+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Tananyagok
| | | | |-+  Számmisztika
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Számmisztika  (Megtekintve 2748 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2012. 05. 27. - 11:16:06 »
0

Az eddigi számmisztika órák anyaga.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2012. 06. 20. - 09:44:55 »
0

Az egyes szám

Évfolyam: Hatodév
Tanár(nő): Logan Lennon
Játék: Itt!

Számmisztika szempontjából, mit jellemez az 1-es szám?

„Az egyes szám az ősi egység, teljesség, az egész, a legfelsőbb lény, az istenségek,
az őskezdet és a teremtés szimbóluma. A számok végtelen sorozata vele kezdődik, és ide is tér vissza: az erő, az aktivitás, a teremtő eszme jelképe. Ritkán jelől valós mennyiséget, sokkal inkább szimbolizálja magát a létet.
A számmisztika terén az akaratot, a magabiztosságot, az erőt és az energiát jelöli. Ez a szám képvisel mindent, ami az első helyen áll, a többi szám felett. Az elszántság, az erős akarat, némi agreszivitás és hatalom szimbóluma. De a negativ oldala, hogy utal az egyedül maradásra, a magányra, kirekesztettségre, kiközösitettségre is.” - Phoebe L. Stone
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2012. 06. 20. - 09:52:24 »
0

A személyiségszám

Évfolyam: Hetedév
Tanár(nő): Odil Watson
Játék: Itt!

„A személyiségszám a jellemünkre utal. Úgy kapjuk meg, hogy összeadjuk a nevünkben szereplő mássalhangzók alá írt betűszámokat. A kapott szám sok esetben kétjegyű lesz. Ezt redukáljuk oly módon egy jegyűvé, hogy a kapott kétjegyű számot újfent összeadjuk. A kapott egyjegyű számhoz pedig tartozik egy adott értékelés.”


1
Magabiztosnak mutatod magad. Kiemelkedsz az átlagemberek sorából. Kissé rideg, sokszor goromba, türelmetlen, önző és hatalmaskodó vagy. Elvárod, hogy minden kívánságod teljesüljön, és minden célt elérj. Erős akarattal és nagy ambíciókkal rendelkezel. Személyes érdekeidet úgy tünteted fel, mintha azok a kötelesség teljesítéséhez tartoznának.

2
Diplomatikus, legtöbbször megbízható személy vagy. Olykor ravaszkodással, kedvességgel próbálsz érvényesülni. Nem nyílt ellenség vagy, inkább alattomos, irigy, áskálódó, cselszövő. Egy kissé aggályoskodsz környezeteddel szemben. Nem igazán vagy alkalmas vezetői pozícióra. Ellenben mások terveit a legprecízebben képes vagy megvalósítani.

3
Eredeti, önkifejező ember vagy. Lelkes, optimista vagy, bármilyen munkacsoport tevékeny résztvevője, de nem megbízható. Szerencsés vagy, mert a legreménytelenebb helyzetekből is sérülés nélkül kerülsz ki. Szórakoztató társasági ember vagy. Tehetségedet csak úgy tudod kibontakoztatni, ha szabadon cselekedhetsz. Ha netán kudarc ér, könnyen feladod a harcot, a küzdelmet.

4
Megbízható, becsületes ember vagy. Alapos, talán kissé lassú. Gyakorlatias gondolkodású és meglehetősen konzervatív vagy, kissé merev. Számítani lehet rád, mivel az átlagosnál nagyobb akaraterővel és munkabírással rendelkezel. Szívesen gondoskodsz barátaidról, és az éppen rászorulókról.

5
Játékos, barátságos vagy, a pillanatnak élsz. Könnyedén barátkozol, remekül szót értesz mindenkivel. Nem gyűjtesz vagyont, de ez nem zavar túlságosan. Környezetedben közkedvelt vagy, bár legtöbben felszínesnek tartanak. Könnyelmű vagy, gyakran szélhámos: vonzerődet arra használod, hogy embertársaidat kihasználd.

