+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Patrick McFly
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Patrick McFly  (Megtekintve 1973 alkalommal)

Patrick McFly
Eltávozott karakter
*****


Mcröptű Patrick

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 03. 25. - 07:39:15 »
0

Patrick McFlyÉn vagyok a saját életem szerzője, csak sajnos tollal írom, és nem tudom kitörölni a tévedéseimet.

Hangulat zene:

Podcast
         Alapok

jelszó || "Ampók a pók?!"
így ejtsd a nevemet || Petrik Mekfláj
nem || férfi
születési hely, idő || Oxford, 1987. január 10.
horoszkóp || bak
kor || 11
vér || sárvérű


        
A múlt

Patrick édesanyja Rebecca Carter aki gazdag mugli szülők gyermeke. Rebecca varázslónak született. Ennek ellenére ő mindig is normális életet akart élni. Később 1985-ben feleségül ment egy muglihoz, Barty McFly-hoz a normális élet reményében. Később megszületett fiuk Patrick McFly. Rebecca attól rettegett, hogy fiuk is varázsló és tönkreteszi közte és a férje közötti határtalan boldogságot. Ez ellen képes volt bármit megtenni. Barty katona volt és így ritkán lehetett otthon, de mikor hazament mindig megtanította valami újra Patrick-ot mint például: sátor építés, csomó kötés, tűzgyújtás.
Egy nap vendégségbe mentek a Lovegood családhoz, ugyanis Rebeccának  Xenophilius jóbarátja volt gyerekkorában. Patrick itt ismerkedett meg Lunával. Patrickot lenyűgözte Luna tudása és szépsége. Egész nap csak beszélgettek. Később a kettőjük közötti kötelék még erősebb lett. Aki csak a közelükben volt érezte a varázslatos kisugárzást és boldogságot a levegőben.
Egy nap levél érkezett, hogy Barty elesett egy ütközés közben. Ez nagyon felzaklatta Rebeccat. Rebbecának Barty jelentette a világot és emellett Barty egy álca is volt ami megvédte őket a sötét varázslóktól. Gyakran sírt esténként lefekvés előtt. Rebecca elhatározta, hogy Patrickot minden áron megvédi a Nagyobb Jó-tól, ennek érdekében megkérte Lunát, hogy soha többet ne  találkozzon Patrickal. Nagyobb varázslóktól kért segítséget, hogy elrejtsék őket, viszont eközben Patrick ne tudjon semmiről.
Patrcikot is nagyon megviselték a történtek, gyűlöletet és ürességet érzett a szívében, egy tátongó lyukat amit többé semmi sem tömhet be. A legjobban az fájt neki, hogy nem tudta ki a felelős apja haláláért.
Ez csak fokozódott mikor anyja közölte vele, hogy Lunáék elköltöztek. Patrickot ez elszomorította, hisz Luna még el sem köszönt tőle.
Ezért elkezdett sok könyvet olvasni, hogy elterelje figyelmét a történtekről, így találta rá kedvenc könyvére a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvre és azonnal Göthe Salamander rajongójává vált. A könyv hatására Patrick is elkezdett állatokat megfigyelni, de arra fele nem voltak izgalmas állatok csak néhány tündérmanó és orrontó furkász.
Egy nap ő is megkapta a roxforti levelet és izgatottan ment elújságolni édesanyjának.
- Nézd anya! Megjött a posta. – kiabálta Patrick
- A számlát rakd az asztalra az újságot dobd ki - mondta unottan Rebecca
- De anya, én is kaptam levelet - szólt Patrick
- Te!? Levelet!? Kitől? Hozd csak ide! - kiáltott fel Rebecca
- Na? Kitől jött? - kíváncsiskodott Patrick
- A Roxfort-ból jött - mondta komolyan Rebecca. Rebecca legszívesebben széttépte volna azt a levelet, de tudta semmit sem tehet már ellene. Elfogadta hát a tényt, hogy kicsiny gyermekétől meg kell válnia és az élete sem lesz már többé olyan mint azelőtt.
- Komolyan!?Ott fogok tanulni? - kérdezte izgatottan Patrick
- Igen. Gyere menjünk vásárolni.
Autóba szálltak és elindultak az Abszol útra. A gyermeket ámulatba ejtették a megbűvölt tárgyak. Az utcákon érezni lehetett a forró vajsör illatát, valamint ha elég figyelmes volt, néhány számára új lényt is megpillanthatott. Csodálatos látvány a magas házakból szálló színes füst és az édesség boltból kiáramló csokoládék és cukrok illata. A legszebbnek mégis a Gringotts bankot találta, amit belülről nem láthatott, viszont ámulatba ejtette óriás kupolája valamint márvány oszlopa. Patrick és Rebecca meg is érkeztek Olivander pálcaboltjához. Az ifjút elámította Olivander tudása. Megvették Patrick pálcáját ami Mahagóni fából készült, magja főnixtoll és 12 és fél hüvelyk hosszú. Miközben a könyvesbolthoz mentek, hogy megvegyék az iskolai tankönyveket, Patrick meglátott egy piszkos fülesbaglyot egy bolt kirakatában amely bohókásan billegette a fejét és megtetszett neki.
