Mrs. Norris
Maffiavezér

,, a T E J hatalom ,,
A kutyák kutyák, a madarak madarak, a macskák... ISTENEK.
Jutalmak: +2740
Játéklista: Megnézem!
Származás: Aranyvérű
Ház: -
Évfolyam: Kijárta
Családi állapot: Nem nyilatkozom
Kapcsolatban:: Mr Norris
Legjobb barát: Mindenki!
Kviddics poszt: Fogó
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2025. 08. 28. - 11:21:24 » |
0
|
Barack- és pasztellszínű falak, kézzel festett virágmotívumok és luxus szőnyegek teszik otthonossá a szobát. Az elegáns bútorok mellett minden hálórészben kisebb könyvsarok vár a diákokra.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Jutalmak: +182
Előtörténet: Megnézem!
Kapcsolatok: Megnézem!
Származás: Félvér
Hajszín : barna
Szemszín: barna
Kor: 18
Évfolyam: Hetedik
Kedvenc tanár: Romanov professzor
Legjobb barát: petite sœur
Kviddics poszt: Nem játszik
Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2026. 01. 18. - 20:42:24 » |
+2
|
J’aurais dû savoir, j’aurais dû savoir
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Élodie Roethlisberger
Beauxbatons

Jutalmak: +49
Kincsesláda: Megnézem!
Hajszín : platinaszőke
Kor: 17
Családi állapot: Egyedülálló
Legjobb barát: Ma sœur choisie
Pálca: 19 hüvelyk somfa pálca sárkányszívizomhúr maggal, merev
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2026. 01. 22. - 02:24:57 » |
+1
|
E
gy beszélgetés közepén ragadott el az érzés, hogy ideje hátrahagyni az eseményt. Bár a Yule bál már a zárórához közeledett, nem mi voltunk az elsők, akik elindultak onnan – pedig szívem szerint valamivel korábban is nyugodtan megtehettük volna. Valójában csak a Wunschpunsch miatt maradtam ilyen sokáig; régóta követtem őket bátyám jóvoltából, aki személyes jóbarátja Bibinek, és jó volt újra élőben hallani őket. Mégis hirtelennek hatott, ahogy Daphné a kezemért nyúlt, és szinte elviharzott velem. Dühösnek tűnt. Dühösnek, pedig ez nem igazán jellemző rá. Még Mariával is képes diplomatikus small talkba bonyolódni. Én inkább kerülöm őt, amikor csak tehetem. - Mégis mi tör… – kezdenék bele a faggatózásba, amikor megérkezünk a hálókörletünkbe. A szót azonban még idejében elfojtom magamban. Talán nem ez lesz az a nap, amikor választ kapok a kérdéseimre. Fluffy, a szobánk legújabb, apró termetű lakója meglehetősen elégedetlennek tűnik a késő éjszakai érkezésünk miatt, és egyáltalán nem olyan ábrázattal néz rám álmosan a kiságyából, mint aki értékelné a spanyol nyelvű narrációt. - Egyet se félj. Szombati Boszorkány, Teen Witch, Howler!. Hozom is! Csak előbb még… – kezdek kibújni az anyám által készített ruhából, ami szép, szép, de a fűzője olyan szoros, hogy levegőt is alig kapok benne. Előbb a cipőimet veszem le, amik már hólyagosra nyomták a talpam. Úgy tűnik, Daphné is hasonló elhatározásra jut a kényelem terén, amikor az ágyról a falnak hajítja a cipőjét. A lendület nem elég: a topánka félúton koppan, alig fél méterre Fluffy kiságyától. A jutalom egy hangos vakkantás. Hátha a szomszéd szobában sem tudnak majd aludni. - Nem bánom, ha ma csak csokoládéba fojtod a bánatod, de tudod, ugye, hogy meghallgatlak bármikor, ha mégis beszélni akarsz? – felveszem a cipőimet, és a helyükre rakom őket a sajátommal együtt. Talán mindannyian bánnánk, ha reggel elesnénk bennük – akár mi, akár valamelyik szobatársunk. Így is csoda, hogy tolerálják a kutyát. A ládámhoz sietek, hogy elővegyem a kért magazinokat és a belga csokoládét. Most az egyszer