+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Eltávozottak kincsei
| | | |-+  Serena Fawley (Moderátor: Serena Fawley)
| | | | |-+  Levelek Leah-nak
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Levelek Leah-nak  (Megtekintve 1538 alkalommal)

Serena Fawley
[Topiktulaj]
*****


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 11. 11. - 20:00:51 »
+1

Levelek


Naplózva


Serena Fawley
[Topiktulaj]
*****


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 11. 11. - 20:15:16 »
+1

Kedves Leah!

Végre elkészültem a barátod csillagtérképével. A születési dátuma sokat segített, és most már kezd kirajzolódni az átváltozások körüli időszak is. Szerencsétlen csillagállás alatt támadták meg, de mi nem volt akkor szerencsétlen? Talán csak a csata végkimenetele...
Mindenesetre ne csüggedj, meg fogjuk találni a megoldást a barátod problémájára.

A következő átváltozás időpontját biztosan ti is tudjátok már fejből, de azért leírom: 2002. november 20. A Hold elég messze fog állni a Földtől, így talán nem lesz annyira fájdalmas az átváltozás. De a farkasölőfű főzetet mindenképpen igya meg, és az elkészítéséhez a következőket javaslom:
- az utolsó adag sisakvirágot újholdkor tegyétek bele, van egy olyan gyanúm, hogy akkor erősebb a hatása
- a csillagnaptár alapján a barátod a Neptunusz hatása alatt született, így a lótuszvirággal talán lehet erősíteni a főzet hatását
- az ízének javítására pedig próbáljátok meg a narancsvirágot vagy a baracklevet.

Elsőre ezek jutottak az eszembe. Remélem sikerült főnixkönnyet szerezni. Azt javaslom, hogy azt csak az utolsó pillanatban tegyétek bele, nehogy veszítsen az erejéből. Ki tudja, mit művel vele ez a főzet.

Remélem nyugodt és fájdalommentes telihold lesz.

Kitartást nektek!

Serena
Naplózva


Leah Barlow
Eltávozott karakter.
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 11. 12. - 18:38:53 »
0

Kedves Serena!


Köszönöm a baglyod és hogy ilyen sokat fáradoztál a számításokkal!

Sajnos a sisakvirágos elméletedet nem tudom ebben a hónapban kipróbálni, mert az e-havi adag kész, de már beszereztem egy olyan kütyüt-, aminek te biztos tudod a nevét, és mutatja a pontos holdállást. Klassz ki szerkentyű és legközelebb már pontosan fogom tudni az általad holddátumra pontosan leírt összetevők idejét.

A lótuszvirág egyébként jó ötletnek bizonyul, bár kis mennyiségben elenyészőnek bizonyul a hatása, ha többet rak bele az ember, akkor meg elrontja a főzetet. Szerintem egyénfüggő lesz ennek a hozzávalónak a mennyisége. Ugyan nem kísérletezetem ki melyik az a hozzávaló amivel „összeveszik”, de majd erre is sort kerítek a napokban.

Az ízesítéseket kipróbálom, bár úgy rémlik a barack lével már próbálkoztunk. Ha jól emlékszem-, de nem biztos; ettől lett nem csak az íze szörnyű, de a szaga is elviselhetetlen.  A citromlé és lime leve sem volt jó sajnos, pedig jól indult. Viszont 1 nap pihenő után a főzet színe lilává változott és elvesztette az erejét.

Sikerült beszerezni, viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Jól lehet mindenre használni, de a főzetet tönkreteszi sajnos. Vagy pontosabban az alapanyagok teszik tönkre a főnixkönnyet. A felszálló kék füstöt, vérpirosra színezte és kocsonyás anyag lett a folyékonyból.

Azon gondolkodtam, hogy a frissen megharapott áldozatokon vajon segítene-e a könny, ha közvetlen a támadás után csepegtetnénk a sebre? 

Sikerült felzárkóznod a professzor órájára? Ha kell, valamelyik anyag szólj és odaadom.

A tanulmányaiddal hogy állsz? Kell-e esetleg segítség?

Mellékletként csatolom a megbeszélt alapanyaglistát és a beszerzés, leszedés dátumát.

Amint megkezdem a következő havi bájitalkészítést, figyelni fogok az észrevételeidre és pontos leírást adok majd a hatásáról is. Remélem, a narancsvirág beválik. De egyébként bájital után erős és magas alkohol tartalmú ital elveszi a kellemetlen szájízt.


Nemsokára jelentkezem!


Leah

U.i.: Adtam egy kis nasit a baglyodnak, olyan szépen csipogott érte, remélem nem gond!
Naplózva

Serena Fawley
[Topiktulaj]
*****


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2021. 11. 18. - 21:04:42 »
+1

Kedves Leah!

Sajnálom, hogy nem sikerült időben elküldenem a csillagtérképet, de elég sok idő kell az elkészítéséhez. Ráadásul lassan kezdődnek a vizsgák is. Egy kicsit zsúfoltnak tűnik most az életem...

De félretéve a panaszkodást. Örülök, hogy a lótuszvirággal, ha egy kicsit is, de tudtam segíteni. Lehet, hogy ennek a bájitalnak ez a lényege: az íze öli ki a farkast az emberből. Na jó, csak viccelek, de muszáj pozitívan állni a dolgokhoz.

Remélem a következő újholdkor sikerült a sisakvirágot leszedni. Ismerek egy szép mezőt, ha gondolod, és rám mered bízni, ebben szívesen segítik. A sisakvirág egyébként még egy rakás másik bájitalba is fontos alapanyag, ezért jó tudni ilyen félig-meddig rejtett helyeket. Nincs is messze Hertfordshire-től, ha gondolod meg is mutathatom neked.

Végre sikerült utánaolvasnom a főnixkönnynek. Nagyon ritka alapanyag, és még ritkább, hogy hatásos valamelyik főzetben. Talán nem igazán jó a hőállósága, ami elég ironikus, ismerve, hogy egy olyan állat testéből való, ami a tűzből éled újjá. Azt hiszem, emiatt válik kocsonyássá a bájital. De valójában csak tippelgetek.
Az pedig, hogy segítene-e közvetlenül a harapás után, érdekes gondolat, de nem hiszem, hogy valaha is ki fogjuk tudni próbálni. Egy vérfarkas támadás nem egy egyszerű történet, a harapás után még mindig ott van az élő vérfarkas problémája, aki bármikor megtámadhat. Mindenesetre, ezzel inkább ne kísérletezz!

Gondolkodtam még, hogyan tehetnénk könnyebbé a barátod átváltozását. A Hold egy igen különleges égitest, és komoly befolyással van a földi mágiára. Ahogy előző levelemben is írtam, most messze lesz. Utánaolvastam, és sokszor írják, hogy tényleg befolyásol a Föld-Hold távolság. Kérlek, majd írd le erről a tapasztalataitokat, mert igazán érdekel. Viszont, hogy a többi bolygónak, és a Holdhoz való állásuknak mennyi köze lehet az átváltozáshoz, arról fogalmam sincs.

Köszönöm a kérdésedet az iskolával kapcsolatban. Egész jól állok, a beadandóimat írom, készülök a vizsgára. A bájitalfőzős órára sikerült felkészülnöm, de azért a vizsgától egy kicsit tartok.

Mi a helyzet a Mandragórán? Mikor lesz ispotályos gyakorlatod? Biztos az a legizgalmasabb része a dolognak.

Várom a válaszod, az észrevételeidet. Esetleg megihatnánk valamelyik szünetben egy kávét!

Serena
Naplózva


Leah Barlow
Eltávozott karakter.
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2021. 11. 23. - 20:16:43 »
0

 
Kedves Serena!


Remélem nem értettél félre. Egyáltalán nem szemrehányásként írtam, csak szólni szerettem volna, hogy majd a decemberi főzetben tudom kipróbálni a javaslatod, de addig meg nem szerettelek volna levél nélkül hagyni. Nemsokára jön is az újhold, és már előkészítettem mindent, minimum 10 helyre felírtam a lakás különböző pontjain, hogy a megfelelő időben adjam hozzá és semmi képp ne felejtsem el.  

A vizsgaidőszak senkit nem kímél, így meg tudom érteni, hogy túlzsúfoltak a napjaid. De fel a fejjel, nemsokára pihenhetünk, már, mint majd talán Január vége felé.

Sajnos ötletem sincs mi is volt a baja, de bánom, hogy nem sikerült. Majd talán a következő kísérlet.
Hát ezt maximum akkor tudtam volna kivitelezni, ha lenne egy időnyerőm és akkor a barátomon próbálhatnám ki. Viszont az összes elpusztult a Második Varázsló Háború alatt, így előbb azt kellene feltalálni/feltalálnom újra, mielőtt ilyesmiben kezdek el gondolkozni. Bánom, hogy nem ez a szakterületem, de hátha valaki megint rájön a dolog nyitjára és újra alkotja ezeket a kis szerkentyűket. Igen tudom, hogy majdnem a lehetetlenben reménykedem, de minden szalmaszálban hinni kell.

Nem rossz ez az elmélet. Viszont lehet, érdemes lenne tudni, miként hat a többi bolygó a Földre, mert vannak olyan időszakok, amikor más bolygók is láthatóak, ha szabad szemmel még csak egy kis pislákolásnak is tűnik a többi csillag között. Nem tudom erre van-e bármiféle kísérlet, de ha van és segítség kell, szólj! Nagyon szívesen segítek, bármilyen kísérletről is legyen szó. Az meg csak hab a tortán, ha ezzel párhuzamosan haladhatunk a vérfarkasok ügyében.

A kisujjadból kirázod a vizsgát, nem féltelek, de bármi kérdésed van, keress fel nyugodtan. Meg a professzort is. Szokott külön foglalkozást tartani, ha valakinek segítségre lenne szüksége. Elég édesszájú, szóval egy Cukormázas, habcsókos, tripla csokis sütivel majdnem bármilyen gyakorlásra rávehető, de nem tőlem tudod. kacsint

Már év elején elkezdtem a gyakorlatokat, és igyekszem olyan sűrűre venni, hogy még a második fél év kezdete előtt végezhessek vele. Nem annyira szabályszerű, de nem is lehetetlen, csak meg kell mutatni, hogy bírja az ember. Szerencsére jó csoporttársaim vannak, és ők is úgy vannak vele, hogy minél előbb letudjuk, annál többet mehetünk a Bájital részlegre. Az ám az igazi móka, akarom írni munka.

A kávézást pedig egybeköthetnénk a sisakvirág réttel, amit korábban említettél, biztos vagyok benne, hogy az eldugott részeknél jobb minőségűt lehet találni, mint egy némelyik cserében nevelt. Bár ezekkel sincs gond, de ugye egy próbát megér.

Nektek kell gyakorlatra menni? Planetáriumba vagy hasonló izgalmas helyekre?
Bár nem tudom, mennyit befolyásol, de most volt holdfogyatkozás is. Okvetlen írni fogok a telihold után, amint Jo rendbe szedi magát. Remélem, nem fogja nagyon megviselni, de legalább karácsony előtt letudja ezt a Decembert.


Nemsokára újra jelentkezem!


Leah
Naplózva

Serena Fawley
[Topiktulaj]
*****


Csillagszemű

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2021. 11. 29. - 19:49:20 »
+1

Kedves Leah!

