+  Roxfort RPG
|-+  2005/2006-os tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Birtok
| | | |-+  A Trimágus Tusa
| | | | |-+  A Második Próba
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 2 [3] 4 Le Nyomtatás
Szerző Téma: A Második Próba  (Megtekintve 2787 alkalommal)

Sienna Scrimgeour
Griffendél
*

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #30 Dátum: 2026. 04. 01. - 18:00:31 »
+4

Második próba

Csak miután Connorhoz szólok, veszem észre a hálót a száján. Egy pillanatra megrezdül a kezem, de szerencsére nem próbálom meg eltüntetni, időben észbe kapok: egyrészt, ez ugyanaz a háló lehet, ami elnyeli és ellenünk fordítja a varázslatainkat, másrészt jó eséllyel megtörném a pajzs koncentrációját. Ettől függetlenül azonnal megértem, hogy mire gondol, és minden bizonnyal igaza van; kétlem, hogy le tudunk győzni ennyit, ha neki csak nonverbális varázslatokra van lehetősége, én pedig ki tudja, mennyi vért fogok veszíteni. És ki tudja, hogy hány jön még?

Kicsit magamat is meglepem azzal, hogy milyen könnyen elkapom a fiolát a sérült kezemmel; egy pillanatra eszembe jut, amikor legutóbb a Cikeszt kaptam el így, a Hugrabug ellen. Pocsék fogó voltam, de most legalább valami másra is jó voltam, mint arra, hogy újra és újra cserben hagyjam Lutece professzort. Ugyanakkor nem tudom, hogy mit kellene csinálnom vele, mi ez egyáltalán, úgyhogy nem merem meginni vagy a sebre önteni, csak az ujjaim között fogom.

Figyelem a kezét... 3... 2... 1... feloldom a pajzsbűbájt, és az ajtóhoz ugrok. miközben megpróbálom egy nonverbális száműző bűbájjal eltaszítani a pókokat, de a bűbájnak semmi hatása nincs, a pókok maximum néhány hüvelyknyit csúszhattak vissza. Connor varázslata szerencsére jóval hatékonyabb, hatékonyabb annál is, amivel én pusztítottam el az elsőt, de rögtön látom, hogy ennyi ellen nem lesz elég.

Azután a szemem a buborékra téved, azután Connorra. Nem is kell mondanunk semmit- ebben a pillanatban úgy érzem, hogy tudom, mik a tervei. Csak bólintok egyet, mielőtt a buborékra emelt hálóra célzom a pálcámat.

- Bombarda!- az átok használata ekkora területen kifejezetten veszélyes lenne, úgyhogy egy pillanatra megáll a szívem, de szerencsére beigazolódik, amit reméltem: a háló elnyeli a varázslatot. Azt nem tudom, hogy mennyi idő múlva engedi ki, és nem is akarok elég közel lenni hozzá – soha nem mertem volna máskor megpróbálni ezt, de most úgy érzem, hogy Connor tudja, mit csinál. Amint eldobja a hálót, pajzsot húzok magunk és a várható robbanás közé.

A zsebembe süllyesztem a fiolát, vérnyomokat hagyok a nadrágon, ahogy beletúrok... és a semmit tapintom... hol... a kő! Egy hosszú pillanatig kapkodva a bal kezembe veszem a pálcámat, vérnyomokat hagyok a markolatán, miközben áttúrom a jobb zsebemet is, hisztérikusan kifordítom, miközben azon gondolkodom, hogy hová tettem. A taláromban volt, amit elégettem? Vagy... nem... elejtettem! Egy pillanatra homályos látok, hányingerem lesz, és hallom, hogy közel vagyok a pánikhoz, amikor a fiúra kiáltok.

- Connor! A kő! Elvesztettem a kövemet! Szükségem van a tiédre!- kinyújtom felé a kezemet, amely a félhomályban is láthatóan remeg, miközben a szemem sarkából már a pókokat keresem, amelyek bármikor ránk vethetik magukat. Amint a kezembe adja, a számhoz emelem azt, és belekiáltok egy egyszerű kifejezést: nyílj ki!

Akció 1: Nonverbális száműző bűbáj / Depulso - sikertelen, a pókok nem csúsznak szinte semmit hátra
Akció 2: Robbanóátok (Bombarda) használata a Connor által korábban hozott hálón+pajzsbűbáj használata maguk elé - sikeres, a háló elnyelte az átkot, bármelyik másodpercben robbanhat
Akció 3: Parancs Connor tolmácsköve segítségével az ajtó kinyitására - siker?
Naplózva

Vale Bate
Ilvermorny
*

« Válasz #31 Dátum: 2026. 04. 02. - 12:48:57 »
+4

51 perc

Nem tudom, ez a villantgtás jelent-e különbséget végül, azon kívül hogy majd el lehet szórakozni a szó kiforgatásával. Látni elhanyagolhatóan látok vele, és ha nem még így is elég a tolleső fenntartásához, akkor Barbon fáklyája miatt el se állt, és az ér el idáig is, cserébe nem is látok. Hallani se igazán hallok, a füldugóm talán annyit segít, hogy a próba után a tinnitus-om nem maradandó lesz..? Haladni legalább haladok, és a falat simítva legalább észreveszem, mi jön.
Ugye?
Úgy egy lábbal korábban, ja. Ahogy a folyosó véget ér, nem fejelem le a falát ...nagyon. Mert sikerül pont előrevágni a bal kezemet, tompítani az ütközést - teljes erővel valami süppedős, de amögött szilárdba. A homlokom nem koppan, addigra lelassítok annyira, hogy csak a süppedéssig fejeljek a falba, de ahogy reflexíve elkapom a fejem onnan, pár szál hajam a fejbőrömnek mond búcsút könnyebben, mint a ragadós felületnek.
Ezen a ponton csak megfáradtan sóhajtok egyet. Abba a kátrányba tenyereltem bele, amit én fújtam előre?
Egy pillanatra inkább visszanézek, mennyi előnyt nyertem Solace-hoz képest. A fel-felpislákoló fáklyáját - gondolom a szurokbúrán keresztül - látom ugyanerre tartani, úgyhogy nem olyan sokat, mint vártam, de hátha ez azt is jelenti, hogy látott volna ő elágazást, tehát nem zsákutcában vagyunk.
-Oh Sh...- Ahogy a kezemet kezdeném kihúzni a falból, valaminek elkezd egyre inkább benzinkút szaga lenni. A kezem még nem szabadult ki, közben Barbon tart erre egy fáklyával. Oh shit, oh shit oh shit. Próbálom leküzdeni a pánikot, mert az egyre erősebb szag alapján valami sokkal gyúlékonyabban állok azóta, mint vízben, és házhoz jön a nyílt láng. Barbont meg valami fényes izék is üldözik, és túl sok, túl nagy fénylobbanást látok ahhoz, hogy csak a fáklyafénye tükröződjön a - mik ezek egyáltalán, robotcsirkéken? Amik gyújtogatnak is?
Mély levegő. Az arcomat megtöltő kerozin szagot ignorál. Egy sor köhögés után nem mély levegő, csak gondolatban. Sok szaladgáló izé, amik mind ne érjenek ide. Ezek tényleg csirkék?
Cowboy csizmában jöttem a midwest farmvidékeiről, kaptok akkor egy kis drót csirkehálót. Megpróbálok megidézni annyit egybefüggően, hogy az egész bagázs beleszaladjon, és köréjük tekerve összehúzzam őket egy kupacba, és csak utána folytatni a pánikot. Ameddig az bírja, legalább közelebb szaladni nem tudtok, és az összes felebarátotok súlyát is magatokkal kell vontatni, addig van idő kitalálni valami hatékonyabbat rátok.
Aztán mostmár bevárom, hogy Solace utólér, és legfeljebb előadom, hogy felderíteni szaladtam előre. Addig tovább húzom a kezem a szurokból.
-A járat vége megvan, de azt is ki kell szabadítani- jelentem le, ahogy újra bebukok a pajzsa alá, és próbálok úgy tenni, mint ha nyugodt lennék. Főleg, miután meglátom a lángot a köpenye alján is.
-Fu... Glacius!- Ez működik, ugye? Gyújtáshőmérséklet alatt nincs égés, ha a fizikának hihetünk. Remélem most hihetünk.

- Falsimítós tájékozódás - Fail, a keze beleragad az ajtó szurokrétegébe
- Csirkeháló idézése, a rézkakasok egy kupacba húzására - Siker
- Solace köpenyének eloltása glacius-al - Siker
Naplózva

Connor O'Hara
Mardekár
*

♡ ♔

« Válasz #32 Dátum: 2026. 04. 02. - 13:05:49 »
+4

oHaraImage
A második próba
2006. február 26.

