+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Tananyagok
| | | | |-+  Jóslástan
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Jóslástan  (Megtekintve 1853 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 05. 27. - 11:11:38 »
0

Az eddigi jóslástan órák anyaga.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2012. 07. 17. - 23:27:48 »
0

Rúnavetés

Évfolyam: Negyed és ötödév
Tanár(nő): Avelin McCoy
Játék: Itt!


          isa                ehwaz             kaunaz             pertho            nauthiz             dagaz                raido    
          

         laguz            wunjo               sowulo           berkana           thurisaz               jera                inguz


      mannaz            hagalaz             teiwaz            ansuz                 gebo             eihwaz               algiz


       othila               fehu                 uruz  

Rúnák jelentései

Isa
Általános jelentése:

tétlenség, blokkolt állapot, stagnálás, nyugalom

Az Isa rúna elsősorban az aktivitást megelőző nyugalmi periódust jelenti, és önmagában formálja azt az anyagot, melyből az élet keletkezik. Isa a mozdulatlan forma, ami hatással volt az ellenállhatatlan erőre. Modern jelentése stagnálás, és szenvedélymentes létezés.


Ehwaz
Általános jelentése:

mozdulat, részvétel, energia, akarat, nyugtalanság

Ehwaz teszi lehetővé, hogy olyan feladatokat is el tudjunk végezni, melyek amúgy meghaladnák erőnket. Energiát és mozgást jelent. A rúnából eredő hatalmat csakis segítésre használhatjuk, sohasem ártó szándékkal.


Kaunaz
Általános jelentése:

bölcsesség, kreativitás, inspiráció, megvilágosodás

A Kaunaz rúna modern jelentése: tud, megért. Napjainkban gyakran összekapcsolják még a fény, inspiráció és tudás fogalmait, úgymint "megvilágosodás", "rávilágítás a problémára".
A Kaunaz rúna arra utal, hogy adj nagyobb teret a kreatív energiáknak. A jobb agyféltekés tudás mindig egyoldalú. A válaszokat nem lelheted meg, ha elhanyagolod az intuitív tudást. Többnyire váratlan sugallat formájában jön el hozzád, és egyszer csak rálátsz az addig rejtett válaszokra. A tudatos erőfeszítés mellett a passzív nyitottság fontosságát szimbolizálja.


Pertho
Általános jelentése:

újjászületés, misztérium, mágia, jóslás, termékenység

Pertho jelentését valójában senki nem tudja biztosan, de mindenképpen egy olyan edényt szimbolizál, mely táplál és "szül". Mélyében olyan misztériumok titkait tartja elrejtve, melyek csak a halál után kerülhetnek napvilágra. A rúna szorosan kapcsolódik a sorsfelfogáshoz. Ha megszülettünk, döntenünk kell: vakon követjük az okok és következmények, hatás és ellenhatás láncolatát végig az utunk során, vagy megpróbáljuk megérteni a számunkra fontos leckék tanítását a rúnák vagy más segédeszközök segítségével.


Nauthiz
Általános jelentése:

nehézség, felelősség, elégedetlenség, akadály, frusztráció

A Nauthiz rúna egy általános elégedetlenségre utal. Azt érzed, hogy valahogy semmi sem úgy működik az életedben, ahogy kéne. Az életed mintha kizökkent volna a helyes kerékvágásból, és úgy tűnik, semmi sem sikerül. Ez az állapot azonban inkább jelent egy belső elégedetlenséget, mintsem valódi hiányt. Örökös kielégítetlenség gyötör, függetlenül attól, mid van. Valami jobb után vágyódsz.
Ez a hiányérzet arra késztet, hogy alaposabban megvizsgáld, és esetleg átfogalmazd értékrendedet. Nem biztos, hogy jó helyen kerested eddig a boldogságot.


