+  Roxfort RPG
|-+  Karakterek
| |-+  Kincsesláda
| | |-+  Roxfortos diákok
| | | |-+  Hollóhát
| | | | |-+  Siddhartha Suduri (Moderátor: Siddhartha Suduri)
| | | | | |-+  Levelek
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Levelek  (Megtekintve 56 alkalommal)

Siddhartha Suduri
[Topiktulaj]
*

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2026. 01. 07. - 16:48:29 »
+3

Kedves Amycus,

köszönöm a tippeket! Nem állítom, hogy tökéletesen sikeresen tudtam már alkalmazni őket, de legalább magabiztosabb lettem hozzá, hogy elhívjam Octaviát egy fagyira. Egészen sokat beszélgettünk a kviddicsről, Barcelonáról, és csak egyszer, akkor is elvétve említettem meg a Francia Védelem huszárdékettes változatát. Tényleg sokat segít, ha az első randin nem beszélek a sakkról, könnyen ment a beszélgetés, és azt hiszem, hogy segített a randin, hogy összefutottunk veled a parton. Magabiztosabb lettem, és már éppen leülőben volt a hangulat, de Octaviát feldobta a találkozás veled. Utána szinte végig rólad beszélt meg kérdezett- bár onnantól, hogy így szólítottál, ő is végig Kidsudinak hívott. Légyszi, ne hívj Kidsudinak, a barátaim Sidnek hívnak.

Mit gondolsz a Trimágus Tusáról? Te bedobod a neved? Én azt hiszem, hogy megpróbálom, az egész évfolyamunkon mindenki izgatott miatta, főleg a szeptemberiek. Azért remélem, hogy nekem is megengedik, hogy versenyezhessek, mert úgy érzem, hogy kihúznának. A legtöbb varázsló nem realizálja, hogy a varázslósakk milyen mértékben befolyásolja a mágiánkat, és mint a világ egyik legfiatalabb nagymestere, azt gondolom, hogy kvalifált vagyok rá, hogy legyőzzem a kihívásokat. Remek a memóriám és az érzékem a taktikához, más szemmel látom a világot, mint az amatőrök.

Mit gondolsz az amerikai diákokról? Van olyan, akit ismersz? Anyám szerint nem Durmstrang szint, Sita szerint viszont így is mi leszünk az utolsók, mert olyan tanáraink voltak, mint Prescott. Én nem így gondolom, az amerikaiak általában nem tudnak sakkozni, és mivel a mugli világban fölényük van a többi ország felett, elbizakodottak. A Roxfort hagyományai sokkal régebbiek, ha pedig én nyerek, az indiai még régebbi (apám szerint Indiában alakult ki a mágia, és különböző, esetenként rasszista kifejezésekkel illet mindenkit, aki azt emlegeti, hogy Afrikában- például említette, hogy ha így lenne, a varázslóik nem jártak volna négykézláb, amikor mi feltaláltuk a varázslósakkot és az alkímiát).

Volt egy szép sakkjátszmám egy üzbég fiú ellen, készítettem egy másolatot a játszmalapról, ha szeretnéd megnézni. Tudom, hogy a mardekárosok majdnem olyan jól sakkoznak, mint a hollóhátasok. Mellékelem a játszmalapot.

Üdvözlettel,
Sid

Kidsudi

Helló Amy,
 csak szeretném tutadni veled, hogy imádom a Kidsudi becenevet. Kérlek, adj a bagolynak egy csésze cukormentes teát! Az enyémet kell használjuk, Kidsudié túlzottan elhízott hozzá, hogy a házunk kerítésénél messzebbre (vagy felette) át tudjon repülni. - Sita
Naplózva

Siddhartha Suduri
[Topiktulaj]
*

« Válasz #1 Dátum: 2026. 01. 07. - 21:25:42 »
+2

Kedves Apa,

megoldottam azt a megnyitási problémát, amelyre nem tudtam válaszolni a Téli szünetben Mr. Zhukovnak. Szeretnék elnézést kérni még egyszer, amiért pontatlan voltam, és megaláztalak! Tudom, hogy nagyon, nagyon sokat dolgozol érte, hogy versenyszerűen sakkozhassak, és magas elvárásaid voltak. Remélem, hogy még mindig megvannak, és szeretném, ha tudnád, hogy nem fogok csalódást okozni. Az iskola után kétszer annyi időt fogok a sakkra fordítani, mint most, és néhány éven belül kihívom Kramnikot (vagy Topalovot, ha ő nyer). Tudom, hogy az a Dharmám, hogy egyszer világbajnok legyek. Az orosz világbajnokok kora a végéhez közeledik, eljött az indiaiak kora.

Nem mondtam el senkinek, ami történt. Tudom, hogy mások hogyan kezelnék, de megérdemeltem, mert azt a benyomást keltettem, hogy csaló vagyok, és ezzel megaláztalak téged. Nem vagyok már gyerek, a Minisztérium törvényei szerint közel van a felnőtté válásom ideje, nem viselkedhetem többé felelőtlenül. Tudom, hogy rosszul érzed magad, de az én hibám volt. Anya nem értheti, ő nem tud sakkozni.

Küldtem néhány újítást, amelyeken a hétvégéken dolgoztam. Tudom, hogy a Sárkány elavult, és gyerekeknek való ostobaság, a sakk pedig nem látványos támadásokról, hanem a tökéletességen található repedésekről szól, de bármilyen jól megy a Breyer nagymesterek ellen, ha valaki nem akar nyerésre játszani, nem tudom megverni sötéttel. A csere franciára, mint nyáron kiderült, ugyanez igaz. Megígérem, hogy ezeket az újításokat csak olyan ellenfeleken fogom használni, akiket biztos, hogy le kell győznöm, és kidobom őket egy-egy győztes játszma után, mert a gépek biztosan szétszedik azonnal. Esetleg meg tudod majd nézni, hogy mit ír a számítógép, mennyire borzalmasak az ötleteim az objektívan legjobb világos lépésekkel?

Az iskolai eredményeim jók lettek a félév végén. Jól haladok az Alkímiából, és sikerült felzárkóznom Sötét Varázslatok Kivédéséből is azzal, hogy előre olvastam a könyveket. Tudom, méltatlan egy tanítványnak a tanáraira fognia a hiányosságait. Az én kötelességem, hogy tanuljak, nem az, hogy megkérdőjelezzek bárkit.

Köszönöm még egyszer, hogy kiállsz értem!

Sid
Naplózva

Siddhartha Suduri
[Topiktulaj]
*

« Válasz #2 Dátum: 2026. 01. 07. - 23:40:58 »
+1

Sita,

ezt mégis hogy képzelted? Tudomásomra jutott, hogy a nyári leveleim többségét nem csak elolvastad, de teleírtad a kommentárjaiddal! Csak azért, mert szegény Raja kicsit elhízott, és megkértelek rá, hogy továbbítsd az üzeneteimet, még nincs jogod hozzá, hogy belenyúlj az üzeneteimbe! És ne is próbálj azzal a napló hülyeséggel jönni, az négy évvel ezelőtt volt, és nem mondtam senkinek el belőle durva részleteket, mint te (Zack tényleg nem tőlem tudta meg, hogy kik jöttek be neked, meg hogy mit énekelsz a tükör előtt, biztos valamelyik szobatársad volt - a griffendélesekről mindenki tudja, hogy pletykálnak).

Amennyiben a napló dologgal fogsz védekezni, elmondom én is anyának ezt, és meglátjuk, hogy te mennyi szobafogságot fogsz kapni a nyárra! Legalább négy levelemet tönkretetted, vissza is kaptam őket, az négyszer két hét, újra ősz lesz, mire szabad leszel. De kedves vagyok, és adok egy esélyt rá, hogy jóvá tedd ezt, úgyhogy elfogadom az ajánlataidat azt illetően, hogy hogyan fogod jóvá tenni. Kicsit, mint a csere a Varázslósakkban. Például elmondhatnád, hogy mi tetszik Lolita Delacournak, tudom, hogy majdnem minden órára együtt jártok vele. Vagy segíthetnél beleadni egy kis pénzt az új kviddics kesztyűmbe - ne érezd rosszul magad a házatok miatt, a kapitányunk úgyis lemossa majd az összes fogót a hátralévő meccseken is, nem számít, hogy most hogyan álltok.

Valamikor leülhetnék megbeszélni a részleteket a Nagyterem melletti folyosón. Azt hiszem, jó lenne, ha jó testvérek lennénk megint- én mindent megteszek, hogy helyrehozzam azt a naplós dolgot, úgyhogy neked sem kellene szabotálnod ezt.

Sid
Kidsudi

Kedves Kidsudi,

pontokra szedem a dolgokat, mintha a hülye sakk-jedi mestered lennék.

1. Megmutathatnám anyának, hogy megpróbáltál pénzt kizsarolni belőlem, és nagyobb bajban lennél. De hol lenne a szórakozás abban?
2. Szívesen beszállok a kesztyűbe. Szükséged lesz rá, ha továbbra is ezeket a hülye sakkos hasonlatokat hozod (nem a kviddicshez).
3. Teljesítem a kívánságodat. Tudom, mit szerethet Lolita: a férjét. Te pávián.
4. Nem érdekel az a hülye napló. Csak meg akartam úszni, hogy kiszöktem cigizni előző este a mardekárosokkal, akik a faluban voltak, és tökéletes elterelés volt.
5. Eléggé béna vagyok bájitaltanból. Ha tudsz szerezni százfűléfőzetet, szívesen mutatkozom veled nyilvánosan a Roxfortban.
6. Nagykorú vagyok. Nem kapok szobafogságot.

Sita
Szitakötő
Sit A
Szita, Szita, Sűrű Szita
Kidsita
Naplózva

Siddhartha Suduri
[Topiktulaj]
*

« Válasz #3 Dátum: 2026. 01. 08. - 00:54:50 »
+2

Kedves Lolita,

már mondtam szóban is, de nem sikerült megtalálnom hozzá a megfelelő szavakat: gratulálok a Trimágus Tusán elért eredményedez! Szerintem te voltál a legjobb, én neked szurkolok, és tudom, hogy végül sikerrel fogsz járni. Biztosan te is tudod, elvégre te is versenyző vagy, úgyhogy biztosan meg tudod mondani az ellenfeleidből, a kihívásokból, hogy győzni fogsz. Mint előre látni egy hatlépéses mattot.

Tudom, hogy nem volt a legelegánsabb, ahogy megpróbáltalak elhívni a Bálra; aznap éppen nagyon, nagyon fájt a fejem, azért akadtam bele a szavakba, és mondtam, amit. Úgy értettem, hogy szeretnék veled táncolni. Meg meginni egy kávét. De tudom, hogy már találtál párt; remélem, hogy bárki az, jó táncos. Én a házunk csapatának kviddics kapitányával megyek; de ha van kedved, szívesen táncolnék veled a nyitó tánc után.

A nővérem mondta, hogy a szobatársa folyamatosan azt a gömböt próbálja megoldani. Szeretnél segítséget esetleg benne? Lehet, hogy nem mondtam még, de nagymester vagyok sakkozóként, a rejtvények, fejtörők és összefüggések megoldása a véremben van, a sakk pedig a mágia egy formája. Lehet, hogy valami ilyesmi valóban a megoldás, a sakk rendkívül népszerű a brit Varázsvilágban, főleg az indiaiaknak köszönhetően.

Illetve lenne egy kérdésem: páran említették, hogy férjnél vagy. Hallottam egy pletykát, hogy Skylar H. Devereaux a férjed. Ezeket miért pletykálják? Nem azért kérdezem persze, mert elhiszem, tudom, hogy a pletykák sokszor rosszindulatúak, rólam például azt mondják, hogy a vonat tetején szoktam utazni, és van otthon elefántunk (egyik sem igaz). Lehet, hogy valakinek valamilyen célja van ezzel, mint amikor egyszer elterjesztettem, hogy Francia Védelmet fogok játszani Caruzzo ellen, és így győztem sötéttel (nincs baj természetesen a Francia Védelemmel, de több száz év irodalma van, és nagyon könnyű felkészülni belőle).

Illetve ha innál mást kávén kívül, szereztünk néhány üveg nagyon jó whiskeyt. Most kóstoltam meg pár perce, és tudom, hogy a Kastélyban lesztek. Én Roxmortsban lakom, és szívesen megitatnálak megkínálnálak whiskeyvel. Nagyon édes, szerintem illene hozzád, meg nagyon szép az üvege is. És szívesen megmutatnám neked a falut is, más a látvány, ha ott nőttél fel, különösen ilyenkor télen, nem sokan látják a falut a szünetben.

Legmélyebb tisztelettel,
GM Siddhartha Suduri
Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: