Oldalak: 1 [2] Le nyomtat

Sienna Scrimgeour
Griffendél
*

✦ Three bad ideas before breakfast ✦

Nem elérhető Nem elérhető
Re: A Harmadik Próba
Válasz #15 • 2026-06-16 22:32:00
+2
Harmadik próba

2006.05.27.

Ahogy közeledünk a tetőhöz Lolitával, mindent megteszek érte, hogy ne hagyjam felülkerekedni a reményt. Nem szabad korán reménykednem, előbb ki kell jutnom- a mászás közben csak arra figyelek, hogy merre lehet a halálfalók bajnoka, de egyelőre nem látom, és kis szerencsével Barbon még jó ideig nem jut feljebb. A legjobb lenne, ha egyáltalán nem jutna fel, de valahogy kétlem, hogy a szerencsére bízhatom magunkat. Azonban úgy tűnik, hogy nem csak mi ketten, de mind az öten megelőzzük.

Amint felérek az ajtón és meglátom az alakot, félregurulok a csapóajtótól. Az első gondolatom, hogy Barbon mégis megelőzött valahogy, a második pedig, hogy a bábu rövidesen ránk támad, de végül leengedem a pálcám, amikor a támadás elmarad. Nem vagyok benne biztos, hogy miért visel a báb roxfortos egyenruhát, de továbbra is a fél szememet rajta tartom, miközben kinyújtom a kezem Lolita felé.

- Maradjunk együtt, ha leh...- meglepődöm, ahogy a lány repülni kezd, és túl későn kapok utána, hogy elkapjam. Felkészülök rá, hogy lövök a láthatatlan támadóra, de amikor látom, hogy biztonságban a plafonra került, egy kissé értetlenül nézek körül - nem egészen értem, hogy hogyan áll meg a plafonon.

Eszembe jut a Feje Tetejére Állt Teremnek nevezett helyiség a Roxfortban, ahogy felnézek rá, és amit volt lehetőségünk kitapasztalni, amikor harmadikban Revan nyomában üldöztünk végig egy elszabadult furkászt az iskolán, akit be kellett hoznia egy nagy vihar miatt. Ez a terem is hasonlónak tűnik, de sokkal összetettebb lehet, mert úgy tűnik, rám nem hatott a gravitáció. Az utánam belépő többi bajnokra igen, de nem mind a tető felé repülnek, mint Lolita.

Felemelem a pálcám, de elvetem az ötletet, hogy bezárjam a csapóajtót - nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetséges egyáltalán, a Tusa készítői egészen biztosan gondoltak erre. A következőt, hogy valahogy lebegtessem magam, is elvetem, nem csak azért, mert talán gondoltak rá. Fogalmam sincs, hogy hogyan működne a gravitáció, ha elemelkednék, én melyik irányba repülnék, mert láthatóan nem valamilyen távolság az alapja. Akkor az érkezési sorrend? Talán, de könnyen lehet, hogy ha garantáltnak veszem a gravitációmat, megsérülök. Vagy valami rosszabb.

A lépcsők nem ijesztenek meg. Valahogy túléltem hét évet a Roxfortban, már elsős korom óta ugrálok közöttük, általában a szívbajt hozva Revanra és Skylarra, ezek között a lépcsők között nem lesz olyan nehéz mozogni, ha egyszer elérem őket.

Abban biztos vagyok, hogy ez rejtvény, és abban is, hogy meg lehet oldani most már együttműködés nélkül is- talán az igazgatók szeretnék, ha a bajnokok még egyszer utoljára együtt, csapatként működnének együtt, közelebb kerülnénk egymáshoz, de Barbon és a gazdái elég egyértelművé tették az előző próbán, hogy mennyire reálisak a kilátásaink erre. Amúgy sem lehettek biztosak benne, hogy mindenki átjut ide. Körülnézek, a bábról a plafonon ragadt bajnokokra, majd Batere, aki több bábbal áll együtt- ők sem támadnak, de biztosan nem dekoratív szerepük van.

Talán azok adják a gravitációt... vagy végül megtámadnak, ha valahogy szabálytalankodunk, bármit is jelentsen ez. Az majdnem biztos, hogy a készítők azt akarják, hogy a logikai képességeinket használjuk, a Jonathannal játszott videojátékok, a Skylarral és Revannal játszott társasjátékok több szerepet fognak jelenteni itt, mint a bűbájok.

Miért repültek el? Talán ezen a platformon csak egy jogosult erre a gravitációra, Lolitáéknál pedig három... náluk viszont két báb van, ahogy Batenél is... akkor a bábok is beleszámítanak valahogy. Egy pillanatra átvillan az elmémen egy elmélet, hogy mi lehet a szabály, hogy a számok és a terem formája nem véletlenül függenek össze, de egyelőre arra jutok, hogy ebben kísérletezni akarok. Nem az a célunk, hogy eljussunk a terem egy másik részére, úgyhogy inkább azt kellene elérnünk, hogy megszabaduljunk ettől a gravitációra hasonlító vonzástól. Felemelem a fejem, és felkiabálok Lolita felé.

- Szerintem akkor tudunk eljönni ezekről a platformokról, ha teszünk elég bábot a magunk helyére... megpróbálom a Geminiot a sajátomon.- biztos vagyok benne, hogy ő is ismeri a bűbájt, amit Flitwick idén leoktatott minden hetedévesnek, úgyhogy csak az a kérdés, hogy ezek a bábok rezisztensek-e az ilyen típusú mágiára. Csak egy módon tudhatjuk meg. Legalább egy, de inkább két oldal ugyanakkor akkor is kérdéses, úgyhogy nem tudom, merre fogok elrepülni – felkészülök rá, hogy akár varázslattal, akár kézzel megragadjak egy korlátot, amint felrepülök a platformról. Ha a mágia úgy működik, ahogy gondolom, és valóban felrepülök a platformról. Egyáltalán nem biztos, hogy ennyire egyszerű.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel nyomtat 
Ugrás: