+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Világleírás
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Világleírás  (Megtekintve 10485 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 12. 07. - 20:07:43 »
+9

V I L Á G L E Í R Á SA Sötét Nagyúrtól napjainkig...

Voldemort bukása után a béke helyreállni látszott. A halálfalók Sötét Jegye teljesen felszívódott, mindössze egyetlen heg maradt a bal alkaron. Azok, akit nem állítottak a Wizengamot elé, szabadon élhették az életüket. A nyugalom visszatért a Brit- szigetekre, és még maga Harry Potter is hátradőlhetett… legalábbis így gondolták.
Igen, a béke oly hirtelen köszöntött be, amennyire gyorsan a háború vette annak idején kezdetét. Immár nyugodtan sétálhatott végig mindenki az Abszol úton, belesve az újranyíló boltokba, mosollyal arcán élvezhette a napsütést, vagy éppen intézhette ügyes-bajos ügyeit.
1999 minden téren érdekes évnek bizonyult. Tekintettel arra, hogy korábban a háború miatt elmaradtak a tanórák, az év végi vizsgák csak később, a nyár végén, és akkor sem kötelező jelleggel kerültek meghirdetésre. Azon végzős diákok számára, akik nem éreztek kellő energiát vagy képességet magukban a vizsgákra való önálló felkészülésre, a Mágiaügyi Minisztérium utasítására a Roxfort új, nyolcadik évfolyamot indított azok számára, akik nem tudtak R.A.V.A.SZ. szintű vizsgákat letenni a háború évében.

Az 1999-es  tavaszi szünet végeztével azonban furcsa dolgok vették kezdetüket.

Talán a mágia romlott el? Vagy csak valaki átvette a Weasley ikrek szerepét? Nem tudni. Mindössze annyi bizonyos, hogy magával a Roxforttal kezdődött. Valahogy mintha maga az iskola lázadt volna fel az ellen, aminek évszázadokon át hivatott volt otthont nyújtani. Elsőnek az üstök robbantak fel a Bájitaltan órán komoly fejfájást okozva ezzel Madam Pomfrey-nak a több hétig való betegellátás terén. Aztán a lovagi páncélok képzelték magukat testőröknek s kezdtek bele őrjáratba, mintha csak McGalagony igazgatónő utasította volna őket erre, pedig nem így volt. Az meg talán hab a tortán, hogy a Kövér Dáma immár nem jelszó hanem egy hivatalos és valós csók keretén belül engedi be a griffendéleseket a klubhelységükbe. Úgy hírlik a tantermeken kívül a birtok minden része hasonló furcsaságokat művel. Sőt mi több minden főbb mágiával átitatott hely pórul járt! A Mágiaügyi Minisztériumban pontban délben cunamit küld a szökőkút az ott dolgozókra. Feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy így gyorsítsa - vagyis lassítsa - az ott folyó munkát.
Már az Abszol útra való bejárás sem egyszerű, mert a félvérek szerint mugli kareokie-t megszégyenítő énekprodukció szükséges a Foltozott Üstből való továbbjutásra.
A probléma tanulmányozása persze megkezdődött, de még nem tudni mi okozza a zavart, melyet felruháztak a Mágikus Szeszély névvel.  Az iskolába különítmény indult hogy tanulmányozza és feltárja a jelenséget. A Minisztériumi közlöny szerint arra figyelmeztetnek a szakemberek, hogy míg nem derül ki mi is okozza a probléma forrását vigyázzon mindenki a testi épségére!

A 2000-es évek elejére a minisztérium megalapította a Mágikus Szeszélyügyi Főosztályt…

mely Sebastian Monstro vezetése alatt megkezdte a különleges jelenségek vizsgálatát. A bajt persze csak tetézte, hogy az egyre erőteljesebb mágikus anomáliák közelében egy gyanús csoport, akik magukra csupán A Rendként hivatkoztak, is megjelent. A minisztérium ennek a csoportnak a nyomát igyekszik jelenleg felkutatni, hiszen állandóan csuklyába bugyolált tagjaik láthatóan veszélyesek a varázslótársadalomra. Számos alkalommal elraboltak, furcsa, delíriumos álomba kényszerítettek varázslókat és boszorkányokat.
Egy alkalommal a híres Illuzionista fellépésén egy egész három seprűnyi társaság került furcsa álomba, ahol egy másik világba, másik szerepkörbe bújhattak. Mire magukhoz tértek Roxmorts híres kocsmájában, az alkarukon csúnya, vérző sebet találtak, mintha valaki a vérüket vette volna. Ráadásul a csoport számlájára írták egy hollóhátas diáklány, különös halálát is, mely 2000-ben a Halloween estéjén tartott vacsorán történt. Majd 2002-ben egy újabb álombeli merénylet ért több roxfortos tanulót, illetve felnőtt varázstudót, ahol A Rend egyenesen be akarta szervezni őket. Ezután minden aurort mozgosítottak, kinevezve az új aurorfőparancsnokot, a második varázslóháború hősét, Harold Macmillant, hogy a nyomozás még hatékonyabbá váljon.

A 2003/2004-es tanév
Az új tanév minden téren változást hozott. A Rend tevékenységének középpontjában álló gömbként nevezett varázstárgy hosszas huzavona után a Minisztériumhoz került, majd trükkösen, de vissza a támadokhóz. Az aurorok állandó harcban álltak a Renddel, míg végül a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző pszicho-medimágusát, egy bizonyos Ares Murphyt előállítottak, vallomásából pedig a társaság legmélyebb elveit derítették ki.
Már-már ismerős lehetett a mágia fősége a varázstalanokkal szemben. Voldemort, sőt Grindelwald is hasonló elveket vallott, ám Macmillan főparancsnok és Shackelbolt miniszter pontosan tudták: még csak a felszínt kapargatják. 2004. februárjában a Rend ismét lecsapott, de most egészen másképp, mint eddig. Tetteikkel a Mágus tér egy részét elfoglalták és fekete füstszerű, varázsfallal vették körbe. A varázsfal nem megközelíthető, legfeljebb tizenöt méterről nézegetheti magának az ember. Ha felé nyúl, keze megég, ha közelebb lép, láthatatlan erő veti hátra. A Mágikus Szeszélyügyi Főosztály tudósai és az aurorok közös erővel igyekeznek megfejteni a lezárt hely titkát. © A változtatás jogát a Macskamaffia fenn tartja!
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 06. 13. - 05:02:11
Az oldal 0.042 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.