Dagaz
Általános jelentése:

boldogság, siker, aktivitás, elégedettség

A környezetünk és köztünk létrejövő harmóniát jelképezi, de nem csak lelki, hanem spirituális értelemben is. Dagaz egyensúlyba hozza a dolgokat. Pozitív jel és szimbólum. Az életünk részévé teszi a jót.


Raido
Általános jelentése:

utazás, vándorlás, változás, végzet, keresés, fejlődés, előrehaladás, életleckék

Az ember életútját jelenti, és azt, hogyan fonódnak össze és hatnak egymásra a többiek útjaival. Az emberi kapcsolataink egy hálót fonnak körénk. Minden lehetséges találkozás egy új kapcsolódást hoz létre ebben a ’szövetben’, és ha meghúzol egy szálat, azzal az egész rendszert megváltoztatod. Az emberek általában ennek egyáltalán nincsenek tudatában, de ha te tudatosan megfigyeled, fel tudod ismerni, és követni tudod az eseményeket, amik látszólag véletlenül történnek veled. Ily módon könnyebben rátalálhatsz saját utadra és levonhatod a tanulságokat.


Laguz
Általános jelentése:

érzelmek, félelmek, tudatalatti, rejtett dolgok, intuíció, tanácskozás

A víz elem világosabb és sötétebb oldalát is jelenti egyben. Általában a sötétségtől, hidegtől és a bensőnk mélyén a tudatalattinkban rejtőző, ijesztő dolgoktól való elemi félelmünkre utal. Megvizsgáltatja velünk önmagunk és viselkedésünk rejtett gyökereit, és lehetővé teszi számunkra, hogy változtassunk azokon az aspektusokon, melyek spirituális fejlődésünk útjában állnak. Felkészít arra, hogy képes legyél szembenézni a sötét oldallal, és hogy elfogadd azt, mint önmagadba integrált részt.


Wunjo
Általános jelentése:

siker, díjazás, öröm, áldás, eredményesség, elégedettség

Egy ciklus végét, és egyben a következő kezdetét jelenti. Igen pozitív, stabil rúna, de ez is olyan hely, vagy szint, ahol sokan elakadnak útjuk során.
Wunjo még nem a végállomás, az elégedettség érzés csupán illúzió. Egy szintet ugyan feljebb léptél, de még igen sok leckét kell megtanulnod. Méltán ülhetsz le egy picit megpihenni, hogy feltöltődj, de csak azért, hogy felkészülj az utazás folytatására. Perspektívát is nyújthat ez az állomás, ha arra használod, hogy visszatekints az eddig megtett útra.


Sowulo
Általános jelentése:

siker, pozitív energia, növekedés, hatalom, aktivitás

Mozgást és energiát sugároz. Sikert és dicsőséget reprezentál. Igencsak aktív szimbólum. Általa teljesen tisztában vagyunk az univerzum változékony és mulandó természetével. Tudjuk, hogy folytatnunk kell utunkat. De nem kell kizökkennünk biztonságos helyzetünkből, hanem magunktól kell az indulást választanunk.


Berkana
Általános jelentése:

termékenység, egészség, új kezdet, növekedés, fogantatás, bőség

A Berkana rúna mindenképpen a nőket illeti, mert az anya, a gyógyító asszony és a bába útját jelenti, akik új életet varázsolnak elő a halál után. A Berkana bőséget hoz, táplálással, tisztítással és együttérzéssel pedig gyógyítani is tud.
A férfiak esetében is a nőre, a mellettük álló, vagy általuk választott lányra, asszonyra értendő.


Thurisaz
Általános jelentése

Küzdelem, próbatétel, kihívás

Thurisaz az első "kedvezőtlen" rúna. Ez nem feltétlenül jelent negatív eseményt, vagy leküzdhetetlen akadályt, csupán annyit, hogy utad során erősödnöd és tanulnod kell. Egy küzdelem, vagy próbatétel áll előtted. A Thurisaz rúna leckéje, hogy tanulj meg harcolni, és nézz szembe a sors kihívásaival.
Ami első pillantásra rossz, pusztító történésnek tűnik, fontos tanítást hordozhat magában. Ez a rúna talizmánként megvédi az embert az ellenséges erőktől.


