Connor O'Hara
Mardekár

♡ ♔
♥ szívkirály ♥
Jutalmak: +328
Előtörténet: Megnézem!
Kincsesláda: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Játéklista: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Kor: 17
Ház: Mardekár
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Bonyolult
Kviddics poszt: Hajtó
Pálca: 11 és fél hüvelyk, fenyőfa, sárkány szívizomhúr mag
Elérhető
|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2026. 01. 29. - 15:40:19 » |
+1
|
Amíg az élet majd idetalál
2006. január 13.
(21:30 körül)
Valaki, első csókjuk tanúja megmozdult a sötétben, ahonnan mindaddig figyelte őket. Lépteinek zajában a pillanat varázsa megtört, a csók megszakadt, a valóság pedig szépen lassan visszaszivárgott az ajtó résein keresztül. Megint csak ott voltak a Roxfortban, a háttérben újból hallani lehetett a bál zsivaját, és a mozaikablakokon át kiszűrődő fények hirtelen megvilágítottak egy női alakot.
- Tavish!
Gemma hangja szinte kiabálásnak tűnt az addigi suttogáshoz képest. Connor mégsem rezzent meg tőle, csupán egy tompa puffanást érzett a gyomra legmélyén. Ezen az estén szinte teljesen megfeledkezett Zafiráról, bár igazság szerint a zuhanyzói incidens óta alig gondolt a hollóhátas lányra. Nem úgy tavaly nyáron, amikor szobája magányában újból és újból lepörgette lelki szemei előtt kettejük sok évre visszavezethető, viharos kapcsolatának összes momentumát. A ma este történtek után gyermetegnek, sőt valósággal nevetségesnek érezte azt a plátói szerelmet, amit a lány iránt érzett. Hogy is szerethetne valakit, akivel nem csak hogy nem érintkezett még soha, de beszélni is alig beszéltek? Hiszen nem is ismerték egymást! De akkor miért érezte most még is úgy magát, mintha megbántott volna egy számára fontos embert?
Gemma a kezébe temette arcát, és lehorgasztott fejjel ült a padon, mintha valami borzalmas dolog történt volna épp. Connor csak pislogott, és a távozó alak hűlt helyét nézte.
- Sajnálom… - szólt rekedten Gemma.
Connor elkapta a tekintetét a bokorról, amit addig fixírozott, és meglepetten nézett a lányra, aki úgy tűnt közel áll a síráshoz.
- Mi…? – nyögte a fiú, mit sem értve az egészből.
- Nem így kellett volna történjen…
- Nem… így…?
Gemma hirtelen kiegyenesedett, kezében pedig ismét ott volt a palack, amely addig a földön hevert előttük. Egyetlen mozdulattal magába döntötte az üveg teljes tartalmát, végképp lesokkolva ezzel a fiút.
- Remélem, azért megbánni teljesen nem fogod…
- Miről besz… - kezdte volna, fel sem fogva a mondat mögöttes üzenetét: nekem jelentett valamit, Connor.
Óvatosan Gemma álla után nyúlt, hogy maga felé fordítsa a lány. A szemébe akart nézni, hogy elmondja neki mennyit jelentett ez a csók. Ám Gemma megrázta a fejét.
- Én... Nem akartam nektek rosszat…
- Nekünk?
Nem értett semmit. Nem volt köztük semmi, nem jártak, még csak beszélni sem beszéltek egymással. Mi rosszat akarhatott volna nekik, ha nem volt olyan, hogy ők?
- Kell egy kis idő... Egyedül…
Már megint egyedül maradok…
Connor nem akarta elhinni, hogy mi történik. Életében először kitárta valakinek a szívét, erre egyből összetörik azt. Nem értette miért érinti ennyire rosszul Gemmát Zafira felbukkanása. Mint ahogy azt sem értette, hogy ő benne miért van bűntudat. Halványan rémlett már csak neki a Hollóhát – Hugrabug meccs, amit a lelátókról követett. Figyelte minden mozdulatát a Hollóhát fogójának, és mosolygott, amikor az elkapta a cikeszt. Ő indította el a változás útján, miatta akart jobb emberré válni, de… Talán nem vele kell végigmennie ezen az úton.
- Meg foglak keresni... Ne aggódj, de most... Muszáj... Innen... Kérlek…
Levetette a zakót, amit korábban a vállára terítettek, és lerakta mellé a padra. Connor felállt, és elindult Gemma felé. Nem akarta őt elengedni. Át akarta ölelni, meg akarta csókolni, és bele akarta ordítani a világba, hogy mit érez, de Gemma már menekülőre fogta. Megbicsaklott a lába, de még azelőtt rendezte lépteit, hogy Connor utánakaphatott volna. Az üveg apró darabokra tört a mozaikpadlón, pengeéles szilánkokat szórva a fiú oxford cipője köré.
- Úgy sajnálom, bocsáss meg!
- Ne menj… - kérlelte őt, de Gemma már messze járt.
Connor egyedül maradt az udvaron. Lenézett a lábaihoz. Az üvegszilánkok tompán csillantak meg a hideg, januári éjszaka csillagai alatt. A fiú felvette az öltönyfelsőjét a padról, és az arcához emelte. Zakója még emlékezett Gemma testének melegére, de már kezdett kihűlni.
Bár tudnék sírni… - futott át agyán a gondolat, ahogy még egyszer utoljára magába szívta Gemma illatát, ami beitta magát a textil szálai közé. Aztán kezébe gyűrte a drága ruhadarabot, miközben belső zsebéből előhúzta a varázspálcáját.
- Reparo!
Mintha egy visszafele lejátszott filmet nézett volna: az üvegszilánkok csörögve megindultak a szélrózsa minden irányából, hogy aztán egy pontban találkozzanak, és újfent sértetlen tárggyá formálódjanak. Connor nézte még egy pillanatig az üvegpalackot, majd elindult ő maga is, miközben arra gondolt: bárcsak létezne olyan varázslat, ami az ő meghasadt szívét is képes lenne összeforrasztani...
Köszönöm a játékot!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2026. 01. 31. - 02:28:20 » |
+1
|
A moonlit courtyard
 Daphné 18+ - María being María
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Vale Bate
Ilvermorny

Jutalmak: +123
Származás: Mugli születésű
Hajszín : Szőke
Szemszín: Szürke
Ház: Wampus
Családi állapot: Egyedülálló
Legjobb barát: Ezek a Spicy Szirének
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: Fenyő, wampus szőr, 13 1/2"
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2026. 01. 31. - 16:56:33 » |
+1
|
Solace -Na igen...- Nem tudom, én hogy állok a honvággyal pontosan. Hiányzott a nyáron Abe-el összefutni néha - igazából meg tudtam volna oldani, ha távolmaradni nem akarok - de az otthon mint olyan, eddig nem. Talán a jövőben fog még, talán még Apához is visszatérek egyszer, tenni egy próbát a kibéküléssel. Sok elvünkben egyet tudnánk érteni, sokat tőle örököltem eleve, csak nagy még a törés azokban, amiben nem tudtunk. Ha ki tudna egyezni a varázsvilággal, hiszek benne hogy egy oldalon állnánk az itteni helyzet kérdésében is. De a hagyományos honvágy még nem húzta a szivemet Kansasba a nyár óta. Az Ilvermorny, és egy ottani hagyományos végzős év gondolata hiányzik néha, de azt segít orvosolni, hogy hoztunk magunkkal egy darabot az ottani életből. Talán az a leghonvágyabb számomra mostanában. Átnyúlok meglapogatni Solace hátát együttérzően, bár megállítom a kezem - megvárom, hogy rábólintson a gesztusra. Nem vagyok biztos, zavarná-e az érintés, úgyhogy ha nem szeretné, akkor csak elmímelem ugyanazt, egy-két inchre a hátától. -Úúf... Oké, szóval freaknek ne nevezzem magam, mert azt már lefoglaltad. A witchpunk szabad még?Elviccelődöm a dolgot, de ismer annyira, tudhatja hogy a komolytalan látszat mögött megfontolom a tanácsát. Azt nem jelentem ki inkább, hogy nem fogom annak nevezni magam, aminek tartanak - bár talán a sorrend az én esetemben lehet fordítva. Ha a legnagyobb vádak ellenem, hogy sárvérű liberális yankee vagyok, aki azt hiszi hogy mindenki megérdemli az esélyét az emberszámba vételre, nem csak aki pont a status quo által kijelölt háttérbe született, én kérem vállalom. Mert ez akkor bűn, ha valaki azzá titulálja, hogy aztán használhassa az elnyomás eszközeként. -Mondasz valamit- bólintok végül a felvetésére. -Lehet megpróbálom elcsípni még, ha bementem.A kórusos tippre tornáztatok egyet a szemöldökömön, de elég egyértelmű, hogy burkolja a megfejtést, rám hagyva hogy utánajárjak. Még nem értem az összefüggést, de nem foglalkoztam még a roxforti énekkar repertoárjával - megbízom Solace tanácsában azzal, hogy amint utánanézek, tisztább lesz a kép is. És ismerek már művészlelket is, aki talán útba tud igazítani, feltéve hogy nem ismerkedési kísérletnek veszi a kérdést, annak minden következményével. -Volt például legalább négy diák, aki csak azért nem halt meg, mert valahogy mindnek sikerült csak közvetve találkozni a baziliszkusz tekintetével. Pocsolyában, kamera tükörreflexén át,.. az egyikük egy kísérteten keresztül látta, ha az a sztori is igaz,.. a kísértet csak azért nem halt meg, mert már meghalt.- Ha ilyen helyzetirónia csak a mesében van, gondolom hívjatok Dorothy-nak? -Azt hallottad már, hogy ez a legbiztonságosabb hely a világon?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Jutalmak: +182
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Kor: 18
Ház: -
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kedvenc tanár: Romanov professzor
Legjobb barát: petite sœur
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2026. 01. 31. - 22:24:57 » |
+1
|
Étoiles, donnez-moi la paix…
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

• barna labubu •

Jutalmak: +289
Hajszín : sötétbarna
Szemszín: zöld
Ház: Wampus
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Legjobb barát: Szürke Zóna
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2026. 02. 03. - 01:32:51 » |
+1
|
ibireo
2006. január 13. péntek, 23:30
Vale Bate
Nem kenyerem a túlzott testi kontaktus; Valenek sosem beszéltem erről mégis furcsa, hogy ezt magától tudja. Egy biccentéssel adom mégis tudtára, hogy talán nem halok bele abba, ha hozzáér a vállamhoz. Ennél borzalmasabb dolgok is történtek már velem.
- A witchpunk tökéletesen szabad. - talán látott már eleget az elmúlt közel hét év során, boszorkánynak cudar lennék, freaknek talán még elmegyek. Nem magyarázza más azt, ahogyan viszonyulnak hozzám.
Hacsak nem a romlott szívem az oka ennek is.
Tudom, hogy jót tenne neki, ha beszélne a sajtósunkkal. Bár szeptember óta itt van a jelenléte, nem sok alkalmat adtam neki arra, hogy beszéljen velem és megismerjem. Hiba volt, tényleg úgy gondolom, hogy az érdekeinket akarja nézni. A mi újságjaink nagyjából azt írják, amit Lucindáék diktálnak. Elveszik tőlünk a narratívát, nem engedik, hogy magunk formáljuk a rólunk kialakult képet. Holmi munkásosztálybeliként írtak le minket, mintha az lenne a legérdekesebb dolog velünk kapcsolatban, hogy milyen a családunk vagyona. Morris képét, Morris ideáját akarják rám vetíteni. Adtak egy gúnyát, melyet rá szabtak, és azt akarják, viseljem helyette. Ha tehetnék, még az arcomat is őrá cserélnék. Sosem leszek a sárkányok hátán lovagló Morris, mindig furcsán fog állni rajtam a ruha, amit rá szabtak. Annyira senki se ostoba, hogy ne lássák, milyen mesterkélt ez a kép. Befejeztem, hogy nekik akarjak megfelelni. Mindannyian jól tudjuk, hogy csak az érdekek szolgálják a törleszkedésüket. És azt is, hogy az én őseim valaha megölték az övéiket.
- Mindenképpen tégy így, Vale. - biccentek neki. Ms. Jadisland segíteni fog neki, nekem pedig a kezdetektől úgy tűnt, hogy Valenek szüksége is van a segítségre. Mintha ő maga se hitte volna el, hogy a Serleg mindannyiuk közül épp az ő nevét dobta fel. Én sem értettem, hisz láttam harcolni Eydist, tudom, hogy mire képes. De most már talán kezdem látni, hogy nem olyan borzalmas, hogy őt választotta a Serleg. Nem tudom, mit kezdene a Tusával a Chernov-Gardner páros.
Elég konkrét utalást adtam neki, hogy mit tegyen azzal a gömbbel. Ennél többet csak akkor tudnék segíteni, ha megragadnám a kezét, bevezetném mondjuk a Tiltott Rengetegbe, és keresnék neki egyet. Ironikus, hogy bár Maddock szabotálni akart, de technikailag mégis azt érte el, hogy segítsen nekem.
Ha valaha még szóba állok vele, megemlítem.
- De miért volt az iskolában egy bazilisz… Akarom én ezt tudni? - épp eleget tudok róluk ahhoz, hogy még én se merjek megkockáztatni vele egy harcot. A forrófejűségem vinne, de a józan ész még időben megálljt parancsol. Amikor olvastam róluk, ahogyan a gömb titkát próbáltam megfejteni, hamar arra jutottam, hogy valószínűtlen, hogy le kéne győzni egyet. Együttesen talán lenne esélyünk azzal a feltétellel, hogy páran meghalunk. Sajnos mostanában viszont a bajnokok biztonsága ugyanúgy szempont, mint az, hogy ne legyen bajuk a lényeknek, úgyhogy kizártam azt az eshetőséget, hogy egy baziliszkusszal kéne megküzdeni. Tulajdonképpen amióta megfejtettem a gömböt, és megtaláltam benne azt a tárgyat, nem kifejezetten izgulok azért, hogy mi lesz.
Nem a próbától tartok, biztosan sikerülni fog. A bírálat jobban aggaszt.
- Ideje visszatérnünk a biztonságosnak mondott falak közé az utolsó műsorra. - hallani a morajlásokat, ahogyan az este utolsó műsorpontjára készülődnek. Az udvar is lassan kiürül, ahogyan az emberek befelé terelődnek a fényjátékra.
//Köszönöm a játékot! <3
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|