Zafira Tavish
༻❁✿❀༺
Név: Amikor lefoglaltam a titulust és kitaláltam a karakter származását, fel is csaptam a pakisztáni bébinevek listáját. Igazából a Zafirán azonnal megakadt a szemem, jó volt a hangzása a jelentése pedig győzedelmes, sikeres. Ez kellett az én kis cikeszemnek. A Tavish igazából a ChatGPT ötlete volt, szanszkrítűl erőset és engergetikusat jelent, hindiül pedig mennyet, eget.
Avatar: Az előtörténetet kicsit az avatarhoz írtam. Nagyon elveszett vagyok fiatal celebek terén, és amikor az IMDB listán megláttam Imant, beugrott hogy nem is olyan régen bingeltem a Ms.Marvel sorozatot. Nyilván egyből újra is néztem és nagyon megtetszett egy pakisztáni származású karakter gondolata. Ahogy nézegettem a képeket Imanról, rájöttem hogy nem csak a nerd, bohókás young avangers karaktere állna jól neki, de van egy természetes szépsége, amit szeret erős, divatos fotózásokkal is megmutatni - Zafira elkezdett megszületni.
Előtöri: Rengeteget gondolkodtam, hogy melyik titulusra csapjak le. Azt tudtam előre, hogy ki akarok mozdulni a komfortzónámból és egy olyan női karaktert hozni, aki tényleg nő és nem egy sztereotípia, mint éretlenebb koromba Tara vagy később Lisa volt. Azt akartam, hogy a karakterem éljen, legyen erős, érzékeny, eltökélt. Ez vezetett a sportkirálynő/cikesz titulushoz, aminek külön örültem, hogy Connor usere pedig lecsapott a kvaffra és össze tudtunk dolgozni hogy megalkossuk a kis riválisainkat.
Magát az előtörténetet úgy akartam felépíteni, hogy Zafira tényleg éljen. Az előtörténete hat fejezetből áll, az első ötben mindig egy-egy érzékszerv a domináns (látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás), mindig magával hordozva az előzőből megismerteket. A hatodik már egy teljes emberi érzékelés volt, de a legvégén megjelent a szív is, ahogy észrevette Connor magasságát. Igyekeztem alapos kutató munkát végezni, hogy bemutassak egy számomra teljesen ismeretlen kultúrát és azt úgy tegyem, hogy természetesnek hasson. Belecsempészve Zafira belső monológjába egyszerre az arab, urdu és Gen-Z szavakat, arra törekedtem hogy hiteles legyen a megjelenítés.
Hasonlóságok, Különbségek: Zafira egy tinédzser, aki még csak most kezdi el megismerni önmagát és az érzéseit. Amikor vele írok, próbálok emlékezni, hogy milyen is volt ilyen fiatalnak lenni... és hát nem volt kellemes. A folyamatos összezavartság, amikor próbálod megérteni hogy mit miért teszel, néha indulatból néha meg csak úgy, nah az itt megjelenik. Ezeket a hibákat én is elkövettem, nem is egyszer. Viszont amíg én nem tudtam mit is akarok kezdeni magammal, Zafi eltökélt, látja a céljait, lehet hogy az ma még csak O'Hara lealázása, de holnap már az hogy kviddics sztár legyen.
Zene: M.I.A., Ritviz, Chappel Roan, Lizzo, Dua Lipa