Eihwaz
Általános jelentése:

változás, beavatás, szembesülés félelmeinkkel, fordulópont, halál, átalakulás

Eihwaz a tizenharmadik rúna. Az ábécé közepét jelzi. Ez a rúna fordulópontot jelöl. Eihwaz az átjáró, amin keresztül be kell lépned Hel birodalmába, hogy elnyerd a halandóságunkról szóló tudást. Fontos, hogy nem a halált jelöli, hanem egy másik, új életet.


Jera
Általános jelentése:

változás, fordulat, jutalom, mozgás, termelékenység

Az évszakok változásai nemcsak az időjárást befolyásolták, hanem a napi aktivitásra és az emberek étrendjére is hatással voltak. Az állandó változás volt a normális, és a kérdés nem az volt, hogy harcolni kell-e ez ellen, hanem hogy hogyan lehet ráhangolódni. Az évszakok változásai a vérükbe, csontjaikba ivódtak, és egész létük attól függött, mennyire képesek elfogadni ezeket.


Inguz
Általános jelentése:

munka, termelékenység, adomány, alaposság, egyensúly

A nyugati társadalmak legnagyobb többsége minden kapcsolatát elvesztette a földdel és a dolgok növekedésének folyamatával.. A rúna igazi jelentősége az egyensúlyában rejlik, önmagunk és a négy fő elem közti harmonikus kapcsolatot reprezentálja. Inguz az istenek, és a föld közti ősi kapcsolatra emlékeztet bennünket.


Mannaz
Általános jelentése:

önmagunk, család, közösség, kapcsolatok, társadalmi hovatartozás

Nagyon tág értelemben Mannaz az egész emberiséget képviseli. Gyakorlatiasabb megközelítésben azokra vonatkozik, akikkel személyes kapcsolatban állunk, legszűkebb családi körünktől kezdve barátainkat és szélesebb környezetünket jelenti, arra emlékeztet minket, hogy társadalmi lények vagyunk. Az istenekkel és a természettel való kapcsolatunkat is jelenti. A rúna az emberi kapcsolatok egész hálózatát jelenti, önmagunkkal a középpontban.


Hagalaz
Általános jelentése:

váratlan veszteség, megpróbáltatás, pusztulás, betegség, karmikus lecke, drasztikus változás

Akárcsak a Tarot-ban a Torony lap, a Hagalaz rúna is csak abban az esetben negatív töltetű, ha annak vesszük, és ha figyelmen kívül hagyjuk tanítását. A Hagalaz felráz minket a biztonságunkból és elégedett nyugalomból. Amikor úgy érzed, hogy túl jól mennek a dolgaid, és elbízod magadat, biztos lehetsz abban, hogy hamarosan egy nagy ’viharba’ kerül a hajód.


Teiwaz
Általános jelentése:

kötelesség, fegyelem, felelősség, önfeláldozás, konfliktus, erő, sebesülés

Fejlődésünk érdekében a Teiwaz rúna periódusában le kell mondanunk mindarról, ami nem létfontosságú. Teiwaz önkéntes áldozatot jelent. Teiwaz rúna az összes, az istenhez kapcsolódó tulajdonságot képviseli: erőt, heroizmust, kötelességet és felelősséget. Ugyanakkor mélyebb misztériumot is rejt - a sebesült istenét. A szenvedésre összpontosítja a figyelmet és erősíti a fegyelmet.