nem lehetett panasz a kosztra a bálon, bár a fűző miatt nem igazán tudtam élvezni; alig erőltettem le pár falatot. Az ilyen kívánságokra, csokoládéról lévén szó, duplán nem lehet nemet mondani. Valami történt. Valami biztosan történt. Az is furcsa, hogy nem tudtam elköszönni Rokurótól. Talán ő mondott vagy tett valamit? - Tessék, kezdhetjük ezekkel. De előbb… – leteszem a magazinokat Daphné ágyára, majd én is leülök az ágy szélére, háttal neki. Egyenesre és simára bűvölt hajamat félresöpröm a nyakamról, hogy a ruhám könnyebben hozzáférhető legyen. - Szükségem lenne az arany kezeidre, hogy még levegőt tudjak kapni, mielőtt megfulladok. – a fűző teljesen leszorítja a felsőtestemet. Minek is a levegő, ugye. Földöntúli képességnek tűnik, hogy mindezek ellenére egész este képes voltam talpon maradni, nevetni és táncolni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Pálca: nyárfa, egyszarvúszőr mag, 10 ½ hüvelyk, rugalmas, elegánsan faragott markolattal
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2026. 01. 24. - 11:04:19 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Élodie Roethlisberger
Beauxbatons

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2026. 01. 24. - 23:51:50 » |
+1
|
N
em hiszem, hogy bármikor láttam Daphnét ennyire idegesnek, sőt, azt is megkockáztatom, hogy egyáltalán idegesnek se láttam soha a lányt, úgyhogy bármi történt, valami nagyon felpaprikázhatta őt, ami nem chili és nem jalapeno, mert azt úgy eszi, mint én a meggyet. Egy kicsit igazából meg is ijeszt ezzel, ahogyan a cipőjét a falnak veri, még ha a topánka félúton lendületét is veszti. Csupán szegény Fluffy vakkant fel tőle elégedetlenül, hogy ezt mégis mire vélje. Felháborodása jogos, én se szeretem, ha cipőket dobálnak mellém, amikor alszom.
Pedig úgy tűnt, minden egészen rendben van. Láttam őt táncolni Rokuroval, vele nem veszhetett össze. Tudom, hogy beszélt Mariával is, csodálom is érte, én szerintem úgy tennék inkább, mint aki ilyen magasból nem hallotta a hangját véletlenül, vagy épp sürgős dolgom van akárhol másol, mondjuk meg kell öntözni a mandragóráimat, ami épp most, hirtelen jutott eszembe. Bármi jobb nála gyakorlatilag, úgyhogy továbbra is kerülök vele minden konfrontációt.
- Végre levegő… - sóhajtok fel, amikor kilazítja a fűzőt. Pedig este még jó ötletnek tűnt. Szerintem a bordáimat is összébb nyomta azért, hogy olyan vékonynak tűnjek, mintha egy torz tükrön keresztül nézném magam. De benne van ebben az is, hogy én választottam ezt; az óriások és a félóriások mind elég zömökek, elég csak Madame Maxime-ra nézni. Fantasztikusan néz ki, szó se róla! De mégis olyan kockás, vállas és éles mindenhol. Szerencsém van, hogy anyám alkatát örököltem, kevésbé vagyok így tipikus.
- Örülök, hogy két napunk is lesz kipihenni ezt az egészet. - szerintem mindenkinek szüksége lesz töltődésre. Arra persze nem is akarok gondolni, hogy hétfőn dolgozat SVK-ból, nem, nem, nem és nem! A Közelgő RAVASZ-okról se vagyok hajlandó egyelőre tudomást venni. Meglesz majd annak is az ideje, vélhetően a vizsgák előtti, utolsó pár hétben, amikor már kellően érzem magamon a nyomást. Nem is értem, Daphné hogy csinálja, én nem bírnék ilyen rendszerezett lenni, hogy hétről hétre készüljek a tananyaggal. Pedig néha rászánom magam, főleg tanév elején, aztán minden januárban, mert ezek mindig olyanok, mint egy friss újrakezdés. De aztán nem lesz belőlük érdemben semmi.
- Nagyon is! - engedem, hogy kiszedegesse a hajamból a hajcsatokat. Ha rajtam múlna, biztos maradna egy-kettő a hajamban, amit csak a következő hajmosáskor, vagy akkor se vennék észre. Azt mondjuk fontosabb lenne észrevennem, hogy kire is dühös így igazán, de továbbra is csak Rokurora tudok gondolni. Hiszen hárman érkeztünk a bálra, hárman is kellett volna elindulnunk. Izzik bennem a késztetés, hogy kérdezzek rá, hogy legalább tudakoljam meg, mi történt, de… aztán inkább mégis elnyomom ezeket magamban. Majd holnap esetleg, brunch közben az erkélyen.
-El nem tudod képzelni, milyen rossz, hogy fűzőben enni se lehet normálisan! - méltatlankodok egy sort, és török magamnak egy darabot a csokoládéból. Tényleg alig ettem az egész este folyamán, pedig bőven volt ám az ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb finomságokból. Általában nem olyan jó a roxfortos koszt, nagyon egyhangú, és minden tele van krumplival. A britek szerintem titokban ilyen krumplinagyhatalom lehetnek.
- Aaaa, a Seven Serpent… - viszonylag új banda, nyáron volt is koncertjük, amire mehettünk volna, de épp akkor volt a világkiállítás Barcelonában. Két helyen egyszerre sajnos nem lehetünk, úgyhogy le kellett mondani egyikről a másik javára. Én utólag is úgy gondolom, hogy jól döntöttünk, ez a világkiállítás csak egyszer van, pláne ingyen, Serpent koncertre meg még el tudunk menni máskor is.
- Séta egy kertben? Van ilyen opció? A lényeg, hogy beszélgetni tudjunk, és az ebéd is mindig tuti nyerő, gondolom. - nincs túl sok fogalmam a randevúzásról. Ez az évfolyamunkon mindenkinek nagyon könnyen megy, sőt, van, aki már jegyben jár vagy házas. Nekem ez még mindig bizarr. Azt mindenesetre látom, hogy Daphné és Rokuro fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, kár is tagadni. Talán az a baj, hogy jöttem? Nem, Daphné nem hívott volna, hogy menjünk hárman, ha ez lenne a problémája. A kezembe veszek én is egy magazint, amiben egy másik teszt van. Daphné tőlem kérdez egyet, én pedig tőle egy másikat, ahogy csak szoktuk.
- Na lássuk, ez jó lesz, Daph. Mi legyen a hétvégi programod? - mutatom a színes magazin oldalt, ahol pár kérdés után fog javasolni neked egy kellően boszorkányos hétvégi tervet. Igazából lehet, hogy erre lenne szüksége utána, hogy kiverje a fejéből, ami történt. Vagy esetleg beszélni tudjon róla.
- Mi a kedvenc szabadidős tevékenységed? Á, a barátnőkkel lenni, bé, valami szórakoztatót csinálni, cé, kipróbálni valami újat. - a kérdés végén megeszem azt a csokoládé darabot, de már most tudom, hogy nem lesz elég. Hiszen szinte az egész bál alatt éheztem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Daphné d'Aboville
Beauxbatons

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2026. 01. 28. - 15:24:25 » |
+1
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
Élodie Roethlisberger
Beauxbatons

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2026. 02. 03. - 21:43:18 » |
+1
|
Én nem hiszem el, amit mond, de csak mosolygok a dolgon. Mindig Daphné volt az, aki után fordultak a fiúk, és ő volt az, aki könnyebben megközelíthető volt kettőnk közül. Engem legfeljebb a túl hosszúra nyúlt lábaim miatt néznek meg, csak hogy aztán elijesszem őket azzal, ahogyan nevetek. Szóval akkor igazából levegőt is vehetek. Különben is úgy látom az életem, hogy valahol távol, elzártan élek majd a kis meg nem értett növénykéimmel. Daphné, Miguel és a Mandragóra klub meg majd meglátogathatnak.
- A macaron jól hangzik. Meg igazából bármi, aminek tápértéke van. - mert ha így megy tovább, reggelre a hajamat fogom megenni, vagy a körmömet rágom majd, pedig utóbbiról egész szépen leszoktam. Nem volt az olyan könnyű, a RAVASZ vizsgáim közeledtével pedig félő, hogy visszaesek ebbe a szokásba. Daphné vett nekem ilyen rossz ízű körömlakkot, talán még nem fogyott el teljesen, biztosan ott van az utazóládám alján.
Bár háttal ülök neki, amíg egyszerre babrál a hajammal, és tölti a kvízt is, a szemeim azért izgatottan felcsillannak a varázskertes séta lehetőségére, még akkor is, ha csak fantázia az egész. Az indokoltnál jobban felnevetek, mikor bejelenti, akkor bejelöli nekem ezt, még mielőtt magamtól válaszolhatnék a kérdésre. Ki gondolta volna? Szám elé kapom a kezem, hogy megpróbáljam elfojtani azt. Valószínűleg hamarabb érkeztünk vissza bárki másnál, még sem szeretnék zavarni.
- Imádom, hogy meg se fordul a fejedben, hogy a seprűlovaglást választanám. - hát tényleg nem, de szerintem aki beszélt velem valaha két percet, ami úgy néz ki, hogy én beszélek végig két percet, és levegőhöz se hagyom jutni szegényt, annak azért elég levágós a dolog.
A tollam már be is karikázza az „á” opciót Daphnénak, mielőtt tovább ugranánk a következő kérdésre. Megmosolygom azt, de hát mindenki tudja, hogy Élodie nem flörtöl senkivel. Élodie sok mindennel égeti magát, de vannak azért határok, amit itt meghúzunk. Jól emlékszem arra, amikor Daphnét is helyben hagyták, azóta azt hiszem, én sem bízom a fiúkban egyáltalán. Nincs is szükségem rájuk.
- Nem tudom, Daphné, én nem szoktam ilyet csinálni. Miért ilyen nehéz ez a teszt? Örülök, hogy osztályzat nem jár rá azért. - félek, hogy megbuknék. Sőt, egészen biztos, hogy megbuknék rajta.
- Legyen mondjuk a… cé? Talán az áll hozzám a legközelebb. - szeretem azt hinni, hogy tudok néha humoros lenni, és nem pusztán egyedül nevetek a mandragórás kaspós vicceimen. A saját magazinomnál ujjam az eggyel alatta lévő kérdésre téved.
- A barátaid azt gondolják, rólad, hogy… - de már nem jutok el odáig, hogy felsoroljam az opciókat. Soha nem tudom meg Daphnéról, hogy szerinte partiállatnak, fashionistának vagy kalandornak tartjuk. (súgok, a helyes válasz a bé) Érzem, hogy megremeg, és hallom azt, hogy furcsán veszi a levegőt.
Leteszem a magazint az ágy szélére, éppen ott, ahol kinyitottuk. Megölelem őt, és szépen fekvő helyzetbe terelem úgy, hogy közben nyugodtan meg tudjon ölelni, vagy akár belém kapaszkodni, ha szeretne.
- Itt vagyok veled. Semmi gond, Daph, itt vagyok. - megpróbálom álomba simogatni őt, akár a haját, az arcát vagy a vállait érem. Fluffy is érezheti, hogy van valami, biztosan azért feküdt hozzánk közelebb. Nem kérem, hogy beszéljen arról, mi történt, talán még nem áll készen rá. De ha majd az lesz, én itt leszek vele, mellette.
Köszönöm a játékot ♥
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
 |
|