Mesélj, hogy sikerült az átváltozás? Remélem tényleg nem volt olyan vészes, részben a főzet miatt, ami bár undorító, kellemetlen ízű - mondják azok, akiknek inniuk kell -, de mégis rendkívül hatásos. De a Hold miatt nem kellett aggódnotok, figyeltem, tényleg elég távol volt.

Ne felejtsétek el az újholdat! Elmegyek veletek sisakvirágot szedni, ha gondolod. Több szem, többet lát, és a legjobbakat kell leszedni. És akkor előtte meginnánk egy kávét, hogy fittek és üdék legyünk éjfélkor.

Készítettem egy csillagtérképet a telihold estéjéről: ahogy már korábban írtam, a Hold távolban volt, emiatt mindenképpen enyhébb hatásokkal kellett átvészelnie a vérfarkasoknak az átváltozást. A barátod bolygója, a Neptunusz viszont közel volt a Földhöz. Mondd csak, mennyire maradt meg az emberi elméje az átváltozás alatt? Van egy olyan sejtésem, hogy az adott személy bolygója is hatással van az átváltozásra. Érdekes volt még, hogy a többi bolygó aránylag messzebb helyezkedett el, ezen az estén. Furcsa együttállások, az bizonyos.

A gyakorlatok inkább majd a következő évben lesznek, az utolsó évben. Akkor jönnek a praktikus dolgok, több éjszakázással. Az obszervatóriumi gyakorlatot szerencsére letudom otthon, a szüleim támogatnak a tanulmányaimban. De alapvetően nem is a csillagászat miatt vagyok itt, hanem inkább a mélyebb mágia megismerése miatt. Asztronómiából - legalább is a gyakorlati részéből - nem sok újat tudnak nekem mutatni.

A ti gyakolataitok a Mungóban biztosan sokkal izgalmasabbak. Ott élesben tapasztalhatjátok meg, mire képes egy-egy varázslat vagy bájital. Régebben én is eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne medimágusnak menni, de azt hiszem, akkor is inkább a kísérleti medimágiánál maradtam volna, a kedvenc rotyogós bájitalaimnál.

Lényeg, a lényeg, kitartást Nektek, és újholdkor menjünk el sisakvirágot szedni!

Várom a találkozást!

Serena
Naplózva


Leah Barlow
Eltávozott karakter.
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2021. 12. 02. - 13:07:40 »
0


Kedves Serena!


Olyan félig-meddignek tudnám leírni az elmondottak alapján, viszont maga az átváltozás fájdalmasabb volt, mint múlt hónapban. Mindent összevetve, nem volt olyan rossz, mint főzet nélkül, de volt már ennél jobb hónapunk is. Majd a legközelebbi.

Akkor mit szólnál, ha December 3-án találkoznánk Covent Garden-Starbucks kávézója előtt? Vagy egy isteni téli kiadású kávékülönlegességük, amit meg szeretnék kóstolni. Utána tudunk is menni virágokat szedni, ha úgy jó neked.

Igen, ilyen az, ha az ember azt tanulja, amit gyerekkora óta lát és tanul. Viszont drukkolok, hogy hamar letudd a kötelező gyakorlatokat, így több időd maradjon minden másra, amit szeretnél csinálni. Egyszer, ha több időnk lesz, megmutatod, hogy készített el a csillagtérképet? Nagyon érdekel.

Szerintem a mi gyakorlatunk mágusfüggő. Szeretem minden területét, de elkötelezetten csak a bájitalok érdekelnek, így kissé időpazarlásnak érzem, hogy olyan helyekre is megyek, ahol esetleg nem kell semmilyen bájitalt kikutyulni, csak a meglévőt használni. Félre ne érts, nincs azzal se baj, de számomra izgalmasabb az elkészítésük, mint a tényleges használatuk. Természetesen ez alól a legnagyobb kivétel a farkasfőzet, bár ezzel nem mondok újat.


Nemsokára találkozunk!


Leah
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2024. 06. 15. - 23:05:10
Az oldal 0.068 másodperc alatt készült el 37 lekéréssel.