- Anya? - kérdezte Patrcik
- Tessék - mondta Rebecca
- Látod ott azt a baglyot? - kérdezte Rebeccát Patrcik abban reménykedve, hogy megveszi neki.
- Azt a koszos baglyott?! Miért nem kérsz inkább egy varangyot? - tette fel a kérdést édesanyja
- A poros külső tiszta belsőt takarhat - jelentette ki bölcsességét a fiú
- Most fontosabb dolgaink is vannak Patrick!- förmedt rá fiára
- Rendben. Igazad van - válaszolt teljes csalódottsággal gyermeke
- Itt is vagyunk! Jó nagy sor van itt. Maradj itt! - Parancsolta édesanyja
Miközben Patrick a sorára várt, hirtelen elszaladt mellette egy furcsa fekete macska. Patrik kíváncsi lett merre mehetett az állat. Ahogy követte a macskát látta, hogy beszaladt egy sötét sikátorba. A sikátorból rettenetes bűz áramlott és halálfélelem fokozta a félelmet. Először a fiú nem mert bemenni, de aztán erőt vett magán és  bement. De félúton megállt mert hangokat hallott. Látta a macska árnyékát és úgy tűnt mintha az állat beszélt volna.
- Biztos képzelődöm - gondolta Patrick
Amint kiért volna a sötét sikátorból, valaki elkapta a kezét és megszorította. Patrick már épp felkiáltott volna, de felnézett és meglátta, hogy ez csak az édesanyja.
- Patrick! Te meg mit keresel itt ezen a veszélyes helyen, mikor megmondtam neked, hogy maradj a könyvesboltnál? - Fakadt ki Rebecca
- Én csak…Én csak… - Dadogott Patrick
- Na siessünk mert lekésed a vonatot - szólt az anya
Patrick meglátta, hogy az anyja egy ketrecet tart a kezében amiben az a poros bagoly volt.
- Tessék. Bár nem érdemled meg - Nyújtotta át Rebecca a ketrecet.
Ezután elindultak vonathoz. A 9 és 3/4. vágány bejárata különösen tetszett Patricknak. Mikor átért és meglátta a Roxfort Expresst a lélegzete is elállt. A sok gyerek láttán kicsit megrémült és inkább szeretett volna hazamenni, de hiába, mert már messze volt a kijárat. Amikor a búcsúzásra került a sor a fiatalnak könnybe lábadt a szeme és megígérte édesanyjának, hogy gyakran fog írni. Felszállt a vonatra de már minden fülke tele volt. Elindult a vonat de neki nem jutott ülőhely. Szerencsére pont jött a büfés hölgy.
-Te miért álldogálsz idekint fiacskám?
-Ne-Nem jutott hely - hebegte Patrick
-Igazán?! Akkor gyere velem, pont van erre egy kabin ahol kényelmesen elférsz! -ezzel a mondattal kézen fogta a gyermeket és elindult vele a végeláthatatlan kocsikon keresztül. Már pont szólni akart Patrick, hogy álljanak meg pihenni egy pillanatra, de egyszer csak megálltak egy kabin előtt, ezután a nő kinyitotta neki az ajtót.
A kabinban egy nő ült és egy fésűt simogatott. Patrick leült mellé ámde amint leült a nő előkapta a pálcáját, majd a fésűre szegezte azt. A fésű átváltozott egy patkánnyá. Patrick illedelmesen bemutatkozott a nőnek akit az előbb még bolondnak nézett és most már csodálta.
-Üdvözöllek! Én Arabella Salamander vagyok. Én leszek az új Legendás Lények Gondozása tanár.
-Tanárnő, nagyon ügyesen megbűvölte azt a patkányt. Én nagyon szeretem az állatokat.
-Az állatokról nagyon sokat tudok mesélni neked.
Patricknak nagyon szimpatikus volt hisz kedvesen mosolygott és a nevetése mindenki szívét melegséggel tölti el, emellett nagyon inteligens, de a bőröndjét nagyon őrizte, mintha sárkány tojás lenne benne.
-Nézd ezt a bőröndöt! - szólította fel Patrickot
-Mi ebben olyan különlkeges tanárnő? - érdeklődött a fiú
-Ezt a bőröndöt apámtól kaptam, Göthe Salamander-től.
-Komolyan?! Én nagyon szeretem Göthe munkásságát.
-Ezt örömmel hallom. Nos a bőrönd tele van különféle állatokkal.
-Nagyon érdekes. - jelentette ki a fiú
-Mit szólnál, ha bele kukkantanánk? - kérdezte suttogva a tanárnő.
-Rendben - hangzott az egyértelmű válasz.
A tanárnő szép lassan az kinyitotta az egyik oldalt, már nyitotta volna a másikat is, de megállt a vonat.
-Megérkeztünk - Kiáltott fel a tanárnő - Örülök, hogy találkoztunk - majd gyorsan leszállt a vonatról.
Patrick észrevette, hogy a  bőrönd nem lett vissza zárva és látta, hogy kiugrik belőle valami, de mielőtt szólhatott volna addigra a tanárnő már messze járt.
 


 
Roxfortos évek

Roxfortos évei még előtte állnak. Sok kalandban lessz része és sok barátot szerez. (Remélhetőleg)


Háború/Béke

A háború nem volt különösebb hatással életére, mert nem voltak túl ismert varázslók. Sokan inkább muglinak tartották őket, mint varászlónak. Patrick nem sokat tudott a háborúról mert Rebecca megtiltotta, hogy olvassa az újságot, ki kellett dobnia. Patrick  egyetlen barátja Luna Lovegood akit még a háborúk előtt ismert meg. Bár Luna idősebb volt Patrick-nál, de sok közös vonásuk volt ezért nagyon jóban voltak, de a háborúk során eltávolodtak egymástól. Azóta nem találkoztak, mert Lunára is vadásztak a halálfalók. Ezért, hogy megvédje Patrickot és családját, nem találkozott és nem beszélt velük. Patrick reméli, hogy az iskolában újra találkozhat régi barátjával.

        
Jellem

Patrick nagyon kívácsi, de félénk. Néha képes legyőzni félelmét. Minél több dolgot meg akar tanulni, de kicsit lusta. Az állatok nagyon érdeklik főleg a veszélyesek és éppen ezért sokat kell küzdenie a félelmével.
Nehezen barátkozik, de a tanárokkal nagyon jól kijön. Gyors reflexekel rendelkezik az apja “kiképzéseinek” köszönhetően, de nem túl erős.  Patrick-ot nehéz felbosszantani, de ha sikerül a haragja mindent elsöprő. Nem szeret bántani másokat, ezért a lefegyverző bűbájokat használja. A barátait minden áron megvédi és fontos számára a bizalom. Jó hallgatóság, a barátai elmondhatják neki bánatukat vagy titkaikat mert nem mondja el másnak. Könnyen felvidítja barátait és hasznos tanácsokat ad nekik. Kevest viccelődik, inkább komoly. A feladatait mindig nagyon komolyan veszi. Bármikor benne van egy kis szórakozásban vagy csínytevésben.

Erősség ||
  • Gyorsan tanul
  • Gyorsak a reflexei
  • jól feltalálja magát különböző helyzetekben
Gyengeség ||
  • félénk
  • fizikailag gyenge
  • nehezen barátkozik

        
Apróságok


mindig || állatok, kékeszöld, új ismeretek szerzése, kalandozás, édességek, repülés, vajsör

soha || pók, halból készült ételek, acromantula, sötét, sötét varázslók

hobbik || állatokkal foglalkozik, bájitalt készít például: állat csalikat

merengő ||
Patrick legjobb emléke: amikor édesapjával elmentek horgászni amellett még apja egyik kitüntetés csillagját is neki ajándékozta. Patrick azóta is őrzi és nagy becsben tartja.
A legrosszabb emléke: amikor egy elrontott bájital miatt felrobantott egy fiatal orrontó furkászt.

mumus || acromantula

Edevis tükre || újra láthassa apját és együtt tölthessen vele még egy kis időt.  

százfűlé-főzet || sár színű és marha nyelv ízű

Amortentia || vajsör

titkok || Patrick titokban akar szerezni egy sárkányt, csak nem tudja hová rejtse el

azt beszélik, hogy... || Patrick érti az állatok beszédét és varázslókat változtat állattá


        
A család

apa || Barty McFly, 30 éves, 1966. február 30., mugli, Patrick-nak mindennél fontosabb volt az apja és  nagyon szerették egymást. Különösen jól kijöttek, mert Barty jól ismerte az erdei állatokat.

anya || Rebecca Carter, 28 éves, 1964. December 2., mugli születésű, Rebecca valójában nagyon szereti fiát csak nehezen mutatja ki.
 
testvérek || Patrick-nak nincs testvére, bár szeretett volna.

állatok || Herold-a bagoly

Családtörténet ||

Rebecca előkelő muglik gyermeke és sok pénz örökölt. Rebecca nem szeretett nagyon költekezni inkább spórolt. Rebecca varázsló képességei miatt úgy döntött minden kapcsolatot megszakít szüleivel és új életet kezd.
Barty-nak nehéz gyerekkora volt anyja varrónő, apja katona volt. Szegénységben élte életét és miután apja leszerelt elkezdett inni és terrorban tartotta a családot. Barty ettől akarta megmenti Patrickot, hogy ne keljen hasonlókat átélnie. Barty halála után Rebecca megpróbált jó anya lenni és mindent megtenni egyetlen gyermekéér. Rebecca a háborúk során sikeresen beépült a muglik közé, munkát vállalt, rendes életet élt, így soha nem találtak rá.

        
Külsőségek

magasság ||140 cm

testalkat || átlagos, kicsit vékony

szemszín || zöldeskék

hajszín ||szőkésbarna

kinézet || vékony, alacsony, homloka közepén egy kis csillagrobbanás alakú anyajegy található, kissé elálló fülek, pisze orr, rövid szőkés barnás haj,  


        
A tudás

varázslói ismeretek || állatok gondozása, állatok viselkedését ismeri, néhány egyszerű bájital ismer, túléléssel kapcsolatos ismeretek

felvett tantárgyak || Legendás Lények Gondozása

pálca típusa ||
Mahagóni fából készült, magja főnixtoll és 12 és fél hüvelyk hosszú.

RBF || még nincs   Vigyorog  avialany || Colin Ford                  
                      
Naplózva
Mathias Montrego
Adminisztrátor
***


elsőéves sárkánykutató

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2017. 03. 25. - 18:07:52 »
0

Kedves Patrick!Az előtörténetedet sajnos nem tudom elfogadni, mert:

 1. Ha 1985 januárjába születtél, akkor nem 11 éves vagy, mert jelenleg 1999-et írunk már a fórumon. Ez esetben 3. éves vagy a Roxfortban, és biztos történt már egy két dolog, amit ki tudsz fejteni a roxfortos évekhez. Mosolyog

 2. Nem kell a személyneveket dőlt betűvel írni. ‘Patrick' -> ‘Patrick’

 3. Ha az anyukád mugli szülők gyermeke és az apukád is varázstalan akkor kizárólagosan sárvérű lehetsz.

 4. 'Patrick fel akarta támasztani szeretett édesapját. Eszébe jutott a Halál Ereklyéi című mese amit apja mesélt neki és megpróbálta előállítani bájitalok segítségével, de mivel még fiatal volt és nem volt túl nagy ismerete a bájitalokkal kapcsolatban ezért a bájitalok általában szörnyű hatással rendelkeztek. Állatokon kísérletezett  ‘  -> Nos ez sajnos kizárt. A Bogár Bárd meséiből hallhattál a Halál Ereklyéiről ez tényleg szuper, viszont nem tudsz semmit előállítani bájitalokkal, ami feltámaszthatta volna apukádat. Mégis mit próbáltál leutánozni? A követ? A pálcát? Vagy az összes ereklyét? Ha pedig szereted az állatokat, akkor nem kísérletezel rajtuk. Mellesleg ha az anyukád a mugli világba menekült (mint később ezt írtad is) és nem varázsol, mert beilleszkedett, akkor te se tudsz logikusan bájitalokat kevergetni. Nem hagyná neked.

 5. ' Az emberek nem foglalkoztak a jellel, mert valaki félt és valakit nem érdekelt.’ -> Ha itt a Sötét Jegyre gondolsz, akkor sajnos abban a percben ahogy fellőtték, anyukád tutira elvitt onnan, amilyen gyorsan csak lehetett. Hisz az anyukád, mint írtad, nagyon féltett téged egy szem gyereke voltál. És evidensen nem akarta kockáztatni sem a te sem a saját életét.


Ami még javítani való:

 - Írtad, hogy apukád meghalt, ez milyen hatással volt Patrick-re, mit érzékelt belőle, hogy fogadta ennek a hírét?

 - Anyukád reakcióját is kifejthetnéd. Mit érzett mikor levelet kaptál a Roxfortba? Nem volt dühös? Hisz ő teljesen a mugli életet választotta.

 - Honnan is ismerted meg Lunát? Mikor? Milyen hatással volt rád? Hogy lettetek barátok? Ezt nyugodtan fejtsd ki az előtörténetedben.

 - Nagyon jó hogy belevetted Arabellát, de ezt is nyugodtan kifejtheted még részletesebben. Szeretünk hallani róla. Mosolyog Akár, hogy milyen hatással volt rád a Roxfort expressz, a a 9/4. vágány, vagy annak a légköre stb. Milyen volt Miss Salamanderrel találkozni? Mi mindenről mesélt? Milyennek találtad? Hogy kerültél pont az ő fülkéjébe?

 - A jellemet is lehetne részletezni mert elég rövidke lett.

 - 'Patrick legjobb emléke: amikor édesapjával elmentek horgászni és látott egy valódi hippogriffet. ‘ -> Miután apukád mugli, biztosan nem láthatott hipogriffet soha életében. Hacsak nem tud a varázsvilágról ténylegesen. Akkor ezt a részt kérlek fejtsd ki. Ugyanakkor ne feledd, utaltál arra, hogy anyukád normális életet akart élni, evidensen akkor titkolta apukád elől hogy ő boszorkány.

 - 'kinézet || barátságos, de magának való és félénk természete látható rajta, de aki jobban megismeri az tudja, hogy nincs nála jobb barát a világon.’ -> ez szép és jó, de ez Patrick jelleme. Mi arra vagyunk itt kíváncsiak hogy is néz ki. Izmos? Magas? Sportos? Nyüzüge? Beteg? Egészséges? Sápadt? Csillogó szemű? Akármi, ami a külső ismertetőjegye, és egyedivé varázsolja.

Sajnos sok a szóismétlés, néha kicsit darabos az írásod. Ezen persze a későbbiekben tudunk fejleszteni, sőt kifejezetten ajánlom is, mert ha átolvasod te magad is érezheted.

Összességében viszont nagyon is megdícsérlek, mert nagyon szép és jó alapot húztál fel, ezek a kis ellentmondások és hiányosságok könnyen és gyorsan kiküszöbölhetőek. Ajánlom, hogy olvass esetleg pár már elfogadtott előtörténetet. Kérlek jelezz, ha javítottad a leírtakat!Köszönettel,
Mathias
Naplózva


Mathias Montrego
Adminisztrátor
***


elsőéves sárkánykutató

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2017. 03. 26. - 09:01:50 »
0

Kedves Patrick!

Először is szeretném megköszönni neked, hogy ilyen szépen javítottál! Illetve azt is hogy az előtörténet megírása előtt olvasgattad a fórumot, és figyelemmel kísérted a történéseket. Ezt jól példázza számomra Arabella bevonása, aminek a Staff külön nagyon örül és megdícsér ez úton is! A házad kiválasztásával azért kissé megfogtál, de végül is győzött a tudásszomj és az akarat, még az állíólagos lustaság ellenére is. Az előtörténeted most már természetesen elfogadom.
Házad pedig legyen a


Gratulálok!
Az eligazító PM pedig hamarosan érkezik!

Mathias
Naplózva


Patrick McFly
Eltávozott karakter
*****


Mcröptű Patrick

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2017. 03. 26. - 09:04:46 »
+1

Köszönöm
NaplózvaOldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2023. 04. 21. - 06:25:23
Az oldal 0.344 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.