Oldalak: [1] Le nyomtat

Minerva E. Balmoral
[Topiktulaj]

the variable

Nem elérhető Nem elérhető
Colors of the wind
2016-08-08 02:56:13
+1
csillagpor

Frederik Thorin

És ha énekelsz, hát véled zúg a hegység,
Körüljárunk, és a lángunk égig ér.
Közben eléd hordja színeit a szél,
Ezernyi színnel száll a szél...

Ahogy az éjszakai ég felé száll a számból a füst, egy pillanatra olyan, mintha a lassan lemenő nap utolsó sugarai megfestenék. Hmm, tulajdonképpen tetszik az ötlet, fújok is még egyet, a kis kunkorok a naplemente vigyorával megtelve keringenek önmaguk és egymás körül, és ahogy őket figyelem, pár percre - nem többre ilyen vészterhes időben - nyugalom száll meg. A kora esti birtok mindig a legszebb arcát mutatja, még az ilyen télies októberekben is, tulajdonképpen hálás vagyok a kinti ügyeletért, még ha ez nem is igazán olvasható most le a hatalmas sállal bekeretezett arcomról. Hogyne, újabban ez a sótlan fehérség ködzi be, mintha angol időjárás lennék, örökös viharfellegek alól tekintek a világra, de érzem azokat a hegyes körmű ujjakat megszorulni a torkom körül, és most is nyelnem kell, mintha azzal megvédhetném a lélegzeteimet. Legalább egyedül vagyok, csak az én csizmám orra rúg bele ebbe a vigasztalan kőbe, hopp és csobb, alá is merült, de lehetséges, hogy nem a vízbe, sokkal inkább az én kétségeimbe - így aztán elég váratlanul ér az a villogás ott a távolban. Nem igazán tartozik a helyi flóra és fauna általános szokásai közé, ehhez még némi lénytan sem mellékeltetik, elindulok abba az irányba, ujjaim között tovább szorongatva a kis fénylő pálcát, remélve hogy nem éppen egy rossz pillanatban vagyok a rossz helyen.
       Kicsit bánom ugyan, hogy Grisam nincs itt mellettem, de a téli esti ügyelet nem igazán illik hozzá, mindketten jobban járunk, ha a biztonságos melegben marad: nem mintha sokan gondolkoznának ellenkezőleg, ilyenkor néptelen a park, még a mostani hallgatagságomnál is inkább. Érezhető a feszült légkör minden kis gomolyfelhőben, de a fölénk boruló csillagos ég nem ígér havazást, csak hideg szelet hajnalra, mikor a fák koronái fölött a véletlen érzi magáénak a pirkadat ecsetkészletét, és rózsaszínre-sárgára keni a látóhatárt, mely hálásan mosolyog az utolsó reményteli percekért, ellenkező esetben mind megőrülnénk itt északon a sok borongás és depresszió miatt. Jó okunk van rá, de a maradék józanságom utolsó kis sugarai melengetően lelkesednek az emberi társaságért, amit remélni találok, még ha rögtön úgy is kezdem majd az ismerkedést, hogy 'tíz pont a házadtól'. Prefektusnak lenni nem mindig a legnépszerűbb foglalkozás errefelé.. Enged kicsit a jeges markolás a gyomrom tájékán, a halál gondolata nagyon picit távolabb került tőlem, aki régi ismerősként fogom üdvözölni, de addig is megszemlélem a rosszban sántikálás kis lámpását.
       - Szép jó estét...! - köszönök ráérősen, az egyik kezemet amúgy is fázósan zsebre vágva, a másikban megbillentve hamuzván a cigarettám - Érdeklődnék azügyben, mit is csinálunk itt így ilyenkor... De jelezném, hogy egy kellően érdekes válasz párhuzamba állítható a büntetés mértékével, amit ki fogok osztani az időzítés okán.
Naplózva

Frederik Thorin
Eltávozott karakter

| V. | fura srác |

Re: Colors of the wind
Válasz #1 • 2016-08-12 17:13:22
+1
Minerva

The time will come, when you'll have to rise
Above the best, improve yourself
Your spirit never dies

