+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Külföldi diákok
| | | |-+  Rokuro Ishida (Moderátor: Rokuro Ishida)
| | | | |-+  Calma Luz
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Calma Luz  (Megtekintve 140 alkalommal)

Rokuro Ishida
[Topiktulaj]
*

the Herbalist / Kertész majom

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 08. 03. - 18:53:58 »
+2

To Evan

Kora reggel óta lázasan dolgozom. Természetesen nem a szó szoros értelmében, hiszen úgy lehetetlen lenne megfelelően koncentrálni a keverékre, a lelkesedés lázát kivéve nyilvánvaló módon semmi bajom. Csupán némi inszomnia zavar az utóbbi időben, amit az ismerős, megszokott környezet hiányának tudok be.
Esetemben ez teljességgel reguláris, az Ilvermornyba való visszatérések alkalmával úgyszint nem tudok aludni, a nyári hazamenetel alkalmával pedig ugyanezzel küzdök. Ilyen esetekben a hangulatomat úgy tudnám jellemezni, hogy kissé ciklotim. Most is ehhez hasonlóan érzem magam, ezért is kezdtem neki egy újabb kísérletnek.
Senki sem várhattal el tőlem, hogy éppen itt, de igyekezzek minden erőmmel valami újat és érdekeset felfedezni, így most egy olyan mixtúrán dolgoztam, amitől a világ számára én, számomra pedig a világ lesz valamivel kellemesebb és könnyebben viselhető.
Nem is volt kérdés, hogy Barcelonába is velem tart leghűségesebb társam, vagyis a mini bájitalfőző készletem, aminek minden darabja egyedi, historizáló jellegű, mintha egy letűnt korból, a régi Japánból származnának. Egyszerű, de mutatós, letisztult, színeiben a zöld, a kék, a fekete és a szürke keveredik, ez a kedvenc készletem, márcsak azért is, mert nem szeretik enné nagyobb mennyiségben dolgozni, csupán, ha már biztosabb vagyok a receptben.

Jelen esetünkben került a kis kondérba spanyol macskagyökér,levendulavilág, némi neroli kivonat, mindössze négy csepp, ennek hatását gondoltam most kipróbálni.
A keverék már  egy ideje alacsony lángon melegedett szépen össze, már kezdett kellemes, világoszöld színt elérni, ami azt jelentette, hogy talán késznek mondható. Ezesetben szokásom szerint érzésre dolgoztam, semmi sem volt lejegyezve sehova, amit csináltam, csak igyekeztem a korábban elkészített, sikeresen használt bájitalok milyenségét alapul venni. Persze ez is lehet, hogy ez éppen nem lesz hatalmas siker, de nem is az volt a célom, hanem, hogy a kísérletezés és esetleges hibák segítsenek abban, hogy minél jobb legyek abban, amit csinálok. Kedves ház és évfolyamtársam, Evan is ebben segít nekem, mivel úgy gondoltam, hogy megmutatom neki mivel foglalkozom, hátha érdekli vagy inspirálja a dolog.
Az órámra pillantok és realizálom, hogy bármelyik percben meg is érkezhet és, amint nyílik az ajtó, meghajlással üdvözlöm.
-Engedd meg, hogy prezentáljam neked a Calma Luz névre hallgató bájitalomat-kezdek is bele a termékismertetésbe, hiszen nem csak a bájitallal rukkoltam elő, de még egy jólcsengő nevet is kitaláltam neki.
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: