+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hirdetmények
| | |-+  Reggeli Próféta
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] 3 Le Nyomtatás
Szerző Téma: Reggeli Próféta  (Megtekintve 21696 alkalommal)

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #15 Dátum: 2020. 01. 31. - 11:08:40 »
+3

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT


A Walpurgis Leányai énekese, Myron Wagtail tegnap jelentette be az együttes sajtótájékoztatóján, hogy február 8-án az együttes jótékonysági koncertet szervez a Roxfortban elhunyt Nora Pots emlékére. A jegyekből származó bevétel egy részét a Roxfort védelmének megerősítésére szánják, a többit pedig a lány családjának ajánlották fel. Az együttes további sztárok részvételét kérte, hogy biztonságosabbá tehessék a varázslónövendékek életét.Az együttes tagjai a Roxfortban találkoztak és az 1985-86-os tanévban alapították meg a zenekart. Ezért nem is csoda, hogy különösen fontos nekik az intézmény fenntartása és a diákok megóvás, akiknek egy része még az 1994-es karácsonyi bálon láthatta fellépni a Walpurgis Leányait.

Kirley Duke, az együttes gitárosa így nyilatkozott: – A Roxfortban indultunk el azon az úton, ami oda vezetett, ahol most vagyunk. Bár mindannyunknak kijutott a rosszból is persze, a kastély mindig különleges helyet foglal majd el a szívünkben. Ezért hát, természetes, hogy támogatjuk az iskolát ilyen helyzetben is.

A mágiaügyi miniszter maga kérte fel a Hertfordshire-ben található Keresetlen Komédiás Kamaraszínház igazgatóját, hogy biztosítsanak helyszínt a koncertnek az épület dísztermébe. Az előzetes számítások alapján azonban az túl kicsinek bizonyult, így végül az Árnyas Pagonyban fogják tartani, szabadtéri körülmények között. Így tehát kedves olvasóim, ha egy könnyed szórakozásra várnak és szívesen segítenék a jövő nemzedékének biztonságát, ne hagyják ki ezt a koncertet, hiszen ahogy említettük: a jegyekből származó teljes bevétel jótékonysági célra lett felajánlva.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #16 Dátum: 2020. 02. 09. - 17:16:07 »
+4

HÁZASODIK A PROFESSZOR


A Roxfort legújabb üdvöskéje, Sage Bolton és gyönyörű párja, Eleanor McLaggen a napokban jelentették be eljegyzésüket. A professzor ugyan nem sokat fűzött hozzá a hírhez azt bizonyosra vehetjük, hogy kicsattan az örömtől. Diákjai is arról számolnak be, hogy fiatal tanár minden órán lendületes, lelkesen beszél a rúnaművészet kusza tudományáról és egyszerűen sugárzik belőle a boldogság.Sage Enos Bolton 1996-ban végezte el a Griffendél Godrik Akadémia Átoktörő szakját, emellett a kobold nyelvet is elsajátította tanulmányai során. Már egészen fiatalon bizonyossá vált, hogy Mr. Bolton kiváló kutató, elsőként a Merlin Kutatóközpont Skandináv Rúnamágia Kutatócsoportjának tagjaként dolgozott. Ekkor elsősorban terepmunkát végzett több skandináv országban.

Kedvese, Eleanor megerősített, hogy ezekben az időkben is állandó, romantikus levelezésben álltak. Az egyik legszerelmesebb szösszenetében így fogalmazott a professzor: „Ezen a hideg északi vidéken csak a te emléked tudja melegen tartani a szívemet. Alig várom, hogy újra lássalak!” A két szerelmes egyébként még gyerekként ismerték meg egymást, nem egy fényűző bálon közösen táncoltak vagy éppen egymás társaságában töltötték a vacsorákat, amiket a családjaik rendeztek. Az érzelmek pedig barátságból fokozatosan alakulta őszinte, igaz szeretetté.

Miss McLaggen a Malkin szabászattal készítetti el esküvői ruhakölteményét, mely a legújabb párizsi divatnak megfelelőn főképpen csipkéből és tüllből fog állni. Azonban az esemény időpontjával kapcsolatban még sem ő, sem Mr. Bolton nem nyilatkoztak. Eleanor csupán annyit jegyzett meg: – Azt hiszem, jobb lesz minél gyorsabban egybe kelni. – Ezután egy sejtelmes mosollyal elköszönt.

Ön is szívesen kívánna sok boldogságot az ifjú jegyespárnak? Esetleg köszönetet mondana Mr. Boltonnak, amiért ilyen remek oktató? Küldje el bagollyal a kedves szavakat a Reggeli Próféta szerkeszőtségébe, hogy továbbíthassuk az érintetteknek mindezt!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #17 Dátum: 2020. 03. 05. - 12:21:24 »
+2

KÁOSZBA FULLADT BÁL


Az Imbolc bál megrendezését megelőző hatalmas hírverés arra hivatott következtetni, hogy bizony a szervezők kellő felkészültséggel állnak majd az esetleges problémák elé. Az esemény azonban szinte azonnal káoszba fulladt, mikor a híres jósnő, Madam Alexandra sátra kigyulladt. Tudomásunk szerint az idős nőn kívül diákok is tartózkodtak akkor a környéken s hasonlóan súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A szervezők azonban csak sokkal később értesültek a történtekről, így a sérültek ellátása is hosszú percekkel a történtek után kezdődhetett meg. Tudomásunk szerint Mr. Forest és Mr. Forest örökbefogadott kamaszlányát azóta is a Szent Mungóban ápolják, akár csak Mikhail Belot, aki szintén ellátogatott az eseményre.Egy ilyen eseményen, amit őrvarázslók is vigyáztak, hogyan történhet meg egy ilyen katasztrófa? A kérdés természetesen mindannyiunkban felmerülhet. Bár újságunk megpróbálta elérni a szervezőket, ők érdemi válasszal nem szolgáltak, csupán annyit nyilatkoztak, hogy: – Még mindig zajlik vizsgálat ez ügyben, melynek lezárásával pontosabb információkat hozhatunk nyilvánosságra.

Az Aurorparancsnokság is tehetetlennek látszik. Kérdésünkre, miszerint baleset történt-e vagy a Szeszélyt vádolhatjuk ismét a szerencsétlenség miatt, nem adtak pontos választ. Azt azonban megtudtuk, hogy sokan látni vélték az Illuzionistát, akinek nevéhez olyan szörnyű bűncselekmények köthetők, mint a Három seprűbeli túszejtés.
Egy ijedt diáklány még azt is elmesélte lapunknak, hogy az őrvarázslók nem nyújtottak segítséget egy sikoltozó nőnek, akit az említett bűnöző fojtogatott a helyszínen, mielőtt egyszerűen köddé vált volna.

Kedves olvasóim, hát döntsék el önök, hogy a Szeszély vagy az Illuzionista az, aki erről a felfordulásról tehet! Vagy a kettő talán nem is áll olyan távol egymástól?


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #18 Dátum: 2020. 05. 01. - 16:23:13 »
+2

LEGENDÁS EMLÉK ROMOKBAN


Ön is hallotta, kedvesem, milyen szörnyűség történt a minap? Bizony! A mugliknak is oly fontos emlékhely, Lindisfarne romokban hever. A sziget arról nevezetes, hogy egy csapat ír szerzetes itt alapított kolostort, és innen indultak térítő útjukra Észak-Angliába. Később itt szálltak partra először a vikingek hazánk területén, ekkor egyébként romokban is hagyva a helyet maguk után. A helyet természetesen azóta számtalanszor restaurálták és újjáépítették.
A tegnapi eset azonban éppen ezen erőfeszítések figyelembevételével csak még borzalmasabbnak látszik. Szemtanúk elmondása szerint egy titokzatos csuklyás alak látogatta meg a szigetet, s ezt követte a borzalmas fordulat.

Képzeljék el, hogy egyik pillanatban még nyugodtan sétálnak a másikban eltűnik a lábuk alól a talaj. Szó szerint ez történt, ugyanis kedveskéim. A sérültek száma rendkívül magas. Ezen felül pedig néhány hoppanáló boszorkány és varázsló miatt egy amneziátor különítményt is ki kellett küldeni.

A közelben lakik a hírhedt Henriksen klán, melynek tagjai teljesen elzárkóztak a brit mágustársadalomtól, de bőkezűen támogatják a környék történelmi értékeinek fennmaradását az utókor számára. Rejtélyesek, hiszen nagyon kevesen vannak, akik a köreikbe léphetnek, és néhány gyanús eltűnés miatt is nyomoztak már ellenük. Képviselőjük, Frey Henriksen szintén megjelent a helyszínen a történtek után. Egy nyájas olvasóm elmondása alapján számonkérte a kiérkező aurorokat a történtekről és azonnal intézkedni kezdett, hogy a romokat minél előbb eredeti állapotukba állítsák vissza, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel, ez varázslattal nehezen oldható meg.

