+  Roxfort RPG
|-+  Általános
| |-+  Három Seprű :: Társalgó
| | |-+  Építkezde
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Építkezde  (Megtekintve 174 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 05. 27. - 20:37:30 »
+3

ÉPÍTKEZDE


Egyeseknek ismerős, másoknak újdonság. A lényeg ugyanaz, a segítségeteket kérjük!
A STAFF úgy döntött, szeretné bővíteni a fórum részlegeit az új tanévre, így ha van egy jó helyszínötleted, tedd be ide a leírását képekkel (ez opcionális, ha nem találsz jó képet, keresünk mi) és nevezd meg, hogy hova szánod pontosan!

Elő a pennákat és az agysejteket,
ALKOTÁSRA FEL!

Határidő: 2021. június 27.

Sablon:


Nevezd meg, hogy hova kerüljön az általad választott topik, mi a helyszín neve.
Ha ezzel kész vagy, a következő kódolást használva küld be az ötleted:

Kód:
[center][font=georgia]
[img height=140]kép link[/img] [img height=140]képlink[/img]
a helyszín leírása[/font][/center]
Naplózva

Merel Everfen
Hugrabug
*


VI. Hugrabug - A Vérborz Prefektus

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 05. 27. - 22:18:43 »
+5

Zsebpiszok köz: Deranged Delicacies
(a képeket rábízom nálam szakértőbbekre)
Az Abszol út és Zsebpiszok köz sarkán, éppcsak az utóbbira nyíló bejárattal, áll a nagyon, mármár kaotikusan szines Deranged Delicacies cukrászda. Specialitásuk a bizarr, a szokatlan, és jellemzően a kihívó, netán polgárpukkasztónak is mondható, és mindez sütemények formájában.

Klasszikus termékeik közé sorolhatóak ilyenek, mint a Szinesztéziás Sütemény, mely egyesek szerint kék-zöld pöttyös ízű, mások az illatát azonosítanák egyértelmű baritonként. Beszámolók alapján mindenkinek más-más abszurdumként jelenik meg az ízvilág, de egyben minden fogyasztója egyetért: ha túl sokat eszel belőle, az érzékeid hajlamosak összetéveszteni magukat egymással pár napig.
Másik klasszikusuk a Woodoo-fánk, ez első pillantásra csak annyiban különbözik egy egyszerű cukormázas fánktól, hogy emberforma alakba sütik, viszont ha a szemébe nézel valakinek a fogyasztása közben, az érezni fogja a harapásokat a figurának megfelelő helyeken - általában izgatóbb, mintsem fájdalmas mértékig.

De számtalan más, hasonlóan szokatlan édesség is megtalálható náluk, csak néhány további példaként említve az ehető Füstölt Füstöt, a tényleg Minden Ízű Tortát - köztük elvontabbakkal is, mint például a "győzelem" vagy épp "bosszú" ízei, a klasszikus vanília, pacal, és törött számítógép mellett, - valamint innen származik a Visszanyaló Fagyi is, amit a debütálása nyarán más fagyizók készletei közé is becsempésztek.

Maga a cukrászda viszonylag kicsi, odabent csak egy-két asztalnak van elég hely a vendégek számára, viszont a cukrászda kiszolgál elvitelre, és egyedi megrendeléseket is elkészítenek alkalomadtán.
Naplózva


Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 05. 28. - 14:58:41 »
+4

Külföldi helyszínek:
Új alfórum: Alexandria
Leírás: A Kr.e. 331-ben alapított Észak-Egyiptomban található város, nem csak az akkori világ, de a mai egyik legnagyobb mágikus központja is. Nem csak a keleti mágia kuszasága jellemzi, de számos olyan ősi tudományt ismerhet meg itt az ember, amit a nyugati varázslótársadalom el sem tud képzelni. Ugyanakkor, ha csak lazítani érkezel a városba számos piacot, régi épületet nézhetsz meg magadnak.Bibliotheca Alexandrina:


A híres alexandriai könyvtár újraértelmezése. Bár az épület meglehetősen modern, számos olyan kincset őriz, ami varázsló és mugli számára egyaránt érdekes lehet. A könyvtár egyik hátsó bejárata, mely a varázstalanok szeme elől elrejtőzik, kifejezetten mágius kutatókat vár. Ezen a helyen számos ókori papiruszt olvashatnak azok, akik ide érkeznek, illetve itt található az arab varázstudomány jelentős műveinek nagyrésze.
Ide jönnél kutatni? Esetleg kirándulás céljából jönnél ide? Egyeztess előre időpontot a könyvtár vezetőségével, akár egy nappal korábban! Szívesen látnak minden érdeklődöt.Kom el-Dikka


