Roxfort RPG

Karakterek => Örökbefogadó => A témát indította: Mrs. Norris - 2013. 07. 24. - 16:59:59Cím: Hivatalos karakterek
Írta: Mrs. Norris - 2013. 07. 24. - 16:59:59
Hivatalos karakterek

Itt, az Örökbefogadóban egy nagy asztalnál várakoznak azok a karakterek,
akiket szabadon bárki elvihet.

Hogyan fogadjak örökbe?

Mi sem egyszerűbb!
Pusztán regisztrálj a választott karakter nevével, majd staffos karakter esetén
vedd fel a kapcsolatot valamelyik moderátorral vagy adminisztrátorral.

Felhívnánk a figyelmet az úgynevezett kéthetes szabályunkra:
amennyiben regisztrálsz egy lombikkarit, de két héten belül nem
érkezik hozzá előtörténet, töröljük a regisztrációt. Nem szeretnénk,
ha a karakteralkotás átmenne stipi-stopi játékba. Amennyiben több időre
van szükséged, kérlek, írj valamelyik staff tagnak, hogy mennyi plusz időre van szükséged még.


Cím: Heaven Rowley
Írta: Mrs. Norris - 2019. 05. 28. - 20:02:29
HEAVEN ROWLEY

(https://i.imgur.com/zTBZc6B.jpg) (https://i.imgur.com/Zdar7VP.jpg)


Nem:
Kor: 40
Foglalkozás: Számmisztika tanárnő
Munkahely: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző
Vér: Félvér
Hirdető: Staff
Avialany: Cameron Diaz

A karakterről:
Heaven mindig a társaság lelke volt. A lány, aki ragyogott az örömtől és örök optimizmusától mindenki jobb kedvre derült. Nem is csoda, hiszen a lány a kor szelleméhez igazodva tinédzser korát jóformán muglik között töltötte, legalábbis a nyári szünetek alkalmával, s belekóstolt az élet minden egyes kis örömébe. Sosem lázadt, nem látta, hogy mégis miért kéne lázadni. Ő egyszerűen csak élte az életét, nem törődve azzal, hogy mit hoz a jövő.
Ötödikben azonban meghúzták szinte minden tárgyból, ezután pedig már a szülei sem hagyták figyelmen kívül lányukat, s szűkebbre fogták a nadrágszíjat. Heaven kénytelen volt tanulni, különben nem kapott semmi zsebpénzt, és amikor otthon volt, akkor sem hagyhatta el a házat, tanulnia kellett. Így következett az be, hogy életében először elkezdte érdekelni a tananyag. A kényszerített körülmények áldozata lett, s egy éven belül tisztességes eredményeket szerzett az RBF vizsgáin, ezután pedig könnyűszerrel vette az akadályokat, hetedik végén házának egyik legjobbjaként végzett.

Kedvence a számmisztika volt, így ezzel tanult tovább, tanár szeretett volna lenni. Leginkább azért, mert viszonya volt az akkori számmisztika tanárral, s tetszetős volt számára egy hasonló karrier, az egyetem után azonban nem sikerült neki bekerülni, s az elkövetkező két évben maga alá temette az alkohol, ahonnan ismét szülei szedték össze. Ezután nem sokkal, 29 évesen megismerte Markot, s fél év elteltével összeházasodtak. Fiuk, Elliot egy évre rá született meg, s ezután boldog háziasszonyként élte mindennapjait, az alkoholt végleg félre tette, futni járt a parkba, miközben gyermeke életét egyengette. Röviden: teljesen szokványos háziasszony életet élt.
A háború azonban nekik sem hozott túl sok jót, s Mark egy szerencsétlen találkozást követően életét vesztette. Heaven-t azonban ez már nem tudta megtörni. Természetesen nagyon lesújtotta a hír, de már nem egyéb eszközöket használva kereste a kiutat, hanem egymaga állt fel. Példát kellett mutatnia a fiának, s túl kellett tennie magát a történteken. Ennek köszönhető az is, hogy végül jelentkezett a megüresedett roxforti állásra. Újrakezdésnek tökéletes lesz számára, és legalább a fiához is közel lehet.  

Megjegyzés: A karakter már rendelkezik profillal, ha örökbefogadnád, vedd fel a kapcsolatot a STAFF valamelyik tagjával!


Cím: Sebastian Monstro
Írta: Mrs. Norris - 2019. 06. 20. - 15:21:59
SEBASTIAN MONSTRO

(https://i.imgur.com/wvfowA6.jpg) (https://i.imgur.com/69WRsi1.jpg)

Nem: Férfi
Kor: 28
Foglalkozás: Főosztályvezető
Munkahely: Mágikus Szeszélyügyi Főosztály, Mágiaügyi Minisztérium
Vér: Arany
Hirdető: STAFF
Avialany: Jensen Ackles

A karakterről:
A Monstro család, bár már a középkor óta az aranyvérűek sorát erősíti, sosem volt igazán elismert. Erről persze részben a férfi tagok nem túl eszes megnyilvánulásai tehettek, illetve az a brutális kegyetlenség, amivel gyakran léptek fel ellenségeikkel szemben.
Sebastian Monstro maga is „praktikus” semmint eszes gondolkodású gyermekként került a Roxfort falai közé. Ám éppen az iskolai falai között szerzett kapcsolatai és barátságai révén kezdett másképp tekinteni a világra.
Nem érdekelte, ha kétszer annyit kellett tanulnia, mint más gyereknek, ő unokatestvéreivel ellentétben
nem a kegyetlenkedést hajszolta, hanem a tudást.
A Roxfort befejeztével protektornak tanult, célja pedig egyenesen a Wizengamot volt. Ám a Monstro névvel oda közel sem volt olyan könnyű bejutni, hiába az aranyvér. Ezért a húszas éveiben feleségül vett egy idősebb Mirol lányt, aki közel negyven évvel volt idősebb nálam. Az újabb kapcsolat jobban mutatott az önéletrajzában, mint bármilyen diploma.
Az asszonyt persze sosem szerette és ha együtt is háltak, azt kényszerből tette, nem is remélve, hogy valaha rátalál az igaz szerelem… A háború után felesége mosta tisztára a nevét, ugyanis majdhogynem nyilvánvalóan részt vett sárvérűek megkínzásában és megölésében. Azóta is rémálmok gyötrik, hiszen mindez családi nyomásra történt.
1999. februárjában kérték fel, az új jelek miatt a Mágikus Szeszélyügyi Főosztály vezetésére.

Megjegyzés: A karakter már rendelkezik profillal, ha örökbefogadnád, vedd fel a kapcsolatot a STAFF valamelyik tagjával!


Cím: Claus Firethorn
Írta: Mrs. Norris - 2020. 03. 05. - 11:25:34
CLAUS FIRETHORN

(https://i.pinimg.com/564x/b0/2d/a7/b02da756743c54aa7b0d4847f0ee59f5.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/16/18/81/161881267fa7f4bfb6345c50458fae5e.jpg)Nem: férfi
Kor: 27-35
Foglalkozás: újságíró
Munkahely: Reggeli Próféta
Vér: félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Hugh Dancy

A karakterről:
Claus világéletében szeretett írni. Elsőként rövidke mesékkel kezdte, de a roxfortos évei alatt részt vett az akkori iskolaújság megalapításában. Utolsó iskolai éveiben pedig már a Reggeli Próféta is leközölte egy-egy cikkét. Akadémiai évei alatt pedig gyakornokként dolgozott a napilap szerkesztőségében.
Bár a karrierje mindig fölfelé ívelt a magánéletben nem volt ilyen szerencsés. Nem csak, hogy egyetlen barátja sem tartott ki mellette, menyasszonya, Isabella is elhagyta egy botrányos megcsalási ügyet követően. A férfi így egyenesen a munkába menekült és hamarosan megkapta a Próféta politikai rovatának vezetését is. Provokatív stílusa egyre kiélezettebbé, már-már támadóvá vált, de rajongói éppen ezt szerették annyira.

