+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Roxfortos diákok
| | | |-+  Griffendél
| | | | |-+  Sienna Scrimgeour (Moderátor: Sienna Scrimgeour)
| | | | | |-+  It takes around six minutes
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: It takes around six minutes  (Megtekintve 38 alkalommal)

Sienna Scrimgeour
[Topiktulaj]
*

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 06. 13. - 02:20:12 »
+1

It takes around six minutes

To smoke a cigarette

Még mindig kicsit fáj a karom ott, ahol a gurkó eltörte fél nappal ezelőtt, de alig foglalkozom vele- a hatalmas súly, amely a mellkasomra nehezedett a közelgő meccs miatt, végre eltűnt, és ez sokkal fontosabb annál, hogy kellemetlen valami. Akár százszor is újra eltörném a karomat, ha ez kellene hozzá, hogy ne legyünk utolsók, hogy visszaszerezzem a Griffendélnek a becsületét.

Persze, a rengeteg alkohol segít a lelki dolgok mellett.

Úgy érzem, hogy most minden a helyén van: végre kaptam egy kedvesebb, gratuláló baglyot vacsoránál anyámtól, sikerült olyan ocsmány módon megátkoznom Barclayt, hogy Pomfrey sem fogja tudni leszedni az arcáról (és egyéb részeiről) a keléseket a ballagási fotójuk előtt, és ami a legfontosabb: Revan visszatért. Az fontosabb mindennél, a győzelemnél, anyámnál, a bosszúmnál, a szórakozásomnál.

Lassan lehal a buli a Toronyban, az igazán nagyot a Hollóhát tarthatta, amiért formálissá vált a győzelmük. Azért örülök neki, hogy közösen ittunk, egyesek, mint Edward, Bates és Alma, akik már egy ideje a csapat részei, megkapták az elismerést, amit mindig is megérdemeltek, és hogy Annienek mindenki gratulált az alsósok közül is a játékához, ami elképesztően jó volt, különösen annak fényében, hogy kezdő. Ha a gyenge láncszemet (engem) eltávolítunk, és lesz egy nálam jobb fogónk, tényleg győzni fogunk. Különösen Tetsuyával, elképesztően jól játszott.

A harmadik ciderem után kimentem magam, hogy elmenjek levegőzni- elsősorban, hogy hagyjam a csapatunk veterán, még hetedéves tagjait nosztalgiázni Tetsuyával, aki velük végezne most. Örülök, hogy nem így lesz, de tudom, hogy ez az egyik utolsó lehetőségük együtt. Holnaptól elnyeli őket a RAVASZ, azután a felnőtt élet.

Gyors léptekkel felsietek a Kifutóra, közben előásom a kardigánom zsebéből a cigarettás dobozt, amit a Szigeten rejtettünk el a ládánkban Revannal, és amit, úgy érzem, hogy megérdemlem, hogy megcsapoljak. Azt is megérdemlem, hogy a létező legminimálisabb edzéseken erőltessem túl magam, és élvezzem a Roxfortot- az segített tegnap este, Oakley órája után, hogy kifestettem a körmeimet, még ha nem is maradt sok belőlük a meccs utánra, különösen a bal kezemen nem. Kicsit szerencsétlen, de holnap kifestem újra, és bent maradok a hálószobában Revannal- hacsak nem lesz elég jól hozzá, hogy megnézzük a kneazle fészket. Most nem hagyom egyedül elmenni.

Megtorpanok, ahogy észreveszem Skylart is a Kifutón. Túl későn hozzá, hogy ő ne vegyen észre engem. Elállom előle a lépcsőket is, akaratomon kívül- egy hete megfejtettem, hogy az egyetlen másik kivezető út az ablakon keresztül vezet innen, és nem látok seprűt nála.

Kicsit felgyorsul a szívem, ahogy újra lejátszódik bennem a legutóbbi találkozásunk.

Nem értem továbbra sem, hogy mi történt, a magyarázatok pedig, amelyeket végigpörgettem a fejemben, mind meglehetősen valószínűtlenek. Fogalmam sincs, hogy pontosan mi baja van. Miért nem vagyunk már barátok, miért menekült előlem. Nem állítom, hogy nem esett rosszul- és azután nem esett rosszul a tudat, hogy milyen sokáig ignoráltam újra a problémát.

Persze, nem fogom tudni megoldani ezt, ha csak én akarom megtalálni a megoldást. Elengedem a korlátot, és a késztetést rá, hogy megforduljak, és visszasiessek a lépcsőn, csak feljövök, és kissé félreállok az útjából.

„Szép esténk van... Hogyhogy nem ünnepelsz a többiekkel? ... Nem tudsz aludni? ... Piroska lenyűgöző volt ma, ugye?” Egy normális ember valahogy így kezdené a beszélgetést. Nekem is így kellene. Talán a ciderek miatt nem teszem. Talán a múltkori miatt.

- Kérsz egy cigit?- felemelem a dobozt. Tudom, hogy ostoba kérdés, ahogy a mosolyom is ostoba és naiv lehet, valakinek a mosolya, aki azt hiszi, hogy ez az egész megoldható. Néhány mondat, némi jó szándék, és minden, ami történt, csak elszáll.

Az ablakhoz megyek, és nekidőlök háttal. Megütöm a cigisdoboz alját, visszatolom a felesleges szálakat, egyet a számba veszem. Nem nyújtom túlzottan felé, csak egy alig elkapható mozdulattal jelzem neki, hogy azt szántam neki.

- Nem tudom, hogy mi a baj, Sky. De próbáljunk beszélni, csak amíg elszívjuk. Utána, ha nem szeretnéd, nem piszkállak többé.- érzem, hogy kicsit elszorul a torkom. Fogalmam sincs, hogy mi történt vele, mi történt velünk, hová tűnt a barátságunk. Nem tudom, hogy megtaláljuk-e. De úgy érzem, hogy még nem állok igazán készen rá, hogy feladjam, a legutóbbi után sem.
Naplózva

Skylar H. Devereaux
Moderátor

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: Ma - 00:42:38 »
+1

Sienna
2005, május 14

how wild it was
to let it be

nyelvezet

Erősen a határvonalán billegek, hogy nem rúgtam be még eléggé, vagy már túlságosan is.
A levegő hideg a bőrömön - és nem elég hideg. Már keveredik benne a nyár szele, már suttog, hogy nincs sok hátra, néha még a nap is megvillan pár pillanatra, mintha figyelmeztetni akarna, mennyire kurvára közel van. Túl közel van.
Égeti a cigaretta a torkomat. Éppen csak egy kicsit, éppen annyira, hogy a valóságban tartson. Úgy kapaszkodok belé, mint egy utolsó kis baszott fűszálba - szorongatom azt a szálat, mintha nem volna annyira érdemtelen, hogy még néhány következő szívás után szörnyethaljon úgyis a korláton át. Néha szeretem a metaforáját - nem igazán szeretem, de jobb, mint a semmi, ugye?
Nem mondanám, hogy nem érzek semmit, jelenleg. Sok mindent érzek - minden túl keserű, mint ez a kibaszott cigi.
Talán jobb volt, ugye? Amíg egyszerűen csak... nem foglalkoztam senkivel, nem volt rá szükség, amíg elromantizáltam a saját magányomat, mintha nem etettem volna vele egy Cryus által ásott gödröt valahol a mellkasomban. Amíg annyira hajthatatlan voltam, hogy ne engedjek be senkit. Sokkal inkább másokat védve vele, mint magamat, ugye? Mert utóbbit már minek, azt már egy ideje... nem néztem különösebben sokra.
Könnyű addig, igazából. Amíg már nem emlékszel, hogy milyen is lehetne... hogy milyen lehetett volna. Amikor már elszürkül, ami hiányzott. Amikor már nem hiányzik.
És most? Kétségbeesetten kapaszkodok belé - reménytelenül, egészen... érdemtelenül.
Mert nyilvánvalóan nem érdemlem meg - csupán úgy tűnik, hogy ezt mostanra kurvára elfelejtettem valahogy.
Túl régen voltam otthon, valószínűleg.
Észre kellett volna vennem, ugye? Minden esélyem megvolt rá, mikor tegnap végigültem Piroska mellett az egész bájitaltant, még láttam is, hogy sápadt, de persze egyszerűbb volt ráfogni valami jelentéktelen kis porszemre, ami amúgy már tényleg régóta nemérdekel nettó kurvára senkit, meg persze; persze. Kurvára magammal voltam elfoglalva az utóbbi... néhány napban. Hetekben? Túl régóta - szánalmasan régóta, ugye?
Tulajdonképpen, belegondolva? Ez a része a dolgoknak talán annyira nem változott sokat. Csak minden más cserébe.
Nem ringatom bele magam abba, hogy ez tartós volna. Legalábbis kurvára állítom, hogy nem teszem, közben meg? Tudom, mennyire mocskosul hiányozna, ha nem lenne. Tudom, mennyire mocskosul hiányzik az is, ami volt.
Mármint, persze. Amikor épp megengedem magamnak, hogy eszembe jusson egyáltalán. Mert olyan élesen tartom magam előtt azt a falat, hogy abba már beleremeg mindenem, beleremegek annak hazugságába is, a saját tömérdek hazugságomba, amelyek olyan sötét pocsolyaként gyűlnek alattam, amibe már önként fogok belefulladni - még a bátyám sem kell már hozzá, ugye?
Annyira igyekszek nem gondolni arra az áprilisi napra sem - meg ha már, akkor a hamarosan megérkező eljegyzési... nos, egészen biztosan nem partyra, vacsora maximum, ahol valószínűleg a főfogás is én leszek. Stílusosan, ugye? A jóérzés meg a lelkem valami kis maradéka, feldarabolva, ezüsttálon tálalva, tessék.
De persze olyan dolgokra nem gondolni, amik még nem történtek meg, sokkal könnyebb. Olyanra, aminek minden részlete pontosan él az emlékeim között? Már egészen... más.
Nehéz kerülni valakit, ha olyan, mintha azóta még a klubhelyiség is összement volna - nehéz úgy elfordítani a fejemet, hogy ne legyen egyértelmű, ha egyszer annyira kurvára egyértelmű. Ha nem léteznek távolságok, amik bizonytalanságot keltenének. Ha pontosan tudjuk mindketten, mi történik, miközben annyira próbálkozunk úgy tenni, mintha semmi.
Én legalábbis tudom - Sienna valószínűleg meg... továbbra sem érti, hogy mivel érdemelte ki ezt, és nyilvánvalóan fájdalmasan semmivel. Nem az ő hibája - tényleg annyira kurvára nem az ő hibája.
A cigaretta szörnyethal valóban a korláton át, én meg figyelem egy pillanatig, amíg még látom, amíg el nem nyeli a sötétség. Talán csak néhánnyal több felesre van szükségem, és rendben lesz a dolog, ugye? Legalább ma estére. Legalább csak addig, amíg tart a szédülés meg a mámoros jókedv.
Stílusos ez is - pont ezek a fajta gondolatok szokták megelőzni azt, mielőtt az, amire nem gondolunk, belesétál a képbe. Vagy pillanatnyilag épp... fel a lépcsőn, éppen abban a pillanatban, ahogy én késznek nyilvánítva a cigiszünetet leindulnék azon.
- Désolée... - Egyetlen szó, egyetlen lélegzetvétel, amíg nem jövök rá. Amíg nem pillantok fel, és addig ez csak egy egészen könnyed véletlen - amíg valami egészen keserédessé válik.
Szóra nyitom ajkaim, magam sem tudom, miért, hogy mit szeretnék neki mondani? Ezen már amúgyis túlvagyunk, ugye? A kimondott kimondatlanságok, az elfojtott gondolatok, az elnyelt bocsánatkérések, az elharapott magyarázatok - túlvagyunk, és nem maradt a helyében semmi. Csak én, ahogy szótlanul hátrálok pár lépést, engedem, hogy feljöjjön - és nem indulok tovább sem.
Biztosan csak az alkohol.
Mi más lenne, ha nem az alkohol?
Figyelem cserébe a felém billentett dobozt, utána meg az arcát. Egy pillanatig csupán. Néma kérdés... néma, mert nem lehet semmi más. A válasz sem hangos. Egyszerűen csak magamhoz veszek egy szálat, mintha rendben lenne.
Mintha ez itt... annyira kurvára rendben lenne?
A fenyő csendes mágiája játszik a bőrömön - mintha kissé az is megrészegült volna, csak merlin tudja, mitől? -, ahogy előhúzom, és felajánlom neki az aprócska lángot, mielőtt meggyújtanám a saját szálamat is. Mintha ennyire könnyű lenne, és én? Egy pillanat erejéig tényleg elhiszem, hogy az.
Mielőtt megérkezik az a kérdés - nyilván. Mindig az a bizonyos kérdés.
Kedvem lenne kiugrani azon az ablakon Sienna háta mögött. Nekifutásból, vagy még az sem kell, a megfelelő ihlet megvan hozzá, és tulajdonképpen csak egy mozdulat volna. Valószínűleg egy ideig még észre sem vennék - nekem meg már úgyis mindegy lenne. 
- Sienna... - rekedt a hangom attól a slukktól, vagy az előző soktól, vagy az előző két évtől. - Miért... miért? Én... nem értelek. Nem értem, hogy miért nem gyűlölsz azért, amit... amit tettem a barátságunkkal. Amit tettem veled. Sokkal jobban megérdemelném, hogy lenyomd a torkomon az égő cigarettát, minthogy megkínálj vele.
De persze az is lehet, hogy ez is csak a vodkától van.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: