Roxfort RPG

Ősi tekercsek => Mágikus tanulmányok => A témát indította: Mrs. Norris - 2012. 01. 22. - 13:15:53Cím: Saját varázslatok!
Írta: Mrs. Norris - 2012. 01. 22. - 13:15:53
Van egy jó varázslat ötleted, amit szeretnél használni?
Küldj PM-et bármelyik Staff tagnak és tedd hivatalossá alkotásodat!

Angelus Mirol szerezteOsruptum - csonttörő átok, az áldozat csontját töri el, ott, ahová a pálca irányul...

Note ussi mirol - egy apró kis ige, mivel kedves áldozataim megbélyegződnek

A bélyegről tudni kell, hogy csak az látja, aki adta és aki kapta. Más számára nem látható, csak egy-két auror, a Halálfalók és természetesen Dumbledore professzor tudja felfedni. Az utolsó szó mindig az, amit bele akarunk égetni az illetőbe. Nem tüntethető el, mert átok okozta bélyeg.

Rupivestis - egyszerű bűbáj, amely az áldozat ruháját szaggatja le...

Vinculum - bilincs kattan az áldozat csuklóin

Flagellii - egy átok, mellyel ostorcsapást mérhetünk az ellenre, oda, ahová a pálca irányul. Nyoma, mint a kézzel fogható ostornak, s ez sem tüntethető el.

Calligo - a pálca suhintása nyomán sürü fekete köd vesz körül, mások számára láthatatlan leszel, de te látsz mindent. Hasonlít a kiábrándító bűbájra, s haszna, mint az Instant sötétség pornak, csak egyszerűbb alkalmazni.

Ceelocelatum - Kendőző bűbáj; ahogy a neve is mutatja, apróbb dolgok elfedésére, elrejtésére, eltakarására szolgál (többek között elrejthetőek vele az átokhegek, tetoválások, piercingek, kisebb zúzódások, karcolások, a ruhán ejtett folt.. stb.)
Határa, zsebkendőnyi méret!!!

Tempus - Egyszerű bűbáj, megmutatja az időt, ha az illetőnek nincs órája.

Cutler  - Fekete mágia, erős átok, az áldozat testén öt centi hosszú mély vágásokat ejt.
 
Nem használhatja ám akárki. Halálfalók, és a Főnix Rendjének tagjai nyugodtan, e mellett hatodév feletti tanulók, de csak ha a karakter személyisége engedi. E mellett, a hegek nem tüntethetők el nyomtalanul, ha csak nem képzett, fekete mágiában járatos személy kezeli.


Izabel Bishop szerezteFinis Captivo - bűvös lánc, amely az áldozat csuklójára/bokájára tekeredik, korlátozva annak szabadságát, míg a megidéző el nem tépi az ezüsthöz hasonló szálat. Kézzel is könnyen szétszakítható lenne, ha a kígyó módjára tekergőző végek nem forrnának össze szinte azonnal.
Különlegessége, hogy hosszát szintén a megidéző határozza meg; a lánc úgy nyúlik, akár a gumi, feltéve, hogy egyik vége még összeköttetésben áll a pálcával.


Ötödik évfolyamtól fölfele bárki használhatja.

Lex Ignis: A célszemély ruházatán tüzes izzó betűkkel megjelennek bűnei, s azok bénító szúrássokkal kínozzák az illetőt, mindaddig míg a ráolvasó szájából el nem hangzik a Lex Culpa varázsige, amely megtöri a bénítást.

A felírás folyamata lassú, ebből kifolyólag durva kínzóátok. Aurorok is használják vallatáskor (használata persze túlkapásnak minősül). Bonyolult pálcamozdulat előzi meg az átkot.

Használata csak felnőtt karaktereknél ajánlott! :P

Gordon Esterhas szerezteMordred két támadó varázslata:

"Saggitiis Dominorum" - kábító átok
Ezen átok a Stuporhoz hasonló, ám effektívebb varázslat. Hatását a meglepetés erejével használja ki. A megfelelő mozdulatok után a pálca hegyéből ezernyi nyíl csapódik ki, melyek az ellenfél felé repülnek. Ám ezek hatástalanok. Csak szemfényvesztés. Az igazi átok a kibocsátás pillanatában élesen felfelé száguld. Az ellenfelem a nyilakra koncentrál, hiszen azok közelednek feléje. Védőbűbájt hajt végre, amiről a nyilak látványosan lepattannak. Az igazi átok ekkor csap le. Ezen idő alatt az ellenfél háta mögé került fölötte. A találat szinte biztosan célt ér.

„Oppero” – vihogó átok
Hatását egészen extrém módon fejti ki. Az ellenfél szabályos röhögő görcsben tör ki, mely lehetetlenné teszi számára a mozgást. Összegörnyed, s a földre zuhan.  Tíz másodpercig tart.

Mordred négy védekező varázslata:

„Saggitiis Defendor” – védőpajzs bűbáj
Hasonló, mint a támadópárja. Ezernyi nyíl csapódik ki a pálcából, s próbálják meg eltalálni a felénk tartó átkot. A nyilak csak az átokra jelentenek veszélyt.

„Blundix” – visszaverő bűbáj
A felénk közeledő átkot, visszaveri az ellenfélre. Egy méretes, öblös fal jelenik meg az idéző előtt, s ez védi meg, s veri vissza az átkot.

„Swirtenio” – hatástalanító bűbáj
A felénk kilőtt átkot hatástalanítja úgy, hogy azt átalakítja. Így mi ránk, már csak ezüstös por hullik, mely a földet érte után el is tűnik azonnal. A főbenjáró átkokra nem alkalmazható.

„Circus Protegum” – védőpajzs bűbáj
Ez a varázslat körülbelül négy ember köré emel egy védőpajzs burát, mely leghosszabb esetben is csak pár másodpercig tart ki, azonban a sok helyről zúduló átkok ellen ritka hatásos. Értelemszerűen egy párbaj esetén ugyanolyan funkcióval bír, mint a „Protego” bűbáj. Több emberes harcnál hatásos.Az első (Saggitiis Dominorum), és a harmadik (Saggitiis Defendor) varázslatot kizárólag hetedévesek és felnőtt karakterek használhatják.
A többit hatodévtől felfelé bárki használhatja.

Norina Mortal szerezteApicius Somnia
Fekete mágusok által használatos varázsige. Amennyiben megszereznek valakitől pár csepp vért, akkor egy bájital elkészítése, és a varázsige az italra történő ráolvasása után, képes a sötét mágus beférkőzni az kiválasztott álmába - de csupán egyszeri alkalommal (= egy bájital egy álomba való "belépést" engedélyez).

Csak sötét varázslóknak ajánlott.

Csak felnőtt karaktereknek.

Sol Harington szerezteLiathegens

Egy tipikus párbajokban is használt varázslat, mely főleg Írországban elterjedt. Az ártás hatására a pálcából apró de annál keményebb, kéken izzó golyók repülnek ki szélsebesen. Az ártás hátránya, hogy kiszámíthatóan egy „lövéssel” csak öt golyó repül ki, melyet a tapasztaltabbak könnyen kikerülhetnek. A sérülések maximum 10 napon belül gyógyuló sebek lehetnek.

Az ártást ötödik évfolyamtól felfele bárki használhatja!

James Wolf szerezte
Colloco aedificium!– lakberendező varázslat. Gyakorlott mágusok az egész házat vissza tudják vele állítani, korábbi állapotukra. Háztartási bűbáj, iskolákban nem tanítják. Kizárólag felnőtt karakterek részére!

Ago aureus! – a tárgyat aranyozottá (de nem arannyá!) teszi. ÁTV varázsige.

Ferrum aureus!– a tárgyat vassá változtatja. ÁTV.

Vestimentum reparo!  - ez olyan, mint az Ocular reparo, csak nem a szemüvegek, hanem a ruhák megjavítására használják.  

