+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Bűntársak
| | |-+  Örökbefogadó
| | | |-+  Lombikkarakterek
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Lombikkarakterek  (Megtekintve 22633 alkalommal)

Sophie Vanheim
Játékmester
***


Let's say sunshine for everyone

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2021. 02. 22. - 16:28:57 »
+2

ABIGAIL VANHEIM
Nem:
Kor: 16
Ház: -
Évfolyam: -
Vér: varázstalan
Hirdető: Sophie Vanheim
Avialany: Julia Adamenko // nem változtatható //

A karakterről:
Születésed óta Whiteheavenben élsz a családoddal. Édesapád, az én apukám is, de ti a létezésemről sem tudtatok, egészen tavaly nyárig.  
Kifinomult, okos lány vagy. Minidg ügyelsz a megjelenésedre, általában kontaklencsét hordasz, de néha lecseréled szemüvegre. Ha tudnál varázsolni egészen biztos Hollóhátas lennél. A természeted kissé távolságtartó és hűvös, nem csak velem de a többiekkel is. Az anyukádra hasonlítasz, aki keménykezű, határozott kiállású nő, és ilyenné nevelt téged is, bár a szíved mélyén ugyan olyan kedvesség lapul benned, mint az apukánkban. Büszke vagy és méltóságteljes, de rendes ember, aki sosem bántana senkit. Szeretsz olvasni, tanulni, imádod a világ dolgait tanulmányozni. Két lábbal állsz a földön, szereted a logikát és az észszerű dolgokat, rajongsz a tudományért, a csillagászatért, ezért csillagász szeretnél lenni már nagyon régóta.
Az életed tökéletesen boldog volt, amíg be nem toppantam, és meg nem zavartam egy kissé a békés családi idillt. Nem értetted ki vagyok, miért vagyok. Furcsának tartasz, pedig csak kétszer találkoztunk, és nem tudsz hova tenni. De nem vagy ellenséges, csak úgy méregetsz, mint egy földön kívülit. Furcsaán nem tudunk mit kezdeni egymással, és tudod, hogy titkolok valamit.
Hiszen én boszorkány vagyok. És ezt nektek nem árultam el. Anyáról is csak apa tud, meg Lizzy.
Tudod, hogy van valami a dolgok mögött a felszín alatt. És ki akarod deríteni mi.
Vajon mi lenne, ha megtudnátok?
Vajon lehetünk rendes testvérek?

Megjegyzés: A karaktert leginkább NJK-ként tudom elképzelni.
Naplózva


Sophie Vanheim
Játékmester
***


Let's say sunshine for everyone

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2021. 02. 22. - 17:25:01 »
+1

WILLIAM VANHEIM
Nem: fiú
Kor: 15
Ház: -
Évfolyam: -
Vér: varázstalan
Hirdető: Sophie Vanheim
Avialany: Froy Gutiérrez //nem módosítható //

A karakterről:
Abigail és az én öcsém vagy. Furcsa ezt így kijelenteni. Whiteheaven a világ közepe a számodra, ahol boldog csalédban nevelkedtél egy kissé általad karót nyelt nővér mellett.
Olyan srác vagy, akire ha ránéznek azt a benyomást kelti, hogy majdnem szétesik. Kissé bohém és nagyon laza fiú benyomását kelted, aki sosincs jelen fejben, mert mondhatni eléggé elvarázsolt természeted van. Kinézetre Lizzyre hasonlítasz, de természetben teljesen apára ütöttáél. Barátságos, nyílt és közvetlen vagy mindenkivel, sok barátod van. Jószívű és rednes srác vagy, aki képes megvédeni a gyengébbeket, még akkor is, ha ő maga nem egy szuperhős, mégsem félsz harcolni, ha kell. Nyughatatlan vagy, mint a legtöbb 15 éves srác.
Szereted a tengert, annak állatait, és szeretnéd egy nap átvenni majd az apád kezéből  ahajó korményát hogy te is halász legyél. Azonban van egy másik nagy szenvedélyed a hajózáson kívül, ez pedig a szerelés. Mindent bütykölsz, és szétszedsz, imádod azt a régi autódat, amin valamit folyton babrálsz.
Nem igazán rázott meg az első találkozásunk úgy, mint Abigailt, talán te fogadtad a legjobban a hirtelen érkezésemet. Úgy bezsélgettél velem, mintha sosem éltünk volna külön. Sajnálom, hogy titkolnom kell egyelőre azt, hogy ki vagyok, még nem tudom hogy mondjam el. De te is kíváncsi vagy, mert te is érzed, hogy valamit nem mondok el.
Talán egy nap elég bátor leszek, hogy mindenről meséljek.