Ansuz
Általános jelentése:

vezető, testi-lelki egyensúly, igazság

Ansuz egy kiegyensúlyozott rúna. Az életnek ezen a pontján sokan megállnak, és nem lépnek tovább. Világi és mágikus hatalmat jelent, mely egyszerre csábító és félelemkeltő. Arra utal, hogy bizonyos mértékig hiányzik belőled a megértés és a rálátás. Még nincs meg benned az a képesség, hogy igazán érdeklődj az emberek iránt és megértsd őket. Sőt, még önmagadat sem. Ahhoz, hogy továbbléphess a fejlődés lépcsőfokán, még érzelmi kapcsolatokra is szükséged van.


Gebo
Általános jelentése:

ajándék, felajánlás, kapcsolat, szeretet, szerelem, házasság, partnerkapcsolat

A kapcsolatteremtés rúnája, elsősorban az emberek közti kapcsolatoké. Ez a rúna azokat a helyeket jelenti, ahol a mi utunk kereszteződik másokéval, és lehetővé teszi számunkra, hogy tudatos kapcsolatokat kezdjünk kialakítani. Az így kialakított kapcsolatokat ajándékváltás erősíti meg és szentesíti. Az ajándékváltás alkalmazása egy ősi szokás, ami szövetséget szentesít és szimbolizál. Az isteneknek adott áldozatok és felajánlások többnyire ugyanezt a jelentést hordozzák, az áldozattevő hűségét fejezik ki istenük iránt.Algiz
Általános jelentése:

védelem, figyelmeztetés, támogatás, mentor, etikai dilemma

Egy olyan életszakaszt jelöl, amikor különösen figyelnünk kell arra, hogy bölcsen járjunk el adott dolgainkban. Többé nem érhetjük be saját személyes fejlődésünkkel, hanem tudatában kell lennünk, hogy másokra is hatással vagyunk. Válságos fordulópont, ahol döntenünk kell: az etikai normák elfogadását választjuk-e, vagy csak saját boldogulásunkkal foglalkozunk.


Othila
Általános jelentése:

birtok, föld, örökség, otthon, állandóság, valahová tartozás érzése

A vagyon és jólét látszólag evilági birodalmát jelképezi. Meghatározza, hol vagyunk, meghatározza azt is, kik vagyunk. Egy szó, mint száz, a föld az otthonunk.
Ez a tengely, ami körül életünk forog. A föld vagy birtok ideája csak egy szimbólum - mindnyájunknak meg kell találnunk saját "középpontunkat" hogy értelmet adjunk életünknek.


Fehu
Általános jelentése:

gazdagság, pénz, anyagi és pénzügyi szükségletek, eredmények, önbecsülés

Arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonságos anyagi helyzet megteremtése nélkül ne lépj spirituális útra. Először mindnyájunknak életünk földi valóságával kell szembenéznünk, igaz, sokan nem is lépnek túl ezen soha. A Fehu rúna anyagi értelemben egy szerencsés jel. Ha képes vagy a figyelmedet a pénzügyekre koncentrálni, akkor jó eredményeket érhetsz el.


Uruz
Általános jelentése:

szenvedély, életerő, ösztön, zabolátlanság, beavatási rítus

Uruz a szent vadászat istenének a rúnája. Az ember első felismerései között szerepelt a természet erőinek és istenségeinek megismerése. Elsősorban a halál és halandóság tudata különböztette meg az emberiséget az állatoktól. Az Uruz rúna a nyers, férfias energiát szimbolizálja, mely hatalmas és elementáris, mint a tűz. A törzsi kultúrában az a fiú, aki megölt egy vadállatot, férfivá érett, és így beavatást nyert a misztériumok első szintjébe: megszerezte annak tudását, hogy az élet forrása a halál.

A Nornák (vagy Háromrúnás Gyors)
Ez a módszer segíthet egy adott helyzet átfogó áttekintésében, és jövőben bekövetkező eseményhez adhat ötletet.

Húzz egy rúnát és fektesd magad elé, jellel fölfelé. Ez a rúna az első Nornát jelenti, - azokat a múltbéli eseményeket, melyek elősegítették a jelenlegi helyzet kialakulását.
Húzz egy másik rúnát és tedd a másik mellé jobbra. Ez a második Norna - a jelenlegi helyzet, ami gyakran elkerülhetetlen változáshoz vezet.
Húzz egy harmadikat, tedd az első mellé balra. Ez a harmadik Norna, ami a legnehezebben értelmezhető. Egyes esetekben az egyén elkerülhetetlen végzetére, máskor viszont egész egyszerűen a mostani helyzet végeredményére utalhat.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2012. 07. 17. - 23:29:58 »
0

Csillagjegyek jellemző tulajdonságai

Tanár(nő): Avelin McCoy

Csillagjegyek jellemző tulajdonságai

Kos
Március 21.-Április 20.
Uralkodó bolygója: Mars
Kardinális tűzjegy.


E jegy szülöttje temperamentumos, dinamikus, értelmes, szellemes. Cselekedetei mindig nagyon határozottak, és ösztönösek. Mindig törekszik célja elérésére, olykor azonban hiányzik belőle a kitartás. Általában vezető szerepre vágyik, és igen vállalkozó szellemű. Bátran vállal kockázatot, kedveli a kihívásokat. Szereti a szabadságot, az önállóságot, és nem tűri a legkisebb korlátozást sem. Állandóan mozgásban van, nem képes elviselni a tehetetlenséget, és az unalmat. Olykor olyanokon is átgázol, akiken nem kellene. Szeret vitatkozni, de a viták során gyakran kíméletlen és ingerlékeny, viszont mindig egyenes, és nyílt lapokkal játszik. Merész fellépésével szinte minden helyzetben megállja a helyét. Nem befolyásolható, makacsul kitart elképzelései mellett. Hatalmas öntudattal rendelkezik, mégis néha hiszékeny, és ennek következtében bizony előfordul, hogy csalódások érik.

Színe: piros
Szerencsenapja: kedd
Szerencseszáma: 9
Féme: vas
Köve: ametiszt, rubin
Növénye: rózsa és tüskés bokrok, mohafélék, kaktuszok


Bika
Április 21.-Május 20.
Uralkodó bolygója: Vénusz
Szilárd földjegy.


E jegy szülöttje nagyon kényelmes, nyugodt, és soha nem siet el semmit. Szereti a meleg hangulatú, szépen berendezett lakást. Mindig a család, és az otthon áll első helyen, minden más csak azután következhet. Türelmes, kitartó ember, aki nem szereti életében a túl nagy változásokat, és csak nehezen szokik hozzá az új helyzetekhez. Általában jó barát válik belőle, bár makacs és gyanakvó természete sokszor megrontja a baráti kapcsolatokat. Derekasan tűri a megpróbáltatásokat, de ha egyszer betelik nála a pohár, indulatainak semmi nem szab határt. Ha haragra lobban, kíméletlenül támadhat, sokszor kimondhat meggondolatlan dolgokat is, de nem bosszúálló, és a haragja is hamar elszáll.

Színe: zöld, sárga
Szerencsenapja: péntek
Szerencseszáma: 6
Féme: réz
Köve: zafír, korall, achát
Növénye: százszorszép, spenót, bodza, len


Ikrek

Május 20.-Június 21.
Uralkodó bolygója: Merkúr
Változó levegő jegy.


E jegy szülöttje nyugtalan, mozgékony, gyors észjárású, és jó felfogóképességgel rendelkezik. Gyorsan és könnyen tanul, hatalmas tudásszomjjal rendelkezik. Állandó mozgásban van, szereti a változatosságot, a kalandot, és nagyon rugalmas természetű. Segítőkész, jószívű, és szívesen hoz áldozatot a környezetében élőkért. Ezek ellenére mégis – olykor – határozatlan, és nehezen éli meg a kudarcokat, könnyen eshet depresszióba. Nagyon érzékeny, és labilis idegzetű, ezért a kitartó, nehéz munkára nem alkalmas. Hangulata gyakran változik, és itt találjuk magunkat szembe azzal a ténnyel, hogy az Ikrek szimbóluma végül is egy ikerpár. Egyik pillanatban ugyanis még vidám, és felszabadult, a másikban pedig már szomorú, és lehangolt, mintha két személy versengene benne.

