek be az ajtón, és ülök be a leghátsó padok egyikébe. Nem, nem azért, mert nem akarok közel lenni a tanárhoz, vagy, mert puskázási szándékkal érkeztem, hanem hogy ne keltsek feltűnést. A legjobb, ha észre sem vesznek. Abból sosincs semmi baj, viszont ha a látótérbe kerülök, nem számíthatok sok jóra.
   Sokat tanultam a mai dolgozatra, így remélem jól fog sikerülni. Már kikészítettem a tintát, meg a pennát is, már csak a pergamen hiányzik, melyet a professzor bevezető szavai után kézhez is kapunk. A csokibéka láttán elfintorodok. Nem szeretem, úgy eleve a békákkal gondjaim vannak, ha pedig csokiból vannak, akkor még rosszabb. Az én részem nyugodtan elviheti valaki más is.
   Gyengéden hajtom szét a pergament, gyorsan végigfutok rajta, s arcomra elégedett mosoly ül ki. Ez nem is olyan nehéz, pláne nekem, aki tanult, és eddig minden órán figyelt. Igen, akinek nincsenek barátai, az ráér stréberkedni.


V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Grisam Nutty Windflower
Ház: Griffendél

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Wingardium leviosa!
Bazibumm-bűbáj – Baziteo!
Szívóbűbáj – Tergeo!

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)

a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

   Lássuk csak. Először is a Lumos!-t használnám, mivel félek a sötétben. Másodjára pedig Invito!-val magamhoz hívnám a kulcsot, a csapdák meg jó helyen vannak ott, ahol vannak, vagyis tőlem jó távol. Tehát a feladat megoldása:
1.   Lumos!
2.   Invito kulcs!

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

   Húha. Hát először is soha nem vinnék gurkót a házamba, ahogyan doxicid-permetet sem, de a probléma most akkor is fennáll, szóval hogy oldanám meg? A gurkó általában egy olyan, teljesen átlagos labda, amit megbűvöltek, hogy nyírjon ki mindenkit, aki az útjába kerül. Ezt még az is tudja, aki vajmi keveset ért a kviddicshez, akárcsak én. Úgyhogy először megszüntetném a labdában rejlő varázslatokat a Finite Incantatem!-mel. Aztán a vázát Reparo!-val összeforrasztanám, a permet pedig szerencsétlen módon a szőnyegre ömlött, így inkább Mrs. Skower univerzális varázskosz-eltávolítóját használnám, hisz az a varázsvilág Ajaxa, teljesen megbízható. Szóval a megoldásom:
1.   Finite Incantatem! – a labdára.
2.   Reparo! – a vázára.
3.   Mrs. Skower univerzális varázskosz-eltávolítója. Természetesen a szennyezett területre.

c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

   Igen, de csak férfikezdemény. Egy randira igyekszek, ami már önmagában is bizarr, pláne, hogy késésben vagyok, ami nálam lehetetlen. Szótagoljam? Nem nincs időm virágot venni, hanem nem akarok, mert a legtöbb pollenre allergiás vagyok, így inkább bonbont viszek. Ha pedig leittam magam teával, talárt cserélek, nem logikus? De ezt nem írhatom meg, nem kockáztatom meg a T-t. Ha már ennyit tanultam…
   Szóval a foltot a Tergeo!-val szedném ki, a pattanásomra az Evapores!-t használnám, virágot pedig szednék a ház előtti kiskertből, anyám megszállottan szereti a virágokat. A megoldás:

1.   Tergeo! – a foltra.
2.   Evapores! – a pattanásra
3.   Virágot pedig vinnék anya kertjéből.

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A Piroinitio egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.
A Silencio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.
Az Aguamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vizet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.

   Elégedetten hajtom össze a dolgozatot, miután kétszer, alaposan átnéztem, és szinte utolsóként viszem ki a professzornak. Egy szégyenlős mosoly után fordulok vissza, és újra elfoglalom helyem, várva, hogy kicsöngessenek.