Sokan azonnal összekapcsolták az elbeszéléseket az Imbolc bál csuklyás alakjaival és magával az Illuzionistával is, aki személyesen felelős a tavaly nyáron, Roxmortsban történt tömeges túszejtésért. De vajon valóban összekapcsolódik a két ügy? Ön mit gondol, mi okozhatta e különösen jelentős emlékhely pusztulást?  Várjuk véleményüket a szerkesztőségbe.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #19 Dátum: 2020. 05. 16. - 21:32:06 »
+6

REJTÉLYES LISTA


Meglepő dolog történt a minap! Az egyik nyájas olvasónk egy elég furcsa listát juttatott el a szerkesztőségünkbe. Ha ez önmagában nem lenne elég, a nevek rajta nagyon érdekesek! Egy kis utánajárás után rájöttünk, hogy egy részük részt vett a tavaly nyáron történt roxmortsi túszejtésben, de a többiek kiléte rejtély. Önök talán tudják, hogy kikről lehet szó? Vajon milyen átok következtében kerülhettek fel a papírlapra?

Amint az aurorparancsnokság tudomására jutott a lista létezése, azonnal a szerkesztőségünkbe siettek és lefoglalták. Minden ellenállásunk hatástalan volt, amit azért tettünk, hogy önöket kedves olvasóim tudjuk tájékoztatni az eseményről. A papírlap legfontosabb része talán nem is maga a lista volt, hanem a fejléc.Az ott található szimbólum nem volt más, mint a tavaly roxfortos halloweeni vacsorán az egyik diák vérével felrajzolt jelkép. Vajon ez a lista azoknak a nevét tartalmazza, akiknek a lányhoz hasonlóan meg kell halniuk? Mindannyiunk nevében kimondhatom, hogy akármiért is kerültek fel ezek a nevek erre a listára, a jövőben semmi jóra nem számíthatnak.

Szerencsére a listáról sikerült egy másolatot készíteni, mielőtt lefoglalták volna, így azt most úgy tesszük közzé, ahogy nekünk is a birtokunkba került. Vajon ez is egy újabb katasztrófának az előjele lehet? A béke időszakában és a Szeszély árnyékában még mindig van olyan, aki mások életére törhet? Merlin kegyelmezzen azoknak, akik azon a listán vannak.Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #20 Dátum: 2020. 07. 02. - 10:45:20 »
+1

CSILLAGZUHATAG


A nyár beköszöntével egy könnyedebb témával jöttünk önöknek, Kedveskéim - dőljenek hát hátra egy jó hideg vajsörrel és persze lapunkkal a kezükben, és élvezzék ki ezt a csodás napot! Mai cikkünket a Foltozott Üst támogatta, a különleges alkalom okán, hogy megjelent náluk néhány egyedi, limitált ízű vajsör, amiket szörnyű kár volna kihagyni! Így hát ne is tétovázzanak, irány a Foltozott Üst! A különleges italok ráadásul mától kezdve három napig kedvezményes áron kaphatók.


Augusztus 8-án semmihez sem fogható, elképesztő élményben lesz részünk. A Perszeida aszteroida öv keresztezi a Földünk pályáját, így látványos jelenségként rengeteg hullócsillag lesz megfigyelhető, ami elbűvölővé festi majd az éjszakai égboltot.
Az esemény természetesen otthonról, kertjeink, ablakaink kényelméből is megfigyelhető egy kis szerencsével. Rendkívül meghitt program, tökéletes randevú, ha engem kérdeznek, így hát, és igen, ez most önöknek szól, fiatalemberek: ha eddig nem is volt bátorságuk, most hívják el azt a hölgyet, gyerünk! Mi lehetne romantikusabb egy éjszakai pikniknél, miközben az eget csodaszép csillagok hálózzák be? A menüről természetesen most se maradjon le egy kis vajsör!

Azoknak viszont, akiknek egy kicsit kimozdulni volna kedvük, különleges forrásaink szerint idén is megnyitja kapuit a Csillagleső fesztivál. Az eddigi évekhez hasonlóan ezúttal is rendkívül látványosnak és hangulatosnak ígérkezik az esemény, így én mondom maguknak, Drágáim, egyszerűn kár volna kihagyni! A belépő ára megközelítőleg 4-5 galleon, de természetesen még semmi sem biztos - csak a jókedv és a feledhetetlen élmény!

Kedves olvasóim, izgatottan várjuk a baglyaikat élményeikkel együtt a csillagparádéról, és ahogy az szokás, a legkiemelkedőbbek benne lesznek következő lapunkban. Ezúttal azonban a beküldők közt három kupont is ki fogunk sorsolni, amellyel a Foltozott Üstben egyet fizet kettőt kap akcióhoz juthatnak!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #21 Dátum: 2020. 08. 25. - 12:42:53 »
+6

A MÁGIAÜGYI MINISZTER KÖZLEMÉNYÉRŐL


A Hatodik Csillagleső fesztiválon történtek után Kingsley Shacklebolt nyilvánosságra hozta a Minisztérium legújabb álláspontját a Szeszéllyel kapcsolatban, ezen kívül pedig új óvintézkedéseket hirdetett meg. Az angol varázsvilágnak így példátlan korlátozásokhoz kell alkalmazkodnia. Hogy ez vajon segít-e megfékezni mindazt, amivel szembe nézünk a mágia ilyen jellegű anomáliája miatt, jó kérdés. Mindenesetre idézzük fel a Miniszter úr szavait röviden:

- A Minisztérium komoly lépésre szánta el magát, miután bebizonyosodott, hogy a Szeszéllyel kapcsolatos eddigi intézkedések kevésnek bizonyultak. Számos társunk megsérült, sőt néhányan életüket is vesztették abban a borzalomban, ami kialakult. Így én, mint mágiaügyi Miniszter, hivatalosan is átvettem az Aurorparancsnokság felett irányítást, hogy még hatékonyabban tudjuk kezelni az ügyet, az parancsnok úrral, Arnold Tillel közösen. - Kingsley Shacklebolt szavai határozottnak tűntek, bizonyítva, hogy a Minisztérium ma még erősebb, mint a háború előtt. - Mindazonáltal addig, amíg nem jutunk a nyomozás végére minden nagylétszámos rendezvény elhalasztásra kerül. Az Abszol úton, a Roxfortban és Roxmorts utcáin, illetve minden nagyobb helyszínen aurorok fognak járőrözni.

A Miniszter urat követően Mr. Monstro, a Mágikus Szeszélyügyi Főosztály vezetője is nyilatkozatot tett, melyben biztosította a lakosságot, hogy szorosan együtt dolgoznak az aurorokkal az ügyben. A Csillagleső fesztivál keretében ugyanis egy bátor civil, Elliot O’Mara leterítette az egyik támadót, akit így kihallgatásra a Parancsnokságra szállítottak.
- Az elkövetők egyikét foghattuk el valóban, bár az úr egyelőre nem hajlandó beszélni és személyes iratokat sem találtunk nála. Azonban azt a jelet, amit azon a bizonyos listán láttuk, ékszer formájában viselte magán. Feltehetően köze van ennek a társaságnak a roxforti gyilkosságokhoz. - Nyilatkozta Mr. Monstro. - Mivel tagjai ismeretlenek, ahogy az is, miképpen viszonyulnak ezekhez a mágikus anomáliákhoz, kérünk mindenkit, hogy próbáljon meg az aurorok által védettebb helyekre látogatni vagy az otthonában maradni!

Mindezek alapján végre reménykedhetünk, hogy a Minisztérium elkezdte komolyan venni a dolgot. Egy listát is nyilvánosságra hoztak azokról a helyszínekről, melyek veszélyesnek bizonyultak, így tehát folyamatos aurori jelenlét várható ott. A listát a cikkünk végén olvashatják, Kedveseim! Zárszóként pedig, a Próféta szerkesztősége nevében kérek mindenkit, hogy vigyázzanak magukra és szeretteikre!

A védelmet élvező helyszínek:

Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Mindegyik akadémia és Hertfordshire városának utcái
Roxmorts - Főutca
Abszol út
Mágus tér
King’s Cross pályaudvar - megerősített védelem szeptember 1-én
Roxfort Expressz - szeptember 1-én
Godric’s Hollow - FőtérNaplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #22 Dátum: 2020. 10. 05. - 07:25:16 »
+4

HATÁROZOTTABB LÉPÉSEK?
- a Minisztérium ismét nyilatkozott -


Sokan feltették a kérdést a napokban, hogy miképpen sikerült a Minisztérium által elfogott fesztiváli támadó kihallgatás, így a Reggeli Próféta szerkesztősége utána járt. Kérdéseinkre pedig maga a Mágiaügyi Miniszter felelt, felvázolva az elkövetkezendő hónapok tervezett lépéseit is:

– Az elfogott férfi hosszú napokon át nem volt hajlandó megszólalni. Csupán a kimerültség volt az, ami végül szóra bírta, ám ekkor is igencsak keveset említett a különös támadásokkal feltételezhetően jó ideje összekapcsolódott csoportról. – Magyarázta kissé gondterhelten Mr. Shac
klebolt. – Ugyanakkor néhány egykori halálfaló családneve említésre került, így a Minisztérium ezen a nyomon haladva tovább kihallgatásokat fog tartani.

A miniszter kifejtette ezt követően, hogy konkrét bűncselekményt nem kapcsolt a bűnöző a nagyrészt aranyvérű famíliák tagjaihoz, mindez arra elegendő bizonyíték, hogy házkutatást rendeljenek el és megkezdjék az érintettek meghallgatását. Sőt azt is hozzá tette, hogy minden ismert halálfaló múlttal rendelkező, ma már szabadon élő személyt be fognak vinni elbeszélgetésre.–Úgy gondolom, a határozott fellépés az, amire most a varázslótársadalomnak szüksége van. Az elmúlt időszak sikertelen nyomozásai után a Minisztérium hírnevét helyre kell állítani, hogy mindenki biztonságba érezhesse magát. Így hát, Tudjukki egykori csatlósainak megfigyelése alapvető egy ilyen helyzetben. Itt természetesne főleg azokra gondolok, akik végül nem kerültek az Azkabanba, vagy bizonyíték hiányában, esetleg más felmentő ok kapcsán. Ugyanakkor azt is tudnia kell mindenkinek, hogy ezeket a személyeket az Aurorparancsnokság szemmel igyekezett tartani a háborút követő években is. Senkit sem vesztettünk szem elől. – Folytatta a miniszter.

Kingley Shacklebolt ugyanakkor arról is biztosított minket, hogy az aurorok továbbra is jelen vannak azokon a helyszíneken, ahol sokan megfordulnak, így biztosítva mindannyiunk biztonságát. A Minisztérium tehát erőteljes fellépést fontolgat, mi pedig kedveskéim, csak reménykedhetünk benne, hogy valóban sikeres lesz a nyomozás újabb szakasza!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #23 Dátum: 2021. 01. 11. - 17:17:12 »
+4

ROBBANÁS A ZSEBPISZOK KÖZBEN


Január 12-én, este robbanás történt a londoni varázslónegyed legsötétebb részén. A Zsebpiszok közben egy kocsma semmisült meg jóformán teljesen, számos áldozatot szedve maga után. A halálos áldozatok száma igen magas, de mindenki, aki a helyszínen tartózkodott kisebb-nagyobb sérülést szenvedett el.

Az Aurorparancsnokság nevében nyilatkozó kolléga így fogalmazott a történetek kapcsán: – Nem zárható ki, hogy a robbanás a Szeszéllyel kapcsolható össze, azonban az sem kevésbé valószínű, hogy szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó. Egyelőre folyik a mentés a romok alól, így nem tudtuk elég alaposan átvizsgálni az épületet. Ha a mentőegység végez és a sérültek medimágusi ellátásban részesülnek, megkezdjük a részletes vizsgálatot.Kollégánk többeket megkérdezett, hogy ugyan mégis mit tapasztaltak a helyszínen. A legtöbb szemtanú meg mert volna rá esküdni, hogy nem a szeszéllyel kapcsolatos események állnak a történetek hátterében A kocsmáros egyenesen úgy nyilatkozott, hogy: – Teljesen biztosan állíthatom, ez nem a Szeszély volt. Egész este furcsán feszült volt a hangulat és nem is a szokásos társaság gyűlt össze. A Minisztérium álláspontja szerint, amennyiben támadásról van szó, úgy az elkövető azt az épület belsejéből hajtotta végre, vagyis ő maga is a sérültek vagy a halálos áldozatok között lehet. A kihallgatások azonnali megkezdését rendelte el a Miniszter, feltételezve, hogy esetleg összefüggés állhat fenn a csuklyás csoport és a Zsebpiszok közbeli események között.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #24 Dátum: 2021. 03. 21. - 17:19:26 »
+4

A PALACSINTA NAP SIKERTÖRTÉNETE


Február közepén, a Minisztérium külön engedélyével a varázslótársadalom újra hatalmas forgatag közepén találhatta magát. Természetesen az Abszol utat az édességfesztivál alkalmával számos auror biztosította, így némi tolongást leszámítva nem történt semmiféle katasztrófa az eseményen. Csupán egy Roxfortos diáklány számolt be arról, hogy többször is meglökdösték a hatalmas palacsintának öltözött dolgozók, ám cserébe egy tányér isteni édességet nyújtottak át neki.

Azonban a Palacsinta nap legnagyobb szenzációja nem az újra összehozott társaság volt, hanem a palacsinta verseny, melynek győztesét, egy skót boszorkányt a nap végén hirdették ki. Mrs. Baker egy meglehetősen egyszerű, ám annál látványosabb példánnyal rukkolt elő, ugyanis az amerikai palacsintát nyuszifejjé alakította megbűvölt cukorkákkal, fülnek pedig egy-egy szelet banánnal. Az ügyes bűbájválasztásnak köszönhetően az figura kacsintani tudott és mozgatta a füleit is. A rendezvényre látogató kisgyerekes családok kedvencévé vált szinte az első pillanattól fogva.

A kérdésünkre, hogy milyen recept alapján dolgozott, így nyilatkozott: – Amerikai palacsinta volt az alap, a férjem ugyanis New Yorkból származik és ez a kedvenc reggelije. Nagyjából 3 tojás, 120 dkg liszt, 1 dl tej, egy kevés sütőpor, só és cukor kell bele. A díszítés már egyedi dolog. A bűbájjal ellátott nyuszifejet Barbara a kislányom ihlette, aki csak így volt hajlandó megenni bármit is kicsiként. – Mesélte, miközben az aranypalacsinta kupát szorongatta a kezében.

Önnek is van egy kedvenc palacsinta receptje? Küldj el szerkesztőségünkbe, hogy beválogathassuk a hónap legjobb ételei közé legújabb rovantukba!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #25 Dátum: 2021. 04. 13. - 15:23:03 »
+5

BEMUTATKOZIK AZ ÚJ FŐPARANCSNOK


2002. április 13-án délben, a Mágiaügyi Miniszter bemutatta az Aurorparancsnokság új főparancsnokát a leköszönő Mr. Till társaságában. Harold Macmillan a ma már veteránnak számító kolléga, a második varázslóháború hőse, büszkén vehette át az előléptetés mellé járó emlékérmet. Ezt követően pedig a Próféta munkatársának nyilatkozott is a terveiről.

– Drasztikus változásokra van szükség. Bár Mr. Till minden tőle tellhetettőt megtett, hogy korunk legújabb fenyegetést, az úgynevezett Rendet, féken tartsa, más módszerekre van szükség a sikerhez. Úgy gondolom munkásságom legfontosabb feladat, hogy megismerjük a társaság szándékát, majd felszámoljuk azt. – Nyilatkozott Mr. Macmillan. Üzenetével egyértelműen megfogalmazta, hogy az Aurorparancsnokság még mindig erős, és a varázstársadalom bátran támaszkodhat rájuk.

Az elmúlt egy évben nehezen indult be a nyomozás, a társadalom bizalma megingott az aurorságban és bár kimondva nem lett, nem kizárt, hogy a botránynak köze van Mr. Till távozásához, sejthető, hogy ez is az okok közé sorolandó. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre ugyanakkor sem az új, sem a leköszönő főparancsnok nem akart válaszolni. Mind a ketten úgy gondolják, hogy jelenleg nem a legfontosabb, hogy a varázslók és boszorkányok biztonságban érezzék magukat, amikor az utcára mennek.

Önnek mi a vélemény a főparancsnok leváltásáról? Küldje el baglyát a főszerkesztőségünkbe! Foglaljon állást a kérdésbe!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #26 Dátum: 2021. 05. 20. - 16:20:18 »
+4

VISSZATÉRÉS A HALÁL MARKÁBÓL
- botrány az Aurorparancsnokságon -


Gabriel Milton, a háború hőse, sajnálatos módon elhunyt. Legalábbis ez a hír reppent fel, amikor a híres auror nem tért vissza egy szigorúan bizalmas külföldi bevetésről. Az Aurorparancsnokság sosem árult el részleteket a körülményekről és Mr. Milton családja sem volt hajlandó nyilatkozni. Csupán annyit súgott meg a férfi egyik legjobb barátja, hogy: – Túl nehéz feladatot adtak Gabe-nek. Egyedül kellett szembe szállnia számos alvilági mágussal Észak-Afrikában, ám miután az egész akció balul sült el, s több száz áldozatot követelt, nem került elő a teste. A vérnyomokból következtettek arra, hogy meghalt.
 
Azonban úgy tűnik, hogy a híresztelésekkel ellentétben Mr. Milton nagyon is él. Olyannyira, hogy visszatérése első napján máris szóváltásba került az új főparancsnokkal. A vita pedig olyannyira eldurvult, hogy több munkatársnak is közbe kellett lépnie. Az egyik hölgy munkatárs úgy nyilatkozott: – Mr. Milton meg akarta ölni Mr. Macmillant, miután az nyomozást rendelt el ellene. Őt vádolják az egész külföldi katasztrófával! – A hölgy annyira pánikba esett, hogy a történtek után nem volt hajlandó többet megszólalni.

Mr. Macmillan érkezése óta felbolydult a parancsnokság. Sok panasz érkezett rá, túlkapások és vallatások miatt. Többen úgy gondolják, hogy Gabriel Francis Milton meghurcolása is felesleges volt, amelyet csupán a féltékenység szült. Harold Macmillan kinevezése ellenére is jóval kevesebb kitűntetést zsebelt be, mint fiatalabb társa, így sokan egyfajta rivalizálást vélnek felfedezni a történtek mögött. Ugyanakkor egy bizonyos Hilda azt is megsúgta, hogy a két férfi évekkel ezelőtt a kegyeiért versengett, ám ő végül Mr. Miltonnal ment el randevúra. Azóta a két auror egyenesen utálta egymást.

Önnek mi a vélemény a főparancsnok túlkapásairól? Küldje el baglyát a főszerkesztőségünkbe! Foglaljon állást a kérdésbe!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #27 Dátum: 2021. 06. 08. - 18:37:38 »
+5

A MINISZTÉRIUM VÉGRE MEGSZÓLALT


A nemrég megválaszott Macmillan főparancsnok tegnap sajtó elé állt, hogy elmondja a Renddel kapcsolatos nyomozások legújabb eredményeit. Mondadója elején megfogalmazta, hogy úgy gondolja, most áll az Aurorparancsnokság a legközelebb ahhoz, hogy világunk jelenlegi legnagyobb kérdését megválaszolhassa. Az ehhez vezető nyomozások eddigi eredményeit tehát összefoglalta számunka a következőképpen: - A februári nyomozások eredményeképpen számos fontos bizonyíték került a birtokunkba. A legtöbbet azonnali vizsgálatoknak vetettük alá, ám akadtak olyan rejtélyes varázstárgyak is, melyeket hosszas munka során tudtunk csak jobban megérteni.

Ezután kiemelte, hogy még mindig vannak olyan tárgyak, amiket vizsgálnak. A februári akcióknak és házkutatásoknak ugyanis nagyon nagy mennyiségű anyaga lett, melynek feldolgozása idő és energia, ám mindez megéri, ha eredményesen zárul a munka. Macmillan azt is hozzá tette: - Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy meghatározhassunk a Rendnek nevezett csoport szándékait. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy tudós társasággal van dolgunk, de hogy milyen céllal vizsgálódnak, az még egyelőre nem tisztázott.A főparancsnok kérdésünkre, miszerint hogyan kívánják óvni a varázslótársadalmat, amíg a nyomozások végére nem kerül pont, csupán annyit mondott, hogy a Roxfortban, az akadémiákon és a fontosabb helyeken megmaradnak a kirendelt aurorok, illetve hogy a rendezvényeken is számos kollégája fog megjelenni. Az elmúlt időszakban a támadások egyértelműen csökkentek, a kevesebb rendezvénynek köszönhetően, ám a veszély nem múlt el. Így hát a főparancsnok mindenkit kér, legyen rendkívül körültekintő és ha furcsaságot tapasztalna ébren, vagy álmában, azonnal jelentse az esetet.


Végezetül pedig néhány szót mondott még az aurorparancsnokság céljairól: - Csupán annyit ígérhetek, hogy a vezetésem alatt az aurorok még komolyabb energiát fektetnek be társadalmunk védelmére. Ha kell, felveszik a harcot ezzel a Renddel is, vagy bármilyen más veszélyforrással. Ez a feladatunk. A célunk az Önök biztonságának megóvása!


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #28 Dátum: 2021. 08. 24. - 20:08:09 »
+4

MRS. HARDY MEGMENTÉSÉÉRT SZÓLALUNK FEL


A 2002. július 29-én történt eset óta nem került elő Mrs. Hardy, a minisztérium egyik munkatársát, akit a Rend néven ismert csuklyák és maszkok mögé bújó társaság elrabolta. A Foltozott Üstben zajló túszejtésnél a hölgy feladata lett volna a tárgyalás megkezdése, ám a helyszínen fennálló káosz miatt nem sikerült az auror kollégák közelében maradnia, akik megvédték volna az esetleges támadásoktól.


A helyszínen tartózkodók közül többen azt nyilatkozták, hogy mikor már baj történt, egyetlen auror sem igyekezett Mrs. Hardy megmentésére. Úgy tűnt, hogy a nagyjából hét auror, aki bent tartózkodott a Foltozott Üstben a különös támadás végén leginkább a túszok kiszabadításával foglalkoztak. Helyettük egy csapat hölgy próbált segédkezni, de a túszejtő hoppanált Mrs. Hardyval együtt.Az Aurorparancsnokság megkeresésünkre csupán ennyit nyilatkozott: – Mrs. Hardy megmentése folyamatban van. A hölgy családját már megnyugtattuk, hogy Minisztérium a kezében tart mindent és hamarosan visszakapják a szerettüket. – Fogalmazta meg Mr. Macmillan.

Kérdésünkre, miszerint Diana Hardy valóban életben van-e, a főparancsnok nem adott egyenes választ. Csupán annyit erősített meg, hogy a hölgy megmentése folyamatban van és egy pontosan kidolgozott tervet követnek az aurorok, az ilyen helyzetekre megfogalmazott protokollnak megfelelően. Ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, tovább terelve a témát, hogy a helyszínen két holttestet találtak, melyekből az egyik szúrt sebet viselt, a másik pedig egy átok következtében hunyt el. – Két aranyvérű varázslóról van szó. Adrian Flint és  Darius Parkinson. Jelenleg a családtagjaik kihallgatása folyik.


Naplózva

Rita Vitrol
Boszorkány
*****


sercegő penna

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #29 Dátum: 2021. 09. 01. - 19:21:45 »
+2

ELŐKERÜLT!


2002. szeptember 1-én Mrs. Diana Hardyt, a július 29-én elrabolt túsztárgyalót az Abszol úton találták, amint zavarodottan kóválygott. A hölgyet a Foltozott Üstbeli támadás óta nem látta a családja és az aurorok nyomozásai sem jártak sikerrel az úgynevezett Renddel kapcsolatosan. Így Mrs. Hardy úgy tűnt, menthetetlen.


Mrs. Hardy eltűnése a családjának is komoly megrászkódtatás volt. A család egyik barátja úgy nyilatkozott, hogy Diana volt a kis hercegnő odahaza és mindenki rajongott érte. Mrs. Hardy szépsége a rokonság szemefényévé tette őt. Gyerekkora óta rajongással szerette mindenki, most pedig már egyenesen gyászba borultak. – Diana volt a mindenük. Most pedig már gyászruhát öltöttek… el sem tudja képzelni, drága Rita, mennyire megkönnyebültek, mikor előkerült a lányuk. – Nyilatkozott a család barátja, mikor a szülőkről kérdeztük őt.    Mrs. Hardy két napot tölt majd a Szent Mungó Ispotályban. Egyelőre annyit biztosan tudhatunk, hogy fizikális sérüléseket nem szenvedett el, ám nagyon valószínű, hogy egy rosszul elvégzett amneziálás áldozata lett. Így Mrs. Hardy minden bizonnyal semmilyen információval nem tud majd szólgálni a Rendről.

A mungóbeli medimágus, aki Mrs. Hardy felépüléséért felel, nem akart nyilatkozni ennél bővebben a hölggyel kapcsolatban. Csupán annyit mondott: – Egyelőre nem szabad zaklatni. Pihenésre van szüksége. Azonban a kezelő medimágus véleménye ellenére néhány amneziátor szakvarázsló úgy gondolja, hogy a sérült emlékek helyreállíthatóak lehetnek. Kérdésünkre, miszerint ilyen jellegű tevékenységgel próbálkozik-e a minisztréium, választ nem kaptunk.

Véleménye van Mrs. Hardy eltűnésével? Esetleg bírálná az aurorok hozzáállást? Küldje el véleményét nekünk a Prófétához!


Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2022. 05. 04. - 04:28:31
Az oldal 0.092 másodperc alatt készült el 41 lekéréssel.