+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Előtörténetek
| | |-+  Futottak még
| | | |-+  Emmeline Smethwyck
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Emmeline Smethwyck  (Megtekintve 1594 alkalommal)

Emmeline Smethwyck
Eltávozott karakter
*****


VI. ~ Hajtó ~ _@/" Booksnail "\@_

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2015. 07. 27. - 17:01:52 »
+4

EMMELINE SMETHWYCK


Mottó
Ne pislogj!         Alapok

jelszó || "A jellem amelytől ember az ember, porból és szennyből a jellem emel fel."
így ejtsd a nevemet || Emelín Szmeszvik
nem ||
születési hely, idő || Cardiff, 1982. 10. 07.
horoszkóp || Mérleg
kor || 15
vér || sár
évfolyam || Ötödéves

         A múlt

 Gyerekkor
Egy polgári mugli családban születtem Cardiff-ban. Átlagos gyerekkorom volt, bár a beilleszkedés sosem volt az erősségem. Kisgyermekkoromban, bár a szüleim próbáltak segíteni (pl. bemutatták a szomszéd kisgyereket, hogy játsszunk együtt), nem voltak barátaim. Bármennyire is próbálkoztam, ez nem változott általános iskolában sem. Sokszor bántottak s, csúfoltak, mert én általában tudtam a válaszokat órán. Egyszer azonban, amikor épp meg akarták húzgálni a lófarokban hordott hajamat, hirtelen furcsa dolog történt. A könyvek és füzetek hirtelen felugrottak a helyükről, s egyenest az "ellenfeleim" arcába röpültek. Ezután mindenki félt tőlem, mert körülöttem többször is előfordult még néhány furcsa "incidens". Hol a padtársam tolla robbant szét, hol egy radír kezdett el pattogni, ha haragos voltam, hol a tanárnőnek szánt alma ugrott fejest a szemetesbe mindenki szeme láttára. Így lassan mindenki eltávolodott tőlem, én meg megtaláltam az egyetlen szórakozásomat, az olvasást. Szünetekben, míg a többi gyerek mászókázott, én elvonultam a saját kis világomba, az aktuális olvasmányokkal. Ezáltal egyre zárkózottabbá és csöndesebbé váltam. Idővel, végső elkeseredésemben, már a sötétebb irodalommal is megismerkedtem. Aztán mikor megkaptam a roxfortos levelemet minden megváltozott. Tudtam, hogy most eljött az én időm, bár azt nem, hogy itt be tudok-e majd illeszkedni. Szüleim segítségével eljutottam az Abszol útra, ahol bevásároltam a legkülönbözőbb könyvekből a Roxfortról, és a varázsló világról, az alap felszerelésem mellé. Csodálattal szívtam magamba a betűket, melyekkel megismertem azt a különleges világot, amelynek nem sokára a tagja leszek. Kaptam anyuéktól egy fekete macska kölyköt, mondván, hogy ne legyek olyan egyedül. Plutónak neveztem el, Edgar Allan Poe novellájában szereplő macska után. A szerény állat rögtön megkedvelt, s már az első alkalommal dorombolva üdvözölt, a lábamhoz dörgölőzve. Izgalmas élmény volt betérni Ollivander üzletébe. Csak úgy roskadoztak a hatalmas polcok, a rengeteg doboztól, ami a legkülönfélébb pálcákat rejtette. Engem egy gesztenye, egyszarvúszőr maggal megáldott pálca választott. Mikor először a kezembe vettem, az egész pálcát kellemes fény járta át. Ekkor Ollivander úr felkiáltott: "Ez lesz az!" s már nyomta is a kezembe a pálcát, én meg az árát az övébe. Felemelő érzés volt, hogy van egy saját, működő varázspálcám, mint a mesékben, amiket drága könyveimben olvastam. Végre úgy éreztem, hogy tartozom valahová. Nagyon izgatottan vártam az új iskolát, ahol reméltem ugyanolyan furcsa gyerekek járnak mint én.