6
Tökéletes házigazda vagy. Figyelmességgel veszed körül szeretteidet is. A tökéletesre törekszel. Megbízható vagy, társaságodat sokan keresik, szívesen fogadják meg tanácsaidat. Kitűnő szülő vagy. Bízol abban, hogy a világon a jó diadalmaskodni fog a rossz felett. Ha kudarc ér, türelemmel viseled. Jómódra törekszel, de nem fényűzésre.

7
Titokzatos és vonzó vagy. Sokan próbálnak közelebb kerülni hozzád, de ez nemigen sikerül senkinek. Egy kissé bogaras, de szeretetreméltó egyéniség vagy. Váratlan dolgok ritkán okoznak meglepetést számodra, mivel szinte mindenre fel vagy készülve. A békét, a nyugalmat tartod a legfőbb értéknek. Hajlamos vagy a visszavonult életmódra. Egyedül is jól érzed magad, és meg tudsz állni a saját lábadon.

8
Befolyásos, realista, gyakorlatias vagy. Vezetői szerepre törsz. Hiúság jellemez, és kedveled a magányt. Mindig találsz valami elfoglaltságot, soha nem unatkozol. Az egész emberiség anyagi problémáinak megoldásán gondolkozol, de előtérbe helyezed saját anyagi gyarapodásodat. Hajlamos vagy a fösvénységre.

9
Együtt érző, megértő vagy. Küzdesz az igazságért, pártolsz bármilyen alkotói tevékenységet. Az élet dolgaiban jártas vagy, sokat megéltél. Eszméig: igazság, őszinteség és tökéletesség. Hatodik érzéked igen fejlett. Alkotószellemű vagy. Érzelmi és intellektuális szempontból fejlettség és kiegyensúlyozottság jellemez. A lelkiismereted irányítja magatartásodat és cselekedeteidet.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2012. 06. 20. - 09:56:20 »
0

A hiányzó betűszámok

Évfolyam: Hetedév
Tanár(nő): Odil Watson
Játék: Itt!

„A hiányzó betűszámok a hiányzó tulajdonságokat és a visszatérő félelmeket jelölik. Ezek a számok rámutatnak azokra az életterületekre is, ahol az értékítéleted nincs teljesen a helyén. Akkor kiegyensúlyozott egy név és annak viselője, ha minden szám megtalálható nevében, nagyjából azonos arányban.”

1= A, J, S
2= B, T, K
3= C, L, U
4= D, M, V
5= E, N, W
6= F, O, X
7= G, P, Y
8= H, Q, Z
9= I, R


31
Ennek a számnak a hiánya egyértelműen azt jelzi, hogy kevés az akaraterőd, sokszor megtorpansz a céljaid eléréséhez vezető úton, ambíciód kevés. Kis akadályoknál is könnyen meghátrálsz, nagyon kevés tervedet vagy képes megvalósítani. Igen gyakran előfordul veled, hogy behódolsz mások akaratának, sőt még azt is megengeded, hogy mások irányítsák mindennapjaidat. Rengeteg kudarccal kell szembenézned életed során, hisz állandóan tétovázol, mindent többször is átgondolsz, és szinte mindenkivel bizalmatlan vagy. Ideje, hogy változtass ezen, az önbizalmat könnyen és gyorsan lehet fejleszteni!

41
Rád elsősorban az jellemző, hogy már ma szeretnéd látni a holnap eredményeit. Képtelen vagy a türelemre, problémáid vannak a toleranciával és a diplomatikussággal is. Rendszeresen megbántasz másokat, s mindezt képes vagy teljesen természetesnek venni. Ha viszont a te lelkedbe tapos valaki, azt nem felejted el soha. A 2-es szám hiánya egyértelműen utal a gyakorlatiasság hiányára, és arra is, hogy soha nem nézed a dolgokban rejlő részleteket, szinte mindent felületesen végzel el. Érzelmi szinten sem vagy képes a mélységekbe merülni. Fejleszd toleranciádat, és próbálj meg kompromisszumkészebb lenni.  