Megjegyzés: A karaktert leginkább NJK-ként tudom elképzelni.
Naplózva


Elfelda Hall
Boszorkány
*****


A modell

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2021. 02. 23. - 11:02:51 »
+2

IRIS HALL
Nem:
Kor: 61
Foglalkozás: Színművész
Munkahely: Szabadúszó
Vér: Félvér
Hirdető: Elfelda Hall
Avialany: Charlize Theron (alkuképes)

A karakterről:
Vérbeli díva vagy és kortalan szépség, nem csoda, hogy a férfiak még mindig megőrülnek érted, hiába múltál el már hatvan is... Apropó, kortalanság... Ezt a Szombati boszorkányban nemrégiben megjelent cikk szerint nem csak a méregdrága szépítő bájitaloknak és a plasztimedimágiai kezeléseknek köszönheted, hanem kivételes génjeidnek is... tekintve, hogy állítólag véla vér is folyik az ereidben. Hogy igaz-e, hogy ükanyád, Viola véla volt, vagy sem, azt csak te tudhatod, ahogyan azt is, hogy mi húzódhat férjed rejtélyes halála mögött... Rufus ünnepelt kviddics-sztár volt, az Appleby Arrows rettenthetetlen hajtója, és olyan erős fizikummal rendelkezett, hogy sokakat meglepett, amikor egyik pillanatról a másikra, minden baljós előjel nélkül egyszer csak megadta magát a szíve reggeli közben... amikor is a tervezettnél kissé több csepp mérget öntöttél a narancslevébe...
Az aurorokat ugyan játszi könnyedséggel vezetted meg gyászoló araként a színésznői tehetségeddel, de az anyósoddal és az újságírókkal már nem volt ilyen könnyű dolgod...Rufus anyja, Ygritte mindig is utált téged, amiért "elvetted tőle" a szeme fényét, és miután meghalt, természetesen téged okol érte, megszállottan próbálja bebizonyítani, hogy te állsz az egész mögött. A sajtóban pedig a mai napig előbukkan időnként a híresztelés, hogy talán nem is volt olyan véletlen Rufus halála, főleg annak fényében, hogy megfakult szépségű - és a szakma által egy ideje ignorált - kolléganőd, Freya mostanság azzal került vissza a reflektorfénybe, hogy a házasságotokról pletykál... Legszívesebben megrángatnád egykori legjobb barátnődet, aki egy kis hírnévért cserébe kiadta a titkaidat és elárult téged... Attól meg különösen a falra mászol, amikor újságírók azzal zaklatnak, hogyan bírtad hosszú évekig titokban tartani, hogy a férjed bántalmazott... Mindennek a tetejébe még egy rejtélyes betegséggel is küzdesz... Időnként rád tör a fulladás, szédülsz és rohamosan rángatózol egész testedben, ami miatt egyre nehezebben tudsz megfelelni imádott hivatásodban.
Hiába jártál már a legjobb medimágusoknál, ők csak széttárják a kezüket, mondván, szerintük pánikrohamaid vannak és fordulj pszichomedimágushoz, ahelyett, hogy diagnosztizálnának és meggyógyítanának végre...
Mi sem állhatna távolabb tőled, minthogy egy idegennek tálalj ki lelked legsötétebb bugyrairól, de mostanra úgy látszik, nem maradt más megoldás. Gyűlölöd a gondolatot, hogy szeretett lányaid, Zoe és Elfelda halálra aggódják magukat miattad...Ezért csakis az ő könyörgésükre, de lassanként kezdesz megbarátkozni ezzel a lehetőséggel, hogy bármi áron is, de visszanyerd az egészséged.

A karakterről bővebben itt olvashatsz.
Naplózva


Elfelda Hall
Boszorkány
*****


A modell

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2021. 02. 23. - 11:47:54 »
+2

ZOE HALL
Nem:
Kor: 33
Foglalkozás: Énekesnő
Munkahely: Zoe's whispers
Vér: Félvér
Hirdető: Elfelda Hall
Avialany: January Jones (alkuképes)

A karakterről:
Megzabolázhatatlan erő... Gyakorlatilag így lehetne leírni a jellemedet. Ehhez társul még egy nagy adag zenei tehetség is, ami bőven elég volt neked ahhoz, hogy anyád nyomdokaiba lépve te is hamar sztárrá válj. A Roxfort után nem teketóriáztál sokat, elvégeztél ugyan két évet az MMMM Előadómágusi Karán, de hamarabb befutottál, mintsem hogy értelme lett volna befejezni az egyetemet. Először egy három boszorkányból álló banda frontembere voltál, de hamar rájöttél, hogy nem szívesen osztozol másokkal a figyelmen és a sikeren, nem beszélve arról, hogy vad természetedből fakadóan nem épp erősséged a kompromisszum-készség sem, így hát amikor elég híressé váltál ahhoz, hogy szóló karrierbe kezdj, gondolkodás nélkül hagytad hátra a többieket, hogy saját bandát alapíts....ahol csupa férfi zenész vesz körül természetesen.
Valahogy velük sokkal jobban megtalálod a hangot, az idegesítő női picsogás mindig csak felhúzott. Nincsenek is női barátaid, a húgodon kívül természetesen, akivel viszont sülve-főve együtt vagytok. Elfeldával mindig nagyon jól kijöttetek, de igazán akkor váltatok elválaszthatatlanná, amikor apátok bántalmazni kezdte anyátokat... Onnantól fogva véd- és dacszövetségként működtetek együtt, mindent megtettetek azért, hogy amennyire tőletek telt, megvédjétek őt... de a leleményes gyerekcsínyek persze nem voltak elegek ahhoz, hogy megfékezzétek Rufust, ha elborult az agya. Hamar meggyűlöltétek apátokat, még akkor is, ha a lányaira soha nem emelt kezet... Nem volt kérdés hát, hogy mikor Iris végül megelégelte a földi poklot, amiben éltetek, és megmérgezte apátokat, teljes mértékben mellette álltatok... Vagyis álltál, mert Elfelda túl kicsi volt akkor még ahhoz, hogy felfogja, mi is történt... Később persze összerakta a képet, és ugyanúgy megesküdött rá, hogy megőrzi Iris titkát, ahogy te. Ez mostanában egyre nehezebbé vált, apai nagyanyátok nem hajlandó abbahagyni a szaglászást anyátok után, akit mindig is utált, amiért elvette tőle az ő kicsi fiát... Na és persze az újságírók sem könnyítik meg a helyzetet, akik sunyi módon minden interjú alkalmával pedzegetni kezdik az álompár rémálommá vált házasságát, hiába kötöd ki, hogy a szüleidről nem vagy hajlandó beszélni. Ilyenkor általában idegesen felpattanva, szó nélkül hagyod faképnél a pimasz firkászokat.
A hírnév és a családi traumák végtelenül zárkózottá tettek, de ezt tökéletesen leplezed... Ha kilépsz a színpadra, mindent és mindenkit feltöltesz a belőled áradó elemi erővel és szabadsággal, nem beszélve az isteni hangi adottságaidról... Kizárt, hogy a színpadon őrjöngő vadóc sztárról bármelyik rajongód megmondaná, hogy a koncertek után a mugli kocsidban ücsörögve (megszállottan gyűjtöd az old timereket, valamiért ez a dilid), tök egyedül iszogatva próbálsz enyhíteni a magányon, pedig ez a helyzet...
Elfeldának persze mindig küldhetsz egy baglyot, hogy csatlakozzon hozzád, és tudod, hogy rá számíthatsz is, de mióta komoly kapcsolata van, érzed, hogy valahogy nem ugyanaz az egész... A húgodnak mégis csak megvan a saját élete, és lassanként úgy érzed, nem fordulhatsz folyton hozzá, hogy melletted legyen, amikor magányos vagy... Egyre mélyebben férkőzik az agyadba a gondolat, hogy talán ideje lenne végre, hogy te is találj magad mellé valakit.

A karakterről további információt itt találsz.
Naplózva


Artemis Greenberry
Mandragóra Gyógyítóképző Ispotály
***


♦Önkéntes ELV és AVS tag♦

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2021. 02. 24. - 20:11:00 »
+1

TODD PIPPENS PROFESSZOR
Nem: Férfi
Kor: 58
Foglalkozás: Pszichomedimágus, kutató, professzor
Munkahely: Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály
Vér: Arany/Fél (választható)
Hirdető: Artemis Greenberry
Avialany: Pip Torrens (nem ragaszkodom hozzá, de fontos, hogy hasonló kisugárzású úriember legyen)

A karakterről:
Igazi pszichomedimágus szaktekintély vagy, lassan negyven éve vagy a szakmában, és még mindig nem égtél ki, ami önmagában is kivételes teljesítmény... Világéletedben megszállottan érdekelt az emberi psziché, nem csoda, hogy a Roxfort elvégzése után a Mandragórára jelentkeztél, ahol játszi könnyedséggel végezted el osztályelsőként a Pszicho-medimágus szakot. Az egyetem elvégzése után a Mandragóra Gyógyítóképző Ispotályban helyezkedtél el, és tíz évet tisztességesen le is húztál itt, mielőtt úgy döntöttél, ideje, hogy a magad ura légy. Magánpraxisodban több száz elveszett léleknek segítettél talpra állni, ez adta az inspirációt, hogy miután kellő anyagi tőkére tettél szert, megalapítsd az Elveszett Lelkek Vonala alapítványt, ahol a minisztérium anyagi támogatásának köszönhetően ingyen és anonim módon juthatnak segítséghez a különböző szenvedély - és más mentális betegséggel küzdő boszorkák és varázslók. Két évtizedes magánpraxist, és az ehhez kapcsolódó kutatást követően úgy érezted, változásra van szükséged, így a Mandragóra Intézet nagy örömére végre beadtad a derekad, és elfogadtad az évek óta ajánlott tanári pozíciót. A diákok eleinte kissé megszeppenten méregettek, nyers, szókimondó stílusod miatt, de aztán egyenesen rajongani kezdtek érted, rendhagyóan izgalmas tanítási módszereidnek és szórakoztató szarkazmusodnak köszönhetően. Nem meglepő hát, hogy az elsőévesek nagy részéhez hasonlóan Artemisnek is te vagy a kedvenc tanára. A gyakorlatilag apa nélkül felnőtt lány nem csak professzorként, hanem igazi mentorként tekint rád, ezért is jelentkezett önkéntesnek az általad vezetett ELV-hez.
Naplózva


Elliot O'Mara
Moderátor
***


Mucipuma

Elérhető Elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2021. 03. 22. - 14:09:25 »
+1

GUSTAF
Nem: Férfi
Kor: 30
Foglalkozás: Utazó, utazásokat szervez
Munkahely: Nincs
Vér: Félvér
Hirdető: Elliot O'Mara
Avialany: Alexander Ludwig (örülnék, ha megmaradna az arc, de győzz meg!)


A karakterről:
Gondolkodás nélkül a nyakadba vetted a világot, miután kijártad az iskolát. Sem az angol anyád, sem a norvég apád nem tudott visszatartani. Tudtad, hogy ez a véredben van és menned kell, míg meg nem találod azt, amit igazán keresel. Sokáig azt hitted, kincseket akarsz, valójában azonban kalandokat. Olyan nagy, mágikus rejtélyek megoldása foglalkoztatott, ami senki mást és ehhez rendszerint más, tehetséges varázslókat és boszorkányokat keresel útitársnak. Közülük nem egy megfordult az ágyban is... de egyet sosem kaphattál meg. Elliot O'Marát.
A megismerkedésetek alkalmával, 1999-ben megpróbáltad beszervezni egy izlandi kalandtúrára, hogy segítsen néhány rejtvényt megoldani, ám Nathaniel Forest ebben megakadályozott és életedben először, valódi ellenségre találtál. Ez még sem tántorított el attól, hogy meg akard szerezni, mint valami kincset vagy titkos térképet, ami megmutatja az utat a vágyott dolgokhoz. Hiába tudtad ép ésszel, hogy nem szabad, hogy menned kell tovább és tovább, míg el nem felejted. Nem ment.
1999. szeptemberében indultál útnak és csak a napokban tértél haza, Londonba. Tele kincsekkel és persze új hegekkel lépted át a Vakegér küszöbét, mire mindenki összenézett: Hát Gustaf él? A Londonban töltött idő során ismét eszedbe jutott Elliot... de csak a válása hírére kezdted újra keresni a társaságát.
(Részletesebb infókkal a regisztráció után szolgálok.)

Megjegyzés: A karakter vezetékneve szabadon választható.
Naplózva


Louis Soulier
Mardekár
*


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #21 Dátum: 2021. 04. 22. - 21:41:27 »
+3

ANNE MORROW
Nem:
Kor: 38
Foglalkozás: szabadon választható
Munkahely: szabadon választható
Vér: Aranyvérű
Hirdető: Louis Soulier
Avialany: Penélope Cruz / Mila Kunis

A karakterről:
Kislány korod óta arra készítettek fel, hogy anya legyél, tökéletes feleség, aki megállja magát a társaságban. Nem is volt kérdéses, hogy a férjed az unokatestvéred, Jean Pierre Soulier lesz. Mindig is lenyűgözött: erős volt, magas, jó képű. Egyszóval mellett magadra is tudtad volna vállalni ezeket a szerepeket, hiába tűnt gyerekként olyan elképzelhetetlennek.
Aztán jött az a rengeteg kudarc nőként. Louisval is nehezen estél teherbe, de az ő születése után minden még nehezebb lett. A második lányod két éves korában halt meg, pedig Bernadette igazi szépség volt, imádtad, babusgattad, egészen addig, míg az a bizonyos baleset meg nem történt... te pedig magadat okoltad. A következő két terhességed mind rosszul végződött és soha többé nem tudtál önmagad lenni. A Morrow családban amúgy sem volt ritka az őrület, de te olyan jellegű bipoláris zavarokkal küzdöttél, hogy Jean Pierre halál után már képtelen voltál kordában tartani magadat.
Így hát, visszaköltöztél Louisval Angliába, a testvéred birtokára. És talán nem is emlékszel, de néha-néha egy-egy sötét pillanatodban mágiával is megkínoztad a saját fiadat. Ha pedig magaddal voltál, úgy érezted, sosem lesz olyan, amilyennek az apjával szántátok. Ezért megpróbáltad terelgetni, néha túl erőszakosan is... de te csak jót akarsz.

Megjegyzés: Olvasd el az előtörténetem több infóért!
Naplózva


Chloé Bones
Boszorkány
*****


Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #22 Dátum: 2021. 05. 07. - 13:01:42 »
+1

BERNARD BONES
Nem: Férfi
Kor: 47
Foglalkozás: Szökevény/Illusztrátor
Munkahely: Szabadúszó
Vér: Félvér
Hirdető: Chloé Bones
Avialany: Mads Mikkelsen (nem változtatható)

A karakterről:
Mindig is érezted, hogy más vagy, mint a többi ember... de egyáltalán nem a jó értelemben. Már fiatal férfiként el kellett rejtened valódi éned mások elől, ami egészen jól is sikerült. Megnősültél, családot alapítottál, két gyermek szerető apja lettél, és sokáig úgy tűnt, képes vagy elnyomni a lelkedben rejtőző gonoszt.
Ám amikor Robert öcséd kislánya, Chloé elkezdett cseperedni, nos... elvesztél. Kislány kora óta különleges vonzalmat éreztél iránta, olyan tiszta volt, és ártatlan, és gyönyörű... Eleinte bemesélted magadnak, hogy mindez tiszta szeretet, semmi más. Hogy úgy szereted, mint a saját lányodat. Az igazság azonban merően más volt. A saját lányod, Olivia iránt egészen mást éreztél. Az... normális szeretet volt.
Chloé tizenhárom éves volt, amikor először győzött le a sötét éned. Ártatlan játéknak indult csupán... de... más lett belőle. Nem tudtál megálljt parancsolni bűnös vágyaidnak, és ahogy a kislány serdülni kezdett, kihasználtad őt, valahányszor megtehetted. Megbíztál benne, tudtad, hogy nem fog elárulni... Nem is miatta buktál le, hanem egy alkalommal túl elővigyázatlan voltál, és a saját fiad nyitott rátok a könyvtárszobában. Abban a pillanatban megpecsételődött a sorsod. A családod elátkozott, az Azkabanba küldött, és azóta sem voltak hajlandóak még csak rád nézni sem. Egyetlen reményed az volt, hogy Chloé továbbra is szeretni fog... hogy ő majd kitart melletted, de keserűen csalódnod kellett. A kislány, aki mindenét neked adta, ugyanúgy magadra hagyott, és egyetlen baglyot sem küldött neked, amíg az Azkaban falai között sínylődtél... Ennek az időnek azonban vége... a háború után nem sokkal megragadtad az alkalmat, és amikor egy kisebb halálfaló csoport megszökött, te is hátra hagytad a börtön falait. A rabság és a szökés jóval nehezebb volt, mint hitted, és szinte minden életerődet kivette. Azóta egy régi londoni sorházban bérelsz egy romos lakást, elszigetelten élsz, és illusztrátorként keresed meg a betevő falatodat. Senkivel nem érintkezel, a kiadóval is pusztán bagoly útján, álnéven tartod a kapcsolatot.
Nyomorúságos helyzetedet elnézve nem is csoda, hogy miért nem vetted mindeddig a bátorságot, hogy megkeresd Chloét, akiről azóta mindent kiderítettél... és akit a szökésed óta - nem is olyan távolról - figyelsz. Félelmeden azonban lassan, de biztosan felülkerekedni látszik a vágy, hogy újra szemtől szemben állj a lánnyal, akit - őszintén úgy hiszed - mindig szívből szerettél. A kérdés csak az, ő mit szól majd hozzád? Hogy mit látsz majd megcsillanni azokban a tiszta, kék íriszekben? Félelmet, viszolygást, vagy talán valami más, rég elfeledett érzést?

A karakterről bővebben itt olvashatsz.
Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 05. 11. - 14:43:51
Az oldal 0.178 másodperc alatt készült el 35 lekéréssel.