Megjegyzés: A karakter egyeztetés után publikálhat rendszeresen a Reggeli Prófétába, az oldal aktuális eseményeiről!


Cím: Dorian Belby
Írta: Mrs. Norris - 2020. 08. 02. - 11:10:30
DORIAN BELBY

(https://i.imgur.com/0kpgNik.jpg?1) (https://i.pinimg.com/564x/ff/62/3d/ff623d82be85ad159b2cca7880f54381.jpg)Nem: Férfi
Kor: 34
Foglalkozás: Átváltoztatástan tanár
Munkahely: Roxfort
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Iwan Rheon

A karakterről:
Dorian Belby Damocles Belby a híres bájitalkeverő egyetlen fia. A család kevésbé tanultnak tekintett tagjaitól eltérően Damocles gondoskodott róla, hogy a fiú a lehető legjobb oktatásban részesüljön, így a Roxfort után tudományos pályára terelgette. Bár Doriannek is kiváló érzéke volt a bájitalokhoz, legkimagaslóbb eredményeit még is az Átváltoztatástan keretein belül érte el. Dorian mindig is a tanulásnak és a tudománynak élt, ám ez csak látszólag volt így. Az italozás, a hétvégi partik jelentették számára az igazi kikapcsolódást.
Dorian mindössze 32 éves volt, mikor a Foltozott Üstben töltött baráti összejövetel után, némileg ittasan bekeveredett a Zsepiszok közbe. Bár mások úgy vélnék, milyen szerencsés, hogy épbőrrel megúszta mindezt, ő mégis úgy hitte, akkor követte el élete legnagyobb hibáját. Ugyanis, mikor beült a Vakegérbe, hogy igyon magányában még egy kört, egy kétes alak fordult hozzá, miszerint eladná neki a háborúban elhuny öreg kutató, Thomas  Borage jegyzeteit… s Dorian bólintott. Öt galleonért cserébe pedig egy olyan varázslatot talált a poros papírok között, mely még nem került szabadalmaztatásra. Ő mindezt a sajátjaként adta el és egy évvel később elnyerte a Merlin díjat - jóval fiatalabb korában, mint az apja. A férfi élete gyökeresen megváltozott, hírnevet szerzett, a legjobb tudósokkal dolgozott és 2001-ben még roxforti professzornak is felkérték… de vajon a bűntudat mennyire hagyja nyugodni? Talán az ép eszét is elveszi?


Cím: Hope Cromwell
Írta: Mrs. Norris - 2020. 08. 25. - 16:09:19
HOPE CROMWELL

(https://64.media.tumblr.com/ca4e9060f29f0a6250af6ff9cc35beb0/tumblr_nlqr8thseh1tgme9lo9_250.png) (https://64.media.tumblr.com/99b574dc524196445b0940a33bd80c74/tumblr_nlqr8thseh1tgme9lo2_400.png)


Nem:
Kor: 38
Foglalkozás: medimágus
Munkahely: Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Angelina Jolie

A karakterről:
Hope kislány kora óta biztosan tudta, hogy medimágus szeretne lenni, minden bizonnyal azért, mert anyja folyamatosan azt verte a fejébe, hogy az apja is az volt. Ezen kívül azonban nem sokat tudott a férfiről, még csak a nevét sem. Anyja vezetéknevét kapta, így egész gyermekkorában hatalmas űrt érzett és amint bekerült a Roxfortba, megpróbált mindent megtenni, hogy a levéltár és a könyvtári anyagok segítségével kiderítse ki is lehet az apja. A kutatással nem sokra jutott és mikor az akadémiára bekerült, akkor sem jutott előrébb.
Már a Mungóban kezdte meg a gyakorlatát, mikor édesanyja bevallotta, valójában semmit sem tud az apjáról. Csupán egy mámoros nyári éjszaka volt tizennyolc éves korában, majd a férfi szőrén-szálán eltűnt. Hope azonban nem adta fel a kutatást, de csak harmincnyolc évesen, egy tönkrement házassággal és egy három éves kislánnyal később szánta rá magát, hogy a kutatást szakemberekre bízza… közben pedig nem adta fel a reményt, hogy rátalál újra a szerelem.


Cím: Alfred Eaton
Írta: Mrs. Norris - 2020. 08. 25. - 16:11:38
ALFRED EATON

(https://i.imgur.com/Gd8CJZQ.jpg?1) (https://i.imgur.com/WZX5t4N.jpg?1)


Nem: Férfi
Kor: 21-22
Foglalkozás:Akadémiai tanuló, MMMM
Munkahely: -
Vér: Mugli születésű
Hirdető: STAFF
Avialany: Alex Wolff

A karakterről:
Alfred gyerekként sok csodát megálmodott, leginkább éjszaka, a kis párnájára hajtva a fejét, miután Merlinről és egyéb varázslókról olvasott varázslatos meséket. Sosem gondolta volna, hogy ez a világ egyszer tényleg annyira az övé lesz, mint a gondolataiban. Amikor megkapta a Roxfortból a levelét, azt hitte az egyik szomszéd gyerek szórakozik vele… de amint belépett az Abszol útra és megkapta a tankönyveit, a varázspálcáját hirtelen minden olyan valóságosnak tűnt.
A Hugrabug tanulójaként gyorsan barátokra lelt, az iskolában töltött idők önmaga felfedezésével teltek. Hamar kiderült, hogy élénken érdeklődik a mágikusan aktív helyek iránt, de sosem volt elég jó tanuló ahhoz, hogy tudományos pályára menjen, így fényképészetet kezdett tanulni a Manifesztálódott Mágikus Művészetek Magasiskolájában a Roxfort után. Már rögtön az első éve után egy természetfotós megbízást kapott, egy mágiatörténész professzor mellett, ekkora Skócia és Írország varázslatos vidékeit járhatta be. Pontosan tudta innentől mivel akar foglalkozni… azonban a háború és a sérüléseket, amiket akkor elszenvedett három éves visszavonulóra ítélték, halasztania kellett az egyetemen és még a szüleivel is rossz viszonyba került. Innen kell hát most felállnia, hogy visszarázódjon ősztől ismét az akadémista életbe.


Cím: Misty Graham
Írta: Mrs. Norris - 2020. 08. 25. - 16:12:38
MISTY GRAHAM

(https://i.imgur.com/ZdiSTgm.jpg?1) (https://i.imgur.com/a79rbpN.jpg?1)Nem:
Kor: 14 - 15
Ház: Griffendél
Évfolyam: Ötödik
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Bridget Satterlee

A karakterről:
Misty legelső komolyabb élménye a Roxfortból az Ostrom volt. Az az Ostrom, ami előtt már amúgy is rettegett mugli édesapja miatt. A lány állandó zaklatásnak volt kitéve az iskola fala között, csupán egyetlen barátja, Patrick tartotta benne a lelket. A hugrabugos fiú folyamatosan nyugtatgatta, sőt valamilyen úton-módon még a leveleit segített kicsempészni az iskolából a szüleinek. Csakhogy az Ostrom napján minden megváltozott: Patrick már nem tűnt erősnek és határozottnak, sőt egyenesen gyávának. Elbújt és a lányt magára hagyta a halálfalókkal.
Bár Misty komolyabb sérüléseket szenvedett, sok még ma is ott volt a testén hegként. Ezek megerősítették és emlékeztették arra, milyen volt, amikor valakiben megbízott, de az magára hagyta a bajban. Misty többé nem barátkozott, sőt mogorva volt és kegyetlen azzal, aki csak barátkozni próbált vele. Aztán megismerte a Szeszélyt… egyenesen a saját bőrén tapasztalta meg az Illuzionista műsorát követően és azóta egy újabb heget cipelt a karján, amitől még jobban bezárkózott.
Vajon talál valakit, akinek meg tud nyílni majd újra?