Színe: világossárga
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 5
Féme: higany
Köve: aquamarin, topáz, azálea
Növénye: körömvirág, jázmin, petrezselyem, kömény


Rák
Június 21.-Július 20.
Uralkodó bolygója: Hold
Kardinális vízjegy.


E jegy szülöttje türelmes, kedves, rendkívül család- és otthonszerető. Szereti a kényelmet, a jólétet. Nagyon kötődik a múlthoz, sokat töpreng a múlt fontosabb eseményein, általában sok emléktárgyat és fényképet gyűjtöget. Fantáziája kifejezetten élénk, beszéd- és íráskészsége kiváló. Hangulata mindig változik, de igazán nagy indulatokra csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem képes. Túl érzékeny, többnyire könnyen befolyásolható, ezért élete során nagyon sok csalódáson megy át.

Színe: szürke, halványlila, világoszöld
Szerencsenapja: hétfő
Szerencseszáma: 2, 7
Féme: ezüst
Köve: smaragd, gyöngy, hegyi kristály
Növénye: mogyoró, mák, liliom, uborka, nád


Oroszlán
Július 21.-Augusztus 20.
Uralkodó bolygója: Nap
Szilárd tűzjegy.

E jegy szülöttje bátor, erős, nagyvonalú, kezdeményező, és sokszor lusta, zsarnokoskodó. Szereti az életet, éppen ezért erős életerő jellemzi. Szeret szerepelni, és középpontban lenni, lételeme, hogy elismerjék, és felnézzenek rá. Társaságban általában kedvelt személy, és sokan szeretik. Hatalmas optimizmussal és bizalommal viseltetik minden és mindenki iránt. Fontos számára, hogy vezető szerephez jusson, és néha hencegővé és fellengzőssé is válhat. Ez azonban csak a kisebbrendűségi érzésének tudható be. Céltudatos, szereti maga irányítani a dolgokat. Ha egy Oroszlán lecsúszik pozíciójából, nem mindig képes talpra állni, és elölről kezdeni. Tanulni nem szeret, de ha a szükség megkívánja, hogy életét jobbá tehesse, vagy magasabb pozícióba jusson, hatalmas akaraterővel veti bele magát a továbbképzésbe.

Színe: sárga
Szerencsenapja: vasárnap
Szerencseszáma: 1, 4
Féme: arany
Köve: rubin, gyémánt, jáspis
Növénye: pünkösdi rózsa, kankalin, krizantém, kamilla, napraforgó


Szűz
Augusztus 21.-Szeptember 20.
Uralkodó bolygója: Merkúr
Változó földjegy.


E jegy szülöttje igen gyakorlatias, racionális, továbbá remekül ért a pénzügyekhez, és a kereskedelemhez. Könnyen tanul, de nyelvérzéke még ezen felül is kimagasló. Szorgalmas, és fontos számára, hogy mindig hasznosan tevékenykedhessen. Jószívű, szívesen segít másokon, akár ellenszolgáltatás nélkül is. Ezzel szemben arra számít, hogy – ha neki is segítségre lesz szüksége – akkor viszonozni fogják segítőkészségét.
Szereti a tisztaságot, és ez már-már átmehet rendmániába is. Erős önfegyelemmel és kitartással rendelkezik. Ha valamit elhatároz, akkor azt általában véghez is viszi. Nagyon fél az ismeretlentől, ezért kevés bizalommal viseltetik az emberek és az élet különböző dolgai iránt. Gyakran előfordul, hogy valóságos napirendi pontok szerint él, és ezt még partnere sem képes felborítani.