Arma paco!– páncélt, fegyverzetet, üstöket, trófeákat megtisztító varázsige.

Atrox incendium totalum! – a futótűz (táltostűz) megidézése. Fekete mágia. Kizárólag olyan felnőtt karakterek használhatják, akiknek valamiféle közük van a fekete mágiához.

Aura! – a pálcából szél tör elő.

Nubilus polus! – időjárásbűbáj, rossz időt varázsolhatunk vele. Felnőtt karaktereknek!

Tempestas maxima! – időjárásbűbáj, mellyel vihart varázsolhatunk. Magas szintű bűbáj, csak felnőtt karaktereknek!

Umbra! – árnyékba borítja megidézőjét. Nem kiábrándító bűbáj, ez inkább egy sötét felhőt képez az ember körül, hogy ellenfele ne láthassa. Sokan használják meglógásra, vészes kimenetelű párbajokból. Felnőtt karaktereknek!

Umbra pulsum! – az előző varázslat ellentéte, ez elkergeti a megidézett „árnyékot, füstöt”.

Hasta impetus! – a pálcából hegyes lándzsák röppennek ellenfelünk felé. Körülbelül öt lándzsa idézhető meg ezzel a bűbájjal. Negyedévtől!

Desertorum impetus! – támadó homokvihart idézhetünk meg vele. Ötödévtől.

Draconis flatus! – sárkánylehelet. Forró, hatalmas lángnyelveket idézhetünk meg vele. Nehéz, és veszélyes varázslat, csak felnőtt karaktereknek!

Mundus effectum! – tisztító varázslat. Bármilyen tárgy megtisztítására alkalmas.
 
Capillus infectum + szín latin neve. – hajfestés, de ez nem az átváltoztatástan órákról megismert bűbáj. Ez végleges hajfestést nyújt, mely nem visszafordítható. Hatodévtől!

Vestio! – Ezzel a varázsigével a ruhák automatikusan felhúzzák magukat. Öltöztető varázslat.

Rado! – a férfiak körében népszerű bűbáj, mellyel sérülésmentesen borotválkozhatnak. Egyszerű varázslat, a pálcát a rászoruló területen végighúzva borotválkozhatunk. Még borotvahab sem kell.

Lapidationis! – a pálcából kövek repülnek ki, melyek az ellenfélre támadnak. Harmadévtől!

Induro!- ezzel a varázslattal megkeményíthetjük tárgyak, vagy akár élőlények anyagát is. A tárgyak megkeményítése roxforti anyag, az élőlényeké viszont veszélyes varázslat, így csak a főiskolán tanulható. ÁTV.

Gallicinium! – ébresztő, vagy riasztó bűbáj.

Ingravesco pedis!– ezzel a bűbájjal elnehezíthetjük ellenfelünk lábát. Szép lassan úgy fogja érezni, nem tud járni, mintha százkilós súlyokat akasztottak volna a lábára. Ötödévtől.

Opprimo! – A varázslatot még háziboszorkányok fejlesztették ki, többnyire gyümölcspréselésre, azonban sötétvarázslók embereken kezdték használni, s később már minden varázsló körében elterjedt varázsige lett. Ezzel a bűbájjal összenyomhatjuk, szó szerint megfojthatjuk ellenfelünket. A varázslat lassan fejti ki hatását, így kínzások alkalmával gyakorta használják. Felnőtt varázslóknak!

Aestuosus! – tárgyakat, vagy akár vizet is felforrósíthatunk ezzel a bűbájjal. Negyedévtől.

Amor cogo![– ha ezt a bűbájt egy pohár italon alkalmazzuk, és megitatjuk kiszemeltünkkel, az azonmód reménytelen szerelmet fog irántunk érezni. Nem azonos a szerelmi bájitallal, a bűbáj fél óra múlva hatását veszti. A Roxfortban tiltott bűbájnak számít. (szó szerint szerelembe kényszerít)
 
Dormito! – a kábító bűbájok egyik finomabb változata. Ezzel a varázslattal bárkit mély álomba szenderíthetünk. Ötödévtől!

Committo!- cipőkötő varázslat, de használják bármi összekötésére.


Merel Everfen szerezte
Capillonodem

Frizura el-rontó bűbáj. Csúnyán összekócolja a célpont haját. Hatása maradandó azon értelemben, hogy ellenbűbáj nem szünteti meg, bár egyszerű fésülés vagy fésülő bűbáj orvosolni tudja a gubancot.
Bár szól városi legenda olyan ritka esetekről, ahol az áldozatot évekig vagy mégtovább menthetetlenül rendbeszedhetetlen hajzat gyötörje, ezek nem bizonyítottak, és valószínűleg túlzó szóbeszédek.

Certusect

Biztonságos szabóbűbáj. A pálca hegye szikeként képes vágni. Csak élettelen, nem kiemelkedően kemény anyagokra van hatása (pl. textilek, karton, keményített bőrök, de fémet legfeljebb megkarcolni tud, vagy csak nincs rá hatással), így biztonságosan használható. A vágásmélység legfeljebb fél centi, csak egy réteget vág át. (pl textil esetén nem vág bele az asztalba, vagy alatta lévő másik anyagba)
Pálcamozgás: a vágni kívánt vonalak mentén végighúzzuk a pálca hegyét.

Consuo

Öltőbűbáj. Textilek összevarrására alkalmas, de egyszerűbb hímzések is létrehozhatók vele. (Két anyag széle helyett az anyag felületén ugyanazok az öltések, egyszerűbb vonalmintákhoz pl.) Odafigyeléssel és gyakorlattal javítható a varrás minősége, finomsága. A cérna színe eredetileg egyezik az anyagéval, de kívánt szín latin/olasz neve hozzátételével a varázsigéhez azzal a színnel varr.
Pálcamozgás: Szintén a kívánt varrás vonala mentén végighúzott pálcahegy.
(Sebeket is sikerülhet összevarrni vele, de erre a célra inkább csak vészmegoldásként ajánlott: nem ilyen varrásra alkalmas.)

Cygnogibbo

Libakar- vagy púposhattyú-rontás (http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,4118.msg64109.html#msg64109) A célpont arra kényszerül, hogy ameddig a rontás tart, a domináns oldali (pl. jobbkezesnek jobb) karján befeszítse és mutogassa a bicepszét.
Párbajban egyben ideiglenesen kiiktathatja ezzel a pálcát tartó kezet is.


Exsuctio

A céltárgyat / célpontot erős, hirtelen húzó- vagy szívóhatás éri. Alkalmas szilárd tárgyakhoz, pl. beszorult, beékelődött tárgyak kiszabadításához, de megfelelő gyakorlattal és elég hamar alkalmazva mart sebből is ki lehet vele szívni a mérget.
Párbajban is alkalmazható cselként: lábak kirántása vagy súlypont fölött alkalmazva a test előrerántása útján, hogy az ellenfél egyensúlyát vessze, de közvetlenül sérülést nem okoz.

Begyűjtőbűbájhoz képest: A hatás erőteljesebb, de kevésbé célzott és rövidebb távú, mivel a céltárgynak nem kell eljutnia a varászlat elvégzőjéhez.

Pálcamozdulat: a varázslat céljára mutatunk a pálcával, majd hátrarántjuk a pálcát. A hátrarántás gyorsaságával és hosszával befolyásolható a rántó hatás ereje.

Igniferro

Fém, főként vas vagy acél tárgyak mágikus felhevítésére: a tárgy kinézetre és hőmérsékletre olyan lesz, mintha vörös izzásig lenne hevítve, de annyiban különbözik az egyszerű izzítástól, hogy hogy közben megőrzi a hideg állapotú szilárdságát és anyagszerkezetét.
A hatás átmeneti, a varázslat csupán percekig él, folyamatos összpontosítással meghosszabbítható a hatás néhány perccel.
A varázslatot csak felnőtt varázslók alkalmazhatják!


Sangrapio
Vérvonó átok

A mugli vívótőrökkel párhuzamosan terjedt el, talán azon okból is, hogy az utólagos nyomai megkülömböztethetetlenek legyenek. Az átok vékony, mély szúrást ejt az áldozaton, és "kihúzza" a vért a seben keresztül, nagy mértékben gyorsítva a vérzést, elvérzést.
Ha az átok talál, nagyon gyorsan halálos lehet a vérhúzó hatása miatt, főleg mellkasi vagy ütőeres találat esetén, ellenben egy jól elvégzett egyszerű Protego is ki tudja már védeni.

A varázslat csak célozva is használható, de a pálcával való szúró mozdulattal fokozható a hatása, bár ez harciasabb pálcákkal érvényesül inkább, békésebb természetű pálcáknál minimális, vagy akár semennyi külömbséget nem eredményez a szúró mozdulat.
A varázslatot csak felnőtt varázslók alkalmazhatják!

Eledir de Infernal szerezte
Arcoloritum

Ezt a varázslatot valószínűleg egy olyan varázsló vagy boszorkány kísérletezhette ki, aki szerette az ünnepi hangulatot, vagy talán csak bohókás kedélyű volt. Viszont ez magának a varázslatnak a hatásához ma már semmi köze. Az a már égő láng, amire rámondják ezt a bűbájt a szivárvány színeiben fog égni. Természetesen nem egyszerre, hanem felváltva. A kéktől a pirosig nagyjából hét másodpercenként váltva a színeit. A hatása nem tart örökké, hogyha addig el nem alszik a tűz, akkor csupán három napig tart a bűbáj, azután elkezdi elveszíteni az erejét, így a színeket elkezdi felcserélni, gyorsabban illetve lassabban vált színeket, majd a szín elhalványul és újra az eredeti színében fog világítani a láng.

Arcoloratmen totallum

Ezt a varázslatot ugyanaz alkotta, aki az Arcoloritum igét. Ezzel a bűbájjal a varázsló elérheti, hogy egy zárt teremben hét napig minden láng úgy cselekedjen, minthogyha az Arcoloritum bűbájit szórták volna rá. Figyelem! Csak akkor világít színtváltva egy láng, hogyha az a bűbájjal beszórt teremben van, ezért, hogyha onnan kivisszük, akkor újra rendes láng színe lesz.


Cím: Re: Saját varázslatok!
Írta: Mrs. Norris - 2015. 10. 01. - 19:35:42
Willow Fawcett szerezte
Canis morsus
Az akire kimondják ezt az átkot úgy érzi, mintha minden porcikáján kutyák harapnák meg. Nagyon nagy fájdalommal jár viszont egy idő után elmúlik az átok hatása. Megszüntetni nem lehet. Egy gyengébb embernek a bőrén meg is jelenhetnek a harapásnyomok.
A Fawcett család találta ki és használja. Ha valaki más tud róla, azt csak is tőlük tanulhatták meg.

Expectantium
Bénító varázslat: Ott ahol eltalál valakit ez az átok, megbénul az izom. Végtagok esetében a teljes testrész lebénulhat, míg például a mellkast eltalálva megállíthatja a szívet illetve a tüdő működését is. Hatodévtől tanulható varázslat. Fel lehet oldani a Finite igékkel.

Motum Tardum
Olyan védekező varázslat, ami fél perccel lelassítja annak a személynek a mozgását, akire kimondták a varázslatot. Hetedévtől.

Laminae pluviam
Virágszirom eső: Első évfolyamon lehet tanítani, nagyon alap varázslat. Elsősorban gyerekek elkápráztatására szolgál, illetve a szerelmesek használják gyakran hangulatkeltés céljából. A megidézésének helyétől egy két méteres sugarú körben vegyes virágszirmok kezdenek el hullani a semmiből, illetve a virágok illata is érződik.
Erősebb mágiával rendelkező személyek irányítani is tudják ezeket a szirmokat, ezáltal akár védekezésre is használhatóak vagy figyelem elterelésre.

Ludum tempore
A bűbáj lényege, hogy időt lehet nyerni vele. Csak a főiskolai oktatásban sajátítható el a második szemesztertől. Sok gyakorlás kell hozzá, mivel nagyon nehéz és bonyolult varázslatról van szó. Az időt kavarja meg egy kicsit olyan téren, hogy egy nap 24 óráját maximum kettővel ki tudja toldani. A tényleges idő mértéke függ a használója képességeitől. Naponta maximum csak egyszer alkalmazható.
Hátránya, hogy a következő napot ennyivel lerövidíti. Nem érdemes használni két egymást követő napon. Ha valaki mégis megteszi, akkor az utána lévő napból hatványozottan tűnik el az idő. Tehát akkor már négy óra, nyolc, tizenhat stb.
A megidézésének a módja:
Egy óra számlapjára kell mutatni a pálcával, és elmormolni a Ludum tempore igét, és addig ott tartani, amíg a nyerni kívánt időt el nem érjük.

Speculo faciem
Nehéz varázslat, csak felsőoktatásban elsajátítható. A varázslat használójáról egy tükör másolatot készít, ami nem varázslatképes. Elsősorban figyelemelterelésnek és bűbájok gyakorlásához használható. Nem érez semmit, olyan mintha egy mozgó próbababa állna az illető mellett.

Velocem
A Motum Tardum ellentéte. Fél perccel felgyorsítja a személy mozgását.
Ezeket a varázslatokat muglikon nem lehet használni. Azon alapszik, hogy minden élőlénynek van egy saját időritmusa, ami alatt megtesz dolgokat. Ezt az időritmust gyorsítja fel vagy éppen lassítja le. A hatásuk csak egy percig tart. Hetedévtől.

Vestigium Sectator
Egy nyomkövető bűbáj. Embereken és eltévedt háziállatokon egyaránt alkalmazható. Egy személyes vagy az eltűnt által gyakran használt tárgyra kell kimondani a varázslatot, ami aztán egy fonal segítségével elvezeti a keresőt a keresetthez. A hatótávolsága maximum száz kilométer. A kör központja mindig az a tárgy, amire kimondták a bűbájt. Felnőttek használhatják csak.

Patrick McFly szerezte
Rursus Incipere - egyszerű tárgymozgató bűbáj. Első évfolyamos tananyag.

Rursus Finis - A Rursus Incipere lezárására szolgál, bár erre alkalmas a Finito ige is. Első évfolyamos tananyag.


Ayako Hidayashi szerezte
Glacio Intemperi- Egy erős varázslat, mely alkalmazása során, hűvös, fagyott havas örvényt generál maga köré a használó, melybe ha valaki beletéved azt a szálló jégdarabkák veszik támadásba.
Hetedik évfolyamon tanítják.

Glacies Religio - Egy pálcavonással alkothatunk jégszobrokat, tetszőlegesen alakítva formájukat. Vigyáztat, melegben gyorsan olvadhat!
Ötödik évfolyamon tanítják.

Ablatio - Egy egyszerűbb jégre használt bűbáj, mely állandóvá teszi azt, s meggátolja olvadásuk folyamatát, ezzel akár melegebb terekben is biztonságban tudva a jégszobrokat, jégdíszeket. A Finite vagy bármely másik hasonló bűbáj alkalmazása feloldja a hatást, s újból engedi olvadni a jeget.
Ötödik évfolyamon tanítják.

Mirabella Harpell szerezte
Nivalis passum - Ezzel az igével nem hagysz nyomot a hóban, mintha a tetején sétálnál anélkül, hogy belesüppednél. Sima finitével megszüntethető, de a használó varezserejétől és koncentrációjától függően előbb-utóbb megszűnik a hatása magától is.
Harmadik évfolyamon tanítják.