Lolita Delacour
Beauxbatons

Devereaux
Jutalmak: +305
Származás: Félvér
Hajszín : vélaszőke
Szemszín: áldozati-őzbarna
Kor: 18 év
Ház: Griffendél
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Házas
Kapcsolatban: Cryus Devereaux
Legjobb barát: Inès D'aquitaine
Kviddics poszt: Nem játszik
Nem elérhető
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Vale Bate
Ilvermorny

Jutalmak: +234
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Játéklista: Megnézem!
Származás: Mugli születésű
Hajszín : Szőke
Szemszín: Szürke
Kor: 17
Családi állapot: Egyedülálló
Legjobb barát: Ezek a Spicy Szirének
Pálca: Fenyő, wampus szőr, 13 1/2"
Elérhető
|
Language! Feels! Fel kell fognom először, amit megérkezve látok - talán kellett is volna az a pillanat kitérni, ahogy Lolita figyelmeztető varázslata egy tükörszilánkról kapva gellert körbeér. Eredménytelenül próbálok a pálca után kapni, ami végül a két párosunk között áll meg a földön. Nem rohanhatok bele ebbe a jelenetbe érte, lehet egy kivételes jó fordulatot előznék meg vele, úgyhogy maradok csak ugrásra készen feszülve - foggal-körömmel, ha úgy kell. Barbon, az egyre hidegebb viselkedésével, miután pont nyitni kezdett megint a télen; Vianne minden figyelmeztetésével róla, hogy nincs vele rendben valami; a kövem mostmár bizonyítottan szándékos, szabotált cseréjével; és ma a kitaró figyelmen kívül hagyásával minden közreműködési kísérletünknek vele is, Sienna karját kötözi. És nem riad el a dinamikus berontásunktól se, befejezi: még csak nem is egy titkos pillanatot kaptunk el közöttük. Érthetetlent igen. -Na eldöntötted végül hogy most segítesz vagy szabotálsz!? Nem lenne rossz tudni, ma melyik vagy!Főleg mindennel, amit Lolita mondott el út közben, és amit Siennától hallunk ideérve. Meghallgatni én még mindig hajlandó lennék, de ha felszólításra sem válaszol, nem bízhatunk a szándékaiban - azok bármik lehetnek, ha hozzánk szólni se hajlandó, pont ilyen kritikus pillanatokban. Persze ma sem tudjuk meg, ahogy a nemzetközi helyzet megint ráun a drámára, és úgy dönt, feljebb kell váltania. Nincs már kényes jelenet, amikor a terem maga indul meg ellenünk. -PROTEGO MAXIMA!A Sienna adta fedezékben felkapom a pálcám, aztán török is előre a megnyíló úton - néhány lépés előny, hogy aztán fordulhassak én is a többieket fedezni, hogy Sienna felzárkózhasson, miután miattam kellett kiállnia hátvédnek. Ha tudnám mivel... Bármi fedezőtüzem csak ránk pattanna vissza, és ilyen nyomás alatt nem bízok benne, hogy bármi, amit a tükörfalakból tudnék magunk mögé felhúzni, nem csak szintén ránktörne - A hezitálásom ára, a saját tükörképem találja el Siennát, egy gyomorfordítóan friss emlékeztetővel, ahogy a benzinszag megüti az orromat, és az amögött nyargaló lángokat Lolita kell felfogja - tudnék egy megoldást, ha lenne rá egy másodpercem. -PROTEGO! Csak érjünk be!- Nincs messze a pavilon, csak pillanatok kellenek. Megteszem amit tudok, de SVK órák és Heliodora könyörtelen leckéi mellett is, nem én vagyok a párbajtehetség. Pár másodpercig kéne fenntartanom a pajzsot, mindkét kézzel fogom így is, de Solace tükörképének egy átka áttöri, a rásegítő bal kezembe csapódva, szinte kóruskén visszhangzik két reccsenés, amihez a fájdalomkiáltásommal csatlakozok én is. Nem járunk messze, talán - remélnem kell hogy igen, mert jobbat nem tudok - a maradékot le tudom futni egyben a pavilonig. Még elkapom az ismerős kacsintást, Lolita tükörképétől egész hasonlót, mint én magam szoktam szórni a világba, de ő inkább a folyosót terítő üvegszilánkokat szórja utánam záporozva mellette. Már csak fordulni és menekülni tudok előle, bízva remélni, hogy a legtöbb szilánk vágását a talárom szövete elnyeli, de így is éri elég a puszta kezeimet, és egy nagyobb darab a homlokomon is keresztülszánt, mire előre fordulnék. A csapóajtó gazebójához érve már összeszorítva kell tartanom a bal szemem, hogy ne follyon tele a vágás vérével - minő apró örömök, hogy a hobbilövészetnek hála van gyakorlatom a kacsingatásnál hosszabbra is. -Glacius!- Ahogy a csapóajtón át kell sorolnunk, előreengedve Lolitát, gyorsan végigfagyasztom a talárja és haja lángjait, amennyit neki se volt ideje kioltani mostanáig. A szűk folyosó talán klausztrofób is lehetne az eddigi terek után, de végre, egy pillanatra, csönd van, és összeszedhetjük magunkat. -Meggyógyítom az arcod, jó?-Igen, köszönöm.- Sienna lép elém, én csak megfáradtan nekidőlök a falnak, hogy türelmesen végigvárjam a bűbájt. Hálás mosollyal bólintok végül még, és végre kitörlöm a szememből a talárom ujjával a már ragacsos vért, óvatosan nyitom ki újra a szemem. A kezemmel nem tudunk mit kezdeni, de legalább a balommal fogtam kívülről a pálcát tartó jobbot, így nem az vált használhatatlanná. -Bocsánat, ha a jéggel elkaptalak- pillantok át Lolitára is. -A hideg sosem zavart igazán..Talán a végtelen kimerültség teszi, vagy bármi más, hogy a valaha volt legfáradtabb bájvigyoromat szedem össze valahonnan. -Hát, értek én a jégkirálynőkhöz.Elgyötört nyögéssel lököm el magam végül a faltól, és mérem fel a környezetünket. Mérlegek, merengők, a kupák és mi magunk. Egy-egy támogató mosollyal bólintok a többieknek, ahogy a magaméhoz járulok. -Mindvégig."Minden győzelemnek ára vagyon; s ezen ár nem erszényből, hanem lélekből méretik ki. Tégyen pálcád halántékodhoz s majdan a tálba húzd gondolatod."Hogy is lenne egyzerű... Nos, ki kell tapasztalni minden tóval, hogyan mélyül a medre,.. Marcus Rose, remélem nézel. Eszembe se jutottál volna, ha nem kezdek rád is számítani valamelyik mögött azokból az ajtókból. Végtelennek tűnik az a pár év... Jóképű, magas, még hozzám képest is egy fejjel,.. olyan diszkrét manipulátor, hogy - azóta sem tudom hogy - még Vi sem tudott kiszűrni előre. Csak a szerencsén múlt volna, hogy nem lettél meghatározóbb része az életemnek? Nem fogsz hiányozni. Ahogy az ezüstszál lehull, alig mozdul a mérleg. Nos, valóban - valahogy kikerültem belőled, mielőtt csúnyább véget kellett volna később érnünk, és volt módom rég túllépni rajtad. Remélem azóta jobb fiú vagy, de ajánlom hogy úgyse ismerjük meg egymást megint. De nálad ide több fog kelleni... Valami, ami fájni fog. Valami, ami menthető. Abe, tudom te ezt nem látod, de emlékszel még, amikor először lőttünk rendes kaliberrel? Mert ha járok otthon legközelebb - el kell beszélgetnem még Apával is, de lehet végül nem örökre tűntem el - el fog kelleni mesélned az egészet. Akkor is már az igazi all-American boy voltál. Lelkes és segítőkészen tanítottad meg hogy kell egy rendes Winchestert megtartani az addigi kis huszonkettesekhez képest,.. aztán Apának egyből az egészet ki kellett javítania, mielőtt valamelyikünk hanyattesik a visszarúgástól. Jó hogy ott volt, ő is meg a te apukád is. Régi szép idők... A többi hasonlót megtartom azért, de ezt most le kell tennem ide. Tudom, hogy te sem felejtetted el, és remélem nem haragszol, hogy rád kell hagyatkoznom legközelebb a felidézésében. Persze ennyinél több fog kelleni. Hogy ne kellene. Nem jönnél ide egy ölelésre? Most össze tudom szedni magam hozzá.Persze, mi más felé is tarthattunk volna. Az ágyad mellett ülök. a kezed fogom, amég ki nem terelnek, így is tíz percet megadva már a látogatási idő végén túl. Nem, nem tudod összeszedni magad arra az ölelésre, nem tudtad volna már egy héttel előtte se, és holnap már nem leszel velünk, hitegetni hogy egyhez még össze tudod szedni magad. De ezt még nem tudom. Kegyesen, már csak a táncoló sziluettedet látom a könnyeim görbületén át, absztrakt tündért a megfáradt nő helyén, talán így tudlak csak elengedni, csak holnapig. Mert első dolgom lesz holnap reggel is jönni. Már nem lesz. De köszönöm, hogy ma itt voltál, azon az ajtón, és mögötte más Ajtón túlról - ha a szavakat nem is te formáltad felém, tudom hogy ott voltál mögöttük - és köszönöm, hogy bepótolhattam a mulasztásom. Bűn ezt az emléket adnom fel, hisz több nem lesz már veled, de nem így akarok rád emlékezni. Még meglesz a téli szünet, még meglesz a remény, a baziliszkuszkönny beválik, időt nyer az orvosoknak megtalálni azt az egy következő kezelést, az áttörést, és teljen tíz évbe is úgy felépülni, mint azelőtt voltál, de együtt elküzdjük magunkat odáig. Ez megmarad. De nem a táncoló fraktálfoltra akarok emlékezni, és a világfáradt, megtört testre a könnyeimen túl, akinek küzdenie kellett az engem vigasztaló mosolyáért. Abigail Bate-re akarok. Rád, Anya. Tudom, hogy megérted, és csak remélhetem, hogy megbocsájtod. Az ezüstös foszlány felörvénylik, ahogy a könnyeim is közéhullanak...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|
|
És megindulnak a falak! A labirintus végre utat nyit a pavilon felé, Barbon az első, aki futni kezd.
Ms. Delacour viszont nem hagyja szó nélkül, vagyis mi nem halljuk, szóval inkább nem hagyja fagyasztó átok nélkül.
Teli találat. Barbon fülét érte. Közben a nagy tükör megindult utánuk, és mind a négy képmás egyszerre emel pálcát. Barbon Protegóval védi magát.
Ms. Scrimgeour is Protego Maximát használ. Úgy tűnik, legalább a többieket is próbálja fedezni.
Bate ezt ki is használja! Sienna pajzsa mögött előreveti magát, és felkapja a pálcáját a földről.
Émelygek a gondolattól, hogy ilyen helyzetben veszítsem el a pálcámat…
Bate tükörképe Barbont veszi célba! A szemüvege átváltozik egy különösen agresszív mókussá, ami megkarmolja az orrát, de sikerül eldobnia magától.
Mr. Barbon már így is súlyosan sérült, és a látása eddig legalább védve volt.
Most Bate tükörképe Scrimgeourt találja el! A talárja… az olajjá változik? Merlinre, az amerikainak még a tükörképe is csak erre tud gondolni…
Az olaj csípi, marja a sebeket. A zavar elég ahhoz, hogy a pajzsa szétessen.
Bate próbál védekezni, de Barbon tükörképének átka áttöri! A bal kezét éri a csonttörő átok.
Ha ez valóban fekete mágia, kizárt, hogy itt gyorsan meg tudják gyógyítani.
És most tűz! Az egyik képmás Scrimgeour felé küldi, de Delacour közéjük kerül!
Ms. Delacour magára veszi az átkot. A talárja lángol, miközben tovább fut a csapóajtó felé.
Elég vékonynak látom a határt a bajtársiasság és a teljes őrültség között.
Néha a kettő ugyanaz.
Barbon közben majdnem eléri a csapóajtót, de Scrimgeour tükörképe Bombardát küld rá!
Nem közvetlen találat, de nagyon közel robban a fejéhez.
Ó, ez csúnya. Nagyon csúnya. A lefagyasztott füléből letörik egy darab. Merlinre, tiszta vér a feje.
A korábbi fagyás valószínűleg súlyosbította a sérülést. A szövetek ridegebbek, sérülékenyebbek lehettek. Ez már komoly gyógyítói ellátást igényel majd.
Delacourt közben újabb átok éri, bilincsek záródnak a csuklójára! De még így is fut tovább.
Ms. Scrimgeour Evaporesszel eltünteti az olajat a ruhájáról!
És máris jön a következő találat! Delacour tükörképe fagyasztó átkot küld Scrimgeour oldalába!
A mozdulatából ítélve ez nagyon fájdalmas volt.
Bate sincs biztonságban! Lolita tükörképe rázúdítja a tükörszilánkokat!
A homlokán egy mélyerbb vágást kap.
Vale lenne az új kis túlélő? Közben Barbon elsőként átér a csapóajtón! De alig áll a lábán.
Ms. Delacourt ostorcsapás éri. Nehéz megmondani, melyik tükörkép küldte, de ha tippelnem kellene…
Barboné.
Igen. Valószínűleg.
Bate maga elé engedi Delacourt, és eloltja a lángoló talárt!
Láthatóan a coven szövetsége még nem bomlott fel.
Valóban, Scrimgeour is átjut és megöleli a másik két lányt.
Szinte már szeretnék ehhez a bandához tartozni.
Kicsit túl koros vagy, meg talán túl szőrös is.. Scrimgeour Bate arcát gyógyítja. Legalább azt a vágást sikerül eltüntetni.
A keze viszont továbbra is sérült. Delacour égési sérülései is látszanak, és Mr. Barbon füléből még mindig vér folyik. Mind a négyen nagyon messze vannak attól, hogy jó állapotban legyenek.
A három lány most ismét egymásra néz. Most már mi is halljuk a szavaikat.
Együtt maradnak. Végig. Ahogyan azt már megfogadták egymásnak.
És most mindannyian a mérlegekhez lépnek. Vagy legalábbis hárman. Barbon késik egy kicsit, még mindig a sérülésével küzd.
Ms. Scrimgeour kezdi. Az első ezüstszál a merengőbe hull. A jelzés alapján egy barátjához kötődő emléket vagy érzéscsomót ajánlhatott fel.
Delacour is lép. Az ő első felajánlása… nehéz megmondani pontosan, de a megjelenő jel szerint szégyenérzet.
Ms. Bate következik. Egy kedves személy emléke.
Barbon végre odaér a mérleghez. Nagyon rossz bőrben van. Elsőnek valami könnyűt választ: egy emlék otthonról.
A mérleg alig mozdul. Szép emlék lehet, de nem elég súlyos.
Delacour második felajánlása már sokkal nehezebbnek tűnik. Testi félelem.
Ez borzalmasan személyes lehet.
Scrimgeour másodikja kicsit homályos a jel alapján, három szó jelenik meg: harag, büszkeség és sértettség.
Ms. Scrimgeour és Ms Delacour úgy látom komoly önismereti órát tartanak.
Barbon másodszorra titkot ad. A tál reakciója alapján nem apróságot.
Nem. A titkok néha nehezebbek, mint az emlékek. Főleg, ha szégyen vagy bűntudat tapad hozzájuk.
Bate következik. Egy kedves régi emlék.
A mérleg még mindig többet vár tőle.
Barbon most… megáll. A pálcája a halántékánál, de eltakarja az arcát a palantírok elől.
Valami nagyon nagyot próbált meg felajánlani.
De nem teszi meg. Visszaveszi.
Ez is döntés. Talán a legfontosabb döntés, amit eddig hozott.
Helyette egy másik, sötétebb emlékcsomót ad. Zsarolás. Kínzás. Eskü. Ezek a jelzések… Merlinre, ez megrázó.
Elég nehéz a mérleg alapján.
Delacour harmadik felajánlása is zavaros nekünk, ”öröm, ártalmatlanság és lehetőség”.
Ez is hatalmas felajánlás.
Bate most az utolsó emlékét adja a jelzés alapján “veszteség, gyász”.
Most először mozdult nagyobbat a mérlege.
Scrimgeour is ezt ajánlotta, vagy legalábbis hasonlót. ”Gyász és kényszer”.
Ez talán a legmélyebb dolog, amit Ms. Scrimgeour adhatott, ismerve a múltját.
Várjanak… Scrimgeour és Delacour mérlege egyszerre mozdul. Egyszerre koppan.
A Kupa másolatának serpenyője elérte az alját.
És eltűntek! Sienna Scrimgeour és Lolita Delacour eltűntek a teremből!
Továbbjutottak. Egyszerre.
Bate még ott van. Barbon is. A mérlegek még nem engedték őket tovább.
Ms. Bate utolsó felajánlása nagyot lendített, de úgy tűnik, az első kettőt a mérleg nem ítélte elég súlyosnak.
Barbon utolsó ajánlata komoly suttogásokat vált ki a nézők között. “Főbenjáró ártás”.
Tudom, hogy most elvileg lemond róla, de aggasztó, hogy egyáltalán ismert egyet is ennyi idősen.
Barbon mérlege lassan tovább süllyed… és… igen! Most ő is eltűnik! Körülbelül tíz perccel Scrimgeour és Delacour után.
Ms. Bate egyedül maradt. A mérleg még vár tőle valamit.
Közben látjuk, hová kerültek az elsők. Scrimgeour és Delacour egy hosszú, sötét kőfolyosón állnak fáklyafényben. A végén pedig ott ragyog a Tirmágus Kupa.
Itt már nincsenek csapdák.
Csak futni kell.
És aki először megérinti a Kupát, az lesz a Trimágus Bajnok.
Scrimgeour és Delacour már a terem közepe felé járnak, amikor Barbon is megérkezik!
Sérülten, vérző fejjel, de megérkezett. Még nincs vége.
És Bate? Ha most gyorsan ad még valamit a mérlegnek, beérheti őket.
Utolsó mesélői reag: Augusztus 13. este 22.00 legkésőbb este hétig írjatok kérlek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
 |
Vale Bate
Ilvermorny

Jutalmak: +234
Származás: Mugli születésű
Hajszín : Szőke
Szemszín: Szürke
Kor: 17
Legjobb barát: Ezek a Spicy Szirének
Pálca: Fenyő, wampus szőr, 13 1/2"
Elérhető
|
A könnyeim közül veszem észre, a csajok eltűntek - minden bizonnyal továbbjutottak, csak én maradtam itt. Ha a saját megtört szívem nem elég, hát kiét adjam még oda!? De megígértem - megígértük - együtt a legvégéig. Nem hagyhatom cserben a többieket, ezen a ponton legalább annyira egymásért csináljuk, mint a győzelemért. Kiét?.. Madrigal szólt róla, hogy beszélt veled, de nem számítottam rá, hogy tényleg meg fogsz jelenni, ma reggelig. Talán elkezdtem reménykedni, hogy helyretehetünk még valamit, hogy nem örökre kellett végül búcsúznunk. Talán sose voltunk ilyen szerencsések... Néha lehet, csak továbblépni tudunk már... Soha nem fogadtad el a mágiát. Talán túl szembe ment számodra a természettel. Talán bántott, hogy az év nagyrészére, évről évre elvesz tőled, hogy nem láthatsz felnőni, a saját lányodat - pedig voltál legalább annyit te is távol tőlünk, szolgálatban. Talán mindkettő. Régen a kedvéért, és talán az enyémért is még, elhitted Anyának, hogy ez is csak a világ egy része, nem tudhatatlanabb az óceán mélyénél, csupán ismeretlen. Nem hitted így - soha nem hitted így, de őneki, az ő kedvéért elfogadtad, hogy így legyen. Ennyi ára legyen a családunknak, ha annyi minden másban egyet tudunk érteni. Aztán jött az a szörnyű betegség... Keserű lettél, hogy nem tudtam segíteni? Hogy hiába áltattad magad, önmagad ellenére, végül nem volt igaz az ígéret? A varázsvilágból ábrándultál ki, hogy a csodatevő hatalom ellenére nem tudnak segíteni Anyán, vagy nem is tesznek próbát rá? Bárhogy is, évről évre vált egyre nagyobb bűnömmé a szemedben a távollétem, ellenem szólt minden kísérletem, amivel próbálkoztam, és elítélt végül mindegyik, amikor nem hozott magával megváltó sikert. Végül azzal vádoltál, én tettem rosszabbá az állapotát, mindennel amivel jobbá nem tudtam. Rejtegettem előled az utolsó bájitalokat, hogy haragodban el ne vedd, ki ne öntsd, mert megmenteni úgye fogják - Már nem, de egy-egy békés, fájdalmaktól szabad napot, megpihenést a következő küzdelme előtt még tudtak. Csak te nem hitted már el... Búcsúzóul elhatároltad a két világot, és vele engem is a válaszfal túloldalára zártál... Hogy maradhattam volna tovább? Ma elkezdtem remélni, hogy talán kezdhetünk friss lapot. De talán így lesz a legkönnyebb mindkettőnknek. A te szívedből nem tudom felajánlani mindezeket a sérelmeket, de nem kell nekem is tartanom a haragot érte - feléd is kegyetlen volt ez az élettől. Talán én is csak itt tudom lerakni ezeket a sérelmeket - remélem egyszer neked is sikerül. Majd járok arrafelé néha, hogy ha úgy érzed, elérhess, a magad idejében. De ezt a mondatunkat be kell fejeznünk most. Az után bármi jöhet...
Egy fáklyák világította folyosón találom magam. Mostanra Barbon is előttem jár, Sienna és Lolita pedig már félúton egy távoli fénypontig, amit a mérleg másik serpenyőjében álló kupának ismerek fel. Ahogy megmozdulok, a bal kezembe belelüktet a fájdalom, ahogy a törött ujjaim minden mozdításra ellenkeznek, de legalább éberen tart ez, ha fogcsikorgatva is. Utól kell érnem őket! Megígértük egymásnak - most csak ez számít. Barbonnal nem is foglalkozok, ha ő nem ad rá okot, minden másra meg ráérünk, ha ennek az egésznek végre vége lesz. Lolita, talán te leszel a mentsváram önmagadhoz. -Carpe retractum!- Nekifutásból célzok meg egy fáklyatartót a falon, olyan messze előre, ameddig csak el tudom érni. Nemrég égitestekkel rodeóztunk ezzel a varázslattal, remélem egy stabil ponthoz kötve át tudom vele rántani magam bármi utamba kerülő akadály fölött - ha bármit tanultam ezen a próbán, nincs olyan, hogy "egyszerű folyosó", előbb-utóbb valami nehezíteni fogja. Legjobb, ha van módom elkerülni, minnél többet minnél gyorsabban. A kezemnek szinte fellélegzés lenne a csupán egy hosszú lüktetés a gyorsulástól, nem minden lépésem zökkenésére újra és újra az ujjaimba hasítani, de akárhogy össze kell szednem minden makacs, alkut nem tűrő kitartásomat. Ráérek majd utálni magam mindenért, miután a gyógyítók összekapartak, mert ennyi minden után el nem tudom képzelni, hogy a célvonal túloldalán is a saját lábamon álljak majd. Azt alig hiszem el, hogy ez az egész próba ma kezdődött. De még nem tartunk ott, még nincs időm foglalkozni semmi mással, csak a céllal a szemem előtt: hogy egyre közelebb legyek a lányokhoz, és ahhoz a kupához a túlvégen. Oda kell érnünk, együtt, mert nincs más opciónk. De akár a talajon kellett maradnom, akkor meg pláne, ha a varázslatszál mentén előresuhantam, rohannom kell azután, mert visz magával a lendület, üldöz a törött ujjaim emlékeztetője, és legvégül a nyomomban egy életre elégnek tűnő kimerültség - lábon kell maradnom, hogy utól ne érjenek. Ha a talaj jéggé válna alattam - talán Lolita védjegye jóvoltából - arra is lendületből kell érkeznem, mert onnan minden lépés ellenem dolgozna már, de minden yardra szükségem van, ami a célhoz közelebb visz. Legyen az egy újabb fáklyatartó a közelében, vagy a Trimágus-kupa alatti talapzat maga, kell egy célpont a következő Carpe retractum-omnak, berántani magam a célegyenesbe, mint korábban. Ha sikerül, ha fel tudok zárkózni a csajokhoz, ha fej fej mellett érünk, nyúlunk a célvonalért, már csak a fogamat kell csikorgatnom. A bal kezemen a hüvelyk-, és a gyűrűs és kisujjam még ép - noha átsugároz rájuk is a két törött fájdalma. Talán azon a ponton üvöltök, hogy ne adjam meg magam a fájdalomnak, a kimerültségnek, az egész napnak és évnek magam mögött. De már csak egy dolgom van: azokkal a töretlen ujjaimmal rámarkolni arra a kupára, egyszerre Siennával és Lolitával, és nem engedni el, amég az eredményt hirdető zsűri nem fejtené le róla a kezeinket. Mert az azután következő dolog, amiről tudni fogok, már akármilyen esetben a gyengélkedő plafonja lesz, ezt most meg tudom mondani.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

az elnök kedvenc bajnoka
• barna labubu •

Jutalmak: +414
Hajszín : sötétbarna
Szemszín: zöld
Kor: 18
Ház: Mardekár
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Kapcsolatban
Kapcsolatban: f off
Legjobb barát: Szürke Zóna
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Nem elérhető
|
third task
2006. május 26. szombat
Seventh floor
Hazug vagy, Sienna.
Hazug vagy, hisz már azelőtt is problémád volt velem, mielőtt egyáltalán szóba álltam volna azokkal, akikre halálfalóként hivatkozol. Olyan dolgokért hibáztatsz, amikre nincs ráhatásom ahelyett, hogy egyszerűen megkérdeztél volna. De neked kényelmesebb a könnyebb utat választanod.
Nem telik többre tőlem, mint egy szánakozó pillantásra válaszul, és ez is több, mint amit Vale kap, aki történetesen tényleg jogosan várhatna tőlem bocsánatkérést. A világ összes bizonyítékát eléd tárhatom, akkor is kitartóan ragaszkodni fogsz a saját narratívádhoz, a paranoid fantazmagóráidhoz. Nem fáradtál bele az örökös harcba a semmivel? Annyira, de annyira több lehetnél, de csak forgatod magad az örökös spirálodban, és képtelen vagy a valóságot látni.
Tartom magam ahhoz, amit mondtam. Nem fogok pálcát emelni rád, még akkor sem, ha a barátnőd lefagyasztja a fülem. Nem párbajbajnokságon vagyunk. A tetteim, és még inkább azok a dolgok, amiket nem tettem meg, többet árulnak el rólam. Lucindának igaza van – mások véleménye, beleértve a tiédet, irreleváns.
A merengő hűvös szintje eltűnik, ahogyan a főbenjáró ártásom ajánlatára leérkezik a mérleg az aljára. Nincs szükségem rá, nem akarom se most, se máskor használni azt. Furcsa, ahogyan erre gondolok, hogy még mindig pontosan emlékszem Orville utasításaira, miként kell lenyomni az akaratom másokon. Egy éve, fél éve eszembe nem jutott volna lemondani egy ilyen tudásról, de most még hálás is vagyok annak, ha szabadulhatok tőle. Vigyék! Mégis érzem, hogy az emlék és a tudás is velem maradt, mint a bűntudattal vegyes titkaim is. Nem érzek semmit a tetoválás megjelenésekor – mert mi másra is vágynék, mint egy örök emlékeztetőre az összes nyomoromról - , csak a Serleg hangja ül meg bennem, amit roncsolt érzékszervem ellenére is tisztán hallok.
Sienna és Lolita párosa már a pálya felénél; furcsa, hogy nem várták meg Valet, biztos vagyok benne, hogy együtt akarnak tovább haladni. De abban is biztos voltam, hogy nem hagyják hátra Inést. Nem kifejezetten érek rá foglalkozni velük; a cél már látótávolságon belül ragyog. Elhúztam az időt a sérülésemmel, és elhúztam az időt azzal is, hogy végül nem voltam képes megadni a Serlegnek a legnagyobb áldozatot. Ilyen áron azonban nem akarok nyerni.
Újra égetni kezdi a fülemet a fájdalom. Nem ez a legjobb pillanat arra, hogy idő előtt összeessek a sérüléseim miatt, most nem, nem akkor, ha a végén vagyok!
Megfordul a fejemben, hogy megint azt teszem, amit a csillagok termében is. A gömb belsejéből olyan sebességgel tudtam manőverezni a csillagok és egyéb égitestek között, hogy nem volt problémám a gyors átjutással. Ugyanakkor túlzottan sérülékennyé tesz a többi versenyzővel szemben, ez pedig egy olyan hátrány, amit nem éri meg bevállalni velük szemben.
Még a fogaim is remegve koccannak össze a fájdalomtól, ahogyan pálcám először cipőmnek, aztán a lábaimnak szegezem. A cipőm megbűvölése semmiség; alkalmasabbá teszem a sprintelésre, hogy jobb tapadása és ütéscsillapítása legyen. Lábaim izmainak megnövelése már sokkal kockázatosabb; a varázslatot emberre használni egyenesen veszélyes, az emberi test nem egy bájitalos üst, aminek tartalmát büntetlenül lehet sűríteni és hígítani. De tudom, hogy a kockázat megéri, és bízom abban, hogy kontroll alatt tudom tartani saját varázslatom. Számolok azzal is, hogy a varázslatom nos, nem kevés, ostoba viccnek adhat majd teret (a tizennégy éveseknek még az, akik először tanulják meg ezt a varázslatot), de a primitív emberekkel, akik nem léptek túl a tizennégy éves énjük humorán, nem tudok mit kezdeni.
Amint elvégzem a varázslatokat, azok sikerétől függetlenül azonnal sprintbe kezdek. A megnövelt izmok jócskán az emberi teljesítőképesség felé emelhetik a sebességem, a megbűvölt cipő pedig tovább segíthet abban, hogy stabilan és a lehető legkevesebb kényelmetlenség nélkül tudjam tartani a sebességet. Nem tűnik soknak, azonban jelenleg minden apróság számít, hogy elsőként érhessek a Kupához. Beszűkül a látásom, ahogyan véráramlatom a lábaimat működteti minden más helyett. Elmosódnak a falak és a csempék, elmosódik Sienna és Lolita alakja is. Csak futok tovább megállás nélkül, mintha az életem múlna rajta.
Rövid, kapkodó zihálássá válik lélegzetem, ahogyan a cél felé tartok. A Próba elején ért sérülés a vádlimon semmiség, gyakorlatilag el is felejtettem. A fülsérülésem már nagyobb akadály, mert hiába fókuszálok a kéken lobogó Serlegre, a belső egyensúlyom nem tökéletes. Nem adok viszont teret arra, hogy a testem tiltakozni tudjon; a Próbának hamarosan így vagy úgy, de vége lesz. A világ összes ideje az övé utána a pihenésre.
Nyilvánvalóan jeget használnak – egy pillanatra fordul csak meg a fejemben, hogy egy confringoval szétrobbantsam azt a megfelelő pillanatban, így akadályozva Valet a haladásban. Azt ígértem Siennának, hogy nem fogok rá pálcát emelni, ahogyan a szövetségeseire sem, technikailag pedig valóban nem közvetlenül őket támadnám meg vele. Úgy döntök azonban, hogy nem éri meg, mert minimum lassítanom kellene hozzá, hogy ezt megtehessem. Ettől függetlenül pálcám szorosan balomban tartom arra az esetre, ha bármivel próbálkoznának. Nyilvánvalóan tényleg bármire képesek lennének a győzelemért, és azért, hogy bárki más győzzön, csak ne én. Megölnének, ha tudnának, nem bízhatok abban, hogy nem fognak próbálkozni valamivel.
Természetes, hogy én is győzni akarok – győzni azért, hogy elégedettek legyenek azok, akik az eskübe belekényszerítettek, mert amíg jól vannak lakva, addig nem kívánják a vérszomjat és a vadászatot.
Győzni azokért, akik a legbiztosabb vagy épp a legváratlanabb segítségeim voltak. Rokuro, Malachi, Lucinda, Orville, de még Varvara is – az én szövetségeseim nem itt futnak velem, ők nem tudják helyettem csinálni a próbákat, és nem állhatnak elém pajzsként, ha úgy gondolják, veszélyben vagyok. Most egyikük se tehet értem semmit. De ha megnyerem a Tusát, ez az ő győzelmük is, és minden tanácsuké, az idejüké, amit hajlandóak voltak rám fordítani.
Győzni azokért az elvekért, amiket nem feltétlenül érthet mindenki, mert az irányomba mutatott prekoncepciók elnyomják a józan észt, és azt, hogy egyáltalán egy másik emberként kezeljenek. Mindig lesznek, akik előre eldöntik, mi vagyok, mielőtt végiggondolják, mit teszek valójában, mert mindig könnyebb egy előre kiállított címkét a homlokomra állítani.
És legvégül győzni – nem bármi áron, de saját magamért, megkoronázásaként mindannak, amin az elmúlt hónapok alatt keresztülmentem. Tudom, hogy nem ugyanaz az ember vagyok, aki októberben bedobta a nevét a Serlegbe, és tudom azt is, hogy nem mindig hoztam jó döntéseket. A Tusa maga adott olyan környezetet, ami rákényszerített arra, hogy más ember legyek. Tudom, hogy amikor innen kilépek, már nem ugyanaz az ember leszek. Ha az én kezem érinti meg először a Tűz Serlegét, akkor szeretném, ha ez nem csak a Trimágus Tusa végét jelentené, hanem annak az embernek is, aki tettetett magabiztossággal firkantotta fel a nevét a lapra, fel nem készülve arra, hogy mi is vár rá valójában – és egy másik, új ember kezdetét is, akivé az utam során váltam.
A serleg olyan közel kerül hozzám, hogy szinte már fáj ránézni is. Még sem lassítok le, nem lassíthatok, mert ha megállok, vége.
A Serleg közelébe érve hátam mögé célozva próbálkoznék egy ascendio bűbájjal, amivel együtt a földtől is elrugaszkodnék. Egyetlen, hosszú ugrással repülnék el a Serleg mellett; nem is igazán irányítom a mozdulatot, az se baj, ha az érkezésem nem kalkulált, nem pontos, mindegy, csak érjek oda. A talaj felé érve nyújtanám a pálcás kezem, a kimerültségtől szó szerint rátámaszkodva a Serlegre, ujjaimmal pedig görcsösen kapaszkodva belé.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél Godrik Akadémia

✦ Three bad ideas before breakfast ✦
Scrimgurl ☆
Jutalmak: +564
Hajszín : Sötétbarna
Szemszín: Barna
Kor: 18
Évfolyam: Kijárta
Kedvenc tanár: ✦ Leon Lutece
Legjobb barát: ✦ Revan Morgenstern
Pálca: Főnixtoll, Szőlő, 12 és fél hüvelyk.
Nem elérhető
|
Harmadik próba 2006.05.27.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|