+  Roxfort RPG
|-+  2005/2006-os tanév
| |-+  Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
| | |-+  Birtok
| | | |-+  A Mágikus Iskolabusz
| | | | |-+  Közösségi szoba
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: [1] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Közösségi szoba  (Megtekintve 182 alkalommal)

Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,

Nem elérhető Nem elérhető
« Dátum: 2025. 08. 28. - 11:39:47 »
0

A négy ház találkozóhelye, ahol jukebox dübörög, neonfények villognak, és a falakat graffitik borítják. A kanapék roskadoznak a diákok alatt, a sarokban egy tábortűz lobog, ami körül állandóan történeteket mesélnek.
Naplózva

Solace Barbon
Ilvermorny
*

« Válasz #1 Dátum: 2026. 01. 23. - 03:17:23 »
+1

no peace in the valley
2006. január 12. csütörtök
Anne-Rose Tuffin

- Először is, ez a tiéd. - nyújtom át neki a csomagot. Karácsony már rég elmúlt, és nem is vagyok kifejezetten karácsonyozós. A családunknak nem tett túl sok jót a vallás, mindkét ágról csak vért és könnyeket szült, másra nem volt jó. Úgyhogy egyszerűen nem ünnepeljük. De nem is azért hozattam Annienek ezt. Apróság, mégis úgy gondolom eddigi ismeretségünk alapján, talán örülni fog neki.

- Már múlt héten oda akartam adni, de nem olyan gyors a varázsposta az Államokból, és anyám is elég későn adta fel. - szabadkozok, mialatt a tasakot átnyújtom neki. Egy pár furkászos mamusz a téli időre, hogy biztosan ne fázzon meg abban a vastag falú kastélyban. Vagy legalább ne a holnapi nap előtt.

Erőt vettem magamon azért, hogy az utolsó táncpróbánkat is letudjuk. Tartom a szavam; mióta visszatért a téli szünetből, többször is gyakoroltunk már a gurkókkal, hogy a technikáját fejlesszük. Tudom, hogy a kapitánya nem fog örülni annak, hogy privátban edzek vele, alapjába véve tényleg nem lenne szép dolog. Viszont nem vagyok egy rivális csapat tagja, se kapitánya, nincs érdekem a bukásukban. Sienna pedig akkor is boldogtalan, ha csak tüsszentek egyet. Tudom, hogy kiszúrta, hogy egyre több időt töltünk együtt, és látom rajta, hogy nem örül neki.

De nem tett semmit azért, hogy neki akarjak megfelelni.

- Remélem, jó a mérete. És vigyázz a földön hagyott csecsebecsékkel. Anyám azt írta, elnyelte az egyik fülbevalóját. Még pont kiszúrta csomagolás előtt. De ha esetleg megvan a másik párja, szólj. - egyszerű ajándéktasakban adom át. Tudom, hogy kiemelt érdeklődése középpontjában állnak a lények, Prudence-től pedig azt, hogy most elég népszerűek ezek a figurás mamuszok odaát. Nem hiszem, hogy valaha szeretni fogom a varázstalanokat, az én világom örökké külön fog válni az övéktől, és nem is szívesen megyek közéjük, ha nem muszáj. Rettenetesen elveszettnek érzem magam köztük. Azt viszont meg kell mondjam, a brit varázslótársadalom jócskán lemaradt a miénktől, ami leginkább az öltözködésben látszik. Az Ilvermorny talárjai folyamatosan változnak a világgal együtt, de szerintem a Roxfort növendékei évszázadok óta ugyanarra a sémára épülő talárokat viselik. Bár messze nem ez a legborzalmasabb, amit láttam a brit varázslóktól. Roxmortsban feltűnt egy idős hölgy, akinek egy preparált keselyű virított a kalapján…

- A következő órában miénk a hely. Hacsak… - a főbejárat felé pillantok. Idefele jövet röviden megmutattam, hogy melyik ajtó melyik szobába vezet. A miénket is megmutattam, de éppen csak annyira, hogy kinyitottam az ajtaját, hogy megnézhesse, milyen belül.

A terelő edzések mellett egy-két táncgyakorlást is beiktattunk, hogy legalább ne legyen katasztrofális a teljesítményünk. Az iskola által szervezett táncpróba nem volt elégséges. Vélhetően amúgy se miénk lesz a rivaldafény, a francia bajnokokkal ilyen téren nem fogjuk tudni felvenni a versenyt, de még sem szeretném, ha teljesen ügyetlennek tűnnénk. Annie sportoló, nem lesz gondja vele, de a minimális gyakorlást nem ússzuk meg. Biztosan a többi bajnok is így tesz a partnerével.

Amíg tartott a szünet, könnyű dolgunk volt. Üresek voltak a tantermek és a közösségi helyek, mára viszont ismét megtelt az iskola és a birtok élettel. A többieknek számmisztika van – azon kevés tárgyak egyike, amivel egyikünk sem foglalkozik. De Morris igen. Akit csak tudtam, megkértem, hogy ebben az órában hagyjon magamra a szobában. Mindenkit, kivéve…

Erőltetem magam, hogy tekintetem elvonjam a főbejárat felől, ahonnan az enyém mellett a Thunderbird hálókörlete is megközelíthető. Talán még mindig nem hagyta el a szobáját. Talán még mindig ott poshad az ágyában. Talán még mindig nem ment be egyetlen órájára sem.

Nincs időm miatta aggódni. Az apjáról nem tehet, de más dolgokért kizárólag őt fogom felelőssé tenni, amíg él. A legjobbnak azt látom, ha folytatom azt a magatartást, amit a tanév első felében tanúsítottam, és egyszerűen figyelmen kívül hagyom a létezését.

- Hogy telt a szüneted? - tudom, a szünetnek már vége, ráadásul hamarabb visszatért róla, és találkoztunk azóta pár alkalommal, de nem sokat beszéltünk róla. Kicsit irigylem; kicsit mindenkit irigylek, aki hazamehetett a szünetre. Alapjába véve jól viselem a magányt, de még se volt annyira jó, hogy nagyobb részt Fuentes társasága szórakoztatott a szünet alatt.

Naplózva

Anne-Rose Tuffin
Griffendél
*

Elérhető Elérhető
« Válasz #2 Dátum: 2026. 01. 29. - 15:33:02 »
+1

Dance like nobody is watching

2006.01.12.
Csütörtök

Jól megnézem magamnak a Varázslatos Iskolabuszt belülről, már amennyit látok belőle. A Sors furcsa fintora tán, hogy az egyik kedvenc mugli rajzfilm sorozatomnak ez volt a címe, ezért ezt a jelzőt használtam rá, de amúgy illik is. Hiszen ez egy iskolabusz. És varázslatos is. De ezt nem hozom fel inkább Mr. BonbonBarbonnak, mert az első megszólalásom után a falra mászik tőlem. Helyette inkább csak csendben nézelődöm, csodálkozom, jó alaposan körbenézek, ameddig Solace nem tudom mit csinál. De jó kislány vagyok, nem tapizok össze mindent, csak minden harmadik dolgot. Éppen valami bólogató akciófigurát rakok vissza, amikor visszatér valami csomaggal. Csak pislogok rá szépen kedvesen, ahogy gyanútlanul elveszem a csomagot. Olyan squishy, mintha valami plüss lenne benne, de kettő van, ha jól érzem csak ne labubu legyen. Egyszer a kíváncsi természetem fog a sírba vinni, mert már bontom is ki a csomagot, hogy megnézzem mi van benne, holott tudom jól, hogy nem kéne elfogadjam. Egyáltalán ezt sem tudom, miért kapom.

- De miért kapom ezt? Én nem is adtam neked semmit, én ezt így nem fogadh... ÚRISTEN! Hátezmennyirearanyos!!! - oké, kibontottam, oké, hülye voltam, oké, imádom és szeretném megtartani, és olyan boldog vagyok. Kicsit kékhalált szenved az agyam, ahogyan próbálom feldolgozni a beáramló információkat. Alig fél éve ismerjük egymást, és ezek alapján jobb ajándékot kapok tőle, mint a családomtól. Teljesen elérzékenyülök és bűntudatom is lesz, ahogy szemezek a furkászos mamuszokkal. Nem akarom visszaadni, szeretném hordani, szeretném, hogy az enyém legyen, furcsa ez az érzés nagyon. Egyfajta megerősítésként nézek rá, hogy valóban elfogadhatom-e, bár már ismerhetném annyira, hogy ha nem kérdezek rá kerek-perec, akkor nem fogja érteni, szóval... - Nem is tudom, mit mondhatnék, Solace... - pontosan tudom, mit kellene mondanom, de egyszerűen azok a szavak nem akarnak az ajkaimra jönni, helyette teljesen más. - Otthon a saját apámtól nem kaptam karácsonyra ilyen figyelmes ajándékot, csak öt pár zoknit. És még csak nem is mintásak... De legalább egyik sem lyukas! - mutatom meg neki az érintett fekete ruhadarabot, amin még csak márkajel sem ékeskedik. - Én persze nem is adtam neked semmit karácsonyra... - biggyesztem le az ajkaimat, mert a sütik, meg az előkarácsonyi vacsora nem számít ennek. Azonban a pénztárcámban csak az ördögszekerek kergetik egymást... De mondjuk ha pár könyvemet eladnám, eladatnám, akkor tudnék venni neki valami apróságot ezért cserébe. Jó, ez lesz, ezt eldöntöttem.

Azonnal le is veszem a cipőmet, hogy felvegyem a mamuszokat a helyére. Kicsit nagy, de nem vészesen. Igazából nekem van apró lábam a kortársaimhoz képest.

- Jajj... Akkor majd mindenképpen figyelem, meglesz-e a fülbevaló! - Jajj, úgy szeretem én a varázsvilágot! A mosoly egy pillanatra az arcomra fagy, ahogyan eszembe jut, hogy idén apu mennyire kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy ésszerű keretek között már otthon is használok mágiát. Nagyon rosszul esett tőle, különösen úgy, hogy mostanában itt is eléggé egyedül érzem magam, elhatárolódva mindenkitől. Inkább lerázom magamról a negatív gondolatokat és mosolyogva biccentek a kérésére. Nézegetem a kis mamuszokat, és mintha olykor-olykor megmozdulnának azok a kis fekete gömbszemek, illetve plüss orrocskák.

- Hacsak...? - kérdezek vissza befejezetlen félmondata okán. Ahogy ő sem, úgy én sem vagyok gondolatolvasó, nem tudom mire gondolhatott. Mostanában megint felettébb furcsán viselkedik. Mintha nem itt lenne teljesen fejben, hanem valahol máshol. Elkapom a pillantását, ahogy valamelyik ház hálóinak irányába néz. Elfelejtettem már melyik az. Talán... Thunderbird? Annyira nem vagyok tisztában a házaikkal, de talán Mal említette, hogy viharmadaras. Megjegyeztem, mert hát... imádom a viharmadarakat. Meg Malt is. Nem volt nehéz összekötni a kettőt. Tényleg, ismerek egyáltalán valakit a Pukwudgie házból? Tényleg, Mal... Mi lehet vele? Talán beteg? De arról tudnék azért... Szívesen megkérdezném Solace-t, de... tudom, hogy nincsenek jóban. Egyszer véletlenül, amikor év elején amikor a harmadik emeleti lányvécé-ben feszültek egymásnak ott voltam. Mardos újra a bűntudat, hogy nem avatkoztam közbe. Azóta sem tudom, mi ez a feszültség közöttük, bár lennének ötleteim, de ugye ez nem egy olyan könyv...

Hogy telt a szünetem?

Élesen szívom be a levegőt a kérdésére. Nem akarok pont neki panaszkodni arról, hogy milyen rossz volt, amikor tudom, hogy szegény mit meg nem adott volna, hogy hazamehessen. Közben meg... valahogy nem is szeretnék neki hazudni, és sokkal könnyebben jönnek ki belőlem őszintén a dolgok, mint mással.

- Nos... hm. Nem telt túl kellemesen, megvallva az őszintét. De nem akarok erről hyperventillálni neked, amikor tudom, hogy milyen szívesen hazamentél volna a családodhoz. A tied hogy telt? Gondolom váltottatok pár levelet az otthoniakkal. Hogy vannak a szüleid? És Prudence? - mosolyogva emlékszem vissza a húgára, akivel találkoztam Barcelonában. Egy apró rákocska alaposan belegabalyodott a lány hajába és én voltam a szerencsés, aki megmentette kettejüket szorult helyzetükből.
Naplózva

Solace Barbon
Ilvermorny
*

« Válasz #3 Dátum: 2026. 02. 02. - 23:02:30 »
+1

no peace in the valley
2006. január 12. csütörtök
Anne-Rose Tuffin

Annie könnyedén kiismerhető, ha ajándékozásról van szó. Nincs sok barátom, ennek az előnye pedig, hogy általában könnyen ráérzek, minek örül a másik. Ishida bárminek, ami éles vagy rendkívül tradicionális, Varvarával az ízlésünk vallási szimbólumok terén egészen megegyezik, és itt véget is ér a sor. Tudom, hogy Annie lénygyógyászattal akar viszont foglalkozni, úgyhogy egészen biztos vagyok abban, hogy le lehet venni a lábáról mindennel, ami lényes.

Majdnem mindennel. Talán azoknak az akromantula testeknek nem örülne, amiket a Nagy Tavakhoz tartozó nemzeti parkban hagytam hátra.

- Decemberben említettél valamit arról, hogyan nyújtsunk örömet egymásnak. - talán a kontextus más volt, de tényleg szívesen okozok örömöt azoknak, akiket úgy őszintén kedvelek. Augusztusban talán kicsit sok volt a közvetlen természete, és még szeptemberben se tudtam hova tenni, annyira más, mint én. De annyira más is, mint a többi, brit diák. Kicsit… jobban érzem magam mellette. Tőle tényleg el tudom hinni ugyanazt, amit Scrimgeourtól például soha.

- Pár éve Pru hazacsempészett egy furkászt Ghostpinera. Felforgatta az egész házat, aztán majdnem megette egy dug… - hmm, talán Annie nem örülne a részleteknek. Nem volt túl szép, Prudence sírt, anyám üvöltött, apám kiszedte a dugbog szájából szerencsétlent, én meg azért bosszankodtam, mert a hangzavarban feltartottak a tanulással és a nyári leckékkel.

- Aztán apám közbelépett. Később leadták a lényt az egyik varázsobszervatóriumnak, persze miután visszaszerezték tőle anyám ékszereit. - nem annyira messze tőlünk van is egy, de gyerekkoromban voltam ott utoljára. Pru persze minden évben kötelező kirándulást szervez oda a barátnőivel. Valahogy úgy szervezem a dolgaimat, hogy véletlenül se érjek rá persze. Kölcsönös megegyezés, igazából Prudence sem akar a barátnői mellett látni.

- Nem kell adnod semmit. A mi családunk különben nem igazán ünnepli a karácsonyt. - apai és anyai ágról is megvan minden okunk arra, hogy távol tartsuk magunkat a keresztény vonatkozású ünnepektől. Habár tisztában vagyok azzal, mára már ez az ünnep is elvesztette eredeti jellegét, és sokkal inkább a tökéletes ajándék, karácsonyfa és teríték kiválasztása okozta stresszről szól, ennek ellenére nem szeretném feladni azt a hagyományt, hogy nem vesszük semmibe ezt a tradíciót. Igaz, Pru még ebben is megtalálta a kiskaput, amikor néhány éve kisírta magunknak a varázstévét.

- Anyám amish közösségből jött. Mondanom se kell, nem szerencsés boszorkánynak születni közéjük. Úgyhogy nálunk nincs karácsony, húsvét, és semmi hasonló. - keveset meséltem eddig neki anyámról, és azon kívül, hogy mugli születésű, és szeretem, nem tudott eddig róla semmit. Remélem, meglesz az a fél pár fülbevalója is. Képzelem, hogy kívülállóknak világi makacsság és ostobaság, hogy ennyire ragaszkodunk ehhez, de tisztelem anyámat azért, amit elért. Nem kellenek nekünk nevezetes napok ahhoz, hogy összeüljünk egy vacsorára.

Arra azért jobbnak látom nem megjegyzést tenni, hogy milyen ajándékot kapott az apjától Annie. Öt pár zokni nem ajándék, hanem szükség. Akkor inkább ne adott volna neki semmit. Még ha nem is illetem megjegyzéssel, nem vagyok egy nagy színész, arcomról leolvasható a véleményem – na nem a zoknikról és az apró lábairól, hanem az apjáról. Valami biztosan nincs rendben náluk, ezt szerintem érzi ő is. De nem vagyok olyan helyzetben, hogy hangot adjak ennek. Nincs jogom minősíteni, még ha meg is érdemelné.

- Az egyik srác nincs túl jól. De nincs miért aggódnod, Madrigal professzor foglalkozik vele. - kicsire voltam attól, hogy hazudjak valamit. Hogy azt mondjam, az utazás és az időzónák zavarták meg. Hogy elkapott egy mágikus betegséget. Hogy balesete volt, vagy rossz hírt kapott otthonról. A hazugság viszont kétélű fegyver. Biztos vagyok benne, hogy visszatalál hozzám, ha olyat mondok Annienek, ami nem valós. Nem akarom kitalálni Maddock helyett, hogy miért maradt ki ennyi ideig, ellenben bármit is mond majd holnap, ha kérdezik, én igazodom a meséjéhez.

Ennyivel tartozom neki.

- Mindenkinek a saját nyomora a legfontosabb, Annie. A sajátom nem teszi a tiédet meg nem történtté. - legfeljebb láthatatlanná, ha állandóan az enyémről van szó. A cipőmet leveszem közben – az én zoknimon a Wampus címere látható. A macska néha mozog is rajta.

- Pru, hmm… - csak egy kötelező levelet kaptam tőle egy gratulációval. A szüleim meg nem valami bőbeszédűek még a leveleikben sem.

- Most mindenki jobban figyel rá az Ilverben. Nekem úgy tűnt, élvezi is. Tévésztár akar lenni. - a szemeim forgatom erre a karrierválasztásra. Még nem jutottam el fejben odáig, hogy felismerjem, egyébként tehetséges benne, és jó az, hogy van neki valami, ami a sajátja.

- Apádról van szó? Történt más is? - kérdezek bele egyenesen a dologba. Nem én vagyok a legjobb személy, ha érzelmekről és ilyen jellegű tanácsokról van szó, de nagy a probléma, ha még nekem is feltűnik, hogy valami nincs teljesen rendben a Tuffin-háznál.

Naplózva
Oldalak: [1] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás: