+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Házak ismertetője (Moderátor: Mrs. Norris)
| | | | |-+  Hollóhát
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hollóhát  (Megtekintve 3320 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 07. 18. - 18:14:27 »
+8


Címerállat

A tévhittel ellentétben a Hollóhát címerállata nem egy holló, hanem egy sas. Miért pont sas? Az egek királya szimbolizálja azokat a magasröptű gondolatokat, melyeket a földhöz ragadt emberek képtelenek megérteni. Egy büszke állat, amely arra hivatott, hogy szárnyaljon és ez jellemző a Hollóhát ház növendékeire. Sokan nem értik őket furcsa gondolkodásmódjuk miatt, hiszen nem a földön járnak, nem számít nekik sokszor a politika, csak a tudás és saját büszkeségük hajtja előre őket, ha megsértesz közülük egyet, nem az számára az első, hogy visszavágjon, hanem hogy bizonyítson előtted. Ezt a bizonyítást legtöbbször elméje és talpraesettsége segítségével éri el.

Kik kerülnek ide?

„A bölcs öreg Hollóhátban
Éles elmék várnak.
 Kiknek a tanulás kaland,
Oda azok járnak.”

A Hollóhát a tudás háza. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy azok kerülnek ide, akik éjjel-nappal tanulnak. Hóllóháti Hedvig magához gyűjtötte a legtalpraesettebb és egyben legkíváncsibb jellemmel rendelkező növendékeket és a tanulásra buzdította őket. Egy hollóhátas tudása nem feltétlenül tanulmányi eredményeiben mutatkozik meg, hanem a mágiához való tehetségében, elemzőképességében és gyors észjárásában. Ebbe a házba járnak az úgynevezett „csodabogarak” is, akiket a többi házból furcsa hóbortjaik miatt kiközösítenének, pusztán mert nem értik őket. Nemegyszer bizonyosodott be, hogy ezekből a furcsa emberekből a Hollóhát előhozta a zsenit és fontos tagjává váltak a kor varázslótársadalmának.

A klubhelyiség

A hollóhátasok otthona az iskola legmagasabb tornyában található, ahonnan belátni az egész birtokot az ívelt ablakokon keresztül. A helyiséget egy kilincs nélküli ajtó őrzi, pontosabban azon egy bronz sasfej formájú kopogtató. Ha valaki be akar jutni, tudnia kell a választ a sasfej kérdésére. Maga a helyiség egy tágas, kerek terem, ahol a falon kék és bronzszínű kárpitok lengenek. A padlót mélykék szőnyeg fedi, melyen tükröződnek a boltíves plafonra festett, már-már élethű csillagok fényei. A berendezése egyszerű: könyvespolcok, asztalok és székek, és egy fehér márványszobor Hollóháti Hedvig képmásával. Eme szobor mellett nyílik az ajtó a hálótermekhez. A hálókban égszínkék baldachinos ágyak várják a fáradt diákokat.
Ház szelleme: Szürke Hölgy


Az alapító


Hollóháti a Roxfort négy alapítójának egyike volt, s mondják, hogy közülük a legeszesebb. Mindennél többre értékelte a tudást, ezt jelmondata is mutatja: „Magad azzal ékesíted, ha az elmédet élesíted”. Sajnos a mágikus tudást még családjánál is nagyobb előtérbe helyezte, így nem is oly nagy csoda, hogy a legenda szerint lánya, Heléna ellopta Hedvig oly nagy becsben tartott diadémját, és eltűnt örökre. A diákok között régi pletyka, hogy a Hollóhát szelleme, A Szürke hölgy maga Hollóháti Heléna, a ház alapítójának leánya.

Híres hollóhátasok

Filius Flitwick – az 1970-es évek párbajbajnoka
Ignatia Wildsmith - a hoppor feltalálója
Kingsley Shacklebolt – korunk auror parancsnoka
Laverne de Montmorency - a szerelmi bájitalok úttörője
Lorcan McLaird – mágiaügyi miniszter
Millicent Bagnold – az első Mágiaügyi Miniszter Voldemort első bukása után
Perpetua Fancourt - a lunaszkóp feltalálója
Undok Urlic – sok varázsvicc főszereplője


Az oldal exhollóhátasai

Alexander D. Qcross
Caeoimhin O'Siodhach
Dante Fcartrough
Deliah Beckett
Desdemona Lamoureaux
Dr. Jonathan Dobrev
Evolet Neela Leroy
Isaac Zachew
James Wolf
Lupus W. Kroll
Oscar Hempston
Prospero Agaths
Raphael W. Rhodenbarr
Skandar Blake


Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 06. 09. - 08:04:58
Az oldal 0.049 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.