+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Shirley White
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Shirley White  (Megtekintve 1606 alkalommal)

Shirley White
Eltávozott karakter
*****


× A térképszakértő ×

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2016. 07. 15. - 23:08:52 »
0

SHIRLEY WHITE

Mottó
A bölcs mások hibájából tanul,
az okos a sajátjából,
a hülye még abból se..
Alapok

Jelszó: "Ampók a pók?!"
Így ejtsd a nevemet: Shörli Vájt
Nem:
Születési hely, idő: London, 1981. 01. 15.
Horoszkóp: Bak
Kor: 17
Vér: Félvér
Évfolyam: Hetedikes

A múlt

A gondolataimba merülve lépkedtem a folyosókon. A múlton elmélkedtem, eszembe jutott a koreai sulim, aztán a londoni. Mindkettőből kiutáltak, de nem bántam, mert egész életemben önmagam voltam. Soha nem akartam olyan lenni, mint mások, soha nem álltam be a sorba, a többi nyomoronc közé. Nem utálom a muglikat, de ők a leginkább szűklátókörűbb emberek. Hajam színe valószínűleg kék lehetett nem igazán figyeltem, csak arra eszméltem fel, hogy nekimegyek valakinek. Aztán hátra is estem volna, ha nem akadályozza meg az illető, aki nem más volt, mint Chris.
- Óvatosan! Megint elgondolkoztál? - szólít meg.
- Neked is szia.. - gúnyolódom, mire megforgatja a szemét. – Egyébként igen és ez valószínűleg a hajamon is látszódott.
- Most, hogy mondod, eléggé kék volt a hajad – mosolyodik el és átkarolja a vállam.
Így mentünk tovább, pár percig csendben, amíg újra meg nem szólal.
- Van programod a hétvégére? - kérdi.
- Miről van szó? - húzom fel az egyik szemöldököm gyanakvóan.
- Csak le lehet menni Roxmortsba, gondoltam mehetnénk együtt.
- Először is, tanulnom kéne, mert eléggé le vagyok maradva. Másodszor, mi lesz Marilynnel?
- Nem fog megharagudni érte! Tudod, hogy milyen.. - erősködött. – A tanulást meg félreteheted egy kicsit.
Ekkor torpantam meg – Mi van?
- Hm? - fordult velem szembe.
- Mi az, hogy Lyn nem fog megharagudni és félretehetem a tanulást? - a hajam egy kissé kezdett elütni a barnától, amilyenre visszaváltoztattam.
- Lazíthatnál egy kicsit! Egész nap Lynnel vagyunk és még tanulsz is. Nincs időnk semmire.
- Hát bocsánat, hogy nekem fontos a legjobb barátnőm, akit nem mellesleg régebb óta ismerek, mint téged és, hogy én szeretnék tanulni is, mert roh@dtul vannak céljaim! - kezdett elfogyni a türelmem és ez, az egyre vörösödő hajamon is meglátszott.
Próbáltam gyorsan visszaváltoztatni az eredeti barna hajszínemet és inkább bepirosítani a szemem, de nehezen ment.
- Figyelj, nem azt mondom, hogy ne tanulj és ne foglalkozz Lynnel, de elmehetnénk valahova.. - egyre inkább elhalkult a hangja és kissé pirult is. Ettől összezavarodtam.
- Ö-öhm.. Most-most mennem kell... Majd átgondolom.. - lehajtottam a fejem és otthagytam Christ. Rózsaszín hajamat – fránya képesség – nem igazán tudtam visszaállítani barnára, így hagytam is. Majd visszavált. Megint a folyosókat jártam és elmélyültem a gondolataimban..

Gyerekkor:
1982-1983

Az úgy történt, hogy Shirley anyja Elizabeth Londonba utazott egy hónapra, ahol megismerkedett későbbi férjével Thomassal. Egy hónap alatt odáig jutott a két ember kapcsolata, hogy egymásba szerettek, s megígérték egymásnak, hogy a közeljövőben újra látják majd egymást. Mikor Elizabeth visszament Dél-Koreába kiderült, hogy terhes, így nemsokára visszatért Londonba és ott várta, hogy megszülessen a baba. Aztán annak az ideje is eljött január 15-én, s a csecsemő neve Shirley lett.

1983-1984

Egy évig maradtak a szülés után Londonban. Miután kiengedték Elizabethet és Shirleyt a kórházból Thomashoz mentek és ott nevelték gyermeküket, míg egy éves nem lett.

1984-1988

Miután Shirley betöltötte az első életévét visszamentek Dél-Koreába és négy évig ott is éltek. Shirley nem járt óvodába, otthon tanították a szülei, leginkább számolni, írni és olvasni koreai és angol nyelven is. Aztán, mikor elég idős volt, beíratták az iskolába, ahol egy évet töltött el. Az oktatási rendszer szigorúsága miatt, viszont nem igazán tanult, ezért nem volt olyan jó tanuló, mint a többi társa. Jegyei miatt kiközösítették őt, így leginkább olvasgatott és rajzolt. Amiből jobb volt társainál az az angol tudása volt, s ezért még inkább kinézték maguk közül. Shirley magányos volt, de mindig mosolygott és jó kedve volt.
A tervek szerint úgy volt, hogy amíg el nem rendez minden szükséges dolgot Elizabeth, addig maradnak és vissza is költöznek Londonba, de aztán Sharon – a testvére – megbetegedett és nemsokára meg is halt. A tragédiát Shirley nehezen tudta feldolgozni, de pozitív gondolatai voltak, s nemsokára újra vidám lett.

1987-1991

'87-ben visszaköltöztek Londonba, ahol Shirley megkezte a másodikat az iskolában. Itt sokkal jobbak voltak a jegyei és mivel egy ideig Koreában élt sokkal jobban érdeklődtek iránta a társai. Aztán elkezdődtek körülötte a furcsábbnál furcsább dolgok. Ezekért a dolgokért elkezdék piszkálni. Alig várta, hogy befejezze az iskolát és megkapja a levelét a Roxfortból, amíről az anyja annyit mesélt. Miután kiutálták az iskolatársai maguk közül, egyre többet ment az Abszol útra, leginkább az anyjával, de volt, hogy egyedül is.

Roxfortos évek:
1992-1993

'93 nyarán Shirley megkapta a levelét, miszerint felvették a Roxfortba. Szeptemberben meg is kezdte az évet. A vonaton ismerkedett meg Marilyn Turnerrel, aki egy csapat elsős társaságában üldögélt és olvasott – amíg Shirley meg nem szólította. Az első éve nehezebben telt, mint gondolta volna, ugyanis nem tudott tájékozódni a kastélyban. Sok óráról késett és, ha pontosan érkezett valamelyikre, akkor vagy vele volt barátnője, vagy szerencsés volt. Elhatározta, hogy készít egy térképet, aminek segítségével kevesebb óráról késik majd el és megtalálja a termeket. Ekkor kezdett igazán érdeklődni a rajzolás iránt – amihez sokak szerint eddig is volt tehetsége.
Másodikban egyre kevesebbet késett az órákról, amit a tanárok igazán méltányoltak. Valamint ebben az évben kezdett el igazán olvasni, valamint félni a sárkányoktól. Ekkor találta meg Frics szobájában azt a tollat, amivel láthatatlanul tud írni.
Shirley itt sem volt rossz tanuló, de a legjobb sem. Leginkább akkor jegyezte meg az anyagot és akkor ragadt meg igazán a fejében, ha le tudta rajzolni azt és úgy gyakorolhatta.

1994-1996

'95 szeptemberében kezdte a harmadik évét a Roxfortban, s e hónap első napján találkozott Christopher Grigoryval a vonaton, akivel azonnal barátságot kötött.
Aztán negyedik év elején Shirley összejött Chris-szel, oktoberben pedig, elkezdte Roxmorts térképét is.
Ötödikben befejezte Roxmorts térképét és év végén pedik letette az RBF-et.

1997-1998

Hatodikos volt, mikor zajlott a háború Christopherrel és Marilynnel mindig együtt voltak és szdták még az eget is.. Aztán májusban véget ért és Pitont felváltotta McGalagony.
'98 szeptemberében pedig elkezdte a hetedik évet. Arcon csapta hát a gondolat is, hogy mit kezdjen magával, miután elvégezte a Roxfortot és letette a RAVASZ-t. Arra gondolt, hogy majd művész lesz és a Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolájába fog jelentkezni, hogy aztán megépíthesse saját kávézóját az Abszol úton.

Háború: Nyomorúságos egy év volt az biztos. Piton lett az igazgató, sokkal szigorúbban vették az ittlétünket, mint az elmúlt két évben. Potterre vártunk.
Augusztusban, mikor bevásárolni indultunk, csak a Weasley Varázsvicc Vállalat volt vidám hely, minden roxfortos diák ott lógott, felnéztünk az ikrekre.
Aztán májusban végre megjött Potter és megküzdöttünk a halálfalókkal. Többen is meghaltak, olyanok akiket szerettünk és olyanok akiket nem. Aztán egyszercsak feltűnik Hagrid alakja a hídon. Potter volt a karjaiban. Voldemort magamellé akart állítani minket, de egy Neville Longbottom nevű fiú kiállt és megmutatta, hogy milyen egy igazi roxfortos. Sajna nem használt, azt hittük vége, mikor Potter felébredt és szembeszállt Voldemortal. Vége volt. És győztünk.
Béke: Bár szeretem a harcot, jobb, hogy vége van, McGalagony az igazgató és minden a régi – pár romokban heverő hely kivételével. Nyáron mindenki a Weasley Varázsvicc Vállalat körül legyeskedett. Nekem személy szerint ez lett a kedvenc helyem az Abszol úton és bánattal tölt el még mindig Fred Weasley halála.

Jellem:

Egy barátságos, őszinte embert lát Shirleyben az, akinek szimpatikus, akinek nem hát az...
Jól tanul és sok minden érdekli, ezekhez hozzásegít, hogy kreatív is. A mappája és néhány ceruza mindig nála van, s ha ahhoz van kedve, akkor levágja magát és elkezd rajzolni. És ezt bárhol. Tartaléknak egy könyvet is magával hord, hogy tényleg ne unatkozzon. Szívesen csavarog, főleg a természetben, ahol igazán szabadnak érzi magát. Olyan, mint az anyja, aki álandóan utazgatott, soha nem tud meglenni egyhelyben erre mondjuk az is utal, hogy szívesen készít magának térképet, amit mindig magával visz, hátha szüksge lesz rá, mert térkép nélkül egy pillanat alatt eltéved. Annak ellenére, hogy barátságos, ha nincsen jó kedve vagy feldühítik eléggé bunkó szokott lenni. Eléggé robbanékony típus és szókimondó, de hűséges és makacs. Egyéni gondolkodású, saját képe van a világról. Sosem akart másokra hasonlítani, mindig önmaga volt, senki kedvéért nem változott meg. Ezért viszont elég kevesen értik meg.

Erősség: Tanulékony, érdeklődő, barátságos, őszinte, hűséges, kreatív.
Gyengeség: Néha bunkó, a térképe nélkül könnyen eltéved, robbanékony, szókimondó.

Apróságok:

Mindig: Rajzolás, olvasás, barátok, csavargás, evés.
Soha: Pletykák, ítélkezés, lenéző emberek, unalom, meg nem lévő dolgok.
Hobbik: Olvasás, rajzolás, térkép készítés.
Merengő: Legjobb emléke, hogy megtudta, hogy felvették a Roxfortba.
                      Legrosszabb emléke, hogy meghalt a nénikéje.
Mumus: Fél a sárkányoktól.
Edevis tükre: Leghőbb vágya, hogy egyszer saját kávézója legyen az Abszol-úton.
Százfűlé főzet: Gyönyörű zafírkék színű, ami elbűvöli az embereket, viszont, ha megkóstolják, csalódniuk kell. Hányás íze van.
Amortentia: A rózsa és a tavaszi lágy szellő illata elbűvöli Shirley-t.
Titkok: Egyszer, mikor Frics szobájában volt, ellopott egy tollat, amivel láthatatlanul tud írni a pergamenre. Csak úgy lehet meglátni a betűket, ha kimondunk egy bizonyos varázsigét, de már így is túl sokat árultam el.
Azt beszélik, hogy...: "Shirley és Chris? Ugyan! Fogadok, hogy rövid időn belül szakítanak!"

A család

Apa: Thomas White, 37, mugli, szoros kapcsolat.
Anya: Elizabeth Smith, 36, félvér, nagyon szoros kapcsolat.
Testvérek: Nincs.
Állatok: Két bagoly. Az egyik az anyjáé: Bimbó. A másik Shirley-é: Arthur

Családtörténet

Elizabeth Angliában született, félig koreai, félig angol származású, pont, mint a lánya. Félvér metamorf mágus, a Slug & Jiggers Patikában dolgozik az Abszol úton, ám, ha van rá alkalma, akkor utazik. Egy testvére van, Sharon Smith, boszorkány, aki sajnos meghalt. Anyja, Shin Chim Sook, boszorkány volt, félvér. Apja, Benjamin Smith, mugli.
Thomas teljesen angol származású mugli, aki a King's Cross vasútállomáson dolgozik. Két testvére van, egy bátyja George White és egy húga Lily White, mindketten muglik. Anyja Sandra Jackson, mugli. Apja William White, szintén mugli. Shirleynek nincsenek testvérei, de ha lenne akkor is egy ikertestvért szeretne.

Külsőségek

Magasság: 170 cm
Testalkat: Átlagos
Szemszín: Általában sötétbarna
Hajszín: Leginkább barna
Kinézet: Hosszú haj, vágott szemek. Nőies az öltözködése, de a magassarkúkat és a nagydekoltázsú ruhákat figyelembe se veszi. Stílusa visszafogott, egyszerű.

A tudás

Varázslói ismeretek: Nem kiváló, de jó tanuló, tartja a szintjét. Általában megjegyzi vagy lerajzolja a dolgokat, mintsem bemagolja azokat. Jó Átváltoztatástanból, Bájitaltanból, Legendás Lények Gondozása és Sötét Varázslatok Kivédése tantárgyakból, valamint repülésben sem rossz. Gyengébb viszont az összes többi tantárgyból, de eddig az összes vizsgája sikeres volt és nem írt E-nél rosszabbat.
Felvett tantárgyak: Legendás Lények Gondozása, Rúnaismeret

RBF:
  >Legendás Lények Gondozása - K
  >Sötét Varázslatok Kivédése - V
  >Átváltoztatástan - K
  >Bájitaltan - V
  >Mágiatörténet - K
  >Gyógynövénytan - E

Pálca típusa: Vörösfenyő, főnix toll mag, 10 és 3/4 hüvelyk, rugalmas

Egyéb

Metamorf mágus
Avialany: Kim Sae Ron
NaplózvaLouise Lott
Eltávozott karakter.
*****


♦ VII. Hollóhát ♦ Prefektus ♦ "Cinkemadár"

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2016. 07. 18. - 21:49:13 »
0

Szia Shirley,

Sajnálom, de az előtörténeted egyelőre nem tudom elfogadni, ugyanis nagyon rövid, és a karakterről szinte semmi nem derül ki belőle. Összességében szeretném, ha a tartalmat bővítenéd és színesítenéd. Összeszedtem neked a kritikus pontokat.


Nézzük a helyesírást:
1. A vesszőket és a mondatvégi írásjeleket ugyan jól használod, mégis valahogy úgy érzem a technikádon még finomítanod kellene. („Szüleimnek odaadtam” -> „A szüleimnek”; „melyen zöld” -> „melyre zöld”)
2. „Abszol-útra” -> „Abszol útra”.
3. „fenn maradtam” -> „fennmaradtam”
4. „Shirley-t” -> helyesen „Shirleyt”, mivel az „ey”-t „i”-nek ejtjük, ezért a ragokat simán kapcsoljuk hozzá, kötőjel nélkül. „Shirley-é” -> „Shirleyé”, szintén.
5. „aurór” -> „auror”
6. „Sötét varázslatok kivédése” -> „Sötét Varázslatok Kivédése” itt, mint tulajdonnév szerepel, ezért minden szót nagy betűvel írunk benne.

Most pedig a tartalom:
7. Nem, a születésed tíz mondatos részletezése után, a leveled megkapásának tíz mondatos részletezése sem különösebben érdekel, hacsak nem olyan formában írod meg. A történetből hiányoznak az érzelmek, a cselekvések, a mozdulatok, a színek, a hangok, szóval érted, minden ami történetet csinálna egy leírásból. A múlt részben szeretnék többet megtudni a karakteredről. Ki ő, mi történt vele tizenegy év alatt(!!), merre járt, kikkel barátkozott? Ez így kevés.
8. Min gondolkoztál a vonaton? Nem beszélgettél a többiekkel? Miért nem kérdezted meg tőlük, hogy milyen az iskola? Vagy elsősökkel ültél? Milyenek voltak ők?
9. Ha az anyukája boszorkány, milyen volt a gyerekkora? Járt már az Abszol úton? Evett a fagyizóban? Jobban kedveli a tv-t, vagy a Weasley Varázsvicc termékeket? Volt otthon varázslósakk? Hogyan viszonyult mindehhez apukád? Mi a helyzet a nagyszüleiddel? Jöhet minden!
10. A háború alatt leginkább nem az első, hanem a májusban véget ért Második Varázslóháborút értjük. Ha anyukád auror, vagyis minisztériumi alkalmazott, akkor titeket is erősen érintett a háború, hiszen az apád mugli. Erről muszáj lesz írnod, mert ez már a te életben is meghatározó időszak volt. Főleg, hogy tudtál a varázsvilágról, még ha a háború felfogásához fiatal is voltál.
11. Az, hogy ázsiai vagy, vagy sem, nem képezi a jellemed részét! Kivéve, ha a kultúrára gondolsz.
12. Ebből a jellemzésből semmi nem derül ki.
13. Miért nem olvastam Shirley szenvedélyéről a rajzolással kapcsolatban a múlt részben?
14. Az sem képezi a jellemed részét, hogy a Könyvtárban tanyázol. Az, hogy szeretsz olvasni, és a Könyvtár békés csöndje mindig megnyugtat, már sokkal inkább.
15. Miért nem írtál a nénikédről korábban, ha ennyire megviselt a halála? Ne legyenek ilyen benyögött dolgok. Építsd fel szépen, amit mondani szeretnél.
16. Miért fél a sárkányoktól? -> múlt.
17. Miért szeretnél mindenek felett egy boltot nyitni? Na meg, milyen boltot? -> múlt.
18. Miért nem mondtad, hogy éltél Ázsiában?! Mikor? Hol? Kivel? Miért? -> MÚLT(!!!!!).
19. „Az hinné az ember, hogy Shirley és anyja Elizabeth Ázsiából származik, pedig nem.  Anyjának a nagymamája volt ázsiai, pontosabban dél-koreai származású, ezért vannak ilyen vonásaik.” Ha a nagyi ázsiai, akkor a Shirley is ázsiai származású, és azért vannak olyan vonásai, mert van a felmenői között ázsiai! Tehát ázsiai is! Ebből kifolyólag pedig nem csak hiszem, hogy ázsiai is, hanem az is. Ha ennyire nem akarod, hogy az legyen, ne írd bele, vagy válassz másik avatart, vagy valami.
20. Milyen „az állomáson” dolgozik a kedves apa? Valamint miből tartotta fent magát a család, ameddig az Első Varázslóháború alatt bujkált?
21. „Mintha ázsiai lenne!” -> Nem mintha, hanem az.


Az egészről azt kell mondanom, hogy bár nem vagyok benne biztos, hogy te ezt összecsaptad, ennél sokkal többet várunk. Javaslom, hogy olvass el néhány elfogadott előtörténetet, illetve, hogy készíts magadnak egy vázlatot Shirley életéről, és azt szépen, részletesen dolgozd ki! Az előtörténet lényege, hogy megismerjem a karaktered, ezért kérlek törekedj is erre. Nem egy csontvázat szeretnék látni, hanem egy hús-vér, életképes karaktert. Érzelmekkel, álmokkal, múlttal(!!). Azonban a helyesírásodért legalább meg kell dícsérjelek. Jó helyen vannak azok a vesszők, és nem volt sok felkiáltó mondat sem a szövegben, szóval erre azért lehet építeni!

Ha megvagy a javítással, vagy segítség kell, írj!


Louise

Naplózva


Louise Lott
Eltávozott karakter.
*****


♦ VII. Hollóhát ♦ Prefektus ♦ "Cinkemadár"

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2016. 09. 29. - 20:31:03 »
0

Szia Shirley,

Először is köszönöm a javítást, azonban az előtörténeted még nem tudom elfogadni.


A helyesírási hibákat szépen kijavítottad, viszont szeretném ha a tartalmon dolgoznál még, ugyan is az előtörténeted egész ideje alatt úgy éreztem, mintha a Bölcsek köve menne és ez nem kifejezetten engedett betekintést a te saját világodba. Szóval arra szeretnélek kérni, hogy felejtsd el a filmeket, és képzeld bele Shirleyt a varászvilágba rendesen. Sok lehetőséged van, tényleg, csak használd picit a fantáziád! Összességében szeretném, ha elolvasnál minél több már elfogadott előtörténetet, hogy lásd, mit is várunk el tőled, és hogyan lehet egy teljesen önálló karaktert belehelyezni egy ilyen környezetbe. Valamint azért is szeretném, ha olvasnál, mert a párbeszéd leírásaidnak még fejlődnie kell ahhoz, hogy könnyed legyen olvasni őket - ami pedig a szerepjáték alapját képezi. Aminek pedig a legjobb módja az, ha magad is olvasod!

Ha megvagy a javítással, vagy segítség kell, írj!


Louise

Naplózva


Louise Lott
Eltávozott karakter.
*****


♦ VII. Hollóhát ♦ Prefektus ♦ "Cinkemadár"

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2016. 12. 26. - 00:05:31 »
0

Hello Shirley,

Köszönöm szépen a szorgalmas és kitartó munkád, aminek kétség kívül meg is lett az eredménye. Egy igazán jó kis karaktert sikerült alkotnod, akiben én kifejezetten szeretem a különböző kultúrák keveredését, és azt, hogy milyen elevenre sikerült a végére. Örülök, hogy ennyit fejlődtél, és hogy mindig megcsináltad, amit kértem! Az előtörténeted immár elfogadom, házad pedig legyen a...

Gratulálok! Az eligazító PM pedig hamarosan érkezik!
Louise
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 06. 24. - 23:41:40
Az oldal 0.051 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.