+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Egyéb
| | | |-+  Batsheba Welch
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Batsheba Welch  (Megtekintve 1560 alkalommal)

Batsa Welch
Boszorkány
*****


A játékos

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 07. 08. - 19:39:24 »
+3


BATSHEBA VALORIE WELCH

Egyetlen ismeret van
Alattad a föld, fölötted az ég


ALAPOK
jelszó ▶ "Mindenkinek a teste egy templom, de Lotté vidámpark"
így ejtsd a nevemet ▶ batszeba vels
nem ▶
születési hely, idő ▶ Newhaven, 1972. november  5.
lakhely ▶ London
horoszkóp ▶ skorpió  
kor ▶ 27
vér ▶ félvér
munkahely ▶ Hajtó az Appleby Arrowsnál


MÚLT
- Ééééééés Welch megszerzi a kvaffot! Ügyesen kikerüli az ellenfél hajtóját! De ó jajj, egy gurkó üldözőbe veszi! És Thorne siet a segítségére! Nagyot lendít ütőjével és a gurkó immáron új röppályára tért! Welch zavartalanul halad a gyűrűk felé! És gól! A leányzó ma nagyon remekel. Újabb tíz pont az Appleby Arrowsnak!

Hallom a tömeg ujjongását. Valahányszor lefekszem egy-egy meccs után, legyen az akár győztes, akár vesztes, a tömeg hangjával fekszem le. A fütyülés, ujjongás, a kereplők kellemetlen hangja, a kommentátor felerősített szavai. Mind súlyokként lengenek fölöttem, hogy ha lehunyom a szemem rátelepedhessenek az álmaimra. Nem rossz ez. Sőt. Jobb, mint amit gyermekként nemcsak súlynak, de egyenesen tőrnek éreztem. A felnőtt siker hangja elnyomja a gyermekkori trauma üvöltését. De el sosem törli…

Apám családja nagy múltra tekinthetett vissza a seprűkészítés terén. Mi sem volt hát természetesebb annál, mintsem, hogy mind szinte előbb tudtunk repülni, mint járni. Kislány voltam még, alig hét éves, mégis olyan ügyességgel és könnyedséggel repültem a házunk kertjében, mintha ez minden családnál így működne. Később jöttem csak rá, hogy a szülői engedékenység nem felelőtlenségből fakadt. De a védelmünket jelentette mindaz, amit akkor tudtunk.  
Támadók jöttek. Nagy, fekete alakok, bár lehet csak a gyermeki képzeletem tette napról-napra az emlékeimben még félelmetesebbé őket. Tudtuk, hogy ez a nap egyszer eljön. Voltam annyira értelmes és okos, hogy felfogjam a veszélyt és a figyelmeztetést. Egy nap az életed múlik a seprűn. És mikor eljött az a nap, próbáltam olyan bátor és ügyes lenni, amennyire telt tőlem. Csak repülj. Repülj a domb felé. Át az erdőn, végig a másik domb felett, be a másik erdőbe, végig a magas füvű tisztáson. Át újabb erdőn és még egy domb fölött. Kövesd anyát és ne nézz hátra. Hát nem néztem. Csak már a zsupszkulcs mellett állva, sírva szorongatva édesanyám kezét, ahogy figyelte a távolt és az ott cikázó kesze-kusza varázslatokat. Aztán hallottam a szörnyű sikolyt. Majd édesapám keserű kiáltozásait. Miron zokogását. A nagymamám jajveszékelését. Aztán jött egy furcsa, gyomorforgató érzés, mintha a köldökömnél húzott volna magával valaki vagy valami. Majd jött egy újabb és egy újabb. És végül egy teljesen más világban lélegeztem fel ismét.
Natant, az idősebb bátyámat sosem láttam viszont. Tudom, hogy apám és a férfi rokonaink nagy része felváltva tértek vissza Angliába, hátha a nyomára bukkannak. Hátha megtalálják legalább a holttestét, hogy rendesen eltemethessük. De semmi. Édesanyám kezdetben reménykedett, hátha még életben van. De, ahogy teltek a napok, hetek, évek. A remény eltűnt. És bár Natant sosem felejtjük el, élénk szemének és bárgyú vigyorának emléke mind a mai napig megmosolyogtat, szépen lassan továbbléptünk.

