+  Roxfort RPG
|-+  Múlt
| |-+  1996 - 2001
| | |-+  99/2000-es tanév
| | | |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | | | |-+  Nyugati szárny
| | | | | |-+  Sötét varázslatok kivédése tanterem
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Sötét varázslatok kivédése tanterem  (Megtekintve 2467 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2018. 08. 20. - 20:17:17 »
0Ugyancsak átriumosan konstruált, hatalmas terem, középen nagy, tágas térrel. A katedra előtt egy széles asztal terpeszkedik. Az előző évben megannyi szörnyűséget láthattak itt a diákok, de ez a jövőben változni fog. Voldemort Nagyúr halálával megszűnt az átok, ami az álláson ült.

FIGYELEM!
MEGKÉRNÉK MINDEN TANULÓT, HOGY FOKOZOTT  FIGYELEMMEL TARTÓZKODJON
A TANTERMEKBEN,AZ ISKOLA ÉPÜLETÉBEN EGYRE GYAKRABBAN TÁMADNAK RÁ
TANSZEREK, KISEBB BÚTOROK AZ EMBERRE.SAJÁT BIZTONSÁGUK ÉRDEKÉBEN
TARTSÁK A KÖZELBEN PÁLCÁJUKAT!
MCGALAGONY IGAZGATÓNŐ
Naplózva

Willow Fawcett
Eltávozott karakter
*****


SVK prof

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2018. 11. 18. - 22:40:37 »
+1

Házi dolgozatMinden diák a saját órájának keretén belül kapja meg a feladatot.

         Ez az idei év már sokkal jobban indult, mint a tavalyi. A korábbi tanévben iszonyú lámpalázam volt. Egyszerűen úgy éreztem, mintha semmire sem lennék alkalmas, és igazából már azt is nevetségesnek találtam, hogy elküldtem a jelentkezésem. De túlestem az idő haladtával azon a szakaszán az életemnek, így most sokkal felszabadultabb vagyok. A diákok is kezdik elhinni, hogy már nem fognak minden évben lecserélődni a tantárgyam oktatói, amitől ők is sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek. Én is teljes egészében lenyugodtam, nem zavar, ha elrontom a lépcsőt és belesüllyedek térdig vagy csak nem ér be egy diák az órámra időben. Tavaly valamiért azt hittem, hogy ez ellenem szól, holott lehet bármi más is a hátterében. Amivel viszont még kell valamit kezdenem, az a szemmel vetkőztetés. A nyáron kicsit jobb formába hoztam magam, nem hagytam úgy el magam, mint a háború alatt. Ennek következtében tudom, hogy a felsőbb évesek között talán vonzóbb vagyok. Legalábbis remélem, hogy nem értelmezem félre a jeleket, amiket látok. Ezt azzal a tudással, ami nekem van testbeszédből, szinte biztos vagyok benne, hogy nem tévedek.
          Gyorsan még megigazítom a taláromat, mielőtt kilépek az irodámból és megindulok a tanterem felé. A tavalyi tanévben nem sikerült megszoknom ezt a viseletet, így az ideiben sem kedvelem túlságosan. Nem is hordom csak akkor, ha nagyon muszáj. Mint amikor például házvezetőként kell eljárnom. Persze, ha a birtokon sétálok és akkor kapok rajta valakit, akkor nem feltétlenül, de már az idén is előfordult, hogy magamhoz kellett hívnom diákot. Meg aztán a tanárok közötti megbeszéléskor sem árt ha kicsit hivatalosabb az öltözékem. Nem mindenki olyan szabad szellemű, mint én. De ez talán annak köszönhető kicsit, hogy én inkább a varázstalanok között éltem nagyon sokáig, és csak akkor mentem varázslók közé, mikor muszáj volt. Arról ne is beszéljünk, mikor mentem utoljára a Minisztériumba valamiért. Még a barátomat se látogattam meg ott soha.
          - Jó napot kívánok! - Szándékosan érkezem úgy ezúttal az órára, hogy az utolsó legyek.
          Becsukom magam mögött az ajtót, majd azonnal a lényegre is térek. A felsőbb éveseknél a non verbális varázslatokra szeretném helyezni elsősorban az idei évben a hangsúlyt, míg az alsóbb évfolyamoknál inkább a védekezésre. Az sohasem árt, és mint olyan néhány saját varázslatot is taníthatok nekik. Már csak az engedélyre várok a Minisztériumtól illetve az igazgató asszonytól és nem is fogom húzni tovább az időt. Valószínűleg ez már a második félévre fog maradni, de addig is, maradjunk a tankönyveknél és a saját jegyzeteknél.
          - Megkérek mindenkit, hogy válasszon magának párt a gyakorláshoz.
Minden órán legalább a felében gyakorlunk. Ha tehetem, akkor az egész órán, mert másként soha nem fogják megtanulni és elsajátítani azokat a készségeket, amikre szükségük van ahhoz, hogy sikeresen megvédjék magukat. A második félévben, ha lesz egy kis idő, akkor elkezdem a testbeszéd alapjait is tanítani nekik. Sokat nem segít, de néha nagyon is hasznos.
          Végignézek a termen, és látom hogy hol kell segítenem, esetleg ha valakinek nem jutott pár, akkor azzal gyakorlok én. A tavalyi évben igyekeztem leépíteni azt a tévhitet, hogy valaki nem támadhat meg tanárt. De engem igen. De csak órán és csak gyakorlás céljából. Vagy korrepetáláson, ahol esetleg nincs is kivel gyakorolnia. Van, akinél sikerült. Mikor mindenki meg van, kiadom a gyakorlandó bűbájok és átkok listáját. Türelmesen járkálok közöttük, el is térek néha egy-egy átok elől. Örülök, hogy azért általában jó hangulatban telik el az óra, és nem nagyon feszültben.
          - Köszönöm – intem le a gyakorlatot. – Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a következő órára írja össze melyek azok a varázslatok, amikről úgy érzi, kellene egy kis gyakorlás.
          Közben elkezdek kiosztani egy lapot. Amikor odaérek egy-egy diákhoz, akkor megdicsérem őket az órai teljesítményük miatt, majd mikor végzek, akkor ismét szemefordulok az osztállyal.

          - A kiosztott lapon egy házidolgozat kérdése van. Ezt kérem kidolgozni egy teljes pergamen nagyságú lapon a normál írásuknak megfelelően, és kérem leadni nekem. Akár órán, akár az irodámba is behozhatják.

Feladatok:

4. évfolyam: Mumus
6. évfolyam: Dementor
7. évfolyam: Inferus

TUDNIVALÓK
*A házi dolgozat témájának bővebb kifejtése magában foglalja, a megjelenést, elhelyezkedést és védekezést ellenük.
*Egy tekercs hosszúságú legyen. (IRL: 4–6 sor tökéletesen megfelel.)

Leadási határidő:
1999. december 9.

         Még van idő bőven az órából, de elengedem őket. Amit akartam, azt megtettük a mai napon. Kíváncsi leszek a dolgozatokra, hiszen mindennek van valami előnye és valami hátránya. Mivel a gyakorlatra helyezem a fő hangsúlyt, az elmélet valahol elmarad, tehát kénytelen vagyok ilyen dolgozatok formájában számon kérni és megnézni hogyan alakul a tudásuk.Beküldési határidő: december 9.
Lehetőség szerint, hosszabb-rövidebb reagba foglalva.
Minden esszé 10 pontot ér.
A legjobbak plusz 5-5 pont jutalomban részesülnek.
Naplózva


Oliver Wenlock
Eltávozott karakter
*****


Hóborc haverja

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2018. 12. 06. - 07:19:20 »
+2

Unottan pislogok körbe. Ezt most miért muszáj? Miért nekem? A válasz egyszerű, mert a tanár így döntött. Sajnos a klubhelység falai vagy a könyvtár dohos illata sem segít abban, hogy jobb legyen az esszém. Kár. A remény azért megvolt.
Persze összefirkálok valamit, csak hogy örüljön Fawcett professzor, de hogy mennyire értékelhető? Hát az passz.

A mumus
házidolgozatot írta Oliver Wenlock


A mumus köztudodottan olyan lény, aki előszeretettel fészkeli be magát régi bútorokba. Kedveli a dohos helyeket, és a sötétet... Tulajdonképpen az ócskaságok vonzzák és mivel nincs konkrét saját teste így a zárt teret tölti ki.
A mumus megtalálható akár mugli családokban is, ami miatt a Minisztériumnak külön likvidáló egységet kellett létrehoznia.
Maga a mumus nem ártalmas, de félelmetes és varázsa abban rejlik hogy zargatása után felveszi a vele szemben álló egyén legnagyobb félelmének alakját. Ez tehát azt jelenti hogy minden embernek másként jelenik meg.
Az ellene használható varázsige: Commikulus!
Naplózva


Blaire Montrego
Boszorkány
*****


világjáró ❈ M. kishúga ❈

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2018. 12. 06. - 20:52:29 »
+1

Téma: Infernus

A mugli mitológiai vonulat szerint leginkább a zombihoz hasonlít. Valójában az inferusok nem élnek, bábként mozgathatja őket az a varázsló, aki megalkotta őket. Önálló gondolkodásra képtelenek tehát mindössze egyetlen megadott primitív feladatot képesek végrehajtani, melyet az őket irányító ad ki. Az inferusokat nagyon nehéz mágiával megsebezni, mivel halottak, mindössze a melegtől és a fénytől félnek, így a tűz megfelelő megoldás a távoltartásukra.
Ha az inferusok feladata tárgytalanná válik akkor egyszerű holttestekké változnak vissza.

Alkotta: Blaire Montrego
Naplózva


Artemis Greenberry
Mandragóra Gyógyítóképző Ispotály
***


♦Önkéntes ELV és AVS tag♦

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2018. 12. 06. - 22:24:58 »
+1

Sosem voltam jó igazán a fogalmazásban, mondjuk igazság szerint a beszédben sem.... ha valami inkább az én terepem volt, akkor az a festés. Mindenesetre most Fawcett Professzor nem azt kérte, hogy rajzoljak le egy dementort, hanem, hogy írjak róla. Igyekeztem a lehető leglényegesebb információkat összesűríteni, ki nem állhattam ugyanis a mismásolást, akár szóban, akár írásban. Ha nem tudtam valamit, akkor nem tudtam és kész. Nem akartam kozmetikázni a trollszart... Ebben az esetben közepes energia ráfordítással sikerült összehoznom a kellő terjedelmű esszét a kellő időre, aminek örültem ugyan, de abban egészen biztos voltam, hogy ezzel az írással nem mondok majd újat a tanárnak, sőt! Valószínűleg halálra unja majd magát, amíg elolvassa, de hát ő adta ki a feladatot, így mosom kezeim....A sötét varázslatok kivédése sosem tartozott a kedvenc tárgyaim közé, talán pont azért, mert már igen hamar azzal szembesített az élet, hogy bármennyire is akarom, nem tudom kivédeni a sötétséget és a kegyetlenséget.
Akárhogy is, a Mandragóra felvételijét nem adják ingyen, jól tudtam, hogy át kell mennem SVK-n valahogy, úgyhogy óra előtt, majdnem utolsó pillanatban ugyan, de odaadtam a Profnak az irományomat.


A dementor
A dementorok körülbelül három méter magas lények, amelyeknek különös ismertetőjegye a körülöttük állandósult fagyos levegő és fekete, csuklyás köpenyük, ami alól csak oszladozó kezük látszik ki. A dementorok vakok, szemük helyett csak szemüregük van, ennek ellenére tökéletesen tájékozódnak azzal kapcsolatban, hogy hol vannak körülöttük emberek, mivel kifinomultan érzékelik az emberek érzéseit. A pozitív emlékekből és érzésekből táplálkoznak, így a legtöbb ember számára valódik sokk találkozni velük. Komoly lélekjelenlét kell az ellenük való védekezéshez, azaz a patrónus-bűbáj megidézéséhez. Ezt a pozitív erőteret, - ami pajzsként szolgál a dementorokkal szemben - a jó emlékekből táplálkozva lehet csak létrehozni.
Írta: Artemis Greyback

Naplózva


Merel Everfen
Boszorkány
*****


A Vérborz

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2018. 12. 09. - 03:03:34 »
+1

Jó kérdés, amit Fawcett professzor feltett, nem tudok olyan varázslatra gondolni, amit tanultunk, és gyakorolni kéne még, elégedett vagyok az ő SVK óráival. Inkább akkor már érdekelnének olyan varázslatok, amit tantervben nem találok, vagy nem a közeljövőben, de hasznos lehetne. Például a patrónus. Hallottam, amiről persze, hogy mindenki hallott, néhány éve Potter tartott gerillaszakkört, mert az akkori tanár baktag volt, és tanított állítólag patrónust is. Denethorok nélkül, úgymond laborkörülmények közt, de sikeresen, úgyhogy nekünk is lehetne. Még ha nem is lennénk olyan jók vele éles helyzetben, tudnánk az alapjait. Ezt lehet, hogy meg is írom ajánlatnak.

Merel Everfen
Mumus

Alakváltó entitás, a kopogószellemekhez és deneth dementorokhoz hasonlóan a nem-lények közé soroljuk. A rejtett helyeket szereti, legjobban a kis, zárt tereket, mint fiókok, ládák, szekrények, ágy alatti tér, de sötét zugokban is meghúzódhat.
Félelemből táplálkozik, és az alakját aszerint változtatja, a vele szembekerülő mitől fél legjobban, olyan formát ölt. Nem ismert, milyen a nyugalmi formája, bizonyos elméletek szerint ilyenkor nem is rendelkezik bármilyennel, valamint megzavarható, ha egyszerre többen nézünk vele szembe, és választania kell több lehetséges forma közül egyet, egyvalaki megijesztéséhez (hacsak nem ugyanattól fél minden célpontja). Ha vannak mágikus képességei a felvett alaknak, azokat is kölcsön tudja venni, de az eredeti lényhez képest gyengébb formában. Tehát például dementorként nem illene megbénító mértékű félelmet idéznie (igen, tudom...).
Nevetéssel győzhető le, a legalkalmasabb bűbáj ellene a Commikulus vagy Commikulissimus (mindkét igézés ismert), amivel egy általunk elképzelt, vicces verzióba kényszeríthetjük a felvett alakját.
Naplózva


Willow Fawcett
Eltávozott karakter
*****


SVK prof

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #6 Dátum: 2018. 12. 17. - 18:58:44 »
+1

Házi dolgozatMinden diák a saját órájának keretén belül kapja meg a feladatot.


          Bár, kicsit nehézkesen indult be, azért szép lassan érkeznek a dolgozatok. Örülök neki, hiszen mindenféle visszajelzés jól jön. Nem csak nekem, hanem a diákoknak is. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek jót fog tenni ez a félév vége előtt. Főleg azoknak, akik RBF vagy R.A.V.A.SZ. előtt állnak. Az amit látok viszont nem tetszik annyira. Sok diák mintha teljesen el lenne varázsolva. Talán a karácsony teszi, talán a téli szünet ígérete, mert megint belefutok néhányba, ami nem annyira jó, és mindenképpen kéne javítani rajta. Sóhajtok egyet, mert nem szeretnék még egy olyan beszélgetést, mint a tavalyi. Az nagyon kemény volt, de mintha javult volna a helyzet azóta.
         Most viszont a kezembe kerül egy jónak ígérkező dolgozat. Nem lepődök meg rajta, ahogy elolvasom a nevet, de sajnos itt is látszik a félévi hajtás már.Wenlock, Oliver
               Tisztelt Mr. Wenlock,

          A tavalyi évi munkája alapján kicsivel jobb beadandót vártam öntől, de mint ilyenkor mindenkinek, gondolom önnek is már inkább a téli szünet jár az egészben. Kérem, a következő félévben kicsit jobban figyeljen oda a munkájára, mert bár fontos a gyakorlat a tudás mögötte még fontosabb.

                    Willow Fawcett

Érdemjegy: V
Kapott pontok:
10+5
Montrego, Blaire
               Kedves Ms. Montrego,

          Örömmel olvastam a dolgozatát, bár még hiányosnak találtam. Mindezek ellenére nem okozott csalódást. Csak minden jót tudok kívánni a továbbiakban, és ha bármiben is tudok segíteni, akkor kérem keressen meg.

                   Willow Fawcett

Érdemjegy: K
Kapott pontok:
10

Greyback, Artemis
               Kedves Ms. Greyback,

          Nagyon meglepett a dolgozata, de minden egyes szavát örömmel olvastam. Bevallom, ön az egyik olyan diákom, akinél nagyjából lehetett sejteni, milyen dolgozatot fog beadni, de ez bőven felülmúlja az elvárásaimat. Kívánom, hogy így folytassa a munkát, és akkor nem lesz majd gond a R.A.V.A.SZ.-on.

                    Willow Fawcett

Érdemjegy: V
Kapott pontok: 10+5

Merel, Everfen
               Kedves Ms. Everfen,


          Különösen büszke vagyok önre. Az egyik legtehetségesebb diákomnak tartom, aki már a tavalyi tanévben is megmutatta, hogy a tantárgyamat magának találták ki. Csak remélni tudom, hogy a jövőben gondolkodik valami olyasmi szakmán, ahol nagy hasznát veheti a tudásának. Köszönöm szépen az ajánlást is, egyeztetni fogok McGalagony professzor asszonnyal és valószínűleg egy szakkör keretein belül meg is ismertetem önöket a Patrónus bűbáj rejtelmeivel.

                    Willow Fawcett

Érdemjegy: K
Kapott pontok: 10+5


Köszönöm mindenkinek a részvételt. További sikeres felkészülést és
kellemes ünnepeket kívánok. Találkozunk a téli szünet után.
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 10. 10. - 03:25:25
Az oldal 0.251 másodperc alatt készült el 36 lekéréssel.