+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Felnőtt varázslók
| | | |-+  Reginald Cobham (Moderátor: Reginald Cobham)
| | | | |-+  Megkopott újságcikkek
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Megkopott újságcikkek  (Megtekintve 2406 alkalommal)

Reginald Cobham
[Topiktulaj]
***


Ex-Auror - Griffendél Godrik Akadémia tanára

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 12. 05. - 11:41:47 »
+1
Újságkivágások Reginald "gyűjteményéből"
Naplózva

Reginald Cobham
[Topiktulaj]
***


Ex-Auror - Griffendél Godrik Akadémia tanára

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2017. 12. 05. - 12:37:08 »
+1

Reggeli Próféta 3. oldal - 1984. 11. 27.

Nem jön szememre álom!

"Ha kedves olvasónk Hertford-ban lakik, akkor ma reggelre garantáltan tudja, mi az álmatlanság és fejfájás. Ugyanis Hertford mágusok lakta negyedében, valamikor éjjel kettő körül éktelen (és kissé hamis) skótduda szóra ébredhettek a lakosok, ugyanis valaki, vagy valakik a Waffling téren álló Adalbert Waffling szobrot (valaki, vagy valakik) megbűvölték, hogy az dudán egy, a mágusok számára ismeretlen, minden bizonnyal mugli eredetű monoton dallamot fújjon. Miután a környék mágusai eredménytelenül próbálkoztak az álmukat elrabló varázslat megszüntetésével, végül egy a Minisztériumból kiküldött kríziselhárító tudta azt megoldani. Vérlázító, hogy korunk három éve elhunyt egyik legjelesebb gondolkodójából, Adalbert Wafflingból ilyen olcsó viccet űztek, avagy űzött valaki. Lakossági beszámolók szerint ittas hangú gajdolást és pusmogást lehetett hallani a tér felől, majd dehoppanálások pukkanásait, mielőtt az ördögi dudaszó kezdetét vette volna. Nem ritka, hogy Hertford városának csendjét a közeli Griffendél Godrik akadémia növendékeinek egy-egy esti dorbézolása veri fel, éppen ezért nem kizárt, hogy az elkövetők diákok lettek volna. Ha így van, ez túlmegy a szokványos határon. Lapunk megkereste az üggyel kapcsolatban Vincent Brightmore rektor irodáját, a rektori iroda szóvivője pedig a következő írásos nyilatkozatot tette:

>> Intézményünk megkezdte a belső vizsgálatot az éjszakai sajnálatos csendháborítás kapcsán, amennyiben a tettesek az Akadémia növendékei, úgy a következmények sem fognak elmaradni. Amennyiben ez a gyanú beigazolódik, szigorított tilalmak lépnek életbe a lakosság nyugalmának megőrzése érdekében <<

Csak remélni tudjuk, hogy ez így lesz és a továbbiakban nem zavarják meg a kelleténél jobban a hertfordi mágusok nyugalmát."


[Reginald széljegyzete]

"A mélypont. Hárman csináltuk, "skót"-ra ittuk magunkat, akkor jó ötletnek tűnt. Az eredmény: fél évig minden nap öt plusz kör a gyakorlópályán, a kimenők teljes megvonása a tanév végéig, a rektor leordított minket. A diákok java része rühell minket, mert miattunk szigorítottak. Ja és még "reggel" Dora szakított velem. Ez így nem lesz jó, kicsúszik a talaj a lábam alól... le kell állnom."
Naplózva

Reginald Cobham
[Topiktulaj]
***


Ex-Auror - Griffendél Godrik Akadémia tanára

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2017. 12. 05. - 12:56:56 »
+1

Reggeli Próféta 1. oldal - 1998. 01. 05.

A rend ökle lesújt!