A dárdák úgy álltak ki a géppókok szétszakadt testéből, mintha azok valami groteszk, mechanikus sündisznók lennének. Connor átvágott a géproncsok között, és Sienna mögött az ajtó felé iramodott. A fémtestekből kiálló acélrudak tompán rezegtek, ahogy elhaladtak mellettük, s ettől az ismerős mozdulattól Connornak olyan érzése támadt, mintha csak a kviddicspálya leszúrható bójái között szlalomozna a seprűjével.
A kijárat már nem csupán ígéret volt, hanem hús-vér valóság, amely karnyújtásnyira került tőlük. Connor nem lassított. Látta, ahogy Sienna a lebegő buborék felé emeli pálcáját, s ahogy a következő pillanatban a kilőtt Bombarda belefullad a buborék méhében hordozott hálóba. Connor azonnal megértette: a varázslat nem veszett el, csak eltemetődött, mint egy visszatartott lélegzet. Egy időzített bomba volt...
Sienna nyomában lefékezett az ajtó előtt, majd szembefordulva az üldözőikkel, egy gyors, szinte ösztönös mozdulattal a pókok közé repítette a buborékot. Az áttetsző burok azonnal szétfoszlott, a háló pedig, mint egy pehelykönnyű pokróc, ráhullott a gépszörnyekre. Ha a fiú azt várta, hogy a csapda majd megállítja, vagy legalábbis lelassítja a bestiákat, hát csalódnia kellett. Az aranyozott ízeltlábúak köpenyként húzták maguk után a hálófoszlányt, és egyre csak közeledtek.

Protego maxima! - gondolta.
A pókok fémteste tompán koppant a láthatatlan falon, s úgy tűnt egyelőre nem érhetik el üldözöttjeiket, ám a Bajnokok tudták: a pajzsbűbáj nem tudja a végtelenségig feltartóztatni őket. De ha ez nem lett volna elég ok az aggodalomra...
- Connor! A kő! Elvesztettem a kövemet! - csattant Sienna hangja, és Connor gyomra összerándult az ijedtségtől, mert a páni félelmet vélte felfedezni társa hangjában. - Szükségem van a tiédre!
Connor képtelen volt válaszolni, de mozdulni sem mert, nehogy megszakadjon a mágikus kapcsolat közte és a pajzs között. Így hát szabad kezével csupán kihajtotta a talárját, felfedve a belső zsebet, melyben a tolmácskő pihent, mellette a hideg tapintású laposüveggel - mintha csak két külön világ találkozna egyetlen gyűrött anyagredőben -, és hagyta, hogy Sienna kiszolgálja magát.
A pajzs közben recsegni kezdett. A repedések először csak finom vonalak voltak, majd egyre mélyebbek, mint a jégpáncél alatt feszülő törések. A pókok újra és újra nekicsapódtak, s Connor érezte, ahogy a varázsa gyengül.

Ekkor meghallotta a háta mögül felsejlő sziszegést, Sienna torz hangját, amit - bár lehet csak képzelődött, de - mintha egy fémes kattanás követett volna. Ebben a pillanatban a pajzs széthullott.
Reducto! - gondolta azon nyomban, a pókok felé suhintva, de már ugrásra készen, meg sem várva, hogy sikeres volt-e a varázslata.
Sienna Bombarda-ja éppen ekkor tért vissza a pókok hátára tapasztott hálóból. A robbanás fénye vakítóan hasított végig a folyosón, hangja pedig úgy rázta meg a köveket, hogy Connor attól félt rájuk szakad az egész kastély. A lökéshullám a mellkasán kapta el, és hátrarepítette a fiút, aki csak abban bízott, hogy mögötte már egy tárt ajtó várja…

1. Akció: Pókok becsapdázása, lelassítása a hálódarabbal - Sikertelen
2. Akció: Pajzsbűbáj alkalmazása, pókok feltartóztatása (Protego maxima!) - Sikeres
3. Akció: Pókok feltartóztatása (Reducto!) - Sikeres
Naplózva

♡ ♔

Solace Barbon
Ilvermorny
*

a szenátor kedvenc bajnoka

« Válasz #33 Dátum: 2026. 04. 03. - 10:58:40 »
+3

second task
2006. február 26. szombat
59 perc

Vale csirkehálója közvetlen mellettem csapódik a rézkakasokba, magával sodorva azokat is, akiket tarolóátokkal sújtottam. Legalább egy kupacban vannak – de azok még mindig csak mennek, tovább mennek a folyosó túlfelére. Tudnom kéne, hogy a sóbálvány átok is hasztalan arra, hogy megállítsam mindet.

Vale miért nem jutott tovább? Miért tudtam beérni? Rég le kellett volna hagynia, mégis biztos vagyok benne, hogy a három grácia csizmásabb tagjának kiabálok a pajzsbűbájon belül, amit ő legfeljebb csak sejthet, mint valóban hallhat a kukorékolás miatt, amit magammal hozok. Nincs értelme megakadályozni, hogy visszajöhessen a fáklya alá – azt azért nem szeretném, hogy meghaljon.

Egy pillanatra nem értem még, miért szegez rám pálcát. A kerozin szúrós szaga az égésével együtt jut csak el tudatomig. Megfordulok saját tengelyem körül, tekintetem lángra kapott köpenyem aljára szegezve; narancs és aranyszínű lángok nyaldossák a szövetet, a pördülés lendülete pedig csak felkorbácsolja őket. Rövid pillanatra a köpeny alja, mintha folyékony tűzként csorogna végig a redőkön. Aztán a fagyasztóátok következik a hideggel együtt. A narancs előbb mélyvörösbe fordul, majd fakó kékké. A tűz sértődötten sistereg, amiért megfojtották, és vékony, deres jégrétegre cserélték.

- Kösz. - röviden tudom csak megköszönni, az erre fordított idő is túl értékes. Látom már, amit Vale említett az eltorlaszolt járatról – a tollkopac alól kikandikálni látom a fényt, ajtaját azonban nem látom megfelelően.

A rézkakasok fémes kaparászása azonban közelebb van hozzánk, mint a továbbjutást jelentő ajtó. Hiába vannak egy kupacban, ez legfeljebb lelassítja őket, nem lesz elég. Tekintetem röviden ugrál az ajtót torlaszoló tollkupac és a piromán gépkakasok között. Sárgaréz; nem csak a hőnek, a korróziónak és a víznek is ellenáll. Jelenleg nincs olyan eszközöm, amivel az anyagukat tönkretehetném. Más megközelítést választok; pálcám a szurokkal és benzinnel átitatott tollakra szegezem. Erre vágynak, ez kell nekik? Hát megkapják!

- Oppugno! - hangom felkaristolja a levegőt, a varázslat hatására pedig a tollak mozogni kezdenek. Nem csak a tollakat, hanem ezzel együtt a bennem dúló haragot is szabadjára eresztem. Nyomorult életem minden igazságtalansága, döntések és elrendelt sorsok sokasága sorakozik fel. Vitrol gusztustalan cikkei és az egész varázsmédia, Morris és Lucinda alkuja, amibe belekényszerítettek, és az összes hangos hülyegyerek, akik kételkedni merészelnek, és persze az Őrültek Szerencsehírnöke, aki januárban szabotálni akart… Egyszer, csak egyszer szeretném igazán elküldeni mindannyiukat a fenébe, következmények nélkül, szabadon! Az én sorsom azonban nem ez, számomra maradnak a követelések, maradnak a stigmák. Maradok az, mit neveken lehet nevezni. Egy elnyomó. Egy freak. Egy átkozott csalódás, halálfaló, végrehajtó.

Észak magányos farkasa.

A szenátor kedvenc bajnoka.

A tollak könnyedén mozdulnak, és keresik az utat a gólemek illesztéseihez. Még a friss tolleső is irányt vált, hogy eltömítsen minden repedést, minden apró rést, ezzel a mechanikus kakasokat mozgásképtelenné téve. Utolsóként egy taszító átokkal küldöm a kakasokat messzire.