Színe: barna, fehér
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 5
Féme: higany
Köve: topáz, smaragd, karneol
Növénye: páfrány, szeder, alma, saláta, árpa, búza, rozs


Mérleg
Szeptember 21.-Október 20.
Uralkodó bolygója: Vénusz
Kardinális levegőjegy.

E jegy szülöttje igen szeretetre méltó, és népszerű. Könnyen barátkozik, ugyanakkor barátai mellett nem kitartó. Számára a legfontosabb a kiegyensúlyozottság, a mérlegnek mindkét oldalát egyensúlyban szereti tudni.
Szeret ismerkedni, flörtölni, a hűség pedig semmilyen formában nem erős oldala. Hajlamos a kicsapongó életvitelre, és az események túlzott kiszínezésére. Elsősorban önmagával, és saját kényelmével foglalkozik. A vitákat, veszekedéseket, aggresszivítást egyáltalán nem kedveli, és kerüli is a konfliktushelyzeteket. Nagyon nehezen hoz döntéseket, gyakran teljesen döntésképtelen. Hiányzik belőle a kitartás és az akaraterő, éppen ezért nem is alkalmas vezető pozíció betöltésére.

Színe: sárga, világoszöld, kék
Szerencsenapja: péntek
Szerencseszáma: 6
Féme: sárgaréz
Köve: gyémánt, zafír, márvány
Növénye: orgona, gyöngyvirág, orchidea, tulipán, citrom, zsálya


Skorpió
Október 21.-ovember 20.
Uralkodó bolygója: Mars, Plútó
Szilárd, vízjegy.


E jegy szülöttje titokzatos, szenvedélyes, erős akaratú, határozott és elszánt. Mindig küzd, és céljai elérésében végtelenül kitartó. Fontos számára a hatalom, és sokszor önfejű, hiszen a végletekig képes ragaszkodni a véleményéhez. Hatalmas önfegyelemmel rendelkezik, és ritkán adódik olyan helyzet, amiből ne tudna felállni, és továbbfolytatni útját.
A Skorpió a végletek embere. Számára csak fekete és fehér létezik, középút egyáltalán nincs. Ha valaki egyszer megbántja, soha nem felejt, és nem bocsát meg, sérelmeit mélyen elraktározza.
Kiváló vezetővé válhat, és ezt értelmi képességének, és erős akaraterejének köszönheti. Általában könnyen hoz döntéseket, és az élet minden területén megállja a helyét.

Színe: piros
Szerencsenapja: kedd
Szerencseszáma: 9, 0
Féme: mágnes, vas
Köve: topáz, ametiszt
Növénye: tölgy, juharfa, málna, bab, bazsalikom


Nyilas
November 21.-December 20.
Uralkodó bolygója: Jupiter
Változó tűzjegy.


E jegy szülöttje igazságos, becsületes, őszinte, megértő, és emberszerető. Nem jellemző rá a lustaság, de eredmények elérésére önmagában nem alkalmas. Haragja könnyen fellobban, de nem bosszúálló, és sérelmeit általában hamar el is felejti. Hajlamos az óvatosságra, és a bizalmatlanságra, mégis nehezen feltételezi egy barátról, hogy hamis. Ez azért van, mert azt hiszi, hogy mindenki olyan becsületes és nyíltszívű, mint ő. Lételeme a szabadság és a függetlenség, ezért általában későn házasodik. Ha azonban megtalálja élete párját, akkor hűséges, és a végletekig kitart mellette. Takarékos, rendszeresen spórol, a pazarlást mélyen megveti. Kiváló vezető válhat belőle, mert úgy osztogatja parancsait, utasításait, hogy az sohasem bántó, és megalázó. Az igazáért – békés, nyugodt természete ellenére is – a végtelenségig harcol. Ha olyan dologra akarják rávenni, amiben nem hisz, képtelen bármit is tenni az ügy érdekében.

