+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Archivumok
| | | |-+  Archivum 2001/2002
| | | | |-+  Animágia - Részletesen
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Animágia - Részletesen  (Megtekintve 3696 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 08. 23. - 09:47:18 »

Skandar Blake pennájából


   Az animágussá válás folyamata
   Morgan Le Fay jegyzeteinek felhasználásával szerkesztette Adalbert Waffling, 1931  Az animágussá válás folyamata, részletes magyarázattal, korának egyik leghatalmasabb sötét boszorkányától, Morgan Le Fay-től. Jegyzeteiben leírja az első ismert animágusra (Falco Aesalon) irányuló kutatásait és egy évtized próbálkozásait Falco eredményeinek újraalkotásával. A végén, mint tudjuk, sikerrel járt. Azóta a folyamat leírását és az átváltozáshoz szükséges varázslatot biztonságuk érdekében távol tartják az animágussá váláshoz szükséges felsőbb mágiára képtelenektől, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket, mi több, haláleseteket.

   Nektek, aki eszetek, emberi mivoltotok vagy akár életetek elvesztésének veszélye ellenére is tovább kívántok lépni, tudnotok kell, hogy a varázslat mindezek mellett rendkívül hosszadalmas. Két utat is végig kell járnotok, hogy animágussá válhassatok; szükségetek lesz egy bájitalra, valamint roppant bonyolult ön-transzfiguratív varázslatok sorozatára. Csaknem másfél évetekbe fog kerülni az átváltozás tökéletesítése, ha hiba nélkül dolgoztatok.

   A bájital hozzávalói:


   Lapoz. Lapoz. Ennek a fele se tréfa, állapítja meg magában önkéntelen kis orrhúzogatással. Maga a recept három és fél oldalra rúg hozzávalókkal együtt, és még csak ezután jönnek a használatára vonatkozó utasítások. Végigfut szemével a sorokon.


  Hagyd főni 14 napig… Egy hét elmúltával… 7 napig. Párold tovább 60 teljes napig… A munka kezdetétől számított 90. napon, pontosan 12 órakor…

   A bájital elkészítése pontosan 10 hónap, emellett a gyakorlati felhasználása legalább 4 hónapot ölel fel. Több mint egy év. Még szerencse, hogy már a második héten megkapta a fülest, ha elég ügyes lesz, következő tanév elejére elkészül. Elvégre túl van két év elméleten, kár, hogy olyan rég volt már... Mégsem tarthat sokáig a tudást újra felidézni. A kezdeti lépéseket egyébként is elkezdheti oktatni. A főzethez viszont azonnal hozzá kell fognia. A hozzávalók beszerzése is bele fog telni egy kis időbe, holdtöltekor szedett meghajtófű, tépett bumszalagbőr, vérfarkas-szőr, sárkányvér… Talán segítséget kérhetne egy szakmabeli kollégától, elvégre a Godrik szoros kapcsolatban áll a Mandragóra medimágusaival, akik rendkívül értenek az ilyesmihez.
   Ellép az ablaktól és leteszi az ódon, szövetborítású könyvet. Asztala felső fiókjából kiemel egy üres pergamendarabot, és hanyag másolásba fog. Mikor elkészül a hozzávalók listájának reprodukciója, talárjának zsebébe süllyeszti és kisiet a szobából.

   De mi ne siessünk annyira, hiszen a rá váró intézkedések most nem tartanak igényt érdeklődésünkre. Az asztalon gazdátlanul heverő évszázados iratköteg annál több izgalmat tartogat. Hajtsunk egyet, ugorjunk egy kicsit… Íme.
   Nézzük meg egy kicsit jobban.

 
  …5 hónap múltán jöjj újra vissza. Ekkor mérsékelten sűrű, kandrivián-szín a keveréked, mely krémállaga ellenére teljesen sima és csomómentes. Ha dudorokat illetve különös elszíneződést tapasztalsz a felszínén, ne lépj tovább, hanem kezdd újra. Ellenben, ha a főzeted pontosan megfelel a fenti leírásnak, lépj bátran tovább a következő, utolsó tennivalóhoz.
   Végezetül, mérsékeld újfent üstöd alatt a lángot, és főzd lassú tűzön egy óráig. Ne keverd meg. Amint az óra letelik, csöpögtesd bele a szurokfű-kivonatot. Az üstöt helyezd vissza egy sötét helyiségbe, és hagyd érlelődni két teljes hónapig. Újra figyelmeztetlek – ha bármilyen módon siettetni próbálod a folyamatot, vagy oktalan türelmetlenségedben a főzetet idő előtt felhasználod, testileg és szellemileg is ártani fogsz önnönmagadnak. A türelem a kulcs.

