+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Világleírás
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Világleírás  (Megtekintve 3647 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 12. 07. - 21:07:43 »
+6

V I L Á G L E Í R Á SA Sötét Nagyúrtól napjainkig...
Voldemort bukása után a béke helyreállni látszott. A halálfalók Sötét Jegye teljesen felszívódott, mindössze egyetlen heg maradt a bal alkaron. Azok, akit nem állítottak a Wizengamot elé, szabadon élhették az életüket. A nyugalom visszatért a Brit- szigetvilágra, és még maga Harry Potter is hátradőlhetett.

Igen, a béke oly hirtelen köszöntött be, amennyire gyorsan a háború vette annak idején kezdetét. Immár nyugodtan sétálhatott végig mindenki az Abszol úton, belesve az újranyíló boltokba, mosollyal arcán élvezhette a napsütést, vagy éppen intézhette ügyes-bajos ügyeit.
1999 minden téren érdekes évnek bizonyult. Tekintettel arra, hogy korábban a háború miatt elmaradtak a tanórák, az év végi vizsgák csak később, a nyár végén, és akkor sem kötelező jelleggel kerültek meghirdetésre. Azon végzős diákok számára, akik nem éreztek kellő energiát vagy képességet magukban a vizsgákra való önálló felkészülésre, a Mágiaügyi Minisztérium utasítására a Roxfort új, nyolcadik évfolyamot indított. A Roxfort történetében hasonlóra sosem került még sor, így mind a tanárok, mind a diákok és az egész mágusvilágra nézve is szokatlannak tűnt az új rendszer.
A tavaszi szünet végeztével azonban furcsa dolgok vették kezdetüket.

Talán a mágia romlott el? Vagy csak valaki átvette a Weasley ikrek szerepét? Nem tudni. Mindössze annyi bizonyos, hogy magával a Roxforttal kezdődött. Valahogy mintha maga az iskola lázadt volna fel az ellen, aminek évszázadokon át hivatott volt otthont nyújtani. Elsőnek az üstök robbantak fel a bájitaltan órán komoly fejfájást okozva ezzel Madame Pomfreynak a több hétig való betegellátás terén. Aztán a lovagi páncélok képzelték magukat testőröknek s kezdtek bele őrjáratba, mintha csak McGalagony igazgatónő utasította volna őket erre, pedig nem is! Az meg talán hab a tortán, hogy a Kövér Dáma immár nem jelszó hanem egy hivatalos és valós csók keretén belül engedi be a griffendéleseket a klubhelységükbe. Úgy hírlik a tantermeken kívül a birtok minden része hasonló furcsaságokat művel. Sőt mi több minden főbb varázshely pórul járt! A Mágiaügyi Minisztériumban pontban délben cunamit küld a szökőkút az ott dolgozókra. Feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy így gyorsítsa (vagyis lassítsa) az ott folyó munkát.
Már az Abszol útra való bejárás sem egyszerű, mert a félvérek szerint mugli kareokie-t megszégyenítő énekprodukció szükséges a Foltozott Üstből való továbbjutásra.
A probléma tanulmányozása persze megkezdődött, de még nem tudni mi okozza a zavart, melyet felruháztak a Mágikus Szeszély névvel.  Az iskolába különítmény indult hogy tanulmányozza és feltárja a jelenséget. A Minisztériumi közlöny szerint arra figyelmeztetnek a szakemberek, hogy míg nem derül ki mi is okozza a probléma forrását vigyázzon mindenki a testi épségére!


© A változtatás jogát a Macskamaffia fenn tartja!
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 03. 15. - 00:20:58
Az oldal 0.035 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.