Izraelben nőttem fel. Egész egyszerűen a családom képtelen volt visszatérni szülőhazámba. Így ott kezdtünk új életet. Mindaz, ami Angliában sikeressé tett minket, megvalósítható volt az új hazánkban is. Ott voltunk egymásnak, a legtöbb unokatestvérem, nénikém, bácsikám, a nagyszüleim és az újonnan megismert régi rokonságunk. Nagy volt a veszteségünk, hiszen nem csak bátyám halt meg menekülésünkkor, de együtt voltunk. És ez volt a lényeg. Kellett nem kevés idő, hogy beleszokjunk az ottani életbe, de megoldottuk. Kislány voltam még. Nekem egyszerűbb volt. Sokkal kevesebb emlék és élmény kötött a régi élethez. Hamar felváltotta az új világ minden érdekessége és ígérete.

Sajnos én sosem jártam a Roxfortba. Nem járhattam azokat a folyosókat, amiket szüleim és nagyszüleim. De tetszett milyen érdeklődéssel hallgatják bátyámmal közös beszámolóinkat a számukra ismeretlen helyszínekről. Szerettük az iskolát. Nem voltunk kifejezetten az élvonalban, mint tanulók, de a kviddics segítségével tettünk róla, hogy ne lehessen szégyenezni miattunk.

Rögtön abban az évben leszerződtetett az izraeli csapat, amint letettem a pergameneket és pennát. Később európai csapatokban játszottam. Sűrűn váltogattam őket, a bátyám és a családom nélkül valahogy sehol sem éreztem otthonosan magam. Mikor Miron csúnya balesetet szenvedett, félő volt, hogy őt is elveszítjük, egész egyszerűen éreztem, hogy ez egy jel. És haza kell térnem. Pedig akkor is már megfogalmazódott bennem a gondolat. Vajon hol is van az én számomra a haza?
Imádom a helyet ahol felnőttem. Minden négyzetcentimétere hozzám nőtt, azt hittem örök és megkérdőjelezhetetlen a számomra. Csakhogy emlékszem mindarra, ami előtte volt. A dombokra, erdőkre, a magas füvű mezőkre. A hazámra, amire azt hittem, hogy örök és amit mégis olyan gyorsan és hirtelen kellett elhagynunk. A földre, amibe testvéremet kellett volna temetnünk. Az iskolára, amiről álmodoztunk, milyen lesz majd, ha oda fogunk járni. A tervezgetésre, vajon melyik házba kerülünk. Emlékszem egy teljesen más jövő ígéretére.

És most itt vagyok.  Hallom a tömeg ujjongását, ahogy lehunyom szemem londoni lakásomban.
Hagytam pár hónapot a tervezésre. Kitaláltam pontosan mit is akarok és ezeket a terveket, hogyan vihetem véghez. Miron balesete, melynek következtében soha többet nem versenyezhet, rádöbbentett arra, hogy felelőtlenek voltunk eddig. Terveznünk kell. És mi más is állhatna közelebb hozzám, a játékon kívül, mint maga a seprűk készítése. Beadtam hát a jelentkezésem egy angol mágus iskolába, pont úgy, ahogy több kviddics csapathoz is. Tárt karokkal vártak. Az ország, ami régen az otthonom volt, a hazám, az életem. Talán végül mégiscsak megadja számomra azt a jövőt, vagy legalábbis annak egy részét, amit hét éves koromban ígért nekem.