Roxfortos évek
Az első évben eléggé visszahúzódó életet éltem könyveimmel, melyeket a könyvtárból kölcsönöztem. Hiába osztott be a Teszlek Süveg a megfelelő házba, hiába lettek hálótársaim, akik próbáltak megkedvelni, nem sikerült összemelegednem senkivel. Minden szabad percemet a könyvtárban töltöttem magányosan, egy icipici asztalkánál. Egyik nap, talán úgy október környékén, zörgést hallottam az asztalkám alatt. Először azt hittem csak képzelődöm, de aztán egyre hevesebben zörgött, míg már annyira idegesített, hogy végül lekukkantottam az asztal alá. Tudni kell, hogy az én kis zugom a könyvtár egyik legeldugottabb részén volt, így senki sem vette észre, hogy óvatosan eltolom a padot. Alig hittem a szememnek, mikor megpillantottam a kicsiny csapóajtót. Kinyitottam, miközben szívem egyre hevesebben vert, s egy lépcső tárult a szemem elé, ami a sötétségbe vezetett. Mivel tudtam, senki sem fog keresni, ezért összeszedtem minden bátorságomat, és lementem. A kíváncsiságom erősebb volt a félelmemnél. A pálcámmal kis fényt gyújtva lefelé, végül egy csodálatos kis belső kertbe értem. A kis terem tele volt virágokkal, - amiket valami varázslat tarthatott életben, ugyanis úgy tűnt itt már rég nem járt senki -  középen egy nagydarab heverő és három fotel, köztük egy kis asztal. Lent egyáltalán nem volt sötét, sőt mi több, valahonnan, kintről egészen beszűrődött a napfény. Megszerettem a helyet, s szabadidőmben (eleget téve elzárkózódó szenvedélyemnek), titokban itt olvasgattam, gyakoroltam, vagy épp Plutóval játszottam. Egy novemberi délutánon, viszont két hálótársam, Olive Ketch és Kathrine Hollow, megelégelték, hogy folyton eltűnök, s követtek titkos bunkerembe. Mikor leértek elakadt a lélegzetük. Az enyém szintén, hisz meglepődtem, hogy hogyan kerültek ide. Megígérték, hogy titokban marad, s megkérdezték, nincs e kedvem hozzájuk csapódni amúgy. Én boldogan mondtam igent, s azóta hárman osztozunk a kis helységen.
A második évben sikeresen gyakoroltuk a párbajozást a kis bunkerunkban, amit utólag Rózsabarlangnak neveztünk el. Ezáltal többször is megjárta mindhármunk a gyengélkedőt, amit a többiek értetlen tekintettel, a tanárok szemforgatással, Madame Pomfrey pedig haragos megjegyzésekkel fogadott.
A harmadik évünk viszonylag nyugisan telt. Olive szépen kivette a részét Jóslástanból, míg én a Sötét Varászlatok Kivédésében jeleskedtem, bár Piton professzor, nem nagyon örült ennek, s olykor plusz feladatokat is el kellett végeznem, ha már úgy is olyan jól megy. Kathrine a Legendás Lények gondozása órán ért el sikeres eredményeket. Hagrid nagyon megörült, mikor a barátném kijelentette, hogy ez a kedvenc órája. Sajnos Dumbledore halála váratlanul ért mindannyiunkat.

Háború
A negyedik évben elszabadult a pokol. "Sárvérű" származásom miatt nem hagyhattam el a Roxfort területét. A levelezésemet ellenőrizték, így szüleimről sem tudtam sok mindent. Arról viszont megbizonyosodhattam, hogy jó helyen vannak. Olive szüleitől jött egyik nap egy levél, miszerint anyuék, az ő meghívásukra, náluk bújtak el. Ettől megnyugodtam. A napok lassan teltek az iskola falain belül. Ami eddig a Paradicsomot jelentette számomra, az most börtönömmé vált. Olive és Kathrine is megviseltebbnek látszott. Az órákon, többi "sorstársammal" együtt, sorra megaláztak, s a szünetekben sem volt nyugtom. Minden percem be volt osztva, így még csak olvasni sem tudtam. Persze sikerült valamennyi hírfoszlányt elkapnom, a kint zajló világról. A Tudjukki hatalma megtörhetetlennek látszott. Ezt megerősítette, hogy semmi hír nem érkezett Harry Potterről, aki elméletileg legyőzhetné Tudjuk kit, s visszaállíthatná a rendet. Aztán az egyik nap, Piton professzor összehívott minket. Ez egy sorsdöntő pillanat volt, hisz Harry Potter megjelent, McGalagony professzor átvette az irányítást, s mindenki elkezdett készülni a döntő csatára. Én, a két barátommal karöltve harcoltam, hol a házimanók, hol a varázslótársaik oldalán. Kathrine karja eltört, Olive-t a lábán érte egy átok, s engem is jócskán eltaláltak. Egyszer csak megéreztem, hogy a fejemhez csapódik valami, de abban a pillanatban már össze is estem és elsötétült a világ. Mikor magamhoz tértem, egy hordágyon találtam magam, bent, a félig lerombolt nagyteremben. Körülöttem halottak. Felültem, s bamba képpel körülnéztem. Egy pillanatig, mintha a Weasley családot láttam volna rohanni egy másik hordágyhoz. Felálltam, s kifelé bicegtem, "Maga még él?" s "Hisz halott volt!" megjegyzésekkel karöltve. Mikor kiértem, megpillantottam Olive-t és Kathrine-t gubbasztani egy romos lépcsőn. Kathrine keze be volt kötve, ahogy Olive lába is, amihez társult még egy mankó is. Mikor megszólítottam őket, halálra vált arccal néztek rám. Aztán hirtelen mindkettő a nyakamba ugrott, s könnyekben törtek ki. "Azt hittük halott vagy!", ezt hajtogatták folyton. A csata végeztével, elutaztam Olive-ékhoz, üdvözölni a szüleimet. Tudtuk, hogy idő kell mire a kastélyt felépítik, s reménykedve vártuk az őszt, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba.
      
  Jellem

Visszahúzódó könyvmoly, aki szeret egyedül lenni, ám belül szabad szájú, elszánt, aki mindent képes megtenni, hogy a barátainak ne essék bántódása. Ha kell bátor is tud lenni. Önzetlen, soha nem árt olyan személynek, aki nem ártott neki. Szívesen segít másoknak. Jó tanuló. Szeret új dolgokat megismerni, és ha egy téma nagyon érdekli, utánanéz, hogy minél több dolgot tudjon meg róla. Ha szomorú, általában elzárkózik a többiektől, s nem beszél senkivel. Jellemző rá a melankolikus hangulat. Helyzettől függően, olykor elsüt egy-egy poént, ami nagyot csattan. Nem szeret a figyelem középpontjában lenni, inkább a háttérben marad, ha elfajulnak az események.Kicsit hétalvó, szeret lustálkodni. Nagyon szereti az édességeket, mindig lemegy a Mézesflásba egy kis nasiért. Kedvence a csokibéka. Nagyon imádja a vajsört is. Kóros teaivó, mindenféle fajtát megiszik. Nem híve a sztereotípiáknak, nem szívleli azokat az varázslókat, akik a mugli származása miatt elítélik.

Erősség || Talpraesett, bátor ha kell, krízishelyzetekben megőrzi hidegvérét
Gyengeség || Túl zárkózott, nem oszt meg mindent másokkal, jellemző rá a depresszió.


         Apróságok

mindig || olvas; reggel, délután, este teázik; sokáig alszik; minden hétvégén elmegy a Mézesfalásba; segít a tanulásban
soha || nem keveredik bonyodalomba, nem kési le a vacsorát, nem sérteget másokat (csak ha muszáj), nem beteg, nem hagyja cserben barátait
hobbik || főként olvas, a mugli világban bélyeget és bögréket gyűjt, varázslósakkozik
merengő || A legjobb, az volt amikor megtaláltam a Rózsabarlangot., A legrosszabb, amikor megaláztak mugli származásom miatt.
mumus || Sírkövek, amiken a barátaim, és a szüleim nevei szerepelnek.
Edevis tükre || Magamat látom elismert kutatóként.
százfűlé-főzet ||  paradicsomlé ízű
Amortentia || könyv, menta, édes fagylalt
titkok || Ha nem tudok aludni, éjjel tilosban ki szoktam szökni a kertbe.
azt beszélik, hogy... || mindenkit elüldözök magamtól, ezért nincsenek barátaim.


         A család

apa || Adan Smethwyck; 45; mugli, jó a kapcsolatom vele.
anya || Lucia Smethwyck; 41; mugli, jó a kapcsolatom vele.
testvérek ||  Sarah Smethwyck; 10, nem jövök ki vele olyan jól.
állatok || Plutó nevű fekete macskám

Családtörténet ||
Egyszerű polgári család vagyunk, apám üzletember, anyám magánorvos. Húgom teljesen ellentétes velem mindenben. Eddig nem jelentkeztek mágikus képességei, ami miatt igen féltékeny.


         Külsőségek

magasság || 165 cm
testalkat || vékony
szemszín || barna
hajszín || barna
kinézet || Nagy, szép szemek, kerek arc, vékony testalkat. Ezzel lehetne leginkább jellemezni. Fejem kerek formájú. Az arcomat, inkább érdekesnek mondanám, mint szépnek, mert a legtöbben átnéznek rajtam. A roxforti talár mellett, szívesen hordok kötött pulóvereket, főleg télen. Ünnepi alkalmakra van egy vörös estélyim. Hajam vállig érő, selymes tapintású. Általában kiengedve hordom, néha begöndörítem egy kicsit, de legtöbbször egyenes. Testalkatom minden értelembe véve vékony, beleszámítva a karjaimat, a lábaimat, a hasamat stb. Egyszóval törékenynek nézek ki, de az nem jelenti, hogy az is vagyok.         A tudás

varázslói ismeretek || 4 éve jár a Roxfortba. Nagyon ügyes SVK-ben, ez is a kedvenc tantárgya. Átváltozástan is jól megy neki, mindig tuja hogyan kell az adott állatból használati tárgyat varázsolni. A bájitaltanban nem épp jeles. Nagyon kell koncentrálnia, hogy ne égesse oda a főzeteket, ha sikerül is neki, a nagy koncentrálásban megfeledkezik egy alapanyagról. Repüléstanban nem feltétlenül rossz, de előfordul olyan, hogy leesik a seprűről. Ettől függetlenül szereti, ahogy a jóslástant is. Erre az órára csak "lazítani" jár. Pihentető számára a jövőről kitalált különböző eszméket hallgatni.
felvett tantárgyak ||
                      roxfortosok: Jóslástan; Rúnaismeret; Repüléstan
pálca típusa || 10 és 3/4 hüvelyk, gesztenye, egyszarvúszőr
RBF || nincs                


         Egyéb

avialany||  Jenna Louise Coleman
Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter.
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2015. 07. 30. - 13:25:36 »
0

Üdvözöllek nálunk!

Az előtörténeted nem fogadom el. Egy teljesen összecsapott, semmilyen előtörténetet olvashattam, úgyhogy kérlek téged gondold át rendesen ezt a karaktert, és úgy írd meg, hogy tényleg megfogható, jó kari lehessen belőle, akivel öröm játszani. Ehhez több munka kell, akár egy-két nap is, gondold végig, ne az legyen, hogy egy óra alatt javítod a lentebb írtakat és kész.  
Akkor nézzük is, hogy mik lennének a javítandóak.
1. 11 évesen egy Poe könyvből nevezed el a macskádat? Ez kicsit bizarr, mármint a 11 éves gyerekek csak nagyon ritkán olvasnak Poe-t, és szerintem azért nem pont nekik való.
2. Az egész múlt rész rettentően rövid egy 16 éves lányhoz képest, ez így semmiképp sem elfogadható. Járasd kicsit a fantáziád, színesítsd a történetet, bővítsd. Azt akarom érezni, hogy tényleg egy élő ember történetét olvasom (még ha nem is így van.) Rakd bele a karaktert, legyen élet a sztoriban.
3. Nem lehet a semmiből állatokat idézni. Ahogyan élelmiszert sem például. Főleg nem másodévesen. Másodévesen még valamit patkánnyá átváltoztatni is nagyon nehéz. Ezt a részt nem fogadom el, ilyen nem lehetséges. ÉS azt azért tisztázzuk, hogy elsőévesen se igazán tudsz magadtól varázslatokat tanulni. Ez olyan, mintha gördeszkáznál. Első évben megtanítják az alapokat, hogyan ne ess el, mondjuk, de a trükköket sem fogod tudni könyvekből megtanulni, nagyon nagyon sokat kell gyakorolni és elszántnak kell lenni, és akkor is csak nagyon halovány eredménye van. Elsőévesen még éppen hogy csak tudnak egy-két normálisan végrehajtott varázslatot a diákok.
4. Helyesen: Dumbledore.
5. A szüleiddel mi volt a háború alatt? Hiszen muglik voltak, biztosan rájuk is kihatott. Illetve nem tanácsoltak el a suliból, csak mert sárvérű voltál, nálunk ez nem így ment. Ami a mugli születésűekre várt az oldalunk alapján: kötelező átnevelési program; kiközösítés; egyáltalán nem hagyhatják el az iskola területét, még a téli szünetben sem; leveleik állandó ellenőrzés alatt állnak. És halálfalók szállták meg a kastélyt, csak hogy a sötét erőt tisztázzuk.  
6. A jellem iszonyatosan kevés. Legalább két terjedelmes bekezdést várok. Minimum 10 rendes mondat. Egyébként pedig visszahúzódó könyvmoly, aki szeret egyedül lenni, de bármit megtesz a barátaiért. Ha visszahúzódó és egyedül szeret lenni, akkor hogy vannak barátai? Miért antiszociális a karakter? Mi volt rá ilyen hatással, hogy végül ilyen lett? Nem tudunk meg nagyon semmit arról, hogy ahogyan nőtt, milyen jellemfejlődésen esett át. Ezt a múlt részen keresztül át lehet vezetni.
7. A jellemnél az Erősség ponthoz minimum három felsorolt jellemzőt várok, és tényleg jellemhez tartozzon. A nagyon okos az nem a karakter jelleméhez tartozik, így az nem jó. Ahogyan az sem jellembeli gyengeség, hogy szürcsölve issza a teát, azt is cseréld.
8. A mumus rész nem jó. Azt írd le, hogy milyen formában jelenik meg számodra a mumus. Megfoghatónak kell lennie.
9. Ahogyan Edevis tükrében sem tudod látni azt, amit írtál. Azt írd körül, hogy ha a tükörbe nézel, akkor mit látsz.
10. A titkod annyira nem hiszem, hogy tényleg titok lenne. Ide kitalálhatnál valami érdekesebbet is. Ahogyan az azt beszélik, hogy... részhez is. Magadról legyen egy titok és pletyka ne a macskádról.
11. A kinézet részt is bővítsd. Ahogyan a varázslói ismeretek részhez is nagyon kevés, amit írtál. Legalább tíz mondat, úgy, ha a te mondataidat nézzük. Ha összetett, hosszabb mondatokban gondolkozunk, akkor elég lesz öt.
Mihelyst végeztél a javítással, dobj egy üzenetet, és megnézem újra! Mosolyog

J.
Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter.
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2015. 08. 05. - 15:51:54 »
0

Köszönöm, hogy javítottál!

Így már elfogadom az előtörténeted.
Házad a


Gratulálok neked!
Uzsgyi játszani, hamarosan jön az eligazító PM is. kacsint
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2020. 06. 16. - 01:48:54
Az oldal 0.065 másodperc alatt készült el 30 lekéréssel.