+  Roxfort RPG
|-+  2005/2006-os tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Déli szárny
| | | |-+  Könyvtár
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Könyvtár  (Megtekintve 1244 alkalommal)

Gemma Jenkins
Mardekár
*

csövesbánat

Elérhető Elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2026. 02. 22. - 10:48:05 »
0

Hallgatjuk a csendet, megfulladunk benne
Mind a ketten tudjuk,
Hogy el van ez már cseszve
Címzett: William Ashford
kép 1
kép 2
kép 3
TW: káromkodás, gyerekkori traumák

Kissé fullasztóan hatott a könyvtár végtelen csendje, ahogy egymást néztük. Mintha minden lélegzetemmel egyre nagyobb súly került volna a tüdőmre, a levegővételek is egyre nehezebbek lettek, ahogy a feszültség bár kissé oldódott, érezhetően zizegett még közöttünk. Tudtam, hogy értette és látta, mi is van a válaszom mögött. Ha a részleteket nem is, azért a végeredményt érthette. Továbbra is kényelmetlenül feszengtem pillantása alatt, úgy éreztem, sokkal több réteget látott éppen, mint szerettem volna, mégsem volt rá hatásom. Úgy boncolgatott a szemével, ahogy kényelmes volt neki és ettől megőrültem. Már percek óta a folyosón lennék, ha nem lenne rendkívül jó az önkontrollom, így viszont kénytelen voltam állni pillantását. Vagy ez is csak néma rezignáltság? Beletörődés? Hogy akkor már elviselem a pillantásod súlyát, ha így alakult? Vagy ez már egyfajta ellenállás, amelyet szerettél volna kicsikarni belőlem, Ashford?

- Igazán nagylelkű tőled, Will, hogy úgy véled, van mit pazarolni az esetemben – szélesedett a mosolyom, ahogy folytatta. Nem hittem neki. Nem, ez nem volt igaz, nem gondoltam, hogy Ashford hazudna vagy füllentene miattam. Csak nem értettem, mégis mi a francot látott bennem. Aztán halványult a mosoly, egy elgondolkodó pillantás került a helyére. – Már akkor csak egy halom száraz papír volt, mikor elvállaltad… Nem én vagyok a megfelelő közönség erre, de ezzel te is tisztában vagy, ebben nem kételkedem – sóhajtottam hosszan, mélyről jövően, majd előrehajoltam, hogy közelebb legyek hozzá. Mintha csak egy titkot árultam volna el, nem volt helye másnak kettőnkön kívül. Se az embereknek, de még a könyvek szomjazó némaságát is szerettem volna kizárni most, mintha attól féltem volna, hogy másnap már visszhangozni fogják a szavaimat. Hangom is halkabbá vált, ahogy mélyen, kutatón néztem a szemébe. – Miért most, Will? – szegeztem neki a kérdést egyenesen, nem hagytam, hogy kibújjon a válasz alól. – Egymás mellett vagyunk hat éve, nem változtam jelentősen az elmúlt időben. Miért most mondod el nekem ezeket? Ha annyira fontos lett volna, már megtetted volna. Ha kényelmes most, ha már úgyis itt vagyok, akkor nem mondanád, hogy zavarna, hogy semmi közünk egymáshoz. Nem áll össze a kép… - néztem rá áthatóan, mintha ezzel kiolvashattam volna belőle a választ. Pillantásom nem engedte az övét, nem hagytam, hogy meneküljön most. – Miért akarod, hogy közünk legyen egymáshoz? Azt hittem, ki nem állhatsz a különbözőségünk miatt, most mégis ilyeneket mondasz… - ráztam a fejemet értetlenül. Mégis mit akart? Nem értettem, mit szeretett volna tőlem most és ezzel jobban összezavart, mint a mondandójával. Ám valahol a bosszúság mellett, mely abból fakadt, hogy ilyen szinten átlátott rajtam semmi előzetes tudással, azért valahol mélyen mégis jól esett, hogy valaki látott. Kicsit sem voltam ellentmondásos, ugye?

Aztán hirtelen megváltozott a légkör, a kisugárzása: éreztem, hogy a velem szemben ülő fiú megfeszült. Úgy tűnt, mégis sikerült kihoznom a sodrából, pedig kivételesen csak igyekeztem elismerni azt az éleslátást, amellyel átlátott rajtam, de úgy tűnt, itt sem sikerült célt érnem, pedig elvileg szociális téren egészen jó voltam. Mindegy. Figyeltem, ahogy teste megfeszült, ahogy pillantása megkeményedett és az addigi puha simogatása még több vágást ígért a testemen, pedig már így is rengeteg sebet szakított fel. Nem látod, William, hogy szavaid nyomán vérzek? Mit akarsz még tőlem, mondd? Azt szeretnéd, ha a vérveszteségtől minden erőmet elveszítve lábaid elé hulljak magatehetetlenül? Nem fogom hagyni, hogy egy beszélgetéssel, pár túlságosan találó, éles és fájó szóval lerombold a gondosan felépített falaimat. Az előbb meginogtam, mert hirtelen ért a támadásod, de most már megerősítettem magamat, nem hagyom. Nem hagyom…

Mosolyogva pattannak szavai a falaimnak. Az agressziót, a támadást, a bántást ismerem, ezek ellen sokkal hatékonyabb a védelmem, mint az előző puha szavaival szemben. S bár talán megint hangos visszaszólást, védekezést, esetleg támadást várt volna tőlem, megint nem adom meg neki azt, amit szeretett volna. Talán csak ki akart zökkenteni. Talán próbálgatott, melyik eszközével tudja kikényszeríteni belőlem a megadást. De William Ashford nem tudta, hogy mi mindenen mentem keresztül, ennélfogva azt sem tudhatta, hogy ezek a szavak leperegtem rólam. Féligazság. Most leperegtek rólam, nagyon is tudtam, hogyan kell úgy tennem, hogy ne hassanak meg a szavai, de tudtam, hogy túlságosan igaza van. Majd később foglalkozom vele egy minimálisat, hogy el tudjam tolni utána megint. Azt sem érdemeltem meg, hogy elmondja nekem az őszinte véleményét. Sajnos, még nem álltan készen arra, hogy elfogadjam a segítségét, túl korán jött vele, még túlságosan védekeztem, hárítottam, menekültem. Sajnálom, Will. Pedig pontosan egy olyan emberre lenne szükségem, mint te: kimondtad az igazságot, megingattad a sziklaszilárd meggyőződésemet, és itt lett volna a lehetőség arra, hogy megragadjam a felém nyújtott kezedet és kiránts ebből a szarból. De túl korán jöttél, még nem álltam készen arra a lépésre, amit mondtál nekem.

Gyáva megfutamodás. Erre önkéntelenül mosolyodtam el. Természetesen így volt. Világéletemben gyáva voltam és mindig csak megfutamodtam. Ez voltam én. De hogy önsajnáltató lennék? Ezen azért elgondolkodtam. Tényleg sajnáltatnám magamat? Én eddig úgy gondoltam, hogy csak nem engedtem magamat túl sokat foglalkozni a problémakörrel. De egy dologban teljesen igaza volt, s éreztem, hogy szavai ezúttal mélyebbre érnek: eddig csak a bőrömet sértették szavai, valamelyik csak karcolt, valamelyik mélyre vágott, de ezzel tényleg megforgatta a jeges tőrt a szívemben. Tényleg halálosan rettegtem attól, mi lesz velem, ha elhallgat körülöttem a nevetés és a nevetésem. Mi marad akkor nekem? Nem volt semmim, amibe kapaszkodhattam volna a pár barátomon kívül, de azt még én is tudtam a lelkem mélyén, hogy nem akaszkodhattam rájuk, hogy mentsenek meg. Pedig ezt csináltam, ezt szerettem volna valójában: hogy mentsenek meg saját magamtól, mert arra nem vettem a fáradtságot, hogy megpróbáljam. Ezt is másokra akartam akasztani, hogy nekem ne kelljen ezzel sem foglalkozni, elfordíthassam a fejemet és rárakjam a felelősséget másra. Mert ez volt igazából a kulcs: a felelősség. Nem akartam magamért felelősséget vállalni. Elfogadtam azt, amit a nagybátyám mondott, elhittem neki és így a felelősség rajta maradt: ha igaza lesz, tudom őt okolni, tudom őt gyűlölni, hogy én is iszákos, szerhasználó, lecsúszott alak leszek, aki semmit nem ér el az életében. Pedig talán még volt bennem potenciál, csak a fásultság miatt a maradék tehetségemet sem láttam már a rárakódott porréteg miatt. Ahogy azt sem tudtam elmagyarázni, hogy amennyire szerettem is volna esetleg valamit tenni, annyira húzott vissza a másik közegem. Hogy tegyek meg mindent itt, ha közben azt éreztem, hogy minden lépésem előre akkora energia, mint másnak öt, mert a kötelek visszahúztak?

- Rendben, Will, megadom magamat! – tettem fel a kezemet megadóan, ahogy pofátlan módon megint elmosolyodtam. Nézd el nekem, ez is csak védekezési mechanizmus, tényleg nem az idegeiden szeretnék táncolni. – Ha ennyire azt gondolod, hogy átlátsz rajtam és érted a helyzetemet, áruld el, mi a francot kéne tennem akkor? Tessék, nem fordítom el a fejemet most, nem csukom be a szememet sem. Itt vagyok, nem menekülök el előled, akkor mutasd meg nekem, mire gondoltál, mikor belekezdtél ebbe az egészbe. Mit vársz tőlem most pontosan? – kérdeztem tőle kihívóan, vigyorom szélesedett. Imádtam a kihívásokat és rettenetesen kíváncsi voltam, hogyan reagál arra, hogy tulajdonképpen provokáltam itt és most. Talán egy leheletnyi szarkazmus is keveredett a hangomban, de az csak azért volt, mert megtámadt és védekeznem kellett. Na, meg persze azért, mert valójában nem hittem, hogy segíteni tud érdemben, még ha úgy tűnt, hogy át is látott rajtam. Aztán ki tudja? William Ashford sokszor volt meglepő, most is többször taposott már belém, mint gondoltam, hogy merne és tudtam, hogy nem bántani akar, ezért volt nehéz kezdeni vele valamit. De tessék, itt volt a lehetősége arra, hogy ne csak a szavai legyenek élesek, ne csak lerántsa a leplet rólam azzal, hogy átlát rajtam, hanem hogy tegyen is valamit és ne hagyjon magamra a hidegben meztelenül a védelmem nélkül. Az már mellékes volt, hogy ezzel is csak erősítettem azt, hogy azt vártam, hogy ő mentsen meg, én meg semmit nem kívántam tenni azon kívül, hogy rángat, miközben én a kifogásaim soraival halmozom el…

Naplózva

Hazel C. Baird
Hugrabug
*

Brokkoli Báróné

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2026. 02. 22. - 12:34:42 »
+1

1. FEJEZET

A TITOKZATOS MR. HOLLOWAY

There is a charm about the
forbidden that makes it
unspeakably desirable.

- Mark Twain
2005. október 10.
Victor Holloway ugyan szerette volna, ha Hazel C. Baird nem aggódik érte, de Victor Holloway nem tudta, amit Hazel C. Baird, vagy a narrátor is, miszerint Hazel C. Baird meglehetősen ritkán aggodalmaskodott, mert inkább cselekedni szeretett, és ha Victor Holloway történetesen tovább maradna a Zárolt Részlegen, mint 8 egész perc, akkor Hazel C. Baird nem fog aggodalmaskodni, csak utána menni. Szerencsére Victor Holloway közelsége se hozta zavarba, bár fel kellett néznie rá, lévén magasabb volt nála legalább egy fejnyivel, ahogyan az se hozta zavarba, hogy arra kérte, ne menjen utána. Hazel C. Bairdnek természetesen szándékában állt Victor Holloway után menni, ha azt a körülmények és Victor Holloway viselkedése indokolja, hiszen nem azért ajánlotta fel a segítségét, hogy aztán hátrahagyja a fiút és annak egyedül kelljen szembeszállnia Madam Cvikker haragjával - milyen harag ellen senkinek nem kellene egyedül szembeszállnia, akinek kedves az élete, vagy ha nem is kedves annyira, de szeretné még folytatni. Victor Holloway úgy tűnt, még szeretné folytatni az életét - talán az örök élet titkát keresni a Zárolt Részlegben? - és Hazel C. Baird is szerette volna, ha folytatja az életben maradást, és ha rajta múlik, márpedig múlik rajta, legalább kicsit, akkor fogja is.
Bár nem mindig találta bölcsnek a hallgatást, most mégis így tett, de mivel épp elég határozottan egymást nézték Victor Holloway-jel, ezért Victor Holloway láthatta Hazel C. Baird magabiztos arckifejezésén, hogy egyrészt, neki ugyan ne mondja meg senki - kivéve talán a nagyszüleit, de Victor Holloway nem hasonlított rájuk, és nem csak fiatal kora miatt - hogy mit csináljon és kit mentsen meg, mert meg fogja menteni, még ha nem is feltétlen tekintett magára romantikus hősként (maximum hősnőként, de annak jó lett volna), másrészt, eleve rossz úgy hozzáállni dolgokhoz, hogy nem fognak sikerülni. Szerencsére Hazel C. Baird bízott magában annyira, még ha Victor Holloway nem is, hogy meg tudja oldani ezt a feladatot, így inkább Victor Holloway-nek nem kellett volna aggódnia, de eléggé úgy tűnt, ő is az aggodalmaskodóbb emberek közé tartozott, legalábbis első ránézésre, de tulajdonképpen másodikra is. Így Hazel C. Baird magára vállalta azt a feladatot is, bár önként és boldogan, hogy majd lesz ő nyugodt, amíg valaki (Victor Holloway) ideges, vagy valaki más (Madam Cvikker) szintén ideges, csak máshogy.
Így hát miután némán, a tekintetükkel lekommunikálták (vagy legalábbis akarták, megpróbálták, szerették volna, bár a sikeresség kérdéses), hogy ne hősködjön, Hazel C. Baird azért elment hősködni, azaz beszélgetni Madam Cvikkerrel, miközben Victor Holloway elment felfedezni a Zárolt Részleget. Hazel C. Baird tehát Madam Cvikkerel beszélget - a kikölcsönzött Gyógynövénytan könyvről, a bájitalokról, a gyűlésről, amit a könyvtárban kellene tartani legközelebb, és amivel természetesen nem fogják zavarni a könyvtár nyugalmát, hiszen ilyet sosem tennének, és még csak hazudnia sem kell, hiszen ilyet szintén soha nem tenne, kivéve talán, ha rendkívül szükséges és elkerülhetetlen, minek esetén megtette, bár nem szívesen, de mégis szívesebben, mint elárulni és hátrahagyni valakit. Madam Cvikker őszintén érdeklődőnek tűnt, hiszen nem volt ő mogorva, kivéve, ha valaki nem tisztelte a könyvtár rendjét, csendjét, és a könyveket, és utóbbit még le is öntötte tintával, így talán jogosak voltak ellenérzései Victor Holloway-jel kapcsolatban, de most szerencsére mintha megfeledkezett volna a fiúról - Hazel C. Baird azonban nem feledkezett meg róla, ahogy arról sem, hogy bár a mondanivalója nem fogyott, de azért Victor Holloway ideje és értékes percei mégis fogytak, és remélte ezzel Victor Holloway is tisztában van. Sajnos, ha tisztában is volt, nem eléggé ahhoz, hogy igyekezzen, ugyanis Madam Cvikker bejelentette, hogy itt az ideje szokásos körsétájának még zárás előtt, amibe a Zárolt Részleg átnézése is beletartozott, és amit most jobb lett volna, ha nem néz meg, legalábbis nem úgy, hogy Victor Holloway még ott van. Hazel C. Baird felajánlotta, hogy visszaviszi a kikölcsönzött Mágiatörténet könyveket a helyükre, mintegy segítségül - amiknek a helye praktikusan pont közel volt a Zárolt Részleghez - és megkeresi azt, amiből a következő beadandót kell írniuk, ha már úgyis ott van, amíg Madam Cvikker elkezdi a szokásos esti adminisztrációját, amibe Hazel C. Baird tervei szerint nem fog belekerülni az, hogy Victor Hollowayt büntetőmunkára küldi. Hazel C. Baird tehát elindult hátra - csak hátrébb, jóval, mint kellett volna, de nem adott gyanúra okot a viselkedése Madam Cvikkernek.
- Mennünk kell - olyan természetességgel lépett be a Zárolt Részlegre, és ragadta karon kedvesen, ámde határozottan, Victor Hollowayt - akinek a kezében látott egy könyvet, még ha a címét nem is, és remélte, Victor Holloway ezt kereste, mert ha nem, nos, szüksége lesz beérnie ezzel, legalább ma este - mint aki minden nap ezt csinálja, pedig nem csinálta, ellentétben a kötéssel, amit hobbi szinten igyekezett naponta művelni. Vajon Victor Holloway kezében a haladó mágiaelmélet vagy a haladó sütéselmélet könyv volt? Victor Holloway talán többre ment volna az előbbivel, bár utóbbiból Hazel C. Baird bármikor tart neki különórákat, talán csak nem ebben a pillanatban. Remélte, Victor Holloway megbocsátja ezt neki, ha már épp megmenti, és észreveszi, hogy épp megmenti.
- Miss Baird? - ebben a pillanatban ugyanis, Hazel C. Baird behúzza Victor Hollowayt egy eldugott polcsor mögé, és közel húzódva hozzá gyorsan a szájára teszi a kezét, mert már hallja közeledni Madam Cvikkert, aki őt keresi - mármint őt, Hazel C. Bairdet, egyedül, és nem Victor Holloway társaságában, pláne nem egy Zárolt Részlegről származó zárolt könyv társaságában. Úgy is mondhatnánk, hogy Hazel C. Baird meglehetősen tiltott társaságba keveredett ezen az estén, bár saját döntése okozta ezt a keveredést. Reméljük, csak ezek keveredtek, és nem a könyvek, amiket Victor Holloway keresett, mert az nem eredményezett volna sikeres akciót. Hazel C. Baird a tekintetével igyekszik rávenni Victor Hollowayt, hogy ne beszéljen, mert majd beszél ő, tekintete nyugodt és magabiztos, és talán kissé csintalan is, bár Victor Holloway tekintetéről lehet, hogy nem tudjuk ugyanezt elmondani (a narrátor szerint kissé furcsa lenne Victor Hollowayt és a csintalan szót egy mondatban használni, bár most mégis megtette).
- Megtalálta amit keresett, Miss Baird? - hallja a könyvtárosnő hangját pár polcsorral előrébb, ahogy kedvesen érdeklődik és közben könyveket rendez, természetesen nem gyanítva semmit, hiszen Hazel C. Baird nem adott neki erre okot, ő csak visszahozta a Mágiatörténet könyveket - és így is tett, csak közben visszahozta Victor Hollowayt is a Nem-Zárolt Részlegre.
- Meg, igen! Köszönöm szépen! - válaszolja Hazel C. Baird fennhangon a könyvtáros nőnek, miközben a kezét még mindig Victor Holloway száján tartja, és bár a mosolygását nem tudta elfojtani, de a nevetését nagyon igyekezett, de még jobban igyekezett, hogy Victor Holloway ne szólaljon meg, csak most ne! Madam Cvikker léptei közben távolodnak, és hallani lehet, ahogy másokkal beszél a zárásidő fontosságának betartásáról és arról, hogy a könyvtár nem használható alvásra.

Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: