Roxfort RPG

Múlt => Mágiaügyi Minisztérium => A témát indította: Mrs. Norris - 2010. 01. 02. - 16:30:44Cím: 8. emelet - Átrium
Írta: Mrs. Norris - 2010. 01. 02. - 16:30:44
Egy hatalmas előcsarnok. Az Átrium egy hosszú, tágas terem, sötét fapadlóval és pávakék mennyezettel, melyen csillogó aranyszimbólumok mozognak szüntelenül. A falak mentén kandallók sorakoznak, a látogatók liftje felől nézve bal oldalon az érkezők, jobb oldalon pedig a Minisztériumot elhagyni kívánók számára.

A csarnok közepén áll a Mágikus Testvériség szökőkútja, melyen varázslót, boszorkányt, kentaurt, koboldot és házimanót ábrázoló aranyszobrok állnak. A kobold, a kentaur és a manó csodálattal néz fel a boszorkányra és a varázslóra. A két mágus pálcájából, a kentaur nyilának hegyéből, a kobold sipkájának csúcsából és a házimanó két füléből vízsugár lövell ki. A kútba pénzt dobva adományt küldhetünk a Szent Mungo Ispotály számára.

A csarnok túlsó végén hatalmas aranykapu áll, melyen áthaladva a látogatók a Minisztérium különböző szintjeire vezető liftekhez jutnak, a biztonsági ellenőrzés után. Az ellenőrzésre az aranykapu előtt bal oldalon, a biztonsági őrszolgálaton kerül sor. Itt sor kerül a látogató gyors ellenőrzésére, valamint pálcája regisztrálására. Az ellenőrzés után, az aranykapun túl egy újabb csarnokba érünk, ahol 20 aranyrácsos felvonó található - ezekkel lehet eljutni a Minisztérium különböző szintjeire.

Az aranykapu előtt, egy kis bódészerű helynél található a Mágiaügyi Minisztérium Nyilvános Információs Szolgálata, mely munkaidőben felel az általános, felmerülő kérdésekért.

Az Átriumból is nyílnak ajtók rejtett helyiségekbe, ahova csak az illetékes dolgozóknak jogos a belépés. Ilyen a Minisztérium Varázslatos Rendfenntartási Osztálya, akik a tisztaságért és a zavartalan munkáért felelnek, vagy a Mágiaügyi Minisztérium Felrobbanó Bonbonainak Hulladéktartálya.