A múltkori emlékezetkiesésem után egy pár napra elmúltak a hangok és már régóta először ki tudtam aludni magam rendesen. Úgy gondoltam a mai estémet egy kis kísérletezéssel fogom eltölteni, így összeszedtem a jegyzeteimet és elindultam az udvarra. Sétám közben nem találkoztam egy lélekkel sem, így zavartalanul tudtam eljutni a már kifigyelt helyemre. Amint odaértem, le is ültem rögtön egy nagyobb sziklára, magam mellé téve a vaskos papírköteget, elővettem a pálcámat. Még utoljára körül néztem, hogy meggyőződjek róla, senki nem láthat meg, aztán a pálcámra néztem.
Nagyapa szavai visszhangoztak a fejemben, a megszokott sötét hangok helyett; „A tudás fontos, a hozzáállás elengedhetetlen, de ami igazán számít az a teljesítmény, ami csak akkor lesz kiemelkedően tökéletes, ha gyakorolsz. Soha nem szabad feladnod, azt mondani, hogy ez meg az lehetetlen. Tudom, mindenki ezt mondja unokám, de nincs olyan hogy lehetetlen.”  Mennyire igaz…
Egy mély levegőt veszek és rögtön bele is vágok a közepébe, a nonverbális varázslatokkal kezdek. Bár ezt még csak jövőre tanítanák meg a Roxfortban, én már tudom hogy kell és ez sokszor hasznomra is válik itt-ott. 
A pálcám az ég felé emelem, egy apró kört írok le vele a levegőben miközben kissé lentebb eresztem, majd a végén erőteljesen ismét felemelem. Ebben a pillanatban egy fénycsóva száll ki a pálca végéből és mivel nem talál célpontot így hangtalanul oszlik szét a levegőben nem sokkal felettem. Csodálatos látvány, vannak azok a muglik által gyártott fátyolos tűzijátékok, talán azokhoz hasonlítanám a kinézetét, annyi különbséggel hogy ez szinte csak egy villanás.
Így ártalmatlan varázslat, az oszladozó szikrái nem bánthatnak senkit, de ha valakit betalálna, talán nem úszná meg egy láb, egy kar vagy egy másik testrész elvesztése nélkül. Teljesen magával ragadott a szépsége és kis időközönként újra és újra megidéztem.
Hirtelen egy női hangot hallok magam mögül, önkéntelenül is a pálcámat rászegezem egy pillanatra, de amint meglátom ki az, rögtön le is eresztem, mintha mi sem történt volna.
- Szép estét neked is, M-Minerva, igaz? – Kérdezem meglepődve, miközben a talárom belső zsebébe csúsztatom a pálcámat. Mit is mondhatnék neki? Ha azt mondom átkokat gyakoroltam, talán még nagyobb bajba kerülök, mintha csak azt mondanám, hogy levegőztem és Lumosokat dobáltam az égbe. De közben pedig azt mondta, hogyha elég érdekes, akkor nem kapok büntetést. Nem elég hogy szinte még csak most kezdődött a tanév, de már múltkor rúnaismereten is begyűjtöttem a mínuszokat, meg most is sikerült kifognom egy prefektust aki előreláthatóan le fog vonni egy jó pár pontot a házamtól. Kiváló!
-Gyakorlok?! – hangsúlyom kissé kérdező, kissé kijelentő jellegű, vagy talán a kettő közötti. Sálamat egy kissé lentebb húzom, mert eddigi beszédem inkább valami gagyogásnak tűnhetett. De bocsánat, még csak most tértem magamhoz igazán. Nem ismerem sajnos őt, csak névről. Hallottam róla ezt azt, de nem szeretek a pletykáknak hinni.
- Nem lehetne valahogy szemet hunyni a kilógásom felett? Végtére is, semmi rosszat nem csináltam, nem ártottam senkinek. – Hogy mennyire okos dolog megvesztegetéssel próbálkozni egy prefektusnál? Hát majd most kiderül… végig simítok a hajamon és már bele is kezdek.
- Cserébe tudnék tanítani egy két varázslatot, amit itt a Roxfortban biztos nem tanulnál meg, de mégsem tilos. – nyeltem egy nagyot a mondat végén. Merlin szakállára, kérlek add hogy belemenjen!
Naplózva

Minerva E. Balmoral
[Topiktulaj]

the variable

Re: Colors of the wind
Válasz #2 • 2016-08-24 20:11:27
0

csillagpor

Frederik Thorin

Ezernyi színnel száll a szél...

Mulattat Frederik zavara - nem is tudom elsőre eldönteni, hogy azért, mert a tavalyi bajkeverő énemet látom benne, vagy mert olyan lendülettel integetett itt teljesen illegálisan, és aztán egyből egy ijedt gyereknek adta át a helyét? Nem tudom megállni, elmosolyodom, és így figyelem tovább a magyarázkodást, ami persze meg is érkezik, mert a lelkiismeretes rosszcsontok egyik jellemzője, hogy remekül értenek a kidumálás ősi művészetéhez.
        - Bizony. A Balmoral. - bólintok a megszólítást követően, jólesően slukkolok is néhányat, udvariasan átkergetve a megformázott karikáimat a fiú feje felett - Na és mesélj, mire gyakorolsz? Bármi is volt ez, nem úgy nézett ki, mint amit Qcross vagy Fawcett csak úgy feladna.
       Érdeklődve figyelem a további mozdulatait, amikkel kicsit még kevésbé tűnik fenyegetőnek, és valahol el kell ismernem, hogy kifejezetten üdítő látvány. Van valami különös a hollóhátasokban, és ez lehet egy élénk sztereotípia, de valahogy mindig egy-egy misztikus karakterre emlékeztetnek valami drámában. Talán éjszakánként szeánszot tartanak régi bőrkötetek felett táncolva...? A gyerek Minerva imádná azt a mesét, de tény, Fredetrik Thorin még a különösök között is különös.
       - Te most éppen megvesztegetsz engem? Mondd csak, túl sok szabadidőd van...? Mert örömmel kitöltöm, ha nem tudsz mit kezdeni vele. - fonom keresztbe a karjaimat, de még mindig szinte nevethetnékem van a szituáció komikuma miatt - Hát ez nézőpont kérdése. Például a házirendhez ragaszkodók biztosan közbe tudnának vetni néhány érvet arra, miért is csináltál rosszat. Ha mondjuk pontokat kezdenék levonni a névrokonomhoz hasonlóan, az lehet, hogy benned is átértékelné az ártás fogalmát..
       Nem hiszem, hogy különösebben ijesztő lennék, bár fölé magasodom valamennyire, és ha most képzeletbeli erőfitogtatásra szánnánk magunkat, tudnék olyan embert mondani (bár lassan kínosan keveset), aki megrettenne a prefektusok jelvényétől.. Látom magam még a félhomályban is valamennyire visszatükröződni a hatalmas szemeiben, van mögöttük valami több, mint ahogy a kastély rejti magában a sötét termeket, megannyi felfedezésre váró titkot, és nem mindegyik engedi magát feltárni anélkül, hogy egy-egy részünket ne marasztalná magában.. Megrázom kicsit a fejem, és röviden arra a következtetésre jutok, hogy hajlamos vagyok fetisizálni az embereket. Vagy a cigaretta füstjének hibája ez a misztikum.. vagy-vagy, ugye.
       - Tényleg? Jobb, ha nem kérdezem meg, akkor te honnan ismered őket, ugye? - kuncogok az ajánlaton, lehamuzván magunk mellé, és söprögetni is kezdem a kabátom ujját, mert a szél imádja rázavarni a pernyét - Egyezzünk ki egy rövid büntetésben: van az alagsorban egy terem, amit már igencsak ki kellene takarítani.. de nem mondta senki, hogyan. Lehet, hogy az a terem nagyon is érdeklődéssel figyelné azt az iménti fénymágiát.. feltéve, hogy az volt. A termek már csak ilyenek: szeretik a talányokat. Tehát meg kell kérjelek, hogy csatlakozz, Thorin, fakultatíve kötelező módon persze.
       A járőrözés egyik áldásos hatása az ilyen jellegű információk bezsebelése: ha véletlenül rosszban akarnék sántikálni, elég sok helyet tudnék felkeresni a céljára. Nem mintha megfordulna ilyesmi a fejemben, természetesen, ártatlan vagyok, az alkohol és a cigaretta szavakat még szótárban sem láttam soha, de ha már szabályok, szeretek a mentükön eljárni. Frederik olcsón megússza, én pedig megtudom, pontosan hogyan is tervezett fényt vinni az éjszakába..
Naplózva
Oldalak: [1] Fel nyomtat 
Ugrás Válassz kategóriát vagy fórumot
Felnőtt varázslók Jimmy Kipp Quinton ♦ Emily M. Dean ♦ Család Mathias Montrego Christopher Cartwright Anna Volkova Alexej A. Zharkov Blaire Montrego Elfelda Hall Melanie Hopkirk Edward Nott Mira Luna Wyne Merel Everfen Holodeck Mirabella Harpell Henry J. Mirol Owen Redway Joshua Davis Leonard B. Beckett Eleonora Burke Minerva E. Balmoral Writing's On The Wall Roman Nott Freya Blood Irina Romanov Liliya Romanov vesna svyashchennaya Magnum Opus Ginny Weasley Wesley Fawcett Aubrey Chaisty Anathema Avery Martin Nott Dalton J. E. Hamox Santiago Herrera Artemis Greenberry John F. Rappaport Gwendolyn P. Jadisland Tommy Reese Roxfortos diákok Griffendél Sienna Scrimgeour Anne-Rose Tuffin Skylar H. Devereaux Chikara Tetsuya Hanni Haeni Whimsy & Wonder Elowen Dawlish Hollóhát Soffi Lowe William Ashford Enver Nebelwald Heliodora Haseltine Siddhartha Suduri Victor Holloway Ancalla Glasmont Mardekár Lola Miller Nialen Travers Connor O'Hara Orin Morgenstern Amycus Carrow Heranoush Fletcher Venus Llewellyn Gemma Jenkins Vivien M. Smithe Imogen F. Sinclair Lorian Grimmstark Tikhon A. Donne Hugrabug Opheliac Holden Echohawk Alma L. Remington Hazel C. Baird Vegyes Csapatok ▲ ad astra per aspera ▼ Daniel Tayilor Zafira Tavish acta est fabula Adser Møvrede Alexander D. Qcross Lisa St.Patrick Sol N. Harington Caleb E. Dawis Külföldi diákok Vale Bate Solace Barebone L’herbier noir Inès de Saint-Vinant Vianne M. Gardner Elizabeth Rappaport Sebastien Lacroix Lolita Delacour Rokuro Ishida Malachi Maddock Daphné D'Aboville Miguel Fuentes María Teresa Salamanca Lucinda Yaxley Solange Laveau Eltávozottak kincsei The Crow Cassia Carrow Sziesztalak Rebecca Bennet Edwin Everfen my freedom - Arianna Regan Ballester Yennefer Lumpsluck Cedric Elias Marlowe Caelius Edevane Brook Turner Kalina E. Pierce Joanne Martin Boethius Hywel Esterhas-i merengő Hawk’n’Pulse Dorothyen Moon Seraphin Austin Cameron Lamartin Zach Haggerty Célia Carex Raimbourg ikrek Gabriel Walsh Sötét varázslók The Black Rose Sabrina Joanna Wilder titkai Amythia Lixfise Fleur Delacour Sheena Burton R. J. Lupin, avagy egy Tekergő jegyzetei Stevens-Maynard birtok Pinceajtó Jules Shine Kingwoods Allyway könyvtár Lyra Freester M. Nexine Redraven Ládikója Kareem Whittman Niall Haron Levi Hale Alfredo Rota Saulus Armstrong Andromeda V. Bucksworth ::Morrigan Summer & Odil Watson:: Lauren H. Garside Monique Garside Wilde Yolanda Delacour Antonio Williems játszóháza Freya Middleton Evan Temple Egy vak iratai, Oliver feljegyzései Alyson Rose Leingter The imposssible is possible. Brookelle des Pres feljegyzései Az Álom Serpi Akta Philip Clapp Tara Cornelia Swan Bianca Grosiean Astoria Greengrass Norkys "Kys" Graham's secret diary Raelyn Bells Conolly Krónikái Debora Brooks Kicsi fiókocska Tyababa naplója Táborban a csajok Miscreant-birtok Volt egyszer egy... életem Charlaine Ruscio Gavin Hartley Nadalia C. Graham féltve őrzött kincsei <3 Arleth Gresham Darren Gregory White a Jó a Rossz és a Boldog Errol Dreenman Mila Boyka Tükörszilánk Zephyr Devaux Glenda padlásszobája Euphemia Crusader Ashley Angel feljegyzései Sebastian Navarro Gringotts széfje Gerry Ryan Nefas Eamon G. Millighan Brayden Matthew Minticz Craig Nicholls Cassius Neehill Vaszilij Zajcev Sence - My Pain Angela ékkövei Armiella Circe Smith Titkok könyve Törékeny Holmik Lélek kifőzde Sara Wattle Punks not red McGalagony után szabadon Syren Fawcett Draco Malfoy Vikitria Maya Mirol sötét oldala Mirolok A titkos fiók Isaac Zachew Dwayne R. Winterburn Court of Nightmares Frederik Thorin Abigail Wolf Dominic Till Hannah V. Selwyn Maxwell Shafiq Shirley White Tyrius A. Reximo Miyako Kuroyama Chloé Sundance Dexter Laboratóriuma Louise Lott Vannak különös éjszakák Pansy Parkinson *Wenny* Madison Clark Miriam Deccor James Wolf Greis Møvrede Dimitrij Ivan Vulkanov Raphael "Puck" Rhodenbarr Jeremiah Charles Cerberus Morgenstern Grisam Nutty Windflower Richard Grosiean Asher R. Warren † Emma Hailey Gray ● ● kiscsapat Brandon Everald Gray B. Lizandra Kenneth Carithy Denalie Nadine Moreau Dr. Jonathan Dobrev Mona Harington Cherish Bailey Elsa Channing Az Árnyékfőnix Benedict Destain Cooper Hayes Oliver Wenlock Lilium Leddicius Clementine Banks Victor R. Sickert Nolan Pye Hunter Collins Patrick McFly Emmeline Smethwyck Jimmy Slinkhard A végzete Harry - Ron - Hermione - A Trió Raquel Palmer Scarlett Bridget Seamus Finnigan Conan Paxon Holden C. Bronx Sally Sykes Skye Bailey Sierra Fern Teddy Jones Sex, drugs, rock and rolls Tessana Morrow Summer Feryll Aiden J. Fraser Ted H. Flanagan Noah Nightingale Avery Cassen Seth Morrow Lincoln Adwell Uma McGruder Rose Teegan Chesterfield Rd 17-18. Héloise Gauthier a kedves ősz futára Sophie Flores Olivia Gabriella Stane hanggal gázol magának utat Ruby Rider Anthony Goldstein 67 St Michael's Street Esther Doyle Arelia Tobervic Spanyolfala Gabriel F. Milton Tommy Reese Rayla Blake Waterloo Rd 8. Hayley Brent Irene Liu Forlatt Hana Tachibana Kolduló kobold Clara Cole Tania Niel Maeve Walden Lieselotte R. Blanchett Chloé Bones India Zayathri Cherub Willbutch Giacomo B. Santeria Dawson A. W. Hamox Moira Osborne Winston L. Smith Dorian Belby Leah Barlow Erica Fraser Aerith Baldron Ayako Hidayashi Echo Taylor Luna Lovegood Matt Shelby Nellie E. Nott Nott Kastély Hugo Theron Arian Bahri 71 Abbotsbury Rd, London Flora le Fay Sandy Bailey mesedoboza Elizabeth Hepburn Hepburn ház Seosaphine Baradwys Deliah Beckett Lupa Tenebris Amelia Evans April Sheridan Kyteler Daisy Day Ronald Weasley Sebastian Bates Charlie Oswin Louis Soulier Jason Bright Zöldfenyves Håkon Arnesen Diana Hardy Diana Hardy Protektor Iroda: Hanestic Walk 00. Ében-lak Alec Fleming Safiya Carson Daniel O'Mara Akácos ház Zeynep Weatherly Enola Hemmings Banyanyavalya és Mágusfene Apotéka Káoszlak A Suttogó Keresem az elvesztett édent Reed Lancaster Demelza Digby Sage Enos Bolton Serena Fawley Jasper Flynn MézLak Sean Westerfeld Gabriel Milton Mikhail Bertov Borostyán-lak Eduard Sokolov Yoana Bertov Oscar Caine Paralízis Harold Macmillan Mandragora Babbington Armin Narek Fészek Vincent O'Mara Magnus D. Brown jegyzetei Raven Harvey Annwn Ködfátyol Paul Harrison Esther M. Doyle Augustus Dion Pye Madeline D. Williams Lennox Campbell Lottie A. Lowell Claus Hill Végállomás Florian le Fay le Fay ház Tessa McCarthy Leonard J. Flint Jayce Hansel Örökéj Alfonz Baldron Nora Narek Henriette le Fay Tyra Quinn Ezra Ellsworth Silver moon Alexis P. Dullahan Willow Fawcett Midsummer's Night Kean Rowle Élni vagy halni? Esmé Fawcett Silver moon Lina Pye Ares Murphy Frey Henricksen Joy and Sorrow Sophie Vanheim Benjamin R. Fraser Gattons Way 14. Merlin veled! Csecsebecse- és ajándékbolt Aiden J. Fraser Hamutartó nyugAlom A Manó háza Maria Fitzgerald Oliver Smith Szellős Ház Niraniel Ays Miles Fawcett Fényes Kompánia Ephram Dakota Indiános nyár Avelin Nathaniel Kalamáris Kiadó William Batsa Welch Marga Poppy Alycia Remington Taiden Archeron Morgan Williamson Reginald Cobham Anelia Tiebon Clarice Edevane Eydis Sidthvordr