25
Kommunikációs képességeden bizony lenne mit csiszolni, érzelmeidet sokkal könnyebben kifejezed testbeszéddel, cselekedetekkel, vagy épp írásban. Nem véletlen, hogy sokszor vagy amolyan „magányos farkas”, aki az élet minden területén egyedül képes igazán jól boldogulni. Biztos, hogy nem vágysz kiemelkedő sikerre, és komoly ambícióid sincsenek. Ugyanakkor rendelkezel valamilyen kiemelkedő művészi vagy egyéb képességgel, de bizony előfordul, hogy nem tudsz kiteljesedni. Próbálj kicsit megnyílni a nagyvilág felé, kommunikálj többet környezeteddel!  

61
Hiányzik belőled a gyakorlatiasság és némi férfiasság is. Nem jellemző rád a precizitás, könnyen átsiklasz a részletek felett. Szinte biztos, hogy nem válik belőled vezető vagy irányító személyiség, a munka területén is elsősorban olyan helyen tudsz kiteljesedni, ahol nem kell emberekkel foglalkoznod és túlságosan összpontosítanod. Próbálj meg arra törekedni, hogy felelősségteljesebb legyél, figyelj az apró részletekre, mert bár szeretsz mindig egy-két lépcsőfokot átugrani, de ez hosszú távon mindig visszaüt rád.  

71
Ha ez a szám hiányzik a nevedből, akkor a tudatos háttérben maradásra törekedsz. Nem szereted a feltűnést. Ha teheted, kerülöd annak lehetőségét, hogy bármilyen változás vagy fejlődés álljon be életedben. Nagyon konzervatív vagy, és nehezen tudod elképzelni, hogy némi fejlődéssel komoly szellemi és akár anyagi haszonra is szert tehetsz. Még attól is félsz, hogy valaki igazán megismerjen és megszeressen téged. Itt az ideje, hogy merj változni és változtatni, s a meglepetés erejével fog hatni rád az, amit tapasztalhatsz azzal, ha megnyílsz, és lehetőséget adsz magadnak a fejlődésre.

28
Ez a szám elsősorban a könnyű döntéshozatalokhoz és a harmóniához kapcsolódik. Ha a 6-os szám hiányzik a nevedből, akkor képtelen vagy életedben létrehozni az egyensúlyt, és sohasem vagy elégedett lehetőségeiddel. Gyakran összeférhetetlenül viselkedsz, alkalmazkodóképességed igen alacsony. Sokszor halogatod vagy megpróbálod másra hárítani a veled kapcsolatos döntések meghozatalát. Nem szeretsz felelősséget vállalni tetteidért. Márpedig ezt meg kell tanulnod, különben mindig másoktól fogsz függni, és soha nem lesznek saját, önálló döntéseid, soha nem fogsz tudni igazán komoly eredményeket elérni.  

29
Ennek a számnak a hiánya igen sokrétű jelentéssel bír. Képtelen vagy megtalálni az arany középutat, számodra csak fekete vagy fehér, igen vagy nem létezik. Érzelmeidet aktívan eltakarod a külvilág elől, s gyakran olyan embereket is képes vagy vérig sérteni, akik ezt egyáltalán nem érdemelték meg. Megpróbálod magad ridegnek, sérthetetlennek feltüntetni, s ezt bizony igen rosszul teszed. Néha arra vetemedsz, hogy tudásodat és tehetségedet is véka alá rejtsd, s hagyod, hogy jogtalanul a háttérbe szorítsanak. El kell jönnie számodra is annak az időnek, amikor ki kell mutatnod érzelmeidet, vállalnod kell egyéniségedet, és be kell mutatnod környezetednek azt, hogy bizony te is képes vagy nagy dolgokat létrehozni.  

10
Állandóan pesszimizmus gyötör, képtelen vagy a jót látni, szinte mindig mindenben a rosszat keresed. Rettegsz attól, hogy elveszted, amit megteremtettél, szinte már-már fösvénységbe csap át ez a tulajdonságod. Nem hagyod, hogy bárki beavatkozzon az életedbe. Ez érthető, de te arra sem vagy hajlandó, hogy mások véleményét meghallgasd. Gyakran homokba dugod a fejed, mert azt hiszed, mire kihúzod, megoldódnak a problémáid. Nos, a gondok nem illannak el, ezért arra kell törekedned, hogy végre meglásd az élet napos oldalát is, ne menekülj a feladatok megoldása elől. Ideje, hogy az optimizmus szó bekerüljön a szótáradba.  

11
Ennek a számnak a hiánya mindig arra utal, hogy gyakran vagy határozatlan, és mások könnyen befolyásolnak döntéseidben. Hatalmas becsvággyal rendelkezel, de a legkisebb akadálytól is meghátrálsz. Rettegsz a kudarctól, ezért inkább messziről elkerülöd a problémás helyzeteket. Ez ugyan jó megoldásnak tűnik, de egyáltalán nem helyes. Nem véletlen, hogy az életben számtalan problémával kell szembenézned, és minél inkább menekülsz ezek megoldása elől, annál több lesz belőlük. Ezért eljött annak az ideje, hogy szembenézz a realitásokkal, és tudomásul vedd, az élet azért állít fel akadályokat előtted, hogy megoldd azokat, és sokat tanulj belőlük!    
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2012. 06. 20. - 09:59:26 »
0

Számmisztika dolgozat

Évfolyam: Ötödév és Hatodév
Tanár(nő): Odil Watson
Játék: Itt!

1.   feladat: Kód megfejtése.

A szívszámhoz tartozó táblázat alapján át kell kódolni az általam megadott számokat betűvé. A betűrengetegből egy varázsigét kaphatunk, ha helyesen oldottuk meg a feladatot. Nehezítő körülmény hogy egy számhoz több betű is tartozik, pusztán a sorrend a biztos.
a)   1, 3, 6, 1, 4, 5, 5, 4, 1
b)   2, 1, 7, 1, 4, 5, 7
c)   2, 7, 5, 7, 2, 6, 2
d)   3, 1, 3, 1, 2, 5, 6, 4, 1, 5, 8, 3, 1, 4, 1, 2, 52.   feladat: definíció felismerés.

a)   Az … szívszámú emberek tulajdonságai

Intelligens, szimpatikus, szeret utazni, kedveli a kalandokat, szereti a rizikós helyzeteket, mozgékony, sokoldalú, szórakoztató, lelkesedni tudó és jó üzleti érzékkel rendelkezik.
   
b)   A … szívszámú emberek tulajdonságai

Nagy fantáziával rendelkező, intelligens, áldozatkész, idősebb korában méltóságteljes, tartózkodó, tud magán uralkodni. Jellegzetes tudományos és filozófiai hajlamai vannak, és jó érzéke a misztikához.
   
c)   A … szívszámú emberek tulajdonságai

Idealista, romantikus, szenvedélyes, kedves, segítőkész, barátságos, van akaratereje, lelkesedni tud, vonzó és ösztönző.

d)   A … szívszámú emberek tulajdonságai

Szelíd, szeretetre méltó, tapintatos, békülékeny, kiegyensúlyozott, békeszerető, harmonikus, lelkiismeretes, rendszerető, szerény és diplomatikus. Jellegzetes szellemi képességekkel rendelkeznek.


3.   feladat: A terem közepén egy nagy tálban hamu található, abban pedig egy kulcs, amit zsugorító bűbájjal kezeltek. Ha rámondjuk a megfelelő varázsigét az első feladatból fellelhető megoldások közül, a kulcs eredeti méretét nyeri vissza. És kijuthatsz a teremből. De szörnyű árat fizetsz… Aggodalomra nincs ok. Először lyukat éget a kezedbe a kulcs, aztán összeforr ronda heggé, ami még több órán át sajog, de utána elmúlik.A táblázat segítségnek, amit mellékeltem a dolgozathoz.

Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2012. 06. 20. - 10:04:16 »
0

Elemzések

Tanár(nő): Modest Layn Dietricht

A Kezdő Számmisztikusok könyvéből
(az RBF-ig használt tankönyv)


Elemzések

Sorsszám:
A sorsszámot a születési dátum alapján lehet kiszámítani. Ez nagyon jelentős szám, ugyanis nem változtathatjuk meg - ahogy például a nevünket-, így ebből a számból tudhatjuk meg, hogy mit kell megtanulnunk életünk során. Amennyiben hiszünk a karmában – abban, hogy eljövendő életünk körülményeit jelenlegi cselekedeteink határozzák meg -, karmikus számnak is nevezhetjük.
A sorsszámot nagyon egyszerű kiszámítani. Egészen egyszerűen adjuk össze a születésünk időpontjának összes számjegyét, és mindaddig folytassuk az összeadást, míg egyjegyű számot (vagy mesterszámot) nem kapunk.
Pl.: 1723 04. 08. 1+7+2+3+4+8=25, 2+5=7

Személyiségszám

A személyiségszám abból a névből számítható ki, amelyen a legtöbben ismerik az embert. Ez a szám mutatja adottságainkat, tehetségünket, erősségeinket és gyengéinket. Amennyiben nem kedveljük igazán a keresztnevünket, és mindenki a becenevünkön emleget, akkor a személyiségszámunk meghatározásánál inkább ezt használjuk, és ne az okmányainkon szereplőt.

1   2   3   4   5   6   7   8   9
A   B   C   D   E   F   G   H   I
J   K   L   M   N   O   P   Q   R
S   T   U   V   W   X   Y   Z   

 Vitatott, hogy az Y-t magánhangzóként vagy mássalhangzóként kell e kezelni, néhányan amellett kardoskodnak, hogy a Y mássalhangzónak számít, míg mások azon a véleményen vannak, hogy ebben a kérdésben mindig az elemzett név kiejtése a meghatározó.

Először írjuk le a nevet, azután jegyezzük le a betűk számértékét. Célszerű a magánhangzókat a név fölé, a mássalhangzókat a név alá írni.
Adjuk össze a magánhangzókat, amíg egy jegyű számot nem kapunk. Ez lesz a név szívszáma, amivel később még foglalkozunk. A következő lépében határozzuk meg a név mássalhangzóinak numerikus értékét. Ez az életszám.
Végül összeadjuk a magánhangzók és a mássalhangzók számértékét, hogy megkapjuk a személyiségszámot.

Szívszám
A szívszámot a név magánhangzóinak alapján tudjuk kiszámítani, a szívszám tovább árnyalja a személyiség szám által adott képet, mivel feltárja a vizsgált személy legtitkosabb álmait és vágyait. A szívszám megmutatja a személyiség rejtett oldalát. Érdemes kiszámítani közeli ismerőseink szívszámát, mert ez által olyan szemszögből is megismerhetjük őket, amelyre nem nyílik lehetőség a hétköznapi érintkezés során.