Naplózva


Jennifer E. Swift
Eltávozott karakter
*****


Ötödéves buliőrült

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #54 Dátum: 2011. 07. 01. - 11:18:55 »
+1

Bűbájtan dolgozat


Álmosan lépdelek a bűbájtan-terem ajtaja felé kezemben egy pennával, s azon izgulok, hogy vajon milyen nehéz lesz a dolgozat. Tegnap egész este erre tanultam, ami részben az én hibám is, mivel hatkor jutott eszembe, hogy holnap lesz az egész. Átkoztam is magamat eléggé, hiszen ebben az évben még jobban akarok teljesíteni, mint eddig, és tessék most meg elrontom egy egyszeri feledékenységgel. Ilyen is csak velem történhet meg.
- Jó reggelt!- köszönök, mikor belépek a terembe, s megpróbálok mosolyogni. Csak nyugalom Jenny! Nem lesz semmi gond.
Na, keressünk valami helyet! Tök mindegy, hova ülök, csak had üljek már le, mert azt hiszem össze fogok esni előbb-utóbb. Ami azt illeti nem szoktam ennyire izgulni a dolgozatok miatt, de ezúttal más a helyzet, bár nem is tudom miért. Talán, mert ez az RBF-re előkészítő dolgozat. Igen, pontosan ezért kell ma jól teljesítenem.
Már kezdek lenyugodni, amikor is kilencet üt az óra, a terem ajtaja becsukódik és a dolgozatok kiosztódnak. Ránézek a lapra, s remegő kézzel megfogom a pennát. Hajrá!

Név: Jennifer Elena Swift
Ház: Griffendél


Hát a nevem és a házam felírása nem volt túl megerőltető, de nézzük az első feladatot. Asszociáció. Remek, ez eddig nem is tűnik vészesnek, így magabiztosan kezdem felirkálni a megoldásaimat.
1. Feladat
Huss és pöcc – ez könnyű, ez a Vingardium Leviosa
Bazibumm-bűbáj – ez valami B betűs, B…B… Megvan! Baziteo
Szívóbűbáj – hmm talán a Tergeo

Akkor jöhet a második feladat!

2.Feladat
a, Egy sötét elhagyatott kunyhóban vagyok, ami tele van mágikus csapdákkal. Okééé, csak pókok ne legyenek, azoktól totál kikészülök. Főleg a pókhálók. Brrr. Azokban az a legrosszabb, ha belenyúlsz egybe, és nem akar lejönni.
Áh, de nem ez a feladat! Koncentrálj Jenny!
Szóval kéne valami bűbáj, amivel a kulcsot magamhoz hívhatom, vagy legalábbis kinyithatom az ajtót. Meg a sötétséggel és a csapdák hatástalanításával is kéne foglalkozni. Hmm… Lássuk csak!
1. Az Invito bűbájjal magamhoz hívom a kulcsot,de a helyemről meg sem moccanok
2. Lumosal csinálok egy kis világosságot, hogy lássam a kulcslyukat, majd kinyitom az ajtót
3. És a csapdák hatástalanítása érdekében (mert nem hagyom magam mögött a házat, úgy hogy tele van csapdákkal) a Finite Incantatemet vetem be


b, Egy gurkó elszabadult a lakásban. Hát ilyen nálunk nem igazán történhet, mert én ugyan nem tartok gurkót, és nem is akarok, hacsak nem valaki direkt becsempészik hozzánk egyet és megbűvöli, de akkor a hatástalanítás után az első dolgom az lenne, hogy megkeresem az illetőt. De nem ez a lényeg most. Egy antik váza leesett és eltörött (abból tényleg van elég otthon), és a Doxicid-permet is kiborult.
1. Először is a gurkót megállítom, mielőtt még többet rombolna, és ehhez az Immobilust hívom segítségül
2. Azután megjavítom a vázát a Reproval Reparoval
3. Végül a Suvickussal megtisztítom azt a területet, ahova kiömlött a Doxicid-permet


c, Ez érdekesen hangzik, csak kár, hogy nem vagyok férfi, és nekem egy randira nem kell virágot vinnem. Mindegy. Késésben vagyok, virágot is vennem kéne, leöntöttem magam teával, ráadásul a pattanással sem törődtem eddig. Jellemző a hímneműekre.
1. Itt is használom a Suvickust, ezzel eltüntetem a tea által létrejött foltot
2. A pattanást kinyomnám
(áh, pont most nem jut eszembe jobb bűbáj) és a helyén maradó sebet a Hippokraxal begyógyítanám
3. Orchidessis bűbájjal pedig elővarázsolnék egy csokor virágot


Huh, már csak egy feladat van hátra, szerintem egész jól haladok és a megoldásaim sem olyan rosszak, de ezt majd a professzor eldönti.

3.Feladat
Ez már nem lesz olyan nehéz a definíciókat teljesen megtanultam, ezzel vacakoltam egész éjjel.

A Piroinito egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.
A Silencio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.
Az Aguamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.


