+  Roxfort RPG
|-+  Általános
| |-+  Három Seprű :: Társalgó
| | |-+  Társalgó :: Archívum
| | | |-+  Esztétikai - kódex
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Esztétikai - kódex  (Megtekintve 2034 alkalommal)

James Wolf
Eltávozott karakter
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2009. 10. 24. - 17:47:30 »
+8

Esztétikai - kódex

Fiúk és lányok, sziasztok!

Ez a topic egy kis segítséget fog nyújtani nektek a reagok megformázásához, ahhoz, hogy a minőség mellett, szép és esztétikus is legyen. Igaz, ez nem olyan fontos, és sokan nem is igazán foglalkoznak a dologgal, de azért valljuk be, nem minden a belső. Remélem, sokaknak hasznára leszek ezzel a topiccal.  kacsint
I. SZÍNEK

Nem csak ti unjátok már a rikító pirosat, a sárgát, a hányadékzöldet és azt az unalmas kéket? Köztudott, hogy minden színnek vannak árnyalatai, ahogyan az imént említetteknek is. Jó, bevallom, a dolognak ez a része nem a fejemből pattant ki. Ez a színlista egy általánosan közismert dolog, melyet akármelyik másik RPG oldalon megtalálhatsz.


Szóval a következő kódot használjátok a színezésre / ha eddig nem ismertétek volna/ :

Kód:
[color=SZÍN] SZÖVEG [/color]

aliceblue antiquewhite aqua aquamarine azure beige bisque black blue blueviolet brown burlywood cadetblue chartreuse chocolate coral cornsilk crimson cyan darkblue darkcyan darkgray darkgreen darkkhaki darkmagenta darkorange darkorchid darkred darksalmon darkseagreen darkviolet deeppink deepskyblue dimgray dodgerblue firebrick floralwhite forestgreen fuchsia gainsboro ghostwhite gold goldenrod gray green greenyellow honeydew hotpink indianred indigo ivory khaki lavender lawngreen lemonchiffon lightblue lightcoral lightcyan lightgreen lightgrey lightpink lightsalmon lightskyblue lightyellow lime limegreen linen magenta maroon mediumblue mediumorchid mediumpurple midnightblue mintcream mistyrose moccasin navajowhite navy oldlace olive olivedrab orange orangered orchid palegreen papayawhip peachpuff peru pink plum powderblue purple red rosybrown royalblue saddlebrown salmon sandybrown seagreen seashell sienna silver skyblue slateblue slategray snow springgreen steelblue tan teal thistle tomato turquoise violet wheat white whitesmoke yellow yellowgreenBővebb listát itt találtok.
Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #1 Dátum: 2009. 10. 27. - 10:35:54 »
+6

II. BETŰTÍPUSOK; BEKEZDÉSEK

Senki nem szeret egy olyan szöveget olvasni, mely teljesen egybefügg. Úgy értem, nincs benne sem enter, se semmi. Ez nem mindig olyan jó, szóval új bekezdés előtt üssetek entert, és/vagy használjátok a billentyűzetetek TABulátor gombját, mellyel kicsit beljebb tolhatjátok a bekezdés elejét. Tudjátok, mint a könyvekben. kacsint

   Valahogy így…

Betűtípusok. Mindenki szereti a változatosságot, az egyedi dolgokat. Sokan minden reagjukban megformázzák a szöveget. Én személy szerint a Georgia betűtípust szoktam használni, és vannak akik a Comic Sans MS-ként ismertet. Hát akkor most nézzünk párat ezek közül és természetesen jöjjön a kód is, bár úgy vélem már mindenki ismeri:


Kód:
[font=BETŰTÍPUS] SZÖVEG [/font]

Cooper Std Black
Georgia
Comic Sans MS
Brush Script Std
Courier New
Arial Black
Monotype Corsiva
Prestige Elite Std

Century Gothic

Ezen betűtípusok mindenkinek megvannak, hiszen az alap készletbe tartoznak.
Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2010. 12. 18. - 13:33:07 »
+6

III. ALÁÍRÁSOK


Ahány ember annyi aláírás, ahány alkotó, annyi stílus, ahány elme, annyi elképzelés, ez teljesen világos. Az aláírások elkészítésének nincsen szabálya, maximum a méretnél. Ez is világos. Akkor mégis minek írok róla? Hát azért, mert ha fogsz egy Paintet és összedobálod benne a képeket, és neked akkor tetszik, az nem biztos, hogy jó és szép is lesz. Fontos az aláírások esztétikája, kinézete. Nagyon fontos, hogy szépek legyenek, hiszen azért vannak, nem? Nekem például a munkáim 40%-a tetszik csak igazán. Van ilyen. kacsint
A következőkben pontokban sorolom fel a szempontokat, melyek betartására egy aláírás elkészítésénél figyelni kell. Kérek mindenkit, hogy sértődés ne legyen ha valamelyiknél véletlenül szembesül azzal, "jé, ezt eddig mindig így csináltam." én pedig most szépen lehúzom a technikáját. Bocsi. Ez van. (: Nem lehet mindenki tökéletes. Én sem vagyok, csak törekszem rá. Vigyorog  


  • Figyeljetek arra, hogy az aláírásnak legyen egy bázisa, központja. A köré csoportosuljanak a képek, az effektek, a felirat. Mint nálam ezen a Mikás képen. Ha szétszórod a képeket, akkor nem lesz egységes, rendezetlen lesz és veszít az esztétikai értékéből.
  • Ha egy képet raksz be mondjuk egy emberi arc mögé, akkor a kép ne lógjon bele az arcába, vagy legalábbis ne takarja el, mert elég vicces lehet ha valaki arca mondjuk fa mintás, de semmiképp nem szép.
  • A felirat. Egyik sarokban az idézet egyik fele, másikban a másik fele, harmadikban a karakter neve... NE! Szörnyű lesz, ha így csinálod. A felirat legyen egy helyen, az úgy a szép és ne legyenek hatalmas lóbetűk, amik kitöltik a fele képet! Ne válassz olvashatatlan betűtípust, ne rakj rá csúnya effekteket, egy sötét képre ne rakj sötét feliratot, egy világosra se világosat! Akár variálhatod is őket, mint én itt. A lényeg a rendezettség.
  • Ne válassz két nagyon eltérő színvilágú képet, vagy ha mégis ezt teszed akkor előtte állítsd át valamelyik színeit, hogy ne húzzon annyira szét a két kép. Akár adhatsz mindkettőre egy kis színezést.
  • A háttér ne vonja el a figyelmet az arcokról és a feliratról!
  • Giccses, csilli-villi képeket ne használj.
  • Keretet használhatsz az aláíráson, de csak mértékkel. Ne vidd túlzásba. Én 1px vastag keretet szoktam rakni, az nem igazán látszik, de mégis valahogy kiemeli a képet.

Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #3 Dátum: 2012. 11. 13. - 09:39:49 »
+16

CSOPORTOK SZÍNKÓDJAI:


Maffiavezér :: 66FF00
Adminisztrátor :: 96e147
Moderátor :: DBFFB5
Vérfarkas :: 684859
Sötét Varázsló :: black
Griffendél :: BD2118
Mardekár :: 557105
Hollóhát :: 1d4d9d
Hugrabug :: EFB521
Prefektus:: BDB68E
Tanár :: seagreen (#25704c)
M. M. M. M. :: 004c34
Griffendél Godrik Akadémia :: 852503
Mandragóra Gyógyítóképző Ispotály :: 790752
Minisztérium :: 36543D
Varázsló :: 4F4F7D
Boszorkány :: cd859b
Főnix Rendje :: sienna
Jegelt karakter :: 38b0ec
Kísértet :: 809573
Kalandmester :: FF0099
Eltávozott karakter :: white
Site Hero :: 1E90FF
(N)JK :: 945263
Regisztrált :: 6a6331
Hírnök :: 2f4f4f
Varázstalan :: bc6134


Naplózva


James Wolf
Eltávozott karakter
*****


• a farkas •

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #4 Dátum: 2015. 10. 21. - 19:23:11 »
+7


V. KÉPEK

A fórumunk szélessége maximum 600 pixel, ehhez mérten ha a reagjaitokban, vagy bármilyen hozzászólásban, akár IC, akár OOC fórumrészen képeket posztoltok, azt ennek megfelelően méretezzétek, mert máskülönben szét lesz húzva a fórum, nyilván mind találkoztatok már ezzel a jelenséggel, és nem túl esztétikus, sőt...
Így a jövőben minden ilyen hozzászólás, ami széthúzza a fórumot, törölve lesz. (Már ha kép miatt történik a széthúzás.) Nem kell photoshop mesternek lenni ahhoz, hogy valaki belője a méretet, erre van egy tök egyszerű kód, amit be is mutatok nektek.[img width=*500 height=*200]http://KÉP LINKJE[/img]

Ennyire egyszerű. A csillagokat természetesen vegyétek majd ki, hogy működhessen a kódolás élesben.
Ha nem akartok szenvedni az arányossággal, akkor elég ha csak a width=600 részt hagyjátok bent, és úgy is megfelelő lesz. Mosolyog

Ezt mindenkinek használnia KELL ha a fórum kapacitását meghaladó képet akar használni.
Köszönjük!
Naplózva


Mathias Montrego
Jegelt karakter
***


elsőéves sárkánykutató

Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5 Dátum: 2018. 02. 17. - 12:39:13 »
+3


Avagy hogyan készül a kellemes külsejű reag
Elliot O'Mara pennájából


Az alábbiakban arról olvashattok, hogy milyen módon lehet csodás kinézetű reaggal gyönyörködtetni a játékostársaitokat. Ez főleg olyanoknak szól, akiknek kisebb-nagyobb gondot okoz a kódolás.
Fejléc készítés

A reag fejléce adja meg lényegében a karakterét az egésznek, ez a stílusunk formázási téren. Az egész egyszerűtől a teljesen egyediig terjedhet. Ha egyszerűt akarsz, akkor például írd fel a játékostársad nevét, jelezve, hogy neki szól a reag.
Ehhez adhatsz meg külön betűtípust (a betűtípusokról bővebben itt ), betűméretet.

Kód:
[center][font=georgia][size=12pt]Elliot[/size][/font][/center]

Eredmény:
Elliot

ELLIOT

E L L I O T

Ezt rendezheted középre [center ] balra [left ] vagy jobbra [right ]. Mindegyik megfelelő, hogy egyedivé tedd az írásod formázást. Én rendszerint két színt használok a reagokhoz, egyet a főszöveghez, egyet a párbeszédhez. Utóbbival szoktam a fejlécet is színezni. Például teszem azt, hogy te a #f3cd42 nevű színkódot használod. (Itt zárójelbe megjegyezném, hogy érdemes a lágyabb, púderesebb színeket választani, már csak azért is, hogy ne égesd ki a játékostársad két szép szemét. Harmonizáljon az oldal háttérszínével.)

Akkor a következőképpen néz ki a kódod:
Kód:
[center][font=georgfia][size=12pt][color=#f3cd42]ELLIOT[/color][/size][/font][/center]


Az eredmény pedig:
ELLIOT


(a szöveg elhelyezését (center, left, right stb.) mindig a kód elejére tedd, mert az automatikusan semlegesíti az előtte szereplő kódolást, vagyis onnantól az oldalt alap beállításai érvényesülnek. Tehát mindig utána írjuk a többi kódot.)

További csicsázási lehetőségek:
Játék cím
Kép
Játékos társ neve
outfit
évszám
Példa: itt
Játékcím
Kép
Outfit
Példa: itt
Játékos neve
Kép
Példa: itt
Aláfestő zene
Kép
Idézet
Példa: itt

Ezek teljesen variálhatók, ahogy neked tetszik és igényes. Amennyiben képet használsz úgy kéretik jóminőségű, ízléses képet választani. A kép beszúrásáról bővebben itt.

Linkek beszúrása

Ahogy fentebb is látszott, vannak akik a karakter öltözékét készítik el ( ajánlott oldal: polyvore), míg mások hangulatzenét is tesznek reagjukhoz (youtube-ról érdemes beszúrni az ilyet). Ehhez pedig a következő kódot használhatod:

Kód:
[url=link]a szöveg amit meg akarsz jeleníteni, pl: a dal címe vagy outfit[/url]

Ez így nézne ki:
outfit

A szöveget be is színezhet úgy, hogy a megjelenítendő szöveg elé beszúrod a betűtípus, a színt, a méretet stb. Ez így néz ki:

Kód:
[url=polyvore.com][font=georgia][color=#f3cd42][size=10pt]outfit[/size][/color][/font][/url]

Az eredmény pedig:
outfitA főszöveg

A szöveget mindig sorkizártra tegyük, úgy jobban néz ki, mint középen vagy balra igazítva. Ehhez a justify kódot használjuk. Ezután kell a betűtípus, színt, esetleg méretet jelölni ha ezeket módosítjuk. Azonban az oldal betűtípusa és színe is tökéletes, elég ha csak a párbeszédek színét módosítjuk. Így egyszerű, esztétikus, könnyen olvasható szöveget kapunk. Arra is gondolni kell hogy /justify parancsot mindig a szöveg legvégére tegyük, tehát a reagunk végére, hogy a párbeszédeket és az egyes bekezdéseket külön ne kelljen formázni.

Példák:
Kód:
[justify]főszöveg

Kód:
[justify][font=georgia][color=#f3cd42]főszöveg[/color][/font][/center][/justify]
Párbeszéd

A párbeszédek esetében már nincs szükség a betűtípus megadására, sem a szövegforma megadására. A gondolat jel előtt vagy után adjuk meg a színkódot, ami [color= valami] a párbeszéd végét pedig lezárjuk [ /color] kóddal. Ezután folytatjuk a főszöveget.

Vagyis
Kód:
–[color=#f3cd42] párbeszéd[/color]

Vagy:
Kód:
[color=#f3cd42]– párbeszéd[/color]
Naplózva

Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  


Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF MagyarországA google ekkor járt utoljára az oldalon 2019. 11. 15. - 12:20:37
Az oldal 0.223 másodperc alatt készült el 33 lekéréssel.