Cím: North Manly
Írta: Mrs. Norris - 2020. 08. 25. - 16:13:26
NORTH MANLY

(https://i.imgur.com/0GiiEGK.jpg?1) (https://i.imgur.com/wIGXN8D.jpg?1)


Nem:Férfi
Kor: 35
Foglalkozás: Auror
Munkahely: Aurorparancsnokság
Vér: Mugliszületésű
Hirdető: STAFF
Avialany: Chiwetel Ejiofor

A karakterről:
North még csak nem is sejtette, hogy létezhet mágia. Szülei egész gyerekkorában a realizmusra nevelték, apja ugyanis kemény férfit akart belőle faragni. Megrögzötten próbálta autóversenyekre vinni, megmutatni neki a kemény munkát és annak gyümölcsét. North pedig akarta is ezt, mégha érezte a szíve mélyén, hogy ő más. Szerette az erő álarcát, az volt, ami megvédte. 11 évesen, mikor megkapta a roxforti levelet, úgy érezte ez újabb lehetőséget ad arra, hogy hatalma legyen, így hát a Hollóhát tagjaként minden idejét gyakorlással és tanulással töltötte.
A háború idején mugli születésű varázslókat segített, ha kellett menedéket szerzett nekik, megvédte vagy megetette őket. Ekkor ismerte meg Harlant, aki medimágusként hasonló módon cselekedett. A férfi elrabolta a szívét, ám érzései nem találtak viszonzásra, hiába próbálta felkelteni mindenféle módon a figyelmét. Csak akkor jött rá, hogy nem volt elég bátor, mikor a Roxfort Ostroma után Harlan véres testét tudta csak a karjaiba venni. Tisztességgel eltemette a férfit, minden évben ellátogatott a sírjához és éppen az ő emlékére döntött úgy, hogy a Szeszéllyel kapcsolatos vizsgálatokban aktívan részt vesz. Ezt pedig az Aurorparancsnokság vezetője, Arnold Till engedélyezte is neki.


Cím: Zane O'Connor
Írta: Mrs. Norris - 2020. 09. 16. - 14:35:25
ZANE O’CONNOR

(https://i.imgur.com/peK8mx4.jpg?1) (https://i.imgur.com/xy2EyLa.jpg?1)Nem: férfi
Kor: 35
Foglalkozás: Akadémiai tanár
Munkahely: Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája
Vér: Aranyvér
Hirdető: STAFF
Avialany: James Franco

A karakterről:
A művészet szabadság.
Zane aranyvérű család tagjaként a mágusvilág krémjével találkozhatott már gyerekkorában is. Neves művész családból származik, akik megismertették vele mind a mugli- és varázs festészetet. Zane-t lenyűgözte az alkotás csodája, az, hogy az ember bármit képes megvalósítani, ha akarja. Szüleitől nem kevés tehetséget örökölt, ám ő mégsem a festészet világába indult el. A fotózás, azon belül is a portré készítés érdekelte a legjobban. Imádott már gyerekkorától kezdve különböző beállításokkal kísérletezni. A Hollóhát tagjaként pedig lehetőséget kapott, hogy még inkább kibontakoztassa a tehetségét. Lenyűgözte az emberi arc, a mimika sokszínűsége, és az, hogy az emberek arcán mennyi érzelem suhan át.
Fotós karrierje szép, felfelé ívelő pályát futott be, és mindenki megismerhette a hírnevét. Egyedi, különleges megoldásai tették nevessé. Híressége miatt hívta meg az akadémia előadónak a Manifesztálódótt Művészetek Mágikus Magasiskolájára.
Zane mindig is egy olyan férfi volt, aki könnyen megtalálta a hangot a többiekkel, aki hamar barátkozott. Nyitott és kellemes társaság, különös atmoszférával, ami már-már rejtélyesnek is mondható. A diákokkal szemben a kedves, laza stílusú előadót adta, és nem is csoda, hogy számos egyetemista lány szíve dobogott tőle hevesebben, és ezt ő nagyon is élvezte, így hát nem egyszer volt futó kalandja.
Zane viszont csak első látásra ilyen. Igazából valami sokkal mélyebb és sötétebbet rejteget a felszín alatt, ami Roxfort ostroma alatt bontakozott ki belőle. Az ostromon részt vett, de csak azért, hogy fotózzon, hogy a képeivel adja vissza, milyen szörnyűségek történtek aznap a diákokkal. Ám akkor, egy szenvedő, haldokló lány arcával találkozott, és akkor jött rá: megtalálta, amit mindig is keresett, de sosem találta meg egy portréján sem. A természetességet. A természetes szenvedést, és fájdalmat. Ahol nincs műmosoly, nincs beállított póz.
Onnantól kezdve pedig mindent elkövetett, hogy ilyen fotókat készítsen. Rejtélyes eltűnések vették kezdetét, nem csak az MMMM-en, hanem a többi akadémián is.  17-28 év körüli fiatal nőket rabolt el, hogy őket bedrogozva, elkábítva természetességükben fotózhassa le. A lányok mindebből semmire sem emlékeznek, csupán a képük marad meg örök lenyomatként Zane fekete albumában.


Cím: Lucas Hartford
Írta: Mrs. Norris - 2020. 09. 16. - 14:36:30
LUCAS HARTFORD

(https://64.media.tumblr.com/e02f9234eb19992a5cb74355e333d4ab/tumblr_pc3gumJ2Nc1w6dg0qo4_250.png) (https://64.media.tumblr.com/62247d593a2c647f36484feb934548c7/tumblr_pc3gumJ2Nc1w6dg0qo10_250.png)Nem: férfi
Kor: 22
Foglalkozás: Akadémiai tanuló - Griffendél Godrik Akadémia
Munkahely: -
Vér: mugli születésű
Hirdető: STAFF
Avialany: Shawn Mendes

A karakterről:
Lucas egy egyszerű londoni család negyedik, és egyben legfiatalabb tagja. Lucas mindig is az a tipikus minden lében kanál srác volt, akit sokkal jobban izgatott a kaland és az izgalom, mint bármi más (ebbe beletartoznak az órák is). Nem volt kimondottan heves természet, de kíváncsi, merész és bátor annál inkább. Nem csoda hát, hogy ő is a Griffendél sorait erősítette, amikor elkezdte az iskolát. Kifejezetten megbízható és hűséges társ volt, a barátaiért mindig kiállt. Az emberek első ránézésre meg sem tudták volna mondani, hogy miféle gondok nyomasztják. Lucas mindent megtett azért, hogy a problémáit, a labilis és sokszor túlságosan borús gondolatait, valamint a múltját mélyen eltemesse magában.
Lucas testvéreit egy balszerencsés napon betörők ölték meg. Voltak értékeik, bár nem számítottak gazdag családnak. Egy nap azonban betörtek hozzájuk, és pénzt követeltek, és mivel Lucas volt a legidősebb, a szülők pedig távol voltak őt küldték el, hogy keresse meg az elrejtett pénzt, vagy pedig minden órában megölnek egyet a testvérei közül. De Lucas nem találta meg azt, amit kellett volna, így minden órában lelőtték a testvéreit. A haláltól egyedül az mentette meg, hogy a szomszéd a lövöldözés hangjaira kihívta a rendőrséget. Lucas megmenekült, a szüleivel együtt elköltöztek egy kisvárosba. A szülei végül a tragédia miatt elváltak, Lucas pedig mindent megtett azért, hogy mélyen elnyomja magában azt a mély fájdalmat és önvádat, amiért nem védte meg a tastvéreit. Ám a merész és eleven álarcot nem mindig tudja magán fenntartani.
Az ostrom alatt aktívan részt vett a kisebbek menekítésében, nem egyszer találta szembe magát Halálfalókkal, de hősiesen kűzdött, és védelmezte a gyengébbeket, emiatt nem egy csúnya átokheget szerzett magának. Célul az emberek védelmét tűzte ki maga elé, így jelentkezett Átoktörőnek a Godrikra.


