+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Családfák
| | |-+  Origins
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Origins  (Megtekintve 9524 alkalommal)

Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 03. 04. - 15:48:54 »
+3

Origins
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 03. 04. - 20:30:53 »
+4

● Fraserek ●

A család nem tartozik a legnevesebb varázslófamíliák közzé, viszont nevük elterjedt egyes területeken. Gyökereik egészen az 1700-as évekre nyúlnak vissza. A család alapítója egy Edward Fraser nevű dalnok volt. Ő kezdte el építeni a család jelenlegi kúriájának az alapjait is, ám az épületet az idő nem kímélte, számtalanszor leégett, és sokszor kellett újjá építeni is. "Légy büszke arra aki vagy, de sose okozzon ez a büszkeség vakságot." Szól az egyik bölcs Fraser mondás. Az ő ötlete alapjain valósult meg a titokzatos családi kripta is a hátsó kertben, mely mindegyik Fraser csemete fantáziáját izgatta.
A Fraserek családfáját a családi kripta közepén elhelyezett márványemelvénybe vésett ezüstös fán lehet követni. S bár tagjai mindig is mérhetetlenül büszkék voltak származásukra, és őseikre, sosem kérkedtek vele, így emiatt nincs is központi helyen. A márvány vésetek ágain nevek és dátumok szerepelnek, és a fa lombkoronája igen csak szerteágazóvá vált.
A hosszú múltjuk történetét a családfőnek kötelessége megosztani a legidősebb férfi utóddal. Edward Fraser rendkívül rajongott a zenéért, és ez a zeneszeretete a családban maradt még évszázadokkal később is.  És bár nem kőbe vésett szabály, szinte hagyománnyá vált a zenetanítása a családban, valamint számos híres zenész is kikerült közülük, akik híressé váltak mind a varázslók, mind a muglik körében.  Különös szokásuk volt az is, hogy a család férfi tagjainak két nevet választottak, és az egyik a kettő közül valamelyik felmenő neve volt.
Családjuk nyílt és elfogadó volt a muglikkal, és bár nem igazán mélyültek el a tanulmányozásukban, sosem tápláltak ellenszenvet irántuk, sőt voltak olyanok akik kifejezetten szoros barátságot kötöttek velük. Ezzel a nézettel bár nem sok más aranyvérű család tiszteletét váltották ki, mégsem szakítottak. Férfi és női tagjaik is mind kiemelkedő varázslók és boszorkányok voltak, akik bölcsen eleven tűzzel a szívükben élték le az életüket. Tagjai pedig egyaránt bővítették a Griffendél és a Hugrabug sorait.

⭃ FARREL JAMES FREASER (1890 - 1977) ⥷
Ház: Hugrabug


Benjaim és Aiden dédnagyapja. Bolondos vidám természet volt, aki mindig megtudta mosolyogtatni az embereket. Különösen furfangos bűbájairól volt híres, amivel folyton megviccelte a nagy családi összejöveteleken lévőket. A varázslótársadalomban nem hagyott maradandó nyomot maga után, azonban a család szívében igen. Kifejezetten félt a mugli tárgyaktól, főleg az olyanoktól, amik elektromossággal működtek, viszon nagyon szoros barátságot ápolt a kúriával szemben lakó gazdagabb mugli családdal.
Farrel mestere volt a nagybőgőnek, imádta az orosz zeneszerzőket, és nem egyszer vitte el családtagjait a Hattyúk tavára vagy a Diótörőre. Végtelenül romantikus lélek volt.
Feleségül vette Flora Merryweathert, aki egy nem túl gazdag aranyvérű család egyetlen leánygyermeke volt. Flora erős akaratú, kemény kiállású nő volt, aki híres volt a szigorúságáról és a hidegségéről. Kemény kézzel vezette a háztartást, és előkelő helye volt a Mágiaügyi Minisztériumban is. Egyesek szerint ez a házasság hozta a családra azt a hírhedt, folyton emlegetett balszerencsét. Úgy tartja a családi legenda, hogy lányának tragédiába fulladt titkos románca után elátkozta az egész családot.

Feleség: Flora Merryweather
Gyerekek: Emmeline és Susanna, az egypetéhű ikrek és Thomas.

⭃ EMMELINE FRASER (1928 - 1958) ⥷
Ház: Griffendél


Farrel és Flora legidősebb lányainak egyike, Suzanna másik fele. Emmeline akaratos, makacs, de rendkívül józan és kedves lány volt. Imádta a zenét, akár csak elődjei, és varázslatosan klarinétozott, valamint hegedült. Anyjának szigora alatt nevelkedve kifejezetten rendszerető és szabálytisztelő nővé érett. Hűséges és szabályszerető nő volt, aki mindent képes volt feláldozni a családjáért. Mivel a család közeli kapcsolatot ápolt a muglikkal, így Emmeline közelebbről is megtapasztalhatta a második világháborút. Számos sérültet és menekültnek segítettek otthont adni, a bombázások ideje alatt. Hősiesen vágott át a romokon, és mentett meg embereket a törmelékek alól, a saját életát kockáztatva. Ekkor került a családhoz egy nagyon régi, nagyon különleges öngyújtó is.
A Mágiaügyi Minisztérium egyik legjobb aurorja lett. Számos híres és rettegett bűnöző került miatta az Azkabanba. Azonban a sikerét beárnyékolta ikertestvérének halála. Elveszítvén a másik felét, bánatát alkoholba fojtotta. Tönkre ment a házassága, és a válás után két gyermekét is elvették tőle, akik a férjéhez kerültek, mivel ő alkalmatlannak bizonyult a nevelésre. Nem sokkal, elhunyt alkoholmérgezésben.

Férje: Ackerley Blackwood
Gyermekei: Felix és Mabel Blackwood

⭃ SUSANNA FRASER (1928 - 1946) ⥷
Ház: Hugrabug


A család kedvence, a királylány. Egy gyönyörű eleven színfolt volt a többi Fraser között, aki csak sziporkázott. Csodálatosan zongorázott, számos koncertet tartott mind mugliknak, mind a varázslóknak, rövid élete során. Örökölte apja játékosságát, és huncutságát. Csíntalan, tűzről pattant lány volt, aki mindenkit egy pillanat alatt az ujja közzé tudott csavarni. Farrel szinte elkényeztette, de Suzanna megőrizte az emberi jóságát, sosem vált gőgössé és telhetetlenné. Végtelenül ábrándos és romantikus volt, akár csak az apja. És bizony rettenetesen naiv is, aki olthatatlanul hitt az emberi jóságban. Ez vezetett ahhoz a tragikus esethez, mely a halálát okozta.
Beleszeretett egy Edgard Hazel nevű férfiba, aki egy nincstelen semmilyen varázsló volt. Őszinte szeretettel szerette a férfit, aki emint megtudta hogy milyen családból is származik a fiatal boszorkány, nem akart mást, mint a vagyont, a gazdagságot. Susanna azonban félte felvállalni ezt a kapcsolatot, tartott anyja haragjától, aki mindegyik gyermekének aranyvérű párt akart, és már meg is volt az ő kiszemeltje is.  Suzanna minden éjjel kiszökött, és tikos helyeken randevúzott a férfival aki a legnegédesebb szavakkal hitegette. A férfi házassági ajánlatát a szülei, a családja iránti tiszteletből visszautasította, ez az visszautasítás égtelen haragra gerjesztette Edgardot. Veszekedtek, a veszekedés pedig egy gyilkos átok elsütésébe fulladt. A férfi pedig otthagyta Susanna testét az egyik titkos találkozóhelyükön. A lányt nem sokkal később aurorok találták meg.
Flora szabályosan beleőrült a lányuk elvesztésébe. A saját férjét és gyermekét okolta a haláláért, és ekkor hangzott el a szájából az a híres mondat, hogy: Átok rátok! S ne találjon igaz boldogságra egyik utódotok sem! Mert erre a fájdalomra sosem lesz gyógyír. És ti mind meg fogjátok tapasztalni ezt!
Hogy ennek a kifakadásnak mennyi köze van ahhoz, hogy sokan túlságosan fiatalon távoztak el, az sosem fog kiderülni.


⭃ THOBIAS EDMOND FRASER (1931 - 1990) ⥷
Ház: Griffendél


A dédszülők legfiatalabb gyermeke. Eleven, lázadozó személyiség volt, aki kifejezetten élvezte az extrém mágus sportokat, mint a sárkány repülőzés, a kelpie vadászat vagy a kviddics. Szinte minden új és vad dologba belevetette magát, ő volt az aki anyja szigora ellen minden porcikájával lázadt. Nem azt a nőt választotta párjául, akit az anyja szánt neki, hanem egy sokkal kevésé híres, elszegényedett aranyvérű család lányát. Ő volt a vad, a fékezhetetlen, a fekete bárány, aki makacs volt és nagyszájú. Híresen jóképű volt a varázslók között, számos lány epedezett érte a Roxforban ő pedig ezt ki is használta, egy igazi nagymenő srác volt. Imádta a jazzt, és a New Orleans zenészei megirigyelhették volna azt, ahogy ő saxofonozott. Híres jazz zenekarával, a Száguldó Fantomokkal pedig üde színfolt volt a zenevilágban.
Nem igazán állapodott meg egy munkahelyen sem, sokkal inkább kalandozott a nagyvilágban, majd miután elvette a kamaszkori nagy szerelmét, vele együtt járták az izgalmas vadont. Szerelmük legendás volt és gyönyörű, szinte rajongtak egymásért Emmával. Felesége négy gyermeknek adott életet, azonban az utolsó szülésbe belehalt ő is és a gyermek is. Ez olyan mélyen megrázta Thobiast, hogy teljesen magába fordult. Gyermekeit szinte képtelen volt egyedül nevelni, így ők a nagyszülők mellett cseperedtek fel. Néma csendben, magába zuhanva üldögélt a házuk teraszán, vagy pedig a családi kriptában zenélt szomorú dallamokat a felesége és a kislánya sírja mellett ülve. Ha egy családtag tragikusan elhuny, temetésén fel-felhangzik szomorúan a saxofon keserű hangja.

Felesége: Emma Carrie Formann
Gyermekei: Lisa, Thomas, Rudolf, Anna (születésekkor elhunyt)

⭃ LISA FRASER (1950 - ) ⥷
Ház: Griffendél


Lisa Fraser harsány és élénk, lepcses szájú egyéniség. Ő tipikuisan a történetmesélő a családban, aki a gyerekeket rémtörténetekkel, és egyéb históriákkal riogatja. Igazán vidám és élénk, bár kissé felelőtlen is. Mindennel képben van ami a varázslóvilágot érinti, ő az aki élvezettel mozog a felsőbb körökben. Igazi társasági pillangó, aki nem egyszer szórakoztatta rokonait szaftos pletykákkal, ami a varázslóvilág krémjét érinti. Mindenhol vannak kapcsolatai, mindenkit ismer aki fontos és befolyásos. Ez annak köszönhető, hogy Amerikában és Angliában is rendkívül híres csellista. Tipikusan gondoskodó nővér és édesanya, aki ugrik rögtön, ha valamelyik családtagja szorult helyzetben van. Ő az a nagynéni, aki előszerettel csipkedi meg a gyerekek arcát, és zúdítt rájuk egy csomó édességet. A legjobb medimágusokat kérette sógórnője és unokaöccse ápolásásra, apjuk és testvéreik elvesztése után. Férje miatt Amerikába költözött, de számos levéllel szórakoztatta testvéreit, most pedig kötelességének érzi, hogy a lelkiválságban élő rokonait távolról is, de támogassa. Donald az amerikai aurorparancsonokságban dolgozik és egy igen neves, befolyásos aranyvérű család feje.
Lisa három gyermeknek adott életet, és boldog házasságban él. Ő az egyik bizonyítéka, hogy nem minden Fraserre hat az a bizonyos átok. Egyébként ő ebben nem is igazán hisz.

Férje: Donald Harper
Gyermekei: Anthony, Cheyenne és Victor

⭃ THOMAS MICHAEL FRASER (1953 - ) ⥷
Ház: Hugrabug


A titokzatos nagybácsi, a rejtélyes rokon, aki  néha levelekkel tudatja magáról, hogy életben van ő is és a családja is. Csendes és visszahúzódó, különösen magának való természete van. Szinte kiismerhetetlen. Senki sem tudja mit dolgozik, Rudolf sokszor viccelődött azzal, hogy igazából egy titkosszolgálat kémje. Thomas mérhetetlenül büszke családjára, és annak tagjaira is. Erősen kötődik hozzájuk, és bár érzelmeit nem igazán fejezi ki kellően, az életét is képes lenne odaadni értük. Unokaöcsei és unokahúgai különösen kedvesek a számára. Szinte a legtöbb klasszikus hangszeren kiválóan játszik, bár bátorsága sosem volt hogy szerepeljen nagy tömegek előtt. Visszahúzódó típus, aki inkább kellemes hallgatóság, mint hangos zajforrás.
Igazából a Mágiaügyi Minisztérium titkosszolgálatának dolgozik, ahogy azt Rudolf megérezte. Viszont Ő elsősroban nem végez piszkos munkát, csupán jelentéseket ír. Beépül olyan illegális bájitalklubbok vezetői közzé, akiket lekapcsolhatnak az aurorok, vagy pedig olyan terrorszervezetekbe épül be a világ több pontján, amik fenyegetést jelentenek a varázslótársadalomra. Háztartásbeli felesége nem kis aggodalmára tűnik el hónapokra.

Felesége: Dorothy Wilde
Gyermekei: Oscar Dave Fraser, Marco Lawson Fraser, Isaac Harrison Fraser és Mary Fraser

⭃ RUDOLF RAY FRASER (1960 - 1998) ⥷
Ház: Griffendél


Aiden és Benjamin édesapja. Talán ő az egyik legfraserebb Fraser, aki született a családban már generációk óta. Már fiatallabb korában is korát meghazudtoló bölcsesség és nyulagom áradt belőle. Sok barátja volt, sokan szerették és követték. HA egy vitában részt vett egy mondattal képes volt csitítani a kedélyeket, nyugodt, temperamentumos férfi volt. Büszke egyenes jellemként ismerték, és kamaszkorában túlságosan is tisztában volt azzal, hogy rajongtak érte a lányok. Kifejezetten szerette a modern mugli zenét, a rockot és ametált, ennek fejében pedig megtanult gitáron és dobon játszani. Mivel a család mindig is nyitott volt az új zenei irányzatokra nem is nézték annyira rossz szemmel, a kissé hosszúhajú, rockeresen mászkáló Rudorlf Fraserre. Romantikus és szenvedélyes férfivá cseperedett, aki Fraserekre jellemző rajongással imádta feleségét, Ericát.
Rudolf igyekezett tökéletes apa lenni, olyan amit ő sosem kaphatott meg, így a szigorú nagyszülők mellett nevelkedve ő képtelen volt szigorúan nevelni őket, bár ebben a kedves természete is akadályozta. Hitt abban, hogy a józan szavak többet érnek mindennél. Gyermekeinek és a családja többi tagjának egy különleges jelzőfény volt a sötét időkben is.
Tökéletesen kiegészítették egymást feleségével, szeme fénye volt ő is és mindegyik gyermeke, akiket ugyan úgy szeretett.
Az ő és Chrissie halála az egyik legtragikusabb eset a család történetében.

Felesége: Erica Hope
Gyermekei: Aiden James Fraser, Benjamin Ray Fraser, Chrissie Fraser (elhunyt 10 évesen)
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 06. 10. - 20:04:11 »
+3

● Rügyek ●

⭃ ANTHONY HARPER  (1969 - ) ⥷
Ház: Wampus
Szülők: Lisa Fraser & Donald HarpeR


A legidősebb fiú gyermeke Lisának. A Macusa aurorjaként ugyan olyan fényes jövő áll előtte, akár csak az apja előtt. Véreiben ott csörgedezik a harciasság, az igazságszeretet és a becsület. Fontos számára, hogy a jót szolgálja, elveihez hűen ragaszkodik, csak úgy mint rokonaihoz. Apja családja nem olyan burjázó,. mint a Frasereké, így kifejezetten élvezi a velük eltöltött időt a találkozókon. Atyáskodó kedves természet, akár csak az édesanyja, aki néha túlzásokba is esik. Sokkal inkább Lisára hasonlít, mint a kissé zárkózott de szelíd természetű apjára. Kifejezetten heves természete van és nagy hangja, talán túlságosan is hangos, de hát az édesanyja is az.  Húsz évesen feleségül vett egy aranyvérű színésznőt, Jane-t, akitől született két kislánya, Elvira ( 8 ) és Monica (12).

⭃ CHEYENNE HARPER  (1970 - ) ⥷
Ház: Szarvas kígyó
Szülők: Lisa Fraser & Donald Harper


Cheyenne egy igazi csodabogár, aki a család elméje. Mondhatni iagzi magának való, csendes lélek, akár csak az édesapja. Mindene a gyógyítás, és az egyik legkiválóbb Bájitalmesterként tartják számon, aki számtalan furcsa fertőzésnek találta fel az ellenanyagát. Zsenialitása miatt nem nagyon igényli az új emberi kapcsolatok kialakítását, ám a családját mindennél jobban szereti, és ragaszkodik hozzájuk. Szeret a közelükben lenni, még ha csak csendes megfigyelő is. Férjétől elvált, de a kapcsolatból, még ha nem is működött született egy kisfia, Ash (3).

⭃ VICTOR HARPER  (1972 - ) ⥷
Ház: Szarvas kígyó
Szülők: Lisa Fraser & Donald Harper


Victor viszonylag későn született, és ennek meg is lett az eredménye. Egykeként nevelkedett, mondhatni aminek köszönhetően kifejezetten magánakvaló és talán egy kicsit önző természete lett. Kevésbé kötődik a családhoz, sokkal jobban élvezi a baráti körének a társaságát. Nem veti meg az éjaszakáig tartó szókarkozást sem. A modern építészet egyik alakja, házakat tervez, melyekben szereti ötvözni a régi varázsvilág dolgait a mugli féle technológiával. Ritkán van jelen a családi összejöveteleken, de akkor is egészen hamar becsicsent, és midnekinek ad ajándékba egy csomó pénzt. Egyelőre még nem állapodott meg, bár rebesgetik, hogy egy titokzatos hölgy hatására kezd kissé benőni a feje lágya.

⭃ OSCAR DAVE FRASER (1975 - ) ⥷
Ház: Griffendél
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Oscar tipikus Fraser, abban a tekintetben, hogy hiú, büszke és rettenetesen családcentruikus. Mindig is egy heves és élénk személyiség volt, aki talán túl sokat nézte magát a tükörben, mert szerette tökéletesen eltalálni a frizuráját. Tökéletes eredményekkel végezt el a Griffendél Godrik Akadémián a felderítő nekromágus szakot. A hagyományokhoz híven ő is remekül zenél, szereti a vad és tomboló muglizenét, akárcsak Benjamin, az ő hangszere azonban a basszusgitár. Meglehetősen önző és makacs természete van, sosem szerette, ha valaki megmondta neki mit csináljon. Független és szabad természet, viszont ha a családjáról van szó, képes lenne az életét is adni értük.

⭃ MARCO LAWSON FRASER (1976 - ) ⥷
Ház: Hugrabug
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Marco csupa jóindulat, mint az édesanyja, és határozottan egy igazi művészlélek. Festőnek tanult az egyetemen, és már számos kiállítása is volt a képeinek. Mindenben szereti meglátni a jót és a szépet, egy igazán vidám, pozitív ember ő. Az unokatestvérek közzül őt rázta meg a legmélyebben Chrissie elvesztése.  Van egy fiatal felesége, Ava, aki várandós az első gyermekükkel.

⭃ ISAAC HARRISON FRASER (1978 - ) ⥷
Ház: Griffendél
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Isaac vadóc természetű fiú volt, akár csak az összes Fraser fiú. Kalandor lelkű, akit cseppet sem érdekel a veszély. Mindennál jobban imádja a varázslányeket, minél veszélyesebb annál jobb. Miután elvégezte a veszélyes lény gondozói szakot az egyetemen sárkánykutatónak állt. Emellett pedig a vadont járja párjával Hildával, hogy újabb és újabb lényeked fedezzen fel.

⭃ MARY FRASER (1992 - ) ⥷
Ház: -
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Mary későn született, hatalmas korkülönbséggel a testvérei között, így szinte egykeként nevelkedik. Pletykálnak a családból arról is, hogy ő igazából nem Michael gyermeke, hanem Dorothy ballépéséből született. Hogy igaz-e ez, vagy nem, nem számít, a testvérei rajonganak érte, épp úgy, mint a család többi tagja. Apjához hasonlóan ravasz és éles eszű, de közben vakmerő és felelőtlen gyerek. Nagyszájú, aki nem szereti ha szabályok közzé szorítják. A 2002/2003-as tavévben kerül be a Roxfortba, amit izgatottan vár.

⭃ AIDEN JAMES FRASER (1983 - ) ⥷
Ház: Mardekár
Szülők: Rudolf Ray Fraser & Erica Hope


Aiden mindig is különleges fiú volt, nem csak a kimagasló inteligenciájának köszönhetően. Rendkívül nyugodt és higgadt természetét édesapjától örökölte, míg az eszét sokkal inkább Ericától. Hűvös távolságtartó és szabályszerető, ebben is inkább az anyai család tagjaira hasonlít. Emiatt is ütött ő el a Fraserek hevességétől, és nyitottságától, amit mindig is igyigyelt tőlük.
Ő az első Fraser, aki a Mardekárba került, de ahelyett, hogy a család csalódott volna benne, továbbra is támogatták. Hűséges és egyenes jellem, aki egykor képes lett volna saját magát feláldozni azért, hogy a szüleit és a testvéreit megvédhesse Voldemorttól.
Az ostrom után eltűnt, hogy leszámolhasson a halálfalókkal, akik tönkre tették az életét. 2001 tavaszán tért vissza a szülői házhoz. Jelenleg is családja védelmét tartja a legfontosabbnak. Egy varázstárgy kereskedés tulajdonosa a Zsebpiszok közben, és 2002-ben összeköltözött nem messze régi otthonától ELliot O'Marával, majd összeházasodtak, és született egy kislányuk.

Férje: Elliot O'Mara
Gyermeke: Lola Miller (örökbefogadott); Rosemary Jia Fraser

⭃ BENJAMIN RAY FRASER (1983 - ) ⥷
Ház: Griffendél
Szülők: Rudolf Ray Fraser & Erica Hope


Aiden egypetéjű ikre, akiben minden összegyűlt, ami a Fraserekre jellemő, és még egy adagot örökölt Erica heves, dacos természetéből is. Lobbanékony volt és állandóan ezer fokon égett, aminek köszönhetően az egyik legnépszerűbb Griffendéles lett a Roxfortban. Megragadó, hangos és bajkeverő természete miatt sok idegességet okozott a családjának. Igazságszerető és lojális, nem, tűri a mások elleni erőszakot, egy igazi hősies jellem, aki ha tehetné mindeki életét megmentené. Dacos, makacs, kissé gyerekes is, szinte tökéletes ellentéte Aidennek, és mégis számtalan vonásuk, tulajdonságuk hasonló.
2001-ben végezte el a Roxfortot, jelenleg a Montrose Magpies feltörekvő tehetsége. Jelenleg Estherrel lakik a nagy Fraser villában, aki várandós a nem várt kislányukkal, Oliviával.

Együtt él: Estherrel
Gyermeke: Olivia Fraser

⭃ CHRISTINE FRASER (1988 - 1998) ⥷
Ház: -
Szülők: Rudolf Ray Fraser & Erica Hope


Chrissie egy tündér volt, aki mindenkit feltétel nélkül imádott és ő érte is rajongott mindenki. A legjobban természetesen a bátyjait szerette. Leginkább ő volt az, akinek megszólalásig ugyan olyan bájos és kedves természete volt, mint Susannának. Egy igazi hercegnő volt, aki szerette, ha a figyelem középpontjéban van, aki rajongott mindenért aminek bármi köze is volt a vízhez, aki csodálta az idősebb testvéreit, aki mindig képes volt kibékíteni őket.
Halála rettenetes veszteség volt a család számára, akár csak az édesapjáé.  
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2021. 06. 22. - 10:13:19 »
+1

● Hope-ok ●

A Hope család múltja II. Györgyig nyúlik vissza, amikor is Botlábú Hubert megalapította a Hope családot. Közeli kapcsolatban álltak az uralkodóval, és bár varázstudásukatáltalában titkolták olyan esetekben, sokszor igen különleges pozíciókat töltöttek be. Mindezek mellett a varázslótársadalom elit életében aktívan szerepet vállaltak, sűrűn belefolytak a poltitikai életbe is. Családi hagyományaikhoz hűen ragaszkodnak, és szigorúan megkövetelik mindenkitől az aranyvér megőrzését, valamint a számukra kijelölt, ideális párral való házasságot is. A család törekszik a makulátlanságra és a tökéletességre, így a néhai kvibli tagokat nem őrzi emlékezet.
tagjai tőzsgyökeres Hollóhátasok, nincs is olyan, aki más házba került volna. Remek inteligenciájuk és a művészetekre való érzékenységük miatt sok festő, szobrász, feltaláló került ki a soraikból, öregbítve ezzel családjuk nevét. A tudást többre becsülik mindennél, ehez mérten élnek, ehhez mérten választanak párt gyermekeiknek. A Hope-ok mindig a minőségre mentek, mintsem a mennyiségre, így nem egy burjázó, sok ágakból álló család. Általában egy vagy két gyermek született mindig, ám sok esetben a második is akkor, ha esetleg az első gyermek lány volt.
A családi székhely Shrewsbury mellett lévő birtokon van, melyet muglik nem láthatnak, a varázslók is csak akkor tudják megtalálni, ha tudják, hogy mit keressenek.

⭃ CHARLES HOPE (1895 - 1979) ⥷
Ház: Hollóhát


Charles, a hajdani családfő híres volt a szigorúságáról és a keménykezüségéről, ám ugyan olyan hűséges és becsületes volt elveihez. A Winzegamotban szolgálta az igazságot, melyet mindenek felé helyezett. Szilárd erkölcsű férfi volt, aki mérhetetlen vagyonnal töltötte fel a családi széfet. Miután leköszönt a Winzengamotból, protektorrá vált, és az egyik legelismertebb lett közölük. Mindig is megvesztegethetetlenül az igazság mellett állt ki, megmentve ezzel számos varázsló és boszorkány életét a dementorcsóktól.
Otthon szigorúan nevelte gyermekeit az életre, megtartva velük azt a bizonyos távolságot, ami mindig is jellemző volt a Hope-okra. Kényszerházasságot köttettek vele egy bizonyos Violett Tyler nevű csillagásszal, aki szintén Hollóhátas volt, és akivel hűvös volt életük végéig a kapcsolata. Ebből a házasságból csupán egy nyilvántartott gyermekük született. Kvibli lányukra csak ők emlékeztek, akit egy mugli árvaházba vittek, miután kiderült, hogy nem jelenik meg benne a mágia. Ennek következtében a házasságuk méginkább megromlott, ami miatt a második gyermekük szokatlanul későn fogant.

Feleség: Violett Tyler
Gyermekek: Archiebald Hope

⭃ ARCHIEBALD HOPE (1930 - 1987) ⥷
Ház: Hollóhát


Archiebald az egyik legokosabb Hope-ként van számontartva. Anyjától örökölte a csillagászat szenvedélyét, valamint mindig is érdeklődött a számok iránt, így a a Godrik egyik legkiválóbb Számmisztika professzora lett. Számtalan új képlet megalkotója lett, orvosolva néhány megoldatlan számmisztikai problémát. Apja erős keze alatt ő egy félénk, bátortalan és szégyellős férfivá vált, aki nehezen találta meg a hangot a többi emberrel, és inkább a képletekbe menekült. Jámbor és szelíd természete és határtalan kedvessége azonban még a kemény atyai szívet is megmelengette. Csendes, engedelmes személyisége miatt nem is ellenkezett a házasság ellen, így alávetette magát a szülői akaratnak, hogy egy meglehetősen borzalmas és rideg feleség mellett élljen.
Hortenzia egy erős kezű, akaratos, makacs és heves hangú nő volt, egy befolysásos aranyvérű családból, akit csak azért választottak Archiebald párjául, mert kíváló francia gyökerekkel rendelkezett, és a család tagjai rangos festők voltak. Hortenzia mellett Archiebald végképp nem tudott érvényesülni, akit szabályosan elriasztotta őt, amiért még inkább az egyetemre menekült, nyugalmat keresve. Ezek ellenére gyermekeit szerette, és bár nem iagzán tudta legűzdeni azt a visszafogott távolságot, ami minden Hope-ba bele volt tápláva, igyekezett a legjobb apa lenni számukra. Élete viszonylag hamas véget ért, a sárkányhimlő miatt.

Feleség: Horzetnia Vian
Gyermekek: Erica Hope, Albert Hope

⭃ ERICA HOPE (1962 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Erica volt a család fekete báránya. Örökölte édesanyja tüzes és harcias természetét, megtanult mellette kiállni az igazáért, azért, ami igzaán fontos a számára, édesapjától pedig örökölte a jóságot a kedvességet, és a családszeretetet. A Roxfortot évfolyamelsőként végezte el, ott ismerkedett meg, és szeretett bele Rudolf Fraserbe, ám közben már másnak volt ígérve a keze. Egy bizonyos William Godswell lett volna a férje. Anyja akaratával nem tudott szembemenni, ám a rettenetes és üres házassága elől végül Rudolf megmentette. Erica anyja tudta nélkül kötött házasságot titokban Rudolffal a görög szigeteken. Amint erről tudomást szerzett Hortenzia égtelen haragra gerjedt és kitagadta őt a családi örökségből, amit Erica nem is bánt. Rudolf mellett egy szerető, nagyszerű családott kapott.

Férje: Rudolf Ray Fraser †
Gyermekei: Aiden James Fraser, Benjamin Ray Fraser, Christine Fraser †

⭃ ALBERT HOPE (1964 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Albert mindig is érdeklődött a művészetek iránt, csak úgy, mint felmenői, ámbár ő nem űzte őket, szimplán csak a szenvedélyes érdeklődést táplált irántuk. A maga nemében minig is lázadt anyja szigorú szabályai ellen, és még nővérénél is jobban szembement Hortenzia akaratával. A Roxfortban is egész sokszor bajba keveredett, amiket mindig Erica simított el körülötte. Iagzán erős tetsvéri kötelék alakult ki köztük, a szülői fészek állandó viharában. Miután Ericát kitagadták a családi vagyonból, Albert a nővére részét külön széfbe záratta el, hogy szükség esetén megmaradjon. Igazi álmodozó férfi, aki vaalmilyen szinten inkább elvarázsolt, mint józan. Akaratos és makacs, különösen jó érzéke van az üzlethez. Anyja jogra szerette volna küldeni, és bár kitűnő eredményei miatt fel is vették, félbehagyta azt, hogy szenvedélyének élhessen, és támogathassa a szárnyaikat bontogató művészpalántékat. Így vált ő egy klasszikus mecénássá, akinek galériája és könyvkiadója van, valamint ismert a jótékonykodásairól is.
Bár kénytelen volt feleségül venni azt a nőt, akit az anyja kijelölt a számára, és gyermekük is fogant, nem bírta a mérgező kapocslatot, így hamarosan el is vált. Ezzel pedig ő az egyetlen Hope, aki képes volt felbontani egy kényszerházasságot.

Felesége: Estelle Weber
Gyermekek: Christian Hope

⭃ CHRISTIAN HOPE (1986 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Christian jelenleg a Roxfort tanulója. Ingázik a két szülő között így meglehetősen zavaros érzelemvilágú fiú. Kifejezetten melankolikus természet, aki sokkal jobban szeret a számokkal és a könyvekkel beszélgetni, mint az emberekkel. Szüleinek a meglehetősen csúnya válását megszenvedte. titokban felnéz Erica fiaira.
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2021. 06. 22. - 11:33:31 »
+2

● Akit nem őrzi az emlékezet ●
A Hope család megrögzötten ragaszkodott az aranyvérűség metratásához, emiatt is kényszerítette folyton gyermekeit a családfő a legideálisabbnak tűnő házasságra, melyek általában mint fojtogatóak vagy mérgezőek voltak mind a két fél számára. Emiatt nem alakultak ki szoros kötelákek, pusztán a formaias családi látszat dominált. Nem tűrtek meg hibákat a családban, így ha valami nem volt tökéletes sajnálatos és szomorú módon váltak meg tőle. A kvibli gyerekektől megváltak, létezésüket eltitkolták. Így tett lányukkal Charles Hope, és felesége is. Titkukat pedig magukkal vitték a sírba.


⭃ REBECKA HOPE (1923 - 2000) ⥷
Foglalkozás: a második világháborúban nővér, majd utána a Whitehaven városi kórház főnővére, nyúgdíjba vonulásáig


Rebeckának fogalma sem volt róla, milyen család leszármozottja ő. Szülei amneziálták, árvaházban nőtt fel szegény körülmények között. És bár emlékei nem voltak 11 éves kora előttről, magában hordozta még azokat a Hope vonásokat. Szerette a művészeteket, törvénytisztelő volt és becsületes. A második világháború alatt a fronton szolgált nővérként, ahol találkozott egy Teddy Vanheim nevű férfival.
Teddy Vanheim családja mindig is kötődött a hajózáshoz, így a második világháborúban a Brit Királyi Haditengerészetnél szolgált. A HMS Royal Oak csatahajón szolgált, míg azt el nem süllyesztették a németek. Csak a szerencsén múlt az élete, sebeit pedig Rebeca látta el, a szárazföldön.
Szerelmükből később házasság lett, majd a háború végeztével letelepedtek Whitehavenben. Teddy halász lett, Rebecka pedig főnővér a helyi kórházban.

Férje: Teddy Vanheim
Gyermekek: Ernest Vanheim

⭃ ERNEST VANHEIM (1960 - ) ⥷
Foglalkozás: halász


Ernest szíve is közel állt a tengerhez, amióta csak az ezsét tudta, mindig apjával volt a halászhajón. Együtt mentették meg a roncstelepről a Kék csikóhalat, együtt újították fel. Mindig is egy laza, kedves férfi volt, akinek a gimnázium elvégzése után az volt a vágya, hogy körbehajózza  Nagy-Britanniát. Benne már alig találhatóak meg a nagyszüleire jellemző sarkalatosságok, jóságos és bájos férfi volt, aki élvezte, hogy a hippi korszakban cseperedik fel. A Kék Csikóhallal meg is kezdte a kalandos hajózását, űzve a szabadságot és keresve önmagát.
hajóútja során, Blackpoolhoz közel találkozott egy Thrisha nevű nővel, akibe forrón egymásba szerettek. Egy ideig Thrisha is a hajón maradt Ernest társaságában, ám amikor a férfi szerette volna, hogy ha mellette marad, Thrisha megijedt a felelősségválalástól, és attól, hugy újra gúzsba lesz kötve, így egy nap elhagyta a férfit és eltűnt az életéből, miközben közös gyermeküket hordta a szíve alatt. Ernest összetörve folytatta az útját, és nem sokkal később megismerte jelenlegi feleségét. Két gyermekük született és egészen 2001-ig nem is tudta, hogy van egy lánya Thrishától.

Felesége: Lizzy Wilde
Gyermekek:
Sophie Vanheim (Thrisha lánya)
Abigail Vanheim, William Vanheim

⭃ SOPHIE VANHEIM (1985 - ) ⥷
Ház: Hugrabug
Szülők: Thrisha Maryanne Saints-Rowan & Ernest Vanheim


Thrisha és Ernest szerelemgyereket, akinek a létezéséről az apa mit sem tudott, hosszú évekig. Sophie már semmit sem örökölt a Hope család rideg kissé racionális természetéből, sőt még édesanyjától is alig. Ugyan olyan jószívű, kedves és bájos teremtés, mint amilyen az édesapja vagy az apai nagyapja volt. Családjának kacinfántos szálaival nem igazán van tisztában. 2001-ben édesanyja búcsúleveléből tudta meg, hogy ki az édesapja, akit sikeresen fel is kutatott, miközdben anyai nagyszülei is rábukkantak.
2002-ben végzett a Roxfortban, és az MMMM-re jelentkezett pálcakészítőnek.
Sophie jelenleg nem is sejti, hogy rokonságban áll a Fraser fiúkkal.

⭃ ABIGAIL VANHEIM (1986 - ) ⥷
Ház: -
Szülők: Lizzy Wilde & Ernest Vanheim


Abigail első közös lánygyermeke Lizzynek és Ernestnek. Kifinomult, okos lány. Erős, makacs és szabálykövető lány, akinek már 16 évesen is konkrét céljai vannak az élettől. Szereti a tudományt, és minden vágya, hogy az egyetemen csillagászatotot és fizikát tanuljon. Sophie-val kissé furcsa, távolságtartó, nehezen fogadja el őt, hogy bekerült a családjába.

⭃ WILLIAM VANHEIM (1987 - ) ⥷
Ház: -
Szülők: Lizzy Wilde & Ernest Vanheim


William a legkisebbik a három tetsvér közzül. Kissé bohém és nagyon laza fiú benyomását kelti, aki sosincs jelen fejben, mert mondhatni eléggé elvarázsolt természete van, hatalmas szívvel. Rajong  atermészetért, ugyan úgy szereti a tengert és annak éllatait, mint az összes férfi tagja a Vanheim családnak. Egy nap szeretne ő is halász lenni és a tengeren hajózni, de emellett dédelgetett álma az, hogy autószerelő is legyen, mivel imád szétszerelni és összerakni dolgokat. Tetsvéri lelkesedéssel fogadta Sophie-t, mintha mindig is a nővére lett volna.
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2022. 05. 12. - 21:22:26 »
+2

● Virágok ●

A legújabb generáció, akik az unokatestvárek gyermekei, köztük Aidenéké, és hamarosan Benjaminé is. A fa nem hervad el, úgy rügyek hajtanak ki belőle, és a rügyekből hamarosan virágok lesznek. A kriptában álló míves fa motívum is egyre burjázik, aranyágain aranynevek ülnek. Bár idővel az aranyvérűség is megszakadt, a kötelék megmarad, erősen, elszakíthatatlanul. Ebben rejlik a Fraserek ereje.

⭃ ROSEMARY JIA FRASER  (2003 - ) ⥷
Ház: .
Szülők: Aiden James Fraser (- Emeralda Penyarita) ; Elliot O'Mara


Rosemary a család legfiatalabb tagja, akinek az érkezését mindeki epekedve várta. Egy hónappal hamarabb született meg, mint ahogy kellett volna, de tökéletesen egészséges és bájos kislány, akire vár az egész világ.

⭃ OLIVIA FRASER  (2003 - ) ⥷
Ház: .
Szülők: Benjamin Fraser; Esther Doyle


Olivia Benjamin és Esther elsőszülött kislánya, aki ugyan olyan szép és bájos, mint az édesanyja. Egészséges kislány, aki még nem is sejti, milyen izgalmas élete lesz hamarosan.
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2022. 06. 23. - 13:38:51 »
+2

● A Blackwood család ●

Kevés olyan titokzatos és rejtélyes aranyvérű család él Angliában, mint a Blacwoodék. A családot egy bizonyos Bill Blackwood alapította, még a sötét középkor idején, így ők az egyik legrégebbi aranyvérű családok közzé tartoznak. Nem szerették a feltűnősködést, a többi família kifejezetten tartott tőlük, vagy pedig túlságosan primitívnek hitték őket. Nem tartották fontosnak a közéletben való szereplést, szerettek meghúzódni a sötétségben.
A Blackwood család mégsem tudott teljesen láthatatlanná lenni, hánytatott sorsuk történelmi könyvekbe illik. Az egyház vadászott rájuk is, boszorkányság gyanújával, számos Blackwood esett áldozatul a boszorkánypereknek. A leghíresebb Tamara Blackwood pere volt. Ezek mind csúfos véget értek, így megmaradt tagjaik elvonultak a nagyobb városokból.
A családi székhelyük a Feketeláp mocsárba került, így szinte teljesen elvonultan éltek az emberektől. A Feketeláp egy eldugott kis mocsaras rész volt anglia keleti partjainál, ahol a köd túlvilági zöld színben kúszott a talajon, a fák elszáradt, fekete, tüskés ágai szinte áthatolhatatlanná tették egyszerű emberek számára  a bejutást. Békák, kígyók lakta vidéken éltek ők a család első párezer éve alatt, mégis ha baj volt a közeli, elszegényedett falvakban, titokzatos alakokként bukkantak fel a mocsár mélységéből és tettek csodákat a beteg emberekkel, hogy aztán ismét elnyelje őket a köd.
Különös viselkedésükről számos helyi legenda született.
Az otthonuk a mocsár közepén található hatalmas, vastag törzsű, odvas fa erős ágaira épült. A fa és a család különleges kötelékben élnek. Amikor születik egy újabb családtag, a fának újabb virág nyílik az ágán, mely egészen addig virít, míg el nem halálozik az illető.
A Blacwood megosztott család számos tragédiával és sötétséggel, melyek mindig keresztezték az útjukat, ám mégis fennt maradtak, élnek, ugyan úgy, ahogy a vén fa is, amin áll a családi házuk.

⭃ BOOTH BLACKWOOD (1900 - 1952) ⥷
Ház: Mardekár


Booth Blackwoodról azt mondták olyan alattomos, mint egy kígyó és olyan ravasz, mint egy róka. Mindez igaz is volt rá, keménykötésű férfi volt, aki gyerekkorában mást sem hallott, csak a muglik rémtetteit, amit a nagyapja mesélt neki. Meglehetősen megundorodott a mugliktól, és félt tőlük. A félelmét pedig agresszióval próbálta leplezni. Nem szeretett a Roxfortban érintkezni a sárvérüekkel, és még a félvérüekkel sem. Érdekelték a sötét mágiával kapcoslatos tudományok, úgy érezte, hogy neki kell megtorolni mindazt a szörnyűséget, amit a családja elszenvedett.
Családja generációk óta jártas volt a gyógynövényekben és a méregkeverésben, így ő is e tudomány felé fordult, de nem a jót szolgálta. Méregkeverőként eljutatta a környező falvakba a gyógyszernek álcázott mérgeit, ezzel pedug számos ember életét tette tönkre. Különleges vegyi anyagokból készült készítményeit sosem tudák rábizonyítani. Habár mindekivel ellenséges volt szürke előítéletei miatt, családját rajongásik szerette, hiszen a Blackwoodok csak egymásra számíthattak.
Elvette Durilla Viant, a francia varázslócsalád egyik lánygyermekét. A finom, tanult hölgy elszakadt a családjától a sötét mocsaras vidékre, ahol háztartást vezetette. Félt férjétől, aki minden rossz tulajdonsága ellenére sose bántotta és nem tudta viszonozni a szerelmét. Folyamatosan betegeskedett. Három gyermeket szült, ám egy tragédia megváltoztatta az életüket. Booth mérge véletlenül összekeveredett egy bájitallal, ami négy éves kislánya és felesége vesztét okozta. A megtört férfi felhagyott a méregkeveréssel, helyette a helybéliek gyógyításával foglalkozott, miközben elméje félig megbomlott a gyásztól, és elvesztette bezsédképességét is.

Feleség: Dursilla Vian
Gyerekek: Etta (†), Charlton, Ackerley

⭃ CHARLTON BLACKWOOD (1923 - 1972) ⥷
Ház: Mardekár


Charlton megörökölte apja érzékét a növényekhez és a Bájitalokhoz, ám ő már kevésbé volt erőszakos az emberekkel, akik a mocsáron túl éltek. kíváncsi szelíd természete volt, így meglehetősen furcsának számított a Mardekár színei alatt. Elsőre valóban kedves, rendes fiúnak látszott, de ha kellett tudott szörnyen kegyetlen lenni. Ha sérelem érte őt vagy a testvérét, akkor szörnyű módon büntette meg az elkövetőket. Érdeklődött az állatok  és a varázslények iránt. Szerette őket meggyógytíani, és sokszor hallották, ahol magában vagy az állatokkal bezsélget, így bolondnak tartották. A Roxfortos tanulmányait befejezve varázslénykutatónak állt. Apja félelmie benne is munkálkodtak, nem szerette a muglikat, így ő is Voldemort felemelkedését támogatta. Benne látta azt megtestesülni, hogy végre bosszút állhat a családja szenvedésén. Azonban ez nem volt elég, hogy teljesen elnyerje a Halálfalók bizalmát, és amint jobban betekintett a rendszer mögé, már megbánta hogy csatlakozott. Ám kilépése előtt meggyilkolták halálfaló társai, miután végeztek a feleségével és a lányával. Ellery azért maradt életben, mert elcsatangolt a környéken szokásához híven

Feleség: Letha Bartomore (†)
Gyerekek: Galadys (†), Ellery

⭃ ACKERLEY BLACKWOOD (1928 - 1997) ⥷
Ház: Hollóhát


A család zsenije volt, akit a legkevésbé sem érdekelt, hogy milyen sanyarú sorsra jutottak elődei. A jövőbe tekintett, és figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy neki kötelezően bárki ellen is bosszút forraljon. Korához képest kifejezetten érett volt, és nyomot szeretett volna hagyni a világban. Nem szerette azt az elvonult mindentől távoli életet, amiben ő felnőtt, és amit megmérgezett az apja bűne. Ő bátyjával ellentétben nem tudott neki megbocsájtani azért, amit az anyjával és a testvérével történt. Amint elvégezte a Roxfortot minden kapcsolatot megszakított a hazaiakkal, bátyjával is egyre kevesebbet levelezett. Gyógynövénykutatónak készült, hiszen tudta, hogy számos felfedezetlen flroa várja azt, hogy rátaláljanak, és megfejtsék a titkait. Áttöréseket ért el és neki köszönhetően került újra köztidatba az addigra már elfeledett Blackwood név.
Szerelembe esett egyetemi évei alatt Emmeline Fraserbe, lenyűgözte a lány csodálatos ereje és szívóssága. Két gyermekük született a frigyükből, ám a boldog élet nem köszönt rájuk. Felesége ikertestvére halálába beleőrült, Ackerley pedig kénytelen volt a köz és önveszélyes nőtől megmenteni a gyermekeit, így visszaköltözött az otthonába, a mocsárba. Emmeline öngyilkossága és a bátyja halálának terhe örök életében nyomasztották. Magához vette  Charlton életben maradt fiát, és felnevelte sajátjaként, ám életének nagy részét visszavonult remeteként élte le, aki a kis környék lakóinak gyógyításából élt, mint ahogy elődei ő is ebben lelte vígasztalását. A második varázslóháborúban lelte halálát, amikor kiállt a mugéikért a környéken gyújtogató halálfalók ellen.

Feleség: Emmeline Fraser (†)
Gyerekek: Felix, Mabel

⭃ ELLERY BLACKWOOD (1950 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Charlton egyetlen életben maradt gyermeke egy életen keresztül hurciolja családjának elvesztésének az emlékét. Sosem tudott teljesen beleillaszkedni nagybátyja családi körébe, mindig is kívülállóként érezte magát. Szűkszavú csendes emberré vált, az hiába volt eleven kisfiú. A többi Blackwoodra jellemzően ő is különös érzékkel bánt a gyógynövényekkel és a bájitalokkal. MÉregkeverőnek készült a Roxfort elvégzése után. Egy fia született egy aranyvérű nőtől, akit kezelt a Szent Mungóban. A nő ráhagyta a gyermeket, és soha többé nem hallott felőle. Jelenleg muglikat gyógyít, és a Feketeláp mellett lévő ócska viskóban él, származását pedig titkolja.
Gyerekek: Jarvis

⭃ FELIX BLACKWOOD (1946 -  ) ⥷
Ház: Mardekár


Felix közel állt az anyjához, így ő szenvedte el a legtöbb sérülést, miután az anyja beleőrült ikrének elvesztésébe. Nem egy elsült átogkeh borította a testét. Sosem tudott megbocsájtani az anyjának a tetteiért. Amikor az apja velük a Feketeláp kúriába menekült úgy érezte  a hely egy kicsit meggyógyította. Az egyetemenen protektornak készült, meglepő módon, a szakterületei pedig a mérgezés általi halálesetekkel kapcslatos ügyek voltak. Az ostrom alatt segített az apjának a muglik védelmében, ám a halálfalók a Crutiato átokkal egészen a Szent Mungó elmeosztályára juttatták.
Felesége egy nála sokkal fiatalabb nő volt, akivel hosszú sikertelen próbálkozások után egy közös gyereke született.

Feleség: Phyllis Black
Gyerekek: Vance

⭃ MABEL BLACKWOOD (1947 -  ) ⥷
Ház: Mardekár


Mabel furcsa lány volt. Bonzotta a mocsár, és a méregkeverés. Kimagasló eredményekkel végezte el a Roxfortot, ém nem ment felsőoktatástba. Nem tudta magát túltenni azon, hogy gyerekkori szerelme lapátra tette, így bosszút forralva ellene, egy alkalommal megmérgezte őt. Egy félre eső kis patikát nyitott a mocsárban, és mérgekkel foglalkozik. Olyan nőknek árulja, akik bosszút forralnak férjeik szeretőik ellen. Tehetsége szinte vetekszik Booth-szal. Mérgeit nem mutathatóak ki az áldozatokon, ám annél színesebb választékban árulja őket, halálnemeknek és típusoknak megfelelően. Ő vált a Feketeláp boszorkányává. Egy lánya van, amikor bosszúból, halála előtt még teherbe ejtette magát Andrwe Holtonnal. Jelenleg is munkálkodik, lányát szabadosan nevelte furcsa módszerekkel.
Gyerekek: Zillah
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Eltávozott karakter
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #7 Dátum: 2022. 11. 06. - 15:41:16 »
+2

● A Blackwood család - Az utolsók●

A Blackwood család tragikus, szörnyű sorsa miatt mindig is veszélyeztetve volt a kihalástól, habár megrögzötten meg akarták őrizni az aranyvért az utódaik számára. Mindenki olyan párt választott magának, ám ezek a szokások későb egyre inkább nehézzé váltak, és fokozottak kezdték elveszíteni az aranyvérű státuszukat, továbbá erősen kihaltnak számítanak mára.

⭃ JARVIS BLACKWOOD (1976 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Jarvis mindig is különösen állt a családjához, szinte egész életében jelen volt apjának furcsa hűvös távolságtartó magatartása. Ellery sosem beszélt arról, mi történt vele, és idegenként érezte magát a többiek között is, ahogy Jarvis anyjáról is mélyen hallgatott. A fiú tehát titkok között nőtt fel, hiába igyekezték a rokonai támogatni, sosem tudott teljesen beilleszkedni a Blakcwoodok közzé. Nem alakított ki szoros rokonsági kapcsolatokat, magának való volt egészen fiatal kora óta. Minden idejét ő is a gyógynövények és az állatok tanulmányozására fordította, sokban hasonlított elhunyt nagyapjára. Szűk szavú, csendes férfiá érett, aki feleségül vett egy félvérű boszorkányt, és bár szerette a nőt, szoros kapcsolatot nem tudott se vele, se a lányával kialakítani, hiszen egy távolságtartó apa mellett nőtt fel, aki csodabogárként tartanak számon a Feketelép mellett élő muglik. Jarvis varázslény gyógyítónak tanult, és ezt a foglalkozását űzi a mai napig.

Feleség: Cinthya
Gyerekek: Ethel

⭃ VANCE BLACKWOOD (1984 - ) ⥷
Ház: Hollóhát


Vance késői, egyedüli gyermeke Felixnek, így élte az egykékre jellemző életet, eléknyeztették, óvták a széltől is, így egy meglehetősen rátarti, beképzelt fiú lett belőle. Hordozta magában elődeinek nézetét, fontosnak tartotta a család vérének megőrzését, szinte betegesen kötelességének gondolta, hiszen unokatestvére sem vett el egy tisztavérű boszorkányt. Megvetette mások származását, magát mindenkinél feljebbvalónak gondolta, egészen addig, míg az apját meg nem ölték a halálfalók. Akkor kettétört benne egy világ, teljesen megváltozott. Magába fordulva szinte szellemként kezdett élni, hiába próbált meg segíteni rajta az anyja is. Azóta csak sodródik a világban, nem tanult tovább, és szinte teljesen elpazarolja a tehetségét és az eszét, nem rég pedig az alkohol rabjává vált, anyja legnagyobb bánatára.

⭃ ZILLAH BLACKWOOD (1979 - ) ⥷
Ház: Mardekár


Zillahban összpontosul minden Blacwood gonoszsága és őrülete. Egy olyan anya mellett nőtt fel, aki élvezte, hogy árthatott másoknak, és különösen furcsa módszerekkel, szabadossan nevelte fel a lányát. Az évek során Zillah megtanulta, hogy hogyan élhet vissza ártatlan bájos külsejével, és így hogyan tehet tönkre másokat. Manipulatív személyiség, kifejezetten érdeklődő és nyílt az emberekkel szemben, képes kiszedni belőlük bármit, amit csak akar, ám magáról soha sem beszél, olyan, mint egy jégkirálynő. Pillanatok alatt alááshatja az ember karrierjét, egymás ellen fordít barátokat, tesz tönkre kapcsolatokat. Igazi pusztító személyiség és még csak nem is látszik rajta. Élvezi ezt, lubickol abban, hogy másokat manipulálhat. Profin ért a méregkeveréshez is, hiszen az anyja minden tudását átadta számára. Az életben az emberek számára pusztán játkszerek, ha nem mások kapcsolatait és életét mérgezi, vagy rombolja le, férfiakat hálóz be, aztán ha megunja őket megmérgezve hátrahagyja szerencsétleneket, hogy napokkal később csak a holttestüket leljék meg. Nem rég egy bizonyos Rendhez is csatlakozott.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 05. 14. - 20:25:03
Az oldal 0.106 másodperc alatt készült el 34 lekéréssel.