+  Roxfort RPG
|-+  2001/2002-es tanév
| |-+  Hertfordshire, egyetemváros
| | |-+  Griffendél Godrik Akadémia
| | | |-+  Akadémiai Levél- és Okirattár
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Akadémiai Levél- és Okirattár  (Megtekintve 326 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2020. 07. 12. - 15:41:51 »
0Az Akadémia egyik tornyában tárolják mindazokat a periratokat, melyek valaha készültek, mióta a Wizengamot áll. Aki akar, itt aztán megtalálhatja a legutóbbi varázslóháborúk összes feljegyzését, a védőbeszédeket, a vádlottak listáját, utána olvashat annak, miért is tört ki a hatodik koboldlázadás, még a Koboldok Kiáltványa is megtalálható! Az egyetlen probléma, hogy a mindennap diákok által forgatott könyveken kívül (melyek viszonylagos rendben sorakoznak a torony alsó szintjének olvasótermében) a fölsőbb szinteken óriási a kupleráj. Egyik auror sem arról híres, hogy kimondottan nagyra értékelné a papírmunkát, és egyik jogásznak sem ismérve, hogy szívesen takarítana az aurorok után. A könyvtáros, Mr. Essex már szinte vak, és néha ő maga is rossz helyre teszi vissza a hallgatók által használt kézikönyveket.

Naplózva

Serena Fawley
Griffendél Godrik Akadémia
***


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 04. 28. - 20:16:16 »
+1

Kutatómunka2002. április 30.

To: Frey Henricksen

Két hónap telt el azóta, hogy Henricksen felkeresett a varázsló elit szórakozási dolgaival, és már akkor megbeszéltük, hogy esetlegesen részt vehetek a kutatásában. Már akkor nagyon felcsigázott a gondolat, hogy végre találtam egy érdekesnek tűnő gondolatfolyamot, amibe belekapcsolódhatok.
Néhány héttel később a professzer meg is keresett, és nagyjából felvázolta, hogy a mágia eredete után kutat. Az egyértelmű volt, hogy ez a téma nagyon messzire vezethet vissza, és valahol mélyen reménykedtem benne, hogy az asztrológiai tudásommal a segítségére lehetek. Szinte biztos voltam benne, hogy a csillagoknak, a csillagok állásának is köze lesz a dologhoz, hiszen annyi minden kapcsolódik még ezen kívül a hatalmas univerzumhoz.
Az elmúlt heteket - amikor nem az egyetemre készültem, vagy nem a szerelmemmel töltöttem az időt -, az asztrológia mélyebb bugyraiba próbáltam betekintést nyerni.
A szüleim a segítségemre voltak, adtak néhány tippet, hogy milyen könyveket keressek, hol olvashatnék utána a dolognak. Ajánlottak két szakirodalmat, amiben különös részletességgel tértek ki a mágia és a csillagászat viszonyára.
Henricksennel végül abban állapodtunk meg, hogy a levéltárban található csillagtérképek segítségével próbálom meg elmagyarázni, hogy mire jutottam.
Henricksent a levéltár egy hátsó, eldugott részén vártam - meglepő módon itt helyezték el az asztronómiával kapcsolatos könyveket, iratokat, pergameneket. Sajnálatos módon a csillagászat nem volt túl népszerű kutatási téma, viszont én örültem, hogy ezt a részleget szinte csak én használtam, így bármelyik könyv bármikor elérhető volt számomra.
Mire a tanár megérkezett, én már két térképet kiterítettem az asztalra. Az egyik az égbolt mostani, aktuális képét mutatta, a másik pedig az egész Tejútrendszert. Mindkettő olyan csodálatos módon volt elkészítve, hogy a csillagállásokat bármeddig vissza lehetett pörgetni.
Amíg Henricksen megérkezett, addig én a csillagtérképpel játszottam, és csak akkor néztem fel, amikor mozgást érzékeltem a szemem sarkából. A tanár úr állt előttem, én pedig barátságos mosollyal néztem rá.
-Jó napot kívánok! Örülök, hogy idetalált. Eléggé eldugott hely ez...
Naplózva


Frey Henricksen
Akadémiai tanár
***


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 05. 01. - 18:28:51 »
0

Kutatómunka

to: Serena

2002. április 30.Meg volt az előnye annak, hogy a brit mágusvilág egyik főiskoláján tanítok. Így könnyen hozzáférhettem a levéltár adataihoz. Máskülönben engedélyt kellett volna kérnem, amit külsősként nem biztos, hogy megkaptam volna, vagy csak nagyon körülményes módon. A kutatásaim során elért eredményeim nem biztos, hogy elég lett volna ahhoz, hogy kényem-kedvem szerint mozogjak Hertfordshire-ben.
Egy ponton arra jutottam, hogy kénytelen leszek segítséget kérni, és mivel érdekelt Ms. Fawley felvetése az asztronómiával kapcsolatban, szinte biztos vagyok benne, hogy haladást fogunk elérni. Annak mondjuk különösen örültem, hogy nem lett probléma abból az újságcikkből. Az iskola vezetősége csupán nevetett Rita cikkén, így néhány nap pihenő után újra beléptem az osztálytermekbe.
Most viszont a levéltár felé indulok. Ms. Fawley üzent, hogy jutott valamire, illetve szeretné megosztani velem azokat az elképzeléseket, amikre jutott. Fogok két kávét, még emlékszem mit rendelt a kávézóban, majd megindulok az épület felé. Persze, közben összefutok néhány diákkal, akiknek válaszolok a kérdéseikre, de semmi komolyabb nem akadályoz meg abban, hogy előre törjek. Hajt a kíváncsiságom is.
Az épületbe belépve a kapunál megnézem, hogy hol található az asztronómia részleg. Nos, eléggé el van rejtve, de nem értem miért. Tudom, én se járok éppen oda, de azért ennél fontosabb témakör. Persze, azt is megértem, hogy valaminek utolsónak is kell lennie. Menet közben még magamhoz veszek két könyvet, amik más szemszögből, de vizsgálják a mágia eredetét. Azt persze nem mondtam el még senkinek, hogy a vizsgálataim célja részben kötődik a Szeszélyhez. Biztos vagyok benne, hogy a vérmágia, és a mágia kialakulása köthető a jelenséghez.
- Üdvözlöm, Ms. Fawley! – lépek oda az asztalhoz, amire már ki van készítve két csillagtérkép. – Hoztam magának kávét  – nyújtom felé az egyik poharat.
Az egyik szomszédos asztalt átlebegtetem magunkhoz, mert szükségünk lesz még rá, hogy legyen hova rakni a holminkat és egyébként is kényelmesen elférjünk.
- Jók az eldugott helyet, ott könnyebben lehet koncentrálni a munkára.
Nem mintha attól félnék, hogy ellopják az ötletünket, de abban azért biztos vagyok, hogy sokan lennének rá kíváncsiak. Talán a Szeszéllyel foglalkozó tudósok és nyomozók is.
- Jól van, Ms. Fawley? Minden rendben van?
Nem tudom miért, kicsit sápadtnak látom a lányt. Talán csak a gyenge világításnak köszönhető csak, de azért jobb biztosra menni. Ha szüksége van pihenőre, akkor elhalaszthatjuk a találkozónkat egy-két nappal.
Naplózva


Serena Fawley
Griffendél Godrik Akadémia
***


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: Tegnap - 19:07:26 »
+1

Kutatómunka2002. április 30.

To: Frey Henricksen

Henricksen csak úgy a semmiből lép elő. Vagyis én úgy éreztem, annyira belemerültem a csillagtérképbe és a gondolataimba. Szerettem ezekkel a térképekkel játszani, már kiskoromban is sokat szórakoztam ezzel. Valószínűleg már az anyatejjel is szívtam magamba a csillagok neveit, állásait, és összefüggéseiket. Mégis valahol többre vágytam, mint ezeket a térképeket rajzolgatni és nézegetni.
Habár nem vettem észre, csak a keresztapám utolsó leveléből derült ki, de egyre kevesebbet látogattam meg őt, és az abszol úti kis boltját is. Persze megértette, hogy most rózsaszín ködben úszom, és a legkevésbé sem szeretném az értékes szabadidőmet az ő boltjában, inkább a kiválasztott úriember társaságában tölteni. Ezt el is tudta fogadni, azt hiszem. De vajon én hol fogok kikötni? Abban a boltban vagy egy hasonlóban? Vagy egy obszervatóriumban? Netán teljesen más ágánál a varázstudományoknak? Reméltem, hogy Henricksen kutatása kicsit közelebb tud majd vinni ahhoz, hogy mihez is szeretnék kezdeni.
A varázsló egy kávét nyújt felém, én pedig hálás pillantással fogadom el. Reggel már nem jutott időm kávét készíteni, és egy kávézóba sem tudtam beugrani, így most belekortyolok, és utána válaszolok a tanár kérdésére:
-Köszönöm, minden rendben van. De ez a kávé most életet mentett. - mosolygok rá. Nem kötöm az orrára, hogy mostanában kevesebbet alszom, mint szoktam - de szerencsére megfelelő egyensúlyban tart ébren a tanulás és egy bizonyos varázsló.
-Remélem Ön is jól van. - nézek rá, és közben vizslatom, hogy ő készült-e valami könyvvel, pergamennel vagy akármivel, amiről közelebbit tudhatok meg arról, hogy mi a pontos kutatási téma.
Miután megejtettük a kölcsönös udvariassági köröket, látom, hogy érdeklődve nézi a térképeket. Mosolyogva ülök vissza az asztal mellé, és óvatosan kihajtom a kicsit összepöndörödött lapokat.
-Azok alapján, amiket eddig mesélt, arra gondoltam, hogy ez a két csillagtérkép a hasznára lehetne. Ez a térkép a földi égboltot mutatja, nagyjából Nagy-Brittannia felett. Sajnos elég régi, így nehezen meghatározható, hogy pontosan hol készült. Habár némi vizsgálattal meg lehetne mondani - gondolkodom el, azon mélázva, hogy mennyit számíthat az a minimális eltérés a brit sziget északi és déli része között. - A másik a Tejútrendszert ábrázolja. Vissza lehet pörgetni őket az időben. - Intek a pálcámmal, a csillagok vad pörgésbe-forgásba kezdenek, és egyszer csak megállnak. - Ez például az égbolt akkor, amikor születtem. Nagyjából az emberi történelem elejéig vissza lehet tekerni a térképeket. Viszont előre felé csak bizonyos valószínűséggel tud menni. De azt hiszem, Önt a múlt érdekli igazán...
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 05. 01. - 03:02:48
Az oldal 0.064 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.