Kitöltöttem a feleseket, kiürítve ezzel egy újabb palackot, majd tálcára pakoltam a poharakat, és sajgó tagokkal tettem egy kört a kocsmában. Miután mindenkinek kiosztottam a maga adagját, visszatértem a söntés mögé, ahol Daniel elé is csúsztattam egy szíverősítőt, hogy aztán magamhoz véve a sajátomat, a magasba emeljem azt.
- Akkor hát, köszönöm még egyszer! Egészségetekre!Egy hajtásra lehúztam a pohár tartalmát, majd behunyt szemekkel élveztem, ahogy az erős szesz végigperzselte a nyelőcsövemet. Irtózatosan fájt a kezem, lüktetett az arcom, a fejem pedig szét akart robbanni. Eldöntöttem, hogy aznap éjjel félkómás állapotba iszom magam, hátha akkor egy fokkal könnyebb lesz elviselni magamat.
Daniel, aki mindeközben azzal foglalatoskodott, hogy a leharcolt ivómat élhetőbbé varázsolja, látva a fájdalmaimat, megszánt engem, és egy üvegcse gyógyszert rakott a kiürített poharam mellé.
- A kezedre – hangzott a használati utasítás.
- Köszönöm! - hálálkodtam újfent, majd kipattintottam a fiola dugóját és pár csepp boszorkányfű kivonatot csepegtettem a hegemre. Felszisszentem, ahogy a vágás gőzölögni kezdett, majd figyeltem miképp húzódik össze, mígnem teljesen össze nem zárult.
Jobb, mint új korában…- Háááát, kalandos este volt, tele meglepetésekkel.Elmosolyodtam, aztán követtem Daniel pillantását a hátsó asztaltársaság felé.
- Úgy tűnik, annyira mégsem lehet szar a söröm, hogy hagyjanak agyonverni…Szemem sarkából láttam, hogy a fickó a kabátjáért nyúl.
- Örültem a szerencsének Mr. Redway! Aztán óvatosan a nőkkel.Megráztam Daniel kezét.
- Ők fognak a sírba vinni.Izára gondoltam, és arra, hogy milyen piszkosul hiányzik, és hogy nyugodtan a sírba vihetne, ha cserébe újból láthatnám őt.
- Én is örültem, Daniel. Ugorj be máskor is, ha erre jársz! Remélem legközelebb nem jön közbe egy féltékeny férj sem.***
Későre járt már, mire a hátsó asztaltársaság feloszlatta köreit. Nem volt pofám zárórát fújni, ha már korábban voltak olyan kedvesek és megszabadítottak attól a fújtató bikától.
A Csikóhal ekkorra már ismét régi „pompájában” díszelgett, a székeket felpakoltam az asztalokra, a padlót üvegszilánk-mentesítettem és alaposan fel is mostam, a széttört palackokat újabbakkal pótoltam. Minden készen állt rá, hogy másnap újból kinyissak.
Az ajtóhoz léptem, hogy bezárjam azt, mikor megpillantottam torz tükörképemet az üvegablakon. Szemem alatt hatalmas, lila monokli éktelenkedett, megkoronázva az összképet. Folyton elégedetlen voltam a külsőmmel, ezen most a felbőszült támadóm sem javított.
Elfordítottam a fejem és inkább nagyot húztam a kezemben tartott whiskys üvegből, szabad kezemet a bejárati ajtó kulcsára téve. Ekkor azonban valaki lenyomta kívülről a kilincset. Az ajtó kitárult...