Dom
#bál
#mitkeresekitt
#limonádénincsen?
Nem bírom ezt a rendetlenséget. Az a legrosszabb, hogy teljesen kikészülök attól, ha sütis, kajás stb. valamis a fejem és nem szólnak róla. Nézegessem magam minden falat után a tükörben? Kinek van arra ideje?!
Muszáj Szőke srácot kicsit összeszedni, méltatlan a megjelenése a bálhoz, ami az ő bulija. Legalább akkor nézzen már ki jól, ha őt ünnepli a világ, nem? Bólogatok a megnézős szövegre, igen, persze, hogy én nézzem. De én nem nézem, mert én látom, itt van az orrom előtt, nem lehet nem látni. De mondjuk az a rózsaszín ruhás csaj, aki ott a fa mellett ácsorog, igencsak nézegeti őt, észrevettem már az előbb is, amikor az életemért küzdöttem a tánctéren. Szegény, lehet azt várta, hogy Szőke srác őt szólítsa le… Na ez már bukó csajszi, ha első nap lehánytad volna, lehet, hogy téged kér fel táncolni.
Miután megvizsgáltam, hogy hol maradt még rajta sütidarabka, óvatosan lesöpröm róla mindet.
- Sajnálom, éhen fogsz halni – mondom neki szomorúságot színlelve, lebiggyesztett ajkakkal.
Ez a pia-dolog lehet, hogy nem volt a legjobb ötlet. Nem is értem, miért pont az talált meg engem, miért nem valami ártatlan limonádé vagy ilyesmi? Nem is volt a környékünkön felnőtt, de egyébként sem hinném, hogy a tanárok meg a szülők részére lenne ilyen extra a kínálatban. Mindegy is, ezen már kár a fejemet törni, ha megittam, akkor ez van. Domnak is bejön, remélem, ő jobban bírja, mint én, valakinek két lábon kellene maradnia. Vagy alhatok itt a fűben is akár, remélem, nincsenek csigák. Elfogadom a segítségét, bár szerintem azért annyira még nem vágott fejbe ez a rejtélyes ital.
- Úgy is tudom majd nézegetni, nyugi – felelem vigyorogva. – Nagyjából úgy fogok kinézni, mint Félig Fejnélküli Nick, az milyen lenne, huh? - kérdezem és látom magam előtt az elmondottakat: egyszerűen varázslatosan festenék!
Egyik pillanatban gondolok egyet és leveszem a cipőimet, így néhány centivel összemegyek. Hamarabb is eszembe juthatott volna…
Amint a tóhoz érünk, leülök a fűbe. Itt sokkal jobb, nincs hangzavar, bár az a My Chemical Romance szám, ami az előbb ment, az eléggé király.
- Mi? – kérdezek vissza – Én elcsábítani? Haha, jó poén – felelem gúnyosan, majd kiveszem a Converse cipőt a kistáskából és a helyére berakom a csini topánkát. – Petrezselymet árulni jöttem – folytatom lemondóan – nem hívott el senki. Tessék – vigyorogva a kezébe nyomok egy szál petrezselymet, ha már úgyis nyitva van a táskám. Én komolyan veszem a dolgokat. Most már tuti, hogy keresztben áll a szemem.