Még egyszer utoljára átnézem a válaszaimat, s most már teljes könnyedséggel kiviszem a dolgozatomat, pont időben, hiszen az órának épp vége van. Ezt a pontosságot! Profi vagyok!
- Viszlát!- köszönök el még a tanártól, majd vidáman kilépdelek az ajtón, magam mögött hagyva a termet.
Naplózva


Kayleigh Dimewdrow
Eltávozott karakter
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #55 Dátum: 2011. 07. 04. - 08:36:18 »
+1

*Nem szokott késni az órákról. Sohasem, és ez most sincs másképp. A tanár már itt van, ami inkább teszi félelmetessé ezt az egészet, mint megnyugtatóvá. Pár diák már ül a teremben, mikor belép. Több ismerős is van köztük, de most inkább gyorsan leül, és tovább készül lelkiekben a dolgozatra. Tudja, hogy jól kell sikerülnie, és mivel nem ez a legnagyobb erőssége, így fontos, hogy fejben itt legyen. Előveszi szerencsehozó pennáját.*
~Csak ezt éljem túl!~ *mondja általában minden dolgozat előtt.
Mikor megszólal az óra kezdetét jelző harang, csak nyel egy nagyot, mintha kivégzésre jött volna. Pedig nem, ez csak egy egyszerű dolgozat, de nem tehet róla a barna lány, ő ilyen izgulós, mégha biztos is a tudásában. Ahogy elhal a harangszó, a Professzor megszólal. Kayleigh tágra nyílt kék szemeivel figyeli a tanárt.
Egy röpke pálcamozdulatra meg is kapja a dolgozatot. Most még a csokoládé béka sem nagyon tudatosult benne, inkább figyel az előtte heverő pergamenre.

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Gyöngy betűivel írja fel nevét; Kayleigh Dimewdrow;
majd pedig házát; ]Hollóhát

Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?
Huss és pöcc –
Bazibumm-bűbáj –
Szívóbűbáj

~Áh, ez nem nehéz!~ *Ujjong magában az első kérdést elolvasva. Gyorsan elkezd körmölni a pergamenre, nehogy időt vegyen el a nehezebb feladatoktól. *

Huss és pöcc – Vingardium leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj - Tergeo

*A következő feladatot már nem találja annyira egyszerűen, mint az elsőt. Kicsit ki is kerekednek kék szemei. Most újból rátört a dolgozatdrukk. Elsőre nem is tud rendesen odafigyelni, így újra és újra át kell olvasnia.*

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.


~Tehát sötét, elhagyatott kunyhó. A sötétség ellen tudok tenni, az elhagyatottság ellen semmit sem. A kulcs messze van, végülis magamhoz tudom szólítani. A mágikus csapdák… ha az ajtó mellett vagyok, és csak a kulcsot kell magamhoz szólítani, azokkal talán nem is kell foglalkozni. Vagy talán mégis?* Röviden átgondolja, hogy mit tehet, és mit nem, és miután kikövetkeztette a helyes varázslatokat, le is írja a pergamenre.*

Először is, fényt csinálok. A lumos elég kevés fényt ad, így inkább a lumos maxima-val próbálkozok, hogy legalább fel tudjam mérni a helyzetemet, mit hol merre találhatok meg. Miután körbenéztem, magamhoz szólítom a kulcsot, az invito kulcs varázsigével. Bár elvileg ezzel már ki tudom nyitni az ajtót, de azért a biztonság kedvéért, még az ajtó felé mondok egy finite incantatem varázsigét, hátha azon is valamiféle mágikus csapda van, így valószínűleg meg tudom szüntetni azt.

*Most már mehet tovább a többi kérdésre, bár egyre jobban kezd is kétségbe esni. Mintha nem tudna semmit sem, mintha nem azzal töltötte volna az eddigi 5 évet, hogy tanuljon.*

Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

~Nálam ilyen nem fordulhat elő, de ám legyen. A feladat ezt kívánja meg. Szívem szerint átváltoztatnám valami szelíd állattá. De.. nem is tudom. Áh, finite incantatem, az jó lesz. Az leállítja a gurkót.~

Mivel nem vagyok biztos benne, hogy a petrificus totalus a grukót is megállítja, és nem sok időm van,a pálcámat a gurkóra szegezem, és egy finite incantatem-mel megszüntetem a varázslatot. Miután a gurkó a földre pottyant, tergeo-val eltűntetem a kiömlő doxicid permetet. Reparo-val megragasztom az eltört vázát.

Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

Virágot az Orchidessis varázsigével könnyedén meg tudom idézni. Tergeo-val elszívom a kiömlött folyadékot a taláromról. És a pattanás.. nem merem kicsinyíteni, nem merem eltűntetni, hátha az orrom tűnne el, vagy törpülne el a fejemhez képest. Inkább próbálkoznék a hippokrax-szal, hátha egy pattanást is meg tud gyógyítani.

3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A ... egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A … egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A … egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.


*A következő feladat sem tűnik olyan nehéznek. Az előző hárommal inkább szenvedett, mint ezekkel, ahol csak egy definíciót kell felismerni. Gyorsan le is írja a válaszokat.*

A piroinito egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A silentio egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A aguamenti egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.


*Mikor befejezte a dolgozatát egy kisebb sóhaj hagyja el tüdejét. Először inkább átfutja mégegyszer, csak aztán viszi ki a Professzor Úr asztalához. Miután kész az olvasással, apró lépteivel viszi azt ki, és leteszi az asztal szélére. Vissza is sétál a helyére, és most már csak az óra végeztét jelző harangszót várja.*
Naplózva

"Szeretem, ha mennek a dolgok. Ha nem mennek, szeretem elérni, hogy menjenek."
/W. Churchill/

Josey Butler
Eltávozott karakter
*****

5

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #56 Dátum: 2011. 07. 11. - 01:45:20 »
+1

THAT IS WARM AND HARD AND TRUE
WHEN YOU BRING ME YOUR CHARMS


Még az utolsó percekben is a jegyzeteimet bújom. Vékonyka kis kezemben zizegve fordul meg a teleírt és agyonolvasott jegyzetlap. A notesz sarkai teljesen meg vannak kopva, még jó, hisz állandóan ott van nálam ez a kis jegyzetfüzet. A könyvtárban, a többi órán, a klubhelyiségben, cigizés közben. Le kell foglalnom a gondolataimat, és erre a tanulás a legtökéletesebb megoldás. Csak így tudom elviselni ezt a hatalmas és ásítozó ürességet, ami itt van bennem. Belül. Mert már megint valaki olyanra pazaroltam az időmet és a szeretetemet, akitől lófszt nem kapok cserébe.
Épp próbálom felidézni, milyen mozdulatok is szükségesek a Meteoronto recanto ige alkalmazásához egyes esetekben. Kisebb eső, özönvíz, vihar, szélfúvás...
A szívem hevesen dobog, nagyon izgulok, mégis kis híján megáll bennem az ütő, mikor Qcross professzor megjelenik az ajtóban. Még nincs itt az ideje! Túl korán érkezett! Még át akartam nézni a Pirocus és a Piroinito közti pontos különbséget, és azt is, miben különbözik a Silencium a Silenciotól, és azt is, hogy...
Ah, lehet, túl sokat magoltam erre a dolgozatra, sokáig fenn voltam éjjel, most mégis úgy érzem, nem tudok az égvilágon semmit, és még a neonsárga szövegkiemelőm sem vidít fel, amivel ki van dekorálva az egész jegyzetfüzet. Pánik, pánik, pánik!
Onnantól fogva, hogy Qcross professzor belépet a terembe, semmit nem tudtam már az agyamba préselni, hiába lapozgattam a jegyzeteim közt ide-oda. Végül mikor megszólalt az óra kezdetét jelző hang, mély lélegzetvétel kíséretében csuktam be a jegyzeteket és tuszkoltam be a táskámba azokat. Úgy kaptam tesztkérdéseket rejtő pergamentekercs után, mintha a lélegzetvétel szabályait tartalmaznák: kilégzés, belégzés...
Az instrukciók elhangzása után kibontom a pergament, kifeszítem, bemártom a tintába a pennát és írni kezdek. Név, ház... ez még elég egyszerű... Először végig kellene futnom a feladatokat, és azokat kitölteni, amelyekre biztosan tudom a választ, de nem... ehelyett én rögtön, mint egy habzsoló kismajom, körmölni kezdek, megörülve annak, hogy tudom a válaszokat. A második feladat azonban túl töménynek látszik és túl sok benne a szöveg, megijedve ugrik szemem a harmadikhoz. Definíciók. Lángok... mi is volt a különbség a Piroinitio és a Pirocus közt...? A némító-bűbájon nem kell sokat gondolkodnom, nap mint nap használtam egy időben, hogy háztársaim ne jöjjenek rá: minden éjjel sikítozva ébredek. A vízidézéssel viszont bajban vagyok, végül beírom az egyszerűbb választ, aztán némi töprengés után odaírom a másik megoldást is fölé apróbb betűkkel... Talán így jó lesz!
Tekintetem pedig visszasiklik a második feladathoz. Kifejtős rész. Mégis, azt hiszem, szükségem lesz némi töprengésre, és egy piszkozati lap is elkélne!
A sötét kunyhó még megy. A három bűbájon viszont nagyon gondolkodom. Leírom először a lumos-invito kettőst de rájövök hogy nem! Három bűbáj kell és ott vannak a csapdák is. Lumos marad. Invito helyett... helyett... Soká rágcsálom a pennám végét, mire megszülöm a választ. A mágikus órára pillantok a szemközti falon. Már csak huszonöt percem maradt! A másodiknál vacilálok, mi állíthatná meg a gurkót... Tudom, hogy egy bombarda, na az eléggé megállítaná, de ki az a hülye, aki felrobbant egy gurkót? Egy kviddicslabda-készlet nagyon drága, külön gurkót csak használtan lehet kapni és azok elég ketyósak. Úgyhogy kénytelen vagyok mást kieszelni, közben idegesen forgatom a tollat a kezemben, az ujjaim szokás szerint már megint teljesen tintásak, és ajj! Ejtettem egy pacát is! Remek. Ahogy az imént pálcámmal kisimítottam a pergament, most is rákoppintok a papírra, és a paca felszívódik. Remélem, ez még nem fogja azt jelenteni, hogy T-t kapnék amiért segédeszközt használtam... remélem! Nem szokott probléma lenni, na de ezeknél az új profoknál sose lehet tudni!
Sóhajtva fogok bele az utolsó feladatba. Már csak nyolc percem van! Mindenki más már rég hátradőlve ücsörög, én meg még egy feladattal nem végeztem! Gyerünk, Butler, koncentrálj. A pattanást a régi jó ismerősömmel, a kendőzőbűbájjal intézném el. A virágot azzal a... mi is a neve... Lilissis? Vagy milyen virág van a nevében?... És a folt? A folt... Megnézem az egyik korábbi válaszomat, melyben a szívóbűbájt kellett leírnom és eszembe jut, milyen áldásos hatásai vannak még ennek a Tergeonak. Kost is kiszippanthat a ruhából - bár még nem próbáltam. Milyen jó lenne most kipróbálni!
A többiek már szedelőcködnek, zörögnek a székek. Gyorsan lefirkantom a válaszomat. És kész! Diadalmasan nézek körbe, de azt kell észrevennem, hogy én vagyok az utolsó a teremben. Gyorsan összetekerem a pergament (persze a tinta még nem száradt meg úgyhogy jól el is kenődött az írás), és szégyellősen odasietek az asztalhoz. Leteszem a többi mellé és szemlesütve kiiszkolok, olyan gyorsan hogy még csokibékát se vettem. Fenébe! Most már nem mehetek vissza, úgyhogy... Nagyot sóhajtva lépdelek odébb a terem ajtajából. Igen, ezen is túl vagyunk! De várjunk csak...
Egy sarokkal odébb előveszem a jegyzeteimet, és gyorsan ellenőrzöm a válaszaimat. Nem, amúgy nem vagyok ekkora precka de a bűbájtan a kedvencem, ebből muszáj, egyszerűen muszáj jó jegyet kapnom!


V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Josey Belle Butler
Ház: Mardekár

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Vingardium Leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj – Tergeo

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.
1. Lumos, ezzel a bűbájjal fényt gyújtok a szobában
2. Demonstrate, ez segít megmutatni, milyen csapdák is vannak elhelyezve idebent
3. Finite Incantatem, ezzel hatástalanítom a csapdákat, elmegyek a kulcsért és kinyitom a túloldalon levő ajtót
VAGY
1. Lumos Solem, ezzel fényt gyújtok
2. Vingardium Leviosával felreptetem a fénygömböt hogy lássak
3. Invito kulcs, ezzel magamhoz idézem a kulcsot majd kimegyek az ajtónb,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!
1. Immobilus, mozdulatlanná teszem a gurkót, el tudom kapni és gondoson elzárom
2. Reparo, ezzel megjavítom a törött vázát, bár így nyilván sokat veszít az értékéből
3. Evapores, ezzel a bűbájjal a pálcámba szippantom az enyhén mérgező Doxicidet.


c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?
1. Tergeo, ezzel eltakarítom a foltot a ruhámról
2. Ceelocelatum, ezzel elkendőzöm az orromon nőtt pattanást
3. Orchidessis, ezzel megidézek egy csokor virágot


3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A    Piroinitio    egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

A    Silencio     egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

A    Aguamenti     egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vizet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.
Naplózva

Norina Mortal
Eltávozott karakter
*****

VI., °°A szomorú Griffendéles°°

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #57 Dátum: 2011. 07. 11. - 10:19:21 »
+3

Tördelem a kezemet a pad alatt, és tekintetemmel lyukat égetek a tanár hátába. Igazából nagyon izgulok, bár ezt jól leplezem. Félek attól, hogy ebből  a tárgyból is lesznek gondjaim, bár Grisammal legutóbb még ebbe is sikerült belemélyednünk. Egy pillanatra ránézek, aztán gyorsan el is fordítom a fejem és újra a tanár felé küldöm gyűlölködő pillantásaimat.
Na jól van kicsilány! Mit neked egy kis dolgozat! Tiszta a fejed, van eszed, nem fog kifogni rajtad! Ráadásul még készültél is, úgy-ahogy. Ugyanmár…
Kézhez kapom a dolgozatot és végigfutom a szememmel. Hangosan sóhajtok egyet és magamban elmormolok egy köszönöm imát. Ugyan nem  tudom az összes kérdésre a választ, de legalább nem fogok bukásra állni belőle. Nálam már ez is haladás.
Tanár úr kérem! Azért is jár plusz pont ha a nevemet helyesen írom le a pergamenre? Kérem szépen! Szükségem van a plusz pontokra! S ekkor végig nézek a professzoron. Ha pár évvel idősebb volnék…bizony! Akkor aztán nem kéne sokat tennem a plusz pontokért! Jéé de szép az a kép a falon! Eddig észre se vettem!
Mi? Már el is telt 15 perc? És én még semmit nem írtam? Ezt nem hiszem el. Na jó…kezdjük!V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Norina Mortal
Ház: Griffendél

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc - Vingardium Leviosa
Bazibumm-bűbáj – (ÚÚÚ.....tudom, tudom, tudom....növeszt, mi a fene növeszt? Óóó....) Baziteo
Szívóbűbáj – (Na ez sem a perverzségekhez használt szívás....ajj már professzor, valami könnyebbet nem lehetett volna?) Szívciato (??)

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)


a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.

(Egy....én nem lennék ilyen helyen. Ez meg milyen feltételezés? Tanár úr! Maga mindig ilyen perverz dolgokra gondol? Tudja, ha megborotválkozna....)
Lumos - fényt varázsolok, hogy lássak
Finite Incantatem - megszüntetem a csapdákat
Bombarda - kirobbantom az ajtót a helyéről (Miért nem jut eszembe, az amivel magamhoz hívom a kulcsot?! Miért?!)

b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

Reparo - összeragasztom a vázát
Petrificus Totalus - a gurkóra
Seprű a kézbe és lehet takarítani.... vagy hívok egy manót. Igen majd a manó összetakarít.

c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

(Nem vagyok férfi! Van mindenem ami egy férfinak nincs! Most álljak fel és mutassam meg?!)
Suvickus
Orchidessis
Egy kis púder az orromra
3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

A ... egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből.

(óóó ezt is tudom itt van a nyelvem hegyén. Ránézek Grisamra.)
Piroinitio

A … egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.
(Fogalmam sincs. Tömören. Ugyanmár! Nekem ennek mennie kéne. De legalább nem bukok meg. Úúú az a kép még mindig nagyon szép. Igen.) Kérlek szépen maradj csendben! (??)

A … egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.
Aquamenti
Naplózva

Sydney Hathaway
Öröktag
***

-= alone in the dark =-

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #58 Dátum: 2011. 07. 17. - 12:08:57 »
+1

Az óra - Dolgozat

Mr. Qcross már két hete bejelentette, hogy dolgozat lesz ezen a héten, mely afféle előkészítő lesz az RBF-re. Mondanom sem kell, hogy semmilyen tanulásra nem volt már szükségem, hiszem óráról-órára tanultam, ami azt jelenti, hogy mindössze annyi dolgom volt, hogy átnéztem az órai jegyzeteket. Lelkiismereti okokból nem tudok úgy bemenni egy dolgozatra, hogy bele sem nézek a jegyzetekbe.
Ilyen gondolatokkal baktattam a terem felé, miközben éppen a (majdnem platinaszőkére sikeredett) sörényemet igyekeztem kiseperni az arcomból, de a folyosón uralkodó huzat fondorlatosabb volt nálam.
Mikor belépek a terembe, úgy nézhetek ki, mint Dorothy, aki éppen egy kansasi hurrikán után hazatér vacsorára. Tehát kócos vagyok, akárcsak egy oroszlán, viszont remélem, hogy a jegyem megítélésében ez nem fog szerepet játszani. Kissé el vagyok szontyolodva, mert nem akartam, hogy a két szerelmem közül az egyik, vagyis Qcross professzor így lásson. Ez… ez a rosszabbik énem lehet, de… áh, mindegy is!
Odabaktatok a szokásos, első sorban található padomhoz.
- Üdv! – ezzel lefedem a sziasztokot és a jó napot kívánokot is.
- Helló! – köszönök oda Joseynak, aki a mögöttem levő padban ül. Gyakran van, hogy összedolgozunk, például bájitaltanon is, egész normális lány, ahhoz képest, hogy melyik házból való. Olyan csendes, magának való, mint én. Talán ezért találom szimpatikusabbnak.
Lepakolom a táskámat, előszedek belőle minden szükséges kelléket. Még gyorsan belenézek a füzetembe, mert egy gondolat nem hagy nyugodni az egyik bűbájjal kapcsolatban.

Harang.
Elkezdődik hát.
Mindig úgy szoktam, hogy nagyjából végigolvasom az összes feladatot, és azzal kezdem, amelyikra minden gondolkodás nélkül tudok válaszolni. Ebben az esetben az első feladat már meg is van…
Szépen sorban, ahogyan jönnek: Vingardium Leviosa, Baziteo, Tergeo.
Egy feladat már meg is van, jöhet a következő.
Második feladat, szituációk. Első rész. Gondolom, hogy a legegyszerűbb megoldás az invito lesz. Ez eddig gyanúsan könnyűnek bizonyul… De ha már három varázslatot használhatok, akkor inkább így: Lumossolem, hogy lássak, Finite Incantatem, hogy életben maradjak, és Invito, hogy ki is jussak onnan.
Második rész. Egy kissé összetettebb már. A gurkót az Immobilussal állítom meg, Tergeoval letakarítom a doxicidet, és reparoval pedig „összeragasztom” a széttört vázát.
Harmadik rész. Bájos kis szituáció egy randevú előtt. Először a Tergeoval kiszedem a foltot az ingből. A pattanást kinyomom, és cseppentek rá néhány csepp boszorkányfű-kivonatot, amelytől azonnal begyógyul a seb. Orchidessis-szel varázsolok egy csokor rózsát, és mehetek is a randira.
Harmadik feladat. Első rész. Lángokat teremteni a semmiből a Piroinito-val lehet, bár a táltostűzre más varázslat is van, azt nem merem inkább ideírni.
Második rész. A némító bűbáj a Silencio.
Harmadik rész. Aguamenti, amellyel vizet fakaszthatok a pálcámból.
Azt hiszem, hogy megvagyok, egyáltalán nem volt vészes ez a feladatsor. Gondosan átolvasom még egyszer, mielőtt beadnám a tanárnak. Amint kész vagyok, a pennámat elpakolom a táskába, a pergamennel a kezemben pedig a tanári asztalt útba ejtve elindulok a kifelé. Miután leadtam a dolgozatot, persze elemelek egy csokibékát a kondérból. A folyosón kibontom, és míg arra koncentrálok, hogy ki van a képen, a béka ügyesen kiugrik a dobozból és világgá megy. A kártyán Griffendél Godrik van, de néhány másodpercen belül el is tűnik onnan.

Hathaway, Sydney
Hollóhát
5. évfolyam

1. feladat:
¤ Vingardium Leviosa,
¤ Baziteo,
¤ Tergeo.

2. feladat:
¤ Lumossolem, Finite Incantatem, Invito.
¤ Immobilus, Tergeo, Reparo.
¤ Tergeo, Orchidessis, boszorkányfü-kivonat.

3. feladat:
¤ Piroinitio
¤ Silencio
¤ Aguamenti.
Naplózva

Niall Haron
Eltávozott karakter
*****


ötödik /// prefektus

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #59 Dátum: 2011. 07. 20. - 12:26:04 »
+1

Bűbájtan dolgozat

 Újabb reggel, de már nincs sok hátra és itt a téli szünet. Végre kipihenhetem majd magam, egyre nehezebben bírom ezt a sok éjszakázást és kevés alvást. Persze magamnak köszönhetem, kell is nekem folyton kóborolni meg reggelig kotyvasztani a szobámban. Változtatok és rátérek a rendes életmódra, cserkész becsszó. Hulla fáradtan indulok el a bűbájtan terem felé, ha minden jól megy talán még egy jót tudok aludni a többi óra előtt. Már az is kész csoda, hogy valahogy fel bírtam kelni, azt hiszem a mai tananyagot majd később, némileg tisztább pillanatomban veszem át.
 Éppen beérek csengetésre a terembe, már sokan ülnek bent. És mi van? Tátott szájjal állok meg a bejáratnál és egyből megfordul a fejemben, hogy kiszaladjak. Erről nekem senki sem szólt! Vagy mégis? Dolgozat. A fenébe teljesen elfelejtettem. Annyi eszem persze már nem volt, hogy tegnap megkérdezzem a többi ötödévest, hogy mit tanulnak ilyen hatalmas intenzitással. Na szépen vagyok mondhatom. Ha ebből kihozok egy elfogadható jegyet már jó vagyok. Remélem nem nehéz, add istenem, hogy ne legyen az!
- Jó reggelt!- kábulatomból felébredve köszönök és az első üres helyet, amit meglátok birtokba is veszek. Ránézek a dolgozatra és mély levegőt véve írni kezdek.

V. Évfolyam – R.B.F. előkészítő dolgozat – November

Név: Niall Haron
Ház: Griffendél

1. Feladat /3 pont/
Asszociációs játék = Mely varázsigék jutnak eszébe az alábbi elnevezésekről/fogalmakról?

Huss és pöcc – Wingardium leviosa
Bazibumm-bűbáj – Baziteo
Szívóbűbáj – Tergeo

2. Feladat /18 pont/
Mely bűbáj(oka)t alkalmazná a következő szituációkban?
(egy szituációban maximum 3 bűbájt használhat)

a,
Egy sötét, elhagyatott kunyhóban van, amely valószínűleg hemzseg a mágikus csapdáktól. Az ajtón mágikus zár van, csak kulccsal lehet kinyitni. A kulcs a kunyhó öntől legtávolabb eső pontján van. Ön jelen esetben semmit sem lát és egy rossz lépés is súlyos következményeket vonhat maga után.
 
1, Mivel sötét van, ezért ugye kell némi fény, hogy lássak. Ezért Lumos!
2, Kulccsal nyílik az ajtó. Hmm. Én meg előtte állok. Gondolom a csapdákon nem lenne túl okos átmenni, a kulcs meg messze van. Én tuti levédtem volna valami begyűjtés elleni bűbájjal. Szeretek felfordulást okozni, ezért az ajtót kell eltávolítani a helyéről. A szerintem legjobb varázsige erre csakis a Bombarda maxima! és az ajtó volt, nincs.
b,
Egy gurkó elszabadult a lakásában. Levert egy antik vázát, ami darabokra törött és kiborította a maradék Doxicid-permetet –amely így már használhatatlan-. Rakjon rendet és állítsa meg a gurkót!

A gurkót könnyű leszedni, még szerencse, hogy járok kviddics edzéseket nézni és ott elég gyakori a megkergült gurkó. Mindig Finite Incantatem-mel szedik le. Gondolom itt is bevállna.
Szívóbűbáj. Mák, hogy az első kérdésben tudtam, azt hiszem hiszem itt is pont ezt kell alkalmazni a kiömlött lére, hogy eltűnjön. Amúgy hova tűnik, amit mi eltüntetünk?
A váza megjavítása pofon egyszerű, Reparo!, már számtalanszor alkalmaztam.

c,
Ön egy férfi. Éppen egy randevúra igyekszik és késésben van. Nincs már ideje virágot venni, sietségében leitta teával a talárját és reggel észrevette, hogy egy jókora pattanás nőtt az orra hegyén. Mihez kezd?

Kihagyom a randit?


3. Feladat /6 pont/
Definíció felismerés

Definíció felismerés

A Piroinitio egy elemidéző bűbáj, mellyel lángokat kelthetünk a semmiből. ( a kis piromániás)

A nem jut eszembe egy hangszabályozó bűbáj, melynek segítségével a célzott élőlénynek elnyelhetjük a hanghullámait, így az megnémul.

Az Augamenti  egy elemidéző bűbáj, amivel képesek vagyunk korsókba, üstökbe vízet tölteni illetve a tűz oltására is kiváló.

Összességében nem is lett szerintem olyan rossz, megköszönhetem a tanár úrnak, hogy könnyű dolgozatot állított össze. Ha az RBF sem lesz sokkal nehezebb, akkor talán még van is esélyem átmenni...
Naplózva

Oldalak: 1 2 3 [4] 5 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 08. 16. - 12:06:05
Az oldal 0.363 másodperc alatt készült el 44 lekéréssel.