+  Roxfort RPG
|-+  Általános
| |-+  Három Seprű :: Társalgó
| | |-+  Hogyan alkottad meg a karaktered?
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Hogyan alkottad meg a karaktered?  (Megtekintve 50306 alkalommal)

Ophelia Langley
Hugrabug
*

Hogwarts Deep State

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #60 Dátum: 2025. 02. 02. - 22:29:19 »
+4

Név: Feltétlenül privilégiumokkal élő, arisztokráciához közel álló, nepotista, de mugli családi hátteret szerettem volna, így mind a vezeték, mind a keresztnévnél olyat választottam, ami egy ilyen családi háttérhez illik. Csak a varázslócsaládok tudnak ennél szokatlanabb keresztneveket adni.

Avatar: Karakteralkotás közben nemet váltottam. Szuperjó képek voltak az eredeti alanyról, és nem elképzelhetetlen, hogy más formában egyszer visszanyúlok hozzá, de nem tudtam végül hozzárendelni az eredeti elképzelésemet (akit meg igen, arról nagyon kevés a kép). További Pinterest search után találtam meg Sophie Tatchert, akit végül telitalálatnak gondolok, mert nagyon karakteres a megjelenése.

Előtöri: Igazából én nem gondoltam volna, hogy fogok még diákot indítani, mert úgy éreztem, hogy meghaladtam ezt. De aztán mégis belevágtam, mert nem szerettem volna kimaradni a hype-ból. Persze akkor már semmiképp se akartam összecsapni. Nagyon nagyon régen írtam utoljára előtörténetet, nekem évekre teljesen kiesett ez a hobby.
Szerettem volna olyan mugli születésű karaktert, aki valóban ki tud teljesedni a varázslók világában. Mindig dilemma a régi és az új élet kettőssége, de mivel a háború őt már nem érintette (bár egy jelenetben azért megérezte a szelét), így ő már úgymond „tiszta lappal” indíthatott. Más kettősségek is vannak a mugli és varázsvilágon túl, amikre kihegyeztem a karaktert: konzervatív neveltetés a reform nézetekkel szemben, családi státuszból eredő posh stílus vs testmódosítás, mint a lázadás eszköze.
Törekedtem arra, hogy logikus, szép íve legyen a karakter fejlődésének, a régi problémák pedig később is kísértenek, még ha valamilyen meglepő dolog kapcsán is merültek fel. Az ötletelésben, ha valahol elakadtam, párom segített ötletekkel, aki kénytelen volt tűrni és viselni, hogy erről csacsogok megint neki. (ő nem játszott ilyen játékokkal, nem az ő zsánere, inkább olvasni szokott). Illetve a kezdetektől ott volt a Diákjóléti Bizottság koncepciója, ami végül rengeteg név változaton és egyebeken ment keresztül, mire elnyerte a jelenlegi formáját.
A házválasztáson én igazából meglepődtem. Hugrabug-Griffendélt sejtettem, de Daniel Hugrabug-Hollóhátat javasolt. Párom azt mondta, szerinte Hugrabug, így került végül oda. De azóta is úgy játszom ki, hogy a beosztási ceremónián vagy negyed órát gondolkozott a Süveg, hogy mi legyen.

Hasonlóságok, különbségek: Nekem is mindig elsőnek kell lennem egy projectben, amit valószínűleg én is fogok végigvezetni, mint egy igazi girl boss. A munkamorálunk hasonló. Mindig keresem, mivel lehetünk hatékonyabbak, hogyan lehetünk jobbak.
Ophi talán kevésbé idegesítő, mint én (már ha nem Morgensternt kérdezzük majd). Illetve az én módszereim sokkal… mardekárosabbak (még ha a szándék nem is).
Naplózva

Sir Daniel Tayilor
Moderátor

♔♕♖♗♘♙

Elérhető Elérhető
« Válasz #61 Dátum: 2025. 07. 29. - 22:02:02 »
+1

Daniel Tayilor

♔♕♖♗♘♙

Név: Danielt nagyon régen alkottam meg először, ő az egyetlen karakterem jelenleg a régiek közül, szóval homályosak kicsit az emlékek. A Tayilor név Tristian miatt adott volt és hát azt hiszem azért mentem a Daniel-el mert egy egyszerű, hagyományos nevet akartam adni neki. Az ő története, hogy egy átlagos, középosztálybeli, félvér családból származott se nem több és se nem kevesebb az átlagnál, talán csak az érettsége és kötelességtudata, az ami kitünteti a többiek közül.

Avatar: Szerintem, akkoriban ment nagyot a Szürke Ötven Árnyalata, amikor először megalkottam Danielt. Abban biztos voltam, hogy egy brit színészt akarok - sajnos akkoriban nem ismertem annyira a kultúrát, valószínűleg a büszke Észak-Ír Jamie a világból kiszaladna, ha tudná milyen büszke angolt játszik az oldalon.

Előtöri: Fontos tudni, hogy amikor Danielt hoztam, újraírtam Tristian teljes karakterét. Tristian első előtörténetét 13 évesen írtam és háááát nah nem volt egy kiforrott karakter. A 2015-ös reboot elhozta a kedves, szerény fiút, a vakarcsot, aki mindenki kedvét kereste, leginkább a bátyjáét. Adta magát, hogy nem sokkal később hozzam a bátyját, Danielt is, akire felnézett a kis vakarcs és őt úgy kellett megalkossam, hogy tényleg legyen is miért felnézni rá. Daniel első és második története között csak finomhangolási különbségek vannak. Az alapkoncepció az volt, hogy hozok egy karaktert, aki egy kiforrott auror, akinek nehéz a munkája mégis a Királynővel való kapcsolata megkönnyíti azt, sőt néha a politikai intrikák mellett ad egy humor-faktort is. A személyes drámája, hogy saját maga törölte véglegesen az apja emlékeit, azt volt hivatott mutatni, hogy egy célja volt az életben, de amikor azt elérte pofán csapta a valóság és percnyi döntések alatt kellett felnőnie. Magát a karaktert akkoriban talán a saját bátyámról mintáztam, aki szintén apám távozása után magára vette a családfő szerepét és feszegette a teljesítőképességének a határait. Az újraalkotásnál, viszont már én voltam, de erről a következő részben.

Hasonlóságok, Különbségek: Amikor visszatértem a hosszú kihagyás után, azért Danielt választottam, mint karakter, mert az ő élete állt leginkább közel a mostani énemhez. Egyedül él a kutyájával a nagyvárosban, a harmincas évei elején van, úgy érzi, hogy túl van a személyes drámák időszakén, élvezi a munkáját és éli a mindennapjait. De az is a célom volt, hogy legyen benne íroi potenciál, ami a munkája miatt adott is volt. Nem titkolom, hogy Danielt inkább mint egy sajt projektet írom, vele van a legkevesebb játékom és inkább saját projekteket írok vele, mint a Vérkönnyek Éke sztori vagy a Vermut és Rum. Daniel modora, a száraz, cinikus humora, és a dolgok túlbonyolítására való hajlama egyértelműen engem tükröz. Sajnos a munkamorálja csak részben csap vissza bennem, de legalább próbálkozom! Egyszer befejezem a történeteit, ígérem!

Zene: Imagine Dragons és Sea Shanty-k
Naplózva

Zafira Tavish
Hollóhát
*

༻❁✿❀༺

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #62 Dátum: 2025. 07. 29. - 22:46:19 »
+2

Zafira Tavish

༻❁✿❀༺

Név: Amikor lefoglaltam a titulust és kitaláltam a karakter származását, fel is csaptam a pakisztáni bébinevek listáját. Igazából a Zafirán azonnal megakadt a szemem, jó volt a hangzása a jelentése pedig győzedelmes, sikeres. Ez kellett az én kis cikeszemnek. A Tavish igazából a ChatGPT ötlete volt, szanszkrítűl erőset és engergetikusat jelent, hindiül pedig mennyet, eget.

Avatar: Az előtörténetet kicsit az avatarhoz írtam. Nagyon elveszett vagyok fiatal celebek terén, és amikor az IMDB listán megláttam Imant, beugrott hogy nem is olyan régen bingeltem a Ms.Marvel sorozatot. Nyilván egyből újra is néztem és nagyon megtetszett egy pakisztáni származású karakter gondolata. Ahogy nézegettem a képeket Imanról, rájöttem hogy nem csak a nerd, bohókás young avangers karaktere állna jól neki, de van egy természetes szépsége, amit szeret erős, divatos fotózásokkal is megmutatni - Zafira elkezdett megszületni.

Előtöri: Rengeteget gondolkodtam, hogy melyik titulusra csapjak le. Azt tudtam előre, hogy ki akarok mozdulni a komfortzónámból és egy olyan női karaktert hozni, aki tényleg nő és nem egy sztereotípia, mint éretlenebb koromba Tara vagy később Lisa volt. Azt akartam, hogy a karakterem éljen, legyen erős, érzékeny, eltökélt. Ez vezetett a sportkirálynő/cikesz titulushoz, aminek külön örültem, hogy Connor usere pedig lecsapott a kvaffra és össze tudtunk dolgozni hogy megalkossuk a kis riválisainkat.

Magát az előtörténetet úgy akartam felépíteni, hogy Zafira tényleg éljen. Az előtörténete hat fejezetből áll, az első ötben mindig egy-egy érzékszerv a domináns (látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás), mindig magával hordozva az előzőből megismerteket. A hatodik már egy teljes emberi érzékelés volt, de a legvégén megjelent a szív is, ahogy észrevette Connor magasságát. Igyekeztem alapos kutató munkát végezni, hogy bemutassak egy számomra teljesen ismeretlen kultúrát és azt úgy tegyem, hogy természetesnek hasson. Belecsempészve Zafira belső monológjába egyszerre az arab, urdu és Gen-Z szavakat, arra törekedtem hogy hiteles legyen a megjelenítés.

Hasonlóságok, Különbségek: Zafira egy tinédzser, aki még csak most kezdi el megismerni önmagát és az érzéseit. Amikor vele írok, próbálok emlékezni, hogy milyen is volt ilyen fiatalnak lenni... és hát nem volt kellemes. A folyamatos összezavartság, amikor próbálod megérteni hogy mit miért teszel, néha indulatból néha meg csak úgy, nah az itt megjelenik. Ezeket a hibákat én is elkövettem, nem is egyszer. Viszont amíg én nem tudtam mit is akarok kezdeni magammal, Zafi eltökélt, látja a céljait, lehet hogy az ma még csak O'Hara lealázása, de holnap már az hogy kviddics sztár legyen.

Zene: M.I.A., Ritviz, Chappel Roan, Lizzo, Dua Lipa
Naplózva
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: