Oldalak: 1 [2] Le nyomtat

Aiden Fraser
Eltávozott karakter

broken boy

Nem elérhető Nem elérhető
Re: Starbucks
Válasz #15 • 2020-04-24 11:51:07
+1
Everyone has a secret

2001. április
style

Harcias. Szórakoztatóan harcias.
Megjegyzésemre, miközben egy sötét zugot keresve sétálunk, ahonnan hazajuttathatom, sértetten felkapja a fejét, is kikéri magának, mintha legalábbis ne lenne igazam... Pedig sajna túl jó emberismerő vagyok ahhoz, hogy ne legyen igazam. Csak ő még ezt nem tudja. És nem is fogja. AZ információkat megőrzöm magamban, fejtegetem, vizsgálgatom, amíg teljesen össze nem áll előttem a kép, és onnantól már nincs menekvés.
- Úgy beszél rólam, mintha valami olcsó prostituált lennék. De nagyon lekötelez, hogy nem ítélkezik, komolyan. Az meg, hogy az ember mit csinál magával ebben a nyomorult világban, teljesen mindegy, nem igaz?
Márpedig ez a nő menekülni akar. Hogy mi elől? Talán minden elől. Az utolsó porszem elől is, amely a ruhájára csapódik egy kis szellő kíséretével, az ítélkező és a lenéző tekintetek elől. Valaki akar lenni. Hibátlan. Tökéletes. Nincs igazam, angyalom? Lepillantok felé, tekintetem néhány pillanatig fürkészően az övébe fullad, abba a tompa zöldbe, mintha csak onnan akarnék válaszokat szipolyozni. De igazából nem akarok, nincs egyértelmű segítségre szükségem. Szeretem a kihívásokat. Az élet pedig kibaszottul unalmas is lenne, ha nem lenne tele kihívásokkal.
- Tulajdonképpen igaza van - válaszolom egy halvány, helyeslő bólintással, miközben tekintetemet továbbra sem szakítom el vonásaitól, hagyom őket szemérmetlenül végigkúszni a nő selymes, hófehér bőrén, a gyönyörű vonásokon, amelyek összhangját épp csak az itt-ott elkenődött smink szakítja meg. Még az ajka ívét is megnézem magamnak egy pillanatra, és csak utána fordulok vissza előre, hogy tovább lépkedjek London szürkeségében. - Teljesen mindegy.
Aztán inkább megérdeklődöm a címét, anélkül ugyanis elég nehéz lesz elhoppanálni akármerre is. Különben az is meglepett, hogy a nő nem menekült tőlem az első adódó irányba, de talán csak túl kába ahhoz, hogy megtegye. Vagy túl határozottan tartom ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélye. Hmm. Aztán inkább mégse lazítok a fogásomon, még összeesik itt az út közepén...
- Egészen sok mindenre vagyok még így is képes, uram, csak egy kódhalmaz vagyok. - Megengedek magamnak egy apró horkanást, és megjegyzem magamban: igen, Hollóhátas volt. - Grosvenor Street 22.
Bólintok, ám ebben a pillanatban a hölgy olyan féket nyom, hogy még engem is visszaránt, miközben teljes nyugalommal haladnék tovább a kinézett célom felé. Felvont szemöldökkel fordulok vissza felé félig, s egyből feltűnik, hogy figyel valakit, valakit a tömegben, a szemében pedig félreismerhetetlen fény csillan, hogy magam sem tudom, mi történik velem, csak azon kapom magam, hogy a nő elé húzódom, hogy akárki is az, lehetőleg ne lásson rá az alakom mögül. Aztán követem a sikátor bűzlő sötétjébe, úgy döntve, mindenkinek jobb talán, ha nem kérdőjelezem meg a dolgot, csak a hátunk mögé pillantok, hogy nem követ-e valaki, aztán előhúzom lassan a kissé görbegurba, barázdázott nyelű pálcámat.
- Elnézést kérek ezért a kisebb malőrért - szól Sally, vagy hogy is mutatkozott be az előbb, de valahogy ez a jellegtelen név sehogysem illik hozzá, akárhogyan is fürkészem a vonásait és az abba keveredő szőke tincsek egyedi, zavaros és még így is rideg kontrasztját. Figyelem, ahogy a sikátor falának veti a hátát, és kissé megrántom a szám szélét, hogy bepiszkolja hófehér szettjét.
- Ugyan - mormogom, aztán inkább elhúzom onnan, ám a mozdulat valahogy túl erős, vagy csak neki nem működnek többé az egyensúlyért felelős, és érzem, hogy a mellkasomnak érkezik. Csak egy pillanatra biccentem le felé a fejem, amíg megcsap a kellemes illata, amely talán egyenesen a hajából száll fel, de aztán elkapom a fejem, és felbámulok a sötétségbe felettünk, hogy kiszabadítsam orromat és számat az illat fogságából. Miért van a nőknek ennyire erőteljes, finom illata? Mindegyiknek. Veszélyes. Már-már halálos.
- Kapaszkodjon - mormogok oda a füléhez, aztán egyik kezemmel megtartom a derekánál, mielőtt hoppanálnánk, a világ pedig összerándul körülöttünk egy apró kis dobozba, majd újra szétbomlik, mintcsak a fakadó tulipán szirmai. Majd egy pillanat múlva már egy magasba nyúló, fényűző épület előtt állunk, és körbepillantva felismerem a negyedet is, hogy halkan sóhajtsak egyet. Remek, luxuskislány... Persze ezt eddig is sejthettem. Lebiccentek az ujjaim  közt szorongatott csillogó érmékre.
- Otthon, édes otthon, hm? - morgok oda a nőnek, aztán biccentve az épület felé el is elindulok, azért még nem engedve el őt, még akkor sem, ha valószínűleg az egész utca erről fog pletykálni holnapra, ismerve ezeket a környékeket... Persze mi se laktunk rossz helyen. Ugyan már hiszen aranyvérű családként a mi házunk is fenségesen emelkedett a többi felé, de az elmúlt három évben... Valahogy mindez elértéktelenedni látszott. Valahogy már semmi sem számított, a kapun átlépve viszont észrevétlenül a zsebembe csúsztattam a galleonokat.

a helyszín szabad.

Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel nyomtat 
Ugrás Válassz kategóriát vagy fórumot
A 96/97-es tanév Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Keleti szárny - A Főépület Nyugati szárny Déli szárny Északi szárny Birtok A kviddicspálya és környéke Hagrid kunyhója Egyéb helyszínek Tiltott Rengeteg Roxmorts Weasley Varázsvicc Vállalat Egyéb helyszínek Godric's Hollow Wolf rezidencia Wiltshire, a Malfoy-kúria Lestrange-birtok Az Odú De Crasso udvarház Reynolds-kúria Kenneth Kúria Fitzroy-kúria és birtok Silver kúria A Menawa ház Wilder-ház Conolly birtok Bucksworth Kúria Chamberpot Chamberpot - A falu Skócia London Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály Mágiaügyi Minisztérium Foltozott Üst Abszol út Zsebpiszok köz Mágus tér London mugli része 66. MacGowan Street Raimbourg lakás Knightsbridge Street, a Hellsing-lakás A 97/98-as tanév Egyéb helyszínek Tiltott Rengeteg Roxmorts Roxfort Expressz Weasley Varázsvicc Vállalat Három Seprű Godric's Hollow Egyéb helyszínek Lupen-kúria Grosiean-kúria D'Alambert- ház Kagylólak Chamberpot Chamberpot kastély Chamberpot - A falu Skócia Hertfordshire, egyetemváros Griffendél Godrik Akadémia Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály Hertfordshire városa Morgana le Fay Kollégium London Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály Mágiaügyi Minisztérium Foltozott Üst Abszol út Vadvirág Gyógynövény-szaküzlet Zsebpiszok köz Mágus tér London mugli része Covent Garden Soho Grimmauld tér 66. MacGowan Street Knightsbridge Street, a Hellsing-lakás Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Faliújság Akták Főépület Keleti szárny Nyugati szárny Déli szárny Északi szárny Birtok A kviddicspálya és környéke Hagrid kunyhója 98/99-es tanév Egyéb helyszínek Tiltott Rengeteg Roxmorts Három Seprű Gyöngyzug Roxfort Expressz Weasley Varázsvicc Vállalat Godric's Hollow Skócia Montrego kastély Anglia egyéb részei Hertfordshire, egyetemváros Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája Griffendél Godrik Akadémia Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály Hertfordshire városa Morgana le Fay Kollégium London Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály Mágiaügyi Minisztérium Mágus tér Abszol út Zsebpiszok köz Foltozott Üst London mugli része Csodák Udvara Covent Garden Soho Backman-zug Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Főépület Birtok Kviddicspálya és környéke Meccsek, edzések, válogatások Hagrid kunyhója Déli szárny Északi szárny Keleti szárny Nyugati szárny Faliújság 99/2000-es tanév Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Főépület Birtok Kviddicspálya és környéke Déli szárny Északi szárny Hugrabug Keleti szárny Nyugati szárny Faliújság London Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály Mágiaügyi Minisztérium Mágus Tér Abszol út Zsebpiszok köz Foltozott Üst London mugli része Csodák Udvara Covent Garden Soho Fátyol-lak Hertfordshire, egyetemváros Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája Griffendél Godrik Akadémia Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály Hertfordshire városa Morgana le Fay Kollégium Szobák Egyéb helyszínek Tiltott Rengeteg Roxmorts A Három Seprű Roxfort Expressz Godric's Hollow Skócia Montrego kastély Azkaban Anglia egyéb részei 2000/2001-es tanév Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Főépület Birtok Kviddicspálya és környéke Déli szárny Mardekár Északi szárny Hugrabug Keleti szárny Hollóhát Nyugati szárny Griffendél Faliújság London Szent Mungó Varázsnyavalya és Ragálykúráló Ispotály Mágiaügyi Minisztérium Mágus tér Abszol út Zsebpiszok köz London mugli része Covent Garden Soho Hertfordshire, egyetemváros Manifesztálódott Művészetek Mágikus Magasiskolája Griffendél Godrik Akadémia Mandragóra Gyógyítóképző Intézet és Ispotály Hertfordshire városa Morgana le Fay Kollégium Szobák A Királyság egyéb részei Tiltott Rengeteg Roxmorts A Három Seprű Roxfort Expressz Godric's Hollow Skócia Észak-Írország Anglián kívüli részek Tokió New York Moszkva Moszkván kívüli részek Párizs Szófia 2001 - 2003 2002/2003-as tanév 2001/2002-es tanév