Színe: kék, mályva
Szerencsenapja: csütörtök
Szerencseszáma: 3
Féme: ón
Köve: türkiz
Növénye: szegfű, begónia, mályva, menta


Bak
December 21.-Január 20.
Uralkodó bolygója: Szaturnusz
Kardinális földjegy.


E jegy szülöttje kedves, józan gondolkodású, megfontolt, és anyagias beállítottságú. Zárkózott, ugyanakkor kedveli a társaságot is, még akkor is, ha inkább megfigyelőként van jelen, mint aktív résztvevőként. Kevés barátja van, de akit barátnak tekint, ahhoz igazi, mély barátság fűzi.
Döntéseit igazságosan hozza meg, ugyanakkor nem befolyásolható. Képes a bolhából elefántot csinálni, még olyan dolgokban is, ami mások szemében pusztán apró bosszúság. Saját, megszokott környezetéhez a végletekig ragaszkodik, akárcsak tárgyaihoz. Nehezen viseli a változásokat. A vagyonszerzés számára hatalmas öröm, és vigyáz is vagyonára. Nem szereti két kézzel szórni a pénzt, inkább kétszer meggondol egy kiadást, minthogy egyszer felelőtlenül költekezzen.

Színe: sötétzöld, fekete, barna
Szerencsenapja: szombat
Szerencseszáma: 8
Féme: ólom
Köve: gyémánt, ónix
Növénye: árvácska, búzavirág, borostyán, fenyő


Vízöntő
Január 21.-Február 20.
Uralkodó bolygója: Szaturnusz, Uránusz
Szilárd levegőjegy.


E jegy szülöttje melegszívű, emberbarát, és jó modorú. Kitűnő emlékezőtehetséggel rendelkezik, és felfogóképessége is átlagon felüli. Lételeme a függetlenség, ezért még házasemberként is szüksége van egy fajta szabadságra, különben képes különválni kedvesétől. Ha partnere megérti a függetlenség iránti vágyát, és biztosítja is számára a szabadságot, jóban-rosszban kitart mellette. Inkább az eszére hallgat, mint a szívére, ezért inkább a realitások talaján mozog. Hosszú időre nem képes lekötni magát semmiben, hamar megun mindent, mert rabságnak érzi a kötöttségeket.

Színe: zöld, ibolyalila, fekete
Szerencsenapja: szombat, vasárnap
Szerencseszáma: 1, 4
Féme: alumínium, ólom, urán
Köve: ametiszt, borostyán, opál
Növénye: alpesi rózsa, orgona, tömjén, útifű


Halak
Február 21.-Március 20.
Uralkodó bolygója: Jupiter, Neptunusz
Változó vízjegy.


E jegy szülöttje intenzív lelki életet él. Általában a pillanatnyi hangulat hatására cselekszik, ezért tettei nem következetesek, és gyakran kiszámíthatatlanok. Nagyon tehetséges, és saját szorgalmának köszönhetően kiváló eredményeket képes elérni. Ennek ellenére önmagával sokszor elégedetlen, és ez könnyen önsajnálkozásba megy át. Fantáziája igen gazdag, az örökös álmodozás jellemzi mindennapjait. Könnyen befolyásolható, és alkalmazkodóképessége nem ismer határokat. Életében nagy megpróbáltatásokban van része, de ezek nem törik meg, és szerencsésen kerül ki a konfliktushelyzetekből. Önfeláldozósága nem ismer határokat, az emberekhez általában megértéssel és szeretettel közeledik. Ha sérelem éri, könnyen válhat depresszióssá.

Színe: zöld, ibolyalila, homokszín
Szerencsenapja: csütörtök, hétfő
Szerencseszáma: 3, 7
Féme: magnézium, cink
Köve: zafír, korall, ametiszt
Növénye: liliom, boróka, jázmin
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2022. 07. 22. - 23:40:19
Az oldal 0.049 másodperc alatt készült el 32 lekéréssel.