"Rajtaütés az Edinburgh közeli terrorista csoporton! A Mágiaügyi Minisztérium reggeli közleményében adta tudomásunkra, hogy az elmúlt időszakban történt, hivatalos személyek elleni erőszakos terrorcselekmények elkövetőin, akit eddig lapunk hasábjain csak "edinburgh-i sejtként" emlegettünk, a január ötödikére virradó hajnalon rajtaütésben füstölték ki. Corban Yaxley Varázsbűn-üldözési Főosztály vezető szerint a legjobb emberei által végrehajtott akció nagyban hozzájárul társadalmunk békéjének és rendjének helyreállításához, a Mugli-születésűek Regisztrációs Bizottságának munkatársait érő attrocitások pedig végre megtorlásra kerültek."

[Reginald széljegyzete]

"Miért olvasom még a propaganda híreket? Talán azért, hogy erőt adjon, ahogy kiszűröm a sorok közül az igazságot. Egyszerűen nevetséges, ahogy megpróbálják sikerként beállítani, miközben Yaxley láncos kutyái már a jeges föld alatt pihenhetnek, azon az egy-kettőn kívül, aki meg tudott lépni. Tudják, hogy hibáztak, de a lakossági elégedetlenséget nem kockáztathatják meg, muszáj erőt mutatniuk. Mi pedig még ma ott igyekszünk majd lecsapni, ahol a legjobban fáj. Vagyis a többiek. Én mozdulni sem tudok még a sebeimtől."
Naplózva

Reginald Cobham
[Topiktulaj]
***


Ex-Auror - Griffendél Godrik Akadémia tanára

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2017. 12. 05. - 13:17:46 »
+1

Reggeli Próféta 2. oldal - 1996. 09. 14.

Információ, de milyen áron?

"Stan Shunpike-ot a népszerű mágusszállító járat, a Kóbor Grimbusz kalauzát letartóztatták halálfalói tevékenység gyanújával. A 21 éves Shunpike-ot tegnap este fogták el claphami otthonában, miután a Varázsbűn-üldözési Főosztályhoz bejelntés érkezett, hogy Shunpike-ot a halálfalók titkos terveiről hallották beszélni egy kocsmában. A Minisztérium a gyanús esetet gyors eljárással vizsgálja ki."

[Reginald széljegyzete]

"Szegény ördög... amikor felvertük álmából, azt se tudta miért visszük be... persze tagadott mindent. Én hiszek neki. A Minisztérium nem. Nekik számok kellenek. Vallomást akarnak és ki is fogjuk csikarni... legalább két napot fog állni egy fal felé fordítva, megkötözve, úgy, hogy 0-24 ébren fogják tartani. Átkozom a napot, amikor erről a mugli módszerről meséltem az osztályvezetőnek. Mikor megtörik, vallani fog, amit akarnak és nem lesz mágikus nyoma kényszernek, a Minisztérium tiszta marad. Nem tudom, mit tegyek. Beszélnem kell a Renddel erről..."
Naplózva

Reginald Cobham
[Topiktulaj]
***


Ex-Auror - Griffendél Godrik Akadémia tanára

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2017. 12. 05. - 13:39:16 »
+1

Szombati Boszorkány -Apróhirdetések rovat - 1984. 12. 05.

"Esküvő, belátható időn belül! Keresem azt az, előkelő vérű, érett korú boszorkát (kellő anyagi tőkével), aki hajlandó egyelőre felmenteni a kenyérkereset nyomasztó rabigája alól, a protektorátus eléréséig támogatni mágusjogot tanuló, ifjú, feltörekvő és bizonyíthatóan nagy jövőjű úriembert, ki hálatelten hajtaná fejét az édes iga alá. Leveleket »Lófarkas boszorkának hasonló adottságú urat« jeligére vár és továbbit a magazin."

[Reginald széljegyzete]

"Kíváncsiak vagyunk, McTavish hány levelet fog kapni! Ha volt olyan patkány és befújt minket a szobros eset miatt, akkor igazán kijár neki is a "törődés", amit tőlünk kapni fog. Mert ez, a nevében feladott apróhirdetés csak a hadüzenet..."
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 02. 18. - 04:21:20
Az oldal 0.07 másodperc alatt készült el 35 lekéréssel.