Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2707
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 10. 17. - 23:08:46 » |
+1
|
 Valamikor talán a konyha, vagy az étkező lehetett, erről árulkodik a magas boltozat: most arról győzi meg az ide véletlenül betévedőt, hogy jóval több tükör és páncél sérülhetett meg az ostromban, mint amit érdemes volt megjavítani. Minden felületet ezek borítanak, könnyű itt eltévedni még a sejtelmes fényben is - a rengeteg lom között mégis tökéletes csend honol. A helyiség legvégében néhány kanapé és asztal - ha valami okból le akarnál ülni vagy feküdni rájuk, épp elég szélesek. Kényelmesek? Nem, de nem is ezért vagy itt, ugye?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Jutalmak: +300
Előtörténet: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : Sötétbarna
Szemszín: Barna
Kor: 17
Ház: Griffendél
Évfolyam: Hetedik
Családi állapot: Egyedülálló
Kedvenc tanár: Leon Lutece
Legjobb barát: Revan Morgenstern
Kviddics poszt: Hajtó
Pálca: Főnixtoll, Szőlő, 12 és fél hüvelyk.
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2025. 10. 25. - 10:01:25 » |
+1
|
Halloween este
 Solace - október 29. kora este
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

scrimgurl can't get me out of her head

Jutalmak: +180
Kincsesláda: Megnézem!
Hajszín : fekete
Szemszín: zöld
Ház: Wampus
Kviddics poszt: Terelő
Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2025. 10. 25. - 21:52:50 » |
+2
|
morningstar · · ─────── · · ─────── · ·
@sienna ·⬧· 2005. október 29. szombat kora este
+18! Enyhe káromkodás, fasizmus, káros ideológiák, blaszfémia, népirtás említése A leírtak nem tükörzik az író személyes véleményét és nézeteit
Egészen addig hittem azt, hogy a jelmezem túlságosan teátrális, amíg meg nem pillantottam Chernovot majdnem készen, egy gigantikus fejdísszel az előtte lévő asztalon, amikor segített elkészíteni a jelmezemhez tartozó sminket. Talán nem nagy dolog – a szemeimet vörösre festette, és csinált valamit az arcommal is. A szemeim alatt húzódó karikák állandó kísérőim ugyan, azonban azoknak Chernov ügyes kezeinek köszönhetően nyoma sincs. Furcsa is belenéznem a Szellemszállás folyosójának egyik opálos tükrébe. Magamat látom benne, még mindig az én arcom köszön vissza, mégis olyan, mintha egy teljesen más személy nézne rám a tükröződésből. Ennek pedig nem a fejemből kinőtt, apró szarvak tehetnek. Pár rekesz BudWizarddal járulok hozzá az estéhez. Üres kézzel megjelenni olyan lenne, mintha Lucifer is a saját kapujában koldulna alamizsnáért. Két üveggel a kezemben kezdem meg a kísértetház korai felfedezését. Megígértem Morrisnak, hogy koccintok vele. Morrisnak, akinek nem tudom még, hogy valaha fel fogom-e hozni anyám levelét. A tükörben veszem észre azt is, hogy valami nem stimmel a szárnyakkal, amiket felraktam magamra. Valószínűleg már a felvételnél gond lehetett, mindenképpen meg kell igazítanom valahol. A jelmezhez hosszú, fekete, megtépázott bőrszárnyak tartoznak, melynek minden éle csontkinövéssel végződik. Nyilván nem igaziból, a hozzá kötött mágiája miatt azonban valamelyest mozgatni is képes vagyok őket. Összébb is húzom őket, hogy a folyosón biztonságosan végighaladhassak, bár érzem, hogy a bal nem záródik rendesen, és csikorogva karistolja a tapétát rendesen. Azt hittem, a szoba már üres – láttam pár lányt kijönni innen, gondoltam, végeztek. Először csak a világító szárnyakat veszem észre, mert azokat nehéz nem észrevenni. Felismerem a jelmez alatt Siennát. Elég jól néz ki benne, ez kétségtelen, de egyáltalán nem ilyen jelmezre számítottam tőle. Inkább valami komolyabbat vártam tőle, nem ilyennek gondoltam. Nem is tudom, honnan vettem ezeket a feltételezéseket, hiszen eddig egyik interakcióm sem épp arról szólt, hogy ismerjük meg egymást. Sokáig a vezetéknevét se tudtam. Mondjuk dohányzik, az pedig épp olyan közönséges, mint az öltözete. Ha a kastély nem is volt elég kicsi, a Szellemszállásnak keresztelt bulihelyszín már semmiképp sem elég ahhoz, hogy két tetszőleges végéből próbáljunk a lehető legkevesebb tudomást venni egymásról. - Igen, én. Visszajövök később. Vagyis… – az első reakcióm a csendes visszavonulás, majd létezésének figyelmen kívül hagyása a buli alatt. Ezt csinálom Maddock-kal is, még láttam a buszon a nevetségesen infantilis jelmezével, amiről még mindig nem tudom eldönteni, hogy minek is akart öltözni pontosan. Solace Barbon a saját testén kísérletezi ki kedvenc bájitalainak turbózott hatását, még azt is kockáztatva, hogy egyszerűen megvakul. Solace Barbon búcsúüzenetet hagy a családjának, hogy azt mondja, vadászni ment akromantulákra. Solace Barbon sátorozik Chernovéknál az Appalachiában, hogy a saját bőrén tapasztalja, mitől olyan félelmetes az az erdő. Solace Barbon dühből és dacból táplálkozik, és inkább felkutatta a könyvtárat és a mágiatörténet irattárat, de ne nevezzék ignoráns faszfejnek. - Ami azt illeti, miért is ne. – betessékelem magam, mintha a szoba az enyém lenne, az egyik asztalra, Sienna cidere mellé lerakom a bontatlan söröket. Nem fogok megfutamodni a Griffendél kapitánya elől. Gondoltam rá korábban is, hogy odamegyek hozzá, láttam is múlt héten a könyvtárban. Azonban soha nem láttam egyedül, a toleranciám pedig véges nem csak az új, de a régi ismeretségek iránt is. - Tartottam a szavam. Még Rowle professzor ajánlását is kikértem. Nyilván nem járok az óráira. – úgy sem fogok magnixok között élni, semmi szükségem ezekre az ismeretekre. Először a Serleg engem választ majd bajnoknak, aztán megnyerem a Tusát, végül nevetve választok a nekem tetsző iskolák közül, hogy olyan átoktörő lehessek, aki nem függ a koboldok megbízásaitól. Mindegy is, kurvára értékelje, hogy a magnixsimogató tanárnőjükkel beszéltem, hogy ajánljon nekem a témában releváns dolgokat. - Elolvastam pár periratot. Érdekelt, hogy miért álltak a Sötét Nagyúr oldalára, de nem derült ki belőle semmi. Malfoy könyörgött, hogy csak imperiussal kényszerítették, Karkarov neveket adott, Lestrange meg csak nevetett. – volt még pár kirívó eset, de többnyire ezek a reakciók ismétlődtek. Megtudtam belőlük, hogy zajlott a tárgyalásuk, volt-e retorzió, és ha igen, akkor milyen. De egy dolgot se a jegyzőkönyvek, sem az újságcikkek, sem pedig a könyvek nem taglaltak. - Szóval miért. Szerinted miért döntött így ennyi boszorkány és varázsló, hogy beállnak egy szektába? – a szárnyaim miatt leülni nem tudok, túl nagyok hozzá. Mindenesetre beszéd közben megpróbálom teljesen kinyújtani a balt, amiben a hibát éreztem. Nem félek szektának nevezni Voldemort Nagyúr csoportosulását, hiszen technikailag minden kitételnek megfelel.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2025. 10. 26. - 03:01:14 » |
+1
|
Halloween este
 Solace - október 29. kora este TW: minimális káromkodás
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

Pálca: 12 hüvelyk, dió pálca, magja rougarou szőre, enyhén merev; Shikoba Wolfe munkája
Elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2025. 10. 26. - 20:38:12 » |
+1
|
+18! Enyhe káromkodás, fasizmus, káros ideológiák, blaszfémia, népirtás említése A leírtak nem tükörzik az író személyes véleményét és nézeteit
Elfogadom a kínált italt, még ha a gesztus kicsit meglepő. Nem épp úgy képzeltem az estét, hogy Siennával kezdem meg az alapozást, de ha jól sikerül az este, akkor úgy sem ez lesz az első ital, amit ma elfogyasztok, valahol pedig el kell kezdeni. Az eddigiekből okulva öt percnél tovább úgy sem tudjuk elviselni egymást. Az alkohol talán old annyit, hogy ezt hét, vagy akár nyolc percre húzzuk. Koccintani azért nem koccintok. Nincs mire. Köszönetképp viszont megemelem az üveget, mielőtt beleiszok. Tényleg nem értem. Mi értelme csatlakozni egy szektához, ha nem hiszel benne? Miért hiszel valamiben, ami nem igaz? Ahogyan olvastam a különböző könyveket, vádiratokat, újságokat és archívumokat, nem kis nevek kerültek elő az úgynevezett halálfalók csoportosulása alatt. Politikusok, arisztokraták, hírességek… meg néhány, akik nem vitték sokra, mert buszt vezettek vagy tanári pályát választottak. Bár legalább ketten igazgatók is voltak közülük, ha azt nevezhetjük a tanári életpálya csúcsának egyáltalán. - Ha nem az imperius átok hatása alatt csatlakozott hozzá, akkor Mr. Malfoy miért van még szabadlábon? – már az idősebb, de olvastam, hogy van egy fia is. A második háború időben közelebb van hozzánk, arról valahogy mégis nehezebben sikerült mélyreható anyagokat találni. Persze a Reggeli Próféta nevű lap újságcikkei ott vannak, és találtam más dolgokat is, de sok az ellentmondásos információ, az adatok pedig nem elég rendezettek, nem elég átláthatóak. Megtehetném persze, hogy olyan részletesen és mélyen belemegyek a kutatásba, hogy magam pótlom ezeket a hiányosságokat, de őszintén szólva van most elég elfoglaltságom. Bőven elég, hogy nulláról kell felhoznom magam rúnatanból, hogy teljesíteni tudjam a követelményeket, ugyanis nálunk nincs ilyen tantárgy, meg rúnák sem igazán, nem a kultúránk része. Ellenben mindenképp hasznos lesz nekem átoktörőként, még ha soha nem is leszek képes olyan precíz hozzáértéssel foglalkozni velük, mint ahogyan azt Eydis teszi. Leküzdöm a késztetést, hogy láthatóvá tegyem a félelemmel vegyes dühöt akár arcomon, akár testtartásomon, amikor arról beszél, az apjával mit próbáltak tenni a pozíciójáért. Talán az üvegre sikerül csak kicsit erősebben rászorítanom az indokoltnál. Talán nem feltűnő, ahogyan a kézfejemen lévő bütykök elfehérednek. Eszembe jut anyám sebtében írt, szokásosan szűkszavú, száraz levele, amit reggelinél szállított ki nekem az egyik bagoly, és amiben köntörfalazás, de magyarázat nélkül közölte azt, hogy elküldték a pozíciójából. Azóta is folyton eszembe jut. Mi van, ha Siennának igaza van? - Részvétem apád miatt. – talán kicsit hirtelennek tűnik, de úgy érzem, az alapvető tisztelet kijár az ő halottjának is. Eddigi interakcióink alatt nem beszéltünk túlzottan személyes dolgokról. Vagyis én említettem anyámat, és ő a varázstalan, de „ártalmatlan” rokonait. Nem tudtam a vezetéknevét, nyilván ő is csak a tanórák alatt találkozhatott az enyémmel. Amit elmond arról, hogy mit tanulnak a varázstalanok gyermekeiről, nem ismeretlen számomra. Először az Ilvermorny kezdetekor találkoztam ezekkel a gondolatokkal, ahogyan az egyik szobatársam mesélt ezekről. Nagy múltú, tiszteletreméltó családból származik, ellentétben velem, ahol mindkét oldalon gonosz, puritán varázslatellenesek ékesítik a családi hírnevet. Az egyik oldalon majdnem megölték anyámat. A másik oldal pedig olyan károkat okozott, ami varázslók és boszorkányok tömeges halálához vezetett. Ez utóbbit egyik vitánk alatt sem hoztam fel. Nem szeretném, hogy tudjanak róla. Épp elég szégyen magammal cipelni ezt a mocskot, amit hátrahagytak. Soha nem leszek képes törleszteni a világnak a bűneikért. Irigylem Morrist. Nem a képességeiért, nem a családjának hírnevéért, hanem mert úgy hajthatja álomra a fejét, hogy elhiheti önnön tökéletességét. - Olvastam ezekről is. – a hídfelrobbantásról és a többi dologról is találtam régi újságcikkeket. Elég aktívan foglalkoztak ezekkel. A Próféta címlapján még egy fotót is mellékeltek róla. - Nem hiszem, hogy valaha képes leszek bízni a varázstalanokban. De a halálukat még én se kívánnám. – legalább nekem jobbnak kell lennem azoknál, akik az enyéimre vadásztak a létező legkülönfélébb módokon. Értem, hogy Sienna szerint nem minden magnix ártalmas, de sosem tudhatod, hogy melyikük az. Bartholomew Barebone nem volt több, mint egy magnix, amikor elcsavarta Dorcus fejét, hogy információkat szedjen ki belőle. Majd ezeket az információkat felhasználva megölte őket. Nem mindet a puszta kezével, de közvetlenül hozzájárult ahhoz, hogy meghaljanak. Pedig nem tűnt többnek, mint egy jóképű idegennek. - Köszönöm. Tavaly élőhalott voltam. – nálunk minden évben nagy buli a Halloween. A homecoming kicsit formálisabb, szerintem ott nem lehet igazán elengedni magadat, nem is bánom, hogy kimaradt. Halloweenkor viszont mindenki magára öltheti azt, aminek láttatni akarja magát. Az sem árt, ha le lehet azt venni, mert ne áltassuk magunkat, az egész arról szól, hogy tudsz valakivel a lehető leghamarabb összegabalyodni. Az élőhalott jelmezem a Wampusos focista dzsekivel tavaly végül is bevált, még ha nem is volt tervezve a dolog. Idén azért mégis komolyabb jelmezt szerettem volna, ami nem spórol a teátrálissággal. - Már felvételkor éreztem, hogy valami nem jó. Talán a bőröndömben sérült meg. Azért kicsit ironikus, hogy mindketten szárnyakat választottunk. – hátat fordítok neki, és engedem, hogy megpróbálja megjavítani a szárnyamat. Azt az egyet mondjuk nem lehet a számlánkra róni, hogy hasonló lenne a jelmezünk az egyező komponens ellenére. - Rowle professzor ajánlott pár könyvet, de nem találtam őket a könyvtáratokban, a zárolt részlegben sem, egyet kivéve. Kérte, hogy kritikusan kezeljem őket, de nem fejtette ki, miért. – ujjam az üveg nyakával játszadozik, amíg hagyom, hogy Sienna megcsinálja a szárnyakat. Bár fennáll a veszélye, hogy inkább csak tönkreteszi őket, de nem, ezt azért nem nézem ki belőle az eddigiek alapján. - Kelta Tengermítoszok, Quintontól. Régi történeteket találtam benne, de ezek alapján a kelták idejében se volt értelme nagyon bízni a magnixokban. Akkor miért ajánlotta ezt a tanárnő? Nyilván oka van annak, hogy kiemelte ezt az olvasmányt. – nem kaptam hozzá túl sok magyarázatot, leszámítva azt, hogy kezeljem kritikusan, és csak a zárolt részlegen találtam meg ezt a könyvet. Nem tudtam amúgy, hogy Quintonnak van író rokona. Biztosan köze lehet Smackhammer feleségéhez.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2025. 10. 27. - 05:23:24 » |
+1
|
Halloween este
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

Elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2025. 10. 27. - 22:27:39 » |
+2
|
+18! Enyhe káromkodás, fasizmus, káros ideológiák, politika A leírtak nem tükörzik az író személyes véleményét és nézeteit
Hagyom, hogy megjavítsa a szárnyaimat. A kelléken lévő bűbáj csak azt teszi lehetővé, hogy mozgatni tudjam őket. A repülés túl bonyolult lett volna, és minden bizonnyal közel sem olyan praktikus, mint gyakorlatilag bármi más. Minek, ha van seprű? Nem repülni és repüléssel kísérletezni jöttem ide, hanem hogy végre elengedjem magam, és ez egyszer lehetőleg ne gondoljak semmire, különösen a sorsolás árnyékában. Azok alapján, amiket mesél, Mrs. Malfoy kimentette a családját a felelősségre vonástól. Nem találtam elegendő és megfelelő információkat arról, hogy pontosan mi történt és mi is volt a szerepe ebben az egészben azon kívül, hogy a birtokukat használták a gyűléseikre. Ha viszont úgy van, ahogyan Sienna mondja, az több kérdést is felvet. Vajon Mrs. Malfoy azért váltott oldalt, mert látta előre a Nagyúr bukását? Számításból, mert tudta, hogy vesztes csatában harcolnak? Vagy valóban hátat fordított az eszméknek, amiket vallott? Még ha el is fogadjuk, hogy valamiért megbánta mindazt, amit addig elkövetett, a bűnei megbocsájthatóak? Felül tudja-e írni néhány gesztus mindazt, ami addig történt? Amikor kiadta a társaikat, azt azért tette, mert igazságot akart, és hogy bűnhődjenek, vagy csak azért, hogy megússza a retorziókat? Jelenleg csak találgatni tudok, meg legfeljebb hinni abban, hogy az ítélőtáblájuk tudja, mit csinál. De ezt viszont tudjuk, hogy nem; az első háború után is szabadon engedtek rengeteg halálfalót, akik a másodikban is aktív résztvevők voltak. Továbbra is tisztségeket töltöttek be, az elit részeiként éltek tovább, mintha semmi sem történt volna. Nem álltak fel ténylegesen soha a hatalom asztalától, és ugyanabból a pitéből lakmároztak, legfeljebb elhitették másokkal, hogy abban gyümölcs van és nem hús. - Ha ez így van, az igazságszolgáltatásotok nem működik. – legalábbis nem abban az értelemben, ahogyan kellene. Persze itt el kell gondolkoznom, hogy nálunk is hasonló-e a helyzet, vagy csak ilyenné akarják formálni. Egy rendszer, ami ellened van, és arra van kitalálva, hogy a kiválasztottak bármit, büntetlenül megússzanak, mert egyszerűen meg fogják védeni egymást. Hol igazságos ez? Hogy lehet így tényleg igazságot szolgáltatni? Ezért távolították el anyámat, mert neki is a helye kellett? - Köszönöm. Milyen ötleteid voltak még? – furcsa az, hogy egészen normális témákról tudok beszélgetni vele, talán most először. Óvatosan nyújtom ki az imént még sérült, bal szárnyamat, az viszont már úgy működik, mintha új lenne. Biztosan én is meg tudtam volna javítani, de nem lett volna olyan egyszerű, és jobban akkor jártam volna, ha szimplán csak leveszem őket. Majd az asztalhoz lépek, ahová a söröket raktam – Morrist meg tudom kínálni később is. Az üres cideres üveget leteszem, és átnyújtok neki egy BudWizardot. Az angolok úgy tudom, elég büszkék a söreikre. Már próbáltam is egy házi sört Roxmortsban, nem volt rossz. Azt a vajsör nevű dolgot viszont inkább meghagyom a helyieknek. - Szóval volt egy propagandista, aki megint csak megúszta a felelősségre vonást. Szinte ki is tüntették, mert még munkát is kapott, értem. Nem olyan, mintha nem lenne ezzel rendben valami? – nem ismerem Quinton összes művét, hiába írt fel pár könyvet a tanárnő. A rúnás könyveit persze megtaláltam, nagy segítség a felzárkózáshoz, de nem ezekkel az anyagokkal van a probléma. - Teljesen mindegy, mit gondolok róluk. Már a varázstalanokról. Reálisan nézve valószínűtlen, hogy valaha dolgom lesz velük. Bár az öcséd bombája azért aggasztó. Hány éves, miért van neki ilyenje? – és mindenkinek így a legjobb. A magnixoknak meg az is, ha nem tudnak a mi világunkról. Én Sienna öccsének a bombájáról nem szeretnék tudni, de túl késő hozzá. - Nálunk a szupermarketekben lehet fegyvereket venni. Nem gondoltam, hogy a magnix játékboltokban ilyeneket kapni. Bár a varázspálca is… – nem fejezem be a mondatot, helyette inkább csak felbontom a sört az asztal szélében. A sok karc és sérülés miatt eleve mindegy már neki. Sosem beszéltem magnixokkal a szükségesnél többet. Szerencsére ontom magamból azt az aurát, hogy ne akarjanak hozzám szólni, amennyiben valamiért mégis át kell haladnom egy általuk lakott területen, bár ez elég ritka. Prudencere jobban kell vigyáznom, de ő még nem érti, hogy bármelyik magnix lehet rossz. Még Sienna is elismeri, hogy lehetnek közöttük gonoszabbak. Tudom, hogy milyen szörnyűségeket képesek elkövetni a magnixok, és még tudom, hogy vannak olyan dolgok, amiket elképzelni sem tudok. Mindezt mágia nélkül, gyakran a puszta, két kezükkel. Nem kapott el a késztetés még, hogy barátkozni akarjak velük, Sienna érvei ide vagy oda. Bántani viszont tényleg nem akarom őket. - Figyeltelek titeket a mérkőzésen. Jók voltatok. A másik