Cím: Fern Partridge
Írta: Mrs. Norris - 2021. 05. 13. - 14:39:34
FERN PARTRIDGE

(https://i.imgur.com/B0CzahB.jpg?1) (https://i.imgur.com/yBpYcwW.jpg?1)Nem:
Kor: 27
Foglalkozás: Szülészeti medimágus
Munkahely: Szent Mungó
Vér: Mugli születéső
Hirdető: STAFF
Avialany: Imogen Poots

A karakterről:
Fern nem ismerte a varázsvilág titkait. Nem tudta, hogy milyen csodás világ vár rá, mikor még apró kislány volt és Anglia egyik kisfalujában nevelkedett. Átlagos életet élt, szeretett kisétálni a közeli erdőbe a patakhoz, hogy a barátaival játszadozzon. Aztán egy nap minden megváltozott. Abban az évben lett 11 éves, amikor kézbe kapta a Roxfortból írt levelet és megtudta: boszorkány. Nem tudott elég izgatott lenni, mert mindig az járt a fejében, hogy a szüleitől távol kerül majd, nem látja a legjobb barátját, Coralt. Minden, minden egészen más lett és Fern félt.
A Roxfortban persze a félelem elszállt, könnyen beilleszkedett, sokat tanult, rájött, hogy más világ is létezik, mint abban a kis faluban, ahol felnőtt. Az évek gyorsan teltek, beleszeretett egy Patrick nevű fiúba, akivel aztán az iskola végén titokban összeházasodtak. Az első éve a Mandragórán pontosan abban a rózsaszín ködben telt, ami illett egy ifjú feleséghez. A gond csupán a megélhetés volt. A koszos albérletet nem tudták fenntartani úgy, hogy mindketten medimágusnak tanultak. A kapcsolat megromlott, amin persze a háború sem segített, így még a Roxfort ostroma előtt elváltak. Csupán ott, a kastélyban, a csata után látták egymást újra, mikor a medimágus-tanulókat kirendelték a sebesültek ellátására.
Fern megpróbált új életet kezdeni, szülész-medimágusnak tanult tovább, de valahogy mindig ott bújkált benne a vágy, hogy mi lett volna, ha rendesen alakulnak közöttük a dolgok? A kapcsolat azonban nem kezdődött újra, Patrick ugyanis újra házasodott, ráadásul gyereke is született. Nem csoda hát, hogy a lány egészen bepipult rá és úgy döntött, bosszút áll rajta. Minden héten más fiúval randizott munka után, mindenkivel összefeküdt, míg egy nap terhesen nem találta magát, teljesen egyedül. Vajon megtartja a babát? Esetleg megszabadul a tehertől? Hogyan tovább?


Cím: Angela Monstro
Írta: Mrs. Norris - 2021. 05. 13. - 14:57:49
ANGELA MONSTRO

(https://i.imgur.com/F4M8vkh.png) (https://i.imgur.com/UgPqLQU.png)Nem:
Kor: 32
Foglalkozás: medimágus
Munkahely: Szent Mungó
Vér: aranyvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Emma Stone

A karakterről:
Angela nem szerette azt, ami a háború után történt. Kicsit talán úgy érezte, mintha megjelölték volna és mutogattak volna, hogy ez is csak egy Monstro. Igen. Az elvei sokban megegyeztek Voldemortéval, éppen ezért támogatta a törekvéseit. Mindig is büszke aranyvérű volt. Csupán azért úszta meg az Azakabant, halálfalóként elkövetett bűneiért, mert remek protektorai voltak és  ártatlannak tudta feltűntetni magát. A büntetést tehát megúszta, de minden más egy kataszrófának kezdett tűnni leginkább. A család vagyonának egy része veszélybe került, ráadásul a Mungóban is összesúgtak a háta mögött, hogy egykor halálfaló volt.
Az egyetlen dolog, ami kicsit elterelte erről a figyelmét, az a Szeszély volt és az akörül tevékenykedni látszó csoportosulás. Egy furcsa, esős napon kezdődött a vonzalom a különleges Rend iránt, amikor a Mungóban egy égési sérülést látott el. A varázsló nevére ugyan nem emlékezett, csak a láncra, ami a Rend állítólagos szimbólumát hordta magán, ezüstös medál formájában. Azóta eltökélte: megkeresi ezt a társulást és csatlakozik hozzájuk. Hogy sikerrel jár-e? Ki tudja!
Időközben az élet is kicsit felgyorsult. A Mungóban ugyanis, a Varázslati Traumák osztályán egyre több Szeszéllyel kapcsolatos anomália jelent meg, sokszor hátráltatva Angela munkáját is. Először eltűntek ajtók, amik addig tökéletesen a helyükön voltak, a helyiségek ide-oda vándoroltak és még egy bájitalos szekrény is felrobbant. Vajon mi történhet még, ami eltereli a hölgyemény figyelmét a Rendről?  


Cím: Aurelia Colten
Írta: Mrs. Norris - 2021. 05. 13. - 15:13:11
AURELIA COLTEN

(https://64.media.tumblr.com/7249a698a7885a0a42309acdce01775a/tumblr_owhxut2qOF1ujgpcwo8_r1_400.png) (https://64.media.tumblr.com/9f9e3127943e9d8a2ffc459a32e0ed09/tumblr_owhxut2qOF1ujgpcwo3_400.png)Nem:
Kor: 15
Ház: Hollóhát
Évfolyam: ötödik
Vér: félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Sasha Kichigina

A karakterről:
Aurelia mindig is csendes lány volt, amolyan túl okos és magának való, ettől pedig meglehetősen hajlamos lett a bezárkózásra. Kerülte a feltűnést, inkább göndör tincsei mögé bújt, hogy a világ ne is lássa az arcát... mintha félne, hogy véletlenül kibökné a szomszéd lánynak: az anyám boszorkány. Szinte érezte, milyen hangosan nevetnének fel, milyen durva tréfákat űznének vele. Nem akart olyan lenni, mint Molly, a szomszéd kislány, akit állandóan piszkáltak, csak mert nem tudott normálisan járni.
A Roxfortban más lett. Egy egészen kicsit kinyíltak a lehetőségek, mégha az iskolán nyomot is hagyott a háború. Aurelia a szüleivel élte túl azt, meghúzva magukat egy francia kisházban, egy erdő közelében, ahol egykor az apai nagyszüleik éltek. Erről nem sokat beszélt a többieknek, inkább meghallgatta kivel mi történt. Így került közel Danielhez is, a nála két évvel idősebb fiú eleinte kedvesen bánt vele... már-már elhitte, hogy belé is szeretett. Egészen addig, míg április végén ki nem hallgatta a beszélgetését két másik griffendélessel: Sosem dönteném meg. Egyáltalán nem szép az a csaj! És Aurelia tudta, Daniel róla beszélt. Egy világ omlott össze benne, amin az sem segített, hogy a jegyei is szépen romlásnak indultak. Anyja állandóan rivallókkal bombázta, amit szégyenszemre egyszer a szobatársai szeme láttára kapott kézhez. Azóta is érzi, ahogy összesúgnak a háta mögött... és őszintén? Nem sok kedve volt beszélgetni ezek után senkivel.


Cím: Archie Staghart
Írta: Mrs. Norris - 2021. 05. 13. - 15:24:50
ARCHIE STAGHART

(https://64.media.tumblr.com/c346072c50edc67fb6045c1d5c8b3b59/tumblr_p9ysaczZrZ1tc5gvpo7_400.png) (https://64.media.tumblr.com/7fc1f4731e9c8ec9e62dd4a4393037cc/tumblr_p9ysaczZrZ1tc5gvpo8_400.png)Nem: fiú
Kor: 14 -15
Ház: Mardekár
Évfolyam: Ötödik
Vér: félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Levi Miller

A karakterről:
Az élet sosem egyszerű annak, aki házasságon kívül született. Archie-t egész életében apja árnyéka kísértetette, aki egy nagyhatalmú aranyvérű család tagja volt - állítólag. Édesanyja sosem avatta be igazán a részletekbe, ráadásul a vezetéknevét is mostohaapjától, Ed Stagharttól kapta. A férfi mindig is példaképként jelent meg a fiú szemében, hiszen a háború alatt is hősként viselkedett, ennek megfelelően több más aurorral együtt kitűntették. Az igazi apja iránti érdeklődése csupán akkor kezdett el hangsúlyosabb lenni, mikor 13 éves korában egy furcsa, finom talárt viselő férfi jelent meg Roxmortsban és a hogyléte, az édesanyja, a nevelőapja és úgy általában a családja iránt kezdett érdeklődni.
Ettől kezdve úgy tűnt, hogy a furcsaságok egyre gyakoribbak lettek a fiú körül. Furcsa ajándékokat kezdett el kapni, díszes tőröket, ékköveket, galleonokat... ezekkel még nem is lett volna baj, ám egy alkalommal mérgezett süteményt is kapott, ami miatt két hétig a Mungóban kezelték. Ettől kezdve McGalagony nem engedte, hogy a fiú egyedül nyissa ki a csomagjait. Mindig a tanári kar valamelyik tagjának jelenlétében kellett. Ráadásul az édesanyja annyira bepánikolt a történtek után, hogy azon is elgondolkodott, hogy a fiút inkább magántanulóként maga mellett tartja. Ezt persze Archie nem akarta... inkább belevetette magát az aranyvérű apa keresésébe. Minden ajándékot átnézett, hátha kiszúr egy címert vagy valamit, ami nyomán el lehet indulni a nyomozásban.


Cím: Henry James Mirol
Írta: Mrs. Norris - 2022. 03. 06. - 21:11:06
HENRY JAMES MIROL

(https://i.pinimg.com/564x/80/9c/66/809c66d27c760740307543effe22aa37.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/dd/1a/c1/dd1ac123b5efa57665de70ee97cd88eb.jpg)Nem:Férfi
Kor: 33
Foglalkozás: Titkár
Munkahely: Mágikus Szeszélyügyi Főosztály, Mágiaügyi Minisztérium
Vér: Félvér / Aranyvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Nick Slater

A karakterről:
Henry Abbot – Hannah Abbot unokatestvére – egy átlagos család, átlagos gyermekeként jött a világra. Sosem volt kiemelkedően tehetséges semmiben. Tanárai is átlaggyerekként nyilatkoztak róla, erre utalnak viszonylag közepes eredményei is. Henry azonban egy dologban mégis csak kiemelkedőbb volt a többi kölyöknél: törtető volt. Amit akart ilyen vagy olyan módon, de megszerezte. A Roxfort után külföldre került, ott kezdett el tanulni, így kikerült mind a család, mind az angol mágustársadalom látóköréből. A diplomáciai szak elvégzése után, tért vissza Angliába. Londonba
érkezve már háborús körülményeket találta, elhelyezkedni lehetetlen volt. Végül, hosszas bújkálás után mosolygott rá a szerencse, mikor egy nagyobb csetepatét megúszva bukkant arra a bizonyos holttestre.
Ám őt nem az összeroncsolódott maradvány érdekelte, hanem a nyakában csillogó, kissé bepiszkolódott Mirol medál (http://www.roxfort.frpg.hu/index.php/topic,4913.msg36146.html#msg36146). Akkor még nem gondolta volna, hogy ilyen könnyen tör utat magának újdonsült ékszerével és nevével. Aranyvérűként minden sokkal könnyebbnek bizonyult. Máris az új Főosztály vezetőjének titkára lett, aki minden fontosabb ügyben részt vett és szinte a markában érzhette az előléptetést. Csupán az életben  maradt Mirolok kezdtek gyanakodni a különös, ismeretlen  rokon iránt és máris magánnyomozók, talán bérgyilkosok is jártak a nyomába.


Cím: Nora Harris
Írta: Mrs. Norris - 2022. 05. 11. - 18:46:15
NORA HARRIS

(https://i.pinimg.com/564x/d5/2f/4e/d52f4e0fd03fe1ba65f62bfb322fb8fb.jpg) (https://i.pinimg.com/736x/65/48/fa/6548fa03cca2b98f608e67d971732ffa.jpg)Nem: Lány
Kor: 15 - 16
Ház: Hugrabug
Évfolyam: 5.
Vér: Mugli születésű
Hirdető: STAFF
Avialany: Joey King

A karakterről:
Nora mindig is úgy érezte, hogy teljesítenie kell a Roxfortban, ha már hátrányból indul. Hátrányból, mert mugli születésű és nem varázsló dinasztiából származik. Bár édesanyja sosem beszélt neki az apjáról, hiába faggatózott, így persze benne volt a pakliban mindig is, hogy valójában félvér. Ella Harris csupán annyit osztott meg lányával, hogy az apja egy veszélyes ember és jobb, ha nem tud róla semmit. Nora ezzel a válasszal sosem volt teljesen elégedett, de túlságosan szerette a keményen dolgozó asszonyt ahhoz, hogy kérdéseivel zaklassa.
A Roxfortba könnyen beilleszkedett, annak ellenére is, hogy a háború híre kicsit elrettentette... hiszen akár őt is megölhették volna hasonló helyzetben. Nora éppen az események után került a varázsvilágba, így csak a történtek romjait láthatta. A lány persze végül beilleszkedett, olyannyira, hogy még barátai is lettek. A Hugrabug vidám társasága tökéletesen az övé volt. Így hát nem is csoda, hogy ötödik évére prefektussá is választották. Könnyed, jókedvű személyiségét csak azok a bizonyos levelek kavarták meg, aminek a végén az szerepelt aláírásként "az apád."
Nora próbálta elnyomni a kellemetlen érzéseket, amiket a levelek okoztak. Így hát elindította a Roxfort iskolaújságát is, hogy cikkírással foglalja el magát a magányos órákban.

Megjegyzés: A karakter már rendelkezik profillal. Örökbefogadáshoz keresd a STAFF tagjait!


Cím: Sally Addams
Írta: Mrs. Norris - 2022. 05. 11. - 18:47:07
SALLY ADDAMS

(https://i.pinimg.com/564x/17/29/9b/17299b3ef165d76e75ac2086413b0092.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/a5/dd/cc/a5ddcc2bb7c3b26d6b9254d6437da7fa.jpg)Nem: Lány
Kor: 16 - 17
Ház: Griffendél
Évfolyam: 6.
Vér:  Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Alisha Boe

A karakterről:
Sally Addams élete sosem volt egyszerű, hiszen családja komolyan elszegényedett Voldemort első felemelkedése alatt. Az előtt az Addams család tagjai közül számos medimágus került ki, ám Evan Addams, Sally nagybátyja rossz társaságba keveredett. A családot nem csak a halálfalók, hanem a minisztérium is megbűntette alvilági tevékenysége miatt. Leonard, a lány édesapja alig kapott munkát az aurorok között, így végül unalmas, irodai munkára kényszerült. Ezen pedig az sem javított, hogy a háború alatt a halálfalók Evan bűneiért komolyan üldözték a rokonságot. Hogy mit tett Evan? Hol Voldemortnak, hol a Főnix Rendjének kémkedett, ám a lebukás súlyos árakkal járt. Mindkét oldalról jött a bizalomvesztés, ami az egész családot megbélyegezte végül.
Sally jövőképe egészen magába omlott, ám a Roxfort esélyt adott neki. Nora Harris barátságával a lány részt vett az iskola egyik lapjának beindításában és kiderült, remek fotós és bizony az íráshoz is ért. Egyre népszerűbb lett a tanulók körében, szívesen válaszoltak még az interjúk alkalmával fenntett kérdésekre is szívesen válaszoltak. Ráadásul az ötödik évfolyamban, majd a hatodikban is megválasztották prfektusnak. Így hát úgy tűnt Sally élete sínen van, egészen addig, míg egy hónapja apját az Azkabanba nem zárták háborús bűnök gyanújával.


Cím: Simon Cox
Írta: Mrs. Norris - 2022. 05. 11. - 18:47:35
SIMON COX

(https://i.pinimg.com/564x/60/7f/c4/607fc451e18369f494fa4b850104b704.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/c2/65/d5/c265d5e71626df3d6a3bc77da38fb22a.jpg)

Nem: Fiú
Kor: 15 - 16
Ház: Hollóhát
Évfolyam: 5.
Vér:  Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Dylan Minnette

A karakterről:
Simon sosem volt különösebben nagymenő vagy helyes. Amolyan magának való, csendes, állandóan könyveket bújó srác volt, akit legeljebb a legjobb barátja, Alex rángatott bele ebbe-abba. Igen, Alex igazi bajkeverő volt, Simon meg úgy követte, mint valami kiskutya. A Roxfort előtt nem igazán voltak barátai és odahaza, a kis mágus közösségben sem tudott soha beilleszkedni, hiába piszkálta az anyja állandóan azzal, menjen és játszon a szomszéd srácokkal. Neki ezek erőltetettek voltak és ha oda is ment hozzájuk, a végén közölte velük, milyen unalmasak. Jól el is verték általában.
Nem gondolta volna, hogy valaha lesznek barátai. Alex viszont magától ment oda hozzá az első napon, kérdezte meg, hogy van-e egy kölcsönpennája, mert ő beletörte a sajátját Sally Addams fülébe, mikor meg akarta csiklandozni. Így hát a legrosszabb társaságban volt, mégis felhőtlenül boldog és szép lassan ő maga is ellazult. Eljárt bulizni, kiszökött esténként csak iszogatni a tiltot rengeteg mellé. Azótán persze jól le is buktak, ami miatt Simon is a hivatalos rendbontók közé tartozott és már azért is megbüntették, ha csak elesett a saját lábában.


Cím: Alexander Smith
Írta: Mrs. Norris - 2022. 05. 11. - 18:48:06
ALEXANDER SMITH

(https://i.pinimg.com/564x/78/46/52/7846520aaa192dcba6e1068af08039a4.jpg) (https://64.media.tumblr.com/b43425706beddde4ccde77058e299e2d/5bcc8b3afb766a10-7e/s540x810/01880d18c0ef050289c385cd845ce53263414159.jpg)

Nem: Fiú
Kor: 14 - 15
Ház: Hugrabug
Évfolyam: 4.
Vér:  Aranyvérű
Hirdető: STAFF
Avialany: Finn Wolfhard

A karakterről:
Alexander Smith a neves aranyvérű család szeme fénye, pedig sosem öltözködött kifejezetten rendezetten, a haja pedig ezer felé állt. Ő persze ezt szerette, sőt direkt még fokozta mindezt, hiszen ő csak és kizárólag a művészetnek élt és a példaképe nem más volt, mint a Walpurgis lányainak front embere Myron Wormtail. Éppen a Roxfort megkezdése előtt jutott el a híres együttes egyik fellépésére, amikor azonnal a zene szerelmesévé vált és eldöntötte: ha nagy lesz, saját együttest alapít.
A Roxfortba kerülését követően gitározni tanult, énekórákra járt. Az első évében azonnal összebarátkozott Simon Cox-szal, egy csendes hollóhátassal, aki szívesen végig hallgatta minden mondandóját, sőt általában csak egyetértően hümmögött. Sőt odáig fajultak a dolgok, hogy a fiú végül elkísérte az iskolai bulikba is. Persze Alex érezhette volna magát kellemetlenül, amiért szegényt állandóan bajba keverte, de nem... cseppet sem. Sőt! Örült, hogy nem egyedül raboskodik a bűntetőmunkákkal.
Alex élete persze csak akkor borult fel igazán, mikor 2002 nyarán a karótnyelt nagybátyja, Oliver Smith roxforti tanár lett. Az évfolyamtársai állandóan szidták a férfi kegyetlenkedései miatt, pedig aztán ő sem volt kivételezett helyzetben. Minden leckehiányért levonták tőle is a pontokat, ráadásul álladóan Troll került a dolgozatai tetejére értékelés gyanánt. Nem. Alex cseppet sem volt boldog ettől a változástól.


Cím: Brooke Sweeney
Írta: Mrs. Norris - 2022. 05. 12. - 19:27:08
BROOKE SWEENEY

(https://i.pinimg.com/736x/dd/a4/c0/dda4c0e91383e9ee0abd25981e7eb4bf.jpg) (https://i.pinimg.com/564x/a7/9c/a2/a79ca2d4e53c9c65218087cde46d6807.jpg)

Nem: Lány
Kor: 14 - 15
Ház: Ahova beosztanak
Évfolyam: 4.
Vér:  Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Hannah Murray

A karakterről:
Brooke Sweeney külsőre talán egy törékeny lánynak tűnhet, de az emberek nem is gondolják, mennyire messzire áll ez az igazságtól. Brooke félvér családból származik. Édesanyja szülővárosukban nyitott egy fogadót, édesapja pedig a Kenmare Kestrels kviddicscsapat terelője. Brooke már kora gyermekkora óta kijárt édesapja összes meccsére, így nem volt senki meglepve, mikor kiderült, maga Brooke is igazán ígéretes tehetség. Mióta bekerült az iskolai csapatba, minden szabadidejét a gyakorlásnak szenteli, felnőtt korában ő is profi játékos szeretne lenni. Nem szereti, ha bárhol is kivételeznek vele, meg akarja mutatni, hogy minden sikert, amit elér, saját magának köszönheti, mindig a tökéletességre törekszik az élete minden területén. Egyszer harmadikban kapott egy elfogadhatót bájitaltanból, utána büntetésből egy hétig töklén élt. Pechére pont azon a hétvégén volt meccs, ahol Brooke egyszerűen leájult a seprűről. De a show persze nem állhat le, egy kis cukros víz után visszapattant, hogy nyerjenek.  
Kedves és határozott személyisége van, szeret vezető szerepben is bizonyítani, bár néha hajlamos parancsolgatni a többieknek. Jól tudja társait irányítani, ha a csapatban nézeteltérés adódik, Brooke hamar rendet tesz.
De nem csak a kvidiccsben tart rendet, a romantika terén sem tétovázik. Ha kiszemel magának egy fiút, azt hamarosan meg is szerzi. Ki tudna ellenálni a tökéletesre fejlesztett mosolyának? De vajon ez a mosoly valódi, vagy rejteget valamit?
Az ostrom alatt Mr. és Mrs. Sweeney ideiglenesen egy amerikai jóbarátjuknál bújtak el. A szép nagy ház, ami eddig  igazi otthon volt, veszélyessé vált, miután az halálfalók többször is felkeresték, hátha otthon találják feleségét. Édesanyja halálra rémült, az ajtókat ötpercenként ellenőrizte rendesen be vannak e zárva, és vártak. Néha még most is álmodik róla, hogy őt keresik. Pszichológushoz nem mehet, a pszichomedimágusokban nem bízik, így maradtak a nyugtató teák, amiket a férje főz neki. Brooke akkor még nem igazn értette, mi is történt, és...és most?


Cím: Dahlia Roberts
Írta: Mrs. Norris - 2022. 08. 01. - 07:09:04
DAHLIA ROBERTS

(https://64.media.tumblr.com/6bff9d83ab87bbeb48a5a701e2378522/5611c4d317a72509-7a/s400x600/0adefedd0d2c58a35fdc7e1e14980ca3e8d86042.pnj) (https://64.media.tumblr.com/40213440d2ad36d48290bc4a92b0a09a/5611c4d317a72509-fb/s400x600/4f4c498b8ec6a65ed72def8eb63bcf059d455c60.pnj)Nem:
Kor: 49
Foglalkozás: iskolapszicho-medimágus
Munkahely: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Amy Adams

A karakterről:
Dahlia szakmájának egyik legjobbja volt. Kutatási területe a gyermekkori traumák, és azoknak a feldolgozása. Különösen nagy specialistája az aranyvérű családok gyerekei, akik a szülői hatalom és a saját maguk személyiségének háttérbe szorítása miatt számtalan lelki gonddal küzdenek.
Dahlia élete egészen átlagosnak volt mondható. Édesanyja és édesapja is varázslók voltak. A Roxfortban általában szörnyen megviselte az az erőszak, amit az aranyvérű gyerekek felől tapasztalt a többi társa felé. Lelkileg megviselte az emberek bármilyen fokú bántalmazása. Egyre inkább szerette volna megérteni azt, miért vetítik ki az erőszakot ennyire a nemesebb családból való diákok. Éleslátása és az előítéletes mentes gondolkodása lehetővé tette számára azt a fajta nyitottságot, amivel képes volt kezelni az elmérgesedett helyzeteket. Kamaszkorában beleszeretett Dorian Malfoyba, aki a Malfoy családi egyik oldalágának volt a tagja. A fiú kegyetlenkedései mögött egy sérült, sebzett jellem bújt meg, ám hiába szerették meg egymást, sosem lehettek iagzán együtt a családi különbözőségek ellenére.
A varázslóháborúban aktívan részt vett a mugli származású családok bújtatásában és védelmében. Egy ilyen alkalommal rontottak rá a halálfalók, amikor a határon túlra próbált szöktetni egy srávérű családot. A halálfalók Dahliat megkínozták, és a család tagjait megölték. Ez olyan nagyon megviselte  a nőt, hogy képtelen volt visszatérni a szakmájához. Minerva McGalagony azonban nemrég felkeresve állást ajánlott neki, hiszen egy igazi szakmai tekintélynek számít.


Cím: Daphné Dodonus
Írta: Mrs. Norris - 2022. 08. 01. - 07:09:23
DAPHNÉ DODONUS

(https://64.media.tumblr.com/2263336d5a2048dd851fc432155c88ed/2d64570b094ec95e-6f/s400x600/cb8ee80b953ffe56ba00bcb01ddf5334711aad0e.pnj) (https://64.media.tumblr.com/756586cb4d5c9703a2d4039ace3120fa/2d64570b094ec95e-a4/s400x600/ea06dda7b647b7fc7b76a708a9c54796da1d929c.pnj)Nem:
Kor: 34
Foglalkozás: Jóslástan tanárnő
Munkahely: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Zoë Kravitz


A karakterről:
Daphné a híres Tycho Dodonus egyenes ági leszármazottja, egészen pontosan az egyik unokája. A család a görög Dodona nevű településről származik, ahol évszázadokon át híres jósda állt. A család majdnem minden tagja rendelkezik a látás képességével, ám vannak akiknél ez erősebben jelentkezik. Talán Daphné az egyik legkiemelkedőbb tehetség az elmúlt húsz esztendőben, így tanítását még nagyapja is megtámogatta.
Daphné tizenöt éves kora óta számos olyan próféciát adott híresebb embereknek, amik végül tényleg valóra vártak. Húsz éves korától kezdve pedig nagyapja mellett tudományos téren is elkezdett tevékenykedni, később pedig önállóan jelentetett meg a Jóslástan terén tudományos könyveket, melyek a csillag- és tenyérjóslással foglalkoztak.
Daphné tehetségének köszönhetően hamar a társasági élet középpontjába került. Harminc évesen férjhez is ment Drake Abbothoz, ám a házasságuk alig két év után tönkrement. Daphné pedig ismét magára maradt és minden erejével a munkájába temetkezett. Drake a mai napig fel-felbukkan az életében, hogy egyéjszakás kalandokkal örvendeztessék meg magukat, ám azt szinte észre sem veszi, hogy ez érzelmileg mennyire megviseli a volt-feleségét.
Daphné időközben megismerkedett Sebastian Monstroval, a Szeszélyügyi főosztály vezetőjével. A férfit egyenesen lenyűgözőnek tartja, ám sejti, semmi esélye nincsen nála. Ebből az évődésből rángatta ki Minerva McGalagony, aki Jóslástan tanárnőnek kérte fel, hogy felváltva tartsák az órát a még gyengélkedő Sybill Trelawney professzorral.


Cím: Charlotte Monstro
Írta: Mrs. Norris - 2022. 12. 04. - 15:49:29
CHARLOTTE MONSTRO

(https://64.media.tumblr.com/c5d1982096265027e2553e5f330ed320/fdd01e8839b1dc97-2e/s2048x3072/bb0cadd5fb032fe3f42465aeea3e6f7b15c69625.jpg) (https://64.media.tumblr.com/05f9441929b51de6a9dccaae141ea890/fdd01e8839b1dc97-f7/s2048x3072/8d49c4baee5899a06d24c84560dd421a8fb152af.jpg)Nem:
Kor: 14
Ház: Mardekár
Évfolyam: 4.
Vér: Aranyvérű
Hirdető: STAFF
Avialany: Casimere Jollette


A karakterről:
Azt mondják, hogy Montsroék sosem változnak. Akkor sem, ha már elpusztult a rossz és az egyik rokonuk a Szeszélyügyi Főosztály vezetését is elnyerte. Charlotte nem egyszer fültanúja lehetett, ahogy összesúgtak a háta mögött, amiért ezt a vezetéknevet viselte. Ostobának tartották, aki másra nem is jó, mint valaki követésére... ó és mennyire igazuk is volt. Az ő vérében is ott volt, ami a szülei vérében és ami az előző generációkéban is.
Egy este, éppen tavaly nyáron, arra ébredt fel, hogy borzasztóan kapar a torka. Le kellett hát mennie a kastély alagsorában található konyhába, hogy vizet szerezzen. Nem zavarta a séta, mert estére mindig kellemesen lehűlt a kastély és jól esett a tikkasztó napok után. Csakhogy az az este semmiképpen nem volt kellemes. Ahogy elhaladt az étkező előtt, benézve az ajtószárnyak közötti résen maszkos, csuklyás alakokat pillantott meg. Érezte, hogy valami rossz történik, hogy a szülei valamibe belekeveredtek. Egy része szinte be akart törni, ám a házimanójuk, Durci éppen ekkor elkapta a kezét. "Kisasszony, ezekből jobb kimaradni." Suttogta. Charlotte máskor ellökte volna magától, ám ezúttal hagyta magát a konyhába vezetni. Nem kérdezősködött, ám ahogy megszaporodtak a csuklyások támadásáról szóló cikkek, érezte, mekkora veszélyben van a családja. Valami rosszba nyúltak bele.
Az iskolában is olyan volt, mint egy holdkóros. Nem tudott figyelni az órákra és a barátaira, az egész év olyan furcsán komorrá vált, pedig imádta a Roxfortot.


Cím: Cora Chapman
Írta: Mrs. Norris - 2022. 12. 04. - 16:03:52
CORA CHAPMAN

(https://64.media.tumblr.com/22968b09794d8e539fc78a9584244284/3d5002c1cc029fb9-20/s400x600/ba315e3161a8a8030a5227e86944a2121ff52289.pnj) (https://64.media.tumblr.com/6ad72f8da68e36949d2e8de40939b055/3d5002c1cc029fb9-48/s400x600/8e2104b0f59ffd35094e5fa2e4174ea58cb6fab9.pnj)Nem:
Kor: 16
Ház: Hugrabug
Évfolyam: 5.
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Katherine Langford


A karakterről:
Ki gondolná, hogy a mindig mosolygós Cora otthoni élete nem éppen a legjobb? Az órákon tündökölt, másokkal kedves volt és bár a pletykálásból alaposan kivette a részét, alapvetően rendes lány volt. A legtöbb fiú még megközelíthetőnek is tartott, mert nem járt állandóan falkában a többi lánnyal, s velük is ugyanolyan kedélyesen csevegett. Egyszóval elég népszerű volt, minden Roxmortsban tölthető hétvégén volt programja valakivel, randik, forrócsokizások, a Szellemszállásba való beszökés.
Azonban, ha a nyári szünetben hazament, Cora sosem mosolygott. A háború idején édesapja, Caleb Chapman, a mugli születéső varázsló súlyos sérüléseket szenvedett mentálisan. A férfit ugyanis Crucioval kínozták meg gyermekei és felesége szeme láttára. Mindezt azért, mert a mocskos vérével bemocskolta Genevieve Flintet, a feleségét. Genevieve természetesen aranyvérű családból származott, ahogy az a nevéből sejthető volt és a szülei akarata ellenére szökött meg Calebbel a Roxfort után. Corával együtt négy gyermekük született és bár végtelen szegénységben éltek, mindig  boldogok voltak. A nő még a sérülése után is szerelemmel viseltetett a férfi iránt és gondozta, mikor szüksége volt rá.
Cora felnézett az anyjára, amiért ilyen áldozatot hozott, de gyűlölt otthon lenni. Úgy érezte, ez a légkör egyenesen megfojtja. Ezért hát, a Roxfortban egészen másmilyen volt.


Cím: Patrick Pinkletown
Írta: Mrs. Norris - 2022. 12. 04. - 16:17:57
PATRICK PINKLETOWN

(https://i.imgur.com/pmXanfI.jpg) (https://i.imgur.com/3QvFpAg.jpg)Nem: férfi
Kor: 17
Ház: Griffendél
Évfolyam: 6.
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Greg Sulkin

A karakterről:
Patrick Pinkletown... hány lány rebegte már ezt a nevet, na meg néhány fogó, az ellenséges csapatból, akit a srác finoman letaszított a seprűről. A Griffendél fogója ugyanis arról volt híres, hogy bárkit képes volt agresszív játékstílusával kibillenteni a nyeregből, csak azért, hogy a csapata nyerjen. Nem csoda, hogy többen egyenesen rettegtek kiállni ellene. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag erősebb és nagyobb volt mindenki másnál, annak ellenére is, hogy termete nem éppen illet fogóhoz.
A fiú mindig csendes és mogorva volt, amitől a legtöbb lány csak még inkább elalélt. Igen. Ki ne imádná a mindig hűvös srácokat. Csakhogy Patricknek erre minden oka megvolt. A szülei sosem foglalkoztak vele igazán, mindketten komoly munkát folytattak a Szent Mungóban, és elvárás volt, hogy ő is hasonló babérokra törjön. Ha rosszjegyet kapott megbüntették, ha panaszt hallottak rá, nem mehetett egész nyáron sehova. Így hát Patrick szigorú szabályok között élt és szülei merevsége rá is hatással volt.
Kamaszfiú létére nagyjából katonás rendben élt. A dolgai, a külseje, az egész viselkedése furcsán rendezett volt, már-már túlzottan is tökéletes képet keltett. Ez a fiúk között pedig egyenesen rivalizálást váltott ki. A legtöbben Pinkletownt akarták megközelíteni külsőségekben.


Cím: Ian Eastwick
Írta: Mrs. Norris - 2022. 12. 04. - 16:29:09
IAN EASTWICK

(https://64.media.tumblr.com/21bd4208bd4c0cf906e560e496fb3197/tumblr_p5rwjlaptS1tk2oito5_400.png) (https://64.media.tumblr.com/7ff0cdc245b3d0fa92749461d2c1effb/tumblr_p5rwjlaptS1tk2oito3_400.png)Nem: férfi
Kor: 15
Ház: Hollóhát
Évfolyam: 5.
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: Tom Holland

A karakterről:
Ian mindig is amolyan magának való, könyvmoly alkat volt. Gyerekkora óta magával ragadták a könyvek. Talán azért, mert a nagyapjának a skót varázslónegyedben volt egy igencsak híres könyvesboltja, az Eastwick-i Krónikák, ahol mindenféle ősrégi könyvet árultak. A mágikus irodalom nagyját ezért már a Roxfort előtt volt lehetősége kiolvasni és éppen itt került az első kviddics-szakkönyv is kezeibe. Először a különböző seprűk sebessége érdekelte, aztán felült egyre és rájött, nem csak elméletileg nagyon érdekes a repülés, de egyenesen felszabadít. A levegőben ugyanis nem gondolkodott, csak száguldott és ösztönösen cselekedett.
Ian másodévesen került be a Hollóhát csapatába, hajtóként. Voltak nála tehetségesebbek, ám ő éppen elég törekvő volt ahhoz, hogy egyre jobban és jobban teljesítsen. A célja pedig nem volt más, minthogy az egyik komolyabb csapatba nyerjen felvételt a R.A.V.A.SZ letétele után. Annyira koncentrált erre, hogy észre sem vette, ahogy a szülei házassága megromlott és apjával magára maradt a skót kisvárosi házukban. Anyja, Violet soha többé nem került ugyanis elő, az apja pedig azt mondta, a Szeszély mászott bele a fejébe. Ahogy Ian nőtt, egyre biztosabb volt benne, hogy a Rendre gondolhat a férfi valójában, ám sosem kérdezett. A nyarakat a nagyapja üzletében töltötte a szünetről pedig alig járt haza.


Cím: Rosaline Bowley
Írta: Mrs. Norris - 2023. 02. 18. - 13:33:32
MADAM ROSALINE BOWLEY

(https://64.media.tumblr.com/3b283da24359343d61c47483fca9bbbe/2654b55683a46f6c-95/s1280x1920/257c8029f5e60156ec842fdf8a0bcb3dd93ec4a7.jpg) (https://64.media.tumblr.com/cf3f8ced5feb23e43cf3e237a518dab6/2654b55683a46f6c-53/s1280x1920/eab227c6aa7068e88bb427105c59cc736623bbe4.jpg)Nem:
Kor: 36
Foglalkozás: Kocsmáros, résztulajdonos
Munkahely: Három Seprű
Vér: Félvér
Hirdető: STAFF
Avialany: May Calamawy (megegyezés alapján módosítható)

A karakterről:
Madam Rosmerta után Madam Rosaline? Klisésnek hangzik, ám nem Miss Bowley döntött úgy, hogy távoli unokatestvére után rá is így hivatkozzanak. Egyszerűen csak ráragadt, mióta átvette a Három Seprű vezetését Roxmortsban, háborúban elhunyt rokona után. Rosalie nyitott, nagyszájú személyisége meggyorsította, hogy a vendégek ugyanúgy elfogadják őt is. Ma már a helyi pletykák kiapadhatatlan forrása a hölgyemény és bizony ha valaki munkát kínál vagy éppen keres, akkor nála érdemes először érdeklődni. Madam Rosalie ugyanis mindent tud a Roxmorts környéki lehetőségekről.
De milyen személyiség lapul a falu szívének álarca mögött? Rosalie egyedülálló anya, kislánya nem rég kezdte a Roxfortot, férjét pedig a háború előtt veszítette el. Mostanra persze úgy érzi, hogy igenis megengedhetne magának egy kis boldogságot ő is, ám a kocsmatöltelékek és roxforti diákok társaságában erre nem sok kilátása van. Jóformán beletemetkezett a munkájába az elmúlt években, elnyomva minden fájó érzést.