JELLEM
Batsát a teljes élet vágya hajtja. Nem fél ösztönösen cselekedni és az érzelmek, vágyak vagy akár a fájdalmak mélyére menni. Gyűlöli, ha az élet unalmas, ezért simán felkavarja az állóvizet egy-egy kalandért. Úgy él, mint aki nem fél semmitől, mert nincs vesztenivalója. Számára az a fontos, ha körülötte minden intenzív, minden erőteljes. Úgy érzi olyankor él és nem csak létezik. Ezért ő azokból a helyzetekből szerzi az energiáját, amikben mások elfáradnak. Pontosan ez a vakmerősége és végeláthatatlan energiája teszi jó kviddicsezővé. A sosem múló lelkesedésével együtt. Hatalmas az életenergiája, amivel a számára fontos dolgoknak gyermeki örömmel képes nekilátni. Ez átragad társaira is, erőt meríthetnek belőle a nehéz pillanatokban.
Látszólagos magabiztossága, nyugalma és ereje mögött azonban nagyon érzékeny lélek lapul. Amit akár a végletekig is képes védelmezni. Magáról próbál minél kevesebbet megosztani az emberekkel. Miközben ő képes másokat nagyon hamar kiismerni. Ezt azonnal ki is használja, amint önnön kis lelkének burkát veszélyben érzi. Az emberek legfájóbb pontjára támad, olykor át sem gondolva a tettét.  
Amúgy izgalmas és érdekes jelenség. Megtanulta, hogyan értékesítse önmagát. Hiszen a sportéletben fontos a reklám, ezáltal pedig a támogatók úgymond zsebre tétele. Általában barátságos, mosolygós és kellemesen kommunikatív.
Erősség ▶ kitartó, érdekes, lelkes
Gyengeség ▶ önfejű, meggondolatlan, sértő


APRÓSÁGOK
mindig ▶
egy jó kviddicsmeccs
seprűvel száguldozni
modern mugli dolgok
családjával eltöltött idő
biciklizni új tájakon
soha ▶
unalmas emberek
unalmas tevékenységek
meccset veszteni
megint elhagyni az otthonát
kizárólag zöld színű zöldségek
hobbik ▶ Már kisgyermekkorától kezdve lenyűgözték a seprűk, mind a használatuk, mind a készítésük. Így lényegében a hobbijának él, hiszen azt csinálhatja és tanulhatja, amit a legjobban szeret. Azonban mindig is imádott új dolgokat kipróbálni, legyenek azok akár mágikusak, akár varázslat nélküliek. Így talált rá a biciklizésre is, amit hamar megtanult és, amit azóta is imád.
merengő ▶ Bár még kislány volt, nagyon is élénken emlékszik arra a napra, amikor elvesztette bátyját. A mai napig ez a legrosszabb emléke. Legjobbnak minden olyan pillanatot vall, amikor sikert ér el kviddicsben. Legyen az egy újabb győzelem, vagy egy sikeres csapatválogató.
mumus ▶ Csuklyás emberek, akik elől menekülni kell.
Edevis tükre ▶ Együtt a teljes család. Felnőtté válhatott mindhárom gyermek.
százfűlé-főzet ▶ Kásás állag, erőteljes ízvilággal, amiben az édes gyümölcsök dominálnak.
Amortentia ▶ Egyszerűen imádja a citromfű illatát, a seprűtárolóét, és a fa műhelyét.
titkok ▶ A gyermekkorában átélt tragédiáról sosem beszél a család, így ő sem.
azt beszélik, hogy... ▶ Sok-sok dolgot. Népszerű alakja a kviddics világnak, örök pletykaforrás.


CSALÁD
apa ▶ Adam Welch (58), seprűkészítő. Szeretetteljes a kapcsolatuk, bár olykor akadnak konfliktusok. Úgy gondolja, hogy az édesapjának köszönheti kviddics sikereit.
anya ▶ Chava David (55), medimágus. Mindig is az édesanyja jelentette számára a meghitt, nyugodt és szeretettel teli otthont.
testvérek ▶ Natan (9) elhunyt. Miron (28) sportközvetítő. A legjobb barátjaként tekint rá.
Családtörténet ▶ A Welch család nagy seprűkészítői múlttal rendelkezik Nagy-Britanniában. Az évszázadok alatt sok újítás és fejlesztés fűződik az ő nevükhöz. Nem kevés pénzt és időt áldoztak a kviddics népszerűsítésére. Támogatóként és reklámanyagként is mindig jelen voltak a bajnokságokon. Egészen az első Voldemort háborút megelőző évekig. Nyíltan szembe szegültek mindenféle mugli vagy mugli születésű mágus megtámadásával. Így ők is hamar célponttá váltak. Az életben maradásuk ára a cég teljes fölszámolása és a külföldre való menekülés volt. Mára semmi sem maradt, ami Angliához kötné őket. De a világ számos pontjára szállítanak egyedi kivitelezésű seprűket.
A David család egy izraeli felmenőkkel rendelkező régi mágus család. Bár az évtizedek vagy századok alatt jelentősen szétszéledtek a nagyvilágban. Nem csak Chava, de már az ő nagyapja is Angliában született. Egy kellemes, jól elboldoguló, nem túl jelentős család. Önmagukat igen csak egyszerűnek tartják, pedig rendkívül sokszínűek. Tagjaik közt egyszerű kétkezi munkás ugyanúgy megfordul, mint híres filozófus. Chava volt az első, aki felkereste izraeli rokonságát, hogy segítséget és menedéket kérjen tőlük. Férjével, annak rokonságával és unokatestvéreivel azóta is kint élnek.  


KÜLSŐSÉGEK
magasság ▶ 175cm
testalkat ▶ vékony, de izmos
szemszín ▶ barna
hajszín ▶ barna
kinézet/benyomás ▶ Egész egyszerűen gyönyörű. Nincs rá egyéb szó. Az ember szinte sajnálja, hogy világ adta ajándékát elpazarolja egy olyan sportban, ahol vajmi keveset ér a külső. Mondjuk azért nem véletlen, hogy éppen ő a kviddicset népszerűsítő kampány legfőbb arca. Vétek is lenne nem őt mutogatni a plakátokon. Bár ő ezt másképp látja. Szeretné, ha tehetsége miatt emlékeznének rá és nem azért, mert szép. Főleg mivel ő nem is látja magát mindig annak. A rengeteg edzés és meccs miatt a haja általában rendezetlen. A bőrén mindenfelé zöld-lila-sárga elszíneződések éktelenkednek. A tenyere pedig folyamatosan bőrkeményedéses. Persze, ezek azok, amiket nagyon is megpróbál eltitkolni, ha kilép az utcára. Ezért az esetek nagy részében hosszú ujjú felsőket és hosszúnadrágokat vagy sötét harisnyákat választ. Még akkor is, ha valamilyen kiemelt alkalmon kell megjelennie. Szereti a kényelmet és praktikumot ötvözni a nőiességgel. Igyekszik mindig kifinomult lenni, mégis hétköznapi.
Mozdulatai tükrözik életvitelét. Gyors és erőteljes, amitől olykor kapkodónak tűnik. Sokszor kontrollálnia kell magát, hogy kellemesebb összhatást keltsen. Ha szépségével nem nyűgözött még teljesen le mindenkit, akkor beszédével fog. Jól kommunikál és kifejezetten jó hallgatni, hangjának kellemes tónusa és intelligens beszéde miatt.


TUDÁS ÉS KARRIER
pálca típusa ▶ 9 hüvelyk, hegyi juhar, sárkány szívizomhúr
Nem a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulója volt.

Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája - Walter Piran Seprűbűvölői Kar - Seprűbűvölői szak

foglalkozás ▶ Hajtó az Appleby Arrowsnál
varázslói ismeretek ▶ Mindig a seprűlovaglás érdekelte a legjobban, ezért a legtöbb energiáját ennek szentelte. De még így is sikerült igazán szerteágazó tudást összegyűjtenie. Bár mindent kicsit felszínesen. Jó és ügyes mindenféle varázslatokban, az egyszerű háztartási bűbájoktól kezdve a védelmi bűbájokon át a támadó átkokig. Nagyon is szereti kihasználni, hogy mágus.  


EGYÉB
avialany ▶ Gal Gadot
Naplózva


Mathias Montrego
Griffendél Godrik Akadémia
***


elsőéves sárkánykutató

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2017. 07. 08. - 22:53:18 »
0

Kedves Batsheba!

Izgalmas és eseménydús élettörténeted van, amit szívesen olvastam volna még tovább, hogy többet és többet tudjak meg. Igazán sajnálatos, hogy nem ismerhetted meg a Roxfortot és nem szenvedhettél Piton bájitaltanján meg Bimba gyógynövénytan fakultációján. Ennek ellenére remélem megtalálod a helyed köztünk, elsősorban az egyetemen. Illetve hogy tényleg az otthonoddá válik a mi kis hazánk.

Az előtörténetét pedig természetesen
elfogadom!Gratulálok!
Az eligazító pm hamarosan érkezik.

Mathias
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 06. 26. - 07:18:43
Az oldal 0.07 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.