+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Családfák
| | |-+  Origins: Fraser & Hope
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Origins: Fraser & Hope  (Megtekintve 458 alkalommal)

Benjamin R. Fraser
Varázsló
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2021. 03. 04. - 16:48:54 »
+2

Origins
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Varázsló
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2021. 03. 04. - 21:30:53 »
+3

● Fraserek ●

A család nem tartozik a legnevesebb varázslófamíliák közzé, viszont nevük elterjedt egyes területeken. Gyökereik egészen az 1700-as évekre nyúlnak vissza. A család alapítója egy Edward Fraser nevű dalnok volt. Ő kezdte el építeni a család jelenlegi kúriájának az alapjait is, ám az épületet az idő nem kímélte, számtalanszor leégett, és sokszor kellett újjá építeni is. "Légy büszke arra aki vagy, de sose okozzon ez a büszkeség vakságot." Szól az egyik bölcs Fraser mondás. Az ő ötlete alapjain valósult meg a titokzatos családi kripta is a hátsó kertben, mely mindegyik Fraser csemete fantáziáját izgatta.
A Fraserek családfáját a családi kripta közepén elhelyezett márványemelvénybe vésett ezüstös fán lehet követni. S bár tagjai mindig is mérhetetlenül büszkék voltak származásukra, és őseikre, sosem kérkedtek vele, így emiatt nincs is központi helyen. A márvány vésetek ágain nevek és dátumok szerepelnek, és a fa lombkoronája igen csak szerteágazóvá vált.
A hosszú múltjuk történetét a családfőnek kötelessége megosztani a legidősebb férfi utóddal. Edward Fraser rendkívül rajongott a zenéért, és ez a zeneszeretete a családban maradt még évszázadokkal később is.  És bár nem kőbe vésett szabály, szinte hagyománnyá vált a zenetanítása a családban, valamint számos híres zenész is kikerült közülük, akik híressé váltak mind a varázslók, mind a muglik körében.  Különös szokásuk volt az is, hogy a család férfi tagjainak két nevet választottak, és az egyik a kettő közül valamelyik felmenő neve volt.
Családjuk nyílt és elfogadó volt a muglikkal, és bár nem igazán mélyültek el a tanulmányozásukban, sosem tápláltak ellenszenvet irántuk, sőt voltak olyanok akik kifejezetten szoros barátságot kötöttek velük. Ezzel a nézettel bár nem sok más aranyvérű család tiszteletét váltották ki, mégsem szakítottak. Férfi és női tagjaik is mind kiemelkedő varázslók és boszorkányok voltak, akik bölcsen eleven tűzzel a szívükben élték le az életüket. Tagjai pedig egyaránt bővítették a Griffendél és a Hugrabug sorait.

⭃ FARREL JAMES FREASER (1890 - 1977) ⥷
Ház: Hugrabug

Benjaim és Aiden dédnagyapja. Bolondos vidám természet volt, aki mindig megtudta mosolyogtatni az embereket. Különösen furfangos bűbájairól volt híres, amivel folyton megviccelte a nagy családi összejöveteleken lévőket. A varázslótársadalomban nem hagyott maradandó nyomot maga után, azonban a család szívében igen. Kifejezetten félt a mugli tárgyaktól, főleg az olyanoktól, amik elektromossággal működtek, viszon nagyon szoros barátságot ápolt a kúriával szemben lakó gazdagabb mugli családdal.
Farrel mestere volt a nagybőgőnek, imádta az orosz zeneszerzőket, és nem egyszer vitte el családtagjait a Hattyúk tavára vagy a Diótörőre. Végtelenül romantikus lélek volt.
Feleségül vette Flora Merryweathert, aki egy nem túl gazdag aranyvérű család egyetlen leánygyermeke volt. Flora erős akaratú, kemény kiállású nő volt, aki híres volt a szigorúságáról és a hidegségéről. Kemény kézzel vezette a háztartást, és előkelő helye volt a Mágiaügyi Minisztériumban is. Egyesek szerint ez a házasság hozta a családra azt a hírhedt, folyton emlegetett balszerencsét. Úgy tartja a családi legenda, hogy lányának tragédiába fulladt titkos románca után elátkozta az egész családot.
Két lánygyermekük és egy fiúk született: Emmeline és Susanna, az egypetéhű ikrek és Thomas.