A Kom e-Dikka Alexandria egyik részének elnevezése. Itt található Egy romos színház maradványai, mely a római uralom idejéről maradt meg a városban, illetve számos más ókori rom is felfedezhető ezen a részen: egy templom a Ptolemaiosz-korból, illetve egy ház mozaikos padlójának maradványait is letárták, ez az ún. Madarak háza. A területet egyértelműen ősi mágia járja át, így az ideérkező varázstudók komfortosan érezhetik magukatAlexandriai varázslónegyed


A varázslónegyed egészen érdekes, egy kicsit nyugatisa, a mediterrán Európát idézi, mégis egy része az arab piac sajátosságait hordozza magán. Az üzletekben értékes dísztárgyakat, üstöt, esetleg ruhaneműt kaphat az ember, itt-ott seprűket és varázstárgyakat, ám a piacrészen néha-néha illegálisan árult repülőszőnyegekre is szert tehet az ember, esetleg egy-egy ritkább bájital alapanyagra.
Naplózva


Sophie Vanheim
Játékmester
***


Let's say sunshine for everyone

Elérhető Elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2021. 05. 29. - 10:15:11 »
+4

Külföldi helyszínek:
Új alfórum: AlexandriaBukephalosz Büszkesége


A varázslónegyed egyik legkiemelkedőbb épülete a Bukephalosz Büszkesége. Különleges falai, a bejárat előtt ágaskodó fekete mén mind-mind odavonzzák a túristákat. Az épület egy ingen jó minősíégő szállodának ad otthon, de az egyszerűbb családok is találhatnak benne szállást, ha csak nincsen éppen teltház. A szállodának van külön étterem része is, ami nem csak a vendégek részére van kialakítva. A csillárok lebegnek, néha elsuhan egy-egy siető házimanó az épület folyosóin. Falain belül a modern és az antikvitás gyönyörűen ötvözik egymást. A fehér-arany falak hűsítő látványa pedig jót tesz a megeből betérő vendlkeknek.
Minden hétvégén különleges tematikájú bálok és estélyek szórakosztatják a vendégeket, az épületben taálható egy fedett kviddicspálya, nyitott és fedett medence, jakuzzi, szauna, masszázs szalon, ahol a legkülönlegesebb bájitalokat alkalmazzák a fáradt test pihentetésére, egzotikus varázstárgyakat árusító boltok.
Naplózva


Edward Nott
Minisztérium
***


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2021. 05. 29. - 13:39:59 »
+4

Az Anglián kívüli részek közé esetleg lehetne egy Las Vegas is... ^^

Az amerikai Nevada állam legnépesebb városa, és egyben a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték központja.  Legfontosabb látnivalói a kaszinók, ezeknek nagy része a Las Vegas sugárúton található masszív épület, rengeteg vendégszobával és óriási kaszinótermekkel. A leghíresebb ilyenek az MGM Grand, a The Mirage és a Bellagio. Éjjel-nappal nagy a nyüzsgés, a világ legfényesebb környéke, de ahol sok a fény, ott sok az árnyék is. Ez a város az ördöghöz hasonlóan sosem alszik, így aztán nem csoda, ha Bűnös Városnak is becézik. Bővelkedik kifejezetten felnőtt szórakozási lehetőségekben, táncos bárokban és magukat ajánlgató kétes erkölcsű hölgyekben és urakban, a kaszinókban pedig nem árt, ha az ember résen van, mert a sok pénz sok ravasz nagyravágyó bűnözőt is odavonz, akik csak arra várnak, hogy kisemmizhessék azt, aki elég pancser hozzá.
Naplózva

Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2021. 05. 30. - 20:47:06 »
+3

Új alfórum: Alexandria -> Alfórum: Egyiptom más részei

Gízai piramisok és a Nagy Szfinx


Kheopsz, Kephrén és Mükerinosz piramisai már az ókori emebereket is lenyűgözték, ám a mai turisták és kutatók számára is igazi csodának számítanak. A közelükben érezhető mágia a varázstudokat is nemzedékek oda vonzák ide, de még az egyszerű turistának is érdemes vigyázni a környéken tanyázó múmiákkal és átkokkal. A közelben számos más, kisebb piramis és halotti templomok kapnak hhelyet. A környéken kap helyet a Nagy Szfinx is.Karnaki templom


A három hektáros területen három templomkörzet és számos ksiebb templom helyezkedik el. A legnagyobb templom Amon-Réhez kötődik, ezt követi Mut istennő temploma, melyet egy felvonulási út köt Montu templomához. A templom körzetben számos titkos járat is fellelhető, melyet kizárólág mágiával lehet megtalálni, így egy átlagos mugli varázsló még véletlenül sem térhet be oda. De vajon miféle kincseket rejt ez a mesés helyet?Nílus


A Nílus a leghosszabb folyó a Földön. Fő- és mellékágai tizenegy országot kötnek össze. Egyiptomi szakaszán a turisták hajutakat tehetnek meg, mint régen, az ókori egyiptomiak, vagy az ideérkező kutatók. A hajótúrák az egészen olcsótól a legdrágábbig terjedhetnek, így ezen a módon bárki bejárhatja az ókori egyiptom csodáit.
Naplózva


Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2021. 05. 30. - 21:47:14 »
+3

Helye: Soho

A Dzsungel Könyve Kávézó


A híres regény ihlette kávézó kiváló hely, ha valaki csak úgy el akar bújni és elmerülni a művészetben. Az alsó részen hatalmas pálmafák valóban dzsungel hangulatot keltenek, odafent, a sötétebb részen pedig a falakon elefántokat ábrázoló freskók jelenítik meg a mű hangulatát, illetve  élő növényeket helyeztek el az asztalok melletti falakon még. Az ember igazi mesebirodalomban érezheti magát, ráadásul feltörekvő művészek alkotásait is megnézheti magának, melyek rendszeresen kiállításra kerülnek a kávézóban.
A kávézót kizárólag varázslóknak tartják fenn, így a mugli közönség előtt láthatatlan az üvegezett, vörös ajtó, amin át be lehet jutni a helyszínre.
Naplózva


Sophie Vanheim
Játékmester
***


Let's say sunshine for everyone

Elérhető Elérhető
« Válasz #7 Dátum: 2021. 05. 30. - 22:05:34 »
+3

Új alfórum: Tokió-> Alfórum: Japán egyéb részei

Okunoshima, a nyulak szigete


Okunoshima egy apró japán sziget Hiroshima és Shikoku között. A II. világháború idején a sziget szupertitkos katonai bázisként szolgált, ám a háború végeztével a bázist felszámolták és mára már tele lett a sziget apró, édes kis bolyhos nyuszikkal, akik alig várják, hogy köreugrálhassák a megérkező túristákat. A szigeten kisebb nagyobb bódék vannak amik különleges nyúlcsemegéket árulnak. Az év minden szakaszában látogatható, varázslóknak és mugliknak egyaránt. Különösen közkedvelt a romantikus séta a nyulak között a párok számára.

Naplózva


Erica Fraser
(N)JK
*****


broken mother

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #8 Dátum: 2021. 06. 10. - 09:31:09 »
+3

Helye: Covent Garden

Aranypezsgő Bálterem


Az Aranypezső sosem volt ismeretlen a varázslók számára. Leginkább a londoni aranyvérű családok kedvelt szórakozóhelye volt a 18. század óta. Ide gyűlt össze a felső réteg krémje, vagy pedig itt tartották a családi rendezvényeiket, fogadásaikat is. A terem hatalmas, díszes épülete kívülről is pompázatos látvány még a muglik számára is. A bálterem legszebb éke a mennyezeten lévő gyönyörű festmény, melyen aranyozott felhőz úsznak, és angyalszárnyú alakok repkednek, kezükben hárfával. Minden hétvégén estélyeket rendeznek, ami régen csak aranyvérűek számára volt elérhető, de most már nyitottak a többi varázslócsalád felé is, így otthont ad most már a nem privát báloknak is.

Naplózva


Sophie Vanheim
Játékmester
***


Let's say sunshine for everyone

Elérhető Elérhető
« Válasz #9 Dátum: 2021. 06. 10. - 19:10:36 »
+2

Helye: A királyság egyéb részei

A Bűvös Erdő


Tyneham kis városkája sok izgalmat rejt az ottani mugli látogatóknak, de ők nem is selytik, hogy miféle szörnyű titkot rejt az út végén álló, rozoga, nyikorgó gerendájú 13-as számú ház. A házban van egy különleges szoba, ami egy különösen furcsa, rémisztő erdőbe viszi az oda tévedt, nem túl sok életösztönnel megáldott varázslókat és boszorkányokat. A Bűvös Erdőben mindenféle vérre éhes szörnyeteg, veszélyes szellem, kiéhezett vérfarkas lappang. Csak egy ajtó nyitás az erdő, oda menni könnyű... De visszatalálni annál nehezebb, mert az az ajtó is szeret vándorolni a zöld köddel beborított fekete törzsű fák között.

Naplózva


Dominic R. Monstro
Mardekár
*


a túl szőke srác

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #10 Dátum: Tegnap - 08:47:06 »
+2

Hely: Roxfort, Birtok

Az odvas faEgy hatalmas fa várakozik a tó partján. Látszik rajta, milyen öreg, milyen sok mindent élt már meg. A törzsében nagy odú található, amibe akár egy nagyobb ember is bele tud bújni, így hát nem is csoda, hogy sok roxfortos diák idejár dohányozni, vagy iszogatni, mert könnyen el lehet rejtzőni az erre tartó tanárok és prefektusok elől. Néha-néha persze beköltözik egy-egy varázslény, ami hossabb-rövidebb időre távol tartja a kevésbé bátor diákokat. Aztán, mikor tovább áll, a fiatalok ismét birtokba vehetik a helyet.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország


Az oldal 0.102 másodperc alatt készült el 38 lekéréssel.