Akkor sem tetszik ez a tetkó dolog, és biztos, hogy meg fogom mondani az anyunak, ha egyszer felébred. Caelnek nem lehet tetoválása, kész, vége, punktum. Még anya is megmondja majd! Amúgy is, szerintem tiszta gáz. Más dolog, hogy némelyik kedvenc képregényhősömnek van ilyenje, de az megint más, hogy az öcsém is olyan izé akar lenni, amilyenek a halálfalóak. Mindegyiknek tetoválásuk lett, s most nézzétek, mi lett belőlük! Csövesek, meg börtöntöltelékek, meg főként halottak. Úgyhogy igenis, Cael érdekét szolgálja az, hogy én megmondom az anyunak, hogy mit akar.
Persze az öcsi is mondja a magáét, de úgy tűnik, nem akarja belátni, hogy igazam van. Megint. Azért nincs munkájuk a csöviknek, mert isznak, és tetoválásuk van. Cael viszont mintha elharapná mondata végét, így felhúzott szemöldökkel pillantok rá, hogy próbáljam leolvasni az igazat arcáról. Általában ez nem nehéz, mert szerintem rosszul hazudik, igaz, valamiért így is van, hogy képes átejteni másokat. Fene sem érti ezt.
- Honnan tudod, hogy utána milyen? – bár abból, amit mond, legrosszabb esetben is max kipróbálta, szóval az még nem olyan nagy gáz. Lehet, emiatt legalább nem kell aggódnom.
Elégedetten vetem hátra magamat a székben, hiszen öcsi beismerte, hogy igazam van. Azért egy háborút túlélni úgy, hogy még szerepet is vállalsz benne, komoly ügy, és igen, a Roxfort fele már gyakorlatilag felnőttnek tekinthető. Remélem, idén kihagyják a kamu dumákat, és végre nem fognak pisisként kezelni minket, mert ez eddig sem volt hatásos. Annyiszor hallottuk a “nem értenétek meg” mondatot, hogy már bőven sok volt belőle. Jó, persze én könnyen beszélek, az elsők között hagytam el a Roxfortot a krízishelyzetben, de mit tehettem volna? Akkor és ott nem lettem volna hasznos, ezt mindenki tudja.
Befejezem a reggelizést, és a teámat is megiszom, s közben elmesélem, milyen baglyot szeretnék. Annyira nem vagyok jártas a fajokban, de például az uhuk tetszenek nagyon, csak kicsit nehezek is, ha cipelni kell őket, és a kisebb ablakokon át se férnek. Még az egzotikusabb fajták tetszenek, amik megint csak drágák, meg sajnos sokuk még pici is, és nem akarom, hogy Zordon megegye. Szóval nem tudom, még igazán nem tudom. Aztán pedig Cael olyat mond, amit én picit nehezen tudok megemészteni. Komolyan nekem akarja adni a félretett pénzét? Pedig tudja jól, hogy elég rosszul bánok vele. A szobám is tele van olyan kacatokkal, amiket megvettem, mert nem tetszett, de igazából semmi szükségem rá.
- Komolyan? o.o – hűűűű... Bár a tizenöt galleon nagyon sok, mármint zsebpénznek, és nem akarnám lenyúlni az egészet. Zavartan megvakarom a tarkómat. Nem, nem, ez így sehogy sem lesz jó.
- Figyi... mit szólnál hozzá, ha csak öt galleont adnál? Ha sikerülnek az RBF vizsgák, akkor anya ad tíz galleont, meg apa is. Meg a nagyiék azt mondták, hogy annyit adnak, amennyi sikeres RBF-em lesz. Apa pedig meg akarja látogatni az ő szüleit is, ha felépült, tőlük pedig mindig kapunk valamit. Cserébe pedig... cserébe sütök neked egy tortát. Még ma. Édességet akarok. Sokat. – az utóbbi időben egyáltalán nem esett jól a nassi, pedig nem változott a menü igazán Roxfortban. Sőt. A kínálat igazából mindig ugyanaz, csak másodikban voltak tele az asztalok mindenféle kagylólevessel, meg egyéb undormányokkal. Nem értem én a franciákat.