⭃ EMMELINE FRASER (1928 - 1958) ⥷
Ház: Griffendél


Farrel és Flora legidősebb lányainak egyike, Suzanna másik fele. Emmeline akaratos, makacs, de rendkívül józan és kedves lány volt. Imádta a zenét, akár csak elődjei, és varázslatosan klarinétozott, valamint hegedült. Anyjának szigora alatt nevelkedve kifejezetten rendszerető és szabálytisztelő nővé érett. Hűséges és szabályszerető nő volt, aki mindent képes volt feláldozni a családjáért. Mivel a család közeli kapcsolatot ápolt a muglikkal, így Emmeline közelebbről is megtapasztalhatta a második világháborút. Számos sérültet és menekültnek segítettek otthont adni, a bombázások ideje alatt. Hősiesen vágott át a romokon, és mentett meg embereket a törmelékek alól, a saját életát kockáztatva. Ekkor került a családhoz egy nagyon régi, nagyon különleges öngyújtó is.
A Mágiaügyi Minisztérium egyik legjobb aurorja lett. Számos híres és rettegett bűnöző került miatta az Azkabanba. Azonban a sikerét beárnyékolta ikertestvérének halála. Elveszítvén a másik felét, bánatát alkoholba fojtotta. Tönkre ment a házassága, és a válás után két gyermekét is elvették tőle, akik a férjéhez kerültek, mivel ő alkalmatlannak bizonyult a nevelésre. Nem sokkal, elhunyt alkoholmérgezésben.
Férje: Anthony Blackwood
Gyermekei: Felix és Theodora Blackwood

⭃ SUSANNA FRASER (1928 - 1946) ⥷
Ház: Hugrabug

A család kedvence, a királylány. Egy gyönyörű eleven színfolt volt a többi Fraser között, aki csak sziporkázott. Csodálatosan zongorázott, számos koncertet tartott mind mugliknak, mind a varázslóknak, rövid élete során. Örökölte apja játékosságát, és huncutságát. Csíntalan, tűzről pattant lány volt, aki mindenkit egy pillanat alatt az ujja közzé tudott csavarni. Farrel szinte elkényeztette, de Suzanna megőrizte az emberi jóságát, sosem vált gőgössé és telhetetlenné. Végtelenül ábrándos és romantikus volt, akár csak az apja. És bizony rettenetesen naiv is, aki olthatatlanul hitt az emberi jóságban. Ez vezetett ahhoz a tragikus esethez, mely a halálát okozta.
Beleszeretett egy Edgard Hazel nevű férfiba, aki egy nincstelen semmilyen varázsló volt. Őszinte szeretettel szerette a férfit, aki emint megtudta hogy milyen családból is származik a fiatal boszorkány, nem akart mást, mint a vagyont, a gazdagságot. Suzanna azonban félte felvállalni ezt a kapcsolatot, tartott anyja haragjától, aki mindegyik gyermekének aranyvérű párt akart, és már meg is volt az ő kiszemeltje is.  Suzanna minden éjjel kiszökött, és tikos helyeken randevúzott a férfival aki a legnegédesebb szavakkal hitegette. A férfi házassági ajánlatát a szülei, a családja iránti tiszteletből visszautasította, ez az visszautasítás égtelen haragra gerjesztette Edgardot. Veszekedtek, a veszekedés pedig egy gyilkos átok elsütésébe fulladt. A férfi pedig otthagyta Suzanna testét az egyik titkos találkozóhelyükön. A lányt nem sokkal később aurorok találták meg.
Flora szabályosan beleőrült a lányuk elvesztésébe. A saját férjét és gyermekét okolta a haláláért, és ekkor hangzott el a szájából az a híres mondat, hogy: Átok rátok! S ne találjon igaz boldogságra egyik utódotok sem! Mert erre a fájdalomra sosem lesz gyógyír. És ti mind meg fogjátok tapasztalni ezt!
Hogy ennek a kifakadásnak mennyi köze van ahhoz, hogy sokan túlságosan fiatalon távoztak el, az sosem fog kiderülni.


