Roxfort RPG

Ősi tekercsek => Reggeli Próféta => A témát indította: Rita Vitrol - 2012. 01. 08. - 18:49:54Cím: Hírek a Világkupáról!
Írta: Rita Vitrol - 2012. 01. 08. - 18:49:54
(http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/news01.png)  Bizonyára sok olvasónk emlékszik még cikkünkre, melyben bejelentettük, hogy idén kezdetét vette a Négyszázhuszonharmadik Kviddics Világkupa! Sportrovatunk azóta is folyamatosan közli az eseményeket, ám azok kedvéért, akik nem olvasták volna a fent említett cikket, felfrissítem a híreket.

   A Világkupára ezúttal több mint 204 ország jelentkezett, hogy bemutathassa Kviddics tudását. A Nemzetközi Mágikus Sportliga ezen okból úgy döntött előrébb hozza a nagy múltú eseményt. Az előválogatók már December 15. óta zajlanak minden héten legalább három mérkőzést kísérhet szemmel a varázs világ. A Kupát egyébként Japán és Bulgária zseniális mérkőzése kezdte, melynek helyszíne a sokak számára ismert, brazil őserdőben elhelyezkedő stadion volt. A mérkőzést Japán nyerte zseniális passzaival kijátszva a brazil válogatottat.

   De! Ezúttal olyan meccsnek lehettünk tanúi, melyre minden kviddics kedvelő boszorkány és varázsló felkapta a fejét! A tegnapi napon a Kongó déli szavannáján felállított stadionban az említett ország válogatottja megsemmisítő vereséget szenvedett. A kviddicsterén éppen fejlődésnek induló ország a legútibbi Kupagyőztes Írországot látta vendégül. A bukmékerek szerint az összecsapás eleve esélytelen volt, de ilyen megalázó kongói vereségre ők sem számítottak. A mérkőzés összesen három óráig tartott és az ír válogatott (http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/300-0.png)-ra verte el Afrika negyedik legjobb válogatottját!
 
„Egyszerűen hihetetlen volt! Az írek úgy cikáztak a pályán, mint a tündérmanók! Szavamra mondom, csoda, hogy az aranycikesz nem repült szégyenében magától a fogó kezébe, úgy lerepülték volna még őt is. Nem tudom, miből készülnek az ír seprűk, de mindenképpen be kell szereznie párat az Angol válogatottnak is!” Nyilatkozta lapunknak Ludo Bumfolt – a Varázsjátékok és Mágikus Sportok Főosztályának vezetője.

   A meccset többször is felülvizsgálták, de nem találtak semmi csalásra utaló nyomot, bejelentették, hogy a hihetetlen végeredmény teljesen szabályos. Írország ezzel legelőre került a még éppen csak kialakulóban lévő pontlistán és ellenfele, a Kongói Demokratikus Köztársaság máris kiesett a Világkupából. A hihetetlen mérkőzés végén az ír csapat kabala leprikórnjai vidám táncot jártak a stadion feletti égbolton. A két válogatott tisztességes kézfogással zárta le a szégyenítő vereség bűzében úszó meccset.

(http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/irish.gif)


(http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/news02.png)

  A kviddics népszerűsége Afrika szerte növekszik és egyre nagyobb eredményeket mutatnak fel. Ezzel szemben idén a Fekete Kontinensről összesen csak hét ország küldte el legjobbjait a Világkupára. Természetesen a három vezető ország: Uganda, Togó és Etiópia még mindig elől van a ranglistán viszont a másik négy ország (Kongó, Egyiptom, Dél-Afrikai Köztársaság és Tunézia) egyre lejjebb kerül, ahogy már fent említettem, Kongó már ki is esett. Ha a selejtezőkön ugyanilyen eredményeket mutatnak, nem biztos, hogy sokáig versenyben maradnak.

(http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/Untitled-1-19.gif)
(http://i896.photobucket.com/albums/ac168/Nobu_2010/Staff%20Cuclik/ritus.png)