csapat egyáltalán nem kommunikált. Mi is használtunk jelzéseket, de a kézjeleket nem mindig látni, a szél pedig néha elnyomja a hangot, így nagyobb szótárral dolgozunk. Ha például kinyújtom a karom valamilyen irányba, az egy figyelmeztetés, hogy húzódjanak le, mert gurkót küldök. Ha kétszer megkocogtatom az ütővel a seprűm nyelét, az meg azt, hogy valaki veszélyben van és figyeljenek. – talán egy kicsi szerepe volt Scrimgeournak is abban, hogy a másik csapat táborához ültem. De valószínűleg tőle függetlenül is oda ültem volna, mivel ők sokkal fegyelmezettebbek és rendezettebbek talán, mint a Griffendél. Olvastam az iskolájuk történetét, az alapján pedig egyértelműen a két ház közé osztanám magam. Bár végül talán a kígyót választanám a potenciál miatt, hiába kalandvágyó az oroszlán.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2025. 10. 29. - 20:01:34 » |
+2
|
Halloween este
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

Elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2025. 11. 01. - 03:45:54 » |
+2
|
+18! Enyhe káromkodás, fasizmus, káros ideológiák, politika A leírtak nem tükörzik az író személyes véleményét és nézeteit
Meglep, hogy ilyen könnyedén meg tudtak szabadulni mindenkitől, aki ezeket az eszméket vallja. Ahogyan az első háború utáni időszakról tájékozódtam, ez egyáltalán nem volt jellemző az akkori generáció roxfortos diákjai között, különben nem csatlakoztak volna Voldemort szektájához. Sokat kellene még gondolkoznom és kutatnom ahhoz, hogy megértsem, miért a béke követte a második háború utáni időszakot ahelyett a csendes háború helyett, ami az első után történt. Ha úgy van, ahogy Sienna mondja, az már-már utópisztikusnak hathat. Jobban belegondolva pedig tényleg nem találkoztam olyannal, aki akár egy sárvérű megjegyzést megejtett volna bárkivel szemben. Azonban még csak két hónapja vagyok Angliában. Nem tudok eleget a múltjukról, a történelmükről és a kultúrájukról, hogy igazán átlássam a helyzetet. Ellentétben a mi iskolánkkal viszont, ahol az eszme leghangosabb képviselőjével és legnagyobb haszonélvezőjével egy szobában osztozom több, mint hat éve. Félek megkérdezni, hogy mivel irányítják a magnixok ezeket a videojátékokat. Kiráz a hideg a gondolatra, hogy meglehet a maguk változata az imperiatus átokra, amit ráadásul gyerekek hajtanak végre. Eszembe jut közben a trágyagránát, és az egyéb, obszcén gyerekjátékok, amiket nem tudom, miért tartanak egyes srácok viccesnek, miután mutált már a hangjuk. Sienna öccse még lehet olyan fiatal, hogy neki ez még vicces. - Tévénk amúgy nekünk is van. A húgom nagyon akart egyet. – ezzel én mélyen nem értettem egyet, de mivel az amishok szerint ez egy ördögtől való dolog, így csak beleegyeztek ebbe az otthoniak. - Azóta is azon csüng minden szünetben. Azt hiszem, tévé sztár is akar lenni. – ez legalább annyira naiv karrierút, mint az, hogy átoktörő legyek. Talán csak simán lenézésből gondolok mindig negatívan az ezzel kapcsolatos ambícióira. Furcsa még, hogy itt nem ismerik a varázstévét, nálunk ez már minden háztartásban megvan nagyjából. Arra számítok, hogy a Tusát is követni fogják. Lehet, hogy a Mardekár kapitánya jó játékos, de az nem ezen a meccsen mutatkozott meg. A csapatát nem képes egyben tartani – talán csak rossz passzban voltak, nekünk is voltak nehezebb napjaink és vesztes mérkőzéseink. Egyértelműen az acéllábú volt a legjobb ezen a meccsen, Sienna pedig teljesen középszerű játékosokból képes volt egységet csapatot kovácsolni. Ez egy olyan érdem, ami előtt meg kell hajolnom, mint a Wampus immáron ex-kapitánya. Tudom, hogy milyen munka van ebben a teljesítményben. - Miénk volt a kupa tavaly és azelőtt is. – két évet voltam kapitány, és csak a Tusa miatt nem indultam egy harmadik mandátumra. Ettől függetlenül nem szívesen gondolok vissza a legutolsó meccsemre Maddock ellen. Faszért kellett ott sajnálkoznia a gyengélkedőn miattam. - Fel is kerestek az amerikai ligától, kétszer, de elutasítottam őket. Nem hiszem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben. – más terveim vannak, abba pedig a kviddics nem fog beleférni. Tudom, hogy vannak olyanok, akik nálam sokkal jobban akarják ezt. Szeretek nyerni, ki ne szeretne? De úgy érzem, csak elvenném a helyet attól, aki öt meg tíz év múlva is ezt akarja majd csinálni. Még mindig élvezem a játékot, de csak a játékért magáért. Érthető, ha kicsit hencegésnek tűnhet az, amit most megosztottam vele. Mindenki megérdemli azonban, hogy felvállalhassa az érdemeit azzal a büszkeséggel, amit érez. Megint a régi téma; a hangja érdeklődő, most nem érzem azt a támadást, mint a legutóbb, mégis egyértelmű, hogy erre kíváncsi a legjobban. Talán a kviddics pályán még nem tudtam eleget erről a Yaxleyról. Talán a pavilon megnézése után hibáztam, amikor engedtem, hogy elragadjanak az érzelmeim. Amiket ott láttam, igazak és meghökkentőek, a varázstalanok ezen bűneit nem moshatják le róluk. Nem egyben az én felmenőim azok, akik segédkeztek ezekben a bűnökben, ezt pedig sosem fogom tudni lemosni véremről. Mégis, talán Siennának igaza lehet, hogy nem fair, hogy csak a negatívat mutatják. - Nagyon merész feltételezés lenne tőlem, hogy őket egyáltalán nem érdeklik az ideológiák? – beleiszok a sörbe, mielőtt elkezdeném kifejteni, amit gondolok. - Nem lenne egyedi a történelemben, ha arisztokraták szűk köre a hatalom megtartásáért manipulálnák az embereket. Az ideológia talán nem több, mint egy díszlet, ami mögé felsorakozhatnak. Nem hiszem, hogy tényleg érdekli őket, hogyan bántották anyámat, vagy hogyan aláztak meg minket a scrourersek. – emlékszem, hogy ha hibásan is, de használta ezt a szót a pavilonnál. Valószínűleg közel sem olyan részletesen találkozott a történelmükkel és a rémtetteikkel, mint ahogyan azt mi tanultuk. A Barebone-ok több varázshasználó haláláért felelnek, mint ahánnyal életem során valaha is szóba fogok állni. Attól még, hogy régen mágiát használtak ők is, végső soron csak magnixok voltak, akik ravaszabbak voltak a boszorkányoknál. - Anyámat elküldték a MACUSA-tól. – anyámat, aki bigott, varázslatgyűlölő közegből érkezett, és aki a varázsvilág megbecsült tagjává vált. - Hogyan tovább? – nem tudom, hogy mi lesz ezután, mit tegyek és tegyek-e egyáltalán valamit. Anyám nem ártott senkinek, bizonyította a helyét a legjobbak között, mégis pontosan az történt, mint amit Sienna előrevetített szeptemberben.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Sienna Scrimgeour
Griffendél

F*ck Solace Barbon
Scrimgurl ☆
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2025. 11. 04. - 00:56:35 » |
+1
|
Halloween este
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Solace Barbon
Ilvermorny

Elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2025. 11. 09. - 19:11:01 » |
+2
|
morningstar 2005. október 31. szombat kora este Sienna TW
Enyhe káromkodás, fasizmus, káros ideológiák, politika
A leírtak nem tükörzik az író személyes véleményét és nézeteit
Nem kaptam kedvet ehhez a videójátékhoz attól még, hogy csak egy játék. Még mindig bizarr nekem, hogy miért akarná bárki is irányítani a filmben lévő szereplőket, és ezt mivel csinálják, ha nem az imperiatus átokkal. Kicsit azért én is érzem, hogy túlgondolom az egészet, a válasz pedig sokkal egyszerűbb annál, mint ami eddig az eszembe jutott. Nem szeretném viszont, hogy bármihez közöm legyen, amit a magnixok művelnek meg szeretnek. Hányszor kellett megszólnom Prudence-t, hogy ne barátkozzon azokkal a kölykökkel?
- Hmpf. Kérdés nélkül. - szám széle mosolyra húzódik, ám ez nem az örömnek, hanem inkább a gúnynak szól. Lehet, hogy csak egy rosszabb pillanatában kaptam el a Mardekár kviddics kapitányát, de amit láttam belőle, nem győzött meg a képességeiről. A csapatát nem tudta irányítani, az elkövetett szabálytalanságokból pedig mintha rekordot akart volna dönteni. A Griffendél kimagasló győzelme jól kiérdemelt volt. Sienna büszke lehet a csapatára és a saját teljesítményére, ehhez kétség sem férhet.
- Bár külön poszton játszunk, nem teljesen igazságos az összehasonlítás. - vannak, akik szerint nagyképű vagyok, de azok még nem beszéltek Morrissal. Elismerni saját érdemeid egészséges egoizmus. Kit tudnék becsapni vele, ha az álszerénykedés maszkja mögé bújnék? Még saját magamat sem.
A felesleges hencegés viszont nem kenyerem. Aki látott játszani, az tudja, mire számíthat tőlem. Mivel már említettem, hogy terelőütőt is használok kommunikációs jelzésekre, így nem ecsetelem a témát tovább. Biztosan kitalálta már belőle, hogy mi a szerepem egy csapatban. Hiányzik azért a játék. Ha a Serleg engem választ bajnoknak, márpedig engem fog, akkor nem hiszem, hogy lesz majd erre is kapacitásom, de azért jó lenne egy barátságos mérkőzést indítani a többi iskola legjobbjaival.
Nem tudhatom, hogy őszintén mondja-e azt, amit. Nem érzem azt, hogy hazudna. Talán csak illemből mondja. Talán nekem sem kellett volna ezzel a ténnyel letámadni őt, pont őt, mikor három iskola diákjai között vagyok, és bizonyára találnék olyat, akivel a viszonyunk némiképp kevésbé… feszült. Biztosan nem hittem volna, hogy valaha képes leszek ezzel a csajjal normálisan beszélgetni, hiszen eddig már azon is felkúrta az agyát, hogy csak levegőt vettem. Nem hogy még meg is osztok vele valamit, ami ennyire személyes, és amit még senkinek sem meséltem el. Mert kinek mesélném? Morrisnak, Fuentesnek, Ishidának? Soha nem fogja egyikük sem érteni ezt.
- Már itt vannak. - vajon tud róla? Hallotta már őket beszélni? Az ő körük elég szoros, elég zárt, és ezt valahogy mindenki természetesnek veszi. Csak Morrissal szoktam közülük többet beszélni, hiszen évek óta szobatársak vagyunk, és az én csapatomban játszik. Látatlanul mégis meghúztuk mind a ketten azt a bizonyos határt.
- Lucinda Yaxley itt van, jelentkezett a Tusára. Az a lány, aki Morrison szokott lógni. Hasonlóan nagydarab, mint én, szőke, elég hangos, néha mellettem ül órákon. - már Orville, nem pedig Yaxley. Nem vagyok biztos abban, hogy ismeri az összes amerikai diákot, akik eljöttek ide. Tud róla, hogy Lucinda itt van?
- Tegyünk úgy. Köszönöm a segítséget, Sienna. - leteszem a kiürült üveget az egyik asztalra, mielőtt kinyitnám az ajtót, és előreengedném. Egy estére eláshatjuk a csatabárdot. Az egész tanév rendelkezésére áll ahhoz, hogy utáljon. Nem lenne vele egyedül, kezet rázhat Fuentessel, Maddock-kal, Gardnerrel, és még számtalan más diákkal.
De ez az este szóljon valami másról.
//köszönöm a játékot ♥ Ismét pazar volt!//
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |