+  Roxfort RPG
|-+  Ősi tekercsek
| |-+  A Nagy Könyv (Moderátor: Mrs. Norris)
| | |-+  Tények, Törvények és Tudnivalók
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Tények, Törvények és Tudnivalók  (Megtekintve 9940 alkalommal)

Mrs. Norris
[Topiktulaj]
***


,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2013. 06. 27. - 12:14:53 »
+2

Tények, Törvények és Tudnivalók


Az oldal üzemeltetői és a Staff Team kijelenti, hogy munkájukból anyagi hasznuk nem származik. Harry Potter, a képek és a könyvbeli szereplők J. K. Rowling, illetve a Warner Bros. tulajdona.

Az oldal postjai, kezdve a szabályzattól az előtörténeteken át az egyes reagokig, mind a szerző szellemi produktumának, ezzel együtt a tulajdonának számítanak. Az írói tulajdont szerzői jog védi, a plágiumot a törvény bünteti!

A történet folytatásaként egyes elemeket Juhász Roland - Harry Potter és a Négy torony című művéből  - az író engedélyével - átemeltünk.

A játékokban előfordulhat káromkodás, szexuális, véres tartalom, amikért az oldal nem vállal felelősséget.

A szabályok változtatásának jogát fenntartjuk!a fórum

         általános
 
* Mint minden internetes fórumra, erre is vonatkoznak a netikett írott/íratlan szabályai. Vagyis nem politizálunk, nem káromkodunk (sokat és gyakran), és a többi.
* Az oldal admini és moderátori teendőit a Staff Team látja el.
* A fórumra csak akkor postolhatsz hozzászólást, hogyha elfogadott előtörténettel rendelkezel, kivétel ez alól az Ősi tekercsek » Tanácsadó » Kérdések topik.
* Regisztráció után érdemes elolvasni a Világleírást, illetve elmerülni a Reggeli Próféta hasábjaiban, hiszen ezekből tudhatod meg, hol tart jelenleg oldalunk története. Ez azért is fontos, mert a fórum eltérhet az eredeti történettől.

 

         RoxfortRPG
 
* Ez a fórum alapvetően két (bár talán igazából három) részre osztható: az IC (In Character) topikra, ahol a játék folyik, illetve OFF topikokra, ahol csevegés megy, illetve a  userek különféle dolgokban élhetik ki magukat. (A harmadik kategória a Szabályokat és a Tudnivalókat tartalmazza - ezek játéktechnikai információkat jelentenek - OOC)
* A RoxfortRPG J. K. Rowling Harry Potter könyvein, a kiegészítő köteteken, a Pottermore weboldal információin, illetve kisebb részben a sorozatból készült filmeken alapul. Az ezekből a forrásokból származó világkép kiegészül még saját koncepciókkal.         topikok
 
* IC fórumban nem OFFolunk! Erre való a fórum OOC része (lásd feljebb).
* Minden karakter igényelhet saját lakást/kastélyt/kúriát, ahol aztán új topikokban úgymond "berendezheti" a kis birodalmát. Mielőtt ilyesmit igényelnél, gondold át, hogy ki lesz-e használva a fórumrész, ugyanis lehetőséged van Kincsesláda igénylésére is, ahova bármilyen IC tartalmat posztolhatsz, ami a karakteredhez kapcsolódik, előre viszi annak jellemi fejlődését, vagy akár csak pár fontos feljegyzésben fűzhető hozzá. Jöhetnek múltbeli játékok, levelezések, jövőbeli képzelgések, amit csak szeretnél!
* A szexuális tartalommal bíró játékokat a játékosok kötelesek a megfelelő módon - jól láhatóan - a reag elején jelezni. Ezen kívül lehetőség van a +18-as fórumrészbe posztolva elkülöníteni az ilyen jellegű hozzászólásokat.
 
a karakterek

         karakteralkotás
 
* A könyvbeli szereplők igénylése egy tesztreag megírása, és a Staff teamnek való elküldése után, annak pozitív elbírálása után lehetséges.
* Ha éppen nincsen karakterötleted, az sem gond, a játékosain megalkottak előre neked sok karit, akik csak arra várnak, hogy valaki örökbe fogadja őket! Itt találod a listájukat.
* Komolyabban az oldal része lennél? Nézd meg a Staff team által hirdetett Canon karaktereket!
* A karaktered természetesen akármelyik osztályban kezdhet, az elsőtől a hetedikig bezárólag, sőt lehet felnőtt, egyetemista, vagy épp kisgyermek is.
* A tanári, prefektusi, minisztériumi pozícióban, illetve a kviddicscsapatban játszó karakterekről született egy törvénymelléklet is, melyet itt olvashatsz.
* Második JK karaktert csak 15 IC reag után lehet indítani!
* (N)JK karakter indításához legalább egy 50 IC reaggal rendelkező JK karakter szükséges. A második (N)JK karakterhez legalább 75 IC reag szükséges egy JK karakternél. Egy usernél legfeljebb 2 (N)JK karakter lehet egyidőben.
* Egy usernek legfeljebb 7 karaktere lehet – visszamenőleg (2021. október előtt) nem vezetjük be a szabályt, akinek több van, megtarthatja őket, nem kell távoztatni, ám újabb karaktert csak a szabályoknak megfelelően alkothatnak ők is a továbbiakban. A 7. karakter után csak akkor lehet újat alkotni, ha a STAFF engedélyezi azt. (A szabály JK és (N)JK karakterekre is vonatkozik).


         név
 
* A karaktered neve minimum két tagból álljon: egy keresztnévből és egy vezetéknévből, ebben a sorrendben. Amennyiben a karaktered neve kettőnél több tagból áll, kérjük, hogy a középső nevet rövidítsd - pl.: Wolfgang Amadeus Mozart » Wolfgang A. Mozart)
* Az oldalon két megyező nevű karakter nem játszhat. Azaz sem a vezetéknév, sem a keresztnév nem lehet azonos egyes kivételes eseteket leszámítva. Például: Eltávból való visszatérés, kiadó karakterek megalkotás. A szabad neveket a Névfoglalóban tudod ellenőrizni.
* j. e  l  s  z ó  : "a lélekállatod Smith professzor"
* Az olyan neveket mint pl. Hókuszpókusz3 pár órán belül töröljük, amennyiben az nem kerül módosításra a szabálynak megfelelően.

         előtörténetek
 
* Előtörténetedet a Karakterek kategória Előtörténetek  alfórumába küldd el! Az Új topik gombra kattintva nyiss új témát, ahol a téma neve a karaktered neve legyen.
* Ne küldj be olyan előtörténetet, ami nincs kitöltve!
* Az előtörténetedet úgy írd, hogy nem tudod, melyik Ház tagja leszel - ezt ugyanis a Staff dönti el. Ha nagyon szép és meggyőző, amit írtál, akkor figyelembe vesszük a kívánságodat.  
* Születési hely: Nem, fogadunk el olyan diák karaktereket, akik nem a Brit-szigeteken látták meg a napvilágot. Kivételek itt is akadhatnak a STAFF előzetes engedélyével, ám ennek hiányában az előtörténet nem lesz elfogadott, csak módosítást követően.
* Amennyiben az előtörténet nem kerül elfogadásra és a STAFF valamelyik tagja jelzi feléd a javítanivalót - egy hozzászólásban az előtörténet alatt -, úgy 2 heted van javítani a megbeszéltek alapján. Ezt követően a téged bíráló adminisztrátor vagy moderátol felé jelezd, hogy elkészültél a javítással. Ha ez nem történik meg, illetve nem jelzed a késlekedés okát, az előtörténet a Befejezetlen előtörténetek közé kerül.


         (in)aktivitás
 
* Hogyha IRL okok miatt bizonyos ideig nem tudsz feljönni a fórumra, tiszteld meg a többi játékost azzal, hogy ezt jelzed a  Karakterek » Jegelő
* Sem karaktert, sem regisztrációt nem lehet törölni. Ha nem szeretnél már az oldal tagja lenni, akkor a helyes eljárás a következő: fogod egy Stafftag profilját, küldesz neki egy PM-et, amiben leírod, hogy szeretnél Eltávozott karakter státuszt kapni. Indoklás nem szükséges.
* Ha valaki beregisztrál egy lombikkaraktert és az elfogadásra kerül, ám legalább 5 hétre eltűnik és nem ad magáról életjelet, úgy a hirdető kérheti az eltávoztatását és a karakter újra meghirdetésre kerül.
* Bizonyos időközönként szervezünk egy Zombiszázalékolást, ahol jelentkezések alapján szűrjük ki az inaktív játékosokat. Akik ezen a felmérésen nem jelentkeznek (ha jegelt karakterek, ha nem), automatikusan Eltávozott karakter státuszt kapnak.


a játék

         írás
 
* Az oldal IC reagjainak minimum hossza 8 sor.
* Törekedj arra, hogy az írásodnak legyen stílusa, minden egyes reagodnak pedig mondanivalója.
* A szexuális vagy erőszakos hozzászólások elején tüntesd kérlek fel, hogy +16 vagy +18, és ezzel el is van intézve. Ezen kívül nagyon erősen szexuális, vagy részletes brutalitást tartalmazó játékok esetében, kéretik azt rövid, szöveges figyelmeztetéssel a korhatár alatt feltűntetni. Ha az ilyen tartalmú játékokat teljes mértékig el akarod különíteni, úgy lehetőséged van azokat a +18-as fórumrészre írni - ennek használata opcionális.


         játék
 
* Figyelj arra, hogy amiről a játékos tud, arról nem feltétlenül tud a karakter!
* Az oldalon jelenleg a 2003-as évet írjuk, hónapokban viszont az IRL naptári hónapokat követjük. (Így évváltásokra december utolsó vagy január első napjaiban, tanévváltásra szeptemberben számítsatok.)
* Egy helyszínen maximum egy játék folyjon, az átláthatóság kedvéért.
* Három vagy több játékos esetén a játékosok reagálási sorrendjét nem korlátozza semmi. Viszont egy kör addig tart, míg minden résztvevő játékos egyszer reagolt.


         NJK-k
 
* NJK = nem játékos karakter. Nevezik NPC-nek is .
* NJK-nak nevezünk minden olyan karaktert, akik jelen vannak, de nincsen userük, azaz olyanok, mint a dekorációk. Ugyanúgy mozognak, cselekednek és beszélnek, mint JK (játékos karakter) társaik.
* NJK-khoz akár logint is csinálhattok, így akár egy játékostársatok ötletének megvalósításában is segédkezhettek. Erről bővebben olvashatsz az (N)JK fórumrészben, illetve fentebb a karakteralktoást érintő szabályoknál!
* NJK karakter regisztrálása előtt köteles a user a STAFF engedélyét kérni. Ezt a sablont szükséges az egyik adminnak megküldeni pm formájában.


         kalandok
 
* Kalandnak nevezzük az olyan játékokat, melyeket egy adott mesélő irányít: ő szabja meg a történéseket. Bővebben a Kalandok alfórumban olvashatsz róluk.
* Ha eszedbe jut egy kaland, akkor vedd fel a kapcsolatot a Staff valamelyik tagjával, és küldd el neki.


         harc
 
* Tartsd észben: senki nem isten, félisten! Mindenkinek megvan a gyenge pontja, és mindenki legyőzhető!
* Emlékezz, ebben a varázsvilágban az átkok olyanok, mintha vízipisztollyal lövöldöznétek egymásra. A többségük elől ki lehet térni.
* A támadó köteles minden, a másikat érintő cselekvését feltételes módban írni!
* Röviden: Ne légy VP!


a dizájn

         avatarok és aláírások
 
* Az avatar szabványmérete 150x250 px, ennél a kép mérete se kisebb, se nagyobb ne legyen! A kép átméretezéséhez segítséget kérhetsz bármelyik Staff-tagtól.
* Avatart csak az foglalhat magának, aki rendelkezik elfogadott előtörténettel!
* A karakterképeden szereplő személyt lehetőséged van lefoglalni. Ez azt jelenti, hogy Ősi tekercsek » Hasznos információk » AVATARFOGLALÁS topikban kisajátíthatsz a karidnak egy arcot, legyen az neves színész, híres zenész, akárki. Egy arc csak egy karakterhez tartozhat, kivéve, ha ikrekről van szó.
* Az aláírásodba betett banner maximális mérete 500x250 px. Kisebb lehet, de nagyobb semmiképp.
* Az aláírásod nem tartalmazhat direkt vagy rejtett linket másik oldalra, magyarul: tilos a reklám!

 
végezetül

* A Játékosok egymáshoz és a Staffhoz való viszonya is a tiszteleten alapul. Ezt sose felejtsd el.  Mindez nemcsak a játéktérre, hanem a chatre is egyöntetűen vonatkozik!
*Ugyanakkor a STAFF részéről érkező kritika sosem támadás jelleggel fogalmazódik meg. Célunk, hogy mindenki kényelmesen tudjon együtt játszani. Akinek bármi gondja van, azt ne a chatre, hanem pm-ben írja meg a STAFF valamelyik tagjának.
* Ne felejtsétek el azonban: Ez csak egy játék!
(c) RoxfortRPG, 2007-2022
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2022. 07. 22. - 23:38:53
Az oldal 0.195 másodperc alatt készült el 29 lekéréssel.