⭃ THOBIAS EDMOND FRASER (1931 - 1990) ⥷
Ház: Griffendél


A dédszülők legfiatalabb gyermeke. Eleven, lázadozó személyiség volt, aki kifejezetten élvezte az extrém mágus sportokat, mint a sárkány repülőzés, a kelpie vadászat vagy a kviddics. Szinte minden új és vad dologba belevetette magát, ő volt az aki anyja szigora ellen minden porcikájával lázadt. Nem azt a nőt választotta párjául, akit az anyja szánt neki, hanem egy sokkal kevésé híres, elszegényedett aranyvérű család lányát. Ő volt a vad, a fékezhetetlen, a fekete bárány, aki makacs volt és nagyszájú. Híresen jóképű volt a varázslók között, számos lány epedezett érte a Roxforban ő pedig ezt ki is használta, egy igazi nagymenő srác volt. Imádta a jazzt, és a New Orleans zenészei megirigyelhették volna azt, ahogy ő saxofonozott. Híres jazz zenekarával, a Száguldó Fantomokkal pedig üde színfolt volt a zenevilágban.
Nem iagazán állapodott meg egy munkahelyen sem, sokkal inkább kalandozott a nagyvilágban, majd miután elvette a kamaszkori nagy szerelmét, vele együtt járták az izgalmas vadont. Szerelmük legendás volt és gyönyörű, szinte rajongtak egymásért Emmával. Felesége négy gyermeknek adott életet, azonban az utolsó szülésbe belehalt ő is és a gyermek is. Ez olyan mélyen megrázta Thobiast, hogy teljesen magába fordult. Gyermekeit szinte képtelen volt egyedül nevelni, így ők a nagyszülők mellett cseperedtek fel. Néma csendben, magába zuhanva üldögélt a házuk teraszán, vagy pedig a családi kriptában zenélt szomorú dallamokat a felesége és a kisfia sírja mellett ülve. Ha egy családtag tragikusan elhuny, temetésén fel-felhangzik szomorúan a saxofon keserű hangja.
Felesége: Carrie Formann
Gyermekei: Lisa, Thomas, Rudolf, Anna (születésekkor elhunyt)

⭃ LISA FRASER (1948 - ) ⥷
Ház: Griffendél


Lisa Fraser harsány és élénk, lepcses szájú egyéniség. Ő tipikuisan a történetmesélő a családban, aki a gyerekeket rémtörténetekkel, és egyéb históriákkal riogatja. Igazán vidám és élénk, bár kissé felelőtlen is. Mindennel képben van ami a varázslóvilágot érinti, ő az aki élvezettel mozog a felsőbb körökben. Igazi társasági pillangó, aki nem egyszer szórakoztatta rokonait szaftos pletykákkal, ami a varázslóvilág krémjét érinti. Mindenhol vannak kapcsolatai, mindenkit ismer aki fontos és befolyásos. Ez annak köszönhető, hogy Amerikában és Angliában is rendkívül híres csellista. Tipikusan gondoskodó nővér és édesanya, aki ugrik rögtön, ha valamelyik családtagja szorult helyzetben van. Ő az a nagynéni, aki előszerettel csipkedi meg a gyerekek arcát, és zúdítt rájuk egy csomó édességet. A legjobb medimágusokat kérette sógórnője és unokaöccse ápolásásra, apjuk és testvéreik elvesztése után. Férje miatt Amerikába költözött, de számos levéllel szórakoztatta testvéreit, most pedig kötelességének érzi, hogy a lelkiválságban élő rokonait távolról is, de támogassa. Donald az amerikai aurorparancsonokságban dolgozik és egy igen neves, befolyásos aranyvérű család feje.
Lisa három gyermeknek adott életet, és boldog házasságban él. Ő az egyik bizonyítéka, hogy nem minden Fraserre hat az a bizonyos átok. Egyébként ő ebben nem is igazán hisz.
Férje: Donald Harper
Gyermekei: Anthony, Cheyenne és Victor

⭃ THOMAS MICHAEL FRASER (1953 - ) ⥷
Ház: Hugrabug

A titokzatos nagybácsi, a rejtélyes rokon, aki  néha levelekkel tudatja magáról, hogy életben van ő is és a családja is. Csendes és visszahúzódó, különösen magának való természete van. Szinte kiismerhetetlen. Senki sem tudja mit dolgozik, Rudolf sokszor viccelődött azzal, hogy igazából egy titkosszolgálat kémje. Thomas mérhetetlenül büszke családjára, és annak tagjaira is. Erősen kötődik hozzájuk, és bár érzelmeit nem igazán fejezi ki kellően, az életét is képes lenne odaadni értük. Unokaöcsei és unokahúgai különösen kedvesek a számára. Szinte a legtöbb klasszikus hangszeren kiválóan játszik, bár bátorsága sosem volt hogy szerepeljen nagy tömegek előtt. Visszahúzódó típus, aki inkább kellemes hallgatóság, mint hangos zajforrás.
Igazából a Mágiaügyi Minisztérium titkosszolgálatának dolgozik, ahogy azt Rudolf megérezte. Viszont Ő elsősroban nem végez piszkos munkát, csupán jelentéseket ír. Beépül olyan illegális bájitalklubbok vezetői közzé, akiket lekapcsolhatnak az aurorok, vagy pedig olyan terrorszervezetekbe épül be a világ több pontján, amik fenyegetést jelentenek a varázslótársadalomra. Háztartásbeli felesége nem kis aggodalmára tűnik el hónapokra.
Felesége: Dorothy Wilde
Gyermekei: Oscar Dave Fraser, Marco Lawson Fraser, Isaac Harrison Fraser és Mary Fraser

⭃ RUDOLF RAY FRASER (1956 - 1998) ⥷
Ház: Griffendél


Aiden és Benjamin édesapja. Talán ő az egyik legfraserebb Fraser, aki született a családban már generációk óta. Már fiatallabb korában is korát meghazudtoló bölcsesség és nyulagom áradt belőle. Sok barátja volt, sokan szerették és követték. HA egy vitában részt vett egy mondattal képes volt csitítani a kedélyeket, nyugodt, temperamentumos férfi volt. Büszke egyenes jellemként ismerték, és kamaszkorában túlságosan is tisztában volt azzal, hogy rajongtak érte a lányok. Kifejezetten szerette a modern mugli zenét, a rockot és ametált, ennek fejében pedig megtanult gitáron és dobon játszani. Mivel a család mindig is nyitott volt az új zenei irányzatokra nem is nézték annyira rossz szemmel, a kissé hosszúhajú, rockeresen mászkáló Rudorlf Fraserre. Romantikus és szenvedélyes férfivá cseperedett, aki Fraserekre jellemző rajongással imádta feleségét, Ericát.
Rudolf igyekezett tökéletes apa lenni, olyan amit ő sosem kaphatott meg, így a szigorú nagyszülők mellett nevelkedve ő képtelen volt szigorúan nevelni őket, bár ebben a kedves természete is akadályozta. Hitt abban, hogy a józan szavak többet érnek mindennél. Gyermekeinek és a családja többi tagjának egy különleges jelzőfény volt a sötét időkben is.
Tökéletesen kiegészítették egymást feleségével, szeme fénye volt ő is és mindegyik gyermeke, akiket ugyan úgy szeretett.
Az ő és Chrissie halála az egyik legtragikusabb eset a család történetében.
Felesége: Erica Hope
Gyermekei: Aiden James Fraser, Benjamin Ray Fraser, Chrissie Fraser (elhunyt 10 évesen)
Naplózva


Benjamin R. Fraser
Varázsló
*****


Someday we will foresee obstacles

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2021. 06. 10. - 21:04:11 »
+3

● Rügyek ●

⭃ ANTHONY HARPER  (1966 - ) ⥷
Ház: Wampus
Szülők: Lisa Fraser & Donald HarpeR


A legidősebb fiú gyermeke Lisának. A Macusa aurorjaként ugyan olyan fényes jövő áll előtte, akár csak az apja előtt. Véreiben ott csörgedezik a harciasság, az igazságszeretet és a becsület. Fontos számára, hogy a jót szolgálja, elveihez hűen ragaszkodik, csak úgy mint rokonaihoz. Apja családja nem olyan burjázó,. mint a Frasereké, így kifejezetten élvezi a velük eltöltött időt a találkozókon. Atyáskodó kedves természet, akár csak az édesanyja, aki néha túlzásokba is esik. Sokkal inkább Lisára hasonlít, mint a kissé zárkózott de szelíd természetű apjára. Kifejezetten heves természete van és nagy hangja, talán túlságosan is hangos, de hát az édesanyja is az.  Húsz évesen feleségül vett egy aranyvérű színésznőt, Jane-t, akitől született két kislánya, Elvira ( 8 ) és Monica (12).

⭃ CHEYENNE HARPER  (1969 - ) ⥷
Ház: Szarvas kígyó
Szülők: Lisa Fraser & Donald Harper


Cheyenne egy igazi csodabogár, aki a család elméje. Mondhatni iagzi magának való, csendes lélek, akár csak az édesapja. Mindene a gyógyítás, és az egyik legkiválóbb Bájitalmesterként tartják számon, aki számtalan furcsa fertőzésnek találta fel az ellenanyagát. Zsenialitása miatt nem nagyon igényli az új emberi kapcsolatok kialakítását, ám a családját mindennél jobban szereti, és ragaszkodik hozzájuk. Szeret a közelükben lenni, még ha csak csendes megfigyelő is. Férjétől elvált, de a kapcsolatból, még ha nem is működött született egy kisfia, Ash (3).

⭃ VICTOR HARPER  (1972 - ) ⥷
Ház: Szarvas kígyó
Szülők: Lisa Fraser & Donald Harper


Victor viszonylag későn született, és ennek meg is lett az eredménye. Egykeként nevelkedett, mondhatni aminek köszönhetően kifejezetten magánakvaló és talán egy kicsit önző természete lett. Kevésbé kötődik a családhoz, sokkal jobban élvezi a baráti körének a társaságát. Nem veti meg az éjaszakáig tartó szókarkozást sem. A modern építészet egyik alakja, házakat tervez, melyekben szereti ötvözni a régi varázsvilág dolgait a mugli féle technológiával. Ritkán van jelen a családi összejöveteleken, de akkor is egészen hamar becsicsent, és midnekinek ad ajándékba egy csomó pénzt. Egyelőre még nem állapodott meg, bár rebesgetik, hogy egy titokzatos hölgy hatására kezd kissé benőni a feje lágya.

⭃ OSCAR DAVE FRASER (1975 - ) ⥷
Ház: Griffendél
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Oscar tipikus Fraser, abban a tekintetben, hogy hiú, büszke és rettenetesen családcentruikus. Mindig is egy heves és élénk személyiség volt, aki talán túl sokat nézte magát a tükörben, mert szerette tökéletesen eltalálni a frizuráját. Tökéletes eredményekkel végezt el a Griffendél Godrik Akadémián a felderítő nekromágus szakot. A hagyományokhoz híven ő is remekül zenél, szereti a vad és tomboló muglizenét, akárcsak Benjamin, az ő hangszere azonban a basszusgitár. Meglehetősen önző és makacs természete van, sosem szerette, ha valaki megmondta neki mit csináljon. Független és szabad természet, viszont ha a családjáról van szó, képes lenne az életét is adni értük.

⭃ MARCO LAWSON FRASER (1976 - ) ⥷
Ház: Hugrabug
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Marco csupa jóindulat, mint az édesanyja, és határozottan egy igazi művészlélek. Festőnek tanult az egyetemen, és már számos kiállítása is volt a képeinek. Mindenben szereti meglátni a jót és a szépet, egy igazán vidám, pozitív ember ő. Az unokatestvérek közzül őt rázta meg a legmélyebben Chrissie elvesztése.  Van egy fiatal felesége, Sophia, aki várandós az első gyermekükkel.

⭃ ISAAC HARRISON FRASER (1978 - ) ⥷
Ház: Griffendél
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Isaac vadóc természetű fiú volt, akár csak az összes Fraser fiú. Kalandor lelkű, akit cseppet sem érdekel a veszély. Mindennál jobban imádja a varázslányeket, minél veszélyesebb annál jobb. Miután elvégezte a veszélyes lény gondozói szakot az egyetemen sárkánykutatónak állt. Emellett pedig a vadont járja párjával Hildával, hogy újabb és újabb lényeked fedezzen fel.

⭃ MARY FRASER (1992 - ) ⥷
Ház: -
Szülők: Thomas Michael Fraser & Dorothy Wilde


Mary későn született, hatalmas korkülönbséggel a testvérei között, így szinte egykeként nevelkedik. Pletykálnak a családból arról is, hogy ő igazából nem Dorothy gyermeke, hanem Thomas ballépéséből született. Hogy igaz-e ez, vagy nem, nem számít, a testvérei rajonganak érte, épp úgy, mint a család többi tagja. Apjához hasonlóan ravasz és éles eszű, de közben vakmerő és felelőtlen gyerek. Nagyszájú, aki nem szereti ha szabályok közzé szorítják. A 2002/2003-as tavévben kerül be a Roxfortba, amit izgatottan vár.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 03. 27. - 04:08:02
Az oldal 0.086 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.