Akciók:
- Petrificus Totalus (sóbálvány átok a kakasok megállítására): sikertelen - továbbra is túl sokan vannak még csirkehálóban is
- Oppugno átok - a szurokkal-kerozinnal átitatott tollakkal eltömíteni a mechanikus kakasok illesztéseit, így akadályozva őket a működésben, egyúttal úttakarítás is: sikeres
- Lejate (taszító átok) - a csirkehálózott-szurkos kakasok eltaszítása a folyosó távoli végébe: sikeres
Naplózva

Csámpás
Kalandmester

KARIKALÁB

« Válasz #34 Dátum: 2026. 04. 06. - 19:36:10 »
+5

A Pók Útja

Lee Jordan
Na itt aztán elszabadult minden! Scrimgeour elejti a követ!
Luna Lovegood
És megpróbálja elűzni a pókokat! Jaj szegényem, nem működik az ártása a gépeken!
Lee Jordan
Semmi hatás! De a robbantás úgy néz ki beválik. Micsoda izgalmak, hölgyeim és uraim!
Luna Lovegood
Jaj nézd, megsérült a keze!
Lee Jordan
De micsoda lélekjelenlét! Még képes kupolát vonni maga köré, és közben a megnémult O’Harát is fedezi! Nem mintha eddig nagy szószátyár lett volna a srác.
Luna Lovegood
Vajon milyen íze lehet a hálónak?
Lee Jordan
...Ezt most nem fogjuk kideríteni! Scrimgeour feloldja a kupolát, O’Hara pedig dárdákat idéz!
Luna Lovegood
Sienna pedig kihasználja a háló bűbájnyelését! Nem lehet sok idejük!
Lee Jordan
Ami pech, ugyanis a griffendéles csapatkapitány tolmácsköve hiányzik…
Luna Lovegood
A pókok közben egyre többen vannak, már szinte teljesen körbezárták őket!
Lee Jordan
Scrimgeour megszerzi O’Hara kövét! És kimondja a parancsot!
Luna Lovegood
Az ajtó kinyílik!
Lee Jordan
És át is jutnak rajta! Az ajtó pedig AZONNAL bezárul mögöttük! Hihetetlen!
Luna Lovegood
Bent vannak! A Roxfort bajnokai bent vannak a Kígyók Termében!
Lee Jordan
Víz a két oldalon… mindenhol kígyók, és ott vannak az ágyak Mardekár szobra előtt!
Luna Lovegood
Milyen szépek ezek a kígyók! De mi ez a hang?
Lee Jordan
MEGSZÓLALT A GONG! Ahogy tudhatják: egy bajnok kiesett!
Luna Lovegood
Az egyik ágy eltűnt!
Lee Jordan
Nem… nem az ágy! A fiú benne! Amycus Carrow eltűnt! A paplan egyszerűen elnyelte!

A Varangy Útja

Luna Lovegood
Lolita még mindig próbálja kihúzni Inest az iszapból! Ines percei rémesen pörögnek!
Lee Jordan
És közben támad az ismeretlenre! Csak úgy repülnek a kék golyók!
Luna Lovegood
Merlinre! Valamit eltalált! A fémes koccanás alapján, ez is egy gép!
Lee Jordan
És az visszaválaszol! Hallod azt a hörgést?
Luna Lovegood
Az ott… egy hatalmas varangy! Akkorák a fogaskerekei, mint a fejem!
Lee Jordan
És nem tűnik barátságosnak! Inkább simogatnék egy piromán kakast.
Luna Lovegood
És ugrik! Egyenesen feléjük! A nyelve… ez borzalmas!
Lee Jordan
Ezen a ponton szeretném megemlíteni szponzorunkat, a Csokibékát – ezzel ellentétben az általában csak egyet ugrik!
Luna Lovegood
Ines még mindig nem szabadult ki… az iszap rajta maradt!
Lee Jordan
Merlinre, igazad van! A percei rohamosan fogynak!
Luna Lovegood
Lee… Ines… lenullázódott!
Lee Jordan
MEGSZÓLALT A GONG! Az iszap elnyeli és mintha zsupszkulcs lenne, eltűnik a gyengélkedőre!
Luna Lovegood
Ez… vége?
Lee Jordan
Igen. de Saint-Vinant kiesett a Második Próbából! De Harmadik és végső próbán még brillírozhat!

A Kakas Útja

Lee Jordan
Az Ilvermorny párosnál sincs nyugalom! Barbon menekül a kakasok elől, még ha párat arrébb is tud lökni!
Luna Lovegood
És közben Vale belefejel a falba!
Lee Jordan
Nem akármilyen falba! Egy teljes szurokrétegbe!
Luna Lovegood
És most… csirkehálót idéz?!
Lee Jordan
Ez vagy zseniális vagy teljes őrület! Micsoda vérbeli kansasi húzás! Legalább összetereli őket!
Luna Lovegood
Én nem értem az amerikaiakat… most úgy csinálnak, mintha semmi sem történt volna?
Lee Jordan
A kerozinszag és a mozgó öngyújtók jó ürügy a hirtelen barátkozásra.
Luna Lovegood
Nézd csak… Solace köpenye meggyullad!
Lee Jordan
De Bate segít rajta! Ez tényleg egy furcsa páros. Bár ő még nem tudja, hogy a köve jó eséllyel nem működik.
Luna Lovegood
A kakasok viszont egyre többen vannak!
Lee Jordan
Barbon próbálja megállítani őket… de túl sokan vannak!
Luna Lovegood
Most nézd! A tollak mozognak!
Lee Jordan
Bejutnak a szerkezetekbe! A szurokkal együtt eltömítik őket!
Luna Lovegood
A szegény kis kakasok… egyre lassabbak…
Lee Jordan
És most már repülnek is! Barbon eltaszítja őket a folyosó végébe!
Luna Lovegood
A folyosó kitisztul…
Lee Jordan
Egy lámpás felgyullad… nincs több toll, nincs több hang… csak az ajtó.
Luna Lovegood
Óó! Ide is elér a gong hangja!
Lee Jordan
Most már tudják… csak öt bajnok maradt.
Luna Lovegood
Remélem sietnek…
Lee Jordan
Mert a Roxfort már bent van… és Lolita sincs messze… ha túléli a varangyot.

Percek állása
00 43 47 48 50 48

cicaalom

asztronómia Elnézést a várakozásért! Természetesen ehhez méltóan toljuk a határidőt jövő vasárnap 12.00-ra és a következő KM reag ismét hétfőn érkezik.

jóslástan A Teremben/Kamrában hét fajta kígyó van, különbőző hatású mérgekkel:
  • piros - marás helye izzó, égető fájdalom
  • narancs - megmart végtag lufi módjára felpuffad és el akar repülni
  • sárga - akit megmar nem tudja abbahagyni a kacagást
  • zöld - akit megmar elnehezül, mintha ólomból lennének a tagjai
  • kék - akit megmar annak elcsúsznak az érzékszervei (színvak lesz, csak félfülére hall, nem érez illatokat)
  • indigó - akit megmar álmos lesz és bármelyik percben elaludhat
  • lila - akit megmar annak összezavarodik a nyelve és csak a rossz szavak jönnek a szájára, nem amit akar

Naplózva

Az élet nagy kaland,
Átírható színdarab,
És hidd el, csak rajtad áll,
Hogy jó vagy rossz, mi rád vár.

Lolita Delacour
Beauxbatons
*

Devereaux

« Válasz #35 Dátum: 2026. 04. 06. - 21:19:39 »
+3

sojourn
—◦◦◦—

light of my fire

Mintha ezer év telne el két pillanat között — az idő megelevenedni látszik. A Beauxbatons férfi bajnoka mindennél jobban érzi emberi testének határait — a száj nem mozdul, az izmok hallgatnak, a tekintet inhalál. Érzékei összekeverednek — Inés keze kicsúszik az övéből, az ujjaik végén megszakad a lendület és—

— NE! INÉS! — nyelvén, a másodikon, a francián a kétségbeesett üvöltés könnyebben szakad fel, mint a valóság szövete. Mindig azt mondta, ez csak az anyanyelve — a valódi a mágia, de ez a gondolat nem éri el, ahogy megtántorodik a lendülettől, a varangy nyelve pedig a gejzír mellé csap.

A fémes nyikordulás és hörgés éles placcsanásban ér véget — ügyetlenül tesz még két lépést, majdnem bele az iszapba, míg a haja kibomlik addig is rendezetlenségéből. Élesen liheg, arcán a könnyek egymás követik — ha utólag szégyelli is, az ösztönös átka ezúttal az, amellyel messzebb lökheti magától a mechanikus varangyot, mielőtt az hozzáérne. Az érzékek július 14-jén vér ismét a szabadságból fakad — de meg kell mentenie, meg kell mentenie..

— Inés, Inés, a picsába, hol.. hol vagy.. INÉS?! — hiába keresi, csak a tragédiát látja. Talán Inésnek nem fáj, talán nem látja, nem érzi, nem is tudja.. talán csak elalszik.. de ő nem tud megszabadulni tőle, hogy a lány szemébe, fülébe, orrába az iszap hogyan ömlik be és..

Hogyan veszti értelmét előbb a vörös — aztán a fehér, és hogyan nyeli el a rémálom a kéket.

És aztán nincs többet.

Azt ígértem, hogy minden rendben lesz. Hogy itt vagyok veled. Hogy.. meg foglak menteni.

Azt ígértem, és aztán az egészet.. elbasztam.

Tudja, mi volna a dolga — tudja, mit mondott Fleur arról, mit érdemel az, aki azt képzeli, bárkit valódi bántódás érhet. Tudja azt is, hogy a feladata nem Inés volt — a feladata valahol mélyen tudatlan álomban várja még, a valami, ami lámpavasra húzza júliusban. A valami, aminek megvédésre hívták el — a valami, aminek megmentése őt már nem menti meg önmagától.

Önmaga kurva hitványságától.

A picsába, Inés.

Érte most nem tehet semmit — ahogy a lelkéért sem, mert amit az iszap elnyelt, az nem támad fel harmadnapra. És ő talán nem felejtett el kiáltani, mielőtt a földre roskadt — a teste most is tartotta, az évek gyakorlata nem hagyja a párbajnoknak, hogy féltérden várja szellemét, hogy az mit felel, miként felel a szükség óráján.

A boszorkányok óráján a sír kitátja a száját — a Beauxbatons férfi bajnokának ujjai megfeszülnek a pálcáján, jobbjának hátával dörzsöli meg arcát, hogy átlásson a saját gyásza felett érzett könnyeken. Most.. most menni kell.. menni kell tovább, mert itt nem maradhat.

A non-verbális demonstrate az első — azzal kezdi, azzal folytatja.

Nem Inés halt meg — és nem is a mágia.

Én buktam el.

- Inés kihúzása az iszapból: sikertelen
(Érthető okokból az itt tett kísérlet is)
- A varangy ellökése: sikeres
(Pár méterre csak)
- Demonstrate : sikeres
(A bűbáj sikeres, az eredménye még kérdés)
Naplózva

Solace Barbon
Ilvermorny
*

« Válasz #36 Dátum: 2026. 04. 06. - 21:51:50 »
+3

second task
50 perc

Csörömpölve, dörömbölve repülnek vissza a folyosón oda, ahonnan jöttek. Lélekben felkészülök arra, hogy robbannak – varázslatra már nem lett volna időm, hogy előkészüljek, a pajzsbűbáj pedig, amit a fáklyára raktam, nem biztos, hogy kibírta volna. Nem hallok azonban semmit saját légzésemen és szívdobogásomon kívül.

Nem hallok semmit.

A bejáratot megvilágító ajtót egy másik fényforrás világítja meg. Elmúlt a tolleső, nem tapad többé szurok a pajzsra, és nem karistolja dobhártyámat többé a kakasok kukorékolása.

- Megvagy? - oldalra pillantok Valere. Jobban megnézve a kockázat, amit vállalt, nem térült meg, de egyikünk se számíthatott ilyen akadályra. Pálcám a fáklyára szegezem, hogy egy nonverbális varázslattal megszüntessem rajta a mágiát. Jó célt szolgált, de nincs értelme magammal cipelni tovább.

- Nem csak te kaptál belőle, nézd! - előbb a kezem mutatom meg számára. Pálcámat ugyan ki tudtam olvasztani a szurokból, de az nem volt tökéletes. Célnak megtette persze, a pálcám és a bájitalaim nélkül pedig esélyesen meghalhattam volna. A gondolatot még nem annyira fogom fel. Vélhetően majd este, amikor nem hajt már tovább a menni akarás. Elengedem a pálcámat, amennyire képes vagyok rá, és fejjel lefelé fordítom a tenyerem. A szurokmaradványoktól a pálcám beleragadt a kezembe. Majd a medimágusok foglalkoznak vele, ha kijutottunk innen. Majd a cipőmet mutatom meg – a szurok java részét a tollakkal együtt sikerült eltávolítanom, de valamelyest ragad még a talpa, és nadrágom szegélye is megtollasodott. Ezzel, a vállamon lévő sérüléssel és a megégett-megfagyott köpenyszegéllyel már majdnem olyan rossz az öltözetem, mint amilyet Vale kapott Morriséktól.

- Hallod, Vale? Valaki kiesett. - a csend nem tart olyan sokáig, igaz, ez a szó nem közvetlen a ránk leselkedő veszélyre hívja fel a figyelmet. Remélem, Sienna az.

Miután a fáklyát visszahelyezem egy, a folyosó falán rögzített tartóba, az ajtót vizsgálom meg jobban. Egészen elképesztőnek tartom, hogy azon kevesek közé tartozhatunk, akik jártak a Kamrában. Kezem az ajtót érinti, látom mögötte a fényt, és jobban fülelve talán a kígyókat is tisztábban hallhatom. Hiába feszülök neki, az meg sem mozdul. Újra megszemlélem az ajtót. Eddig a tollak és a szurok takarásában volt, de igazán csak most látszik igazán a kígyómotívum. Ujjaim végigfuttatom a vésett pikkelyeken és a fogain, nehéz nem látni azt, hogy mennyire gyönyörű is ez. Majd szabad kezemmel előveszem a tolmácskövet – ha párszaszóra nyílik, akkor meg kell előznöm vele Valet, még mielőtt észreveszi, hogy…

A kő hangomat füleim számára érthetetlen suttogásokra fordítja, éppen úgy, ahogyan azt Malnak mutattam apja sikertelen szabotázsát követően. Rövid időre fordul csak meg a fejemben, hogy bezárom az ajtót Vale előtt, de bármennyire is szeretnék bukását látni, nem vagyok képes arra, hogy megtegyem. Így is épp eleget tettem ellene.

Így is épp elég hátrányban lesz a következő akadályunk ellen.

Akciók:
- Finite (bűbáj megszüntetése a fáklyán) - sikeres
- Az ajtó kinyitása kézzel: sikertelen
- Az ajtó kinyitása a tolmácskővel - sikeres
Naplózva

Sienna Scrimgeour
Griffendél
*

« Válasz #37 Dátum: 2026. 04. 07. - 19:38:02 »
+4

Második próba

Nincs időm igazán körülnézni, amikor nyílik az ajtó, azonnal beugrok, felemelt pálcával, de amikor nem látok semmit magammal szemben, azonnal sarkon fordulok. Érzem, hogy a levegő kifut a tüdőmből, ahogy Connor nekem repül, de valahogy sikerül megállítanom és elkapnom elesés nélkül, a pálcás kezemmel pedig egy intéssel bezárom magunk után az ajtót, mielőtt a maradék pók követne minket. Remélem, hogy nem arra kell kimennünk...

Nyelek egyet, ahogy körülnézek, felmérem a terepet, azután megnézem az időt a karomon. Negyvenhét perc. De itt vannak... csak ezeken a kígyókon kell átjutnunk.

- Várj...- annak ellenére megáll a szívem egy pillanatra, amikor Amyt elnyeli az ágya, hogy tudom, nem lehet baja... nemsokára felébred valahol... de akkor Lolita is bajban van, ha a társa kiesett. Sajnos Anne-Rose még itt van.

Végigfut a remegés a karomon, mely csak most veszem észre, hogy mennyire zsibbad.

- Ez a bájital... hogy kell használni? Meginni kell, vagy a sebre önteni?- remélem, hogy Connor időközben megszabadult a hálótól. Azt hiszem, az én időmet nem percekben, hanem deciliterekben mérik; elég sportsérülést láttam és elégről olvastam hozzá, hogy tudjam, nemsokára szédülni kezdek, és ennyi kígyó között a legkisebb problémám az lenne, hogy kiesek a próbáról, ha közéjük esek.

- Szerintem mágikusak, talán hasonlóan működnek, mint a hálók.- normális esetben ez egy rendkívül egyszerű feladat lenne, a kígyók nem bírják a túlzott hideget és a túlzott meleget sem, és igyekeznének elbújni előlünk, mert nyilvánvalóan nem elég nagyok hozzá, hogy lenyelhessenek minket, de kétlem, hogy ezek az állatok így fognak viselkedni. Simán lehet, hogy felrobbannak, vagy megnőnek, vagy megátkoznak minket valahogy, ha varázslatot használunk ellenük.

Persze, nincs időnk tanulmányozni őket, vagy rájönni, hogy mit jelentenek a színek. Különösen, hogy nyílik az egyik ajtó, és még ha nem is látom jól őket, ketten jönnek át rajta, úgyhogy tudom, hogy az a rohadt halálfaló itt van. Lolita még nincs, és nem tudom, hogy egyedül átjut-e egy ilyen nehézségű feladaton, mint a mi folyosónk... persze, ő sokkal erősebb nálam. Átjut. Magunkért kell aggódnom. Felemelem a tolmácskövet.

- Nem akarunk bántani titeket. Kérlek, álljatok félre az utunkból!- talán az a baj, hogy a kő nem az enyém, talán a kígyók nem hisznek nekem, mindenesetre nem látok semmilyen változást. Visszaadom a követ Connornak, és miután ellátom a kezem az instrukciói szerint, és legalább megállítom a vérveszteséget, veszek egy mély levegőt.

- Kipróbálok valamit... Incendio!- távolabbra, a földre célzok, úgy, hogy ne találjam el közvetlenül a kígyókat, de a varázslat felforrósítsa a földet közel Anne-Rose ágyához. Hideg van itt, melyet hiányos öltözetemben még jobban érzek, úgyhogy a hidegvérűek bizonyára vágynak a melegre, ahogy a nyáron a betonon pihenő siklók. Néhány kígyó valóban odacsúszik a felforrósodott kőre, közelebb a halálfaló céljához.