   Sajnos még mindig csak animágussá válásod útjának felénél tartunk. A következő lépés valódi szakértelmet követel. Ennek végrehajtásához jártasnak kell mutatkoznod több rendkívül magas szintű varázslat végrehajtásában, mint az ön-transzfiguráció és a nonverbális igék. Semmiképp se fogj hozzá, ha nem érzed magad hiánytalanul képesnek eme mágiára.

   Kezdetnek, elővigyázatos kézzel oszd szét a főzeted négy egyforma mennyiségre, színültig töltve ezzel négy üvegfiolát. Midőn felkészültnek érzed magad animágussá válásod folyamatának második felét elkezdeni, várj a legközelebbi Újholdig. Aznap éjjel az első fiola teljes tartalmát meg kell innod, az utolsó cseppig. Jegyezd fel ezt a pillanatot, mert a következő adagot pontosan ugyanebben az időpontban kell felhasználnod egy hónap elteltével. Sose végy be egy fiola tartalmánál többet vagy kevesebbet mindaddig, amíg a hónap le nem telik. Ezután következnek a nonverbális varázsigék. Tartsd észben – a főzet csak testileg változtat át, szellemedben nem. Továbbra is emberi módon fogsz cselekedni és gondolkodni, viszont nem leszel képes emberi beszédre. A kimondott varázsigék használhatatlanná válnak számodra animágussá válásod előrehaladtával.
    
   Az első hónap
   Idd ki első fiolád tartalmát oly gyorsan, ahogy csak tudod. Íze és szaga ellenére lent kell tartanod mindaddig, míg ki nem mondtad fennhangon a szavakat: Muto Animus, Muto Esse, Muto Corporis. Ekkor azonnal rosszul kezded magad érezni – vagy rossz bőrben, ahogy sokan leírták. Bőröd hullámzani kezd, tested nyúlóssá válik, borzongni kezdesz. Sok esetben a varázsló kissé összemegy, illetve megnyúlik, esetleg állati szőr jelenik meg testén, az animágus alakjától függően. Körülbelül egy óráig fog ez az állapot tartani, de sosem fog teljesen átváltoztatni. Esetleges mellékhatásként felléphet különös nyugtalanság vagy hányinger.

   A második hónap
   Ezen a ponton a folyamat már visszafordíthatatlan örök és nemkívánatos mellékhatások nélkül. Az elmúlt egy hónap során minden valószínűséggel gyötörtek furcsa álmok vagy éreztél égető késztetést bizonyos állati viselkedésformákra. Mikor az előírt idő letelik, használd fel a második adag főzeted is. Átváltozásod kezdetekor a varázsige, melyre szükséged van, az Animvaria. Ez alkalommal már átváltozol az animágusoddá, de még mindig megtartod emberi alakod. Anthro, így nevezik. Időnként elvesztheted emberi gondolkodásmódod és elkezdhetsz észlelni más lényeket, de ne aggódj! Hiánytalanul visszanyered emberi mivoltod néhány órán belül.

   A harmadik hónap
   Újra idd ki a fiola tartalmát, majd nonverbálisan mondd ki az igét: Immuto Brutum. Ekkor már teljes állati alakod öltöd magadra, de átváltozásod mikorja még nincs az ellenőrzésed alatt. Hogy a bájital hatása mikor múlik el, nehéz megmondani. A folyamat ezen szakaszában a főzet méri ki az időt, sokszor órákra csapdába ejtve a használót animágus alakjában… de akár napokra is. Ez ijesztő lehet, de ismét a türelem a kulcs. A főzet hatása idővel elmúlik, te pedig újra visszanyered emberi formád. Ezen a ponton túl akár önnön akaratodból is át tudsz már változni, és akár el is kezdheted a gyakorlást, de jusson eszedbe, hogy még nem készültél el. Ha valami módon elfelejted vagy elhanyagolod a bájitalkúra és ezzel együtt a folyamat befejezését, az emberi mivoltodba kerülhet. Néhány mágus saját akaratából választja ezt az utat, de ha neked nem ez a célod, akkor nyomatékosan ajánlom, hogy fejezd be a főzetet a következő hónapban.

   A negyedik hónap
   Utolsó alkalommal kell kiürítened egy főzettel telt fiolát. Mikor teljesen felvetted állati alakod, nonverbálisan végezd el az Amoveo Totalum igét. Ettől a pillanattól fogva már teljes mértékben te rendelkezel animágussá való átváltozásod fölött. Légy óvatos, és használd bölcsen újonnan szerzett mágikus képességeid.

   És semmiképp se felejtsd el beregisztráltatni magad a Minisztériumban.
   


   A fent idézett szöveg angol nyelvű forrása: http://pastebin.com/1MEhT4jB. Rendkívül szabadon kezelt saját fordítás.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 06. 10. - 03:12:53
Az oldal 0.076 másodperc alatt készült el 28 lekéréssel.