+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  Hasznos információk
| | |-+  Mágikus tanulmányok
| | | |-+  Házak ismertetője (Moderátor: Mrs. Norris)
| | | | |-+  Hugrabug
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hugrabug  (Megtekintve 866 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2017. 09. 05. - 11:52:46 »
+2


Címerállat

A borz aranyos megjelenése mellett igazi veszélyt képvisel. Nevetségesnek hatha ez az állítást, de nagyon is igaz! Ártatlannak tűnő szinte nyugodt természete megtévesztő lehet. Ha a szükség úgy hozza védekezik, mint a legtöbb ragadozó állat. Kicsiny törékeny jellege ellenére komoly ellenfél lehet, hisz ellenállása éles harapásában nyilvánul meg legesleginkább. Ugyanakkor a borzok összetartóak, és abszolút családcentrikusak. Törődnek egymással, a kolóniával, képesek több generációs klánokat alkotni, melyek együtt küzdenek a természet ellen, a túlélésért. Tökéletes döntés volt tehát a hugrabug ház címerállataként választani, hisz alaptójuk hasonló, sőt teljességgel azonos elvekett vallott.


Kik kerülnek ide?

„A Hugrabugnak nyájas népe
békés, igazságos.
 Oda mész, ha türelmes vagy
S jámbor – ez világos.”

A hugrabugosok megbízhatóak, őszinték és hűségesek. Nem nagyszájúak, de a csendességük ne ámítson el. Nem olyan szendék, amilyennek elsőre tűnnek. A veszélyt ugyanis nem tűrik, és a címerállatunkhoz, a borzhoz hasonlóan ők is megvédik magunkat, ha a szükség úgy hozza, akárcsak a barátainkat, és a családunkat, bármi is történjen. Senki sem félemlítheti meg őket ha egyszer bedühödnek. Vigyázat, egyesek ujjakra mennek és harapnak!

A klubhelyiség

A hugrabug klubhelyiségét egy, a konyha melletti festményen keresztül lehet megközelíteni. A szoba nagyon kellemes és hívogató hely. Tágas, világos, jól megvilágított, kerek helyiség, mely tele van kissé fakó, sárga színű fotelekkel. A bejárattal szemközt egy kandalló helyezkedik el. A hugrabugos diákok itt írják meg házi feladataikat, és itt töltik el szabadidejük nagyrészét. A bejárat mellett egy hatalmas, fekete kőből faragott tábla kapott helyet, melyen arany betűk hirdetik az ostromban elesett, hős hugrabugosok neveit.
Két csigalépcső vezet föl a klubhelyiségből: egyik a fiúk, másik a lányok hálókörletei felé visz.
Ház szelleme: Pufók Fráter


Az alapító

Hugrabug Helga egyik alapítója volt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolának és kora egyik legnagyobb varázslójaként tűnt ki. Róla nevezték el a Hugrabug házat. A házban nagyra tartott értékek a hűség, becsületesség, sportszerűség és tisztességes munka. A Teszlek Süveg mindazonáltal azokat a tanulókat is ebbe a házba sorolja, akik nem rendelkeznek semmilyen kiemelkedő tulajdonsággal, mivel Helga az egyenlő bánásmód híve volt. Helga híres volt a szakács-bűbájairól, a Roxfortban feltálalt ünnepi ételek többsége az ő receptjei alapján készül. A házimanók Helga jóvoltából kerültek a Roxfortba, itt nyújtott nekik menedéket. Neki nem voltak szigorú elképzelései arról, hogy kiket választ a házába, ezáltal Helga egyenlőségre törekvő volt, egyben ezen elképzelései el is különítették a többi alapítótól. Hugrabug egyetlen ereklyéje, egy kis arany csésze, a családban öröklődve végül egy távoli leszármazottjához, Hepzibah Smith-hez került. Smith szerint a csészének mágikus ereje van, de ezt ő sosem tesztelte. A csészét Smith-től Tom Rowle Denem lopta el, aki horcruxá alakította. A csészét Hermione Granger pusztította el egy Baziliszkusz foggal, a Roxforti Csata alatt, 1998-ban.

Híres hugrabugosok

Cedric Diggory - Trimágus Tusa bajnok, a Roxfort hőse
Newt(on) Scamander - híres muglikutató
Pomona Sprout - Hugrabug egykori házvezetője
Arabella Salamander - Göthe Salamander lánya, lénykutató


Az oldal exhugrabugosai

Nymphadora Tonks
Pomona Bimba
Reed Lancaster
Ailish Everdean
Arnold Till
Aubrey Chaisty
Cheryl Quinton
Kathie S. Godly
Briant L. Duboise
Melore Lainey
Shaelynn ScarboroughNaplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2021. 05. 28. - 17:55:49
Az oldal 0.029 másodperc alatt készült el 31 lekéréssel.