Akció 1: Párszaszóul elmondott kérés a kígyók felé, hogy álljanak félre - sikertelen, a kígyók nem reagálnak Sienna kérésére
Akció 2: Sérülés ellátása a Connor által átadott bájitallal - siker, a vérzés abbamarad
Akció 3: A föld felmelegítése Anne-Rose ágya körül Incendioval - siker, több kígyó közelebb kúszik, hogy élvezze a föld melegét
Naplózva

Connor O'Hara
Mardekár
*

♡ ♔

« Válasz #38 Dátum: 2026. 04. 09. - 14:30:50 »
+3

oHaraImage
A második próba
2006. február 26.

A háló még mindig úgy tapadt az arcára, mint egy második, idegen bőr. Connor a talárja alá nyúlt, majd előhúzta onnan a Gemmától kapott laposüveget, és egyetlen mozdulattal a tenyerébe öntötte annak tartalmát, és nekilátott „lemosni” arcáról a ragacsos anyagot. Az alkoholtól a háló szálai szép lassan engedni kezdtek, majd nyúlósan leváltak ajkairól. Connor mély levegőt vett, mintha csak most tanulna meg újra lélegezni, miközben lassan elkezdte szemügyre venni a termet.
A kamra közepén ágyak sorakoztak, körülöttük pedig kígyók tekeregtek, mint holmi színes szerpentinek. A víz két oldalt sötéten csillogott, szemben pedig Mardekár szobra magasodott föléjük, hideg tekintetével rájuk nehezedve.
A gong hangja hirtelen belehasított a csendbe, mire az egyik túsz egyszerűen… eltűnt. Connor arca elkomorult, ahogy Siennára pillantott. Szavak nélkül is tudták: eggyel kevesebben maradtak versenyben.

- Ez a bájital... hogy kell használni? Meginni kell, vagy a sebre önteni? - kérdezte végül Sienna.
- Csak csepegtesd a hegedre! - mondta, majd egy pillanatra habozva hozzátette: - Segítsek?
Nem kellett. Sienna a mechanikus pók ejtette sebére öntötte a boszorkányfű kivonatot, mire a heg egyszerűen összezárult és felszívódott. Connorban felvillant egy pár héttel korábbi kép: vér, hó, Hazel arca a sötét erdőben. Akkor nem volt ilyen egyszerű dolog a vérzéscsillapítás...
Ekkor az ajtó újra nyílt, és két alak lépett be rajta. Connor tekintete azonnal rájuk szegeződött, de nem foglalkozott velük. Érdekesebb volt Sienna sziszegése, ahogy a tolmácskövön keresztül a kígyókhoz szólt.
- Mit mondtál nekik? - kérdezte, miközben visszavette a lánytól a követ, ám ekkor...
- Mit csi… - kezdte volna, de már késő volt.
Társa pálcájából felcsapott a láng, majd egyből el is halt. Pár kígyó lustán mozdult a hő irányába.
- Szerintem ne akarjuk magunkra haragítani őket - mondta óvatosan a fiú, s úgy tűnt valóban tanult a tarasque elleni blamából.

Connor vízszintes mozdulatot írt le pálcájával, és - talán mert ezúttal egy kardhoz képest kevésbé komplex tárgyat kellett megidéznie - sikeresen elővarázsolt egy egyszerű fahusángot a semmiből, amivel aztán óvatosan kocogtatni kezdte maga előtt a padlót. A rezgés szétfutott a talajon, mire a kígyók, félősen félrehúzódtak az útjából. Connor lépésről lépésre haladt, pontosan oda helyezve csizmás lábát, ahová előtte a botot koppantotta.
Lassan megközelítette az ágyakat, egyből kiszúrva Gemmát az öt alvó túsz közül. A szíve hevesebben kezdett verni, ahogy óvatosan a lány teste alá csúsztatta a kezeit.
Váratlanul, lesből érte a támadás, és mikor odapillantott, még épp látta, ahogy egy citromsárga kígyó kibújik Gemma párnája alól.
- Hahahaha… itt egy rohadt kígyó… Nézd, Sienna! Hahahahaha… a kígyók… haha… kígyóznak! Megmart… Hahahahaha…
A hangja úgy hullott szét, mintha egy rosszul hangolt hangszerből szólt volna, de a mozdulata határozott maradt. Felkapta Gemmát, és megfordult vele, miközben a nevetés még mindig úgy rázta a testét, mint egy idegen, irányíthatatlan varázslat.

1. Akció: Háló leszedése az arcáról Jenkins-féle kerítésszaggatóval - Sikeres
2. Akció: Husáng megidézése és annak segítségével az ágy megközelítése - Sikeres
3. Akció: Kígyómarás kivédése - Sikertelen
Naplózva

♡ ♔

Vale Bate
Ilvermorny
*

« Válasz #39 Dátum: 2026. 04. 09. - 18:47:39 »
+3

43 perc

-Áú!- méltatlankodok, ahogy a kirajzó szurokcsomók magukkal rántják az utolsó szálakat abból a tincs hajamból, amit sikerült a falba ragasztanom. Igazából, bár itt-ott kicsit szurkos vagyok, és a hajvonalamon csorba esett, néztem már ki rosszabbul. Az is egy vad buli volt.
De a homlokomat dörzsölve elismerően kell bólogatnom Barbon manőverére. Én is gondoltam a csirkebagázs elcsűrésére a folyosó túlvégébe, de nem lett volna ötletem a tényleg alkalmas varázslatra hozzá.
-Megleszek.
Egyelőre visszatérek a "szemmel tartjuk Solace-t, ameddig helyettünk is dolgozik" taktikához, eddig úgyis az vált be a legjobban. Aztán hátha ezúttal tényleg is lesz egy lehetőségem előretörni mellőle nagyon lovagiasan. Kéne tanulnom a korábbi hibáimból?
-Az is szép. Segítselek ki egy lefegyverzővel, vagy inkább megtartod?- intek az üres kezemmel a tenyeréhez ragadt pálcája felé, természetesen az elmaradhatatlan bájvigyorommal tálalva.
Ahogy visszatérnek a fények, és végre lehet megint rendesen látni-hallani, eldobom a rákba ezeket az amúgyis ergya füldugókat, és inkább előhalászom a második fiola Élő Halálomat. Csavarva egyet az előző próbán bevált módszeren, a bájitalos fiolát ezúttal parfümös üveggé változtatom át. És nagyon remélem, hogy nem valami egy, nagy bestiával kell ezután szembenéznünk. Tesztként fújok vele egyet a mögöttünk húzódó folyosó irányába - hogy működjön rendesen, és hogy ne véletlen magunkat fújjam le, biztos ami biztos.
A gongszóra én is felnézek.
-Ó.- Nem tudom, ez jót vagy rosszat jelent-e, de nem is látom, mi többet fűzhetnék hozzá. Illetve, jót semmiképp nem jelent, a kérdés az hogy ránk jelent-e további rosszat. Egy pillanat csendet fordítok annak reményére, hogy a bajnoktársunk amennyire lehet, jól lesz azért.
Barbon legalább megküzd addig is az ajtóval - aminek margójára elő is készítem a saját tolmácskövemet is, gyanúm szerint lesz még haszna mindjárt. Aztán gyorsan én is besurranok mögötte a következő terembe. Nem teljesen bízok azért benne, hogy tervezi-e az arcomba csukni az ajtót, úgyhogy inkább megelőzöm ezt, mielőtt kiderülne.
Nos, ha nem tudnám a hely történetét, azt kéne gondoljam, valami megalomán seggfej villain-bunkerében vagyunk. Nem mondom, hogy nem töltene el aggodalommal a hely még a hemzsegő kígyók nélkül is, vagy hogy nem egy egészséges pánikot próbálok a pimasz arculatom mögé rejteni, ahogy a kígyók felé merészkedve a szám elé emelem a tolmácskövem.
-Na babáim, taka van!
Fortuna szivem, tenyleg? Pedig olyan jól kezdtük a múltkor...
Oké, talán tényleg rám férne visszavenni a pofámból - ismerem majd el, amint nem kell bátor sikoltással meghátrálnom, és kapkodva cserélnem a zsebemben a tolmácskövet az Eau de Élőhalálra, miközben túl sok kígyó özönlik utánam. A lábamat kapkodva előlük, egyet érzek is koppanni a csizmavértemen, ami minden bizonnyal a sípcsontomba mart volna, talán még az eredeti csizmámon keresztül is. Amint a kezemben van a parfümös üveg, annyival vehemensebben is vágok vissza, próbálva egyszerre minnél több kígyót fújni arcon a bájitalpermettel.

- Élő Halál Esszenciás fiola átváltoztatása porlasztós parfümös üveggé - Siker
- Kígyók elzavarása tolmácskővel - Fail, a szabotázzsal együtt csak mégjobban magára vonja a kígyókat
- Kígyók elaltatása maga körül Élő Halál bájitalpermettel - Siker
Naplózva

Solace Barbon
Ilvermorny
*

« Válasz #40 Dátum: 2026. 04. 09. - 23:46:43 »
+1

second task
50 perc

- Szerintem a bőrömet is vinnéd vele. - felelem még utoljára Valenek felvetésére, ahogyan átlépjük az ajtót.

Egyedül Inés partnerét nem látom az ágyaknál. Valami történt vele, és még Delacourt se sikerült megpillantanom. Nem akarok belegondolni abba, hogy ők milyen csapdát kaphattak, az én szempontomból pedig nem is érdekes. Biztos vagyok abban, hogy a szervezők mindent megtettek biztonsága érdekében.

Tekintetem ezen a ponton Anniet keresi. Fura, hogy az ő ágya körül több a kígyó, mint a többiekénél. Nincs bizonyítékom rá, még sem tudok nem arra asszociálni, Scrimgeour csinált valamit, hátha ezúttal sikerül megölnie a morális felsőbbrendűség jegyében. Lesajnáló pillantásom innen messziről valószínűleg csak az arcom előtt szlalomozó palantír kapja el helyette. Nem fog megállítani, és nem fogja kiprovokálni belőlem a vendettát.

Lassú léptekkel közelítem meg a kígyókat, amik elvágják az utamat Annie ágyáig. Nem vesztettem olyan sok időt – nem baj, ha lassabban érek oda célomig. Valet is beértem a járatokban, most pedig meg is előzöm, amíg a megátkozott tolmácskővel és a bájitalával szórakozik.

Törökülésbe ülök a földön, közel a kígyókhoz, a tolmácskövet pedig ajkaimhoz emelem. Nincs tapasztalatom az állatokkal igazán dacára annak, hogy bejárok bestiatanra is, még ha érdeklődésemen kívül is esik.

- Hallgassatok rám. Nem vagyok az ellenségetek, és ő sem az. - a kő emberi fül számára érthetetlen sziszegésekre fordítja szavaim. Óvatosan mutatok Annie ágyára.

- Tudom, milyen, ha undorral néznek rátok, és milyen, ha azt mondják, a szíved romlott. Engem is mindig félreértenek. - hagyom, hogy némelyik kíváncsibb példány szemügyre vegyen. Felkúsznak nadrágomra, nyelvükkel megízlelik a levegőt körülöttem. Lassan fújom ki a levegőt, hogy kevésbé érezhessék félelmemet.

- Csak utat kérek azért, hogy kivigyek innen valakit, aki sosem undorodna tőletek. - még akkor sem, ha veszélyesek rá.

A hüllők nagyjából fele utat nyit előttem. A másik fele ellen ez kevés volt. Pálcámat cipőmnek szegezve a citrom ízére, illatára gondolok – és persze Madrigal professzor bűbájtan órájára.

- Gustavio Perfecta! - talán divatot teremtek még a citrom ízű és illatú cipővel. Ebben a szép világban a kapitalizmus biztosan ötvözi majd Vale parfümös üvegével. A kígyók nem szeretik a citrom illatát – talán ennek is köszönhető, hogy egy, még a tolmácskövet tartó kezemen tekergő, lila színű kígyó kivillantja méregfogait. Nem tiltakozom, nem ellenkezem – teljesen ítéletére bízom magam, amit meg is tapasztalok tenyerem alsó részén. Szemredőim megremegnek a fájdalomra, mégis büntetlenül hagyom elmenni a kígyót.

Sérült kezem mellkasomhoz emelem, miután felállok. Amelyik kígyó nem döntött úgy önként, hogy távozik, azt a citrom szaga taszítja az utamból. Lassan haladva, de sikerül elérnem a foglyomat.

Akciók:
- kígyók meggyőzése - félsiker - mesélővel egyeztetve, a kígyók egyéniségtől, személyiségtől függően reagáltak rá. Nagyjából a felük utat engedett, másik felük maradt, egy példány pedig meg is marta
- Gustavo Perfecta (ízharmonizáló bűbáj; a cipője citrom ízű és illatú, természetes kígyótávoltartó) - sikeres
Naplózva

Sienna Scrimgeour
Griffendél
*

« Válasz #41 Dátum: 2026. 04. 11. - 02:50:48 »
+2

Második próba

Talán a kígyóknál is jobban idegesít Barbon jelenléte. Talán ez a legnehezebb része a próbának, ha csak normális emberek vennének részt a Tusán, csak a kihívások okozta életveszélyre kellene figyelnem. Sajnos a halálfalók okozta veszélytől itt sem szabadulhatok meg, és el is kell játszanunk, hogy toleráljuk őket.

Tudni szeretném, hogy mit mondott a kígyóknak, hogy rá hallgatnak… nehéz nem arra gondolnom, hogy nem csalnak valahogy a Próbán az amerikaiak. Minden ország a saját bajnokait akarja előre tolni, de persze van egy, ahol a morált és a becsületet a jelenlegi vezetés gyengeségnek tekinti. Egy pillanatra felmerül bennem, hogy a kígyók talán tömegesen megindulnak felénk, de az talán túl látványos csalás lenne most.

Óvatosan követem a Connor által megtisztított utat. Gyorsan ver a szívem, de nem teszek hirtelen mozdulatokat, a kígyók pedig nem akadályoznak az ágyakig. Egy pillanatra megérintem azt, amelyik magába nyelte Amyt, azután óvatosan megérintem Sky kezét- elértem idáig. Azt még nem tudom, hogy hogyan jutunk ki, mert az egészen biztos, hogy varázslattal kell vinnem. Bármennyit edzettem Orinnal, nem hiszem, hogy sokáig tudnám cipelni. Simán lebegtetni viszont nem akarom. Főleg akkor nem, ha azokon az átkozott pókokon keresztül kell visszamennünk- még néhány maradt egészen biztosan.

- Mi….- pislogok néhányat, mielőtt rájövök, hogy mi történt. Teszek egy gyors próbát a varázslat megszüntetésére, de nem lep meg, hogy eredménytelen maradok. Biztos, hogy a kígyók mágikusak, egy méregről sem hallottam, ami ezt a hatást válthatja ki, főleg nem ilyen gyorsan, de maga a méreg ettől még méreg, nem varázslat. Az egyetlen dolog, ami biztosan segítene, egy bezoár, de mögöttem nem áll kormányzat, ami ellát drága alapanyagokkal és bájitalokkal, és nem is érzem úgy, hogy szívesen elfogadnám a segítségüket.

Bizonyos értelemben már segítettek.

- Várj! Egy pillanat…- felidézem, amit Sir Daniel írt a levelében a defenzív és offenzív mágia kapcsolatáról. Tudom, hogy sok múlik a pálcamozdulaton, a gondolaton, a kiejtésen, de most arra koncentrálok, amire a lovag javasolta: a védelemre. Nem akarom, hogy Connort vagy Gemmát megmarják. Nem akarom, hogy Skylarnak baja essen, és el kell vinnem innen. Minél gyorsabban. A kígyókra szegezem a pálcámat.

- Immobilus!- használtam már a varázslatot zuhanó kvaffon, egyszer ősszel Elowent is elkaptam vele, használtam párbajban is, de úgy érzem, hogy a mostani alkalmazása a legerősebb, ahogy a kígyók körülöttem nagy körben megállnak a mozgásban. Egy pillanatra én is meglepődöm rajta, hogy milyen jól működött Sir Daniel módszere- tapasztaltam az előnyös hatásait, de ez az első alkalom, hogy tényleg meg akarok védeni valamit.

Vigyázva megemelem Skylart mágikusan, közel magamhoz, hogy szükség esetén el tudjam kapni. Rövid ideig menni fog, F hasonló alkatú, és őt meglepően jól elbírtam, amikor ezzel szórakoztunk. Persze, ha az erőmre kell hagyatkoznom, nem fogom tudni tartani a lépést Connorral.

- Hogyan tovább?- annak ellenére, hogy az amerikaiak csalásai a miénknél biztosan veszélytelenebb állapotban hagyták a folyosót, logikusnak tűnik, hogy az eredeti útvonalat használjuk. Persze lehet, hogy van valami ideálisabb útvonal.

Akció 1: Nonverbális Finite Incantatem Conorra - sikertelen, a kígyóméreg nem hatástalanítható így
Akció 2: Immobilus a kígyókra (Sir Daniel korábbi instrukcióival) - siker, a kígyók jelentős része a közelben megbénul
Akció 3: Skylar óvatos felemelése mágiával - siker
Naplózva

Lolita Delacour
Beauxbatons
*

Devereaux

« Válasz #42 Dátum: 2026. 04. 11. - 09:09:00 »
+3

sojourn
—◦◦◦—

light of my fire

Az ellenállás nem természetes — az ellenállás jog, olyan jog, amelyet azok vívtak ki, akiknek a kokárdáját viseli. Ellenállni a természetnek, ellenállni a léleknek — a Jus Naturale mindenre érvényességének, az erőnek, ami nem is tenyér, dobogó szív. Meg kellene hajtania a térdét — mert a könnyek nem apadtak el, a kétségbeesés sem, ahogy július 14 sem punktum volt. Arra fog hallgatni, amit nem tudna kizárni:  arra, ami nem tartozott az emberi világhoz.

Semmi más nem adhatna erőt arra, hogy mély levegőt vegyen előbb, bátorságot utóbb, hogy ne hallja, mennyire fuldoklásnak tűnik az a gyásztól megfestvén — a Beauxbatons férfi bajnokának most nem emberségével, hanem azzal kell szembenéznie, ami amögött várja a jövőtől rettegőt. Mindegyiket.

A gejzír peremének széléhez ugrik hogy megfagyassza a következőt, mikor a varangy nyelve a vállának vágódik — a messzeségből a lendület kevés, nem löki meg, de a tapintása még a talár, a ruhák anyagát keresztül is dühös morgást csal elő Lolitából. Ha nem undorodna tőle, hogy akaratán kívül értek hozzá, most megragadná azt a mechanikus nyelvet és — a dühös szisszenése nem embereket, varázslényeket idéz abban, aki hallja.

Talán Inés elvesztése, talán valami, ami ott volt benne mindig és a föld mélyén, július tizennegyedikén tör utat magának — gyilkos haragot érez, amely egy figyelmeztető vicsorgásban ér véget. A varangynak nem fáj, a varangy nem érez — mechanikus teste egyre közelebb ér az iszapban, és mielőtt kivetődne belőle, válaszul maga is nyikorog még.

Megadja magát annak, amire hallgatni könnyű — érte senki nem ölt majd Bleuet de France-t, az embert belefojtja abba, amiből mindannyiunk mágiája születik. Az ív feszes, szenvedélyes — ösztönös inkább, mint tudatos. Vészjósló a sikoly, mikor a varangy az átkot követően az iszapba nyikordul, darabjait hamarosan beissza majd a lassan bugyogó kétségbeesés, míg teste megdől. Az egyik kiálló szeme körbefordul, mielőtt —

Mielőtt a Beauxbatons férfi bajnokának csizmája lendületében rajta érne földet — a bűbáj hangja, mint egy hurok, a valóságba rántja az érzékeket. A mozdulat közepén gyorsnak kell lennie, gyorsabbnak, mint a gondolat — a most már közeli túloldalon felsejlik egy ajtó körvonala, igen, ott a kilincse, szinte érzi is a markában.

Másodpercek, mert a fém test ellenáll az elemeknek — a korábbi, felderítésre használt bűbáj elárulta, ha többet nem is. Félúton a két világ között, míg egyensúlya megtartja — tudja, hogy a mágia mindenre megoldás, míg nem ember kérdezi. Míg az ember nem hibázhat — míg az ember nem hagyja, hogy a társát, azt az ártatlant magába nyelje az ő saját hitványsága.

A varangy testéből lassan kialszik a láng — és bár a pillanat végtelennek tűnik, míg magában számolni próbál a kudarccal, a veszteséggel, amelyet a tér és az idő nem gyógyít majd be.. Tovább kell ugrania róla, egészen az ajtóig.

- A gejzír megfagyasztása: sikertelen
(Koncentráció hiánya és a varangy támadása)
- Taroló átok: sikeres
(A varangy a becsapódáskor ment tönkre)
- Carpe retractum : sikeres
(A varangy még kiálló részeire)
Naplózva

Connor O'Hara
Mardekár
*

♡ ♔

« Válasz #43 Dátum: 2026. 04. 16. - 14:33:02 »
+3

oHaraImage
A második próba
2006. február 26.

Sienna hiába hadonászott a pálcájával, Connor ereiben továbbra is ott csordogált a mágikus kígyóméreg, újabb és újabb nevetőgörcs alá vonva a fiút.
- Hagyd! Hahahahahaha… Menjünk inkább! Hahahahahaha…
Karjában tartotta Gemmát, miközben társa lebegtetni kezdte a saját, kiszabadításra váró túszát. Connor tétova lépést tett a kígyók felé, ám ezúttal nem volt szabad keze, amiben megtartsa a „riasztó” husángot. A színes csúszómászók vészesen tekeregtek a varázslattal megkeményített csizmája körül.
- Hahahahaha… Van valami… hahahaha… ötleted?
Karjai már most zsibbadtak Gemma súlya alatt, holott a lány szemernyivel sem volt nehezebb, mint mondjuk Hazel, akit korábban a Tiltott Rengetegből egészen a Gyengélkedőig cipelt. Szerencsére Sienna esze gyorsan járt, így nem kellett sok időt elpocsékolniuk az egy helyben állással.
- Immobilus!

- Remek! Hahahaha… Gyerünk!
Connor lába remegett a nevetőgörcstől, ahogy a belassult kígyók közé lépett. Egy lépés, kettő, három, na még egy… A kígyóméreg rázta a fiút, és a folyamatos kacagástól teljesen elzsibbadtak az izmai. Lábai szinte irányíthatatlanná váltak, és egy váratlan pillanatban ki is lépett Sienna mágikus köréből.
Kísérteties, roppanó, placcsanó hang hallatszott, ahogy a csizmája alatt kilapult egy kígyó.
- Hahahaha… Ezt… haha… nem akartam… hahahaha… Hé!
Társuk halálán felbuzdulva támadásba lendültek a színes szerpentinre emlékeztető állatok. Előbb csak a csizmája orrába, majd egy kicsit följebb, a bokájába haraptak, s Connor hiába próbálta lerúgni őket magáról, szürreális, bohózatba illő módon, kezében Gemmával képtelen volt megvédeni magát.
- Ilyen… Hahahahaha… Nincs!

Térde fölött kiserkent a vér a lila kígyó harapásától. A vörös cseppek ívesen hullottak alá, ahogy Connor lerúgta magáról az állatot, miközben egyre hátrált előlük, vissza Sienna mágikus körébe.
- Maradjunk…. Hahahaha… Még egy kicsit!
Nem ezt akarta mondani, de mintha a nyelve önálló életre kelt volna, miközben szemei sarkában már könnycseppek ültek a folyamatos kacagástól.
Connor állával a kijárat felé bökött.
- Arra van… Hahahahahaha…. A konyha…
Magában káromkodott és vadul átkozta a kígyókat. Nem volt elég, hogy már kezdett izomlázat érezni a hasfalában a szűnni nem akaró nevetőgörcstől, most még a nyelvét is összekuszálták. Furcsamód pont olyan érzés volt, mint mikor a bál után egyedül berúgva gurkókat ütögetett a kviddicspályán. Akkor is koordinálhatatlannak érezte a testét, és ugyanúgy össze-vissza beszélt. Csakhogy akkor épp nem élete egyik legfontosabb megmérettetése alatt állt.

- Hogyan tovább? - kérdezte Sienna, mire Connor válaszul nemes egyszerűséggel rárúgott egyet az ajtóra.
Ha azt gondolta, hogy majd akcióhős módjára berúgja azt, hát tévedett. De jelzésnek igen egyértelmű volt, hogy mik a szándékai, így Sienna - ha ő is azon a véleményen volt, hogy az érkezésük útvonalán érdemes elhagyniuk az objektumot - kitárhatta az ajtót.
Remélem felrobbantak a robotpókjaink…
Eredetileg ezt akarta mondani.
Csakhogy a kígyóméreg pezsgőtabletta módjára zizegett a testében.
- Jó a… hahahahaha… feneked, Sienna… hahaha…
Remélem Gemma nem nézi vissza a próbát.

1. Akció: Saját mozgás koordinálása - Sikertelen
2. Akció: Újabb kígyómarás kivédése - Sikertelen
3. Akció: Ajtó berúgása - Sikertelen
Naplózva

♡ ♔

Csámpás
Kalandmester

KARIKALÁB

« Válasz #44 Dátum: 2026. 04. 20. - 23:41:19 »
+3

A Kamra

Luna Lovegood
Óóó, Lolita egyáltalán nem veszi jó néven, hogy Inés eltűnt!

Lee Jordan
Nem bizony, Delacour szemmel láthatóan teljesen elveszti a hidegvérét, és most már nem finomkodik: átkokat szór a gépvarangyra, mintha csak személyes bosszút állna!

Luna Lovegood
Előbb meglöki, aztán még valami vizsgálóbűbájt is használ rajta, szegénykém nagyon dühös lehet!

Lee Jordan
És közben hölgyeim és uraim, a Roxfort bajnokai befutnak a Kamrába! Scrimgeour és O’Hara megérkeztek a Kígyók Termébe!

Luna Lovegood
Mindenhol kígyók… minden színben! Gyönyörűek!

Lee Jordan
Scrimgeour pedig rögtön próbál szót érteni velük, de most figyeljenek csak… mintha a griffendéles bajnok nem is közvetlenül egy kígyóra, inkább az egyik alvó társára célozna…

Luna Lovegood
Nem rá! A földet melegíti fel! Talán azt akarja, hogy több kígyó menjen Anne-Rose ágyához?

Lee Jordan
Ez azért egy elég érdekes taktikai húzás Scrimgeourtól. Miközben odébb terelné a hüllőket, valaki más foglya köré csal még többet.

Luna Lovegood
Connor közben mit csinál? Egy laposüveggel mosakszik?

Lee Jordan
Hát valahogy úgy érzem, hogy ez nem sütőtöklé. Az ír fiú láthatóan előbb meghúzná… de útban van az a háló a száján… jaaaa, hogy leoldani próbálja vele! Bármi is volt a cél, a lényeg: O’Hara szája végre felszabadult!

Luna Lovegood
És még ivott is talán egy jót! Delacour közben még mindig harcol a varanggyal!

Lee Jordan
Igen, és most aztán tényleg nagy csata bontakozik ki! Ohoh, az a becsapódás fájhatott!

Luna Lovegood
Fáj ezeknek a masináknak valami?

Lee Jordan
Ez egy kiváló kérdés, Luna. Mindenesetre Delacour nem vár választ, csak megy tovább előre a dühével együtt.

Luna Lovegood
Óóó, és nézd csak! A Roxfortosok után már az Ilvermorny bajnokai is belépnek a terembe!

Lee Jordan
Barbon és Bate is a Kamrában vannak már, így mostantól minden szál itt fut össze, hölgyeim és uraim! Ez már tényleg a végjáték!

Luna Lovegood
Connor most a botjával rezgeti arrébb a kígyókat! Félnek tőle!

Lee Jordan
Pontosítanék: nem is feltétlenül O’Harától félnek, hanem a husángja rezgésétől. Az ír fiú most szó szerint bottal veri ki magának az utat. Scrimgeour pedig ügyesen követi a lépteit. Szívesen, Ms. Vitrol.

Luna Lovegood
Sienna eléri Skylart!

Lee Jordan
És ezzel Scrimgeour eljutott a saját túszáig! Közben Bate… egy pillanat… Bate a fioláját parfümmé változtatja?

Luna Lovegood
Hát van, aki ilyenkor is illatozni akar.

Lee Jordan
Nem, nem, nézzük csak meg jobban! Bate nem magára fújja, hanem a kígyókra!

Luna Lovegood
És azok… elnyúlnak! Tényleg elalszanak! Vajon illatosak is?

Lee Jordan
Valószínűleg nem. Úgy sejtem, ez újra az a bizonyos Élő Halál esszenciája, amelyet Bate már az első próbán is használt.

Luna Lovegood
Connor közben eléri Gemma Jenkinst!

Lee Jordan
És jaj, ott egy sárga kígyó a párnájánál! Máris támad! Meg is marja O’Harát!

Luna Lovegood
Connor nevet!

Lee Jordan
Nem is akárhogy! A Mardekár komor csapatkapitányából bizony kontrollálhatatlan kacagás tört fel, és úgy fest, képtelen abbahagyni. Ez a sárga méreg dolgozik, kedves nézőink.

Luna Lovegood
Barbon közben… megízesíti a cipőjét?

Lee Jordan
Igen, és most rettenetesen szeretnék elsütni valami cipőtalpas viccet, de semmi nem jut eszembe.

Luna Lovegood
Nézd csak! A kígyók nem kedvelik! Kíváncsi vagyok, milyen íze lehet…

Lee Jordan
Valami nagyon rossz lehet, mert a kígyók szépen félrehúzódnak előle… kivéve azt a lilát ott! Mondjuk ezt Barbon átlagos lábszaga is kiválthatná, úgy sejtem.

Luna Lovegood
Jaj, az tényleg nem örült neki!

Lee Jordan
És közben Scrimgeour mintha megpróbálná megtörni a kígyómarás hatását O’Harán, de ez nem működik. A méreg marad. Viszont amikor a kígyókat bénítja meg körülöttük, na, az már sokkal használhatóbbnak tűnik!

Luna Lovegood
Lolita is közben eléri a Kamra bejáratát!

Lee Jordan
Delacour tehát beér a végső térbe, miután átvergődött a varangyon és az iszapon is! Ez egészen elképesztő teljesítmény azok után, amit az előbb láttunk tőle.

Luna Lovegood
Óha! Connorból kígyótaposó lett!

Lee Jordan
Tényleg! O’Hara most már tényleg úgy tör előre, mint valami új Szent Patrik, még a botja is megvan hozzá. Csakhogy közben újabb kígyók marják meg!

Luna Lovegood
Ó, az egyik lila volt! Egészen érdekeseket mond a fiú…

Lee Jordan
Kénytelen vagyok feltenni a kérdést: ez egyáltalán lemehet élő adásban? És ha már itt tartunk, Barbont is lila kígyó marta meg korábban, ugye?

Luna Lovegood
Most a Roxfortosok az ajtójuk elé érnek! Vajon kinyílik?

Lee Jordan
Nem! Nem nyílik ki! És ez azt jelenti, hogy a bajnokoknak még mindig nincs egyszerű útjuk kifelé.

Luna Lovegood
Pedig már azt hittem, vége…

Lee Jordan
Nem bizony, mert a milliónyi szivárványszín kígyó között rejtőzik valami egészen különleges is, kedves nézőink. A palandír már mutatja is! Hat élénk rózsaszín kígyó!

Luna Lovegood
Pont olyan színűek, mint a Tűz Serlegének lángjai voltak a sorsoláskor!

Lee Jordan
És ezek nem közönséges kígyók, hölgyeim és uraim. Ezek zsupszkulcsként működnek! Azokat a bajnokokat, akik megérintik őket, azonnal a lelátók amfiteátrumának közepére, a kivetítők alá szállítják, ahol a medimágusok rögtön ellátják őket, felébresztik a partnereiket, a zsűri pedig megkezdheti az ítélkezést.

Luna Lovegood
Ó, akkor csak meg kell fogni őket!

Lee Jordan
Igen ám, de a kígyók nem adják könnyen magukat! Nézzék csak, egy zöld éppen megmarja Scrimgeourt!

Luna Lovegood
És ettől Sienna biztosan elnehezedik… szegény!

Lee Jordan
Így van, a zöld méreg ólommá teszi a tagokat. És nem csak a Roxfort szenved: egy narancsszín kígyó máris Bate karjába mar!

Luna Lovegood
Óóó, akkor az fel fog puffadni és el akar majd repülni!

Lee Jordan
Pontosan. Úgyhogy most már nemcsak az a kérdés, ki fejti meg a talányt és ér oda előbb a kijutást jelentő rózsaszín kígyóhoz, hanem az is, ki tud egyáltalán még értelmesen mozogni, varázsolni és cipelni valakit ebben a káoszban!

Luna Lovegood
Én már most ideges vagyok.

Lee Jordan
És teljes joggal, mert a Második Próba utolsó perceihez érkeztünk. Itt már tényleg bárki elbukhat.

Percek állása

00          30          37          45          38          34        

cicaalom

asztronómia  Nincs elég bocsánat, amit eltudnék mondani a hatalmas késésért. Nagyon sajnálom. De! Megérkeztünk az utolsó körhöz! Határidő: Varásnap 23:59

húzz egy lapot  Ebben a körben nincsen maximum szószám. Hatszáz szó felett jár plusz egy sikeres akció / reag

amortentia  A "kizsuppolás" gyorsaság alapján megy második reagosoknak: aki elöbb írja meg a körben a második reagját előbb kerülhet ki a kamrából. Aki csak egy reagot ír, arról a mesélő dönt, hogy a többiekhez képest mikor kerül ki. Az első reag végén nem lehet "kizsuppolni". A végső reagok ott érjenek véget, hogy a karakterek megérkeznek a közönség elé az anfiteátrumba és a medimágusok elkezdik ellátni őket.

Mardekár  A rózsaszín kígyókat nem lehet invitóval megidézni és a párszaszóra bár felfigyelnek, tudatosan menekülnek a bajnokok elől, a többi kígyó pedig védelmezi és elrejti őket.

halálfalók  Ahhoz hogy megérintséte a karakter a rózsaszín kigyót legalább 5 kígyócsípést el kell szendvendie - ebbe beleszámolódnak a már az előző körben és a KM reagban megtörtént marások is. Minden marással 5 percet veszít a karakter, amit az alkarján is lát.

Naplózva

Az élet nagy kaland,
Átírható színdarab,
És hidd el, csak rajtad áll,
Hogy jó vagy rossz, mi rád vár.