+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hirdetmények
| | |-+  Reggeli Próféta
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Reggeli Próféta  (Megtekintve 1275 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2018. 03. 31. - 17:22:03 »
+6

A REGGELI PRÓFÉTA
- A mágustársadalom legközkedveltebb hetilapja -eőfizetés: 3 sarló és 2 knút!
Naplózva


Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2018. 04. 01. - 18:03:37 »
+4

B  É  K  E    H  E  L  Y  E  T  T  
 B  O  R  Z  A  L  O  M !

  Folytatódik a téboly, és mi mit sem tudunk róla! Az elmúlt hetekben számtalan bejelentés érkezett Roxmortsból és környékéről. Megszaporodtak az állattámadások, és több helyi olvasónk állítása szerint egyre több kentaur hagyja el a Tiltott Rengeteget. Az állatok mintha menekülnének! A kérdés csak az, kedves olvasóm, hogy milyen rémség elől?  

  Pedig már azt hihettük, biztonságban vagyunk! Csak találgathatunk, de felettébb gyanús, hogy talán az Azkabanból megszökött rabok vertek tábort az erdőben, ezzel menekvésre késztetve a rengeteg lakóit.

Mit tesz mindeközben a Mágiaügyi Minisztérium?


 

    Értesüléseink szerint sikerült kézre keríteniük a napokban az azkabani szökött foglyok egyikét, habár a rab kiléte ismeretlen, ahogy a kihallgatás kimenetele is. Miért titkolózik a Minisztérium? Abszolút rejtély! Nem tudhatjuk, mi áll a háttérben, de a béke, amire mindannyian vártunk, egyre múlandóbbnak tűnik eme baljós jeleknek köszönhetően.

  Nemrégiben megkezdődött az Azkaban átszervezése. A nagyfokú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően nem sok információ szivárgott ki, mindössze annyi bizonyos, hogy a Mágiaügyi Miniszter személyesen is ellátogatott a híres börtönbe.


 Reményeink szerint a közeljövőben még több valós hírrel szolgálhatunk! Addig is ajánjuk olvasóink figyelmébe a múlt heti exkluzív szuperinterjút.
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2018. 04. 10. - 20:58:22 »
+4

S Z E S Z É L Y E S  M I N I S Z T É R I U M


A Gringottsban történt sárkánytámadás óta, a 1013-as széf átvizsgálását követően több olvasói megkeresés is érkezett. Tudniillik a szörnyeteg a megbűvölt zár elromlása és jelentős mágikus zavar űzte ki a fészkéből. Sokan felháborodásukat szerették volna ezen a módon kifejezni, míg mások röviden közölték: rivallót küldenek az Aurorparancsnokságra, amennyiben nem történnek komolyabb intézkedések a mágikus furcsaságok okának felkutatására.
Nincs miért aggódni kedveseim. Lapunk ezúttal is közvetlenül a Minisztériumtól szerezte az információkat. Sokan azt gondolnák, hogy cikkünk alábbi hasábjai majd megnyugvást hoznak a nagyérdeműnek. Valószínűleg azonban sokakban újabb kérdések merülnek fel.

A Mágiaügyi Minisztérium a napokban szervezte meg legújabb főosztályát, mely az ismert szeszélyeket fogja vizsgálni. A Miniszter Úr személyesen tájékoztatott, miszerint a „legmegbízhatóbb” protekorok és tudósok álltak az ügy szolgálatába. A Mágikus Szeszélyügyi Főosztály vezetője, a még igen csak ifjú Sebastian Monstro. A fiatalember éppen csak két éve fejezte be tanulmányait és köztudott tény, hogy a Mirol családhoz kötődő kapcsolatai révén jutott igencsak gyorsan a Wizengamot tagjai közé.Ezen kívül persze azt is kiderítettük, hogy hivatalosan is megkezdte működését május 1-én a Merlin Kutatóközpont Mágikus Szeszélyügyi Kirendeltsége Hertfordshire városában. A tudományos munka itt fog zajlani, természetesen a Főosztály, így Mr. Monstro közvetlen felügyelete alatt. A Minisztérium nem hozta még nyilvánosságra azon – állítólagosan kiváló – tudósok nevét, akik részt vesznek a munkálatokban.

Lapunk a fotó miatt esetlegesen elszenvedett égési sérülésekért felelősséget nem vállal!

Bizonyára a kedves olvasóimban is azonnal felmerül a kérdés: Vajon jó kezekben van egy ilyen alaknál a Főosztály vezetése? Hiszen bár Mr. Monstro egy régi aranyvérű család sarja, mégsem várhatunk sokat tőle. Már a középkor óta ismert tény, hogy a rokonság köreiben józanész híján inkább a mérhetetlen kegyetlenség dominált.