Életszám
Az életszámot a név mássalhangzóinak száma alapján lehet kiszámítani, elárulja várható reakcióinkat. Ezt az arcunkat mutatjuk a világ felé, elképzelhető, hogy mindezek legbelső lényünkből fakadnak, de az is lehet, hogy csak a felvett viselkedésforma.  
A számok értelmezése

A fenti négy szám meghatározása hozzásegíthet, hogy jobban megismerjük önmagunkat, illetve barátainkat, ismerőseinket. Lehet, hogy rájövünk miért is nem tudunk kijönni bizonyos emberekkel, vagy miért kedvelünk valakit. Egészen biztosan jobban megismerjük önmagunkat, és végül is ez minden változás alapja. Nagyon jó, ha a sorsszám és a személyiség szám összhangban van egymással, például úgy, hogy mindkettő páros vagy páratlan.  Ennek érdekében akár meg is változtathatjuk kicsit nevünk helyesírását, vagy hozzátehetünk egy betűt. Mindez elősegíti, hogy a két szám erősítse egymást, és ennek eredményként kellemesebb legyen az életünk. A numerológia segítségével, könnyen találhatunk megfelelő nevet háziállatunknak, születendő gyermekünknek. Az aranyvérű családok kimondottan nagy hangsúlyt fektetnek gyermekük nevének kiválasztására.
Némelyik szám (mint pl a 8-as) kimondottan kedvező az üzletmenetnek, még mások (mondjuk a 9-es), rengeteg jó ötletet ígérnek, ám ezeket csak kitartó munkával lehet megvalósítani (amennyiben gondjaink vannak, érdemes megnézi a szívszámot: könnyen lehet, hogy itt a baj gyökere).  
A számokból kikerekedő jellemrajz sok esetben ellentmond annak, amit az illetőről tudunk. Ez nem egyszer megingatja a kezdő számmisztikusokat.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2012. 06. 20. - 10:05:23 »
0

Numerológia a gyakorlatban

Tanár(nő): Modest Layn Dietricht

A Kezdő Számmisztikusok könyvéből
(az RBF-ig használt tankönyv)


Numerológia a gyakorlatban (63.oldal)

A numerológia az élet szinte minden területén alkalmazható. Amellett, hogy kiszámíthatjuk mások várható reakcióit nevük, vagy születési dátumok alapján arra is jó, hogy megnézzük, milyen hatással lesz egy adott év az illető életére. Ehhez csupán hozzá kell adnunk a kérdéses évhez születésének napját és hónapját. Amennyiben valaki, aki április hetedikén született, kíváncsi rá, hogy mit hoz számára az 1999-es év, a következőt kell tennie.
1+9+9+9+4+7=39, 3+9=12, 1+2=3
A kérdéses év száma a hármas, ami azt sugallja, hogy a kérdező rendkívül kedvező évnek néz elébe. Kimondottan jól mennek majd a dolgai és nagyon mozgalmas lesz majd az élete.
Ez a módszer akkor is alkalmazható, ha meg akarjuk nézni, hogy mi történt pár évvel ez előtt. Ha például az 1995-ös év valamiért kifejezetten emlékezetes volt számunkra, akkor adjuk hozzá a születésünk hónapját és napját, majd nézzük meg, hogy a numerológia mit mond erről az időszakról. Az ilyesfajta kutakodás arra is nagyon jó, hogy kellő gyakorlatot szerezzünk az egyes számok egymáshoz való viszonyának értelmezésében. Ismerőseink sorsszámának és személyiségszámának meghatározása szintén nagyon hasznos lehet. A számok egy idő után elveszítik absztrakt jelentésüket, minél jobban elmerülünk a témában, annál inkább testet öltenek. Minden szám egy-egy ismerősünkhöz kötődik, és lassan azt is megérezzük, hogy ki milyen számokhoz tartozik. Látni fogjuk, hogy bizonyos számok újra meg újra felbukkannak, családunk és barátaink körében, míg másokkal szinte sosem találkozunk. Ha ezek leírását összevetjük saját számainkkal, látni fogjuk, hogy szöges ellentétben állnak egymással, legalább ilyen érdekes megnézni azokat, akik valamilyen okból megváltoztatták a nevüket. A nők esetében ez elég gyakori jelenség, hiszen ők rendszerint új nevet kapnak, amikor férjhez mennek, de természetesen bárki szóba jöhet, aki bármely okból más nevet vett fel. Amennyiben régi és új nevének számai összeillenek, mindez nem érinti személyiségét. De vajon mi a helyzet abban az esetben, ha régi és az új szám értéke és a régié homlok egyenest ellent mond egymásnak? A nagyon erős akaratú emberek képesek új nevüknek megfelelő személyiséget kialakítani.
Naplózva

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #7 Dátum: 2012. 06. 20. - 10:11:29 »
0

Mesterszámok

Tanár(nő): Modest Layn Dietricht

A Kezdő Számmisztikusok könyvéből
(az RBF-ig használt tankönyv)


Mesterszámok

A korai számmisztikai írásokban és tanításokban a 11, 22 (és néha a 33) számokat mesterszámoknak nevezték, az egyjegyű vagy más kétjegyű számokat meghaladó lehetőségeket és erőt tulajdonítva nekik. E könyv tartalmazza az első két mesterszámot, a továbbiakat (33, 44, 55) a következő, haladóknak szóló könyvben találhatják meg.

A mesterszámok a számmisztika legizgalmasabb részei. Egyszerre öröm és bánat is azoknak, akik ezen számok rezgése alá tartoznak. A 11-es, a 22-es számok viselői több tehetséget, lehetőséget, képességet kaptak, de ezzel együtt több feladatot is! Elengedhetetlen az is, hogy az önismerettel mélyen, behatóan foglalkozzanak azok, akik ilyen számmal rendelkeznek. Ahhoz, hogy ki tudják használni ezt a "mesteri" képességet, az adott mesterszám alapszámával kell jobban megismerkedni: 11-es esetén > 1+1=2, 22-es esetén > 2+2=4. Ezeknek az alapszámoknak a részletes ismerete segíthet ahhoz, hogy fejlesszék önmagukat és gondolkodásmódjukat, ami a kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb élethez vezet.

11-es mesterszám

A 11 az igazi erőhöz kapcsolódik; ez jelenti a fizikai és lelki erőt is. Misztikus képességet és a megvilágosodást társítják hozzá. Az Uránusz uralja, a vízöntővel tart rokonságot. Színe az égszínkék, az ezüst, és a szürke.

Sorsszámként

Mivel a szám két 1-esből áll, a 11-es sorsszámú embereknek duplán megadatott az egyesek eltökéltsége, és vezetői képessége. Szinte mindig megvalósítják kitűzött céljaikat, sőt gyakran még jóval többet is, ugyanis hajlandók kockáztatni, ha érdemes; emellett éjt nappallá téve dolgoznak, míg el nem érik, amit akarnak. Elszántságuk és munkabírásuk miatt sokan tisztelik őket. Ráadásul kedvesek és közvetlenek, úgyhogy hatalmas befolyást gyakorolnak környezetükre. A 11-esek különleges tulajdonsággal vannak megáldva, de ezeket nem szabad semmi anyagi célok, sem eszmények szolgálatába állítani

Személyiségszámként

A 11-es személyiségszámú emberek kitűnő kapcsolatteremtő késséggel rendelkeznek. Gyakran a sajtóban dolgoznak. A 11-es misztikus szám, és elképzelhető, hogy ők valamilyen különleges üzenetet hordoznak. Ebben az esetben ki kell bontakozniuk belső képességüket, különben nem tudnak kellő hatást gyakorolni hallgatóságukra. Magánéletükben koránt sem ilyen sikeresek, mivel munkájuk túlzottan leköti őket.

Szívszámként

Bármilyenek is legyenek is első pillantásra, a 11-es szívszámú emberek lelkük mélyén biztosak benne, hogy kiválasztottak, és ennek érdekében minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeznek beteljesíteni küldetésüket. Semmivel sem akadályozhatók meg abban, hogy ne akarják saját elgondolásuknak megfelelően jobbá formálni a világot. Mindez természetesen hatalmas erőtartalékokat jelent számukra, hiszen biztosra veszik, hogy a végén elérik céljukat. Az állandó küzdelem egy idő után mégis feszülté teheti őket.

Életszámként

A 11-es életszámú emberek született idealisták. Mindent megtesznek azért, hogy elveiknek éljenek. E tulajdonságuk miatt sokan csodálják őket, különösen, ha olyan tevékenységet folytatnak, ahol kamatoztatni tudják kreativitásukat. Művészi hajlamuk komoly elismerést és sikert hozhat számukra, de az is előfordulhat, hogy egész életükben csupán álmodoznak, és semmit sem érnek el. Rendkívül fogékonyak az élet misztikus oldala iránt, s ezt a képességüket mindennapi munkájuk során sikerrel kamatoztatják. Időnként rendkívül merevek, és érőszakosak is tudnak lenni, mert megpróbálják másokra erőltetni saját értékrendűket.


A 22-es mesterszám

A tökéletes számnak tartják. A 22-es szám a napenergiával és a földi ambíciók beteljesedésével kapcsolatos. A tökéletesség és az építők jele – mint hétköznapi, mint átvitt értelemben. Mivel a Neptunusz uralja, a halak jegyével tart rokonságot. Színe a bíbor és a mályva.

Sorsszámként

A 22-es sorszámú emberek kimondottan szorgalmasak, gyakorlatiasak és mindig nagyon pontosan látják lehetőségeiket. Habár rettentően szomjazzák a sikert, alapvetően nyugalomra és harmóniára vágynak, ezért rengeteg erejüket leköti, hogy az ide-oda hullámzó erőviszonyok közt egyensúlyt teremtsenek, így időnként meg kell elégedni valamiféle szerényebb eredménnyel. Fiatalabb éveikben megpróbálnak kevés munkával viszonylag sok pénzt keresni, és csak jóval később jönnek rá, amikor már benőtt a fejük lágya, hogy képességeik jó részt még mindig parlagon hevernek. Noha rendkívül érdekes és izgalmas emberek, nagyon nehéz együtt élni velük, mivel teljes erőbedobással dolgoznak valamin.

Személyiségszámként

A huszonkettes személyiségszámú emberek majd egész biztosan feltűnnek majd nekünk mert sikereiknek és vonzó egyéniségüknek köszönhetően rendkívül népszerűek. Kellő akaraterővel és kitartással rendelkeznek ahhoz, hogy az élet bármelyterületén csúcsra jussanak. De nem szabad félúton megállniuk, vagy megpihenni babérjaikon, mert félő, hogy versenytársai megelőzik őket. Szerelmi kapcsolataikban rendkívül lassúak és körültekintőek, ami sok esetben az idegösszeomlás szélére sodorja kedvesüket. Ám ha egyszer döntöttek, tűzön-vízen át kitartanak választottjuk mellett.

Szívszámként

A 22-es szívszámú emberben rengeteg lehetőség rejtőzik, nagy kérdés azonban, hogy hajlandóak-e kihozni magukból a maximumot, vagy inkább a könnyebb utat választják és kalandokra fecsérlik tehetségüket. Valójában komoly belső késztetés munkál benne, hogy a közjó javára fordítsa képességeit, és ha igazán akarja, meg tudja valósítani terveit. Noha időnként hajlamos visszaélni ellenállhatatlan vonzerejével, szíve mélyén békére és harmóniára vágyik

Életszámként

A 22-es életszámú ember elbűvölő és intelligens, bár a felületes szemlélő egészen másként látja. Mindkét lábával szilárdan ál a földön, kitűnő emberismerő, és ragyogó helyzet felismerő készséggel rendelkezik. Egyénisége az átlagember fölé emeli. Általában úgy érzi, hogy muszáj valami jót tennie a közjó érdekében, ám ezt nem veri nagydobra. A hétköznapi varázslatokat magabiztosan használja, rendkívül gyakorlatias.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 08. 01. - 03:23:43
Az oldal 0.062 másodperc alatt készült el 37 lekéréssel.