Várjuk a véleményüket a Reggeli Próféta állandó olvasói vélemény rovatába. Harcoljuk ki együtt, hogy biztonságba érezhessük magunkat!
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2018. 05. 06. - 17:54:01 »
+4

M Á R  A  G Y E R M E K E I N K  S I N C S E N E K  
B I Z T O N S Á G B A N?


Melyik felelősség teljes szülő ne tudná, mit is takar ez a bosszantó, de annál igazabb cím? Igen kérem, a tegnap este történtek nyomában jártunk ezúttal. A Próféta ugyanis ezúttal sem hagyja hírek nélkül hűséges olvasóközönségét.

Az új igazgatónő az ostrom után számos reform végrehajtását tervezte a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A lelkes McGalagony professzor valószínűleg szívügyének érzi a tanulók szórakozását, ezért is került megrendezésre egy az eddig megszokottaktól merőben eltérő esemény: a Végzős Bál. A rendezvény meglehetősen elnéző keretek között került végül megszervezésre. Több diák is megerősített, hogy tiltott szerekhez lehetett jutni. A jelenlévő tanárok még csak meg sem akadályozták az alkohol és szerelmi bájital tömeges fogyasztását.
 
Mindezek fényében talán egyik szülő sem csodálkozik, hogy a „megvadult” Nagyteremben eluralkodott a pánik. A fiatalok lökdösődtek és egymáson átgázolva próbáltak meg kikeveredni a folyosókra. Legalább harmincöten megsérültek, a többiek csak kimerültek, eláztak – igen, jól olvassák – és nagyon kimerültek.
 Mr. Monstro, a Mágikus Szeszélyügyi Főosztály vezetője, már az éjszaka megerősítette, hogy bizony ugyanazon probléma állt fenn, ami a Gringottsban. Az ajtó a megkergült mágia miatt belülről nem volt nyitható és ugyanezen indokból szakadt tetemes mennyiségű eső a tanulók nyakába, természetesen egy veszélyes villámcsapást követően, mely egyenesen a tánctér közepébe csapódott. Mostanra úgy tűnik helyre állt a béke az iskolában és a tanulók – egy alapos takarítás után – az ebédjüket már a megszokott módon fogyaszthatják el.


Bizonyára Önökben is felmerül a kérdés, kedves olvasóim, egy ilyen eset után megnyugodhat az ember? Hiheti-e azt, hogy a csemetéje a megfelelően helyen van? Hiszen már az Ostrom előtt is számos probléma merült fel a Roxfortban. McGalagony igazgatónő, hárítva a kérdéseinket, csupán ennyit volt hajlandó közölni: – Minden rendben. A Roxfortban a tanulók a lehető legnagyobb biztonságban vannak.
De vajon hihetünk-e neki? Kérjük, írják meg véleményüket a szerkesztőség címére!
Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2018. 08. 01. - 18:22:52 »
+4

V I S S Z A T É R É S  A  H A L Á L B Ó L !


Sokan azt hiszik, visszatérni a halálból lehetetlen! Nos, úgy tűnik van, akinek mégis sikerül! Kedves olvasóim, elképedve jelentem be, hogy a híres auror, Taiden Archeron, kit oly sok éven át halottnak hitt a varázslótársadalom

VISSZATÉRT A BERMUDA HÁROMSZÖGBŐL!


Páratlanul ritka esemény ez, tekintve hogy mióta tudunk a háromszög létezéséről még nem volt precedens onnan kimenekülő mágusra, boszorkányra, kviblire avagy muglira!
A Mágiaügyi Minisztérium természetesen nyomban engedélyezte és visszaadta Mr. Archeron  személyazonosságát (előtte tesztelve az esetleges csalás meglétét) és nyomban megkapta
hősiességéért
a Merlin-bronzfokozatot.Mindemellett úgy értesültünk, az Aurorparancsnokságon is tiszteletét tette a  megmenekült mágus és lerótta tiszteletét barátja és egyben mentora Jonathan White auror emléktáblájánál (közvetlenül a sajátja mellett, amit nagy erőkkel igyekeznek megszüntetni így, hogy visszatért közénk), aki ellenben valóban életét vesztette Archeron beszámolója alapján.Mr. Archeron ugyan nem nyilatkozott lapunknak, de külön kérte, hogy senki ne háborgassa. Értesüléseink szerint jelenleg is Londonban tartózkodik, jövőbeli terveit vagy a bermuda-szigetein töltött éveit azonban homály fedi. Minden esetre szívből gratulálunk a főnixeket meghazudtoló újjászületésének, és reméljük nem lesz sűrűn a Szent Mungó Varázsnyavalya-osztályának páciense!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2018. 09. 01. - 11:50:24 »
+3

K Ö N Y V B O T R Á N Y !


Arthur Weasley, a Mugli Tárgyakkal Való Visszaélési Ügyosztály alkalmazottja minap egy mugliktól hemzsegő környéken volt kénytelen jó pár felejtésátkot kiszórni. Önmagában nem nagy hír ez kedves olvasóim, mert igazából ez a dolga, no de hogy mindezt a hires regényíró,
Nathaniel Forest
tulajdonában álló épület miatt tegye! Hallatlan!

A roppant népszerű Kalamáris Kiadó sajtóosztályján a nyomdai részlegen elszabadult egy futósor és elárasztotta az egész utcát Mr. Forest legújabb könyvének húsz oldalával!
Ugyan a lelkes rajongók örülhetnek a nem várt információkért, azonban a szigorú titoktartási szeződések miatt hamarosan mindenki sorra kerül az emléktörlésen.
 Ez az újabb baki sokban emlékeztet arra a sajnálatos incidensre, amelyben a megboldogult Rémszem Mordon (ex-auror, Merlin díj ezüst fokozat) egyedi házőrző jelöltjeinek (azaz elvarázsolt kukáinak) kellett gátat szabni a muglikkal szemben. Ekkor szintén Mr. Weasleynek kellett közbelépnie.


Reméljük Mr. Forest nem szenvedett különösebben súlyos anyagi kárt és a könyveladási listák élén marad továbbra is!

Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2018. 09. 21. - 20:36:44 »
+3

BEMUTATKOZIK  A GRIFFENDÉL GODRIK AKADÉMIA ÚJ PROFESSZORA

Vajon a nagy Nathaniel Forest unatkozik? Nem talál elég kihívást a regényírásban? Nem köti le kellőképp egy milliókat érő kiadó vezetése? Vagy a vagyona csappant meg a szeretője közbenjárásával?
Bármelyik elképzelhető. A minap ugyanis pár szemfüles hallgató kiszúrta a világszerte jól ismert nevet a Griffendél Godrik Akadémia Mugliismereti tanszékének óraadói között.

Bár egyelőre sem az akadémia sem a kiadó nem erősítette meg a hírt. – Vélhetőleg azért, mert Mr. Forest úgy döntött hosszabb szabadságot vesz ki, készülve a kemény tanári munkára. Nem mellesleg lemondva ezzel számos megjelenését a nyilvánosság előtt… – De forrásaink szerint szinte bizonyos, hogy szeptembertől az író és kiadótulajdonos cím mellé a tanár úr, vagy professzor megnevezés is társulni fog Nathaniel Forest repertoárjához.

A hozzánk bagollyal eljuttatott tantárgybeosztás szerint mindenki kedvenc írójával heti egy-egy alkalommal találkozhatnak majd azon szerencsés hallgatók, akik jelentkeznek filozófia, illetve mugli ideológia órákra.Bár még nem tudjuk, hogyan alakulhatott ki megállapodás az író és az akadémia között.De abban biztosak lehetünk, hogy a félig mugli vállalkozást vezető Mr. Forestnél nehezen lehetne muglikkal kapcsolatos témában nagyobb szakértőt találni. És előadói képességei sem megkérdőjelezhetőek.
Csupán egyetlen aggodalma marad lapzártáig szerkesztőségünknek: Vajon rendelkezik az akadémia megfelelően nagy előadóval?


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #7 Dátum: 2018. 12. 09. - 09:21:56 »
+4

MEGINT HIBÁZTAK A ROXFORTBAN!

Talán nem is akad olyan boszorkány vagy varázsló, aki meglepődik, ha a Próféta hasábjain ilyen címmel találja szembe magát. Már Dumbledore igazgatósága alatt is számos gyanús esemény történt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Az utóbbi időben azonban, mintha még inkább megsokszorozódott volna mindezen esetek száma.

Nem egy szülő felháborodott, mikor kiderült, hogy Halloween estéjén tanulók szöktek meg a kastélyból, majd egy kétes szervezésű rendezvényen vettek részt a Szellemszállás falai között. Akadnak szülők, akik egyenesen megkérdőjelezik az igazgatónő rátermettségét s az iskola biztonságosságát. Ez persze világos, hiszen kiben ne merülne fel a kérdés, kedves olvasóim, hogy: Miért nem figyelt jobban a tanári gárda?

Persze akadhatnak olyanok, akik szerint mindez egyszerű diákcsíny és nem kell komolyan venni. Akkor itt az ideje, hogy olvassák a folytatást! Ugyanis a szökéssel és a kiskorúak alkoholfogyasztásával ez a történet még koránt sem fejeződött be. A tanulók ugyanis, egy mindezidáig ismeretlen pincehelyiségbe jutottak, ahol súlyos sérüléseket szenvedtek el.

Az Aurorparancsnokság közleménye szerint egy porcelánbaba maradványaira találtak a helyszínen. Nem egy jelenlévő pedig azt állította, hogy a játék énekelt és nevetgélt, miközben ők számos kínt éltek át. A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy az egyik amerikai múzeumban őrzött, veszélyes tárgy kerülhetett a Szellemszállás pincéjébe. A játékot feltételezhetően még ’20-as években átkozta el egy Kendra Kirk nevű boszorkány, hogy móresre tanítsa a szomszédjában lakó mugli kölyköket – akik hatalmasra nőtt bibircsókja miatt gúnyolták. A szőke baba a Lady Hazel nevet viselte.


A kép csupán illusztráció! Amennyiben gyanús kacagást hallanak a hátuk mögül,
kérem forduljanak medimágushoz!

A parancsnokság ugyanakkor azt is tudomásunkra adta, hogy egyelőre még nem tekintik lezártnak az ügyet s további kihallgatásokra is sor kerülhet. Bizonyos, hogy szükség volt egy húsvér tettesre, aki a babát a helyszínre helyezte és odacsalta áldozatai. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy lesz-e a történtek után bármilyen jellegű változás a Roxfortban. Az iskola egyelőre hallgat az üggyel kapcsolatban.

Olvasóink véleményét szokás szerint várjuk a Próféta szerkesztőségének címezve! Ne hagyjuk, hogy ilyenek megtörténhessenek! Hallassuk hangunkat gyermekeink biztonságáért!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #8 Dátum: 2018. 12. 18. - 11:10:13 »
+4

Ö N  I S  K A P O T T  M E G H Í V Ó T ?

Lassan egy hete zajlik a nyomozás a Szellemszálláson megrendezett party ügyében, melynek nem egy súlyos áldozatát a mai napig a Mungóban ápolják. Miközben a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola vezetősége továbbra is hallgatásba burkolódzik az üggyel kapcsolatban, addig az Aurorparancsnokság újabb közleményt adott ki a nyomozás fejleményeivel kapcsolatban.

A Szellemszállásra csalt diákok mindegyike egy ismeretlen eredetű meghívóra hivatkozott. Pontosan ugyanazon fajtára, melyet zaklatott olvasóink leveleikben említettek, sőt többen el is küldték azt nekünk. Az iromány sok információt nem tartalmaz, azon kívül, hogy borzongásban lesz része annak, aki Halloween estéjén ellátogat a helyszínre. De vajon gondolt-e bárki igazi rettegésre?

Előző cikkünkben bőségesen foglalkoztunk Lady Hazel, a porcelánbaba történetével. Az amerikai múzeum részére szerkesztőségünk eljuttatta olvasóink kérdéseit, ám azokra érdemi választ nem kaptunk. Csupán röviden tudatták a következőket: „Lady Hazel az egyik legveszélyesebb darabja a múzeumunknak és bár az ismert történetek alapján valóban képes a helyváltoztatásra, nem valószínű, hogy a saját lábán szökött meg intézményünk falai közül, hogy aztán az Egyesül Királyságban kössön ki.”

A nyomozás jelenlegi állása szerint a meghívók nem csak a Roxfortba, hanem több nagyobb céghez – köztük a Kalamáris Kiadóhoz – és közintézményekbe is eljutottak. A Minisztérium nem egy alkalmazottja is beszámolt arról, hogy meghívót kapott, ám közülük senki sem kereste fel azon az éjszakán a helyszínt. Mr. Till, a parancsnokság vezetője, azt is megerősített, hogy jelenleg több gyanús személy kihallgatása is zajlik.


Nincs más választásunk hát, drága olvasóim, mint bízni abban, hogy a tettes hamarosan kézre kerül és elfoglalja méltó helyét az Azkabanban. Addig is álljunk fel, lépjünk ki a tömegből és emeljük fel hangunkat gyermekeink biztonságáért! Hiszen mindannyian válaszokat akarunk kapni az iskolától, sőt sok felháborodott szülő a tanári karon belüli rendezést követeli.

Az üggyel kapcsolatban egyelőre több a kérdés, mint a válasz. Remélhetőleg a Minisztérium talpraesett aurorjai hamarosan megoldják az ügyet, hogy ne kelljen rettegésbe élnünk s talán, ha a nyomozás lezárul, a Minisztérium is fellép a Roxfort züllött tanári karával szemben.

Olvasóink véleményét szokás szerint várjuk a Próféta szerkesztőségének címezve!


Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2019. 01. 03. - 14:14:52
Az oldal 0.051 másodperc alatt készült el 36 lekéréssel.